Izjava dneva

Ko oče Marjan udari po mizi ...

08.12.2018 17:34
Ključne besede:   Marjan Šarec   intervju   Siol

Vse bom naredil za Slovenijo, ker jo imam rad. In ne bom dovolil, da si ti ljudje prisvajajo domoljubje. Tega ne bom dovolil. V pisarni imam sliko Rudolfa Maistra, ker sem domoljub do petnih žil. Zdaj, ko jim je že vse propadlo, se bodo pa šli tole ... Oni so zame kot nekdanje vodstvo Vzhodne Nemčije, ki ni razumelo, da mladina razmišlja drugače. Njihov čas je potekel, zdaj prihaja naš čas. Lahko tvitajo ali pišejo, kar hočejo. Jaz delam po svoje. "Piš'te, kar hoč'te!" Konec je!

Premier Marjan Šarec se je v daljšem intervjuju za portal Siol razgovoril tudi o tistih medijih in politikih, ki so v napadih nanj in na njegovo vlado najbolj "divji". Ob tem je dal tudi zanimivo primerjavo, ki je verjetno letela na SDS oziroma njenega voditelja Janeza Janšo, da ga namreč spominjajo na nekdanje vodstvo Nemške demokratične republike, ki leta 1989 ni dojelo, da ga je povozil čas in da večina ljudi, sploh mlajše generacije, pač razmišlja drugače.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
11
Provincializem
5
13.01.2019 22:36

Mladim se Ljubljana in Slovenija zdita navadna vas, ne zgolj zaradi velikosti, ampak zaradi občutka, da tu za globalni ... Več.

Poslovnež in investitor Joc Pečečnik v pogovoru za sobotno Delo precej neposredno o Bežigrajskem stadionu, slovenskih politikih, Agenciji za prostor in stanju duha pri nas ...

Tako je govoril ... Crnkovič
17
05.01.2019 17:30

Vir vsega zla so stekli psi desnice, dresirani za abnormalizacijo javnega govora. Stekli psi desnice se deklarirajo za pse ... Več.

Marko Crnkovič, urednik Večerovega spletnega portala FokusPokus, se je spustil v polemiko o sovražnem govoru, in, kot je zapisal, snel rokavice. Brez dvoma bo njegova provokacija rodila sadove, saj bojeviteži na desnici komaj čakajo na spopad. Je pa Crnkovič v citiranem komentarju vseeno pravilno ugotovil, da se bomo pogovarjali o tem, kdo ima prav, vse dokler se ne bomo uspeli dogovoriti, kaj sploh je sovražni govor.

Populisti sovražijo Evropsko unijo
13
21.12.2018 12:38

V Sloveniji ni treba reči, "populisti vseh dežel, združite se!", saj so naši levi in desni populisti že dolgo združeni ... Več.

Maja Sunčič, kolumnistka tednika Reporter, o nenavadnem zbližanju obeh ekstremnih polov v Sloveniji, za kar je poskrbela t.i. vstaja rumenih telovnikov v Franciji.

Bilateralni odnosi
2
06.12.2018 17:53

Že tako se ne morem smejati, potem pa na radiju napovedovalka reče: "Šarec je danes s Kurzem razpravljal o pomembnih ... Več.

Jelka Godec, poslanka SDS, na tviterju, o asociacijah, ki se ponujajo ob fonetičnem zapisu priimka avstrijskega kanclerja, ob katerih se je hahljal ves Balkan že v časih, ko je bil Sebastian Kurz zunanji minister.

V kotlu sovražnega govora
4
25.11.2018 20:27

Spoštovani sovražniki sovražnega govora. Pomislite na možnost, da boste nekega dne ponosno rekli, da v deželi ni več ... Več.

Andrej Drapal, lobist, avtor in strokovnjak za PR, na tviterju o čedalje bolj agresivnem diskurzu, povezanim s fenomenom sovražnega govora.

Železna zavesa
6
21.11.2018 08:50

Ko so se Pankrti v osemdesetih letih reklamirali kot "prva punk skupina za železno zaveso", ni bilo nobenega kravala. ... Več.

