Izjava dneva

Odločen "ne" Luciji Šikovec Ušaj

22.01.2019 12:44
Ključne besede:   Lucija Šikovec Ušaj   Grega Ciglar   Ljubljana   strpnost   MOL   Zoran Janković

Foto: Stranka Levica

Ljubljana je mesto, kjer v sožitju že desetletja živijo pripadniki različnih narodnosti, religij in kultur, Lucija Šikovec Ušaj pa je oseba, ki v svojih izjavah in stališčih izraža vse prej kot spoštovanje različnosti.

Grega Ciglar, mestni svetnik stranke Levica v ljubljanskem mestnem svetu, je bil med tistimi, ki so javno nasprotovali članstvu Lucije Šikovec Ušaj v Odboru za zdravje in socialno varstvo, kamor je to razvpito pravnico kandidirala njena stranka SDS. Šikovec Ušajeva je z več izjavami in zapisi na socialnih omrežjih (zlasti na tviterju) doslej nekajkrat presegla še dopustno mejo svobode govora ter se zaničljivo in žaljivo izražala o migrantih, Arabcih, homoseksualcih ipd. Mestni svetniki so Ušajevo sicer zavrnili s kar dvotretjinsko večino, ne glede na rezultat glasovanja pa je župan Zoran Janković že pred tem povedal, da v nobenem primeru ne bi podpisal sklepa o imenovanju takšne osebe, kakršna je Lucija Šikovec Ušaj.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
10
Z vojsko je konec?!
8
21.02.2019 19:58

Država kaže, da za vojsko ne more zagotoviti finančnih, kadrovskih in materialnih virov, ki so potrebni za razvoj Slovenske ... Več.

Generalmajor Alojz Šteiner, nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske, se je kritično odzval na novico, da se je vlada Marjana Šarca zaradi pritiska stranke Levica na koncu le odpovedala načrtovani nabavi novih oklepnikov. Šteiner podobno kot še nekateri nekdanji visoki častniki Slovenske vojske, ki so si upali javno spregovoriti, ugotavlja to, kar je med poznavalci znano že več let: da je namreč naša vojska tehnološko uničena, kadrovsko zdesetkana in predvsem demoralizirana. Za začetek njenega konca je odgovorna Pahorjeva vlada (2008-2011), ki je usodno zmanjšala vojaški proračun. Slovenska vojska si od takrat nikoli več ni opomogla in samo upamo lahko, da nam je nikoli ne bo treba uporabiti ...

Evroposlanec Janša
3
20.02.2019 09:11

Janšev odhod v Bruselj bi lahko pomenil, da je za SDS prišel čas tranzicije in da bo stranko prevzel nekdo ... Več.

Novinar Igor Kršinar je v tedniku Reporter ugibal, kaj pomenijo namigi, naj bi se vodja SDS Janez Janša začel zanimati za nastop na evropskih volitvah 26. maja. Če se prvak opozicije odločil za kandidaturo, bi bilo to svojevrstno presenečenje, ki bi okrepilo ugibanja o njegovi "postopni politični upokojitvi".

Ilka in slovenska resničnost
0
11.02.2019 11:22

Popravek – Slovenija ni osvojila zlate medalje v smuku, Ilka Štuhec jo je! In njen team, skupaj s sponzorji ... ... Več.

Jure Mikuž, direktor slovenskega sklada tvegana kapitala RSG Kapital, na tviterju ugotavlja, kaj vse je značilno za našo slovensko realnost...

Marjan Dončić in Luka Šarec
14
02.02.2019 17:28

Marjan Šarec je v slovenski politiki to, kar je Luka Dončić v košarki.

Janja Božič Marolt, direktorica in ustanoviteljica agencije Mediana, je v pogovoru za Sobotno prilogo Dela primerjala Marjana Šarca in Luko Dončića, kar je na socialnih omrežjih sprožilo silovite polemike. Šarec je po mnenju Božičeve izjemen talent in ima to prednost pred drugimi politiki, da prihaja iz ljudi in jim zna spregovoriti tako, da ga ljudje dejansko razumejo. Za razliko od njegovega profesorskega predhodnika Cerarja?

Provincializem
6
13.01.2019 22:36

Mladim se Ljubljana in Slovenija zdita navadna vas, ne zgolj zaradi velikosti, ampak zaradi občutka, da tu za globalni ... Več.

