Opazili smo

Lažnivi Luka

Če bo vladal KUL z Lukom Mesecem, nam bodo očitno nacionalizirali podjetja, o čemer je Levica že govorila, odvzeli nam bodo hiše, za katere še odplačujemo kredite in če se bomo zoperstavljali, nas bodo obtožili bogatenja, obsodili in zaprli. Vrnili se bomo v leto 1945, ko so bile nacionalizacije vsakodnevni ukrep.

 

22.10.2021 12:41
Ključne besede:   Ivan Simič   Zakon o debirokratizaciji   Luka Mesec   Rudi Medved   Državni zbor   Uradni list

Foto: arhiv portal+

Laž Luke Meseca je zrela za tožbo in mnogi mi predlagajo, naj ga tožim. Moj odgovor je, da najboljšo sodbo da ljudstvo na družabnih omrežjih. Zato širite to novico.

Pozorno sem spremljal delo Državnega zbora Republike Slovenije, saj je bila v sredo na dnevnem redu prva obravnava Zakona o debirokratizaciji. Na koncu so poslanci s 45 glasovi za in 40 proti izglasovali, da je zakon primeren za drugo obravnavo. Gre za prvi zakon v zgodovini Slovenije, ki se ukvarja z odpravo administrativnih ovir. Načrtovano je, da bodo temu zakonu sledili še novi, ki bodo odpravljali nadaljnje administrativne ovire. Ker sem sodeloval pri njegovi pripravi kot predsednik Strateškega sveta za debirokratizacijo, sem prisluhnil razpravi poslancev. Razumem, da je opozicija proti zakonu, ki ga predlaga koalicija, toda kljub temu jim to ne daje pravice, da v razpravi tudi lažejo. Izpostavil bom dve laži, ki sta povezani z mano.

 

Prva je laž poslanca Rudija Medveda (LMŠ), ki je bil v 13. vladi minister za javno upravo. Med drugim je izjavil, da naj bi jaz s predlogom Zakona o debirokratizaciji omogočil podjetju, ki mi podeljuje nagrade za najuglednejšega davčnega strokovnjaka, da bo vodilo novi register predpisov ter na ta način zaslužilo. Ne vem, kakšna osebnost moraš biti, da to izjaviš, prav gotovo pa ne moreš biti poslanec!

 

Druga, še večja laž pa je izjava poslanca Luke Meseca (Levica), ki je tik pred glasovanjem o predlogu zakona izjavil, da bo po umiku socialne kapice, za umik katere sem se odločil sam brez posvetovanja s komerkoli, ostala nagrada za pripravljavca tega zakona, to je za Ivana Simiča. Ampak 780.000 evrov bo seveda dobil najbrž pripravljavec tega zakona oziroma njegova firma, g. Ivan Simič.

 

Kakšna osebnost šele moraš biti, da izjaviš kaj takega, sploh če veš, da to ni res. Igraš na to, da bo ljudstvo verjelo prvim izrečenim besedam. Tako so delali v enem od prejšnjih sistemov, ko je veljala formula – najprej diskreditacija in nato likvidacija

 

Ta njegova laž je zrela za tožbo in mnogi mi predlagajo, naj ga tožim, moj odgovor pa je, da najboljšo sodbo da ljudstvo na družabnih omrežjih. Zato širite to novico. 

 

Že ti dve izjavi Rudija Medveda in Luke Meseca sta dovolj, da se človek ustraši vladanja Koalicije ustavnega loka (KUL), saj če poslanca dveh strank KUL-a, ki predstavljata več kot polovico te koalicije, tako lažeta, kaj potem lahko pričakujemo od njih, če bodo sestavili vlado. Takrat bodo to počeli še bolj očitno in za svoje postopanje ne bodo potrebovali zakona, saj bodo vladali z lažnimi obtožbami. Upam, da vsi poznamo otroško igro telefon, ko se na začetku pove eno, na koncu pa povedano dobi povsem drug pomen.

 

Laž Luke Meseca bi se po treh prenosih na koncu lahko glasila:

 

1.     prenos: Ivan Simič bo prejel 780.000 evrov.

2.     prenos: Ivan Simič je prejel 780.000 evrov.

3.     prenos: Ivan Simič je ukradel 780.000 evrov.

 

 

Nato bi njihov šef policije naročil hišno preiskavo pri Ivanu Simiču, sledi aretacija, pa pripor, šef sodišča Ivana Simiča po hitrem postopku obsodi na zaporno kazen in Ivan Simič konča na Dobu, obsojen za nekaj, česar ni storil. Ne recite mi, da to ni mogoče, saj se je to že zgodilo leta 2014. 

