Izjava dneva

Spletni denar ni muha enodnevnica

13.01.2018 22:13
Ključne besede:   Matjaž Gams   kriptovalute

Spletni denar je tu in se bo dolgoročno še razširil, vprašanje je le, s kakšno hitrostjo, s koliko nihanji, v kateri obliki in s kakšno regulacijo.

Matjaž Gams, član Inženirske akademije Slovenije je kot gostujoče pero v Delu napisal nekaj zelo prepričljivih resnic o t.i. kriptovalutah, za kateri je prepričan, da so že postale dejstvo in da se bodo kot koncept spletnega denarja v prihodnosti le še bolj razširile in postale konkurenca bankam.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
Feldmaršal Janša
15
19.02.2018 15:29

Janez Janša je frustrirani feldmaršal kulturnega boja, ki so ga 26 let ustavljali kot utelešenje zla, ... Več.

Marko Crnkovič je v komentarju v Večeru prišel do zaključka, da se je namera Spomenke Hribar po zaustavljanju desnice po vseh teh letih izjalovila, posledično pa je desnica začela radikalno zaostrovati svoj način političnega komuniciranja s svetom, ki je v primeru letošnjih Prešernovih nagrajenk dejansko dosegel dno. Crnkovič predlaga, da se "steklih psov desnice", kot jih kruto imenuje, ne da ustavljati drugače kot tako, da jih ignoriramo, saj si ne zaslužijo naše pozornosti.

Ekonomija za na luno
5
16.02.2018 01:33

Umiram od smeha ob izjavi Mesca, da je treba zmanjšati odvisnost od zunanjega trga. Nekdo mu je pravilno ... Več.

Miloš Cirič, svetovalec in lobist, na tviterju ni skrival smeha ob včerajšnji izjavi predsednika stranke Levica Luke Mesca v oddaji Tarča glede globalne ekonomske odvisnosti Slovenije oziroma potrebi po "okrepitvi notranjega trga", češ da smo preveč odvisni od izvoza, ki da je "največja Ahilova peta našega gospodarstva".

Kliči UKC za rop
6
01.02.2018 22:30

Ugotovitve računskega sodišča kažejo na popolno odsotnost najmanjše etike in morale ter na pravi balkanski ... Več.

Blaž Mrevlje, interventni kardiolog in komentator portala+, je za Siol.net pokomentiral ugotovitve Računskega sodišča o netransparentnih nabavah medicinskega materiala v ljubljanskem Kliničnem centru, in jih primerjal z balkanskim rodeom.

Dvoličnost
2
24.01.2018 00:25

Slovenija zelo dosledno spoštuje načelo ene Kitajske.

Zunanji minister Karl Viktor Erjavec je ob nedavnem zapletu s komunistično Kitajsko, ki zahteva izročitev tajvanskih državljanov, aretiranih pri nas in osumljenih kaznivih dejanj, poudarjal, kako Slovenija ne priznava Tajvana in spoštuje načelo "ene Kitajske" (kar pomeni, da nima razumevanja niti za vprašanje Tibeta oziroma dalaj lame). A kaj ko taisti Erjavec hkrati nekritično pristaja na vsiljeno zahtevo skrajne levice o priznanju palestinske države, kar seveda ne bo minilo brez ostrih reakcij Izraela.

Prepoved SDS?
14
17.01.2018 10:45

SDS bi bilo nujno prepovedati, saj se v njej zbira tisto najslabše v Slovencih.

Poslanka Levice Violeta Tomič je na Facebooku zapisala stavek, zaradi katerega bodo zagotovo spet na nogah v SDS-u, saj je tokrat pozvala kar k prepovedi te stranke. Konkretnih argumentov za to trditev sicer ni navedla, kajti "najslabše v Slovencih" je abstrakten pojem, zato je pravno irelevanten. Razen če bi poslanka Levice za zapahe spravila še vse tiste državljane, ki so volivci stranke Janeza Janše in ki po njenem prepričanju že zaradi tega nosijo v sebi "najslabše v Slovencih"?

