Razkrivamo

Išče se novi vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana

Pogrešani je star 52 let, visok okrog 190 cm, svetle polti, izklesanega obraza, gostih črno-sivkastih las, rjavih oči in ima ljubljanski naglas. Nazadnje so ga videli oblečenega v sivkaste hlače in belo srajco z manšetnimi gumbi, v rokah pa je držal črno mapo. Kdor bi karkoli vedel o njem, naj nam to nemudoma sporoči na uredništvo Portala PLUS.

17.08.2015 23:15
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   ukc   zdravstvo   andrej baričič

Fotomontaža: Portal PLUS

V odsotnosti boste težko povrnili ugled bolnišnici in njenih zaposlenih, kot ste obljubili na začetku uvodnega govora. V odsotnosti boste težko skrajšali čakalne vrste, gospod v.d. generalnega. In ja, v odsotnosti boste predvsem težko pridobilli zaupanje svojih zaposlenih. To, da vas ni že prvi dan službe, je videti povsem neresno. Zanimivo bi bilo videti, kaj bi sledilo kakšni čistilki, ko bi v ponedeljek dobila službo, v torek pa bi bila že odsotna.

Manj kot 24 ur po nastopu funkcije v.d. generalnega direktorja je neznano kam odšel gospod Andrej Baričič. Kam natanko, očitno ne vedo niti v UKC Ljubljana, saj so nam iz Službe za stike z javnostmi sporočili le, da je odsoten. Ali so izginotje prijavili policiji, ne vemo. Nazadnje so ga sodelavci videli v ponedeljek, 10.8.2015, ko se je zglasil na svojem novem delovnem mestu.

 

Pogrešani je star 52 let, visok okrog 190 cm, svetle polti, izklesanega obraza, gostih črno-sivkastih las, rjavih oči in govori z značilnim ljubljanskim naglasom. Nazadnje so ga videli oblečenega v sivkaste hlače in belo srajco z manšetnimi gumbi, v rokah pa je držal črno mapo. 

 

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi prosimo, da nam to nemudoma sporočijo v uredništvo Portala PLUS.

 

 

Neresno do amena

 

OK, zdaj pa resno. Gospod Baričič je za MMC RTV Slovenija med drugim dejal, da bosta njegovi osnovni načeli delovanja zakonitost ter moralna in etična načelnost. In švrc, pa ga že ni več. In to manj kot 24 ur po prevzemu vodilne funkcije naše največje, vrhunske in univerzitetne bolnišnice. Kako je to mogoče?! Toliko o moralnosti in etičnosti...

 

Si predstavljate, da bi se nekdo povzpel na mesto generalnega direktorja BMW, naslednji dan pa bi bil že odsoten. Nemci bi znoreli, še zlasti vodstvo koncerna. In če je BMW urejena ustanova, to UKC Ljubljana zagotovo ni. Spomnimo samo na vse nakopičene afere, kot so:

 

- afera Zorman s preplačanimi žilnimi opornicami za 2,5 milijona evrov na letni ravni;

- afera Mishaly;

- afera Radan;

- afera z otroško srčno kirurgijo in še vedno neobjavljenim mednarodnim poročilom o tem programu;

- afera ortopedija in zlate palice, ki se valjajo pod posteljami nekaterih zdravnikov;

- sum korupcije pri nabavi prav vsega materiala;

- prirejeni javni razpisi;

- pridobljeni monopolni položaji za potrošni material z dajanjem aparatov s strani dobaviteljev na reverz;

- afera Medicoengineering in

- še bi lahko naštevali...

 

Vse te škandalozne zgodbe zahtevajo celega človeka. Ki pa ga že ni več v službi. Je morda nazaj na dopustu oziroma, se opravičujemo, odsoten v tujini? Tam, kjer je bil tudi medtem, ko so ga v odsotnosti potrdili na to funkcijo?

 

V odsotnosti boste težko, gospod Baričič, povrnili ugled bolnišnici in njenih zaposlenih, kot ste obljubili na začetku uvodnega govora. V odsotnosti boste težko skrajšali čakalne vrste, gospod v.d. generalnega. In ja, v odsotnosti boste predvsem težko pridobilli zaupanje svojih zaposlenih. To, da vas ni že prvi dan službe, je videti povsem neresno. Zanimivo bi bilo videti, kaj bi sledilo kakšni čistilki, ko bi v ponedeljek dobila službo, v torek pa bi bila že odsotna.

