Komentar

Delajte več otrok! Orbanova "banda štirih" odkrito proti imigracijski politiki Bruslja

Nenehno nam govorijo, da uvajanje novih kultur bogati družbo kot celoto. Se strinjam, če se uvajajo počasi in s sočutjem do avtohtonega prebivalstva. Toda spremeniti demografijo družbe z naraščanjem neomejenega priseljevanja v desetletju, kot so to storili laburisti v Veliki Britaniji, je neodgovorno in nepošteno. Ljudje ne prepoznavajo več svojih mest in domnevam, da zato številne skupnosti na severu Anglije nikoli več ne bodo glasovale za laburistično stranko. Srednjeevropski voditelji se poskušajo zaščititi ravno pred tem. Nočejo, da bi njihova mesta in vasi čez noč postali multikulti žarišča. Želijo obdržati lastno identiteto in zaščititi svojo krščansko dediščino. Kdo smo, da bi jim to očitali?

26.09.2021 10:00
Piše: Paul A. Nuttall
Ključne besede:   demografija   Budimpešta   Madžarska   Viktor Orban   Janša   Srbija   Češka   EU   imigranti   Mike Pence

Foto: Vlada Republike Slovenije / twitter

Če Orban in njegova druščina česa ne želijo videti, je to ponovitev begunske krize iz leta 2015.

Štiri srednjeevropske države so za svoj najbolj pereč problem razglasile upadanje rodnosti - ne podnebnih sprememb -, ki pa se jih vsekakor ne želijo lotiti z bruseljsko rešitvijo odpiranja vrat migrantom. Srednjeevropski voditelji so se v Budimpešti sestali na četrtem vrhu o demografiji in podpisali deklaracijo, v kateri so zapisali, da množično priseljevanje ni odgovor na upadanje natalitete v Evropi. Vrha, ki ga je gostil madžarski premier Viktor Orban, so se udeležili voditelji Češke, Srbije in Slovenije ter Mike Pence, nekdanji podpredsednik ZDA. Dogodek se bo v Bruselj spustil kot svinčeni balon, še posebej zato, ker Slovenija trenutno predseduje Evropskemu svetu. Resolucija vrha v Budimpešti je tudi neposreden izziv liberalnim idealom Zahoda, kjer se družinske vrednote prevajajo kot "staromodne".

 

Srednja Evropa in Evropska unija se bližata trčenju, ko gre za vprašanje imigrantov. Namesto da bi zaščitila svoje meje pred prihajajočimi begunci iz Afganistana, se zdi, da namerava EU pustiti na celino horde imigrantov in nato naložiti državam članicam, da prevzamejo vsaka svoj delež. Ta načrt očitno ni sprejemljiv za voditelje srednje Evrope, Orban pa je Bruselj označil za "šibki člen" v verigi v zvezi s priseljevanjem.

 

Načrt EU bo nedvomno podprla liberalna zahodna Evropa, kjer se na priseljevanje na splošno gleda izključno skozi ekonomsko prizmo. Mednarodni denarni sklad (IMF) je na primer pozval razvite države, naj odprejo svoje meje za priseljence, da bi nadomestile njihovo starajoče se prebivalstvo. Voditelji Srednje Evrope pa so to pot zavrnili in namesto tega menijo, da je problem staranja prebivalstva mogoče premagati s spodbujanjem svojih državljanov, da imajo več otrok, in s spodbujanjem družinskih vrednot.

 

Slovenski premier Janez Janša je dejal: "Mladim moramo olajšati ustvarjanje družin. Podpirati moramo družino kot temeljno enoto družbe: družine moramo postaviti na prvo mesto, saj so temelj države in močne družbe."

 

V središču te razprave je demografija, za katero voditelji Srednje Evrope trdijo, da je pereče vprašanje našega časa. Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je na primer vprašal, ali so "podnebne spremembe res pomembnejše od demografskih vprašanj? Ali je to res pomembnejša tema od prihodnosti naših držav, prihodnosti naših narodov?".

 

Za razliko od Srednje Evrope sta kultura in demografija v zahodnih liberalnih demokracijah tabu temi. In ko se odprejo, odgovorne za to utišajo ali v nekaterih skrajnih primerih celo ukinejo. Vzemimo za primer Tuckerja Carlsona, voditelja na Fox News, ki je predmet kritik, ker trdi, da demokrati spodbujajo priseljevanje zato, da bi od spremembe ameriške demografije profitirali na volitvah. Bili so poskusi, da bi Carlsonu ukinili oddajo, zdaj pa ga obtožujejo, da podpira bele supremaciste in povzroča razdor. Toda Carlson bi morda želel nekaj podobnega, ker se je zgodilo v Veliki Britaniji v obdobju vladavine Tonyja Blaira. V tem času se je priseljevanje v povprečju iz 60.000 na leto povečalo na 250.000 na leto. Javnost se je zavedala, da je bila ta radikalna demografska sprememba v Združenem kraljestvu namerno izvedena, ko je Andrew Neather, prej neznani piarovec, leta 2009 odvrgel masko. Priznal je, da je bil načrt Novih laburistov (New Labour) ves čas "odpreti Združeno kraljestvo množičnim migracijam" in "drgniti v nos desnico glede raznolikosti in prikazati njene argumente kot preživete".