Tisoč in en Mercator
2
28.12.2017 12:05

Ni se nam treba deklarirati, da smo slovenski, ker je popolnoma jasno, da mi to smo, to živimo in delamo.

Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatorja, se je v intervjuju za Sobotno prilogo Dela pohvalil, da imajo v njihovih trgovinah na policah tisoč slovenskih izdelkov malih dobaviteljev, medtem ko imajo njihovi diskontni tekmeci 1500 izdelkov skupaj.

Tudi falcon je politik
1
14.12.2017 01:52

Neverjetno, kakšen "političen občutek" ima tale naš falcon. Včeraj se je pokvaril, pa tudi ko bi moral dr. ... Več.

Bojan Korzika, publicist in podjetnik, je na twiterju prišel do spoznanja, da ima vladni falcon očitno razvito sposobnost selektivnega izbiranja svojih "okvar", ki so neverjetno dobro usklajene s potrebami Cerarjeve vlade oziroma njega osebno.

Cerarizacija kot oblika orbanizacije
4
27.11.2017 22:11

Kadar jo (ustavo, op. uredn.) zakonodajalec spreminja le iz enega razloga – zato, da bi izigral odločbo ustavnega ... Več.

Jan Zobec, vrhovni sodnik in nekdanji ustavni sodnik, je na portalu Iusinfo izrazil skrb nad najnovejšimi manirami Cerarjeve koalicije, ki je s podporo skrajne levice začela proces spreminjanja ustave, s katerim bi izigrala več let staro odločbo ustavnega sodišča glede nediskriminatornega financiranja (zasebnih) osnovnih šol. Zobec podobno kot še nekateri drugi pravniki, ki jih ni bilo strah povedati svojega mnenja, opozarja, da imamo opravka z zlorabo oblasti, s katero se odpirajo "vrata politični samovolji" nad človekovimi pravicami. V končni konsekvenci pa gre za razgradnjo pravne države, kar je - glede na to, da je premier Miro Cerar tudi ustavni pravnik - pravzaprav srhljivi cinizem.

Polkovnik Han
16
22.11.2017 00:22

Poslanci smo v parlamentu zato, da spreminjamo družbene razmere.

Poslanec socialnih demokratov Matjaž Han je 21. novembra 2017 v Odmevih na Televiziji Slovenija v slogu južnoameriškega polkovnika razložil, kako in zakaj je naša "levica" izvedla parlamentarni puč z začetkom spremembe ustave, s čemer bo izigrala ustavno odločbo glede financiranja zasebnih šol. Miro Cerar in njegova severnokorejska koalicija sta se ob 446 javnih osnovnih šolah ustrašila šestih (6!) zasebnih. Morda jih je strah, da pranje možganov ne bi bilo 100 %, ampak le 99,98 % ...

Nacistična Helga
13
17.11.2017 23:16

Cerarjeva Helga se je, očitno opogumljena z zmago nad svojim šefom, razpištolila. Tista iz Alo, alo je ... Več.

Bogdan Biščak, nekdanji funkcionar LDS in Zares, danes pa svetovalec in tviteraš, se je nenavadno ostro, celo neokusno odzval na mnenje notranje ministrice Vesna Györkös Žnidar v primeru sirskega azilanta, ki mu grozi deportacija iz Slovenije. Ministrico, ki je zgolj pozvala k spoštovanju sodnega reda, je primerjal z nacistko Helgo iz znane britanske humoristične serije Alo, alo.

Samoupravljalci
0
16.11.2017 13:02

Torej: če kdo reče, da banke ne smemo prodati, potem v bistvu zaupa slovenski politiki. In naj, če zaupa, vzame kakega ... Več.

Urednik Financ Peter Frankl v reviji Manager o prodaji državne NLB, te znamenite molzne krave paradržavnega omrežja, katere privatizacijo bi Cerarjeva vlada rada odložila na čas po volitvah. Njen zadnji poskus, da bi prodajo zadržala, je verjetno povezan z lansiranjem afere NLB Irangate ...

