Razkrivamo

Išče se novi vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana

Pogrešani je star 52 let, visok okrog 190 cm, svetle polti, izklesanega obraza, gostih črno-sivkastih las, rjavih oči in ima ljubljanski naglas. Nazadnje so ga videli oblečenega v sivkaste hlače in belo srajco z manšetnimi gumbi, v rokah pa je držal črno mapo. Kdor bi karkoli vedel o njem, naj nam to nemudoma sporoči na uredništvo Portala PLUS.

17.08.2015 23:15
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   ukc   zdravstvo   andrej baričič

Fotomontaža: Portal PLUS

V odsotnosti boste težko povrnili ugled bolnišnici in njenih zaposlenih, kot ste obljubili na začetku uvodnega govora. V odsotnosti boste težko skrajšali čakalne vrste, gospod v.d. generalnega. In ja, v odsotnosti boste predvsem težko pridobilli zaupanje svojih zaposlenih. To, da vas ni že prvi dan službe, je videti povsem neresno. Zanimivo bi bilo videti, kaj bi sledilo kakšni čistilki, ko bi v ponedeljek dobila službo, v torek pa bi bila že odsotna.

Manj kot 24 ur po nastopu funkcije v.d. generalnega direktorja je neznano kam odšel gospod Andrej Baričič. Kam natanko, očitno ne vedo niti v UKC Ljubljana, saj so nam iz Službe za stike z javnostmi sporočili le, da je odsoten. Ali so izginotje prijavili policiji, ne vemo. Nazadnje so ga sodelavci videli v ponedeljek, 10.8.2015, ko se je zglasil na svojem novem delovnem mestu.

 

Pogrešani je star 52 let, visok okrog 190 cm, svetle polti, izklesanega obraza, gostih črno-sivkastih las, rjavih oči in govori z značilnim ljubljanskim naglasom. Nazadnje so ga videli oblečenega v sivkaste hlače in belo srajco z manšetnimi gumbi, v rokah pa je držal črno mapo. 

 

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi prosimo, da nam to nemudoma sporočijo v uredništvo Portala PLUS.

 

 

Neresno do amena

 

OK, zdaj pa resno. Gospod Baričič je za MMC RTV Slovenija med drugim dejal, da bosta njegovi osnovni načeli delovanja zakonitost ter moralna in etična načelnost. In švrc, pa ga že ni več. In to manj kot 24 ur po prevzemu vodilne funkcije naše največje, vrhunske in univerzitetne bolnišnice. Kako je to mogoče?! Toliko o moralnosti in etičnosti...

 

Si predstavljate, da bi se nekdo povzpel na mesto generalnega direktorja BMW, naslednji dan pa bi bil že odsoten. Nemci bi znoreli, še zlasti vodstvo koncerna. In če je BMW urejena ustanova, to UKC Ljubljana zagotovo ni. Spomnimo samo na vse nakopičene afere, kot so:

 

- afera Zorman s preplačanimi žilnimi opornicami za 2,5 milijona evrov na letni ravni;

- afera Mishaly;

- afera Radan;

- afera z otroško srčno kirurgijo in še vedno neobjavljenim mednarodnim poročilom o tem programu;

- afera ortopedija in zlate palice, ki se valjajo pod posteljami nekaterih zdravnikov;

- sum korupcije pri nabavi prav vsega materiala;

- prirejeni javni razpisi;

- pridobljeni monopolni položaji za potrošni material z dajanjem aparatov s strani dobaviteljev na reverz;

- afera Medicoengineering in

- še bi lahko naštevali...

 

Vse te škandalozne zgodbe zahtevajo celega človeka. Ki pa ga že ni več v službi. Je morda nazaj na dopustu oziroma, se opravičujemo, odsoten v tujini? Tam, kjer je bil tudi medtem, ko so ga v odsotnosti potrdili na to funkcijo?

 

V odsotnosti boste težko, gospod Baričič, povrnili ugled bolnišnici in njenih zaposlenih, kot ste obljubili na začetku uvodnega govora. V odsotnosti boste težko skrajšali čakalne vrste, gospod v.d. generalnega. In ja, v odsotnosti boste predvsem težko pridobilli zaupanje svojih zaposlenih. To, da vas ni že prvi dan službe, je videti povsem neresno. Zanimivo bi bilo videti, kaj bi sledilo kakšni čistilki, ko bi v ponedeljek dobila službo, v torek pa bi bila že odsotna.

