Izjava dneva

Farsa vseh fars

13.08.2015 23:01
Ključne besede:   arbitraža   slovenija   hrvaška   janez janša

Foto: www.mediaspeed.net

Farsa z arbitražo se stopnjuje. Na koncu bo Miro Cerar prosil kar vlado Republike Hrvaške, da imenuje slovenskega arbitra.

Janez Janša, predsednik SDS, twitter, 13. avgusta 2015

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
Od "bademajstra" do šoferja
1
20.02.2020 21:32

Tisti, ki so državo z odstopom spravili v ler, naj šofiranje avta, če se izrazim z njihovim besednjakom, zdaj ... Več.

Zdravko Počivalšek, gospodarski minister Šarčeve vlade v odstopu in predsednik SMC, na tviterju o tem, da ni še vse izgubljeno, ko gre za sestavljanje nove vlade. Ne glede na silne pritiske "zdravih sil", medijske napade, javne pozive, uporabo posebnih metod in sredstev je Počivalšek, ki so ga nekoč podcenjujoče klicali Bademeister, v zadnjih tednih pozitivno presenetil, saj je večkrat dokazal, da je za razliko od svojega predhodnika na čelu stranke v resnici liberalec in da daje prednost vsebini pred ideološkimi floskulami. Zdravko Počivalšek je že danes, ko smo šele februarja, resen kandidat za politika leta.

Vrtnar Marjan in njegove bučke
5
17.02.2020 01:28

In prišel sem v politiko zato, da kaj postorim, da dosežem rezultate. Ko vidim, da rezultatov ni možno doseči v tej ... Več.

Marjan Šarec, nekdanji komik in premier, je v pogovoru za oddajo Politično na TV Slovenija tako iskreno povedal, kako si predstavlja politiko in bodočo koalicijo. Toda tu se je ujel v lastno zanko: s kom misli skleniti koalicijo po naslednjih volitvah, če pa zdaj pravi, da se je z bivšimi koalicijskimi partnerji razšel, ker v "konstelaciji" z njimi ni bilo rezultatov? Torej po naslednjih volitvah Šarec ne misli v koalicijo z DeSUS, SAB, SMC in SD, ampak očitno z Levico? Morda to pojasnjuje njegovo prijaznost do gospodov Mihe Kordiša in Luke Mesca, ki bi bila zagotovo oba sijajna ministra v Šarčevi naslednji vladni "konstelaciji". Gospod Kordiš za obrambo (bajoneti) ali celo zdravje (alkohol, gandža), Mesec pa kaj bolj salonskega, denimo delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ...

Sveti France Vrbski
4
07.02.2020 10:25

V šoli je Prešeren spoliran, dr. Fig, ki ima rad otroke in je socialno občutljivi pravnik. To poudarja uradni ... Več.

Marijan Dović, literarni zgodovinar, teoretik in profesor na novogoriški univerzi na portalu MMC o kultu Franceta Prešerna, ki je po letu 1900 na Slovenskem pridobil status svetnika. S Prešernom se začnejo seznanjati že malčki v vrtcu, "indoktrinacija" s pesnikom, ki ga slikamo zgolj v pozitivni luču, pa se nadaljuje takorekoč skozi ves izobraževalni ciklus.

Šumeča katastrofa
4
04.02.2020 12:15

Kandidat za novega šefa KPK Šumi je v svoji javni predstavitvi deloval, kot da ga je kdo nabrcal tja na ta ... Več.

Edvard Kadič, strokovnjak za komuniciranje in javno nastopanje, je na tviterju ošvrknil Roberta Šumija, izbranega kandidata za novega šefa Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Šumija naj bi predsednik republike Borut Pahor vsak čas imenoval za predsednika KPK, užival naj bi tudi zaupanje priznanega mednarodnega strokovnjaka za korupcijo Draga Kosa. To, da se je Šumija zaradi bledega javnega nastopa oprijel vzdevek Mimoza, je v vsej zgodbi še najmanj pomembno. V ozadju so (bili) namreč ponovno - višji interesi.

Janja Marolt Dončić
4
28.01.2020 23:37

Ob odstopu predsednika vlade in dejstvu, da politiko spet komentira avtorica izjave, da je Šarec Dončić slovenske ... Več.

Bojan Dobovšek, predsednik Dobre države in nekdanji poslanec, na tviterju o fenomenu Janje Božič Marolt, ki je lani Marjana Šarca deplasirano primerjala z Lukom Dončićem, danes pa ponovno komentira slovensko politiko, o kateri ve natanko toliko, kolikor so natančne ankete njene Mediane ...

