Razkrivamo

Išče se novi vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana

Pogrešani je star 52 let, visok okrog 190 cm, svetle polti, izklesanega obraza, gostih črno-sivkastih las, rjavih oči in ima ljubljanski naglas. Nazadnje so ga videli oblečenega v sivkaste hlače in belo srajco z manšetnimi gumbi, v rokah pa je držal črno mapo. Kdor bi karkoli vedel o njem, naj nam to nemudoma sporoči na uredništvo Portala PLUS.

17.08.2015 23:15
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   ukc   zdravstvo   andrej baričič

Fotomontaža: Portal PLUS

V odsotnosti boste težko povrnili ugled bolnišnici in njenih zaposlenih, kot ste obljubili na začetku uvodnega govora. V odsotnosti boste težko skrajšali čakalne vrste, gospod v.d. generalnega. In ja, v odsotnosti boste predvsem težko pridobilli zaupanje svojih zaposlenih. To, da vas ni že prvi dan službe, je videti povsem neresno. Zanimivo bi bilo videti, kaj bi sledilo kakšni čistilki, ko bi v ponedeljek dobila službo, v torek pa bi bila že odsotna.

Manj kot 24 ur po nastopu funkcije v.d. generalnega direktorja je neznano kam odšel gospod Andrej Baričič. Kam natanko, očitno ne vedo niti v UKC Ljubljana, saj so nam iz Službe za stike z javnostmi sporočili le, da je odsoten. Ali so izginotje prijavili policiji, ne vemo. Nazadnje so ga sodelavci videli v ponedeljek, 10.8.2015, ko se je zglasil na svojem novem delovnem mestu.

 

Pogrešani je star 52 let, visok okrog 190 cm, svetle polti, izklesanega obraza, gostih črno-sivkastih las, rjavih oči in govori z značilnim ljubljanskim naglasom. Nazadnje so ga videli oblečenega v sivkaste hlače in belo srajco z manšetnimi gumbi, v rokah pa je držal črno mapo. 

 

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi prosimo, da nam to nemudoma sporočijo v uredništvo Portala PLUS.

 

 

Neresno do amena

 

OK, zdaj pa resno. Gospod Baričič je za MMC RTV Slovenija med drugim dejal, da bosta njegovi osnovni načeli delovanja zakonitost ter moralna in etična načelnost. In švrc, pa ga že ni več. In to manj kot 24 ur po prevzemu vodilne funkcije naše največje, vrhunske in univerzitetne bolnišnice. Kako je to mogoče?! Toliko o moralnosti in etičnosti...

 

Si predstavljate, da bi se nekdo povzpel na mesto generalnega direktorja BMW, naslednji dan pa bi bil že odsoten. Nemci bi znoreli, še zlasti vodstvo koncerna. In če je BMW urejena ustanova, to UKC Ljubljana zagotovo ni. Spomnimo samo na vse nakopičene afere, kot so:

 

- afera Zorman s preplačanimi žilnimi opornicami za 2,5 milijona evrov na letni ravni;

- afera Mishaly;

- afera Radan;

- afera z otroško srčno kirurgijo in še vedno neobjavljenim mednarodnim poročilom o tem programu;

- afera ortopedija in zlate palice, ki se valjajo pod posteljami nekaterih zdravnikov;

- sum korupcije pri nabavi prav vsega materiala;

- prirejeni javni razpisi;

- pridobljeni monopolni položaji za potrošni material z dajanjem aparatov s strani dobaviteljev na reverz;

- afera Medicoengineering in

- še bi lahko naštevali...

 

Vse te škandalozne zgodbe zahtevajo celega človeka. Ki pa ga že ni več v službi. Je morda nazaj na dopustu oziroma, se opravičujemo, odsoten v tujini? Tam, kjer je bil tudi medtem, ko so ga v odsotnosti potrdili na to funkcijo?

 

V odsotnosti boste težko, gospod Baričič, povrnili ugled bolnišnici in njenih zaposlenih, kot ste obljubili na začetku uvodnega govora. V odsotnosti boste težko skrajšali čakalne vrste, gospod v.d. generalnega. In ja, v odsotnosti boste predvsem težko pridobilli zaupanje svojih zaposlenih. To, da vas ni že prvi dan službe, je videti povsem neresno. Zanimivo bi bilo videti, kaj bi sledilo kakšni čistilki, ko bi v ponedeljek dobila službo, v torek pa bi bila že odsotna.