 

 

Superman, ki nič ne ve

 

In gospod Baričič, ki je že prvi dan okrcal novinarje ter nam svetoval o čem naj in o čem naj ne pišemo, se spet čudi, zakaj novinarje tako zanima njegova podjetniša žilica. Gospod Baričič, ali ste Superman ali pa se bo kmalu potrdil naš sum, da so vas na vodilno mesto UKC Ljubljana kot soseda gospoda Vrhunca z Bleda postavili ravno zato, da se ne bo nič zgodilo. Kot njegovo kontinuiteto. Ker nekdo pač mora biti. Da mesto ni prazno. Ker nekdo pač mora dati podpis na naročilnice.

 

Zakaj nas zanima vaša poslovna žilica? Zato, ker ste pravkar postali v.d. generalnega direktorja naše največje bolnišnice, ki je, če še niste vedeli, tudi javni zavod. Torej ima javnost pravico izvedeti, zakaj v odsotnosti potrjeni novi v.d. direktorja manj kot 24 ur po prevzemu funkcije izgine neznano kam.

 

In sedaj pozor, dragi bralci. Podjetniška žilica novega v.d. direktorja UKC Ljubljana ni le žilica, mora biti kar močna žila. Dve podjetji v Londonu, ki nimata nobenega zaposlenega in se ukvarjata z menedžerskim svetovanjem. Se sliši znano? Mimogrede, dr. Baričič je leta 2012 v izjavi za člana nadzornega sveta Istrabenz, d.d. navedel, da je zaposlen kot direktor in glavni svetovalec družbe ASC Ltd v Londonu, ki sicer nima niti spletne strani in o njej Google ne ve praktično ničesar.

 

Baje ima tudi gospod Zemljarič podjetje, ki se ukvarja s svetovanjem. Pa gospod Isajlović. In verjetno bi lahko naštevali in naštevali v neskončnost vse te ugledne tovariše iz prejšnjega sistema, ki imajo vsi neka podjetja, ki se ukvarjajo s svetovanjem. In se kljub temu - ali pa prav zato - vsi po vrsti tako in ali drugače pojavljajo v slovenskih tajkunskih in korupcijskih zgodbah, ki nikoli ne dobijo epiloga.

 

 

Dežela svetovalcev

 

Najverjetneje smo dežela z največ svetovalci na prebivalca. Slišimo, da ima UKC Ljubljana kar nekaj pogodb s takšnimi svetovalnimi podjetji. Kot da pri vseh nekaj tisoč zaposlenih, od tega skoraj 3000 samo v administrativnem aparatu, nimajo dovolj ljudi, ki bi znali voditi ustanovo in upravljati z njo. Ali pa gre samo za še eno obliko napajanja prijateljev iz javnega denarja?

 

Dodatno ima gospod Baričič neke vrste s.p. za informacijsko svetovanje odprt tudi v Avstriji, doma pa dodatno še dve. Globe se tudi ukvarja, ja uganili ste, s svetovanjem, Glabo pa se ukvarja s trgovino in izobraževanjem. Neverjetno, 5 podjetij v treh državah in človek ima čas tudi za hobi, ki se mu reče v.d. direktorja največje bolnišnice v državi. Bravo!

 

Poglejte, gospod Baričič, svoj odnos do novinarjev; tega boste morali hitro in radikalno spremeniti. Ne morete se obnašati vzvišeno, ljubljansko-malomeščansko. Postali ste direktor javnega zavoda in s tem prišli na oči javnosti. Zato boste odslej bolj zanimivi za novinarje in javnost, ki ima pravico izvedeti več stvari, ki ste si jih že kar na začetku zakuhali sami. In sicer:

 

- prvič: še enkrat vas sprašujemo, ali se vam zdi normalno, da ste bili za tako pomembno funkcijo potrjeni kar v odsotnosti, ne da bi komisiji predstavili svojo vizijo vodenja bolnišnice?

Nam se ne zdi.

 

- drugič: ali se vam zdi normalno, da vas manj kot 24 ur po nastopu te pomembne funkcije ni več v službi?

Nam se ne zdi.

 

- tretjič: kako boste prepričali javnost, da mislite svojo funkcijo, ki zahteva celega človeka in to vsaj 8 ur dnevno, če imate res namen uresničiti vse, kar ste obljubiil, če pa imate poleg tega še pet podjetij v treh državah, obenem pa sedite še v dveh nadzornih svetih ?

