Izjava dneva

Türka podpira Afrika

23.09.2016 21:41
Ključne besede:   Danilo Türk   Karl Erjavec   OZN   kandidatura

Slovenski kandidat ima podporo pri številnih nestalnih članicah, kot sta na primer Senegal in Angola.

Iz prispevka MMC RTV Slovenija, 23. septembra 2016, ki brez razmisleka povzema besede Karla Erjavca o tem, kako pomembna da je za slovensko promocijo kandidatura Danila Türka za generalnega sekretarja OZN

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
2
Konec liberalizma
0
08.12.2021 17:26

Danes so splošne liberalne vrednote ogrožene. Vse, kar smo dobrega naredili po padcu Berlinskega zidu, je ogroženo. ... Več.

Marko Voljč, soustanovitelj Act Tanka, v intervjuju za mariborski Večer o aktualnih trendih v naši družbi in tudi širše. Voljč ugotavlja, da nas takorekoč vse razprave razdvajajo, celo tiste o podnebnih spremembah. "Ne iščemo konsenza in skupnih točk, ampak vidimo in poudarjamo le razlike

Kuhanci ali korona
1
06.12.2021 18:48

V tem trenutku je to žal recept za katastrofo.

Mateja Logar, vodja vladne svetovalne skupine za covid-19, je na novinarski konferenci vlade razložila, zakaj prepoved ponudbe hrane in pijače na stojnicah po slovenskih mestih. Predbožični utrip utegne biti zaradi tega nekoliko manjši, razburjeni so tudi gostinci in župani, posebej ljubljanski. Na sejmih je nemogoče vzdrževati razdaljo 1,5 metra, je poudarila Logarjeva. Če bo ukrep deloval in če se ljudje v veselem decembru ne bodo spet družili zasebno, potem bo morda četrti val postopoma oslabel. V nasprotnem primeru bo januar ponovno črn. 

Masleša brez diplome?! Ne se hecat ...
22
04.12.2021 14:06

To bi bil največji šok v zgodovini slovenskega sodstva, ki je sploh mogoč od začetka samostojne Slovenije dalje. In ... Več.

Nova24tv, ki je tako blizu vladajoči SDS in premierju Janši, da bi ga lahko mirno označili za strankarsko glasilo, je presenetil z zgodbo, v kateri namigujejo, da razvpiti vrhovni sodnik Branko Masleša nima niti diplome pravne fakultete. Da imajo pri Janši Maslešo zelo v želodcu, je znano. Če se izkaže, da gre za hudo manipulacijo oziroma nesramno laž, bo ta medij dejansko sam sebe dokončno izobčil iz medijske krajine v Sloveniji, soočil pa se bo bržkone tudi s kupom tožb in kazenskih ovadb. Toda če bi se izkazalo, da navedbe glede Masleše oziroma njegove diplome držijo, potem ima "neimenovani pravnik", ki je za Nova24tv.si dejal, da bil to "največji šok v zgodovini slovenskega sodstva", prav. Česa takšnega si pravzaprav nihče ne zna predstavljati, še najmanj sodniški ceh, ki bi verjetno potreboval vsaj 50 let, da bi si opomogel od takšnega sramotnega in nizkotnega škandala ...

Proti ukinitvi gospodarskih oddaj
6
28.11.2021 21:06

Sem odločno proti selitvi oddaj Točka preloma in Prava ideja na drugi program, njihova ukinitev bi bila nedopustna. Naloga ... Več.

Aleš Štrancar, znanstvenik, ustanovitelj in direktor podjetja Bia Separations, o nameri vodstva RTV Slovenija, da nekoliko "prečisti" programsko shemo prvega in drugega programa nacionalne televizije. Štrancar meni, da so gospodarsko-podjetniške tematike v Sloveniji že tako ali tako osiromašene, zato bi ukinitev oddaj, ki so posvečene gospodarstvu in podjetništvu, še en udarec slovenskemu gospodarstvu, katerega "edina naloga je očitno le polnjenje državne blagajne brez možnosti vpliva na to, kako se ta denar potroši".