 

 

Superman, ki nič ne ve

 

In gospod Baričič, ki je že prvi dan okrcal novinarje ter nam svetoval o čem naj in o čem naj ne pišemo, se spet čudi, zakaj novinarje tako zanima njegova podjetniša žilica. Gospod Baričič, ali ste Superman ali pa se bo kmalu potrdil naš sum, da so vas na vodilno mesto UKC Ljubljana kot soseda gospoda Vrhunca z Bleda postavili ravno zato, da se ne bo nič zgodilo. Kot njegovo kontinuiteto. Ker nekdo pač mora biti. Da mesto ni prazno. Ker nekdo pač mora dati podpis na naročilnice.

 

Zakaj nas zanima vaša poslovna žilica? Zato, ker ste pravkar postali v.d. generalnega direktorja naše največje bolnišnice, ki je, če še niste vedeli, tudi javni zavod. Torej ima javnost pravico izvedeti, zakaj v odsotnosti potrjeni novi v.d. direktorja manj kot 24 ur po prevzemu funkcije izgine neznano kam.

 

In sedaj pozor, dragi bralci. Podjetniška žilica novega v.d. direktorja UKC Ljubljana ni le žilica, mora biti kar močna žila. Dve podjetji v Londonu, ki nimata nobenega zaposlenega in se ukvarjata z menedžerskim svetovanjem. Se sliši znano? Mimogrede, dr. Baričič je leta 2012 v izjavi za člana nadzornega sveta Istrabenz, d.d. navedel, da je zaposlen kot direktor in glavni svetovalec družbe ASC Ltd v Londonu, ki sicer nima niti spletne strani in o njej Google ne ve praktično ničesar.

 

Baje ima tudi gospod Zemljarič podjetje, ki se ukvarja s svetovanjem. Pa gospod Isajlović. In verjetno bi lahko naštevali in naštevali v neskončnost vse te ugledne tovariše iz prejšnjega sistema, ki imajo vsi neka podjetja, ki se ukvarjajo s svetovanjem. In se kljub temu - ali pa prav zato - vsi po vrsti tako in ali drugače pojavljajo v slovenskih tajkunskih in korupcijskih zgodbah, ki nikoli ne dobijo epiloga.

 

 

Dežela svetovalcev

 

Najverjetneje smo dežela z največ svetovalci na prebivalca. Slišimo, da ima UKC Ljubljana kar nekaj pogodb s takšnimi svetovalnimi podjetji. Kot da pri vseh nekaj tisoč zaposlenih, od tega skoraj 3000 samo v administrativnem aparatu, nimajo dovolj ljudi, ki bi znali voditi ustanovo in upravljati z njo. Ali pa gre samo za še eno obliko napajanja prijateljev iz javnega denarja?

 

Dodatno ima gospod Baričič neke vrste s.p. za informacijsko svetovanje odprt tudi v Avstriji, doma pa dodatno še dve. Globe se tudi ukvarja, ja uganili ste, s svetovanjem, Glabo pa se ukvarja s trgovino in izobraževanjem. Neverjetno, 5 podjetij v treh državah in človek ima čas tudi za hobi, ki se mu reče v.d. direktorja največje bolnišnice v državi. Bravo!

 

Poglejte, gospod Baričič, svoj odnos do novinarjev; tega boste morali hitro in radikalno spremeniti. Ne morete se obnašati vzvišeno, ljubljansko-malomeščansko. Postali ste direktor javnega zavoda in s tem prišli na oči javnosti. Zato boste odslej bolj zanimivi za novinarje in javnost, ki ima pravico izvedeti več stvari, ki ste si jih že kar na začetku zakuhali sami. In sicer:

 

- prvič: še enkrat vas sprašujemo, ali se vam zdi normalno, da ste bili za tako pomembno funkcijo potrjeni kar v odsotnosti, ne da bi komisiji predstavili svojo vizijo vodenja bolnišnice?

Nam se ne zdi.

 

- drugič: ali se vam zdi normalno, da vas manj kot 24 ur po nastopu te pomembne funkcije ni več v službi?

Nam se ne zdi.

 

- tretjič: kako boste prepričali javnost, da mislite svojo funkcijo, ki zahteva celega človeka in to vsaj 8 ur dnevno, če imate res namen uresničiti vse, kar ste obljubiil, če pa imate poleg tega še pet podjetij v treh državah, obenem pa sedite še v dveh nadzornih svetih ?

 

Kaj boste naredili z vsemi temi svojimi podjetji? Jih boste zaprli? Prodali ali pa vsaj prenesli svoje poslovodne funkcije  na nekoga drugega? Vsakemu podjetniku pa tudi ljudem, ki nimajo podjetja, je v teh časih jasno, da že eno samo podjetje zahteva celega človeka, kaj šele pet in kaj šele, če je ob tem človek še direktor največje bolnišnice. Tudi to se  nam ne zdi normalno..

