Razkrivamo

Donald Trump vs. Hillary Clinton, 2. runda: Tako nizkih udarcev ZDA še niso videle!

Banana republika, brez tradicionalnega rokovanja, ostrina in grožnje z zaporom. To so le nekatere opazke oziroma komentarji, ki jih je mogoče prebrati in slišati po drugem od treh televizijskih soočenj pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, ki bodo 8. novembra. Glede na anketo CNN je zmago na soočenju tudi tokrat slavila demokratska kandidatka Hillary Clinton, vendar nekoliko manj prepričljivo kot prvikrat.

10.10.2016 11:15
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   Donald Trump   Hillary Clinton   soočenje   volitve 2016

Foto: CNN

Po drugem televizijskem soočenju naj bi bili republikanci vsaj delno pomirjeni. 

Po tem ko je igralec Robert De Niro v videoposnetku "obračunal" z republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom in medtem ko demokratska kandidatka Hillary Rodham Clinton trepeta pred objavami WikiLeaksa, se je danes ob 4:30 zjutraj po našem času zaključilo še drugo (od treh) televizijskih soočenj ameriških predsedniških kandidatov pred prihajajočimi volitvami. Ameriški politični analitiki so si tokrat enotni: tokratno soočenje se bo zapisalo v zgodovino kot najbolj umazano.

 

Hillary Clinton in Donald Trump si tokrat niti v roke nista segla.

 

Ponoči je zagotovo najbolj odmevala Trumpova izjava, da bo dal Clintovo zapreti, če bo prihodnji mesec izvoljen za predsednika. "Če bom zmagal, bom dal imenovati posebnega preiskovalca, ki bo pogledal v zadevo (elektronska pošta, op. uredn.). Toliko laži in prevar še nismo videli," je nadaljeval Trump. Clintonova je odvrnila, da je sama sreča, da nekdo s temperamentom Donalda Trumpa ne vodi pravosodja v državi, na kar ji je protikandidat odvrnil: "Ker bi bili potem v zaporu." Sledil je glasen aplavz v prostorih univerze v St. Louisu, kjer je potekalo soočenje.

 

Spomnimo, da je WikiLeaks v petek objavil prepise ukradene elektronske pošte med sodelavci demokratske predsedniške kandidatke, ki jih Clintonova doslej ni hotela objaviti, in iz katerih so razvidne podrobnosti njenih govorov z bankirjem z Wall Streeta.

 

Trump je Clintonovi zagrozil z zaporom.

 

Zadeva z elektronsko pošto je sicer prišla v javnost skorajda istočasno s seksističnimi izjavami Donalda Trumpa iz leta 2005. Kot je znano, je Washington Post prav tako v petek objavil posnetek, v katerem republikanski predsedniški kandidat ponižujoče govori o ženskah, zaradi česar ga je nekaj uglednih republikancev že pozvalo k odstopu od kampanje. "Nisem ponosen na to. Opravičil sem se družini. Opravičil sem se Američanom," je na soočenju že drugič v nekaj dneh korak nazaj stopil Trump. Ob tem je dodal, da je šlo za "pogovor v slačilnici", zadevo pa je skušal nemudoma po republikansko preusmeriti na Islamsko državo in varnost v ZDA. Po komentarjih protikandidatke in voditeljice soočenja se je Trump vrnil še k njenemu soprogu Billu, češ "da je bil veliko hujši".

 

"Do žensk je bil žaljiv," je moralistično pripomnil Trump, ki pa Clintonove ljubice Monice Lewinsky sicer konkretno ni omenil. Je pa pred soočenjem na novinarsko konferenco povabil tri ženske, ki so bile vpletene v spolne škandale z Billom Clintonom, ter žrtev, ki jo je pred okoli 40 leti posilil moški, ki ga je potem kot odvetnica zastopala prav Clintonova.

 

Debata o seksualnih in seksističnih izpadih Donalda Trumpa in Billa Clintona.

 

Trumpove besede, da mu poročene ženske dovolijo, da spi z njimi in jih otipava, ker je slaven, je sicer v soboto komentirala tudi njegova slovenska soproga Melania Trump. Med drugim je izrazila upanje, da bodo ljudje sprejeli njegovo opravičilo, kot ga je sama. Dejstvo je namreč, da se je Trump s ponižujočimi besedami na račun žensk hvalil kmalu po njuni poroki.

 

Po drugem televizijskem soočenju naj bi bili republikanci delno pomirjeni.  