Žiga Turk je v kolumni na Siolu opozoril na vik in krik, ki je pri nas nastal zaradi izjave "trenutno najbolj znanega javnega intelektualca" Jordana Petersona, češ da prvič nastopa v neki državi, ki je bila za železno zaveso. Reči nekaj takšnega v Sloveniji je vendar bogokletno. Žiga Turk ugotavlja, da so Slovenci za Petersonove ideje verjetno najtrši oreh na svetu. Še zlasti zato, ker so po letu 1968 "odprti za kulturni marksizem in frankfurtsko šolo, ki 'naprednih' idej ne vsiljujeta z močjo represivnega aparata države, ampak z njimi prekvasita šolstvo, univerze, medije in kulturo". Amen!

Nobelovec Luka
6
12.11.2018 13:12

Da Mesec resnično ne razume najbolj osnovnih ekonomskih zadev dokazuje njegov predlog, da bi po prodaji NLB sklical ... Več.

Boris Meglič, novinar in ustanovitelj portala+, na tviterju o tem, kako lider stranke Levica Luka Mesec nima najbolj razčiščenih pojmov okoli ekonomije, prava oziroma spoštovanja dogovorov.

Kdo je umoril Jožeta P. Damijana
11
31.10.2018 19:19

Diskreditacija Jožeta P. Damijana, ki si jo privoščil Siol ob njegovi eventualni kandidaturi za guvernerja Banke ... Več.

Marko Crnkovič v kolumni na Foksupokus z naslovom V gobcih infohijen (...) ugotavlja, kako se je v naših medijih razpaslo medijsko ugonabljanje posameznikov; zadnji takšen primer si je privoščil Siol, ki se je spravil na ekonomista Jožeta P. Damijana - pravzaprav novinarski tandem Primož Cirman in Vesna Vuković - domnevno zaradi njegove možne kandidature za guvernerja Banke Slovenije. Damjanu so očitali, da ima kredit za hišo in lizing za avto, ko pa jim je skladno z zakonom o medijih poslal odgovor, mu ga Siol ni hotel objaviti.

Kakšni bi morali biti naši politiki
4
22.10.2018 09:05

Politik v Sloveniji bi moral biti revež, imeti visok kredit in jamrat nad vse. Kdaj bodo ljudje razumeli, če politik zase ni ... Več.

Minister Marko Bandelli, ki je pred dnevi razburjal z vožnjo s policijskimi lučkami, je tokrat povedal nekaj pametnega, zaradi česar si zasluži biti v tej rubriki. Bandelli se je na tviterju odzval na tvit Gregorja Viranta, češ da socialistov ne moti revščina, moti jih bogastvo, tudi če je zakonito pridobljeno.

Važno, da je naš!?
13
20.10.2018 15:36

Zaradi ideološkega ključa so naši levičarji pripravljeni pozabiti na vse in vse odpustiti. Podobno velja za ... Več.

Maja Sunčič v svoji zadnji kolumni Kdo bo zmagal v Ljubljani: Kučan ali Janša? v tedniku Reporter ugotavlja, da sta si slovenska levica in desnica v nečem zelo podobni. Obe namreč do konca branita "svoje" kadre, pri čemer niti levice niti desnice ne zanimata resnica in pravica, pač pa zgolj in samo ideološka pripadnost: "Kdor se ne strinja, ga izločijo, povozijo, popljuvajo in spodijo stran – tudi v primerih najbolj spornih, celo kaznivih dejanj. Za levico in desnico velja enaka ideologija: ni pomembno, da je naš do vratu v blatu, samo da je naš!"

L'Etat c'est Bandelli
12
12.10.2018 07:22

Ne bom ničesar pojasnjeval, po zakonu lahko počnem, kar hočem.

Minister Marko Bandelli je po seji vlade takole komentiral novinarsko vprašanje glede vožnje z modrimi lučmi po avtocesti. Bivši župan Komna in minister iz kvote Stranke Alenke Bratušek je zadnji primer samopašne, šerifovske oblasti, ki ji moč tako stopi v glavi, da izgubi razum. Ali kot je na tviterju dejal odgovorni urednik portala+: "Italijanski priimek še ne pomeni, da nekdo ne more biti čisto navadno govedo, mar ne?"

Kako je Erazem deklasiral Damijana
3
05.10.2018 14:12

Za dvomilionski narod je jamranje čez svetovna pravila igre vsaj kalimerovsko, če že ne usmiljenja vredno, izumljanje novih ... Več.