 

Če bo torej vladal KUL z Lukom Mesecem, nam bodo očitno nacionalizirali podjetja, o čemer je Levica že govorila, odvzeli nam bodo hiše, za katere še odplačujemo kredite in če se bomo zoperstavljali, nas bodo obtožili bogatenja, obsodili in zaprli. Vrnili se bomo v leto 1945, ko so bile nacionalizacije vsakodnevni ukrep.

 

Za konec pa še informacija za Rudija Medveda in Luko Meseca: Po podatkih, s katerimi razpolagam, bo novi register predpisov vzpostavljalo Javno podjetje Uradni list Republike Slovenije, d.o.o.. Ne bi bilo slabo, če bi se prej o tem pozanimala pri tem podjetju.

 

Kaj te lažne obtožbe pomenijo za tuje vlagatelje, bo pokazal čas. Ne bom se spuščal v nizko raven poznavanja socialne kapice, ki jo je pokazal Luka Mesec, toda v Sloveniji že imamo socialno kapico pri samostojnih poklicih, pri katerih je plačevanje socialnih prispevkov omejeno navzgor.

 

Prav tako ne drži navedba Luke Meseca, da bodo v primeru socialne kapice tisti, ki bodo imeli bruto plačo višjo od šest tisoč evrov, plačevali nizko dohodnino. Ob njegovi predstavitvi sem dobil občutek, da sploh ni prebral predloga Zakona o debirokratizaciji. Dejstvo je, da bo nekdo, ki ima danes bruto plačo 10.000 evrov, za znesek nad 6.000 evrov plačeval dohodnino po stopnji med 39 in 50 odstotki. Vsaj to bi poslanec Luka Mesec moral vedeti, če pa tega ne ve, naj bere revijo Denar.

 

Ivan Simič je v.d. direktorja Finančne uprave. Prispevek je bil izvirno objavljen na njegovem blogu (vir).

