Izjava dneva

Protesti proti Janševi vladi

22.05.2018 09:50
Ključne besede:   volitve   Uroš Jauševec   tviter   Janez Janša   SD

Foto: Vimeo

Racionalna odločitev levega volivca (volivke) je odhod na volitve 3. junija in glas za socialne demokrate. V nasprotnem primeru bo preveč časa preživel (preživela) na protestih proti vladi JJ.

Uroš Jauševec, dolgoletni glavni tajnik socialnih demokratov, je na tviterju namignil, da utegne biti spoštovanje izida volitev pod vprašajem, če bi na volitvah 3. junija zmagala SDS, mandatar oziroma premier pa bi postal Janez Janša. V tem primeru, tako se pač priduša Jauševec, bi se na ulice zgrnili protestniki.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
12
Ko Janši "rata" tvit
2
18.09.2020 22:12

Leto 2020 nas je udarilo s pandemijo Covid-19, a blagoslovilo z opozicijo, ki jo predstavljajo Matjaž Nemec, Tanja Fajon ... Več.

Janez Janša, predsednik vlade, na tviterju o hvaležnosti, da - če parafraziramo kamniškega modreca Šarca - "imamo takšno opozicijo, kot jo imamo". Janšev čivk leti na humoristično razpravo o interpelaciji proti notranjemu ministru Hojsu, kjer se je še posebej proslavil bodoči up socialnih demokratov Matjaž Nemec. Fant je povedal, da bodo glasoval proti interpelaciji, iznašel pa je tudi nov latinsko-nemški rek "pacta und servanda". Ali morda "unt", Matjaž?

Gantar kot kancler Palpatine?
3
09.09.2020 20:33

Odstop Pivčeve me je presenetil.

Tomaž Gantar, še včeraj zagrizen nasprotnik Aleksandre Pivec in predsednik sveta stranke DeSUS, je bil v prvih komentarjih po odstopu predsednice kakor presenečen. Glede na to, da bo zdaj ravno on vodil stranko do izrednega kongresa, se zastavlja dvoje vprašanj: kako to, da ga svet stranke ni postavil za ad interim predsednika stranke (glede na to, da je taisti svet hotel odstaviti prejšnjo predsednico), in ali so se mu z odstopom Pivčeve in vsaj začasnim "prevzemom" DeSUS uresničile skrite sanje, prevzeti oblast v stranki, jo odpeljati iz koalicije, sprožiti predčasne volitve in potem čez dve leti kandidirati na predsedniških volitvah? Sliši se precej odbito, drži. Kar pa še ne pomeni, da ne more biti res ...

Politična nekorektnost
10
31.08.2020 08:38

Navigiranje po ovinkih, brzicah in slepih ulicah politične korektnosti je postalo tako zapleteno, da velike blagovne znamke ... Več.

Valentina Novak Smej, nova kolumnistka Siola, o zaskrbljujočih, a vsak dan bolj razširjenih trendih obsesivnega uveljavljanja t.i. politične korektnosti v medijih, socialnih omrežjih in (zahodni) družbi nasploh, kar je pogosto le izgovor za prefinjeno obliko cenzure in novega enoumja.

Rdeči semafor za Hrvaško
3
20.08.2020 00:44

Napovedi za gibanje okužb na Hrvaškem so zelo slabe.

Jelko Kacin, tiskovni predstavnik vlade, v Odmevih na TV Slovenija o skorajšnji zaostritvi mejnega režima s Hrvaško, kjer število okuženih s Covid-19 v zadnjih dneh strmo narašča. Po njegovem mnenju je eden glavnih vzrokov novega vala okužb na Hrvaškem neresno obnašanje vlade v Zagrebu, ki kljub opozorilom iz tujine vse do zadnjega ni želela zapreti nočnih klubov, diskotek in festivalov - še posebej tistega najbolj razvpitega v Zrćah na Pagu.

Abraham Janša?
9
16.08.2020 22:35

V Evropi se dogajajo tudi procesi, ki dajejo upanje, da želja po svobodi in demokraciji še ni usahnila. Ko se poslovi ... Več.

