Komentar

Zvesti psi nikoli dokončane revolucije so doslej lajali na vlado, odslej pa bodo na opozicijo

V bistvu lajajo in tulijo polni sovraštva in dogmatizma, vtkanega v dobro naoljen internet opranih glav. Na eni strani hudič, na drugi JJ. Oba za oprane glave funkcionirata enako. Saj nobena ideologija ne more brez notranjega sovražnika. Tudi JJ je bil dobri angel, ko je bil zvesti član partijskih struktur. In postal preganjana zver, ko je spoznal osnove te zločinske ideologije, ki jo je razumno človeštvo zavrglo skupaj s fašizmom in nacizmom.

01.05.2022 05:30
Piše: Pavle Okorn
Ključne besede:   Pavle Okorn   Che Guevara   Prešern   Solženicin   Frank Zappa   Twitter   Elon Musk   Štefančič

Troli so v slovenskem okolju več ali manj plačani špiclji, ki se prislinijo v lokalih, trgovinah, visijo domala v vseh javnih prostorih.

Pišem razumno človeštvo. Pri nas nikoli. Zvesti ideologi ali bolje žižkologi so njena platforma. Platforma religije, brez katere, se zdi, da ta narod ne more obstati in  obstajati. V bistvu ga obvladuje ali skuša obvladati kot kontrapunkt preslikani ikonografiji s podobnimi vzorci in - kar je seveda najbolj pomembno - dogmatskimi prijemi. Dogma tu, na tej strani je čisto, prvinsko sovraštvo. Do vseh, ki  drugače razmišljajo, razmišljamo.

 

Tudi sam sem v mladosti nosil majico s Che Guevaro na eni strani (na drugo sem si naslikal Prešerna). A sem kmalu spoznal, kako ta ideologija izkrivljeno duši razum, inteligenco, človeka pa, če je ne spregleda in se ne upre, iznakazi in iz njega naredi dobro upogljiv, vodljiv stroj. Ampak za spregled ne rabiš veliko. Prebereš nekaj knjig  avtorjev, ki so postavili ogledala temu zlu.  

 

Da, od mene boste slišali direkte. Brez olepšave. Tudi sam se gibal po teh sobanah, razbijal ogledala odsevov lastne duše, stopal po razbitinah in bil vedno znova nagrajevan z nadzorom. Veliki brat je nas, enfants terribles, imel(in še vedno ima) pod kontrolo. Tisoči njegovih, še danes razpredenih agentov, vzdržujejo to zlo prevare. To ni preganjavica, kot bi si lahko bralec mislil, ampak kruta realnost. Saj tako ideologijo, ki je seme zla, ne moreš vzdrževati brez nadzora in pranja možganov. Kje in kdaj so se prebliski spremenili v prepoznavo, sem spoznal dovolj zgodaj, a sem za to spoznanje plačal in še plačujem ceno. Ker ti zločinski sistemi in ideologije odpustkov ne dajejo. Mogoče navidezne piškotke, ki pa so le drobtine z dobro obložene mize, za katero se gospoda dokaj dobro počuti. Na srečo sem že v gimnaziji imel možnost prepoznave, saj vseh profesorjev niso uspeli zatreti ali izločiti. Pa so nam natresli tudi  drugačnih idej in poti. Mene so se prijele in zato sem se tudi našel v zapisih, knjigah ter arhivskih dokumentih, kjer je jasno zapisano, kako nam je zlo dihalo za ovratnik. Zločinci, ki so nas popisovali in nadzirali, se še danes brez težave gibljejo po političnih strukturah, ki so izpeljanke zla iz preteklosti.

 

Osvoboditelji so bili naivni razumniki, prestreljeni z zgoraj opisanimi nosilci zla, dobro prikritega in vtkanega v njihovo celično strukturo. Verjeli so v svoj bogati in razgledan svet ter moralne vrednote, ki so bile vtkane v njihove miselne vzorce. Razum jim je seveda narekoval možno drugačnost, a so se predali čustvom - in to je osnova vseh problemov še danes. Zato je vratar še vedno tam.

 

Sem bil zmotno prepričan, da bo vse vesoljno znanje v žepu postalo nepremagljiva ovira in dokončni propad teh ideologij. Ali vsaj občutek, da so tam, na smetišču zgodovine. Pa niso. Laž, prav tista, ki jo je v kratkih direktih opisal Solženicin, sprenevedanje, brezosebno in primitivno blatenje, nagrajevana "pesniška" vulgarnost, bedna in zločesta ter straniščna pesmarica, kot osnova proslav, ki se je lahko sramujejo vsi, ki dobro mislijo. Bila je konkubina človeku, ki mu je režim dihal za ovratnik, zapiral njegove starše in sorodnike, njemu polomil obe zapestji in je nato fasal še njen nadzor. Mogoče je vedel in mu je bilo vseeno. Sva se nekajkrat srečala. Kot mi je jasno, da je tam med nogami polno možnih odgovorov in spoznanj ter tudi modrosti bivanja. Saj je ta čaša slastnih doživetij bistveni del razvoja narave.  