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
8
Statistično gledano pri nas pod pragom revščine živi skoraj četrt milijona ljudi, vendar ...
4
28.07.2021 21:30
V Sloveniji živi 12 odstotkov ljudi pod statistično opredeljenim pragom revščine. Ta je v letu 2019 znašal 1.477 evrov na ... Več.
Piše: Bine Kordež
Kako je obrambni minister Tonin, strokovnjak za zakup medijskega prostora, prepričal Pristop, naj Slovensko vojsko promovirajo Nova24tv.si, Domovina.si in Iskreni.net
31
27.07.2021 20:00
Oglasna kampanja za Slovensko vojsko, ki jo financiramo davkoplačevalci, predstavlja jasen primer kanaliziranja javnih sredstev ... Več.
Piše: Domen Savič
20 žensk, ki lahko krojijo prihodnost Slovenije kot bodoče predsednice, premierke in ministrice
15
25.07.2021 22:08
Kako se bo v ženskih kvotah odzrcalilo leto 2022, ki bo super volilno leto, saj se bodo zvrstile državnozborske, lokalne in še ... Več.
Piše: Uredništvo
Popravek: V Splošni bolnišnici Celje so bolnikom vstavili ustrezne zaklopke s CE certifikatom, ki so v uporabi v EU!
0
12.07.2021 19:00
V torek, 6. julija 2021 je bil na spletni strani Portalplus objavljen članek z naslovom V Splošni bolnišnici Celje so bolnikoma ... Več.
Piše: Uredništvo
Titova cesta ali Cesta osamosvojitve Slovenije? Takšne dileme ne bi smelo biti. Po diktatorjih se ne imenuje ulic. Razen v diktaturah.
9
07.07.2021 20:00
Slovenci nismo svojevrstni eksoti v Evropski uniji le zaradi (neuspešnih) vladnih pritiskov na medije, premierjevega čivkanja ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
V Splošni bolnišnici Celje so bolnikoma vstavili problematične srčne zaklopke, ki v EU sploh še niso uradno odobrene!
5
06.07.2021 01:20
Še vedno odmeva dogodek v celjski Splošni bolnišnici, kjer so dvema pacientoma vstavili srčne zaklopke indijskega proizvajalca, ... Več.
Piše: Uredništvo
Ko telo ne zmore več: Adrenalna izgorelost kot posledica deloholizma
13
10.06.2021 23:59
Ko se človek znajde v stanju izgorelosti, je na prvi pogled videti, da se mu je zgodilo nekaj krutega; klientom se zdi situacija ... Več.
Piše: Katja Knez Steinbuch
80 let Operacije Barbarossa: Zakaj je bil Hitlerjev načrt napada na Sovjetsko zvezo že v naprej obsojen na propad
5
05.06.2021 05:00
22. junija bo minilo natanko 80 let od operacije Barbarossa, največje vojaške operacije, ki so jo izvedli kdajkoli v moderni ... Več.
Piše: Shane Quinn
Je bilo slovensko gospodarstvo v letu korone 2020 kljub vsemu uspešno?
2
02.06.2021 06:00
Lanski rezultati poslovanja gospodarskih družb Slovenije so glede na težke razmere relativno dobri, saj je ustvarjena dodana ... Več.
Piše: Bine Kordež
Neenakost med ljudmi (7): Kakšna je struktura premoženja Slovencev, ki imajo skupaj pod palcem vsaj 170 milijard evrov
5
26.05.2021 05:00
Dohodkovni položaj ljudi se bo lahko izboljševal in približeval nivojem razvitejših držav le z višjo gospodarsko rastjo, z več ... Več.
Piše: Bine Kordež
Neenakost med ljudmi (6): O koncentraciji premoženja ali kako denar dela denar
5
19.05.2021 05:45
Glavni razlog za kopičenje bogastva v rokah ozkega kroga ljudi so torej relativno visoki dohodki iz kapitala, predvsem pa ... Več.
Piše: Bine Kordež
Ali bo stari lisjak in "večni sodnik" Marko Ilešič uspel dobiti še četrti mandat za Sodišče EU v Luksemburgu?
5
17.05.2021 21:00
Siva eminenca slovenskega prava, univerzitetni profesor, človek iz ozadja, stari lisjak, bivši dekan, nekdanji predsednik ... Več.
Piše: Uredništvo
Politično mešetarjenje vladne SMC v senci mariborskega superračunalnika: Nezakoniti Upravni odbor Instituta informacijskih znanosti pod taktirko vladne SMC tiho sodeluje pri razgrajevanju razvojnega in izvoznega potenciala IZUM-a!
