Razkrivamo

Donald Trump vs. Hillary Clinton, 2. runda: Tako nizkih udarcev ZDA še niso videle!

Banana republika, brez tradicionalnega rokovanja, ostrina in grožnje z zaporom. To so le nekatere opazke oziroma komentarji, ki jih je mogoče prebrati in slišati po drugem od treh televizijskih soočenj pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, ki bodo 8. novembra. Glede na anketo CNN je zmago na soočenju tudi tokrat slavila demokratska kandidatka Hillary Clinton, vendar nekoliko manj prepričljivo kot prvikrat.

10.10.2016 11:15
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   Donald Trump   Hillary Clinton   soočenje   volitve 2016

Foto: CNN

Po drugem televizijskem soočenju naj bi bili republikanci vsaj delno pomirjeni. 

Po tem ko je igralec Robert De Niro v videoposnetku "obračunal" z republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom in medtem ko demokratska kandidatka Hillary Rodham Clinton trepeta pred objavami WikiLeaksa, se je danes ob 4:30 zjutraj po našem času zaključilo še drugo (od treh) televizijskih soočenj ameriških predsedniških kandidatov pred prihajajočimi volitvami. Ameriški politični analitiki so si tokrat enotni: tokratno soočenje se bo zapisalo v zgodovino kot najbolj umazano.

 

Hillary Clinton in Donald Trump si tokrat niti v roke nista segla.

 

Ponoči je zagotovo najbolj odmevala Trumpova izjava, da bo dal Clintovo zapreti, če bo prihodnji mesec izvoljen za predsednika. "Če bom zmagal, bom dal imenovati posebnega preiskovalca, ki bo pogledal v zadevo (elektronska pošta, op. uredn.). Toliko laži in prevar še nismo videli," je nadaljeval Trump. Clintonova je odvrnila, da je sama sreča, da nekdo s temperamentom Donalda Trumpa ne vodi pravosodja v državi, na kar ji je protikandidat odvrnil: "Ker bi bili potem v zaporu." Sledil je glasen aplavz v prostorih univerze v St. Louisu, kjer je potekalo soočenje.

 

Spomnimo, da je WikiLeaks v petek objavil prepise ukradene elektronske pošte med sodelavci demokratske predsedniške kandidatke, ki jih Clintonova doslej ni hotela objaviti, in iz katerih so razvidne podrobnosti njenih govorov z bankirjem z Wall Streeta.

 

Trump je Clintonovi zagrozil z zaporom.

 

Zadeva z elektronsko pošto je sicer prišla v javnost skorajda istočasno s seksističnimi izjavami Donalda Trumpa iz leta 2005. Kot je znano, je Washington Post prav tako v petek objavil posnetek, v katerem republikanski predsedniški kandidat ponižujoče govori o ženskah, zaradi česar ga je nekaj uglednih republikancev že pozvalo k odstopu od kampanje. "Nisem ponosen na to. Opravičil sem se družini. Opravičil sem se Američanom," je na soočenju že drugič v nekaj dneh korak nazaj stopil Trump. Ob tem je dodal, da je šlo za "pogovor v slačilnici", zadevo pa je skušal nemudoma po republikansko preusmeriti na Islamsko državo in varnost v ZDA. Po komentarjih protikandidatke in voditeljice soočenja se je Trump vrnil še k njenemu soprogu Billu, češ "da je bil veliko hujši".

 

"Do žensk je bil žaljiv," je moralistično pripomnil Trump, ki pa Clintonove ljubice Monice Lewinsky sicer konkretno ni omenil. Je pa pred soočenjem na novinarsko konferenco povabil tri ženske, ki so bile vpletene v spolne škandale z Billom Clintonom, ter žrtev, ki jo je pred okoli 40 leti posilil moški, ki ga je potem kot odvetnica zastopala prav Clintonova.

 

Debata o seksualnih in seksističnih izpadih Donalda Trumpa in Billa Clintona.

 

Trumpove besede, da mu poročene ženske dovolijo, da spi z njimi in jih otipava, ker je slaven, je sicer v soboto komentirala tudi njegova slovenska soproga Melania Trump. Med drugim je izrazila upanje, da bodo ljudje sprejeli njegovo opravičilo, kot ga je sama. Dejstvo je namreč, da se je Trump s ponižujočimi besedami na račun žensk hvalil kmalu po njuni poroki.