Poslovnež in investitor Joc Pečečnik v pogovoru za sobotno Delo precej neposredno o Bežigrajskem stadionu, slovenskih politikih, Agenciji za prostor in stanju duha pri nas ...

Tako je govoril ... Crnkovič
17
05.01.2019 17:30

Vir vsega zla so stekli psi desnice, dresirani za abnormalizacijo javnega govora. Stekli psi desnice se deklarirajo za pse ... Več.

Marko Crnkovič, urednik Večerovega spletnega portala FokusPokus, se je spustil v polemiko o sovražnem govoru, in, kot je zapisal, snel rokavice. Brez dvoma bo njegova provokacija rodila sadove, saj bojeviteži na desnici komaj čakajo na spopad. Je pa Crnkovič v citiranem komentarju vseeno pravilno ugotovil, da se bomo pogovarjali o tem, kdo ima prav, vse dokler se ne bomo uspeli dogovoriti, kaj sploh je sovražni govor.

Populisti sovražijo Evropsko unijo
13
21.12.2018 12:38

V Sloveniji ni treba reči, "populisti vseh dežel, združite se!", saj so naši levi in desni populisti že dolgo združeni ... Več.

Maja Sunčič, kolumnistka tednika Reporter, o nenavadnem zbližanju obeh ekstremnih polov v Sloveniji, za kar je poskrbela t.i. vstaja rumenih telovnikov v Franciji.

Ko oče Marjan udari po mizi ...
11
08.12.2018 17:34

Vse bom naredil za Slovenijo, ker jo imam rad. In ne bom dovolil, da si ti ljudje prisvajajo domoljubje. Tega ne bom dovolil. ... Več.

Premier Marjan Šarec se je v daljšem intervjuju za portal Siol razgovoril tudi o tistih medijih in politikih, ki so v napadih nanj in na njegovo vlado najbolj "divji". Ob tem je dal tudi zanimivo primerjavo, ki je verjetno letela na SDS oziroma njenega voditelja Janeza Janšo, da ga namreč spominjajo na nekdanje vodstvo Nemške demokratične republike, ki leta 1989 ni dojelo, da ga je povozil čas in da večina ljudi, sploh mlajše generacije, pač razmišlja drugače.

Bilateralni odnosi
2
06.12.2018 17:53

Že tako se ne morem smejati, potem pa na radiju napovedovalka reče: "Šarec je danes s Kurzem razpravljal o pomembnih ... Več.

Jelka Godec, poslanka SDS, na tviterju, o asociacijah, ki se ponujajo ob fonetičnem zapisu priimka avstrijskega kanclerja, ob katerih se je hahljal ves Balkan že v časih, ko je bil Sebastian Kurz zunanji minister.

V kotlu sovražnega govora
4
25.11.2018 20:27

Spoštovani sovražniki sovražnega govora. Pomislite na možnost, da boste nekega dne ponosno rekli, da v deželi ni več ... Več.

Andrej Drapal, lobist, avtor in strokovnjak za PR, na tviterju o čedalje bolj agresivnem diskurzu, povezanim s fenomenom sovražnega govora.

Železna zavesa
6
21.11.2018 08:50

Ko so se Pankrti v osemdesetih letih reklamirali kot "prva punk skupina za železno zaveso", ni bilo nobenega kravala. ... Več.

Žiga Turk je v kolumni na Siolu opozoril na vik in krik, ki je pri nas nastal zaradi izjave "trenutno najbolj znanega javnega intelektualca" Jordana Petersona, češ da prvič nastopa v neki državi, ki je bila za železno zaveso. Reči nekaj takšnega v Sloveniji je vendar bogokletno. Žiga Turk ugotavlja, da so Slovenci za Petersonove ideje verjetno najtrši oreh na svetu. Še zlasti zato, ker so po letu 1968 "odprti za kulturni marksizem in frankfurtsko šolo, ki 'naprednih' idej ne vsiljujeta z močjo represivnega aparata države, ampak z njimi prekvasita šolstvo, univerze, medije in kulturo". Amen!

Nobelovec Luka
6
12.11.2018 13:12

Da Mesec resnično ne razume najbolj osnovnih ekonomskih zadev dokazuje njegov predlog, da bi po prodaji NLB sklical ... Več.

Boris Meglič, novinar in ustanovitelj portala+, na tviterju o tem, kako lider stranke Levica Luka Mesec nima najbolj razčiščenih pojmov okoli ekonomije, prava oziroma spoštovanja dogovorov.