 

 

Superman, ki nič ne ve

 

In gospod Baričič, ki je že prvi dan okrcal novinarje ter nam svetoval o čem naj in o čem naj ne pišemo, se spet čudi, zakaj novinarje tako zanima njegova podjetniša žilica. Gospod Baričič, ali ste Superman ali pa se bo kmalu potrdil naš sum, da so vas na vodilno mesto UKC Ljubljana kot soseda gospoda Vrhunca z Bleda postavili ravno zato, da se ne bo nič zgodilo. Kot njegovo kontinuiteto. Ker nekdo pač mora biti. Da mesto ni prazno. Ker nekdo pač mora dati podpis na naročilnice.

 

Zakaj nas zanima vaša poslovna žilica? Zato, ker ste pravkar postali v.d. generalnega direktorja naše največje bolnišnice, ki je, če še niste vedeli, tudi javni zavod. Torej ima javnost pravico izvedeti, zakaj v odsotnosti potrjeni novi v.d. direktorja manj kot 24 ur po prevzemu funkcije izgine neznano kam.

 

In sedaj pozor, dragi bralci. Podjetniška žilica novega v.d. direktorja UKC Ljubljana ni le žilica, mora biti kar močna žila. Dve podjetji v Londonu, ki nimata nobenega zaposlenega in se ukvarjata z menedžerskim svetovanjem. Se sliši znano? Mimogrede, dr. Baričič je leta 2012 v izjavi za člana nadzornega sveta Istrabenz, d.d. navedel, da je zaposlen kot direktor in glavni svetovalec družbe ASC Ltd v Londonu, ki sicer nima niti spletne strani in o njej Google ne ve praktično ničesar.

 

Baje ima tudi gospod Zemljarič podjetje, ki se ukvarja s svetovanjem. Pa gospod Isajlović. In verjetno bi lahko naštevali in naštevali v neskončnost vse te ugledne tovariše iz prejšnjega sistema, ki imajo vsi neka podjetja, ki se ukvarjajo s svetovanjem. In se kljub temu - ali pa prav zato - vsi po vrsti tako in ali drugače pojavljajo v slovenskih tajkunskih in korupcijskih zgodbah, ki nikoli ne dobijo epiloga.

 

 

Dežela svetovalcev

 

Najverjetneje smo dežela z največ svetovalci na prebivalca. Slišimo, da ima UKC Ljubljana kar nekaj pogodb s takšnimi svetovalnimi podjetji. Kot da pri vseh nekaj tisoč zaposlenih, od tega skoraj 3000 samo v administrativnem aparatu, nimajo dovolj ljudi, ki bi znali voditi ustanovo in upravljati z njo. Ali pa gre samo za še eno obliko napajanja prijateljev iz javnega denarja?

 

Dodatno ima gospod Baričič neke vrste s.p. za informacijsko svetovanje odprt tudi v Avstriji, doma pa dodatno še dve. Globe se tudi ukvarja, ja uganili ste, s svetovanjem, Glabo pa se ukvarja s trgovino in izobraževanjem. Neverjetno, 5 podjetij v treh državah in človek ima čas tudi za hobi, ki se mu reče v.d. direktorja največje bolnišnice v državi. Bravo!

 

Poglejte, gospod Baričič, svoj odnos do novinarjev; tega boste morali hitro in radikalno spremeniti. Ne morete se obnašati vzvišeno, ljubljansko-malomeščansko. Postali ste direktor javnega zavoda in s tem prišli na oči javnosti. Zato boste odslej bolj zanimivi za novinarje in javnost, ki ima pravico izvedeti več stvari, ki ste si jih že kar na začetku zakuhali sami. In sicer:

 

- prvič: še enkrat vas sprašujemo, ali se vam zdi normalno, da ste bili za tako pomembno funkcijo potrjeni kar v odsotnosti, ne da bi komisiji predstavili svojo vizijo vodenja bolnišnice?

Nam se ne zdi.

 

- drugič: ali se vam zdi normalno, da vas manj kot 24 ur po nastopu te pomembne funkcije ni več v službi?

Nam se ne zdi.

 

- tretjič: kako boste prepričali javnost, da mislite svojo funkcijo, ki zahteva celega človeka in to vsaj 8 ur dnevno, če imate res namen uresničiti vse, kar ste obljubiil, če pa imate poleg tega še pet podjetij v treh državah, obenem pa sedite še v dveh nadzornih svetih ?