 

Po drugem televizijskem soočenju naj bi bili republikanci delno pomirjeni.  

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
2
Stari okostnjaki iz omar ljubljanske nadškofije se bojijo, da bi škof Saje začel čistiti cerkveno nesnago!
15
12.08.2022 23:59
Novomeškega škofa Andreja Sajeta, ki je obenem tudi predsednik Slovenske škofovske konference, papež Frančišek prek svojega ... Več.
Piše: Uredništvo
China's Communist Party holds cadres responsible for family members' activities
7
11.08.2022 21:00
Chinas human rights record reaches new depths with the determination of what type of commercial activities can be pursued by the ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Pravoslavna verska vojna: Hudičev pakt med patriarhom Kirilom in predsednikom Putinom
6
09.08.2022 22:30
Ruska pravoslavna cerkev je eden ključnih stebrov ideologije putinizma, ki vlada Rusiji zadnjih dvajset let. Vladimir Putin se ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Panika je odveč, dvigovanje obrestnih mer ne bo prav dosti obremenilo slovenskega proračuna
8
08.08.2022 22:22
Kaj za Slovenijo pomeni dvigovanje obrestnih mer v Združenih državah in Evropi kot odgovor na visoko inflacijo? Na osnovi ... Več.
Piše: Bine Kordež
Protiamerikanizem in ruska propaganda v Grčiji
10
07.08.2022 19:00
Ruska propagandna mašinerija ne napada le zahodnoevropskih in srednjeevropskih držav, ampak intenzivno deluje tudi v južni ... Več.
Piše: George X. Protopapas
Po Putinu Putin? Čeprav se zdi ruski predsednik zdrav, ugibanja o tem, kdo bo naslednji ruski car, ne prenehajo
8
31.07.2022 21:45
Ugibanja o zdravju Vladimirja Putina so v zadnjem času resda nekoliko potihnila in v zahodnih obveščevalnih krogih (CIA, MI6) so ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Čas je, da se preselite v Rusijo. Pa pohitite, zima prihaja ...
14
30.07.2022 21:57
Propagandna vojna, ki je del vojaških spopadov v Ukrajini, je dosegla nov vrhunec s kratkim ruskim promocijskim videom, ki ... Več.
Piše: Uredništvo
Pro et contra: "Rusi bodo šli do konca, pa naj stane, kar hoče. Za ceno tretje svetovne vojne, če je treba."
30
28.07.2022 23:59
V analizi vojne v Ukrajini, ki jo je pripravil Marko Golob in se nam zdi pomemben prispevek k širši osvetlitvi vojne v Evropi, ... Več.
Piše: Marko Golob
Closing down of Confucius institutions as major China’s communist propaganda activities in the Western countries
12
27.07.2022 23:56
Confucius Institutes (CI), Chinas overseas image management programme, are facing closures in different parts of the world. The ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Višji davki na premoženje: Naivno bi bilo dvigniti davke bogatim in jim pobirati milijone
8
26.07.2022 21:45
Da pri nas zberemo relativno malo davkov od premoženja, precej bolj pa so z davki obremenjene plače, je splošno sprejeto ... Več.
Piše: Bine Kordež
Ruska vojna v Ukrajini načenja trdnost Evropske unije, nemška politika že previdno signalizira Moskvi
14
25.07.2022 21:00
Evropa je ujeta med vojno, v kateri se ne more odkrito boriti, in naraščajočo inflacijo, ki je ne more ukrotiti. V nekaterih ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Ruske revanšistične fantazije: Ko Rusi s pomočjo tovariša Hitlerja porazijo Angleže in Američane, car Nikolaj II. pa zavzame Istanbul
34
21.07.2022 23:00
Visoka podpora, ki jo uživa režim Vladimirja Putina med rusko javnostjo, je rezultat dolgoletne indoktrinacije in pranja ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Po letih debelih krav primanjkljaj raste, previdni Slovenci pa so v zadnjem letu kupili že za več kot 200 milijonov evrov zlata