Madžarski šah
11
23.01.2020 22:16

Take izjave največ povedo o ljudeh, ki na tak način pišejo, sama zelo spoštujem kmetice, ker vem, koliko ... Več.

Ljudmila Novak, evropska poslanka iz vrst Nove Slovenije, se je s temi besedami odzvala na čivk Janševega poslanca Jožeta Tanka na tviterju, češ da je "kmetica na politični šahovnici". Vzrok Tankovega razburjenja je bila resolucija Evropskega parlamenta, ki ugotavlja, da se je stanje vladavine prava na Poljskem in Madžarskem poslabšalo, Novakova pa jo je za razliko od evropskih poslancev iz vrst SDS podprla. Kot je znano, ta stranka ognjevito zagovarja lik in delo madžarskega premierja Viktorja Orbana, zato jih vsakršna kritika madžarskega tovariša, ki prihaja z "desnice" zelo zmoti.

Mlada upokojenka?
3
19.01.2020 22:08

Priložnost je dobila neka nova mlajša generacija pravi nova predsednica DeSUS. Lepo, ampak za upokojensko stranko se ... Več.

Pavel Gantar, nekdanji politik in minister, na tviterju o izjavi novopečene predsednice upokojenske stranke Aleksandre Pivec, letnik 1972, glede generacijske menjave v vodstvu DeSUS. Pivčeva je, spomnimo, na sobotnem kongresu gladko pometla s Karlom Erjavcem, dolgoletnim šefom te stranke, ki je veljal za nezamenljivega.

Karl Porsche
6
18.01.2020 22:14

Prišel je tiho, odpeljal se je s poršejem.

Novica Mihajlović, novinar Dela, o usodi Karla Erjavca, ki so ga na sobotnem kongresu upokojenske stranke povsem deklasirali, saj je dobil komaj 80 glasov, njegova protikandidatka Aleksandra Pivec pa kar 145. Erjavcu so v zadnjih dneh sicer medijsko zelo nagajali, očitali so mu tudi tisto, kar Slovenceljne najbolj razhudi: razkošen avto. Porsche.

Edinstvena manipulacija
6
15.01.2020 22:39

Desus je edinstvena stranka upokojencev, ki ji ni para v evropskem političnem prostoru.

Karl Erjavec, minister za obrambo in za zdaj še predsednik Demokratične stranke upokojencev, je pred prihajajočim kongresom, kjer naj bi ga kot protikandidatka ogrožala Aleksandra Pivec, enkrat za spremembo povedal nekaj iskrenega. Res je, česa tako neverjetnega, kot je politična stranka, ki si lasti pridevnik upokojenska in ki manipulira z voljo starih, lahkovernih in pogosto dementnih ljudi, v evropskem političnem prostoru res ne bomo našli. 

Država brez jajc
5
10.01.2020 11:34

Politika je ponižala slovensko vojsko in slovensko državo. Vojakom ni pustila imeti jajc.

Žiga Turk na tviterju o nenadni "relokaciji" šesterice slovenskih vojakov iz Iraka zaradi političnih intrig. Slovenija je tudi edina država, članica zveze Nato, ki je umaknila vojake iz te države.

Mediokriteta
36
31.12.2019 08:16

Kultura vedno bolj leze na rob, ne le zaradi hudobije politike ali odločevalcev, temveč zaradi lastne povprečnosti. To ... Več.

Mitja Čander, pisatelj, esejist, urednik in kritik v intervjuju za spletni portal nacionalke MMC, kjer je prvenstveno predstavljal svoj leposlovni prvenec, roman Slepec, ni mogel mimo tistega, kar vsi na nek način vemo, vendar o tem neradi govorimo javno in se raje delamo slepe. Namreč da je - če si izposodimo primero od Hansa Christiana Andersena - slovenski "kulturni cesar" že dolgo gol in bos.

Svetlano Makarović za Nobelovo!?
6
13.12.2019 01:00

Svetlana Makarović bi morala biti članica SAZU-ja, morala bi biti osrednja osebnost predstavitve Slovenije na bolonjskem in ... Več.