Erazem B. Pintar, nekdanji playboy, poslovnež in še kaj, je na Facebooku odpisal ekonomistu Jožetu P. Damijanu, ki se je na svojem blogu spravil nad peticijo podjetnikov, s katero so ti protestirali proti načrtovanim davčnim reformam nove vlade pod taktirko stranke Levica. Damijan je podjetniško peticijo namreč označil za manipulacijo za prikrivanje eegoističnih interesov podjetniškega sloja, Pintar pa mu je vrnil žogico.

Inkvizicija za Strehovca
4
03.10.2018 12:36

Molitev za nerojene otroke v nobeni evropski državi ni kaznivo dejanje, temveč del temeljne človekove pravice do verske ... Več.

Pater Tadej Strehovec, eden politično in družbeno bolj izpostavljenih duhovnikov, si je zaradi "lobiranja" za pravice nerojenih otrok prislužil kazenski pregon zaradi sovražnega govora, ki ga je prevzelo kar državno tožilstvo. V intervjuju za Reporter je Strehovec povedal, da je kazenski postopek zoper njega oblika pritiska na sodstvo z namenom izsiliti novo sodno prakso. Po njegovem mnenju je sporočilo pravosodja jasno: kdor se bo ukvarjal s pravicami nerojenih otrok in kdor se bo zavzemal za kristjane, ki na javnih površinah molijo za nerojene otroke, ga čakata medijski linč in sodni pregon zaradi "verbalnega delikta".

Zakaj se Darko Štrajn moti
10
29.09.2018 08:21

Izplačevanje dodatkov na razne "odgovornosti" vodilnih, kot v pravkar razkritem primeru sicer faktično podfinancirane ... Več.

Filozof Darko Štrajn, v časih LDS celo liberalec, ki pa je kasneje postal levičar, je s to izjavo sijajno povzel bistvo orjaškega nesporazuma, s katerim se soočamo v tej državi: nerazumevanje razlike med javnim in zasebnim, med tistim, kar ustvari država kot skupnost, in tistim, kar ustvari posameznik oziroma podjetnik. Anomalije na Pedagoški fakulteti, ki spominjajo na zloglasne profesorske dodatke izpred nekaj let, se tičejo vseh nas, saj to fakulteto financiramo vsi davkoplačevalci, medtem ko je odločitev zasebnika, koliko nagrade si bo izplačal, izključni njegova in se vanjo nihče ne more vtikati. Profesor Štrajn, ki je sicer znanstveni svetnik na Pedagoškem inštitutu, se s to izjavo pridružuje čarovniškemu plesu Levice, ki bi - podobno kot so maoisti na Kitajskem v nekem obdobju poskušali pobiti vse ptice - zasebni kapital in podjetništvo najraje spravila na takšen ali drugačen figurativni Goli otok.

Prestrašene podjetnike strižejo na kratko
1
16.09.2018 15:17

Ob koncu gre zahvala Luki Mescu, ki je avgusta doniral klimatsko napravo ljubljanski porodnišnici in nedavno še ... Več.

Rado Pezdir je v svoji zadnji kolumni v Reporterju s pomenljivim naslovom "Dobro jutro, podjetniki! Levega gada s Šarčevih prsi ne bo mogoče enostavno iztrgati" upravičeno okrcal naše managerje, ki so se tokrat sicer še kar vidno razburili zaradi groženj stranke Levica z dvigom davkov na kapital. Toda taisti podjetniki so bili doslej praviloma tihe miške, ko je šlo za eksperimentiranja politike oziroma vlade na področju gospodarstva. Ali kot je zapisal Pezdir: "Kolikorkoli smo jim dopovedovali, da ne morejo biti pasivni opazovalci, ki se potem ne zmenijo z vlado za drobtinice, toliko manj so nas razumeli in bežali v zaledje..."

 

Predstava za javnost
4
10.09.2018 16:54

Tožilstvo prostodušno priznava, da je sprožilo postopek samo zaradi pritiska javnega mnenja. Če so vedeli, da nimajo ... Več.

Aleš Zalar, nekdanji pravosodni minister, je na tviterju odkrito in predvsem jasno razkril Potemkinovo vas, imenovano sodni pregon zoper Andreja Šiška zaradi njegove vloge pri formiranju hudodelske združbe, v medijih zgrešeno imenovane "paravojaška formacija".