Manj kot odstotek
2
24.11.2021 00:55

To je popolno laganje in strašenje staršev, ki se ob takih številkah potem ne morejo odločati za ... Več.

Dr. Alojz Ihan, imunolog in profesor na Medicinski fakulteti v Ljubljani, v Odmevih na TV Slovenija o fenomenu t.i. iniciative Slovenski zdravniki, ki so v izjavi za javnost ostro nasprotovali cepljenju otrok proti covidu, pri čemer so kot argument navedli podatke o domnevno visoki smrtnosti otrok. Dr. Ihan je takšno manipulacijo s številkami označil za veliko laž, Zdravniška zbornica je sicer sporno iniciativo, ki jo sestavlja le 38 zdravnikov, kar ni niti odstotek članstva zbornice, relativizirala z nekakšno protipeticijo.

Dolanc & Snežič d.o.o.
22
11.11.2021 12:42

Podjetja, ki naredi tri milijarde evrov letno, ne pustiš brez vodstva.

 

Robert Golob, do 17. novembra še predsednik uprave Gen-I, na konferenci za novinarje ni skrival jeze zaradi zadnjih dogodkov, ko je bil aktiven vladni kadrovik v energetiki v senci Borut Dolanc, sicer tajnik SDS. Golob je sicer pred novinarje povabil tudi "pričo", ki je potrdila, da gre pri Golobu oziroma Gen-I za politično odločitev. Tone Krkovič, ki je bil tajnik SDS pred mnogimi leti, prav tako ni mogel skriti prizadetosti nad tem, kdo vse zdaj kadruje v imenu vlade. Denimo dr. Rok Snežič, razvpiti davčni strokovnjak, ki svetuje, kako odpreti podjetje v Bosni. 

Sveta sedmerica
6
06.11.2021 14:36

Sedmerica ne poziva k upoštevanju, ampak k zanikanju ustave.

Dr. Dimitrij Rupel, nekdanji zunanji minister in novi direktor JAK, v kolumni na Siol.net o sedmih članih Komisije za človekove pravice pri SAZU, ki so si privoščili precej deplasirano in politikantsko izjavo o domnevnem uvajanju totalitarizma v Sloveniji, pri čemer so prst uperili v poslance, ki da so edini, ki lahko preprečijo nadaljevanje takšne prakse. "Naša sveta sedmerica si z označevanjem aktualnih političnih razmer v Sloveniji kot avtokratičnih, diktatorskih ali totalitarnih ni naredila usluge, saj je – kar je za člane akademije znanosti posebna nevšečnost – pokazala nizko občutljivost in majhno sposobnost za realno ocenjevanje dejanskih družbenih razmer, celo nepoznavanje splošno uveljavljene terminologije", meni Rupel.

Stop za Svetliča?
7
18.10.2021 22:39

Nikoli nisem pozival k uporabi nasilja. Nasprotno, pravniki imamo dolžnost vseh dolžnosti: (po)skrbeti, da duh nasilja ... Več.

Dr. Rok Svetlič, kandidat za sodnika Ustavnega sodišča, se je s pismom obrnil na predsednika Boruta Pahorja, v njem pa zanikal, da bi kadarkoli v zvezi z migranti na meji izjavil, da bi bilo v skrajnem primeru potrebno tudi streljati nanje, kot mu je na Twitterju nedavno očital pravnik dr. Saša Zagorc. Zakaj se je Zagorc s tem razkritjem oglasil šele po dobrem letu in zakaj ravno zdaj, ko je Svetlič kandidat za ustavnega sodnika, si lahko odgovori vsak zase. Eno pa je skoraj gotovo: dr. Svetliča bo Zagorčeva obtožba zagotovo stala stolčka na Beethovnovi ...

Slovenija je več od Janše
4
14.10.2021 21:27

Upam, da bodo moji kolegi razumeli, da je Slovenija precej več od Janeza Janše.

