Izjava dneva

Ukrajina pred (novo) vojno?

18.08.2016 20:32
Ključne besede:   Ukrajina   Rusija   vojna   Krim   Petro Porošenko

Zaostrovanje razmer na vzhodu in na Krimu žal ne izključuje možnosti, da bomo v primeru stopnjevanja spopadov prisiljeni razglasiti vojne razmere in uvesti mobilizacijo.

Petro Porošenko, ukrajinski predsednik, 18. avgusta 2016

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
3
Nobelovec Luka
5
12.11.2018 13:12

Da Mesec resnično ne razume najbolj osnovnih ekonomskih zadev dokazuje njegov predlog, da bi po prodaji NLB sklical ... Več.

Boris Meglič, novinar in ustanovitelj portala+, na tviterju o tem, kako lider stranke Levica Luka Mesec nima najbolj razčiščenih pojmov okoli ekonomije, prava oziroma spoštovanja dogovorov.

Kdo je umoril Jožeta P. Damijana
11
31.10.2018 19:19

Diskreditacija Jožeta P. Damijana, ki si jo privoščil Siol ob njegovi eventualni kandidaturi za guvernerja Banke ... Več.

Marko Crnkovič v kolumni na Foksupokus z naslovom V gobcih infohijen (...) ugotavlja, kako se je v naših medijih razpaslo medijsko ugonabljanje posameznikov; zadnji takšen primer si je privoščil Siol, ki se je spravil na ekonomista Jožeta P. Damijana - pravzaprav novinarski tandem Primož Cirman in Vesna Vuković - domnevno zaradi njegove možne kandidature za guvernerja Banke Slovenije. Damjanu so očitali, da ima kredit za hišo in lizing za avto, ko pa jim je skladno z zakonom o medijih poslal odgovor, mu ga Siol ni hotel objaviti.

Kakšni bi morali biti naši politiki
4
22.10.2018 09:05

Politik v Sloveniji bi moral biti revež, imeti visok kredit in jamrat nad vse. Kdaj bodo ljudje razumeli, če politik zase ni ... Več.

Minister Marko Bandelli, ki je pred dnevi razburjal z vožnjo s policijskimi lučkami, je tokrat povedal nekaj pametnega, zaradi česar si zasluži biti v tej rubriki. Bandelli se je na tviterju odzval na tvit Gregorja Viranta, češ da socialistov ne moti revščina, moti jih bogastvo, tudi če je zakonito pridobljeno.

Važno, da je naš!?
13
20.10.2018 15:36

Zaradi ideološkega ključa so naši levičarji pripravljeni pozabiti na vse in vse odpustiti. Podobno velja za ... Več.

Maja Sunčič v svoji zadnji kolumni Kdo bo zmagal v Ljubljani: Kučan ali Janša? v tedniku Reporter ugotavlja, da sta si slovenska levica in desnica v nečem zelo podobni. Obe namreč do konca branita "svoje" kadre, pri čemer niti levice niti desnice ne zanimata resnica in pravica, pač pa zgolj in samo ideološka pripadnost: "Kdor se ne strinja, ga izločijo, povozijo, popljuvajo in spodijo stran – tudi v primerih najbolj spornih, celo kaznivih dejanj. Za levico in desnico velja enaka ideologija: ni pomembno, da je naš do vratu v blatu, samo da je naš!"

L'Etat c'est Bandelli
12
12.10.2018 07:22

Ne bom ničesar pojasnjeval, po zakonu lahko počnem, kar hočem.

Minister Marko Bandelli je po seji vlade takole komentiral novinarsko vprašanje glede vožnje z modrimi lučmi po avtocesti. Bivši župan Komna in minister iz kvote Stranke Alenke Bratušek je zadnji primer samopašne, šerifovske oblasti, ki ji moč tako stopi v glavi, da izgubi razum. Ali kot je na tviterju dejal odgovorni urednik portala+: "Italijanski priimek še ne pomeni, da nekdo ne more biti čisto navadno govedo, mar ne?"

Kako je Erazem deklasiral Damijana
3
05.10.2018 14:12

Za dvomilionski narod je jamranje čez svetovna pravila igre vsaj kalimerovsko, če že ne usmiljenja vredno, izumljanje novih ... Več.