5
17.05.2021 05:00
Večina članov Upravnega odbora Instituta informacijskih znanosti (IZUM) s sedežem v Mariboru ni strokovno kompetentna za ... Več.
Piše: Tomaž Seljak
Neenakost med ljudmi (5): O nastajanju presežnega premoženja oziroma zakaj se povečujejo razlike v premoženju ljudi
5
13.05.2021 05:30
Kakorkoli se (skoraj) vsi strinjamo, da vse večja neenakost med ljudmi družbeno ni sprejemljiva, pa se ti procesi z leti samo ... Več.
Piše: Bine Kordež
Evropsko sodišče za človekove pravice: "V demokratični družbi je obvezno cepljenje otrok nujno"
15
06.05.2021 22:00
Obvezno cepljenje otrok ima prednost pred pravicami in svoboščinami staršev do neizpolnitve te obveznosti. Še več: država lahko ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Neenakost med ljudmi (4): Tisoč Slovencev ima v lasti dobro tretjino vsega premoženja pri nas
8
04.05.2021 22:32
Vsa podjetja v Sloveniji so bili na osnovi rezultatov v letu 2019 vredna okoli 65 milijard, od česar je 15 % v državni lasti, ... Več.
Piše: Bine Kordež
Kampanja proti družinskemu nasilju, ki je diskriminirala očete in spregledala žensko nasilje
18
30.04.2021 23:43
Kampanja, s katero so tri ženske organizacije, ki pomagajo ženskam v stiski oziroma žrtvam (družinskega) nasilja, poskušale ... Več.
Piše: Andrej Mertelj
Neenakost med ljudmi (3): V Sloveniji je distribucija plač ustrezna glede na ustvarjeno dodano vrednost
7
27.04.2021 23:00
Za Slovenijo lahko ocenimo, da je skupni obseg plačila zaposlenih približno v okviru ustvarjenih rezultatov v družbi, je pa ... Več.
Piše: Bine Kordež
Arabska pomlad (2011-2021): Desetletje tajnih operacij Zahoda v Siriji
14
26.04.2021 22:48
Desetletje po t.i. arabski pomladi, ki je Severni Afriki in Bližnjemu vzhodu, od Tunizije na zahodu, do Sirije na vzhodu, ... Več.
Piše: Shane Quinn
Davčne spremembe v času korone: Najbolje plačani bodo še profitirali, tisti z najnižjimi plačami pa bodo ostali na istem
2
25.04.2021 11:00
Ko gre za javne finance, se vlada, ki bi bila v normalnih razmerah silno previdna glede davčne politike, zdaj s primanjkljajem ... Več.
Piše: Bine Kordež
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Ali informacijska pooblaščenka nehote "sabotira" napore javnega zdravstva za zajezitev četrtega vala epidemije?*
Milan Krek
Ogledov: 2.289
02/
20 žensk, ki lahko krojijo prihodnost Slovenije kot bodoče predsednice, premierke in ministrice
Uredništvo
Ogledov: 1.955
03/
Čez 60 let bo tukaj Madžarska in mrgolelo bo albanske, bosanske ter ciganske dece
Ana Jud
Ogledov: 1.489
04/
Kako je obrambni minister Tonin, strokovnjak za zakup medijskega prostora, prepričal Pristop, naj Slovensko vojsko promovirajo Nova24tv.si, Domovina.si in Iskreni.net
Domen Savič
Ogledov: 1.355
05/
Gostujoči komentar: Slovenska politika ne išče rešitev, ker iskanje rešitev ne prinaša sedežev v parlamentu
Aleksandra Pivec
Ogledov: 1.055
06/
Sprechen Sie Albanisch?* Kosovsko vprašanje in dokončanje razpada Jugoslavije
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 1.171
07/
Približuje se nam nov val epidemije, morda najhujši od vseh, ki smo jih do sedaj doživeli
Milan Krek
Ogledov: 842
08/
Previsoka pričakovanja za slavne, uspešne in ugledne puhličarje
Simona Rebolj
Ogledov: 1.523
09/
Stop vohunjenju! Reši nas lahko samo popolna transparentnost in javna dostopnost
Miha Burger
Ogledov: 781
10/
Statistično gledano pri nas pod pragom revščine živi skoraj četrt milijona ljudi, vendar ...
Bine Kordež
Ogledov: 745