Jan Škoberne, nekdanji poslanec in državni sekretar, član socialnih demokratov, na tviterju o Aleksandru Lukašenku in Janezu Janši, ki svojo stranko vodi od leta 1993.

Izgubila je živce
11
04.08.2020 23:13

Ko so v politične napade vpletli tudi otroka in moža, sem izgubila živce.

Aleksandra Pivec, kmetijska ministrica in predsednica upokojenske stranke (DeSUS), nima težav z mediji, pač pa imajo (nekateri) mediji težave z njo. Toda največ težav ima z njo tisti del opozicije, ki je prepričan, da je Aleksandra "mehki trebuh" Janševe koalicije. Da je najšibkejši člen. Da bodo prek nje lahko zrušili vlado. Pritiski so zaradi tega strahotni, zato ni čudno, če kdo izgubi živce.

Slovenci so Gorenjci
3
27.07.2020 21:55

Kakšen je slovenski turist? Škrt, saj vidite, da se za napitnine pritožujejo natakarji, dobro, da kaj zapravi. ... Več.

Pavle Hevka, predsednik Turistične zveze Slovenije, na spletnem portalu nacionalke o tem, kakšni so t.i. domači gostje, ki bodo očitno po zaslugi bonov vsaj deloma rešili letošnjo turistično sezono. 

Politika na nacionalki
4
15.07.2020 21:36

Dejstvo je, da uredniška politika javnega zavoda RTV ni nekaj nejasnega, prepuščena zaposlenim. Določena je v ... Več.

Bojan Dobovšek, predsednik stranke Dobra država o aktualnih dilemah glede financiranja in siceršnjega statusa državne RTV Slovenije, ki jih sprožajo predlagane spremembe medijskega zakona.

Fašisti, komunisti ... isti
5
13.07.2020 21:54

Desni in levi skrajneži so le dva odseva enega in istega bolnega obraza, ki ga zaznamujeta strah in sovraštvo. In zato ... Več.

Dejan Steinbuch, odgovorni urednik portala+ na tviterju o ponedeljkovi slovesnosti v Trstu, ko je italijanska država ob prisotnosti predsednikov Italije in Slovenije vrnila slovenski manjšini znameniti Narodni dom, ki so ga natanko sto let pred tem zažgali fašisti. Dogodek je sovpadel tudi s položitvijo vencev predsednikov Italije in Slovenije v Bazovici (pri bazoviškem šohtu), čemur je nasprotovala peščica slovenskih komunističnih protestnikov - podobno kot v Trstu, kjer so se zbrali aktivisti skrajne desnice, neofašistične CasaPound. Oboji so uporabljali podobno retoriko, oboji so svojega predsednika zmerjali z izdajalcem ipd.

To, kar počne vlada, je premalo
2
07.07.2020 22:08

Edini njihov cilj je rušenje vlade in onemogočanje vladne koalicije. Sprašujem jih, kaj je rešitev. Ali ... Več.

Matej Tonin, predsednik NSi in aktualni obrambni minister v oddaji Odkrito o fenomenu petkovih protestov proti vladi. Med pisano druščino, ki vsak tedn demonstrira proti vladi, je tudi skupina, ki a priori nasprotuje vladi. Po Toninovih besedah bi lahko vlada naredila karkoli, pa ne bi nič zaleglo; še vedno bi bilo premalo in ne dovolj dobro.

Balkan - Wuhan
1
04.07.2020 21:05

Države Balkana so bile pretirano fascinirane nad svojim "uspehom", ko jih val iz Italije ni prizadel tako kot zahodno Evropo. ... Več.

Dr. Alojz Ihan, imunulog in profesor na ljubljanski Medicinski fakulteti v intervjuju Radio Slovenija o "drugem valu" epidemije Covid-19, ki to pravzaprav sploh ni, pač pa je le nadaljevanje prvega. Profesor Ihan opozarja, da nam v primeru, ko širjenja okužb, ki se v Slovenijo tokrat širijo skoraj izključno iz Balkana, ne bomo čim prej zamejili, že jeseni spet grozi popoln "lockdown". Če se nam zgodi t.i. krožeči virus, lahko pride do verižne reakcije: do ekonomskega sesutja države, kar bi pod vprašaj postavilo preživetje države in nas državljanov.