 

Kaj boste naredili z vsemi temi svojimi podjetji? Jih boste zaprli? Prodali ali pa vsaj prenesli svoje poslovodne funkcije  na nekoga drugega? Vsakemu podjetniku pa tudi ljudem, ki nimajo podjetja, je v teh časih jasno, da že eno samo podjetje zahteva celega človeka, kaj šele pet in kaj šele, če je ob tem človek še direktor največje bolnišnice. Tudi to se  nam ne zdi normalno..

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
8
Zlati časi Titovega socializma (1/3): Berlinski zid v naših glavah še ni povsem padel
21
05.08.2020 00:48
Zakaj to pišem, se bo kdo vprašal. Zato, ker me še danes ob vstopu na ljubljansko univerzo z visokega stebra nad notranjim ... Več.
Piše: Vili Kovačič
Kolobocije z ratifikacijo sporazuma med Slovenijo in Unescom so trajale dolgih osem let
2
04.08.2020 02:24
Državni zbor je pred slabim mesecem, natančneje 9. julija 2020, končno sprejel Zakon o ratifikaciji Sporazuma med Republiko ... Več.
Piše: Tomaž Seljak
Intenzivno zavezniško bombardiranje Hitlerjeve vojaške industrije bi II. svetovno vojno lahko končalo že leta 1943
13
31.07.2020 23:00
Kaj bi se zgodilo, če bi zahodni zavezniki dve ali celo tri leta prej začeli masovno in sistematično bombardirati nemško vojaško ... Več.
Piše: Shane Quinn
Racionalizacija javne hiše: Primerjava poslovanja RTV Slovenije in Slovenskih železnic
13
30.07.2020 08:15
Razprava o medijskih zakonih je prvorazredna politična debata tega poletja. Kot običajno pri takšnih občutljivih temah so se ... Več.
Piše: Bine Kordež
Številke in dejstva: Koliko milijard "koronapomoči" je Slovenija zares dobila v Bruslju
12
26.07.2020 23:59
Voditelji članic Evropske unije so se vsi po vrsti hvalili z dosežki, z dodatnimi ugodnostmi ali popusti, ki da so jih dosegli ... Več.
Piše: Bine Kordež
Jazbinšek piše ministru za okolje Andreju Vizjaku: Plečnikov štadion za Bežigradu je okužen s korupcijo
11
23.07.2020 22:25
Plečnikov štadion je očitno pozabljen od Boga in slovenske države. Zaradi tega bo lahko še naprej v miru propadal, država pa ga ... Več.
Piše: Miha Jazbinšek
Venezuelske emigrantke v Čilu: "To je smrt, ki je nikoli zares ne preboliš ... Moje države ni več."
18
22.07.2020 22:30
Življenjske zgodbe mladih Venezuelk, ki so zaradi nevzdržnih razmer v nesojenem socialističnem paradižu emigrirale v Čile, do ... Več.
Piše: Tjaša Šuštar
Merili smo "nepristranskost" nacionalkinega TV Dnevnika: Vladne stranke imajo nekajkrat manj minutaže od opozicije!
18
17.07.2020 22:00
V javnosti potekajo burne razprave o novem zakonu o RTV. Zategnitev proračunskega pasu, ki ga načrtuje vlada, bržkone ne bo ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Dosje slovenski gozdovi, 5. del: Kako je Damjan Oražem poskrbel za streho v Kočevski Reki in na hiši svoje območne šefinje Katje Konečnik
4
16.07.2020 22:30
Direktor Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS) Damjan Oražem je podpisnik pogodbe o obnovi strehe na stavbi v Kočevski Reki, ki je v ... Več.
Piše: Uredništvo
Univerza v Ljubljani se 100 let po svoji prvi doktorici znanosti Ani Mayer Kansky utaplja v absurdni obvezni rabi ženskega spola za vse spole
10
15.07.2020 21:30
Ob stoletnici podelitve prvega ženskega doktorata je na ljubljanski državni univerzi najaktualnejše vprašanje spoljenja v ... Več.
Piše: Saška Štumberger
Še vedno nepriznani nemško govoreči manjšini je ministrstvo za kulturo zaradi koronavirusa mirno zamrznilo 32.000 evrov subvencije
6
15.07.2020 00:30
Zapuščina klavrne zunanje politike zadnjega desetletja, ki sta jo poosebljala Karl Erjavec in Miro Cerar, dobiva konkretnejše ... Več.
Piše: Uredništvo