Facebook agenti
2
06.09.2018 23:21

Nauk gozdnega bataljona pa je bistveno bolj boleč, kot bi si utegnili predstavljati. Vsi, ki so te dni videli gozdno vojsko, ... Več.

Rado Pezdir je v Reporterju prišel do zaključka, da se je Šišku pravzaprav treba zahvaliti, saj je njegova "gozdna" hudodelska združba razkrila popoln razpad varnostnega sistema v Sloveniji, kjer je policija osumljena korupcije, v Sovi pa stavkajo že tako dolgo, da se nihče več ne spomni, kdaj so pravzaprav začeli.

Postsocialistični socializem
0
03.09.2018 13:14

Za stvari, ki jih država centralnoplansko nadzoruje, se prej ali slej pojavijo vrste. V socializmu so bile vrste skoraj za ... Več.

Žiga Turk, nekdanji minister, sicer pa profesor, tviteraš in kolumnist, je v zadnjem zapisu na Siolu seciral koalicijsko pogodbo bodoče vlade Marjana Šarca in ugotavljal, kje vse se skriva socialistična miselnost.

Vatovec je dvoživka
9
22.08.2018 09:59

Levica je tudi v tem mandatu opozicijska stranka.

Matej Tašner Vatovec, poslanec Levice v državnem zboru, je sveto prepričan, da njegova stranka sodi med opozicijske, čeprav ima s Šarčevo koalicijo podpisano pogodbo o sodelovanju. Dopoldne so vladni satelit, popoldne pa opozicija. Kako bodo volivci kupili to sedenje na dveh stolih, ki je sicer povsem navadno sprenevedanje in politični unikum pri nas (in še kje), bodo pokazale naslednje volitve.

Marjan, gremo na tečaj retorike!
8
11.08.2018 14:15

Mi bomo v zelo kratkem času opravili, bodo strokovne skupine opravile delo, da se pride do izhodišča za potem seveda ... Več.

Marjana Šarca precej ljudi z zanimanjem posluša. Malce težje je doumeti, kaj je želel povedati, sploh če beremo prepise njegovih izjav. Spodnja dokazuje, da možakar še pred nastopom premierske funkcije ustreza definiciji politika: veliko govori, pa nič ne pove. Toda pri Šarcu vidimo še en, precej hujši problem: pozorno branje njegove izjave nas zbega, ker nikakor ne uspemo izluščiti, kaj za vraga je bodoči gospod premier, ki bo čez nekaj let predsedoval Evropski uniji, sploh hotel povedati. Na portalu+ resno razmišljamo, da bi zbrali sredstva in mu plačali osnovni tečaj retorike, za nadaljevalnega pa lahko začnemo zbirati plastične zamaške.

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Evropske volitve: Bo trmasta šamanka Violeta Bulc pokopala "liberalni trojček" Šarca, Cerarja in Bratuškove?
Uredništvo
Ogledov: 2,394
02/
Dolenjska vodovodna afera: Preplačane ruske cevi in izgubljeni milijoni, grozi celo vračanje evropskih sredstev!
Uredništvo
Ogledov: 1,949
03/
Plan Kalergi ali preprosta resnica o veliki in neresnični zaroti
Laris Gaiser
Ogledov: 2,005
04/
Slovensko nezaupanje v Cerkev ni noben fenomen, podobni trendi so tudi na Zahodu
Branko Cestnik
Ogledov: 1,496
05/
Janševo poročilo
Dimitrij Rupel
Ogledov: 1,347
06/
Esej o spoljenju: "Taki posegi v jezik so značilni za avtoritarne režime, ne pa za demokracije."
Uredništvo
Ogledov: 1,229
07/
Majhnost si ustvarjamo sami: O Sloveniji in njeni zunanji politiki v primeru Kitajske in Indije
Žiga Vavpotič
Ogledov: 1,160
08/
Nova orodja demokracije: Ustvarjalna energija slovenskega naroda? Patetično? Res?
Miha Burger
Ogledov: 1,059
09/
Primer Kobal: O plagiatorjih, imitatorjih in drugih subvencioniranih junakih našega časa
Dejan Steinbuch
Ogledov: 370
10/
Šola prihodnosti: Da bi prenehali škodovati otrokom, moramo spremeniti šolski sistem od vrtca naprej!
Marjana Škalič
Ogledov: 1,451