 

Spomnim se, da je Frank Zappa nekoč izjavil:

 

"The illusion of freedom will continue as long as it's profitable to continue the illusion. At the point where the illusion becomes too expensive to maintain, they will just take down the scenery, they will pull back the curtains, they will move the tables and chairs out of the way and you will see the brick wall at the back of the theater."

 

Zappa je bil seveda genij in široko razgledan mislec. V njegovem gledališču ti stekli, lajajoči psi niso bili nikoli. Tudi danes, ko so vstopnice zastonj. Saj jih je omogočil internet. In je njegova zapuščina v zakladnici človeškega dostojanstva. Sem omenil dostojanstvo? Kdor ga išče v uličnem teatru ponudnikov in zagovornikov straniščnih pesmaric, bo fasal le to, kar mrčes ljubi. 

 

Ko berem, gledam prispevke, vidim, da se zlo ni nasitilo dovolj. Ni samo JJ tarča veseljakov te dni. In seveda, če smo pošteni. Vedno, ko se na odru kaj zalomi. Posredno smo na tapeti tudi vsi, ki drugače mislimo. Ti so si nadeli raznorazne priimke in pijano trolajo ter smetijo po internetu. Po navadi skriti za vzdevki, ker so v svoji bedni  notranjosti prazni ali pa so, kar je seveda jasno, plačani tudi delno z denarjem nas vseh, ki nas tako neutrudno pljuvajo. Skoraj vedno več ali manj v populistično intrigantski in religiozni fanatičnosti. Fakti tu nič ne pomenijo. Ker na njihov drek sedajo muhe, ki nerazgledane ne vonjajo osnov.  

 

Beseda troll je skandinavskega izvora (npr. Ibsenov Peer Gynt), in se glede "na vir njihov videz zelo razlikuje; troli so lahko grdi in počasni, ali pa izgledajo in se obnašajo povsem kot ljudje, brez posebno grotesknih značilnosti. Medtem ko so psihologi ugotovili, da je psihopatološki sadizem, osebnostna lastnost, pogosta med internetnimi troli, in nekateri  opazovalci trdijo, da troli dejansko ne verjamejo v kontroverzna stališča, ki jih imajo ali trdijo." (Wikipedija). 

 

Lahko bi rekel, da so troli v slovenskem okolju več ali manj plačani špiclji, ki se prislinijo v lokalih, trgovinah, visijo domala v vseh javnih prostorih. Naj bi imeli prikrito ali zakrito identiteto in seveda delujejo odvisno od rangiranja, ki ga imajo. Ali bolje: od položaja na šahovnici. Podobno delujejo internetni troli, ki se vtaknejo v vsak, malo bolj kritičen forum ali skupino, kjer postane njihova naloga več ali manj ovaduško špicljevsko infiltriranje ter delovanje. V naravnem prostoru jih več ali manj hitro odkriješ, na internetu pa moraš biri izredno pozoren in analitičen. In po navadi so troli več ali manj povsod z nalogo, da preusmerjajo debato in jo, če je potrebno, skušajo tudi degradirati  ter spraviti na nivo njihovega namena. Ki pa je po navadi prostaško izživljanje.

 

Ste že kdaj pomislili, da je kompletna kontrola Facebooka, delno Twitterja (upam, da bo Elon Musk z open source algoritmi počistil tudi s "čistilci" domače leve tople grede), Wikipedije, kjer sta tudi opazna v veliki meri dodatna kontrola in brisanje ali popravljanje slovenske leve tople grede. 

 

Mi lahko kdo zanika, da primitivni novinarski komplot ne deluje enako? Več ali manj v službi ideologije, ki nas ponižuje že desetletja. V vedno novih preoblekah. Kot vsakoletna pustna rajanja. In da je večina opisanih iz levičarskih toplih gred.

 

 

***

 

Težko je biti razumen v deželi, kjer se enači kraja sendviča, plačilo hotela ter na drugi strani pokradeni ali prisvojeni milijoni. In kjer so na domala vsakem koraku zvesti vojaki revolucije. O tem razpreda v enem izmed svojih zapisov tudi Nina Krajnik (vir):

 

"Res je čas, da psihoanalizo uvedemo v politiko. Vse to namreč ni več samo pokvarjeno, ampak bolestno."

