Razkrivamo

Donald Trump vs. Hillary Clinton, 2. runda: Tako nizkih udarcev ZDA še niso videle!

Banana republika, brez tradicionalnega rokovanja, ostrina in grožnje z zaporom. To so le nekatere opazke oziroma komentarji, ki jih je mogoče prebrati in slišati po drugem od treh televizijskih soočenj pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, ki bodo 8. novembra. Glede na anketo CNN je zmago na soočenju tudi tokrat slavila demokratska kandidatka Hillary Clinton, vendar nekoliko manj prepričljivo kot prvikrat.

10.10.2016 11:15
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   Donald Trump   Hillary Clinton   soočenje   volitve 2016

Foto: CNN

Po drugem televizijskem soočenju naj bi bili republikanci vsaj delno pomirjeni. 

Po tem ko je igralec Robert De Niro v videoposnetku "obračunal" z republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom in medtem ko demokratska kandidatka Hillary Rodham Clinton trepeta pred objavami WikiLeaksa, se je danes ob 4:30 zjutraj po našem času zaključilo še drugo (od treh) televizijskih soočenj ameriških predsedniških kandidatov pred prihajajočimi volitvami. Ameriški politični analitiki so si tokrat enotni: tokratno soočenje se bo zapisalo v zgodovino kot najbolj umazano.

 

Hillary Clinton in Donald Trump si tokrat niti v roke nista segla.

 

Ponoči je zagotovo najbolj odmevala Trumpova izjava, da bo dal Clintovo zapreti, če bo prihodnji mesec izvoljen za predsednika. "Če bom zmagal, bom dal imenovati posebnega preiskovalca, ki bo pogledal v zadevo (elektronska pošta, op. uredn.). Toliko laži in prevar še nismo videli," je nadaljeval Trump. Clintonova je odvrnila, da je sama sreča, da nekdo s temperamentom Donalda Trumpa ne vodi pravosodja v državi, na kar ji je protikandidat odvrnil: "Ker bi bili potem v zaporu." Sledil je glasen aplavz v prostorih univerze v St. Louisu, kjer je potekalo soočenje.

 

Spomnimo, da je WikiLeaks v petek objavil prepise ukradene elektronske pošte med sodelavci demokratske predsedniške kandidatke, ki jih Clintonova doslej ni hotela objaviti, in iz katerih so razvidne podrobnosti njenih govorov z bankirjem z Wall Streeta.

 

Trump je Clintonovi zagrozil z zaporom.

 

Zadeva z elektronsko pošto je sicer prišla v javnost skorajda istočasno s seksističnimi izjavami Donalda Trumpa iz leta 2005. Kot je znano, je Washington Post prav tako v petek objavil posnetek, v katerem republikanski predsedniški kandidat ponižujoče govori o ženskah, zaradi česar ga je nekaj uglednih republikancev že pozvalo k odstopu od kampanje. "Nisem ponosen na to. Opravičil sem se družini. Opravičil sem se Američanom," je na soočenju že drugič v nekaj dneh korak nazaj stopil Trump. Ob tem je dodal, da je šlo za "pogovor v slačilnici", zadevo pa je skušal nemudoma po republikansko preusmeriti na Islamsko državo in varnost v ZDA. Po komentarjih protikandidatke in voditeljice soočenja se je Trump vrnil še k njenemu soprogu Billu, češ "da je bil veliko hujši".

 

"Do žensk je bil žaljiv," je moralistično pripomnil Trump, ki pa Clintonove ljubice Monice Lewinsky sicer konkretno ni omenil. Je pa pred soočenjem na novinarsko konferenco povabil tri ženske, ki so bile vpletene v spolne škandale z Billom Clintonom, ter žrtev, ki jo je pred okoli 40 leti posilil moški, ki ga je potem kot odvetnica zastopala prav Clintonova.

 

Debata o seksualnih in seksističnih izpadih Donalda Trumpa in Billa Clintona.

 

Trumpove besede, da mu poročene ženske dovolijo, da spi z njimi in jih otipava, ker je slaven, je sicer v soboto komentirala tudi njegova slovenska soproga Melania Trump. Med drugim je izrazila upanje, da bodo ljudje sprejeli njegovo opravičilo, kot ga je sama. Dejstvo je namreč, da se je Trump s ponižujočimi besedami na račun žensk hvalil kmalu po njuni poroki.