 

Kaj boste naredili z vsemi temi svojimi podjetji? Jih boste zaprli? Prodali ali pa vsaj prenesli svoje poslovodne funkcije  na nekoga drugega? Vsakemu podjetniku pa tudi ljudem, ki nimajo podjetja, je v teh časih jasno, da že eno samo podjetje zahteva celega človeka, kaj šele pet in kaj šele, če je ob tem človek še direktor največje bolnišnice. Tudi to se  nam ne zdi normalno..

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
8
Ali bo general Rupnik, ki je paradiral pred nemškimi oficirji, čez dve leti tudi formalno rehabilitiran?
21
22.01.2020 23:49
Slovence lahko reši samo zmagovita Evropa. Evropo pa more pripeljati k resnični zmagi samo Nemčija. Tako je 29. junija 1944 na ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Župnika, ki ga je sram, da imamo gnilo državo, so pred štirimi leti s solzilcem napadli romski roparji
27
21.01.2020 22:22
Aleksander Osolnik, župnik iz Grahovega pri Cerknici, ki je včeraj dvignil nemalo prahu s svojim zapisom na dveh spletnih ... Več.
Piše: Uredništvo
Puč v upokojenski stranki: Kako je politika, svoj čas znanega kot Teflonski Karl, na koncu pokopala začetniška napaka
17
19.01.2020 22:59
Karla Erjavca ni več. Na domačem igrišču ga je suvereno deklasirala nova igralka Aleksandra Pivec. Kdo stoji za njenim vzponom, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Skupina Wagner: Prikriti, toda smrtonosni podaljšek Putinove oborožene diplomacije
11
12.01.2020 22:00
Februarja 2018 je v vzhodni Siriji prvič po vietnamski vojni dejansko prišlo do neposredne vojaške konfrontacije med ameriškimi ... Več.
Piše: Shane Quinn
Vojna v Perzijskem zalivu: Za zdaj blago maščevanje Irana, ki pa se lahko nadaljuje v množici samomorilskih napadov na ameriške tarče
9
08.01.2020 22:13
Vse kaže, da med Iranom in Združenimi državami Amerike vsaj za zdaj še ne bo vojne in da je napetost dosegla vrhunec z raketnimi ... Več.
Piše: Uredništvo
Davki v Sloveniji, 4. del: Država nam pobere 9 milijard od dohodkov od dela in 500 milijonov od kapitala fizičnih oseb
3
07.01.2020 23:00
Po podatkih o strukturi lastništva gospodarskih družb imajo danes domače fizične osebe v lasti dobro tretjino lastništva ... Več.
Piše: Bine Kordež
Volitve v Ameriki: Iowa bo za Demokrate prvi preizkus, kako dejansko kotirajo med ljudstvom Biden, Sanders in Warrenova
10
05.01.2020 23:00
Predsedniške volitve v Združenih državah Amerike bodo 3. novembra letos in medtem ko bo republikanski kandidat nesporno Donald ... Več.
Piše: Mitja Kotnik
Davki v Sloveniji, 3. del: Povprečni davkoplačevalec državi prispeva okoli 500 evrov na mesec
8
02.01.2020 23:02
In kako država porabi teh 500 evrov? Največji del, dobrih 300 evrov, gre za financiranje šolstva in zdravstva za vse državljane. ... Več.
Piše: Bine Kordež
Pismo predsedniku Pahorju: Sedanji volilni sistem za volitve v državni zbor je nedemokratičen, izvoljeni poslanci so nelegitimni predstavniki ljudstva!
8
02.01.2020 00:36
Gospod predsednik, vi in vaši predhodniki od leta 1992 dalje ste edini demokratično in legitimno izvoljeni predstavniki države ... Več.
Piše: Boris Nemec
Davki v Sloveniji 2. del: Če odmislimo plače, bi o kakšni progresivni obdavčitvi težko govorili
12
30.12.2019 23:00
Povprečni zaposleni v Sloveniji namenja za skupne potrebe v obliki davkov in prispevkov znesek v višini 54 % skupnega stroška ... Več.
Piše: Bine Kordež
Pregled celotne obdavčitve glede na višino prejemkov v Sloveniji, 1. del: Davek na plače
4
27.12.2019 02:00
V Sloveniji več ali manj prevladuje prepričanje, da imamo dokaj visoko in tudi močno progresivno davčno obremenitev dela. ... Več.