Kdo je umoril Jožeta P. Damijana
11
31.10.2018 19:19

Diskreditacija Jožeta P. Damijana, ki si jo privoščil Siol ob njegovi eventualni kandidaturi za guvernerja Banke ... Več.

Marko Crnkovič v kolumni na Foksupokus z naslovom V gobcih infohijen (...) ugotavlja, kako se je v naših medijih razpaslo medijsko ugonabljanje posameznikov; zadnji takšen primer si je privoščil Siol, ki se je spravil na ekonomista Jožeta P. Damijana - pravzaprav novinarski tandem Primož Cirman in Vesna Vuković - domnevno zaradi njegove možne kandidature za guvernerja Banke Slovenije. Damjanu so očitali, da ima kredit za hišo in lizing za avto, ko pa jim je skladno z zakonom o medijih poslal odgovor, mu ga Siol ni hotel objaviti.

Kakšni bi morali biti naši politiki
4
22.10.2018 09:05

Politik v Sloveniji bi moral biti revež, imeti visok kredit in jamrat nad vse. Kdaj bodo ljudje razumeli, če politik zase ni ... Več.

Minister Marko Bandelli, ki je pred dnevi razburjal z vožnjo s policijskimi lučkami, je tokrat povedal nekaj pametnega, zaradi česar si zasluži biti v tej rubriki. Bandelli se je na tviterju odzval na tvit Gregorja Viranta, češ da socialistov ne moti revščina, moti jih bogastvo, tudi če je zakonito pridobljeno.

Važno, da je naš!?
13
20.10.2018 15:36

Zaradi ideološkega ključa so naši levičarji pripravljeni pozabiti na vse in vse odpustiti. Podobno velja za ... Več.

Maja Sunčič v svoji zadnji kolumni Kdo bo zmagal v Ljubljani: Kučan ali Janša? v tedniku Reporter ugotavlja, da sta si slovenska levica in desnica v nečem zelo podobni. Obe namreč do konca branita "svoje" kadre, pri čemer niti levice niti desnice ne zanimata resnica in pravica, pač pa zgolj in samo ideološka pripadnost: "Kdor se ne strinja, ga izločijo, povozijo, popljuvajo in spodijo stran – tudi v primerih najbolj spornih, celo kaznivih dejanj. Za levico in desnico velja enaka ideologija: ni pomembno, da je naš do vratu v blatu, samo da je naš!"

L'Etat c'est Bandelli
12
12.10.2018 07:22

Ne bom ničesar pojasnjeval, po zakonu lahko počnem, kar hočem.

Minister Marko Bandelli je po seji vlade takole komentiral novinarsko vprašanje glede vožnje z modrimi lučmi po avtocesti. Bivši župan Komna in minister iz kvote Stranke Alenke Bratušek je zadnji primer samopašne, šerifovske oblasti, ki ji moč tako stopi v glavi, da izgubi razum. Ali kot je na tviterju dejal odgovorni urednik portala+: "Italijanski priimek še ne pomeni, da nekdo ne more biti čisto navadno govedo, mar ne?"

Kako je Erazem deklasiral Damijana
3
05.10.2018 14:12

Za dvomilionski narod je jamranje čez svetovna pravila igre vsaj kalimerovsko, če že ne usmiljenja vredno, izumljanje novih ... Več.

Erazem B. Pintar, nekdanji playboy, poslovnež in še kaj, je na Facebooku odpisal ekonomistu Jožetu P. Damijanu, ki se je na svojem blogu spravil nad peticijo podjetnikov, s katero so ti protestirali proti načrtovanim davčnim reformam nove vlade pod taktirko stranke Levica. Damijan je podjetniško peticijo namreč označil za manipulacijo za prikrivanje eegoističnih interesov podjetniškega sloja, Pintar pa mu je vrnil žogico.

Inkvizicija za Strehovca
4
03.10.2018 12:36

Molitev za nerojene otroke v nobeni evropski državi ni kaznivo dejanje, temveč del temeljne človekove pravice do verske ... Več.

