Razkrivamo

Gospod Baričič, ne govorite nam, o čem naj pišemo. Poskrbite raje za korupcijo in zdravniško-dobaviteljsko mafijo v Kliničnem centru!

Za uvod članka o novem v.d. direktorja ljubljanskega Kliničnega centra smo že imeli pripravljen nekoliko drugačen, prijaznejši tekst, kot se pač spodobi za prvi dan nove službe gospoda Andreja Baričiča. A glej ga zlomka, komaj nekaj minut po prvem javnem nastopu je že udaril po medijih in novinarjem solil pamet, o čem naj pišemo, s čim naj se ukvarjamo...

 

 

11.08.2015 22:48
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   ukc   zdravstvo   simon vrhunec   andrej baričič

Foto: www.mediaspeed.net

Preden nam solite pamet, o čem naj mi razmišljamo, preden kaj napišemo, naj vas z vsaj enako mero skrbi za vaše nove sodelavce, da škandalov in kriminala ne bo. Zamislite se nad podatkom, da smo na uredništvu Portala PLUS v zadnjih tednih prejeli že vsaj deset internih zgodb z vaše bolnišnice, osebnih pričevanj, prošenj po razkritju doslej skritih lumparij in predvsem čestitk, ker si upamo to, česar si drugi ne. In zakaj so nam pisali? Zato ker jim ni vseeno. Zato ker si želijo, da bi bilo okolje, v katerem predano in profesionalno delujejo, boljše, moralno čistejše in brez kriminala!

Prekletstvo se je spustilo nad Univerzitetni klinični center Ljubljana, kadrovsko prekletstvo! Spoštovani novi in glede na obnašanje očitno že od prve minute vrhunski vršilec dolžnosti generalnega direktorja te javne ustanove, gospod Andrej Baričič, bodisi ni pomislil, da bodo na primopredaji tudi novinarji bodisi mu je bilo vseeno zanje in jih prezira. Morda pa je vseeno zanje tudi službi za odnose z javnostmi, ki novega šefa ni pravočasno brifirala s tistim klasičnim seznamom napotkov, imenovanim PR for dummies, odnosi z javnostmi za loleke...

 

 

O čem naj pišejo novinarji

 

Kajti če bi ga, potem bi gospod novi v.d. generalnega direktorja UKCL razumel, da je prvo pravilo komuniciranja z novinarji "do not tell a reporter how to do his or her job",  po domače "ne govori novinarju kaj na piše". Pa čeprav je dobršen del naše novinarske srenje, ki že leta in leta spremlja zdravstvo, na Baričičevo moralko o škodljivih učinkih alkohola ali kokaina sploh ni odreagiral. Morda so že otopeli od vsega hudega, morda pa so vajeni podrejanja.

 

Skratka, gospodu Baričiču smo primorani javno sporočiti, da o škodljivih posledicah alkohola, tabaka in sladkorja na zdravje na Portalu PLUS ne bomo pisali, ker nismo revija Zdravje, pač pa kritični preiskovalni medij, ki razkriva ozadja zgodb, s katerimi se velike medijske hiše nočejo, ne morejo ali ne smejo ukvarjati. Novi v.d. direktorja UKCL se bo moral sprijazniti s tem, da smo tu zato, da mu gledamo pod prste. Državljan Andrej Baričič nas prav nič ne zanima, pač pa se bomo intenzivno ukvarjali z Andrejem Baričičem, v.d. generalnega direktorja naše največje javne bolnišnice. Je to dovolj jasno povedano?

 

Podučevati novinarje, o čem naj pišejo in s čim naj se ukvarjajo, je svojevrstni dokaz narcisizma, vzvišenosti in velike samozaverovanosti. Baričičev predhodnik Simon Vrhunec si česa takšnega ne bi nikoli privoščil. Čeprav sta soseda na Bledu, kar so nekateri že prepoznali kot del zarote in kontinuitete na vrhu te vrhunske ustanove. Tega v tem trenutku na Portalu PLUS (še) ne moremo trditi, ker za kaj takšnega nimamo dokazov.

