Razkrivamo

Odgovor na članek "Ekskluzivno: Interno dopisovanje iz Kliničnega centra razkriva nove primere korupcije!"

V skladu z Zakonom o medijih vas pozivam, da objavite popravek članka z naslovom "Ekskluzivno: interno dopisovanje iz Kliničnega centra razkriva nove primere korupcije!", objavljenega na Portalu PLUS 9. septembra 2016, v katerem omenjate in blatite moje ime. Članek je napisan na podlagi enostranskih podatkov g. Denisa Kegla in niti ne poskuša ugotoviti resničnih dejstev, saj bi na ta način bila ogrožena udarnost članka. Avtor članka ni pridobil nobenih drugih informacij ali nasprotnih dejstev. In kar je bistveno, v povezavi z mano se navajajo napačne in neresnične navedbe.

01.10.2016 20:47
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   Rudolf Bunc   UKC   Denis Kegl   investicije

Uvodoma želim pojasniti, da nisem eden izmed treh zaposlenih v Službi za investicije, ampak sem vodja Službe za varnost in zdravje pri delu, ki je neodvisna služba od Službe za investicije. Povsem neosnovano in neresnično je moje vključevanje tako v ravs, peskovnik, vpitje, kriljenje z rokami, cepetanje, metanje peska v oči in podobno kakor seveda tudi koruptivno delovanje ali krajo davkoplačevalskega denarja.

 

Moje sodelovanje pri pripravi in izvedbi investicije je bilo na podlagi odločitve vodstva UKC Ljubljana, ki mi je zaupalo vodenje investicije dveh velikih projektov, zamenjave električnih transformatorjev s stikališčem in zamenjave agregatov (DEA), saj je brezprekinitveno napajanje v bolnišnici pomembnega značaja za zagotavljanje varnosti tako zaposlenih, kot bolnikov in obiskovalcev, kar je ena glavnih nalog naše službe za Varnost in zdravje pri delu. To zelo užali, razjezi g. Denisa Kegla.

 

Podrobnejše pojasnilo glede diesel elektro agregatov (DEA) UKC je pod vodstvom g. Denisa Kegla v sodelovanju s projektantom Biro ES pripravil dokumentacijo, ki varinatno in po fazah obravnava zamenjavo DEA:

 

- 1. faza: zamenja dveh obstoječih DEA z dvema novima DEA moči 2 x 1000 kVA

Vrednost 1. faze je projektant ocenil na 1.375.000 € z DDV (povzeto iz DIIP).

 

- 2. faza: vgradnja dveh novih DEA moči 2 x 1000 kVA

 Vrednost 2. faze je projektant ocenil na 615.000 € z DDV (povzeto iz DIIP).

 

 

V letu 2015 vodstvo UKC zagotovi 1.000.000 € sredstev za zamenjavo DEA in mene določi za vodjo projekta. UKC je pri projektantu ELEK naročil projektno in razpisno dokumentacijo z nalogo, da se z izvedbo zamenjave dveh DEA ohrani funkcionalnost, zniža pa stroške gradbenih in strojnih del ter celoten projekt prilagodi odobrenim finančnim sredstvom. Projektant je v sodelovanju s strokovnimi službami UKC optimiziral obseg dobave potrebne opreme in del, vendar ne na račun tehnične kvalitete in zanesljivosti. V želji po kvalitetni izvedbi so se postavile tudi referenčne zahteve za proizvajalce in ponudnike DEA. Javno naročilo je navkljub finančnim omejitvam sledilo visokim zahtevam po kakovostni opremi in kompleksnimi povezavami na obstoječe naprave v UKC, vendar ob pogoju zagotavljanja več konkurenčnih ponudb.

 

Nekatera izhodišča za projekt "agregatov" so bila postavljena že na projektu DTS – nova urgenca. Takrat je bil g. Denis Kegl pooblaščeni predstavnik UKC v fazi projektiranja in javnega naročila. Smiselno enake parametre opreme in tehniške zahteve je v podobnem projektu zahtevala tudi SB Celje, projekt jim (so)financira Ministrstvo za zdravje.

 

Zaradi več vprašanj ponudnikov z zahtevki za znižanje zahtevanih pogojev za kandidaturo, se je vodstvo projekta odločilo po omilitvi pogojev, v cilju pridobitve čim več konkurenčnih ponudb, a navkljub temu ohranitvi visokih standardov za opremo in izvajalca. UKC je prejel dve ponudbi za izvedbo del. Po opravljeni tehnični in ekonomski oceni ponudb, je UKC sklenil pogodbo za izvedbo del z najcenejšim ponudnikom, podjetjem C&G iz Ljubljane, ki je tudi ekonomsko in tehnično izpolnjeval razpisne pogoje. Pogodbena vrednost znaša 973.528,08 €, kar je manj od predvidenih 1 mio €.