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
2
Beijing’s claims of bringing development to Africa under scrutiny
11
27.09.2023 20:20
It is safe to say that Africa has been closest ally of China since the Bandung Conference in 1955 during the Maoist era. ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Neuvrščeni se vračajo, Evropska unija pa se strelja v koleno
14
25.09.2023 19:36
Norost brez primere, ki nas vsak dan stane vpliva na Bližnjem vzhodu in Afriki. Pomislimo, da so nas eko norosti oropale ... Več.
Piše: Andraž Šest
Kaj je Slovenija, nova nestalna članica varnostnega sveta ZN, sporočila svetu?
11
20.09.2023 11:00
Predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar, se je v torek v New Yorku udeležila 78. zasedanja Generale skupščine ... Več.
Piše: Uredništvo
China's local authorities deal with financial constraints amid economic woes
4
16.09.2023 21:59
Weak consumer demand has pushed the country into deflation, compelling Beijing to consider a more substantial economic stimulus ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Nov "dosežek" Mediane: Na lestvico priljubljenosti politikov vrinila nepolitika Boštjana Šefica
15
11.09.2023 20:18
Medianina zadnja javnomnenjska anketa, objavljena v časniku Delo, ne prinaša le nekoliko popravljenega rezultata za vladajoče ... Več.
Piše: Uredništvo
Mir papeža Frančiška: Novi obraz diplomacije Svetega sedeža
2
10.09.2023 07:00
Papeževa diplomacija je usmerjena v vzpostavljanje in izgradnjo odnosov, zaradi česar nima velikih ciljev, da bi takoj dosegla ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Zveza NATO in Evropska unija na preizkušnji z vojaškimi inovacijami
10
05.09.2023 21:00
Vojna v Ukrajini kaže, kako lahko mešanica starih (predvsem topništva in streliva) in novih tehnologij (npr. povezanih z umetno ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Prvi šolski dan: Ideolog Levice Slavko Gaber gre nad desne ravnatelje in stroko
45
31.08.2023 22:58
Prvi šolski minister Slavko Gaber je na prvi šolski dan spet aktualen. In sicer zato, ker je bil opažen v prostorih ministrstva ... Več.
Piše: Uredništvo
Kaj vse je Tanja Fajon povedala na letošnjem Blejskem strateškem forumu
19
30.08.2023 19:45
Končal se je 18. Blejski strateški forum (BSF), na katerem je avditorij uvodoma nagovorila zunanja ministrica in podpredsednica ... Več.
Piše: Uredništvo
Državni Udar v Nigru: Posledice za Evropsko unijo pri upravljanju migracijskih tokov
8
29.08.2023 21:10
Državni udar v Nigru, ki se je s tem pridružil skupini sahelskih držav, v katerih je prišlo do nasilne spremembe režima, bo ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
African debt trap: Kenya breaches its debt ceiling, Chinese influence looming large
10
28.08.2023 11:00
The gradual rise in Kenian debt level has sent shockwaves to the global community as many see the African countrz going the ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Zakaj imamo tako visok proračunski primanjkljaj
12
26.08.2023 11:00
Skoraj tri milijarde evrov proračunskega primanjkljaja čaka Golobovo vlado, ki je še maja letos, ko je poslancem predstavljala ... Več.
Piše: Bine Kordež
Kaj je ključni problem Golobove ponedeljkove "donatorske večerje" v nekdanji Titovi vili na Bledu
10
25.08.2023 08:30
Premier Robert Golob bo prihodnji teden v Vili Bled gostil večerjo, na katero je povabil predstavnike slovenskega gospodarstva ... Več.
Piše: Uredništvo
Likvidacija Wagnerja je Putinovo doslej najostrejše svarilo ostalim potencialnim upornikom
26
23.08.2023 22:45
Odgovor na vprašanje, v kakšnem odnosu sta Vladimir Putin in Jevgenij Prigožin po nedavnem poskusu Wagnerjevega upora, je ... Več.
Piše: Uredništvo
Pozabljena obletnica: Po dveh letih vladanja so Talibani Afganistan vrnili v srednji vek!
17
20.08.2023 23:29
Dve leti po naglem, takorekoč kaotičnem ameriškem oziroma zahodnem umiku iz Kabula, je slika Afganstana porazna, o čemer pa naši ... Več.
Piše: Božo Cerar
Napetosti med Srbijo in Kosovom: Ali se na Balkanu ponavlja "ukrajinski vzorec"?
9
14.08.2023 22:55
Kosovo je osrednji del zgodbe, ki se je začela v devetdesetih letih in v kateri so pravice in težnje narodov in manjšin še ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Kako je Giorgia Meloni odkrila Ameriko in spravila Italijo nazaj na zemljevid sveta
4
13.08.2023 21:00
Nedavni obisk italijanske predsednice vlade Giorgie Meloni v Washingtonu pomeni pomemben korak glede vloge Italije na ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Women in China face underrepresentation in politics and government
7
13.08.2023 09:34
The time when demographic crisis in China has deteriorated to an unprecedented level, primarily, due to lower birth rates and ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
O distribuciji: Koliko premoženja v državi dejansko obvladuje odstotek Slovencev?
9
11.08.2023 23:30
Koliko premoženja imajo v lasti najbogatejši Slovenci? Nedavno smo prebrali, da naj bi imel odstotek Slovencev v lasti skoraj ... Več.
Piše: Bine Kordež
Chinese-Made Volkswagen Electric Vehicles Face Global Scrutiny: a Trail of Concerns Emerges
13
10.08.2023 21:45
In recent times, Chinese-made Volkswagen electric vehicles (EVs) have come under increasing scrutiny as countries raise concerns ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Izgubljeni planet med Titanikom in ladjo norcev
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.358
02/
Paznica s Kolodvorske in čiščenje javne hiše
Denis Poniž
Ogledov: 1.994
03/
Eksekucijska mrzlica v naši največji javni hiši
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.010
04/
Kaj je Slovenija, nova nestalna članica varnostnega sveta ZN, sporočila svetu?
Uredništvo
Ogledov: 1.634
05/
Migracijska tempirana bomba
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.193
06/
Ena gasilska: Slovenci pospešeno izumiramo in izgubljamo svojo državo
Marjan Podobnik
Ogledov: 1.201
07/
Neuvrščeni se vračajo, Evropska unija pa se strelja v koleno
Andraž Šest
Ogledov: 1.109
08/
Biometrični Anže – simpatični »projekt«, a zaenkrat brez jasne uporabnosti
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.790
09/
Beijing’s claims of bringing development to Africa under scrutiny
Valerio Fabbri
Ogledov: 401
10/
Čas za (za)upanje
Anže Logar
Ogledov: 3.279