Pakt Kučan - Janša
3
10.11.2017 20:14

Ali je Janšev sramotni pakt s Kučanom posledica politične preračunljivosti, po kateri bi se z izvolitvijo za ... Več.

Novinar in komentator Igor Kršinar je v tedniku Reporter iskal razlage za nenavadno "složnost" Milana Kučana in Janeza Janše na tokratnih predsedniških volitvah, saj sta, kot je znano, vsak iz svojega konca srdito napadala Boruta Pahorja, s čemer sta mu dejansko preprečila zmago v prvem krogu, obenem pa vnesla veliko negotovosti pred nedeljskim drugim krogom. Kučan in Janša, ugotavlja Igor Kršinar, sta z napadi na Pahorja ves čas v bistvu pomagala - Marjanu Šarcu.

Davčna plantaža
2
08.11.2017 00:29

Slovenija ni ne davčna oaza ne davčna puščava. Je davčna plantaža.

Žiga Turk, nekdanji politik in minister, sicer pa profesor, tviteraš in kolumnist, je na tviterju našel duhovit izraz za to, kakšen status ima Slovenija v dilemi med davčnimi oazami in davčnimi plantažami.

Zmagovalec
8
22.10.2017 18:08

Mi smo moralni zmagovalci teh volitev.

Precej vznemirjeni Andrej Šiško, predsedniški kandidat, voditelj Zedinjene Slovenije, predsednik društva Hervardi in navijač mariborskih Viol, je v prvi izjavi po zaprtju volišč za POP TV povedal, da je kljub zanemarljivi podpori, ki jo je dobil na predsedniških volitvah, pravzaprav on edini zmagovalec teh volitev in da je to šele prva zmaga. Morda je hotel (na)povedati, da bo njegova stranka podobna zmagovalka tudi na prihodnjih, tj. parlamentarnih volitvah v začetku junija 2018.

Zbogom, volilni molk!
2
21.10.2017 23:46

Uspeli smo, volilni molk je mrtev! Odslej lahko na dan volitev polemiziramo o kandidatih, nedovoljena je le neposredna ... Več.

Dr. Jurij Toplak, 27. septembra 2016, Twitter: znani mariborski pravnik je oznanil veselo novico, da je Vrhovno sodišče končno relativiziralo definicijo volilnega molka, zaradi katere je bila Slovenija totalitarna država, saj je lahko policija zakonito preganjala vse, ki so na dan volitev oziroma 24 ur pred njimi javno izražali svoja mnenja in ocene v zvezi z volitvami in kandidati na njih.

Američani niso povsem proti Kataloncem
2
28.09.2017 12:04

Če govorim v svojem imenu, potem bi raje videl, da Španija ostane enotna.

Donald Trump je med vrsticami povedal, da načelno ameriško vztrajanje pri enotni Španiji le ni tako zacementirano. Spomino, tudi leta 1990 in 1991 je republikanska administracija zelo dolgo odločno vztrajala pri enotni Jugoslaviji in nasprotovala "enostranskim potezam Slovenije". Toda Američani so že tedaj neformalno kazali precej razumevanja za slovensko neodvisnost. V obveščevalnih krogih pa so v sodelovanju z Rusijo in Izraelom celo aktivno prispevali k slovenskemu oboroževanju. Teh informacij seveda niti danes ne bo nihče potrdil.

Bog in višja sila
4
19.09.2017 21:29

Usoda imena Bog na Kongresnem. Pri Clintonu ga sploh niso prevajali, pri Randolphu je postal newagerska "višja sila". ... Več.

Pater Branko Cestnik je na tviterju lucidno ugotavljal, da se odnos uradnih institucij do vprašanja Boga vseeno spreminja - in to celo na boljše. Med nagovorom Billa Clintona navdušenim Slovencem v hudem nalivu na Kongresnem trgu leta 1999, ko je ameriški predsednik dvakrat ali trikrat rekel "God bless you", je prevajalka enostavno - izpustila. Med ponedeljkovim sprejemom na istem trgu, kjer so ljudje evforično pričakali zmagovite košarkaše, pa je Anthony Randolph prav tako uporabil v Sloveniji očitno prepovedano besedo Bog, vendar so tokrat to vsaj prevedli, čeprav precej prosto po Prešernu, kot se reče.