Erazem B. Pintar, nekdanji playboy, poslovnež in še kaj, je na Facebooku odpisal ekonomistu Jožetu P. Damijanu, ki se je na svojem blogu spravil nad peticijo podjetnikov, s katero so ti protestirali proti načrtovanim davčnim reformam nove vlade pod taktirko stranke Levica. Damijan je podjetniško peticijo namreč označil za manipulacijo za prikrivanje eegoističnih interesov podjetniškega sloja, Pintar pa mu je vrnil žogico.

Inkvizicija za Strehovca
4
03.10.2018 12:36

Molitev za nerojene otroke v nobeni evropski državi ni kaznivo dejanje, temveč del temeljne človekove pravice do verske ... Več.

Pater Tadej Strehovec, eden politično in družbeno bolj izpostavljenih duhovnikov, si je zaradi "lobiranja" za pravice nerojenih otrok prislužil kazenski pregon zaradi sovražnega govora, ki ga je prevzelo kar državno tožilstvo. V intervjuju za Reporter je Strehovec povedal, da je kazenski postopek zoper njega oblika pritiska na sodstvo z namenom izsiliti novo sodno prakso. Po njegovem mnenju je sporočilo pravosodja jasno: kdor se bo ukvarjal s pravicami nerojenih otrok in kdor se bo zavzemal za kristjane, ki na javnih površinah molijo za nerojene otroke, ga čakata medijski linč in sodni pregon zaradi "verbalnega delikta".

Zakaj se Darko Štrajn moti
10
29.09.2018 08:21

Izplačevanje dodatkov na razne "odgovornosti" vodilnih, kot v pravkar razkritem primeru sicer faktično podfinancirane ... Več.

Filozof Darko Štrajn, v časih LDS celo liberalec, ki pa je kasneje postal levičar, je s to izjavo sijajno povzel bistvo orjaškega nesporazuma, s katerim se soočamo v tej državi: nerazumevanje razlike med javnim in zasebnim, med tistim, kar ustvari država kot skupnost, in tistim, kar ustvari posameznik oziroma podjetnik. Anomalije na Pedagoški fakulteti, ki spominjajo na zloglasne profesorske dodatke izpred nekaj let, se tičejo vseh nas, saj to fakulteto financiramo vsi davkoplačevalci, medtem ko je odločitev zasebnika, koliko nagrade si bo izplačal, izključni njegova in se vanjo nihče ne more vtikati. Profesor Štrajn, ki je sicer znanstveni svetnik na Pedagoškem inštitutu, se s to izjavo pridružuje čarovniškemu plesu Levice, ki bi - podobno kot so maoisti na Kitajskem v nekem obdobju poskušali pobiti vse ptice - zasebni kapital in podjetništvo najraje spravila na takšen ali drugačen figurativni Goli otok.

Prestrašene podjetnike strižejo na kratko
1
16.09.2018 15:17

Ob koncu gre zahvala Luki Mescu, ki je avgusta doniral klimatsko napravo ljubljanski porodnišnici in nedavno še ... Več.

Rado Pezdir je v svoji zadnji kolumni v Reporterju s pomenljivim naslovom "Dobro jutro, podjetniki! Levega gada s Šarčevih prsi ne bo mogoče enostavno iztrgati" upravičeno okrcal naše managerje, ki so se tokrat sicer še kar vidno razburili zaradi groženj stranke Levica z dvigom davkov na kapital. Toda taisti podjetniki so bili doslej praviloma tihe miške, ko je šlo za eksperimentiranja politike oziroma vlade na področju gospodarstva. Ali kot je zapisal Pezdir: "Kolikorkoli smo jim dopovedovali, da ne morejo biti pasivni opazovalci, ki se potem ne zmenijo z vlado za drobtinice, toliko manj so nas razumeli in bežali v zaledje..."

 

Predstava za javnost
4
10.09.2018 16:54

Tožilstvo prostodušno priznava, da je sprožilo postopek samo zaradi pritiska javnega mnenja. Če so vedeli, da nimajo ... Več.

Aleš Zalar, nekdanji pravosodni minister, je na tviterju odkrito in predvsem jasno razkril Potemkinovo vas, imenovano sodni pregon zoper Andreja Šiška zaradi njegove vloge pri formiranju hudodelske združbe, v medijih zgrešeno imenovane "paravojaška formacija".

