Razkrivamo

Odgovor na članek "Ekskluzivno: Interno dopisovanje iz Kliničnega centra razkriva nove primere korupcije!"

V skladu z Zakonom o medijih vas pozivam, da objavite popravek članka z naslovom "Ekskluzivno: interno dopisovanje iz Kliničnega centra razkriva nove primere korupcije!", objavljenega na Portalu PLUS 9. septembra 2016, v katerem omenjate in blatite moje ime. Članek je napisan na podlagi enostranskih podatkov g. Denisa Kegla in niti ne poskuša ugotoviti resničnih dejstev, saj bi na ta način bila ogrožena udarnost članka. Avtor članka ni pridobil nobenih drugih informacij ali nasprotnih dejstev. In kar je bistveno, v povezavi z mano se navajajo napačne in neresnične navedbe.

01.10.2016 20:47
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   Rudolf Bunc   UKC   Denis Kegl   investicije

Uvodoma želim pojasniti, da nisem eden izmed treh zaposlenih v Službi za investicije, ampak sem vodja Službe za varnost in zdravje pri delu, ki je neodvisna služba od Službe za investicije. Povsem neosnovano in neresnično je moje vključevanje tako v ravs, peskovnik, vpitje, kriljenje z rokami, cepetanje, metanje peska v oči in podobno kakor seveda tudi koruptivno delovanje ali krajo davkoplačevalskega denarja.

 

Moje sodelovanje pri pripravi in izvedbi investicije je bilo na podlagi odločitve vodstva UKC Ljubljana, ki mi je zaupalo vodenje investicije dveh velikih projektov, zamenjave električnih transformatorjev s stikališčem in zamenjave agregatov (DEA), saj je brezprekinitveno napajanje v bolnišnici pomembnega značaja za zagotavljanje varnosti tako zaposlenih, kot bolnikov in obiskovalcev, kar je ena glavnih nalog naše službe za Varnost in zdravje pri delu. To zelo užali, razjezi g. Denisa Kegla.

 

Podrobnejše pojasnilo glede diesel elektro agregatov (DEA) UKC je pod vodstvom g. Denisa Kegla v sodelovanju s projektantom Biro ES pripravil dokumentacijo, ki varinatno in po fazah obravnava zamenjavo DEA:

 

- 1. faza: zamenja dveh obstoječih DEA z dvema novima DEA moči 2 x 1000 kVA

Vrednost 1. faze je projektant ocenil na 1.375.000 € z DDV (povzeto iz DIIP).

 

- 2. faza: vgradnja dveh novih DEA moči 2 x 1000 kVA

 Vrednost 2. faze je projektant ocenil na 615.000 € z DDV (povzeto iz DIIP).

 

 

V letu 2015 vodstvo UKC zagotovi 1.000.000 € sredstev za zamenjavo DEA in mene določi za vodjo projekta. UKC je pri projektantu ELEK naročil projektno in razpisno dokumentacijo z nalogo, da se z izvedbo zamenjave dveh DEA ohrani funkcionalnost, zniža pa stroške gradbenih in strojnih del ter celoten projekt prilagodi odobrenim finančnim sredstvom. Projektant je v sodelovanju s strokovnimi službami UKC optimiziral obseg dobave potrebne opreme in del, vendar ne na račun tehnične kvalitete in zanesljivosti. V želji po kvalitetni izvedbi so se postavile tudi referenčne zahteve za proizvajalce in ponudnike DEA. Javno naročilo je navkljub finančnim omejitvam sledilo visokim zahtevam po kakovostni opremi in kompleksnimi povezavami na obstoječe naprave v UKC, vendar ob pogoju zagotavljanja več konkurenčnih ponudb.

 

Nekatera izhodišča za projekt "agregatov" so bila postavljena že na projektu DTS – nova urgenca. Takrat je bil g. Denis Kegl pooblaščeni predstavnik UKC v fazi projektiranja in javnega naročila. Smiselno enake parametre opreme in tehniške zahteve je v podobnem projektu zahtevala tudi SB Celje, projekt jim (so)financira Ministrstvo za zdravje.

 

Zaradi več vprašanj ponudnikov z zahtevki za znižanje zahtevanih pogojev za kandidaturo, se je vodstvo projekta odločilo po omilitvi pogojev, v cilju pridobitve čim več konkurenčnih ponudb, a navkljub temu ohranitvi visokih standardov za opremo in izvajalca. UKC je prejel dve ponudbi za izvedbo del. Po opravljeni tehnični in ekonomski oceni ponudb, je UKC sklenil pogodbo za izvedbo del z najcenejšim ponudnikom, podjetjem C&G iz Ljubljane, ki je tudi ekonomsko in tehnično izpolnjeval razpisne pogoje. Pogodbena vrednost znaša 973.528,08 €, kar je manj od predvidenih 1 mio €.