Tanja Fajon, predsednica stranke SD in poslanka v Evropskem parlamentu, med včerajšnjo "vojno" na tviterju. 

Heil Hoiss!
12
04.10.2021 21:54

Čas je za 9. člen zakona ZNPPol.

Aleš Hojs, notranji minister, na tviterju o tem, da bo vlada zdaj aktivirala 9. člen Zakona o zakona o nalogah in pooblastilih policije, ki zaradi suma, da lahko pride do hujših kršitev javnega reda oziroma nasilja začasno odpravi ali omeji svobodo gibanja na določenem območju. Do takšnega ukrepa bi lahko prišlo med vrhom EU - Zahodni Balkan v torek oziroma sredo; to bilo tudi prvič v zgodovini, da bi oblast naredila kaj takšnega.

Predsednik Mesec
16
30.09.2021 22:11

Vlada je zavozila, čas je za odstop.

Luka Mesec, prvi tovariš stranke Levica, v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija o tem, da so protesti ljudstva upravičeni, ker je Janševa vlada odpovedala na celi črti. Če bo Levica na naslednjih volitvah dobila največ glasov med strankami t.i. koalicije ustavnega loka, potem je to morebiti celo izjava prihodnjega premierja ...

UKC Afrika
0
29.09.2021 21:58

 Tudi ta problem ni nov in traja že več let, stanje pa je dodatno zaostril kovid. Žal moram povedati, in gotovo bom ... Več.

Akademik dr. Marko Noč, predstojnik Kliničnega oddelka za intenzivno interno medicino v UKC Ljubljana, je v pogovoru za Reporter povedal, da so razmere na ljubljanski urgenci še vedno kot na fronti in da spominjajo na Afriko pred tremi desetletji ...

 

 

Slabo kaže
1
20.09.2021 15:13

Trenutne razmere v državi so slabe, projekcija še slabša. Številke rastejo. V zadnjih dneh imamo ... Več.

Matjaž Jereb, predstojnik intenzivne enote ljubljanske Infekcijske klinike v intevjuju za Siol.net ni skrival pesimizma glede četrtega vala epidemije, ki je zdaj že konkretno "pljusknil" v Slovenijo. Če se bodo razmere v prihodnjih tednih še poslabševale, bržkone niso izključeni ostrejši ukrepi, morebiti celo delno ali celo popolno zaprtje države (lockdown).

Nočejo se niti testirati
15
16.09.2021 20:23

Sama sem vedno bila zagovornica PCT-ja, ker je to edina možnost, da se epidemije rešimo. Zelo težko kot pravnica in ... Več.

Nataša Pirc Musar, odvetnica, v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija o tem, da v Sloveniji nimamo problemov zgolj s proticepilci, ampak tudi s tisimi, ki se nočejo niti testirati.

Kapitol na Šubičevi
5
15.09.2021 22:12

Kako rečemo "protestnikom", ki v parlament mečejo granitne kocke, bakle in podobno? Kako so takšni množici rekli ... Več.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na tviterju o huliganih, ki so v sredo zvečer napadli parlament in policijo, potem ko se je na mirnih protestih na Trgu republike zbralo več tisoč ljudi, večinoma takšnih, ki nasprotujejo cepljenju, ne verjamejo v Covid-19 oziroma so prepričani, da gre za nekakšno svetovno zaroto. 

Več raziskav
0
15.09.2021 22:09

Na podlagi naših izkušenj lahko rečem, da mora Slovenija povečati uporabo rezultatov iz raziskav.

Andrea di Anselmo, strokovnjak s področja komercializacije rezultatov raziskovalnih projektov iz italijanske skupine META o tem, da moramo v Sloveniji okrepiti uporabo rezultatov iz raziskav, če doseči napredek v konkurenčnosti države.

Prazna slama
10
11.09.2021 06:42

Ali vas je res tako strah Janeza Janše, da niste sposobni v več kot letu in pol niti ene odločne besede zoper ... Več.