Facebook agenti
2
06.09.2018 23:21

Nauk gozdnega bataljona pa je bistveno bolj boleč, kot bi si utegnili predstavljati. Vsi, ki so te dni videli gozdno vojsko, ... Več.

Rado Pezdir je v Reporterju prišel do zaključka, da se je Šišku pravzaprav treba zahvaliti, saj je njegova "gozdna" hudodelska združba razkrila popoln razpad varnostnega sistema v Sloveniji, kjer je policija osumljena korupcije, v Sovi pa stavkajo že tako dolgo, da se nihče več ne spomni, kdaj so pravzaprav začeli.

Postsocialistični socializem
0
03.09.2018 13:14

Za stvari, ki jih država centralnoplansko nadzoruje, se prej ali slej pojavijo vrste. V socializmu so bile vrste skoraj za ... Več.

Žiga Turk, nekdanji minister, sicer pa profesor, tviteraš in kolumnist, je v zadnjem zapisu na Siolu seciral koalicijsko pogodbo bodoče vlade Marjana Šarca in ugotavljal, kje vse se skriva socialistična miselnost.

Vatovec je dvoživka
9
22.08.2018 09:59

Levica je tudi v tem mandatu opozicijska stranka.

Matej Tašner Vatovec, poslanec Levice v državnem zboru, je sveto prepričan, da njegova stranka sodi med opozicijske, čeprav ima s Šarčevo koalicijo podpisano pogodbo o sodelovanju. Dopoldne so vladni satelit, popoldne pa opozicija. Kako bodo volivci kupili to sedenje na dveh stolih, ki je sicer povsem navadno sprenevedanje in politični unikum pri nas (in še kje), bodo pokazale naslednje volitve.

Marjan, gremo na tečaj retorike!
8
11.08.2018 14:15

Mi bomo v zelo kratkem času opravili, bodo strokovne skupine opravile delo, da se pride do izhodišča za potem seveda ... Več.

Marjana Šarca precej ljudi z zanimanjem posluša. Malce težje je doumeti, kaj je želel povedati, sploh če beremo prepise njegovih izjav. Spodnja dokazuje, da možakar še pred nastopom premierske funkcije ustreza definiciji politika: veliko govori, pa nič ne pove. Toda pri Šarcu vidimo še en, precej hujši problem: pozorno branje njegove izjave nas zbega, ker nikakor ne uspemo izluščiti, kaj za vraga je bodoči gospod premier, ki bo čez nekaj let predsedoval Evropski uniji, sploh hotel povedati. Na portalu+ resno razmišljamo, da bi zbrali sredstva in mu plačali osnovni tečaj retorike, za nadaljevalnega pa lahko začnemo zbirati plastične zamaške.

Manjšinska vlada, poslovna priložnost
0
09.08.2018 23:17

Za interesne skupine, lobije, je takšna manjšinska vlada, ki jo sestavlja veliko število raznorodnih ... Več.

Bojan Dobovšek, predsednik stranke Dobra država, je prišel do zaključka, da nastajajoča vlada Marjana Šarca razen njegovim osebnim ambicijam najbolj ustreza lobijem, ki iz zakulisja upravljajo z državnim premoženjem in skrbijo, da jih bomo davkoplačevalci s preplačanimi investicijami še naprej nesebično financirali.

Razočarani playboy Marjan
7
03.08.2018 12:02

"Razočaran nisem. Kdor je razočaran, ta ni za v politiko." Šarec meni zveni kot devičnik, ki se vztrajno trudi kako ... Več.

Novica Mihajlović, novinar in komentator časnika Delo, na tviterju o (ne)razočaranju Marjana Šarca, ki deluje kot neuspeli ženskar in samega sebe prepričuje, da mu bo nekoč le uspelo... 

Ko Svetlana strelja kozle
11
28.07.2018 21:16

Pozabili smo na osnovna pravila o neodvisnosti medijev in na vse zadevne tranzicijske napake: neodvisni mediji so pač tisti, ... Več.