 

Bo že res. Podobno se je kitil Stalin:

 

"Ubiti enega je zločin, pobiti milijone pa statistika."

 

Osnovna logika razumevanja je podobna. In zapori, ki naj bi bili narejeni za zločince in kriminalce, so več ali manj polni kurjih tatov. Si bom za konec izposodil Terryja Rileya (A Rainbow in Curved Air) – da naj si "politiki vseh barv in zastav sestavijo in sešijejo šotore, v katerih lahko izvajajo svoje neškodljive igrice"

 

Ah, da ... Ponarediti nekaj glasovnic in ... vam čisto na koncu lahko napišem izjavo, drage mi prijateljice:

 

"Bojim se jutrišnjega dne."

 

Jaz sem takih juter doživel ogromno. In ji pritrdil ter povedal, da se je pred časom nekdo drl na glas, kot otrok v trgovini, da "ve kdo smo in da smo prešteti". Bedna kreatura zla. Dragi Štefančič, lahko začneš pri meni. 

 

Pavle Okorn, tretjerazredna elita (Štefančič press) in vedno žlahtni liberalec (za podlago pisanju je tokrat bil Klaus Schulze – Into the Blue)

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
26
Gospod premier, obljubili ste nam, da bomo živeli v svobodi in da nikogar ne boste maltretirali. Žal prvi tedni ne kažejo tega!
14
26.06.2022 21:35
Odstopil sem po imenovanju novega ministra za finance in to zaradi tega, ker imam svoj ponos in ne dovolim, da kdor koli ... Več.
Piše: Ivan Simič
Zdaj je jasno: Izvolili smo ljudi, ki ne sodijo v hram demokracije, ampak v kakšno zakotno špelunko ali zidanico
26
25.06.2022 21:48
Proslava ne more biti kronotop za razkazovanje nekega hudo poškodovanega ega, za zasebno poplesavanje in nasmihanje v slogu ... Več.
Piše: Denis Poniž
Deset neprijetnih vprašanj, ki bi si jih morala zastaviti slovenska desnica
32
23.06.2022 21:50
Če je celotna desna politična opcija odvisna le od ene osebe in v tridesetih letih ni bila sposobna proizvesti novega voditelja, ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Mi smo pa delali specializacije in študije za koga, gospodje politiki? Čemu smo trošili dragoceni čas? Zato da bomo izpolnjevali vaše politične želje?
24
21.06.2022 06:35
O političnih pritiskih na NIJZ sem vam že veliko pisal. Danes bom pisal o pritiskih na Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje ... Več.
Piše: Milan Krek
Putinova vojna z Ukrajino bo evropski problem, Amerika se bo bolj posvečala Kitajski
6
18.06.2022 22:55
George Friedman je v svoji knjigi Naslednjih 100 let iz leta 2008 predvideval, da bodo Združene države Amerike v poznejšem delu ... Več.
Piše: Scott J. Younger
Nekaj površnih primerjav med odnosom Slovencev in Italijanov do politike
13
16.06.2022 22:15
Tujec, ki več let živi v tujini, se težko izogne primerjavi med navadami svojih rojakov in ljudi iz njegove nove domovine. Na ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Ko nam bodo ideološko poenotili medijski prostor in politično vdrli v NIJZ, ne bo več uravnoteženih medijev niti NIJZ. Prišli bomo do medijske krajine Severne Koreje, kjer obstaja samo ena Resnica!
25
14.06.2022 19:00
Ko sem zjutraj po prvi seji nove, 15. slovenske vlade, prišel na delo, so me zaskrbljene sodelavke opozorile, da je bilo po ... Več.
Piše: Milan Krek
Srž problema aktualne volilne katastrofe t.i. sredincev in prodemokratov
11
12.06.2022 22:30
V srži problema konfuzije orientacije sredine je vnašanje konfuzije v slovenski politični prostor s floskulami o t.i. sredini in ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Zakaj ima politična sredina v Sloveniji takšne težave, če pa govori o povezovanju?
25
11.06.2022 23:59
Voditeljstvo tako ali drugače vodi predvsem v avtoritarnost, ki ne prenese povezovanja različnosti, in ni pot k več demokracije. ... Več.
Piše: Miha Burger
Seznami za odstrel: Nova oblast potrebuje NIJZ, saj so tam notri vsi naši občutljivi osebni podatki!
12
10.06.2022 22:35
Nova oblast, ki smo jo demokratično izvolili prav zaradi prepričanja, da bo res demokratična, nas že na začetku zastrašuje z ... Več.
Piše: Milan Krek
Slovenska rusofilija je nevarno igranje z ognjem in popolna slepota za razumevanje časov, ki bodo prišli po koncu vojne in porazu Rusije