Milena Mileva Blažić, literarna zgodovinarka, univerzitetna profesorica in nekdanja podpornica Zorana Jankovića (iz Pozitivne Slovenije je protestno izstopila, ker je stranka ni podprla, potem ko je ugotovila, da je literatura zaradi posedovanja otroške pornografije pravnomnočno obsojenega Vitana Mala še vedno del šolskega učnega načrta!) je ob 80-letnici kontroverzne Svetlane Makarović javno opozorila na izjemno pomembno, a tudi po njenem tudi spregledano vlogo Makarovićeve v javnem prostoru. Z izjavo, ki jo citiramo, se bo Blažićeva zagotovo zamerila dobršnemu del javnosti, ki Makarovićevi sicer ne odreka izjemnega talenta za otroško literaturo, je pa alergičen na njene politično-ideološke eskapade z rdečimi zvezdami. Po mnenju Milene Mileve Blažić bi si Svetlana Makarović ob svojem jubileju zaslužila tudi sprejem med člane Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi SAZU to naredil: ob sprejemu Makarovićeve bi namreč utegnil protestno izstopiti najmanj ducat članov ...

Klofuta za Macrona
5
30.11.2019 00:33

Gospodu Macronu iz Turčije sporočam – in to bom ponovil na vrhu Nata: najprej bi moral preveriti, ali ni ... Več.

Turški predsednik Erdogan je v Evropski uniji običajno sinonim avtokrata, negativca in kršitelja človekovih pravic, vendar mu vsake toliko uspe kakšna pametna izjava. Tokrat je lepo "poklopil" francoskega predsednika Macrona, ki je pred kratkim izjavil, da je NATO klinično mrtev. Erdogan je indolentnemu Macronu povedal, kar mu gre in česar se mu podobno indolentni evropski voditelji nikoli ne bi upali reči ...

Še ena Türkova sramota
5
22.11.2019 14:25

Izgredi, ki jih gledamo v Hong Kongu, se morajo končati.

Danilo Türk, nekdanji predsednik republike, je za kitajsko državno tiskovno agencijo Xinhua izjavil nekaj, česar si ne bi privoščil noben normalen evropski politik. Pozivati h končanju demonstracij v kitajskem Hong Kongu na takšen način namreč ne pomeni nič drugega, kot dati kitajskim varnostnim silam alibi za nasilno zatrtje kakršnih koli protestov proti komunističnim oblastem iz Pekinga. Da je Danilo Türk na tako moralno podel način podprl oblasti v Pekingu, po svoje ne preseneča, saj nikoli ni premogel osnovnega občutka za spodobnost. Njegova izjava o "drugorazrednih temah" bo ostala večno vklesana v spomenik sramotnih izjav slovenskih politikov. 

Sredinci, II. del
14
17.11.2019 15:58

Krščanski demokrati smo sredina tako po vrednotah kot tudi po načinu delovanja.

Matej Tonin, predsednik NSi, je na nedeljskem kongresu stranke v Mariboru pod geslom Sredina ponovil novo politično doktrino krščanskih demokratov, ki se opredeljujejo kot - sredina. Tam bo odslej še večja gneča kot prej. Na sredini namreč.

Lukec in njegove milijarde
14
10.11.2019 17:42

Apple je danes vreden, ponovno, en bilijon oziroma tisoč miljard dolarjev.

Luka Mesec, šef stranke Levica, je med razpravo v državnem zboru ponovno dokazal, da ima težave ne le z matematiko oziroma ekonomijo, pač pa tudi - angleščino. Bilijon oziroma "one billion" pač ni tisoč milijard, kot misli Mesec, ampak zgolj ena. In Apple je po zadnjih podatkih vreden nekaj čez 205 milijard dolarjev. 

Fantomska koalicija
2
07.11.2019 08:44

Levica še kar žuga z izstopom iz koalicije in vlade, v kateri je ni.

Tomaž Štih alias Libertarec, dolgoletni bloger in tviteraš, o nenavadni situaciji, ko stranka Levica, ki ima z vlado Marjana Šarca poseben "nadkoalicijski" dogovor o sodelovanju, zaradi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja grozi s prekinitvijo podpore vladni koaliciji.

Intervju brez milosti
6
28.10.2019 11:39

Jaz svoje napake priznavam, ne bom pa odnehal tam, kjer imam prav. Vsi, ki me poznajo, vedo, da sem vedno deloval v dobro ... Več.