 

Neresnične so trditve o mojem vplivu in poskusu uničiti Službo za investicije, ker moj vpliv in položaj (vodja Službe za varnost in zdravje pri delu) res ni tako velik, kot si to domišlja g. Denis Kegelj oz. navaja Portal Plus. Trditev, da naj bi g. Jarni, Bunc in Perla poskušali pretentati bivšega direktorja g. Baričiča, je še ena v nizu neresničnih, saj je bil g. Baričič vršilec dolžnosti direktorja do 9. 12. 2015. Šele tri tedne po odhodu g. Baričiča so bili izpolnjeni zakonski pogoji - pravnomočnost odločitve o izbiri izvajalca in sploh možen podpis pogodbe, zatorej g. Baričič tudi ni mogel, ni zavrniti, niti podpisati pogodbe o izbiri izvajalca, kot zavajajoče navaja članek Portala PLUS.

 

Rudolf Bunc,. mag. var., dipl. var,. inž.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
Zlati časi Titovega socializma (1/3): Berlinski zid v naših glavah še ni povsem padel
21
05.08.2020 00:48
Zakaj to pišem, se bo kdo vprašal. Zato, ker me še danes ob vstopu na ljubljansko univerzo z visokega stebra nad notranjim ... Več.
Piše: Vili Kovačič
Kolobocije z ratifikacijo sporazuma med Slovenijo in Unescom so trajale dolgih osem let
2
04.08.2020 02:24
Državni zbor je pred slabim mesecem, natančneje 9. julija 2020, končno sprejel Zakon o ratifikaciji Sporazuma med Republiko ... Več.
Piše: Tomaž Seljak
Intenzivno zavezniško bombardiranje Hitlerjeve vojaške industrije bi II. svetovno vojno lahko končalo že leta 1943
13
31.07.2020 23:00
Kaj bi se zgodilo, če bi zahodni zavezniki dve ali celo tri leta prej začeli masovno in sistematično bombardirati nemško vojaško ... Več.
Piše: Shane Quinn
Racionalizacija javne hiše: Primerjava poslovanja RTV Slovenije in Slovenskih železnic
13
30.07.2020 08:15
Razprava o medijskih zakonih je prvorazredna politična debata tega poletja. Kot običajno pri takšnih občutljivih temah so se ... Več.
Piše: Bine Kordež
Številke in dejstva: Koliko milijard "koronapomoči" je Slovenija zares dobila v Bruslju
12
26.07.2020 23:59
Voditelji članic Evropske unije so se vsi po vrsti hvalili z dosežki, z dodatnimi ugodnostmi ali popusti, ki da so jih dosegli ... Več.
Piše: Bine Kordež
Jazbinšek piše ministru za okolje Andreju Vizjaku: Plečnikov štadion za Bežigradu je okužen s korupcijo
11
23.07.2020 22:25
Plečnikov štadion je očitno pozabljen od Boga in slovenske države. Zaradi tega bo lahko še naprej v miru propadal, država pa ga ... Več.
Piše: Miha Jazbinšek
Venezuelske emigrantke v Čilu: "To je smrt, ki je nikoli zares ne preboliš ... Moje države ni več."
18
22.07.2020 22:30
Življenjske zgodbe mladih Venezuelk, ki so zaradi nevzdržnih razmer v nesojenem socialističnem paradižu emigrirale v Čile, do ... Več.
Piše: Tjaša Šuštar
Merili smo "nepristranskost" nacionalkinega TV Dnevnika: Vladne stranke imajo nekajkrat manj minutaže od opozicije!
18
17.07.2020 22:00
V javnosti potekajo burne razprave o novem zakonu o RTV. Zategnitev proračunskega pasu, ki ga načrtuje vlada, bržkone ne bo ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Dosje slovenski gozdovi, 5. del: Kako je Damjan Oražem poskrbel za streho v Kočevski Reki in na hiši svoje območne šefinje Katje Konečnik
4
16.07.2020 22:30
Direktor Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS) Damjan Oražem je podpisnik pogodbe o obnovi strehe na stavbi v Kočevski Reki, ki je v ... Več.
Piše: Uredništvo
Univerza v Ljubljani se 100 let po svoji prvi doktorici znanosti Ani Mayer Kansky utaplja v absurdni obvezni rabi ženskega spola za vse spole
10
15.07.2020 21:30
Ob stoletnici podelitve prvega ženskega doktorata je na ljubljanski državni univerzi najaktualnejše vprašanje spoljenja v ... Več.
Piše: Saška Štumberger
Še vedno nepriznani nemško govoreči manjšini je ministrstvo za kulturo zaradi koronavirusa mirno zamrznilo 32.000 evrov subvencije
6
15.07.2020 00:30