Križi in težave ministra za zdravje: Tomaž Gantar ne bi bil več minister, ta resor je zanj prenaporen!
13
13.07.2020 23:02
Ob zadnjih trenjih v upokojenski stranki, ko se je zdelo, da položaj nove predsednice Aleksandre Pivec le ni tako trden, na dan ... Več.
Piše: Uredništvo
Dolga pot domov: Stoletje začetka pomiritve med Slovenci in Italijani
9
12.07.2020 22:30
Po natanko stoletju, ki je minilo od barbarskega požiga, se tržaški Narodni dom končno vrača Slovencem v Italiji. Morda je ta, ... Več.
Piše: Iztok Mirošič
Hrvaška se bo verjetno znašla na t.i. rdečem seznamu, kar pomeni tudi zaprtje meje s Slovenijo
5
07.07.2020 11:15
Pandemija Covid-19 se očitno bliža novemu vrhuncu. Ali je ponovna rast okužb že napoved naslednjega, drugega vala, ali gre le za ... Več.
Piše: Uredništvo
Ali opozorilo predsednika vlade generalnemu državnemu tožilcu res predstavlja nedovoljen poseg v ustavo?
6
05.07.2020 11:00
Ali bi obseg in narava kršitev povezanih policijsko-tožilsko-sodnih struktur (kar zatrjuje predsednik vlade Janez Janša) tako ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Slovenski komunisti so v Beograd sporočali, da so za socializem, doma pa so govorili, da so za demokracijo
5
04.07.2020 07:00
Izid najnovejše knjigeIgorja Omerze Udba in Akcija Sever sovpada s prihajajočo trideseto obletnico osamosvojitveSlovenije. ... Več.
Piše: Igor Bavčar
Novinarski kodeks nacionalke je v komi že natanko 20 let, skrajni čas torej, da ga prebudimo iz nje
10
03.07.2020 14:30
Čeprav mainstream mediji občutno vlečejo v levo, je slovenska medijska scena pluralna. Zasebni mediji lahko izbirajo svojo ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Dame in gospodje, eni upajo, da "pada vlada" in da bo Marta Kos bodoča premierka
20
01.07.2020 00:25
Črni torek, kot bi lahko poimenovali včerajšnje dogajanje v Sloveniji, ni omejen le na policijske preiskave, aretacijo ... Več.
Piše: Uredništvo
Epidemija koronavirusa v neoliberalnem Čilu: Popolna karantena, kakršne si v Sloveniji ne znamo niti predstavljati
5
30.06.2020 08:30
Mesec in pol popolne karantene, ki so jo sredi maja razglasili za Santiago, pomeni, da lahko odidemo iz stanovanja samo z online ... Več.
Piše: Tjaša Šuštar
Muha proti Kosu: Neresnične navedbe Gregorja Kosa o delu AKOS
0
26.06.2020 22:39
Zaradi članka Gregorja Kosa, objavljenega na portalu+ 19. junija 2020 pod naslovom Skrajni čas bi bil, Tanja Muha poslovi z ... Več.
Piše: Uredništvo
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
I love Brda* ali kako se znebiti Janševe vlade
Angel Polajnko
Ogledov: 3.519
02/
Esej o nepozabnosti: Morda bomo nekoč za ježa imeli Janeza Janšo, za lisjaka pa Milana Kučana
Dimitrij Rupel
Ogledov: 2.372
03/
Socialdemokratska živalska farma: Narodni dom je bilo treba vrniti, lastnine maloštevilne slovenske judovske skupnosti pa ne?!
Keith Miles
Ogledov: 2.199
04/
Zlati časi Titovega socializma (1/3): Berlinski zid v naših glavah še ni povsem padel
Vili Kovačič
Ogledov: 1.730
05/
Esej o odtujenosti: Grehi očetov praviloma udarijo na dan v tretji generaciji
Boštjan M. Zupančič
Ogledov: 1.428
06/
Racionalizacija javne hiše: Primerjava poslovanja RTV Slovenije in Slovenskih železnic
Bine Kordež
Ogledov: 1.553
07/
Dosje MD Medicina d.o.o. ali zgodba o uspehu ortopedske dinastije Gorenšek
Uredništvo
Ogledov: 10.847
08/
Intenzivno zavezniško bombardiranje Hitlerjeve vojaške industrije bi II. svetovno vojno lahko končalo že leta 1943
Shane Quinn
Ogledov: 1.420
09/
Bitka za Severni tok, 2. del: Nevarne igrice v trikotniku ZDA - Evropska unija - Rusija
Božo Cerar
Ogledov: 1.318
10/
Zakaj Slovenija ni Švedska? Nekaj primerjav v dobrem in slabem
Andrej Capobianco
Ogledov: 632