 

Naj še enkrat naštejemo nekaj največjih uspehov Baričičevega predhodnika Simona Vrhunca:

 

- afera Medicoengineering, pojavljanje v njihovem videospotu,

- afera Mishaly,

- afera Radan,

- afera Zorman,

- okostnjaki, ki letijo iz vseh omar,

- še vedno neobjavljeno mednarodno Poročilo o otroški srčni kirurgiji,

- nedokončana urgenca,

- centralna stavba, ki razpada,

- bolniki, ki poleti pogosto ležijo pri 40 stopinjah Celzija v tej vrhunski ustanovi,

- katastrofalno podplačano in zgarano osebje,

- neskončne čakalne vrste,

- korupcijske zgodbe s preplačanimi medicinskimi napravami, pripomočki, zdravili na vsakem koraku,

- zdravniki dvoživke in takšnii, ki slabo plačano službo v UKC Ljubljana izkoriščajo za to, da vzdržujejo nek kobajagi ugled, sicer pa skrbijo predvsem, da monopolno delujejo njihovi d.o.o.-ji, s katerimi pa dejansko služijo milijone evrov (a o tem kdaj drugič)...

 

 

"Srečno, Simon, hvala lepa. Tudi tebi Andrej..."  A še kdo opazi, da je v teh besedah nekaj narobe?!

 

"Upam, da bo klinični center še naprej tako uspešen. Bo, bo." Ali pa v teh morda?

 

No, če boste tako uspešni, potem raje do konca tega tedna odstopite, gospod Baričič, tako kot je odstopil Ronny Abraham, ko je videl v kakšno sranje je zagazil pri arbitraži.

 

 

Nekaj nasvetov Portala PLUS

 

Na novinarski konferenci ob primopredaji je gospod Baričič povedal, da bo skušal povrniti ustanovi ugled in zaupanje bolnikov. S tem je tudi sam potrdil in priznal, da je UKCL ob vsej netransparentnosti, korupciji in škandalih v času Simona Vrhunca še kako izgubila oboje, ugled in zaupanje bolnikov. Težka pot je pred vami, gospod Baričič.

 

Novi v.d. generalnega je nadalje rekel, da bodo bolniki v najboljših rokah in deležni najboljše oskrbe. Veste, gospod Baričič, če boste hoteli to res doseči, boste morali svoji ustanovi nastaviti ogledalo, kot smo ji ga mi v Trilogiji o okostnjakih. Zamenjati boste morali praktično 80% vodstev klinik. Ustanoviti več milijonski sklad za raziskave in uvesti službo, ki bo skrbela za njihovo čim bolj učinkovito izvajanje. Kajti kdor ne publicira in svojih rezultatov, se ne predstavlja redno v tujini, v resnici ni na nožovi konici, kot se temu reče. Razen če ste imeli v mislih "najboljši na tej strani Alp". To pa tako in tako velja že sedaj. V tem primeru boste imeli lahko delo.

 

Mimogrede še droben namig: predstojnikov vam ne bo uspelo zamenjati, verjemite. Gre za zaprt lobi brez vabljenih gostov. Zato tudi nimamo upanja, da bo ustanova v strokovnem smislu bistveno boljša.

 

Vsi vaši predhodniki so obljubili skrajšanje čakalnih vrst, gospod Baričič. Pa veste, zakaj jim ni uspelo? Zato ker to ni v interesu tistih vaših novih sodelavcev, ki imajo popoldanske obrti, lepše rečeno zasebne ambulante. Če bi skrajšali vrste v UKC Ljubljana, bi ti ljudje popoldan izgubili biznis. Ker jih je veliko, veliko več od vas, vam napovedujemo, da ne boste uspeli. Kot ni še noben vaš predhodnik. Se pa lepo sliši.

 

Obljubljate nove zaposlitve?! Smo kaj zgrešili? A ZUJF ne obstaja več?! Bi ga radi anulirali? Potem bo pa treba najprej v parlament.

 

Gremo naprej, gospod Baričič: motivirali boste zaposlene. Motivi naj bi bili finančni in nefinančni. Ali že morda imate plan, na katere nefinančne motive bodo pristale  zgarane in podplačane medicinske sestre in nemedicinsko osebje? Za finančno motivacijo pa ob vsesplošno razširjeni korupciji nimate manevrskega prostora. Ali pač? Kot izhaja iz razpleta afere Zorman, se da na enem samem materialu privarčevati letno 2,5 milijona evrov. Torej poiščite še 4 take, naredite isto in boste pokrili izgubo ob koncu lanskega leta.