Zapuščina klavrne zunanje politike zadnjega desetletja, ki sta jo poosebljala Karl Erjavec in Miro Cerar, dobiva konkretnejše ... Več.
Piše: Uredništvo
Križi in težave ministra za zdravje: Tomaž Gantar ne bi bil več minister, ta resor je zanj prenaporen!
13
13.07.2020 23:02
Ob zadnjih trenjih v upokojenski stranki, ko se je zdelo, da položaj nove predsednice Aleksandre Pivec le ni tako trden, na dan ... Več.
Piše: Uredništvo
Dolga pot domov: Stoletje začetka pomiritve med Slovenci in Italijani
9
12.07.2020 22:30
Po natanko stoletju, ki je minilo od barbarskega požiga, se tržaški Narodni dom končno vrača Slovencem v Italiji. Morda je ta, ... Več.
Piše: Iztok Mirošič
Hrvaška se bo verjetno znašla na t.i. rdečem seznamu, kar pomeni tudi zaprtje meje s Slovenijo
5
07.07.2020 11:15
Pandemija Covid-19 se očitno bliža novemu vrhuncu. Ali je ponovna rast okužb že napoved naslednjega, drugega vala, ali gre le za ... Več.
Piše: Uredništvo
Ali opozorilo predsednika vlade generalnemu državnemu tožilcu res predstavlja nedovoljen poseg v ustavo?
6
05.07.2020 11:00
Ali bi obseg in narava kršitev povezanih policijsko-tožilsko-sodnih struktur (kar zatrjuje predsednik vlade Janez Janša) tako ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Slovenski komunisti so v Beograd sporočali, da so za socializem, doma pa so govorili, da so za demokracijo
5
04.07.2020 07:00
Izid najnovejše knjigeIgorja Omerze Udba in Akcija Sever sovpada s prihajajočo trideseto obletnico osamosvojitveSlovenije. ... Več.
Piše: Igor Bavčar
Novinarski kodeks nacionalke je v komi že natanko 20 let, skrajni čas torej, da ga prebudimo iz nje
10
03.07.2020 14:30
Čeprav mainstream mediji občutno vlečejo v levo, je slovenska medijska scena pluralna. Zasebni mediji lahko izbirajo svojo ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Dame in gospodje, eni upajo, da "pada vlada" in da bo Marta Kos bodoča premierka
20
01.07.2020 00:25
Črni torek, kot bi lahko poimenovali včerajšnje dogajanje v Sloveniji, ni omejen le na policijske preiskave, aretacijo ... Več.
Piše: Uredništvo
Epidemija koronavirusa v neoliberalnem Čilu: Popolna karantena, kakršne si v Sloveniji ne znamo niti predstavljati
5
30.06.2020 08:30
Mesec in pol popolne karantene, ki so jo sredi maja razglasili za Santiago, pomeni, da lahko odidemo iz stanovanja samo z online ... Več.
Piše: Tjaša Šuštar
Muha proti Kosu: Neresnične navedbe Gregorja Kosa o delu AKOS
0
26.06.2020 22:39
Zaradi članka Gregorja Kosa, objavljenega na portalu+ 19. junija 2020 pod naslovom Skrajni čas bi bil, Tanja Muha poslovi z ... Več.
Piše: Uredništvo
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
I love Brda* ali kako se znebiti Janševe vlade
Angel Polajnko
Ogledov: 3.518
02/
Esej o nepozabnosti: Morda bomo nekoč za ježa imeli Janeza Janšo, za lisjaka pa Milana Kučana
Dimitrij Rupel
Ogledov: 2.372
03/
Socialdemokratska živalska farma: Narodni dom je bilo treba vrniti, lastnine maloštevilne slovenske judovske skupnosti pa ne?!
Keith Miles
Ogledov: 2.198
04/
Zlati časi Titovega socializma (1/3): Berlinski zid v naših glavah še ni povsem padel
Vili Kovačič
Ogledov: 1.727
05/
Esej o odtujenosti: Grehi očetov praviloma udarijo na dan v tretji generaciji
Boštjan M. Zupančič
Ogledov: 1.419
06/
Racionalizacija javne hiše: Primerjava poslovanja RTV Slovenije in Slovenskih železnic
Bine Kordež
Ogledov: 1.552
07/
Dosje MD Medicina d.o.o. ali zgodba o uspehu ortopedske dinastije Gorenšek
Uredništvo
Ogledov: 10.834
08/
Intenzivno zavezniško bombardiranje Hitlerjeve vojaške industrije bi II. svetovno vojno lahko končalo že leta 1943
Shane Quinn
Ogledov: 1.418
09/
Bitka za Severni tok, 2. del: Nevarne igrice v trikotniku ZDA - Evropska unija - Rusija
Božo Cerar
Ogledov: 1.318
10/
Zakaj Slovenija ni Švedska? Nekaj primerjav v dobrem in slabem
Andrej Capobianco
Ogledov: 601