28
09.06.2022 19:00
Slovenska rusofilija ni smešna ali nekaj, kar bi odpravili z zamahom roke, češ, nekaj ne posebej brihtnih osebkov hoče s svojimi ... Več.
Piše: Denis Poniž
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan že tri dni pritiska name, naj odstopim kot direktor NIJZ!
35
05.06.2022 22:45
Minister za zdravje mi je v zadnjih dneh, ko se pogosteje slišiva, zaupal, da je njegov cilj depolitizacija zdravstva. Pa ... Več.
Piše: Milan Krek
Pahorjeva Nekropola: Ko pripovedovalec kot filmska kamera beleži podobe taborišča smrti
5
31.05.2022 21:32
Boris Pahor je prekrižaril kar nekaj zloglasnih krajev, vsepovsod je imel neposreden stik s smrtjo bodisi kot nosač trupel ... Več.
Piše: Mitja Čander
Popravek: "Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov."
0
31.05.2022 13:05
11. maja 2022 je bil na portalu+ objavljen komentar z naslovom Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri ... Več.
Piše: Uredništvo
Boris Pahor in vrata, ki vodijo v 20. stoletje (1913-2022)
9
30.05.2022 22:05
Pahor je resnično preživel stoletje in še več. Za njim so se zaklenila železna vrata 20. stoletja. Tista hladna, škripajoča ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Politična satira: Magnetogram vladne seje Slovenske Osvobodilne Fronte "Tadobri" (SOFT)
14
25.05.2022 19:28
Po HARD vladi Janeza Janše bomo imeli mehko, človeku prijazno koalicijo Slovenske Osvobodilne Fronte Tadobri (SOFT). Nova vlada ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Maščevalni pohod analitika Maksutija, dolgotrajni covid in potem še opičje koze
19
22.05.2022 21:05
Po Alemu Maksutiju je prišel čas za maščevalni pohod. Ko bo bodoča, Maksutiju ljuba vlada odšla, bomo lekcijo ponovili? In tako ... Več.
Piše: Milan Krek
Marle pa ni več
17
22.05.2022 00:00
Na tem mestu bi moral biti objavljen intervju z legendarnim novinarjem Marcelom Štefančičem, a me ignorira. V redu. Saj razumem. ... Več.
Piše: Ana Jud
Intervju z Lavrovom: "Moja vloga ni napovedati vojne Rusiji, opravljati moram le svoje delo"
10
20.05.2022 20:47
Intervju z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom, ki je bil predvajan v oddaji Zona bianca (Bela cona) na italijanskem ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
"Če svoboda sploh kaj pomeni, pomeni pravico ljudem povedati, česar nočejo slišati": Orwellov abecedarij slovenske javne sfere
17
19.05.2022 19:00
Slovar težav, ki pestijo slovensko politiko in javno sfero, začinjen s citati Georga Orwella: antifašizem, banana republika, ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Deset neprijetnih vprašanj, ki bi si jih morala zastaviti slovenska desnica
Andrej Capobianco
Ogledov: 3.216
02/
Mi smo pa delali specializacije in študije za koga, gospodje politiki? Čemu smo trošili dragoceni čas? Zato da bomo izpolnjevali vaše politične želje?
Milan Krek
Ogledov: 1.878
03/
Zdaj je jasno: Izvolili smo ljudi, ki ne sodijo v hram demokracije, ampak v kakšno zakotno špelunko ali zidanico
Denis Poniž
Ogledov: 1.955
04/
Gospod premier, obljubili ste nam, da bomo živeli v svobodi in da nikogar ne boste maltretirali. Žal prvi tedni ne kažejo tega!
Ivan Simič
Ogledov: 1.176
05/
30-letnica Ustavnega sodišča: Na Beethovnovi delajo (pre)počasi in (pre)slabo, politično zapakirano, pristransko in aktivistično
Peter Jambrek
Ogledov: 1.225
06/
Putinova vojna z Ukrajino bo evropski problem, Amerika se bo bolj posvečala Kitajski
Scott J. Younger
Ogledov: 1.209
07/
Režim v Teheranu lahko vsak čas izdela prvo atomsko bombo, iranski jedrski sporazum tik pred dokončnim kolapsom
Božo Cerar
Ogledov: 932
08/
Nepristranskost in neodvisnost RTV Slovenija na primeru televizijskega Dnevnika
Andrej Capobianco
Ogledov: 2.141
09/
Nekaj površnih primerjav med odnosom Slovencev in Italijanov do politike
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.320
10/
50 podpisnikov Odprtega pisma Golobu in Fajonovi: Ni čas za popuščanje Putinu, temveč za odločno podporo ukrajinski obrambi!
Uredništvo
Ogledov: 2.705