 

Kar se pa tiče nakopičenih dolgov do dobaviteljev, ki znašajo približno 86 milijonov evrov, pa vam svetujemo naslednje: poglejte, za katere materiale in zdravila gre, poglejte koliko stanejo v tujini, odredite plačilo zgolj tega zneska in se vam bo dolg do dobaviteljev v sekundi zmanšal za faktor pi. Dobra finta, kajne?

 

Še namig za uspešno poslovanje v bodoče, z desetmilijonskimi presežki na letni ravni: pojdite od materiala do materiala sistematično in preverjajte cene doma in v tujini, saj veste, na tistem prostem evropskem trgu, na katerem svobodna in demokratična republika Slovenija od vstopa v EU dalje lahko kupuje. Začnite pri materialu za interventno radiologijo, srčnih spodbujevalnikih, implantabilnih kardioverterjih, resinhronizacijskih spodbujevalnikih, srčnih zaklopkah, dializnem in ortopedskem materialu, mehanskih ventilatorjih in nadaljujte pri potrošnem materialu za vse tiste aparate, ki so jih distributerji "podarili" UKC Ljubljana. Za zčetek. Pa boste videli, da boste našli iste zgodbe, kot je afera Zorman. Sicer pa to že veste, domnevamo.

 

In ja, gospod Baričič, saj bi nehali pisati o krvi in škandalih, ko jih ne bi bilo. Ali pa, če se že zgodijo, ko jih ne bi pometali pod preprogo. In to bo vaša naloga. Pri tem vas bomo skrbno opazovali. Ko ne bo afer, kot so denimo Zorman, Radan, Mishaly, še vedno neobjavljeno poročilo o srčni kirurgiji, res ne bomo imeli o čem več pisati. Takrat bomo srečni, saj bomo lahko pisali o urejenosti gredic okrog vaše univerzitetne ustanove. Dokler pa ta na vseh koncih krvavi, dokler s korupcijo in legalizirano krajo davkoplačevalskega denarja odtekajo desetine milijonov evrov na letni ravni, bomo pač pisali o krvi. Dokler bodo škandali, bomo pisali o škandalih. Poskrbite, da jih ne bo in da se bodo takoj razčistili, pa se bomo vrnili na pisanje o rožicah.

 

 

Zaposleni so na pravi stani

 

Dali smo vam nekaj brezplačnih nasvetov, kako lahko, če tako resnično želite in boste imeli dovoljenje s strani svojih dejanskih šefov, odpravite ves minus, poplačate dobavitelje ter ustvarite večmilijonski raziskovalni budžet in obdržite večmilijonske dobičke na letni ravni, in ve to le v nekaj tednih. Ostalo boste kot ekonomist že vedeli in znali sami.

 

Nam pustite novinarsko pero, ki je zaradi zapuščine vašega blejskega soseda in prijatelja postalo še bolj ostro. 

 

In za konec uvoda še ta bizarna skrb za zaposlene: da naj novinarji prej pomislimo, kaj napišemo, saj moramo misliti na uboge zaposlene, ki hodijo s težkim srcem vsak dan v to vrhunsko ustanovo v službo in se bojijo, kateri škandal se bo v medijih pojavil danes, ali bo tokrat morda z mojega oddelka.

 
Veste, gospod Baričič, tisti mediji, ki nimamo gospodarjev, ki nam ukazujejo, kaj smemo napisati in kaj ne, smo glas prav teh zaposlenih, za katere vas tako skrbi. Sami ne morejo povedati tega, kar mi lahko, pa bi radi, ker se jim gnusi, kaj lahko nekateri kolegi okrog njih počnejo. Ker se jim ob lastnem poštenem delu gnusi, kako daleč so lahko prišle lumparije in korupcija v ustanovi, ki ste jo prevzeli. Pa se bojijo za svoje službe, šikaniranje s strani psihopatskih kolegov (glejte diagnozo "korporativni psihopat") in so tiho. Veste, nekateri zaposleni so bili s strani enega teh korporativnih psihopatov fizično, sistematično in na štiri oči ustrahovani, da jim bo uničil kariero, če ne bodo tiho. Jap, tudi take ljudi imate med svojimi bodočimi sodelavci. Če ga že ne poznate, ga boste v kratkem spoznali, kajti bo gotovo eden prvih, ki vam bo prišel poljubit prstan. Ima preveč "poslov", da bi ne iskal vašega zavezništva čim prej. Preberite diagnozo korporativni psihopat in ga boste nemudoma prepoznali, ko se bo pojavil na vaših vratih.
 