Golobičevo razkritje
8
02.09.2017 00:50

Teš 6 je bil zasnovan kot alibi za krajo, nikoli ni bil izvorno zamišljen kot energetski projekt.

Gregor Golobič, nekdanji politik in minister v vladi Boruta Pahorja (2008-2011), je na parlamentarni komisiji, ki preučuje odgovornost nosilcev javnih funkcij pri investiciji v 6. blok Termoelektrarne Šoštanj, izrekel več hudih obtožb na račun svojega bivšega šefa Pahorja, hkrati pa je dal vedeti, da so bili mediji v primeru TEŠ 6 podkupljeni, da bi poročali v korist t.i. Šaleškega lobija, ki je TEŠ 6 tudi izsilil. Škoda, ker Golobič ni navrgel tudi nekaj imen, denimo tistega urednika oziroma direktorja medijske hiše, ki je iz zgodbe o TEŠ potegnil največ denarja ...

Poziranje
5
25.08.2017 09:55

Edini cilj projekta drugi tir v sedanji obliki je načrtovano predvolilno poziranje predsednika vlade na gradbišču te ... Več.

Dr. Bojan Dobovšek, neodvisni poslanec, je ponovno razgalil Cerarjeva nova oblačila ...

Imitator
2
21.08.2017 12:43

Namesto da bi se s kom prepiral, ga raje imitiram.

Marjan Šarec, televizijski komik, zabavljač in imitator, zadnja leta pa tudi župan Kamnika, je v intervjuju za Reporter razložil, kako se loteva političnega boja. Njegove oponaševalske sposobnosti sicer niso od muh in marsikdo se boji, da bi Šarec, če bi bil pomotoma izvoljen na predsednika, svoje predsedniško delo opravljal celo bolje od Boruta Pahorja, saj bi z lahkoto v celoti prevzel njegov lik, k temu pa dodal še nekaj svojih osebnih kvalitet. Med drugim tudi to, da je kot župan Kamnika dokazal svojo operativno sposobnost. Za Pahorja po fiasku z vodenjem vlade (2008-2011) tega pač ne moremo trditi ...

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Pop TV prodan brez soglasja varuha konkurence?! Dragan Šolak s pomočjo Mira Cerarja naredil medijski "biznis" stoletja!
Uredništvo
Ogledov: 2.592
02/
Polemika o Crnkovičevih "steklih psih": Ruplov post scriptum v zvezi z desnico
Dimitrij Rupel
Ogledov: 2.317
03/
In memoriam Uroš Šušterič, 1924-2018
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.150
04/
Insajdersko pismo: Slovenska vojska bi že čez dve ali tri leta lahko "prenehala obstajati"!
Igor Mekina
Ogledov: 1.872
05/
Kazenski bataljoni Evropske unije
Keith Miles
Ogledov: 1.845
06/
Korak k demokraciji (2): Išče se junak med politiki, ki se bo zavezal, da bo, če pride na oblast, omogočil nadzor nad to oblastjo
Miha Burger
Ogledov: 1.371
07/
Po patrijah še boxerji: Slovenija od koruptivnega proizvajalca kupuje drage osemkolesnike - in to brez javnega razpisa !
Igor Mekina
Ogledov: 2.173
08/
Šolstvo v krizi: Zakaj poučevanje in vzgoja ne moreta biti ločena
Marjana Škalič
Ogledov: 1.488
09/
Afera Prešernove nagrade: Predsednik pisateljskega društva Ivo Svetina piše ministru za kulturo Tonetu Peršaku
Uredništvo
Ogledov: 2.773
10/
Prvo desetletje po Drnovšku
Dejan Steinbuch
Ogledov: 624