 

Po drugem televizijskem soočenju naj bi bili republikanci delno pomirjeni.  

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
2
Dame in gospodje, eni upajo, da "pada vlada" in da bo Marta Kos bodoča premierka
19
01.07.2020 00:25
Črni torek, kot bi lahko poimenovali včerajšnje dogajanje v Sloveniji, ni omejen le na policijske preiskave, aretacijo ... Več.
Piše: Uredništvo
Epidemija koronavirusa v neoliberalnem Čilu: Popolna karantena, kakršne si v Sloveniji ne znamo niti predstavljati
5
30.06.2020 08:30
Mesec in pol popolne karantene, ki so jo sredi maja razglasili za Santiago, pomeni, da lahko odidemo iz stanovanja samo z online ... Več.
Piše: Tjaša Šuštar
Muha proti Kosu: Neresnične navedbe Gregorja Kosa o delu AKOS
0
26.06.2020 22:39
Zaradi članka Gregorja Kosa, objavljenega na portalu+ 19. junija 2020 pod naslovom Skrajni čas bi bil, Tanja Muha poslovi z ... Več.
Piše: Uredništvo
Odprto pismo aktivnega državljana: Ali smo sploh zreli za demokracijo?
14
23.06.2020 22:00
Samo sprašujem. Najprej sebe samega, potem vse ostale: Ali smo sploh zreli, slovenski državljani, za demokracijo? Nekako me ... Več.
Piše: Miha Burger
Dosje slovenski gozdovi, 4. del: Dva primera "kreativne sistematizacije" direktorja Zavoda za gozdove Damjana Oražma
3
23.06.2020 00:30
Eden izmed očitkov, ki letijo na direktorja javnega Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS), se nanaša tudi na njegovo nepotistično ... Več.
Piše: Uredništvo
Berlinski puč 13. marca 1920: Karikatura vojaškega udara, ki je trajal nekaj dni, a je bil uvertura v vzpon Adolfa Hitlerja
2
21.06.2020 11:00
Pred stoletjem je v Nemčiji prišlo do državnega udara proti nastajajoči weimarski republiki. Dogodek, znan tudi kot Kappov puč, ... Več.
Piše: Shane Quinn
Skrajni čas bi bil, da se Tanja Muha poslovi z direktorskega položaja na Agenciji AKOS
3
19.06.2020 20:04
S Tanjo Muha, direktorico Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) ima minister za javno upravo Boštjan Koritnik ... Več.
Piše: Gregor Kos
Dosje slovenski gozdovi, 3. del: Tri "trofeje" iz gozdarske zbirke direktorja Zavoda za gozdove Damjana Oražma
13
09.06.2020 00:40
Nadaljujemo z razkrivanjem okostnjakov iz omare Damjana Oražma, direktorja Zavoda za gozdove Slovenije, ki se je doslej soočal s ... Več.
Piše: Uredništvo
Spreminjanje osredotočenosti: Od koronavirusa do kubanske raketne krize
5
07.06.2020 11:00
Medtem ko je svetovna pozornost usmerjena na koronavirus, bi morda veljalo za trenutek preusmeriti pozornost in analizirati ... Več.
Piše: Shane Quinn
Popravek: Dosje Livar (Kako so plenili po največji slovenski livarni, ki ji grozi celo stečaj )
0
06.06.2020 21:40
Dne 26.05.2020 je bil objavljen članek z naslovom Dosje Livar: Kako so plenili po največji slovenski livarni, ki ji grozi celo ... Več.
Piše: Uredništvo
Tržaški Primorski dnevnik se zaradi laganja o incidentu na meji s Slovenijo še vedno ni opravičil
9
04.06.2020 22:30
Primorski dnevnik je konec maja objavil novico o incidentu na slovensko-italijanski meji, ko naj bi pripadnik Slovenske vojske z ... Več.
Piše: Uredništvo
Dosje slovenski gozdovi, 2. del: Če kmetijska ministrica Aleksandra Pivec ne bo spet ustrahovana, potem so direktorju Zavoda za gozdove Damjanu Oražmu naposled šteti dnevi!
8
31.05.2020 23:20
Potem ko smo minuli teden na portalu+ razkrili obrise doslej ene največjih afer, povezanih s slovenskimi gozdovi, so začele ... Več.