Beograjska antropologinja Svetlana Slapšak je v zadnji kolumni v Večeru brutalno obračunala z janšisti, nacisti in drugimi izmečki, ki po njeni strokovni presoji ogrožajo zdravo levičarsko klimo v Sloveniji. No, vsakdo ima pravico do svojega mnenja. Tudi priseljeni akademiki. Se je pa Slapšakovi ob tem zapisala tudi misel, ob kateri smo se celo tolerantni in politično baje "vsegliharski" liberalci prijeli za glavo. Da je namreč država (družba) tista, ki je zadolžena za financiranje neodvisnih medijev. Je gospa prišla že v tista leta, ko malce preveč idealizira svoj odcveteli svet, ali pa o neodvisnih medijih v moderni družbi preprosto nima nobenega drugega razen teoretskega znanja?

Tožite Evropsko unijo!?
0
16.07.2018 01:10

Rekel mi je, da bi morala tožiti Evropsko unijo, ne pa se pogajati z njo.

Britanska premierka Theresa May je novinarju BBC Andrewu Marru razkrila, kaj ji je predlagal ameriški predsednik Donald Trump glede - brexita. Če bi Velika Britanija dejansko sprejela Trumpovo zmešano idejo, bi tožbo obravnavalo Sodišče Evropskih skupnosti v Luksemburgu, se pravi prav tisto sodišče, kamor je slovenska vlada minuli petek vložila tožbo zaradi arbitraže proti Hrvaški. Zato je potrebno biti previden, preden Trumpa obtožujemo, da je nor, ker Britancem predlaga, naj tožijo EU. Kot pravijo tisti s smislom za humor, je Trump idejo očitno dobil od zmešanega Mira Cerarja in njegove vlade ...

Po Šarcu Janša
2
12.07.2018 08:59

Nisem si mislil, da bi me lahko karkoli pripeljalo do tega, da bi si želel, da Janša kljub vsem nahrbtnikom spet ... Več.

Gregor Virant, nekdanji politik in minister, je na tviterju prišel do spoznanja, da so obeti, da bo Marjan Šarec sestavil svojo koalicijo, tako zelo pičli, da ni izključena vrnitev Janše na oblast. In - kar je še bolj pomenljivo - da to niti ne bi bila takšna katastrofa. 

Socializem in Bosna
3
01.07.2018 18:34

Socializem je Slovenijo oropal poguma za reforme. Posledično je t.i. levosredinska politika tako preplašena, da raje ... Več.

Tomaž Štih, na tviterju @Libertarec, o tem, kako usodne so lahko posledice strahu pred reformami na t.i. levi sredini.

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Ekskluzivno: Zelo osebno in iskreno pismo Andraža Terška poslancem državnega zbora, zakaj bo odstopil od kandidature za ustavnega sodnika
Uredništvo
Ogledov: 3,028
02/
Ljubitelji teorije zarot, čelade na glavo: V Ljubljani ta vikend zaseda Trilateralna komisija!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2,171
03/
"Prinesite mi glavo tega psa!" - Kaj vse je šlo narobe pri likvidaciji Jamala Khashoggija?
Uredništvo
Ogledov: 1,986
04/
O izseljencih, emigrantih in Marakeški deklaraciji
Dimitrij Rupel
Ogledov: 1,730
05/
Razumeti Ljubljano, 2. del: Zakaj je Zoran Janković tako gladko zmagal na županskih volitvah
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1,221
06/
Kulturni škandal: K nam prihaja ruski pisatelj, ki se je v proruskih paravojaških enotah boril na vzhodu Ukrajine!
Mykhailo Brodovych
Ogledov: 1,279
07/
Stop za Dragana Šolaka! Varuh konkurence srbskemu tajkunu ne dovoli prevzema medijske hiše Pro PLUS!
Uredništvo
Ogledov: 1,648
08/
Home Depot: Podjetje, ki je večje od vseh slovenskih skupaj
Bine Kordež
Ogledov: 1,014
09/
"Pridejo časi, ko so ogroženi temelji civilizacije in ko jih je treba braniti. Zdaj živimo v takšnem trenutku."
Janez Janša
Ogledov: 1,328
10/
Avatgardna premišljevanja: Kakšna pravzaprav je vloga umetnosti v sodobni družbi?
Vid Sagadin Žigon
Ogledov: 748