 

 

Vrha, ki ga je gostil Viktor Orban, so se udeležili voditelji Češke, Srbije, Slovenije in Mike Pence.

 

 

Nenehno nam govorijo, da uvajanje novih kultur bogati družbo kot celoto. Pravzaprav se strinjam, vendar le, če se uvajajo počasi in s sočutjem do avtohtonega prebivalstva. Toda spremeniti demografijo družbe z naraščanjem neomejenega priseljevanja v desetletju, kot so to storili laburisti v Veliki Britaniji, je neodgovorno in nepošteno. Ljudje ne prepoznavajo več svojih mest in domnevam, da zato številne skupnosti na severu Anglije nikoli več ne bodo glasovale za laburistično stranko.

 

Srednjeevropski voditelji se poskušajo zaščititi ravno pred tem. Nočejo, da bi njihova mesta in vasi čez noč postali multikulti žarišča. Želijo obdržati lastno identiteto in zaščititi svojo krščansko dediščino. Kdo smo, da bi jim to očitali?Ne smemo pozabiti, da so te države vedno v ozadju migracijskih valov. Najprimernejša pot je skozi Turčijo na Balkan, in če Orban in njegova druščina česa ne želijo videti, je to ponovitev begunske krize iz leta 2015.

 

Zaradi tega so potegnili črto. Zakaj to počnejo zdaj, je povedal Orban: "Nihče ne more zahtevati, da dovolimo, da milijoni migrantov razveljavijo vse tisto, za kar so si prizadevale prejšnje generacije v naših deželah."

 

Žogica je zdaj, kot pravijo, trdno na bruseljskem igrišču.

 

Paul A. Nuttall je britanski zgodovinar, avtor in nekdanji poslanec v Evropskem parlamentu (2009-2019). Prispevek je bil kot OPED objavljen na portalu RT .