Igor Bavčar, ki je pred dobrim tednom ekskluzivno spregovoril za Dnevnikovo sobotno prilogo, se počasi bliža polovici prestane zaporne kazni, vendar je bil vmes obsojen še na dodatno, poltretje leto dolgo zaporno kazen (sodba še ni pravnomočna). Toda tudi po dveh letih, ki jih je preživel na Dobu, se nekdanji politik in direktor Istrabenza še vedno bori s sodnimi mlini. Dobro obveščeni pravijo, da v sodstvu niso dobili utreznih usmeritev s strani oblasti, kaj naj z njim, zato si ne upajo odločiti v njegovo korist. Bavčar je sicer Dnevniku precej detajlno razkril, kaj se mu dogaja, pri čemer se zaveda, da je pravica na sodišču - ki mu po njegovih besedah doslej ni bila namenjena - eno, uničen javni ugled pa drugo. Tega slednjega mu ne more povrniti niti ustavno niti evropsko sodišče za človekove pravice. Dnevnikova izpraševalca, Miran Lesjak in Tatjana Tanacković, sta se ta hip bržčas "najbolj slavnega zapornika" pri nas lotila grobo, njuna vprašanja so bila neusmiljena, skratka klasičen primer pravega novinarstva. Škoda le, ker tako ostrih vprašanj na Dnevniku ne zastavljajo tudi tistim politikom in managerjem, ki niso v zaporu ...

Zakon ulice
4
24.10.2019 22:12

Zagotovo nikomur ne sme soditi ulica. Nikomur. In to je ravno tisto, kar je pomembna ... Več.

Dr. Ernest Petrič, nekdanji ustavni sodnik, opozarja na neskončno počasnost sodnih postopkov pri nas, kar je po njegovem problem pravne države. Praksa v demokratičnih državah je takšna, da mora v primeru javno izpostavljenih osebnosti pravosodje delovati hitro. To velja tudi za postopke proti Zoranu Jankoviću ali Francu Kanglerju. Pri nas utegnejo trajati desetletja, kar je nesprejemljivo. Petrič dodaja, da pozna pravica ni pravica.

Kanglerjeva pomlad
14
10.10.2019 21:49

Diši po pomladi.

Franc Kangler, eden izmed organizatorjev včerajšnjega shoda na Prešernovem trgu v Ljubljani pod geslom "Rešimo Slovenijo!", je ponovno odprl vprašanje t.i. slovenske pomladi, okoli katere se poskuša zbrati desnosredinski in desni pol slovenske politike že vse od padca Demosove vlade. Torej celih 27 let, in to večinoma neuspešno, saj razen polletne Bajukove (2000) in Janševe (2004-2008, 2012) vlade niso uspeli osvojiti oblasti. Levica je bila spretnejša. Tudi najbolj naklonjeni kritiki - ki brez težav priznavajo, da so glede vrednot na desnici v boljšem položaju kot na levici - jim očitajo, da ne najdejo pravega koncepta, predvsem pa da ne ponujajo novih ljudi za nove čase. Politika je marketing, še posebej v deželi, kjer je na oblasti diplomirani imitator. Zato povsem drži, da je bil tudi včerajšnji shod - ne glede na vsa svoja iskrena in utemeljena sporočila - le nadaljevanje stare in preživete politične strategije desnice, ki levici omogoča lagodno vladanje.

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Kako ustaviti Janšo? Ofenziva za volitve v polnem razmahu, v zraku tudi ideja o prepovedi delovanja SDS
Dejan Steinbuch
Ogledov: 5,593
02/
Politbiro: Janša je nevaren za demokracijo, ustrelite ga ... no ja, ga pa vsaj spet zaprite!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 4,890
03/
Od kod patološki strah pred Janšo?
Milan Gregorič
Ogledov: 5,421
04/
Uredniški komentar: Kučanovo zavezništvo v podporo Svetemu pismu
Dejan Steinbuch
Ogledov: 3,775
05/
In potem je izmed logaških solatnih glav svojo betico ponovno pomolila Milojka Kolar Celarc
Blaž Mrevlje
Ogledov: 3,440
06/
Sredi političnih intrig, obveščevalne vojne in medijskih spinov postaja oblikovanje Janševe vlade "misija nemogoče"
Uredništvo
Ogledov: 2,420
07/
Usodne prevare: Pripis k Roterjevemu pripisu
Dimitrij Rupel
Ogledov: 2,670
08/
Vmesni prostor je izginil, obstaja samo še ZA ali PROTI Janši
Miha Burger
Ogledov: 1,887
09/
Ameriške predsedniške volitve 2020: Ali je Bernieja Sandersa še možno zaustaviti na poti do demokratske nominacije?
Mitja Kotnik
Ogledov: 1,318
10/
Koronavirus je lahko že v nekaj dneh v Sloveniji, ministra v odstopu Šabedra ni nikjer, UKCL ima na voljo le nekaj postelj za okužene bolnike ...
Blaž Mrevlje
Ogledov: 3,706