Policijski razlogi
7
30.06.2020 21:33

Niti Zdravko Počivalšek, še manj pa Aleš Hojs nista niti približno "my cup of tea". Ampak v vsaki ... Več.

Aljuš Pertinač, nekdanji politik, član socialnih demokratov, zdaj pa voditelj televizijske oddaje Faktor, je na tviterju opozoril na občutljve razsežnost torkove aretacije Zdravka Počivalška, ki ni le minister za gospodarstvo, zapleten v klobčič domnevno spornih nabav zaščitne opreme, pač pa je tudi podpredsednik vlade.

Ustava über alles!
4
20.06.2020 22:36

Mi je eden trobil na križišču, da nisem speljal, ko je bila zelena. Ni vedel, da sem bral Ustavo.

Žiga Turk, bivši minister in politik na tviterju o fenomenu "branja ustave", s čemer se je nekaj protestnikov na tradicionalnih petkovih protivladnih protestih pred parlamentom poskušalo izogniti izvajanju načela enakosti pred zakonom, ki naj bi veljajo za vse .. ampak v bistvu ne čisto za vse državljane.

Thompson in vladavina prava
8
09.06.2020 11:57

Mariborski koncert niti slučajno ni po mojem okusu (za razliko od pokojnih Oliverja in Arsena), tudi o izvajalcu imam zelo ... Več.

Gregor Virant, nekdanji politik in minister, sicer pa liberalec, o zadnjem ideološkem hitu na Slovenskem: dovoliti nek koncert ali ne dovoliti. Virant je povzel bistvu tega namišljenega "pravnega" problema: ne gre za vprašanje glasbenega, političnega ali ideološkega okusa, pač pa zgolj in samo za pravo. 

Pospravljena sprava
6
06.06.2020 21:54

Nihče od nas se ne sme počutiti prizadetega v svojih najbolj osebnih občutkih. Država pa mora popraviti krivice, in to tako, ... Več.

Borut Pahor, predsednik republike, ob sobotni spominski slovesnosti v Kočevskem Rogu za pobitimi domobranci, kamor sta prišla skupaj s premierjem Janezom Janšo, kar je brez dvoma velik korak za spravo med Slovenci, za katero je predsednik dejal, da ni dogodek, ampak stanje duha.

Najboljši sosedje? Malo morgen ...
3
02.06.2020 22:17

Če spremljate avstrijske televizijske programe, boste videli, da pred glavnimi poročili, ki jih imajo ob pol osmih, vrtijo ... Več.

Aleksander Geržina, nekdanji veleposlanik na Dunaju in aktualni tiskovni predstavnik ministrstva za zunanje zadeve, na Odmevih na Televiziji Slovenija o zelo verjetnem dejanskem ozadju za nenavadno, neprijazno in nesosedsko obnašanje Avstrije, ki ne glede na vse epidemiološke kazalce meje s Slovenijo še vedno noče sprostiti tudi za običajni potniški promet. Torej tudi za turiste. Geržina je ocenil, da je vzrok v poskusu, da bi avstrijska vlada letos čim več svojih državljanov zadržala doma, saj se boji ogromnega izpada tujih turistov. A po logiki "kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade", se severnim sosedom utegne nekje zalomiti ...

Židanova notranja "demokracija"
6
29.05.2020 22:50

Presenetil me je zlasti način zamenjave. Ponavadi je treba vendarle sklicati ožje vodstvo, opraviti neki pogovor in ... Več.

Igor Lukšič, nekdanji predsednik stranke socialnih demokratov, o nenavadni odločitvi svojega naslednika, da kar sam odloči in postavilpodpredsednico stranke za svojo naslednico. Lukšiču, ki je prav tako odstopil, vendar zaradi slabega rezultata stranke na volitvah leta 2014, se zdi takšna poteza "malo ponesrečena", zunanjim opazovalcem pa problematična predvsem z vidika notranje demokracije v stranki.