 
Preden nam solite pamet, o čem naj mi razmišljamo, preden kaj napišemo, naj vas z vsaj enako mero skrbi za vaše nove sodelavce, da škandalov in kriminala ne bo. Zamislite se nad podatkom, da smo na uredništvu Portala PLUS v zadnjih tednih prejeli že vsaj deset internih zgodb z vaše bolnišnice, osebnih pričevanj, prošenj po razkritju doslej skritih lumparij in predvsem čestitk, ker si upamo to, česar si drugi ne. In zakaj so nam pisali? Zato ker jim ni vseeno. Zato ker si želijo, da bi bilo okolje, v katerem predano in profesionalno delujejo, boljše, moralno čistejše in brez kriminala!
 
 
Več deset vprašanj za vodilne UKCL
 
Da vas bolje spoznamo in da vam namignemo, kako lahko hitro pridete do privarčevanega denarja, smo vam in še nekaterim v aferi Zorman včeraj že poslali nekaj vprašanj, ki jih bomo podrobneje javno objavili v petek, ker verjamemo, da so v javnem interesu (danes objavljamo le navodila za odgovore). Vaše in njihove odgovore bomo objavili in interpretirali. Upamo, da vam bodo prišli prav prvi vodenju ustanove. Želimo si, da niste stopili v prevelike čevlje. Naj vas spremlja sreča in pozdravite gospoda Zemljariča, ko vam bo prinesel prvo "idejo v zvezi z bolniki". Srečno!
 
 
 
Navodila za odgovore na vprašanja, ki smo jih poslali gospodu Andreju Baričiču, v.d. generalnega direktorja UKCL, gospodu Bojanu Uranu, dirketorju nabavne službe UKCL, gospodu Zlatku Lazareviču, poslovnemu direktorju Interne klinike, ter gospodu Darku Zormanu, predstojniku katetrskega laboratorija, so sledeča:
 
 
- na vprašanja pričakujemo jasne odgovore v predvidenem zakonskem roku. Prosimo tudi, da so odgovori inteligentni in da nimajo bralcev za norca. Še zlasti ne ponavljajte sledečih izrabljenih in prežvečenih floskul:

1. da slovenski bolniki potrebujejo najboljši material (državljani ga potrebujejo, vendar je identičen material na prostem evropskem trgu tri do štirikrat cenejši kot pri domačih distributerjih, kjer so vključene provizije za prehranjevalno verigo, ki korupcijo omogoča),

2. da zdravniki potrebujemo točno določen material, ki mu zaupamo (tudi s tem se strinjamo, za bolnika je najvarneje, če zdravnik uporablja material, ki ga je najbolj vajen, a tudi tu velja, da je identičen matieral na prostem evropskem trgu najmanj trikrat do štirikrat cenejši kot pri domačih distributerjih),
 
3. da ne morete kupovati direktno na prostem evropskem trgu (odkar je Slovenija članica EU, bi lahko UKC Ljubljana povsem nemoteno nabavljal ves material na prostem evropskem trgu in tako privarčeval desetine milijonov evrov letno, le za izjemno redke naprave ali zdravila, kar verjetno ne predstvalja niti 1% vseh, je zaradi redkosti ali drugega vzroka potrebna drugačna organizacija - neposredna dokaza za to sta takoj vsaj dva: nabava žilnih opornic iz afere Zorman in zgodba Urške Jurkovič.