Pater Tadej Strehovec, eden politično in družbeno bolj izpostavljenih duhovnikov, si je zaradi "lobiranja" za pravice nerojenih otrok prislužil kazenski pregon zaradi sovražnega govora, ki ga je prevzelo kar državno tožilstvo. V intervjuju za Reporter je Strehovec povedal, da je kazenski postopek zoper njega oblika pritiska na sodstvo z namenom izsiliti novo sodno prakso. Po njegovem mnenju je sporočilo pravosodja jasno: kdor se bo ukvarjal s pravicami nerojenih otrok in kdor se bo zavzemal za kristjane, ki na javnih površinah molijo za nerojene otroke, ga čakata medijski linč in sodni pregon zaradi "verbalnega delikta".

Zakaj se Darko Štrajn moti
10
29.09.2018 08:21

Izplačevanje dodatkov na razne "odgovornosti" vodilnih, kot v pravkar razkritem primeru sicer faktično podfinancirane ... Več.

Filozof Darko Štrajn, v časih LDS celo liberalec, ki pa je kasneje postal levičar, je s to izjavo sijajno povzel bistvo orjaškega nesporazuma, s katerim se soočamo v tej državi: nerazumevanje razlike med javnim in zasebnim, med tistim, kar ustvari država kot skupnost, in tistim, kar ustvari posameznik oziroma podjetnik. Anomalije na Pedagoški fakulteti, ki spominjajo na zloglasne profesorske dodatke izpred nekaj let, se tičejo vseh nas, saj to fakulteto financiramo vsi davkoplačevalci, medtem ko je odločitev zasebnika, koliko nagrade si bo izplačal, izključni njegova in se vanjo nihče ne more vtikati. Profesor Štrajn, ki je sicer znanstveni svetnik na Pedagoškem inštitutu, se s to izjavo pridružuje čarovniškemu plesu Levice, ki bi - podobno kot so maoisti na Kitajskem v nekem obdobju poskušali pobiti vse ptice - zasebni kapital in podjetništvo najraje spravila na takšen ali drugačen figurativni Goli otok.

Prestrašene podjetnike strižejo na kratko
1
16.09.2018 15:17

Ob koncu gre zahvala Luki Mescu, ki je avgusta doniral klimatsko napravo ljubljanski porodnišnici in nedavno še ... Več.

Rado Pezdir je v svoji zadnji kolumni v Reporterju s pomenljivim naslovom "Dobro jutro, podjetniki! Levega gada s Šarčevih prsi ne bo mogoče enostavno iztrgati" upravičeno okrcal naše managerje, ki so se tokrat sicer še kar vidno razburili zaradi groženj stranke Levica z dvigom davkov na kapital. Toda taisti podjetniki so bili doslej praviloma tihe miške, ko je šlo za eksperimentiranja politike oziroma vlade na področju gospodarstva. Ali kot je zapisal Pezdir: "Kolikorkoli smo jim dopovedovali, da ne morejo biti pasivni opazovalci, ki se potem ne zmenijo z vlado za drobtinice, toliko manj so nas razumeli in bežali v zaledje..."

 

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Fašizem ni enako komunizem ali kako je SDS sama sebe porinila v javnomnenjsko "fojbo"
Dejan Steinbuch
Ogledov: 3,066
02/
"Slovenija First!"
Igor Bavčar
Ogledov: 2,433
03/
Marjan Šarec na evropskih volitvah ne bo zmagal. Zakaj ne? Zato, ker ne sme kandidirati!
Uredništvo
Ogledov: 2,232
04/
Pet let ruske okupacije: "Trditev, da je bil Krim vedno ruski, je popolna izmišljotina!"
Pavlo Klimkin
Ogledov: 1,756
05/
EU po brexitu: Odhod Združenega kraljestva bi lahko pomenil zaton Evrope, kakršno poznamo danes
Ferdinand Blaznik
Ogledov: 1,289
06/
Škandal v Bazovici: Česa vse se morajo v SDS naučiti, da se naslednjič ne bodo tako blamirali
Dejan Steinbuch
Ogledov: 4,366
07/
Ukradene umetnine, 2. del: Washingtonska načela in moralna dolžnost demokratičnih vlad
Keith Miles
Ogledov: 1,304
08/
Minister za kulturo
Dimitrij Rupel
Ogledov: 1,705
09/
Sodišče: AKOS nezakonito zmanjševal frekvence slovenskih radijskih programov! Sum korupcije?
Uredništvo
Ogledov: 1,338
10/
Tajani, Salvini in na koncu predsednik Mattarella: O slovensko-italijanskih odnosih
Dimitrij Rupel
Ogledov: 1,110