8
19.07.2022 20:00
V razmerah visoke rasti cen, negotovosti zaradi vojne v Ukrajini in tudi nakazovanih sprememb v geostrateških politikah so drugi ... Več.
Piše: Bine Kordež
Pismo o Ukrajini: Hočemo enotno EU, hočemo zmago Ukrajine in poraz Putinovega režima!
17
18.07.2022 22:00
Državljan Jure Gubanc je slovenskemu premierju in vladni ekipi napisal pismo, v katerem pojasnjuje, zakaj je moralno in ... Več.
Piše: Jure Gubanc
Ne glede na članstvo v zvezi NATO je Slovenija dolžna sama skrbeti za svojo varnost
24
14.07.2022 18:00
Ljudje, ki nočejo hraniti svoje vojske, bodo kmalu prisiljeni hraniti vojsko nekoga drugega, je nekoč dejal Napoleon. Misel je ... Več.
Piše: Janko Šteh
Zakaj Peter Grum ne more biti v. d. generalnega direktorja Fursa in zakaj bi bilo bolje, če bi bil tiho
12
13.07.2022 13:49
Finančni inšpektor je povedal, da v svoji sedemnajstletni karieri še nikoli ni doživel, da bi kdo nanj vršil takšen pritisk, da ... Več.
Piše: Ivan Simič
Kako končati vojno v Ukrajini: Kaj je že pred štirimi meseci predlagal Henry Kissinger
16
09.07.2022 21:00
6. marca, komaj dva tedna po začetku ruske vojne z Ukrajno, je Henry Kissinger v Washington Postu objavil prispevek z naslovom ... Več.
Piše: Henry Kissinger
Privatizacija znanosti: Slovenija za preboj potrebuje ogromno novih podjetj z visoko dodano vrednostjo
17
08.07.2022 09:00
V Sloveniji na področju znanosti in visokošolskega izobraževanja po letu 1974 vladata izrazita negativna selekcija in nepotizem, ... Več.
Piše: Uredništvo
New World Order: China recalibrating its strategy in Central and Eastern Europe
12
05.07.2022 19:00
China considers Central and Eastern Europe as part of a Chinese sphere of influence on the European continent. From Beijings ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Morda bo spet kriva prejšnja vlada, če je bila lanska gospodarska rast v Sloveniji kar 10-odstotna*
18
03.07.2022 20:39
Potem ko je na začetku leta Statistični urad okvirno izračunal, da je bila gospodarska rast v Sloveniji v lanskem letu dobrih 8 ... Več.
Piše: Bine Kordež
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Portret leve razvajenke: Ali sonce res vzhaja na vzhodu in zahaja na zahodu?
Denis Poniž
Ogledov: 2.429
02/
Roko na srce, Slovenci nimajo pojma, kaj so nevladne organizacije in civilna družba
Miha Burger
Ogledov: 1.689
03/
Uredniški komentar: Če bi bil Trump ameriški predsednik, Putin ne bi razmišljal o Ukrajini
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.337
04/
Stari okostnjaki iz omar ljubljanske nadškofije se bojijo, da bi škof Saje začel čistiti cerkveno nesnago!
Uredništvo
Ogledov: 1.237
05/
Enotnost Evropske unije in Zahoda glede Ukrajine ogrožajo pozivi k "miru za vsako ceno"
Božo Cerar
Ogledov: 1.500
06/
Pravoslavna verska vojna: Hudičev pakt med patriarhom Kirilom in predsednikom Putinom
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.081
07/
Protiamerikanizem in ruska propaganda v Grčiji
George X. Protopapas
Ogledov: 1.155
08/
Nepotrebno, škodljivo in populistično davčno maščevanje "bogatejšemu sloju"
Ivan Simič
Ogledov: 1.776
09/
Panika je odveč, dvigovanje obrestnih mer ne bo prav dosti obremenilo slovenskega proračuna
Bine Kordež
Ogledov: 721
10/
Pro et contra: "Rusi bodo šli do konca, pa naj stane, kar hoče. Za ceno tretje svetovne vojne, če je treba."
Marko Golob
Ogledov: 3.344