Afera Zorman: UKC Ljubljana je po različnih pritiskih in fintah izvedel nabavo serije žilnih opornic pri tujem dobavitelju, kar je dokaz, da je nakup možen (prej so trdili, da to ni možno in so kupovali po trikrat do štirikrat višjih cenah pri domačih dobaviteljih, od katerih je imelo 70% delež (slučaj?) podjetje zamejskih Slovencev, Mark Medical, sicer znotraj konglomerata KB1909, kamor poleg Mladine sodi še bogsigavedi kaj). Nabava se je zgodila samo enkrat, kar je dokaz, da je nekdo nadaljnje poslovanje in tako kupovanje po nižjih cenah ustavil umetno in da gre za organizirano krajo javnega denarja, ki jo s prirejenimi razpisi in drugačnimi, do dvornih dobaviteljev ugodnimi triki znotraj ustanove omogočajo in ščitijo insiderji. Kljub vsemu je bil pritisk prehud in so na naslednjem javnem razpisu (ki je bil odprt okoli 3 mesece prek zakonsko dovoljenega roka - kar je bila ponovno finta, da bi ga po možnosti lahko razveljavili) distributerji sami ponudili tri do štirikrat nižje cene. To je dokaz, da so bile umetno vzdrževane in je bil potreben samo majhen pritisk iz tujega trga, pa so jih hitro sami znižali. To je tudi dodaten dokaz, da so na ta način členi prehranjevalne verige pri žilnih opornicah veliko let mastno služili in živeli na račun davkoplačevalskega denarja. Temu se po domače reče organizirana kraja javnega denarja.
 
 
Zgodba Urške Jurkovič: potem ko je po lastnih besedah poslovala tako kot vsi ostali (firma na slovenski strani, povezana firma v tujini, navadno Italija, Avstrija, Nemčija) z namenom, da ostaja trikrat do štirikrat preplačana razlika na oni strani meje in je nadaljnja "disperzija" denarja težje dosegljiva slovenskim organom pregona (tistim, ki bi sploh imeli dovoljenje opravljati svoje delo), je bankrotirala. To se je zgodilo takoj, ko je imela kriminalne prakse dovolj in je zažvižgala. Za vrat je takoj dobila FURS. Čudno, da iz te izkusnje FURS ne pregleda sistematično še ostalih dobaviteljev UKC Ljubljana in njihovih praks??!! Jih ne sme, so dobili specifična navodila, da se spravijo samo nad žvižgačičo? In kje so še DURS, KPK, NPU in Specializirano državno tožilstvo, ki imajo že vsaj 2 leti na mizah podobne podatke?!!!), ki je ugotovilo nepravilnosti v smislu provizij pri točno določenih zdravnikih, ki bodo zdaj kobajagi morali doplačati dohodnino.
 
 
Po žvižganju so slovenske bolnišnice z Urško Jurkovič nehale poslovati in je bankrotirala. Zanimiv slučaj. Po drugi strani pa se bralci in nepoznavalci ne zavedajo, da provizije zdravnikom seveda so problematicne, vendar je še bolj problematično dejstvo, da se tako posluje, da se to dogaja in da na ta način kumulativno verjetno res pridemo do vrtoglavih številk letno "izčrpanega" denarja iz našega javnega zdravstva.
 
4. da javni razpis vsakokrat objavite v evropskem uradnem listu, pa se žal nihče ne prijavi (slovensko tržišče je majhno, zato je majhna verjetnost, da bi se našlo veliko tujih distributerjev, ki bi ga aktivno iskali. A hkrati je najmanj UKC Ljubljana vseeno dovolj velik trg, da če bi ga sami iskali, bi gotovo našli ugodnejšega ponudnika),
 

5.  Da zdravnike vedno pozivate, naj vam, če vedo za nižje cene, te sporočijo (to je verjetno od vseh petih stalnih in že dodobra izguljenih odgovorov največja neumnost; prvič, če bi vam to sporočil zdravnik, ki nima večjega vpliva ali celo mlajši zdravnik, bi bil najmanj ignoriran, če ne celo šikaniran. Zato tega ne počnejo. Tako imenovani mnenjski zdravniki, ki pa te stvari seveda vedo in so večinoma vanje tudi vpleteni, pa vam zaradi svoje "mnenjske teže" in zasebnih interesov tega seveda ne bodo sporočali. Zato so taki pozivi delanje norca iz samega sebe in javnosti.
 
 
 
Čisto za konec pa še prošnja: če se kdo od vas spozna na simbole in heraldiko, naj nam razkrije, koga ali kaj predstavljajo znaki (grb, insignije?) na manšetnih gumbih novega v.d. generalnega direktorja UKC Ljubljana.
 
KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
10
Neakademska razprava o spolu in jeziku: Ko aktivisti uporabijo vsa sredstva za dosego cilja
14
03.12.2019 08:30
Pred natanko stotimi leti je bila ustanovljena ljubljanska univerza. V sredo, 3. decembra 1919, je imel na njej prvo predavanje ... Več.
Piše: Saška Štumberger
Sveti muslimanski spisi in nasilje: "Ubijte nevernike, kjerkoli so, oblegajte jih, bojujte se z njimi z vsakovrstnimi pastmi …"
16
02.12.2019 05:00
Terotistični napad, ki se je prejšnji teden zgodil v Londonu, odgovornost zanj pa je nemudoma prevzela formalno sicer poražena ... Več.
Piše: Milan Gregorič
Zadnje dejanje spopada za Istrabenz: Na odru se pojavi nov igralec, železni Herman
5
29.11.2019 21:00
V zgodbi o razprodaji Istrabenza se je pojavil stari znanec iz ropotarnice slovenske tranzicije. Resda smo po aferi ACH že malce ... Več.
Piše: Matija Ž. Likar
Spodleteli eksperiment: Levičarskim vladam v Latinski Ameriki ni uspelo izkoristiti družbenega napredka
13
28.11.2019 20:00
Zakaj se Združene države Amerike ponovno aktivno vključujejo v geopolitične razmere v Latinski Ameriki, si lahko pojasnimo z ... Več.
Piše: Shane Quinn
Kaj v resnici prinaša novi proračun za leto 2020
1
27.11.2019 20:10
Čas je za resno analizo sprejetega proračuna za prihodnje leto. Nikakor ne drži, da gre iz proračuna 80 % za plače, 20 % za ... Več.
Piše: Bine Kordež
(Prikaz nasprotnih dejstev) Dosje Slovenska vojska: Zakaj je Karl Erjavec res tempirana bomba Šarčeve vlade
6
26.11.2019 20:00
Ministrstvo za obrambo se je odzvalo na članek, ki ga je uredništvo 13. novembra 2019 objavilo na portalu+ pod naslovom Dosje ... Več.
Piše: Uredništvo
Ameriške predsedniške volitve 2020: Ko milijarderji jokajo
5
24.11.2019 23:59
Predsedniške volitve v Združenih državah Amerike 3. novembra 2020 lahko pomenijo resen preobrat vodenja države. Volivci bodo ... Več.
Piše: Mitja Kotnik
Državljanska vojna (1941-1991): Grahovo v ognju groze, v katerem je zgorel tudi pesnik France Balantič
18
22.11.2019 16:45
V Grahovem pri Cerknici je 24. novembra 1943 potekal prvi napad partizanov na domobrance, s čemer se je dokončno razplamtela ... Več.
Piše: Uredništvo
Bloomberg o Luki Koper: Kitajsko-avstrijski projekt hitre železnice do Trsta ogroža privilegiran položaj edinega slovenskega pristanišča
11
21.11.2019 20:00
Newyorški finančno-poslovni spletni medij Bloomberg se je razpisal o negotovi prihodnosti koprskega pristanišča, ki ga ogrožata ... Več.
Piše: Uredništvo
(Popravek) Dosje Slovenska vojska: Zakaj je Karl Erjavec tempirana bomba Šarčeve vlade
1
20.11.2019 19:00
Ministrstvo za obrambo se je odzvalo na članek, ki smo ga 13. novembra 2019 objavili na portalu+ pod naslovom Dosje Slovenska ... Več.
Piše: Uredništvo
Moralesov padec v Boliviji bo okrepil ameriško prevlado v Latinski Ameriki
6
17.11.2019 21:00
V Boliviji konec skoraj štirinajstletne vladavine Eva Moralesa predstavlja še eno spodbudo Washingtonu za že usihajočo moč v ... Več.
Piše: Shane Quinn
Otto Skorzeny, "najnevarnejši človek v Evropi", tajni nacistični načrt za bombardiranje New Yorka in Hitlerjevi pomisleki glede atomske bombe
8
14.11.2019 21:00
Pred približno letom in pol me je ugledni ameriški zgodovinar in znanstvenikNoam Chomskypo elektronski pošti opozoril na ... Več.
Piše: Shane Quinn
Dosje Slovenska vojska: Zakaj je Karl Erjavec tempirana bomba Šarčeve vlade