 

Neresnične so trditve o mojem vplivu in poskusu uničiti Službo za investicije, ker moj vpliv in položaj (vodja Službe za varnost in zdravje pri delu) res ni tako velik, kot si to domišlja g. Denis Kegelj oz. navaja Portal Plus. Trditev, da naj bi g. Jarni, Bunc in Perla poskušali pretentati bivšega direktorja g. Baričiča, je še ena v nizu neresničnih, saj je bil g. Baričič vršilec dolžnosti direktorja do 9. 12. 2015. Šele tri tedne po odhodu g. Baričiča so bili izpolnjeni zakonski pogoji - pravnomočnost odločitve o izbiri izvajalca in sploh možen podpis pogodbe, zatorej g. Baričič tudi ni mogel, ni zavrniti, niti podpisati pogodbe o izbiri izvajalca, kot zavajajoče navaja članek Portala PLUS.

 

Rudolf Bunc,. mag. var., dipl. var,. inž.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
Ali bo general Rupnik, ki je paradiral pred nemškimi oficirji, čez dve leti tudi formalno rehabilitiran?
21
22.01.2020 23:49
Slovence lahko reši samo zmagovita Evropa. Evropo pa more pripeljati k resnični zmagi samo Nemčija. Tako je 29. junija 1944 na ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Župnika, ki ga je sram, da imamo gnilo državo, so pred štirimi leti s solzilcem napadli romski roparji
27
21.01.2020 22:22
Aleksander Osolnik, župnik iz Grahovega pri Cerknici, ki je včeraj dvignil nemalo prahu s svojim zapisom na dveh spletnih ... Več.
Piše: Uredništvo
Puč v upokojenski stranki: Kako je politika, svoj čas znanega kot Teflonski Karl, na koncu pokopala začetniška napaka
17
19.01.2020 22:59
Karla Erjavca ni več. Na domačem igrišču ga je suvereno deklasirala nova igralka Aleksandra Pivec. Kdo stoji za njenim vzponom, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Skupina Wagner: Prikriti, toda smrtonosni podaljšek Putinove oborožene diplomacije
11
12.01.2020 22:00
Februarja 2018 je v vzhodni Siriji prvič po vietnamski vojni dejansko prišlo do neposredne vojaške konfrontacije med ameriškimi ... Več.
Piše: Shane Quinn
Vojna v Perzijskem zalivu: Za zdaj blago maščevanje Irana, ki pa se lahko nadaljuje v množici samomorilskih napadov na ameriške tarče
9
08.01.2020 22:13
Vse kaže, da med Iranom in Združenimi državami Amerike vsaj za zdaj še ne bo vojne in da je napetost dosegla vrhunec z raketnimi ... Več.
Piše: Uredništvo
Davki v Sloveniji, 4. del: Država nam pobere 9 milijard od dohodkov od dela in 500 milijonov od kapitala fizičnih oseb
3
07.01.2020 23:00
Po podatkih o strukturi lastništva gospodarskih družb imajo danes domače fizične osebe v lasti dobro tretjino lastništva ... Več.
Piše: Bine Kordež
Volitve v Ameriki: Iowa bo za Demokrate prvi preizkus, kako dejansko kotirajo med ljudstvom Biden, Sanders in Warrenova
10
05.01.2020 23:00
Predsedniške volitve v Združenih državah Amerike bodo 3. novembra letos in medtem ko bo republikanski kandidat nesporno Donald ... Več.
Piše: Mitja Kotnik
Davki v Sloveniji, 3. del: Povprečni davkoplačevalec državi prispeva okoli 500 evrov na mesec
8
02.01.2020 23:02
In kako država porabi teh 500 evrov? Največji del, dobrih 300 evrov, gre za financiranje šolstva in zdravstva za vse državljane. ... Več.
Piše: Bine Kordež
Pismo predsedniku Pahorju: Sedanji volilni sistem za volitve v državni zbor je nedemokratičen, izvoljeni poslanci so nelegitimni predstavniki ljudstva!
8
02.01.2020 00:36
Gospod predsednik, vi in vaši predhodniki od leta 1992 dalje ste edini demokratično in legitimno izvoljeni predstavniki države ... Več.
Piše: Boris Nemec
Davki v Sloveniji 2. del: Če odmislimo plače, bi o kakšni progresivni obdavčitvi težko govorili
12
30.12.2019 23:00
Povprečni zaposleni v Sloveniji namenja za skupne potrebe v obliki davkov in prispevkov znesek v višini 54 % skupnega stroška ... Več.
Piše: Bine Kordež
Pregled celotne obdavčitve glede na višino prejemkov v Sloveniji, 1. del: Davek na plače