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
13
Granitne kocke so končna posledica frustracij državljanov, ki ne morejo vplivati na nič
10
19.10.2021 22:03
Osnovni vzrok vseh zagat, v katere pada bolj ali manj celotna človeška skupnost in zadnje čase naša ožja skupnost, Slovenija, še ... Več.
Piše: Miha Burger
V Butalah so pamet zaklenili v sode, da jim ne bi ušla na plano, v Sloveniji smo jo preglasili s smrtno tišino javne besede
10
17.10.2021 22:30
Kmalu bomo uzakonili molk, ki bo dokončno uveljavil pravilo v večinskih medijih, to pa je, da je jakost javnega govora obratno ... Več.
Piše: Vili Kovačič
Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel
12
17.10.2021 11:00
Skrb za naše zdravje je omejena na biznis. Še bolj intenzivno boste v prihodnosti lahko zbirali zamaške za bolne otroke, ki jih ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Giorgio De Chirico: Kaj umetnik dela, ko dela? Tisto, kar je najtežje: nič.
2
16.10.2021 22:00
De Chirico ni nikoli, ampak čisto nikoli po naročilu poveličeval ideoloških diktatorjev ali religioznih dostojanstvenikov. ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
V imenu očeta: Zunaj tekmujejo, kako bodo osvajali vesolje, v domačih logih pa se obmetavamo s preteklostjo in zavistjo
12
15.10.2021 22:00
Vedno bolj imam ob vsem dogajanju občutek, da nas manjšina želi poriniti nazaj v balkanski kotel. Ker izgleda, da znajo le v ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Država je tista, ki je pomembna, politik Janez Janša pa si bo pisal sodbo sam
23
15.10.2021 00:30
Odposlanci Evropskega parlamenta, ki so v Slovenijo prišli ugotavljat, kakšne so razmere na področju svobode medijev, vladavine ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
China power cuts harm growth as climate goals cheer
2
14.10.2021 21:00
China is experiencing its worst power shortage since the 1980s, a phenomenon that puts at risk the countrys post-Covid economic ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Za mano hodi pošastni črni pes, me rine v kot, kjer se zjokam kot nebogljeni otrok in pomislim na najhujše …
9
13.10.2021 20:00
Velikanska črna zverina mi je vedno za petami. Potuhnjene grdobe se nikakor ne morem znebiti. Če grem v kopalnico, se skrije pri ... Več.
Piše: Ana Jud
Zdravnikom so nam doslej grozili po elektronski pošti, zdaj pa nas že kar na ulici kličejo pred "vojaško sodišče"
17
12.10.2021 20:54
V Sloveniji se bližamo že 5000 umrlim zaradi Covid-19 v letu in pol, kar je v povprečju 277 smrti mesečno. Pet avtobusov. ... Več.
Piše: Milan Krek
Plenice v oktobru: Sočutno starševstvo in nesporazumi v zvezi z njim
8
11.10.2021 20:00
Slovenske novice so objavile šokantno fotografijo, ki jim jo je posredoval bralec: v centru Ljubljane se je mamica po ulici ... Več.
Piše: Katja Knez Steinbuch
Ali je v tej državi sploh še možno kaj narediti dobro in prav?
5
10.10.2021 11:00
Toliko obtožb in groženj, nenazadnje pa tudi sovraštva z vseh strani, kot ga je bilo začutiti ob zadnji oddaji Tarča na ... Več.
Piše: Miha Burger
Zeniteum: To čemur pravimo resničnost, je neskončnost brez teže, mere, časa in prostora
10
09.10.2021 20:00
Kdo je naš skupni nasprotnik? Ta sovražnik je narava. Dokler bomo nemočni, bo ona močna, dokler ne postanemo njena volja, bo ona ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Spletni Antikvariat: Kar je za nekoga pozabljen lovilec prahu, je za drugega knjiga, ki jo morda išče že dolga leta.
9
08.10.2021 21:25
Dragi bralci, preglejte svoje knjižne police. Premislite, katere knjige so vam posebej ljube in jih obdržite, morda jih znova ... Več.
Piše: Stella Šibanc
Dogaja se nam ulica, vi se pa obnašate kot prestrašene miši
10
07.10.2021 21:00
Stopila sem v samopostrežno trgovino in prodajalka na blagajni, tik ob vhodu, me je vprašala, če imam PCT. Od vseh kupcev se je ... Več.
Piše: Ana Jud
Za medicinsko stroko ni koalicije in opozicije, naša skrb so ljudje, ki so žrtve trenutnega političnega ozračja v državi
19
06.10.2021 20:20
Slovenci se moramo čim bolj poenotiti. Naj nas politika združuje, naj ji stroka pomaga pri premagovanju bolezni Covid-19, saj ... Več.
Piše: Milan Krek
Slovenski paradoksi: Ne, znanja se ne sme plačati, znanje je potrebno obdavčiti!
9
05.10.2021 21:20
Estonija je mrzla, imajo sicer morje, nimajo pa gora in višjih hribov. In so nas v dvajsetih letih prehiteli po plačah. Plačne ... Več.
Piše: Borut Hrobat
Zakaj se nekdo, ki vstopi v politiko, tako hitro prelevi iz mojega prijatelja v politično svinjo, ki "krade, laže, bolhe je"?
13
04.10.2021 22:00
Komu verjeti? Arogantni znanstveni skupnosti, zdravnikom z božjim sindromom ali lažnivim politikom? Novinarjem? Medijskim hišam? ... Več.
Piše: Igor Vlačič
Nova zunanjepolitična doktrina Združenih držav Amerike: Manj militarizma, manj aktivizma
7
03.10.2021 22:30
Poteka proces oblikovanja najnovejše ameriške zunanjepolitične doktrine, nekateri jo imenujejo tudi Bidenova, čeprav njeni ... Več.
Piše: Božo Cerar
Nedeljska pridiga: Strah nas je ljudi, ki zgolj opravljajo svoje delo!
14
03.10.2021 10:07
Kakšne ukrepe sprejema oblast in kako komunicira z državljani ob boku s svojimi izbranimi predstavniki stroke, predstavlja ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Včasih povabi občinstvo, da skupaj spijo v njeni sobi, tako se jim lahko prikrade v sanje in jim pleše
2
02.10.2021 21:00
Ekin Bernay pravi, da jeotrok plesa, da nikoli ni bila čudežni otrok: Želim biti smiselna, ne pa virtuozna plesalka. Hočem biti ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Država je tista, ki je pomembna, politik Janez Janša pa si bo pisal sodbo sam
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.163
02/
Plenice v oktobru: Sočutno starševstvo in nesporazumi v zvezi z njim
Katja Knez Steinbuch
Ogledov: 2.185
03/
Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel
Simona Rebolj
Ogledov: 2.149
04/
V imenu očeta: Zunaj tekmujejo, kako bodo osvajali vesolje, v domačih logih pa se obmetavamo s preteklostjo in zavistjo
Pavle Okorn
Ogledov: 2.062
05/
Zdravnikom so nam doslej grozili po elektronski pošti, zdaj pa nas že kar na ulici kličejo pred "vojaško sodišče"
Milan Krek
Ogledov: 1.489
06/
Za mano hodi pošastni črni pes, me rine v kot, kjer se zjokam kot nebogljeni otrok in pomislim na najhujše …
Ana Jud
Ogledov: 1.325
07/
Ali je v tej državi sploh še možno kaj narediti dobro in prav?
Miha Burger
Ogledov: 1.472
08/
V Butalah so pamet zaklenili v sode, da jim ne bi ušla na plano, v Sloveniji smo jo preglasili s smrtno tišino javne besede
Vili Kovačič
Ogledov: 1.091
09/
Proračuna 2022 & 2023: Zakaj potrebuje vlada skoraj milijardo evrov "proračunske rezerve" vsako leto?
Bine Kordež
Ogledov: 1.605
10/
Granitne kocke so končna posledica frustracij državljanov, ki ne morejo vplivati na nič
Miha Burger
Ogledov: 577