Piše: Bine Kordež
Putinova Rusija in nemirni muslimani: Kavkaški sod smodnika
8
25.12.2019 23:58
Ruska federacija pod Vladimirjem Putinom je vedno bolj suverena na mednarodnem prizorišču. Ne le politično in vojaško, ampak ... Več.
Piše: Milan Gregorič
Pogled iz Pariza: Položaj bolnika in zdravnika v francoskem zdravstvenem sistemu
7
16.12.2019 20:10
Odkar živim vFranciji, nisem srečal še nikogar, ki bi se pritoževal čez njihov zdravstveni sistem, čeprav so Francozi izredno ... Več.
Piše: Andrej Vranič
Minister za zdravje Aleš Šabeder je res dvoličnež: managerjem govori eno, koalicijskim tovarišem in javnosti pa drugo!
9
15.12.2019 19:00
V ponedeljek, 16. decembra bodo poslanci državnega zbora začeli odločati o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ... Več.
Piše: Uredništvo
Zahodna politika dvojnih meril do Kitajske: Demokracija v Hongkongu da, pravice muslimanskih Ujgurov ne!
11
10.12.2019 20:00
Zahodne države glede Kitajske uporabljajo različna merila. Proteste v Hongkongu, usmerjene proti komunističnemu režimu v ... Več.
Piše: Shane Quinn
Nov poskus kadrovskega cunamija ali spopad klanov za Petrol, največje slovensko podjetje
1
08.12.2019 20:00
Upravo družbe Petrol na podlagi zahteve Slovenskega državnega holdinga (SDH) v četrtek, 12. decembra čaka skupščina družbe. ... Več.
Piše: Uredništvo
Neakademska razprava o spolu in jeziku: Ko aktivisti uporabijo vsa sredstva za dosego cilja
14
03.12.2019 08:30
Pred natanko stotimi leti je bila ustanovljena ljubljanska univerza. V sredo, 3. decembra 1919, je imel na njej prvo predavanje ... Več.
Piše: Saška Štumberger
Sveti muslimanski spisi in nasilje: "Ubijte nevernike, kjerkoli so, oblegajte jih, bojujte se z njimi z vsakovrstnimi pastmi …"
16
02.12.2019 05:00
Terotistični napad, ki se je prejšnji teden zgodil v Londonu, odgovornost zanj pa je nemudoma prevzela formalno sicer poražena ... Več.
Piše: Milan Gregorič
Zadnje dejanje spopada za Istrabenz: Na odru se pojavi nov igralec, železni Herman
5
29.11.2019 21:00
V zgodbi o razprodaji Istrabenza se je pojavil stari znanec iz ropotarnice slovenske tranzicije. Resda smo po aferi ACH že malce ... Več.
Piše: Matija Ž. Likar
Spodleteli eksperiment: Levičarskim vladam v Latinski Ameriki ni uspelo izkoristiti družbenega napredka
13
28.11.2019 20:00
Zakaj se Združene države Amerike ponovno aktivno vključujejo v geopolitične razmere v Latinski Ameriki, si lahko pojasnimo z ... Več.
Piše: Shane Quinn
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Puč v upokojenski stranki: Kako je politika, svoj čas znanega kot Teflonski Karl, na koncu pokopala začetniška napaka
Dejan Steinbuch
Ogledov: 3,370
02/
Župnika, ki ga je sram, da imamo gnilo državo, so pred štirimi leti s solzilcem napadli romski roparji
Uredništvo
Ogledov: 3,276
03/
Utopljenci v Jezeru Tadeja Goloba
Simona Rebolj
Ogledov: 3,429
04/
Primer Rupnik: Psihopatogena bit razkola ob ugodilni sodbi o Leonu Rupniku
Žiga Stupica
Ogledov: 2,818
05/
Tam in Adria Airways sta zgodovina, naj živi Maks Tajnikar!
Matija Ž. Likar
Ogledov: 2,430
06/
Ali bo general Rupnik, ki je paradiral pred nemškimi oficirji, čez dve leti tudi formalno rehabilitiran?
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1,509
07/
Dolgo pričakovani manever pretkanega avtokrata ali Putin Forever*
Božo Cerar
Ogledov: 1,623
08/
Vseeno je, ali imajo bolj prav desničarji ali levičarji – za vse bo zmanjkalo prostora
Miha Burger
Ogledov: 1,230
09/
Prišel je čas, ko ne bomo mogli več čisto vsega požreti
Dragan Živadinov
Ogledov: 996
10/
Moji osebni spomini na Rogerja Scrutona
Keith Miles
Ogledov: 897