To ni država!?
11
13.05.2020 21:52

To, kar piše Logar, kar piše Janša o medijih. To ni država, to ni vlada. To je nekaj drugega. Legitimno ... Več.

Igor Lukšič, profesor na FDV, nekdanji predsednik socialnih demokratov in bivši minister za šolstvo, na tviterju o zadnjem modnem kriku med vladnimi politiki, ki je naletelo na zelo mešane odzive v javnosti - pranje slovenskega umazanega perila pred tujo javnostjo. Začelo se je z Zgago in njegovimi absurdnimi obtožbami, kar je dobilo močan pospešek v vladnih "mnenjih", ki se pošiljajo na različne evropske inštitucije. 

Zmaga v prvem polčasu
6
06.05.2020 00:05

Spopad s prvim valom epidemije, ki še ni končan, je bil uspešen in nas uvršča v evropski in ... Več.

Profesor Marko Noč, kardiolog in vodja strokovne zdravniške skupine, je na torkovi vladni konferenci za medije ocenil "prvo etapo" boja z novim koronavirusom, v kateri jo je Slovenija očitno izjemno dobro odnesla. Toda boja še ni konec, saj se pričakuje t.i. drugi val, kjer bo, je povedal dr. Noč, ključ do uspeha v tem, da pravočasno odkrijemo ponovno širjenje virusa in državo spet ustavimo: "Le na ta način naše intenzivne enote ne bodo pokleknile."

Muzejska pamet
5
29.04.2020 23:51

Mogoče se motim, ne zdi se mi, da bi vlada ukazala muzejem in knjižnicam, naj odprejo vrata. Naznanila je, da so po novem ... Več.

Luka Lisjak Gabrijelčič, zgodovinar in publicist, na tviterju o fenomenu, ki je pri nas precej razširjen: in sicer, da mora o vsem odločati država in imeti odgovore na vsa vprašanja. Muzeji in knjižnice so bili zaprti dolge tedne, ko so imeli njihovi direktorji na pretek časa in so lahko v miru razmišljali tudi o tistem veselem dnevu, ko bodo lahko spet odprli svoja vrata z obiskovalce oziroma bralce. Poudarek je na "lahko", vlada jim ni nič ukazala. Z odprtjem lahko mirno počakajo tudi do ponedeljka. Morda jim bi morala mamica vlada to posebej povedati?

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Dosje slovenski gozdovi, 6. del: Počasi se kažejo obrisi ene največjih kriminalno-političnih afer pri nas!
Uredništvo
Ogledov: 4.740
02/
Na invalidih se dobro služi: FIHO kot "družinski podjetje" Omanovih
Elena Pečarič
Ogledov: 2.686
03/
Dosje ekstremisti, 2. del: Socialna država, stranka Levica in italijanski neofašisti … isti, isti, isti
Andrej Capobianco
Ogledov: 1.735
04/
Pet resnic o pokojninah in upokojencih, ki jih večina izmed nas verjetno ne pozna
Bine Kordež
Ogledov: 1.421
05/
Zagovor svobode govora: Pismo o pravičnosti in odprti javni razpravi
Uredništvo
Ogledov: 1.374
06/
Preveč permisivna Janševa klerofašistična diktatura med ulico in farso
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.218
07/
Ko Američani umirjajo odnose med Beogradom in Prištino, Telekom Slovenije prodaja drugega največjega mobilnega operaterja na Kosovu?!
Aljoša Pečan
Ogledov: 1.278
08/
Dosje ekstremisti, 3. del: Zakaj bi nas morale podobnosti med Levico in italijansko skrajno desnico CasaPound skrbeti
Andrej Capobianco
Ogledov: 1.189
09/
East is East, Vzhod je vzhodno
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 1.153
10/
Izbirčni spomin medijskega poveljstva
Dimitrij Rupel
Ogledov: 2.083