8
13.11.2019 21:00
Karla Viktorja Erjavca v vlogi ministra za obrambo spremljajo afere že od prvega dne ministrovanja. In to v obeh mandatih. Kar ... Več.
Piše: Uredništvo
Slovenski intelektualci o razmerah v državi ob 30-letnici padca Železne zavese: "Danes bo že jutri včeraj"
13
08.11.2019 23:59
Danes so Dimitrij Rupel, Peter Jambrek, Tomaž Zalaznik, Božo Cerar, Lovro Šturm, Marko Noč,Igor Grdina, Ludvik Toplak, Borut ... Več.
Piše: Uredništvo
Ustavno sodišče dokončno razsodilo: Obvezne glasbene kvote Mira Cerarja so neustavne!
11
07.11.2019 02:00
Zloglasne glasbene kvote, ki jih je pod vlado Mira Cerarja uzakonil danes glavni okoljski inšpektor, nekoč pa poslanec SMC in ... Več.
Piše: Uredništvo
Banka Slovenije pod težo kritik: So bile omejitve pri najemanju kreditov občanov res potrebne?
15
05.11.2019 21:00
V preteklih dneh je veliko razburjenja povzročil ukrep Banke Slovenije, s katerim so zaostrili pogoje kreditiranja fizičnih ... Več.
Piše: Bine Kordež
Kaj so na koncu prinesle letošnje spremembe davčne zakonodaje
2
02.11.2019 09:00
Vsekakor pomenijo celotne letošnje spremembe davčne zakonodaje pomemben premik v davčni razbremenitvi dela. Glede na omejitve ... Več.
Piše: Bine Kordež
Dan spomina na mrtve v deželi kosti ali kako so perfidno onemogočili komisijo za "reševanje vprašanj prikritih grobišč"
18
31.10.2019 10:00
Kljub zakonski podlagi, vladnim sklepom in politični podpori Komisiji za reševanje vprašanj prikritih grobišč, kot se ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Islamizacije, celo afrikanizacije Evrope ne more rešiti resor za "zaščito evropskega načina življenja"
17
29.10.2019 23:15
Namera nove predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, da ustanovi poseben resor za zaščito evropskega načina ... Več.
Piše: Milan Gregorič
Kaj globoka država sporoča Marjanu Šarcu? Da se mu, če ne bo sodeloval, počasi izteka rok trajanja?!
35
28.10.2019 23:15
Vikend intervjuja premierja Šarca za popularno komercialno in nacionalno televizijo sta morda začetek njegovega konca, v vsakem ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Človek iz ozadja: Vse majhne in malo večje laži Dušana Kebra
Krištof Zevnik
Ogledov: 3,832
02/
Neakademska razprava o spolu in jeziku: Ko aktivisti uporabijo vsa sredstva za dosego cilja
Saška Štumberger
Ogledov: 2,332
03/
Sveti muslimanski spisi in nasilje: "Ubijte nevernike, kjerkoli so, oblegajte jih, bojujte se z njimi z vsakovrstnimi pastmi …"
Milan Gregorič
Ogledov: 2,209
04/
Zadnje dejanje spopada za Istrabenz: Na odru se pojavi nov igralec, železni Herman
Matija Ž. Likar
Ogledov: 1,836
05/
Pisma iz emigracije: Kako je mala Ella preživela malomarnost in ignoranco slovenske pediatrije
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1,829
06/
Dve leti po največjem ropu v zgodovini Slovenije: In cryptography we trust, zaupamo kriptografiji
Marko Gašparič
Ogledov: 1,110
07/
Spodleteli eksperiment: Levičarskim vladam v Latinski Ameriki ni uspelo izkoristiti družbenega napredka
Shane Quinn
Ogledov: 1,063
08/
Dolg upokojencem se nič ne zmanjša z miloščino 6,50 evrov na mesec
Angel Polajnko
Ogledov: 1,298
09/
(Prikaz nasprotnih dejstev) Dosje Slovenska vojska: Zakaj je Karl Erjavec res tempirana bomba Šarčeve vlade
Uredništvo
Ogledov: 2,317
10/
Kaj v resnici prinaša novi proračun za leto 2020
Bine Kordež
Ogledov: 1,198