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
6
Svarilo Svetovne zdravstvene organizacije: Cepljenje ne varuje pred okužbo!
7
25.11.2021 17:25
V času, ko tudi Slovenija beleži vrhunec četrtega vala epidemije virusa SARS-Cov-2, je zelo na mestu opozorilo Svetovne ... Več.
Piše: Uredništvo
Vodikova polnilnica: Pomemben preboj na področju čiste energije
2
25.11.2021 09:46
V edini cementarni v Sloveniji so prepričani, da lahko s čistim vodikom popeljejo regijo do čistejše in bolj zelene prihodnosti. ... Več.
Piše: Uredništvo
Bi uvedba registra izboljšala obravnavo oseb s sladkorno boleznijo?
0
08.11.2021 15:05
Kar sto let je že minilo od izuma inzulina, ki je tudi v Sloveniji rešil mnogo življenj. Zdravljenje oseb s sladkorno boleznijo ... Več.
Piše: Uredništvo
Act Tank: Poziv k dostojnosti in odprtosti duha
4
06.11.2021 14:28
Marko Voljč in Žiga Vavpotič sta v imenu Act Tanka na javnost naslovila poziv v zvezi z medijskim in političnim pogromom nad ... Več.
Piše: Uredništvo
Predsednik Pahor: "Bližamo se meji zmogljivosti zdravstvenega sistema."
2
02.11.2021 22:04
Spoštovane državljanke in državljani,vem, da utegne biti ta poziv preslišan. Vendar iskreno čutim potrebo, da vse nas opozorim ... Več.
Piše: Uredništvo
Umetna inteligenca lahko razbremeni zdravstveno osebje
0
15.10.2021 21:24
Dokaz, kam nas lahko privede umetna inteligenca in digitalizacija, je tudi robotkaFrida, kiso jo ustrezno programirali ... Več.
Piše: Uredništvo
O čem bodo odločali Koprčani na nedeljskem referendumu?
0
05.10.2021 22:34
Mestna občina Koper (MOK) je za 10. oktober razpisala referendum za novo prostorsko ureditev območja Ton City, zemljišča v ... Več.
Piše: Matija Ž. Likar
Planinski vestnik ob 126-letnici prejel Pahorjevo državno odlikovanje
2
01.09.2021 10:05
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je z redom za zasluge odlikoval najstarejšo slovensko revijo Planinski vestnik. ... Več.
Piše: Uredništvo
"Negativne posledice družbenega kaosa obremenjujejo prav vsako družino"
1
23.08.2021 17:55
Ivana Gradišnik in Barbara B. Pribaković stav imenu ekipe Familylab Slovenija medijem in javnosti poslali odprto pismo pred ... Več.
Piše: Uredništvo
Slovenec, ki Iraku obljublja milijardni gospodarski razvoj
0
22.08.2021 00:00
V procesu pogajanja med vlado Iraka in Svetovno banko o financiranju digitalizacije gospodarstva in državne uprave te ... Več.
Piše: Uredništvo
Rotary klub dijakom in študentom uresničuje sanje
0
11.07.2021 00:12
Ponosni smo, da smo tudi letos, takratnim epidemiološkim razmeram navkljub, zaplesali tradicionalni Veliki rotarijski ples in ... Več.
Piše: Uredništvo
Mein Gott, Anderličev Schellenburg sploh nima veljavnega gradbenega dovoljenja, pa je zgrajeno že najvišje nadstropje!*
2
13.06.2021 14:49
Vila in Palača Schellenburg je ta hip najbolj medijsko izpostavljen gradbeni projekt v Ljubljani, za elitističnimi propagandnimi ... Več.
Piše: Uredništvo
Predsednik Pahor: "Prosim vas, poiščimo zdaj v sebi to notranjo moč"
4
01.04.2021 21:40
Predsednik republike je ob že drugem zaprtju države (lockdown) v zadnjem letu ponovno nagovoril ljudstvo. Njegovo temeljno ... Več.
Piše: Uredništvo
Ken Hu, Huawei: "Pandemija je digitalizaciji omogočila velik pospešek"
0
31.03.2021 20:52
Huawei je lani ustvaril 64,6 milijarde juanov (9,9 milijarde dolarjev oz. 8,4 milijarde evrov) čistega dobička, kar je tri ... Več.
Piše: Uredništvo
Društvo novinarjev Slovenije: Janša s svojimi dejanji dokazuje, da so očitki na njegov račun upravičeni!
5
10.03.2021 22:48
Na dan, ko se je v Evropskem parlamentu začela razprava o svobodi medijev v nekaterih članicah, med drugim tudi v Sloveniji, je ... Več.
Piše: Uredništvo
Dosje odpadki: Slovenske smeti na meji z Italijo
1
08.03.2021 20:00
Občina Šempeter-Vrtojba je, potem ko je konec lanskega leta odpovedala pogodbo Komunali Nova Gorica za odvoz odpadkov, postavila ... Več.
Piše: Uredništvo
Salonit Anhovo z rastjo prihodkov v letu 2020
0
05.03.2021 11:27
Lepo je slišati, da se v dolini Soče, kjer pogosto poročajo o slabih novicah, zgodi tudi kaj pozitivnega. Še lepše, če se to ... Več.
Piše: Uredništvo
In memoriam George Schultz: Dve stoletji velikega diplomata
2
13.02.2021 06:59
Trinajstega decembra je dopolnil veličastnih sto let, dva meseca kasneje, šestega februarja 2021, pa se je v svojem stoprvem ... Več.
Piše: Igor Kovač
Protestno pismo ruskemu veleposlaniku zaradi primera Aleksej Navalni
4
03.02.2021 07:30
Včerajšnja obsodba ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega na skoraj tri leta kazenske kolonije utegne sprožiti širše ... Več.
Piše: Uredništvo
Smrt kralja televizijskih intervjujev
3
24.01.2021 08:14
Verjetno poslednja televizijska legenda 20. stoletja, ki je kot voditelj in izpraševalec v svojih oddajah poosebljal novinarski ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Gospod Šarec, spet vas opozarjam: Umirite se in ne grozite, koga vse boste zamenjali, saj veste, da bomo zamenjali vas; če ne prej, pa po štirih letih mandata!
Milan Krek
Ogledov: 1.922
02/
Kot Romeo in Julija: Tragedija zamenjav dolgoletnih direktorjev državnih podjetij
Ivan Simič
Ogledov: 1.701
03/
Velika koalicija: Politika niso predvolilne zaobljube o izključevanju, politika je umetnost možnega
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.514
04/
"Nihče vam ne bo odgovoril, kam je šel dobiček od prodaje elektrike, tega ne boste nikoli izvedeli ..."
Miha Burger
Ogledov: 1.590
05/
Zamolčana alternativa: Včasih se zdi, da mnogim ustreza nenehno izredno stanje, ker potem ni dialoga o resničnih problemih
Bojan Dobovšek
Ogledov: 1.311
06/
Cene stanovanj letijo v nebo, vendar je za prihodnje leto moč pričakovati stabilnost cen novih nepremičnin
Lucija Mulej
Ogledov: 1.031
07/
Sojenje Elizabeth Holmes: Ugasla zvezda Forbesove lestvice milijarderjev
Simona Rebolj
Ogledov: 800
08/
Rimljan v Emoni (1/2): Med vsemi ljubljanskimi aktivnostmi, za katere si ne bi nikoli mislil, da jih bom počel, je tudi tek
Valerio Fabbri
Ogledov: 774
09/
Državni zbor je v zadnjem mandatu postal popolni talec ideološko razklane slovenske politike
Lucija Mulej
Ogledov: 1.453
10/
Omikron pred vrati: Ne bi rad napovedoval še veliko slabših časov, a se temu žal ne morem izogniti
Milan Krek
Ogledov: 598