4
27.12.2019 02:00
V Sloveniji več ali manj prevladuje prepričanje, da imamo dokaj visoko in tudi močno progresivno davčno obremenitev dela. ... Več.
Piše: Bine Kordež
Putinova Rusija in nemirni muslimani: Kavkaški sod smodnika
8
25.12.2019 23:58
Ruska federacija pod Vladimirjem Putinom je vedno bolj suverena na mednarodnem prizorišču. Ne le politično in vojaško, ampak ... Več.
Piše: Milan Gregorič
Pogled iz Pariza: Položaj bolnika in zdravnika v francoskem zdravstvenem sistemu
7
16.12.2019 20:10
Odkar živim vFranciji, nisem srečal še nikogar, ki bi se pritoževal čez njihov zdravstveni sistem, čeprav so Francozi izredno ... Več.
Piše: Andrej Vranič
Minister za zdravje Aleš Šabeder je res dvoličnež: managerjem govori eno, koalicijskim tovarišem in javnosti pa drugo!
9
15.12.2019 19:00
V ponedeljek, 16. decembra bodo poslanci državnega zbora začeli odločati o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ... Več.
Piše: Uredništvo
Zahodna politika dvojnih meril do Kitajske: Demokracija v Hongkongu da, pravice muslimanskih Ujgurov ne!
11
10.12.2019 20:00
Zahodne države glede Kitajske uporabljajo različna merila. Proteste v Hongkongu, usmerjene proti komunističnemu režimu v ... Več.
Piše: Shane Quinn
Nov poskus kadrovskega cunamija ali spopad klanov za Petrol, največje slovensko podjetje
1
08.12.2019 20:00
Upravo družbe Petrol na podlagi zahteve Slovenskega državnega holdinga (SDH) v četrtek, 12. decembra čaka skupščina družbe. ... Več.
Piše: Uredništvo
Neakademska razprava o spolu in jeziku: Ko aktivisti uporabijo vsa sredstva za dosego cilja
14
03.12.2019 08:30
Pred natanko stotimi leti je bila ustanovljena ljubljanska univerza. V sredo, 3. decembra 1919, je imel na njej prvo predavanje ... Več.
Piše: Saška Štumberger
Sveti muslimanski spisi in nasilje: "Ubijte nevernike, kjerkoli so, oblegajte jih, bojujte se z njimi z vsakovrstnimi pastmi …"
16
02.12.2019 05:00
Terotistični napad, ki se je prejšnji teden zgodil v Londonu, odgovornost zanj pa je nemudoma prevzela formalno sicer poražena ... Več.
Piše: Milan Gregorič
Zadnje dejanje spopada za Istrabenz: Na odru se pojavi nov igralec, železni Herman
5
29.11.2019 21:00
V zgodbi o razprodaji Istrabenza se je pojavil stari znanec iz ropotarnice slovenske tranzicije. Resda smo po aferi ACH že malce ... Več.
Piše: Matija Ž. Likar
Spodleteli eksperiment: Levičarskim vladam v Latinski Ameriki ni uspelo izkoristiti družbenega napredka
13
28.11.2019 20:00
Zakaj se Združene države Amerike ponovno aktivno vključujejo v geopolitične razmere v Latinski Ameriki, si lahko pojasnimo z ... Več.
Piše: Shane Quinn
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Puč v upokojenski stranki: Kako je politika, svoj čas znanega kot Teflonski Karl, na koncu pokopala začetniška napaka
Dejan Steinbuch
Ogledov: 3,367
02/
Župnika, ki ga je sram, da imamo gnilo državo, so pred štirimi leti s solzilcem napadli romski roparji
Uredništvo
Ogledov: 3,269
03/
Utopljenci v Jezeru Tadeja Goloba
Simona Rebolj
Ogledov: 3,427
04/
Primer Rupnik: Psihopatogena bit razkola ob ugodilni sodbi o Leonu Rupniku
Žiga Stupica
Ogledov: 2,816
05/
Tam in Adria Airways sta zgodovina, naj živi Maks Tajnikar!
Matija Ž. Likar
Ogledov: 2,427
06/
Ali bo general Rupnik, ki je paradiral pred nemškimi oficirji, čez dve leti tudi formalno rehabilitiran?
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1,498
07/
Dolgo pričakovani manever pretkanega avtokrata ali Putin Forever*
Božo Cerar
Ogledov: 1,621
08/
Vseeno je, ali imajo bolj prav desničarji ali levičarji – za vse bo zmanjkalo prostora
Miha Burger
Ogledov: 1,227
09/
Prišel je čas, ko ne bomo mogli več čisto vsega požreti
Dragan Živadinov
Ogledov: 995
10/
Moji osebni spomini na Rogerja Scrutona
Keith Miles
Ogledov: 894