S temi besedami so se na tradicionalnih petkovih protestih proti vladi tokrat obregnili ob predsednika republike Boruta Pahorja. Kljub dejstvu, da protestniki vztrajajo že 73 tednov, se na njihovo žalost v "diktaturi" ni še nič spremenilo. Kvečjemu protestniki sami oziroma njihova pojavnost sta v tem obdobju postali neke vrste stalna atrakcija Ljubljane, turistična znamenitost ...

Talibanski virus
12
07.09.2021 14:29

Z vsako uro, z vsakim dnem je bolj jasno, da razbojniška tolpa, ki zlorablja islam za nasilje nad ženskami in vsemi, ... Več.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na twitterju, o tem, kako se v Afganistanu po odhodu zahodnih sil iz dneva v dan povečuje nasilje nad ženskami, manjšinami in vsemi, ki niso fanatični podporniki talibanskega režima. Zelo verjetno so talibani počakali do umika zahodnjakov iz taktičnih razlogov, zdaj pa bodo počasi začeli pobijati vse, ki jih imajo za svoje sovražnike. Podobno so počeli med leti 1996 in 2001, ko so bili prvič na oblasti. Volk dlako menja, nravi nikoli, pravi star slovenski pregovor. Talibani so pač talibani.

Afganistan, evropski problem
9
01.09.2021 10:20

Ne moremo se pretvarjati, da nas Afghanistan ne zadeva, da to ni naš problem, saj smo sodelovali v tej misiji. Bili ... Več.

David Sassoli, predsednik Evropskega parlamneta, na Blejskem strateškem forumu o tem, da si Evropska unija ne more zatiskati oči pred dejstvom, da se je afganistanska kriza ne tiče. Sassoli je predvsem kritičen do torkovega sklepa notranjih ministrov EU, ki so se strinjali, da se ne sme ponoviti jesen 2015 in da ob morebitnem navalu afganstanskih beguncev in migrantov Evropa ne sme imeti več prostih koridorjev.

108!
4
26.08.2021 11:20

Vse najboljše, Boris Pahor!

Boris Pahor, ki velja za enega naboljših slovenskih pisateljev zadnjega stoletja, je danes dopolnil izjemno visok jubilej in s 108. leti postaja tudi eden najstarejših ljudi na svetu.

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Najprej te gnjavi stari hropec, nato pa te brezsramno izkoristi še gospa Pennywise z nacionalke
Ana Jud
Ogledov: 2.517
02/
Kurz nas gleda, Slovenci smo daleč preveč popustljivi, ko gre za naše politike in njihove zlorabe!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.920
03/
O socrealizmu in katarzi: Nekaj desetletij v zgodovini norosti človeštva ne pomeni nič
Pavle Okorn
Ogledov: 1.739
04/
Če nočemo tajkunov, laži, prevar, manipulacij, bede, razkroja … bomo morali vihteti srp in kladivo
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 1.207
05/
Omikron pred vrati: Ne bi rad napovedoval še veliko slabših časov, a se temu žal ne morem izogniti
Milan Krek
Ogledov: 1.383
06/
Tragedija na Soči: Za smrt desetletnega Jaše še nihče ni odgovarjal, kar je nov dokaz "vrhunskega" slovenskega pravosodja
Uredništvo
Ogledov: 1.120
07/
Sojenje Elizabeth Holmes: Ugasla zvezda Forbesove lestvice milijarderjev
Simona Rebolj
Ogledov: 1.762
08/
Will the Taliban curb drug trade, the economic backbone of Afghanistan?
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.068
09/
"Fukfehtarji" mirno nadlegujejo, njihove žrtve pa se morajo vnaprej opravičevat, ker so spregovorile
Simona Rebolj
Ogledov: 15.311
10/
Omikron in vse naslednje mutacije: "Nobeden ne bo varen, dokler ne bomo vsi varni."
Milan Krek
Ogledov: 820