Piše: Uredništvo
Koronakriza, brez panike: Banka Slovenije lahko državi Sloveniji mirno "posodi" 13 milijard evrov!
9
27.05.2020 21:00
Pred dnevi sem objavil širši tekst s pregledom denarnega sistema in v njem izpostavil dokaj smelo trditev, in sicer: Glede na ... Več.
Piše: Bine Kordež
Dosje Livar: Kako so plenili po največji slovenski livarni, ki ji grozi celo stečaj
9
26.05.2020 23:05
Največja livarna v Sloveniji s sedežem v Ivančni Gorici, ki skupaj s proizvodnim obratom v Črnomlju zaposluje 750 delavcev, je ... Več.
Piše: Uredništvo
Dosje Slovenski gozdovi, 1. del: Vsak dan nam iz naših državnih gozdov pokradejo za najmanj 40.000 evrov!
6
25.05.2020 22:00
V tednu slovenskih gozdov, s čemer želimo posebej izpostaviti pomembnost tega vprašanja, začenjamo s serijo člankov o ... Več.
Piše: Uredništvo
Ko profesor javno piše predsedniku: O dezinfekciji toksične slovenske medijske scene
13
21.05.2020 20:42
Spoštovani gospod predsednik, glede na vaš osebni ugled in ugled vaše institucije vas pozivam, da organizirate javno razpravo o ... Več.
Piše: Uredništvo
SODNA PORAVNAVA: Opravičilo Marku Kolblu in družbi Europlakat, d.o.o.
0
19.05.2020 17:00
V skladu s sodno poravnavo, sklenjeno na podlagi 307. člena Zakona o pravdnem postopku 15. maja 2020 na Okrožnem sodišču v ... Več.
Piše: Uredništvo
Kako rešiti slovenski turizem? Če ne bo hitre akcije in denarja, se nam obeta katastrofa!
1
15.05.2020 12:00
Koronavirusna epidemija bo resno prizadela slovenski turizem. Letošnja sezona bo zdesetkana, to je verjetno neizogibno. Turizem ... Več.
Piše: Bine Kordež
Začenja se lov na novega ustavnega sodnika ali sodnico: Kdo so kandidati političnih strank?
4
13.05.2020 00:20
Sedem bo kandidatov za izpraznjeno sodniško mesto na Beethovnovi, so nam namignili zaupni viri. Objavljamo vsa imena, ki po ... Več.
Piše: Andrej Černe
Zdravstvo po epidemiji: Kateri so trije temeljni pogoji za ureditev slovenskega zdravstva
3
12.05.2020 00:28
Dvanajst uglednih slovenskih zdravnikov je na portalu zdravstvo.si objavilo poziv vsem odločevalcem, zlasti pa zakonodajalcem, ... Več.
Piše: Uredništvo
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Dame in gospodje, eni upajo, da "pada vlada" in da bo Marta Kos bodoča premierka
Uredništvo
Ogledov: 3.541
02/
Uredniški komentar: O razdeljeni naciji in premierju, ki je sejal veter, zdaj pa žanje orkan
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.839
03/
Odprto pismo aktivnega državljana: Ali smo sploh zreli za demokracijo?
Miha Burger
Ogledov: 2.526
04/
Priročnik za petkove proteste: Kakšna so politična stališča "braniteljev slovenske demokracije"?
Andrej Capobianco
Ogledov: 3.821
05/
Državna proslava v času koronavirusa: Nisem normalna, nisem niti človek in ne spoštujem drugačnega mnenja
Simona Rebolj
Ogledov: 2.105
06/
Pisma iz emigracije: Vsak bi moral imeti svoj otok, na katerega bi lahko pobegnil
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.485
07/
Dosje slovenski gozdovi, 4. del: Dva primera "kreativne sistematizacije" direktorja Zavoda za gozdove Damjana Oražma
Uredništvo
Ogledov: 1.515
08/
Marko Brecelj: Obstajamo, nenadoma pa ne obstajamo več
Dragan Živadinov
Ogledov: 1.060
09/
Epidemija koronavirusa v neoliberalnem Čilu: Popolna karantena, kakršne si v Sloveniji ne znamo niti predstavljati
Tjaša Šuštar
Ogledov: 827
10/
Muha proti Kosu: Neresnične navedbe Gregorja Kosa o delu AKOS
Uredništvo
Ogledov: 745