Razkrivamo

Donald Trump vs. Hillary Clinton, 2. runda: Tako nizkih udarcev ZDA še niso videle!

Banana republika, brez tradicionalnega rokovanja, ostrina in grožnje z zaporom. To so le nekatere opazke oziroma komentarji, ki jih je mogoče prebrati in slišati po drugem od treh televizijskih soočenj pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, ki bodo 8. novembra. Glede na anketo CNN je zmago na soočenju tudi tokrat slavila demokratska kandidatka Hillary Clinton, vendar nekoliko manj prepričljivo kot prvikrat.

10.10.2016 11:15
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   Donald Trump   Hillary Clinton   soočenje   volitve 2016

Foto: CNN

Po drugem televizijskem soočenju naj bi bili republikanci vsaj delno pomirjeni. 

Po tem ko je igralec Robert De Niro v videoposnetku "obračunal" z republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom in medtem ko demokratska kandidatka Hillary Rodham Clinton trepeta pred objavami WikiLeaksa, se je danes ob 4:30 zjutraj po našem času zaključilo še drugo (od treh) televizijskih soočenj ameriških predsedniških kandidatov pred prihajajočimi volitvami. Ameriški politični analitiki so si tokrat enotni: tokratno soočenje se bo zapisalo v zgodovino kot najbolj umazano.

 

Hillary Clinton in Donald Trump si tokrat niti v roke nista segla.

 

Ponoči je zagotovo najbolj odmevala Trumpova izjava, da bo dal Clintovo zapreti, če bo prihodnji mesec izvoljen za predsednika. "Če bom zmagal, bom dal imenovati posebnega preiskovalca, ki bo pogledal v zadevo (elektronska pošta, op. uredn.). Toliko laži in prevar še nismo videli," je nadaljeval Trump. Clintonova je odvrnila, da je sama sreča, da nekdo s temperamentom Donalda Trumpa ne vodi pravosodja v državi, na kar ji je protikandidat odvrnil: "Ker bi bili potem v zaporu." Sledil je glasen aplavz v prostorih univerze v St. Louisu, kjer je potekalo soočenje.

 

Spomnimo, da je WikiLeaks v petek objavil prepise ukradene elektronske pošte med sodelavci demokratske predsedniške kandidatke, ki jih Clintonova doslej ni hotela objaviti, in iz katerih so razvidne podrobnosti njenih govorov z bankirjem z Wall Streeta.

 

Trump je Clintonovi zagrozil z zaporom.

 

Zadeva z elektronsko pošto je sicer prišla v javnost skorajda istočasno s seksističnimi izjavami Donalda Trumpa iz leta 2005. Kot je znano, je Washington Post prav tako v petek objavil posnetek, v katerem republikanski predsedniški kandidat ponižujoče govori o ženskah, zaradi česar ga je nekaj uglednih republikancev že pozvalo k odstopu od kampanje. "Nisem ponosen na to. Opravičil sem se družini. Opravičil sem se Američanom," je na soočenju že drugič v nekaj dneh korak nazaj stopil Trump. Ob tem je dodal, da je šlo za "pogovor v slačilnici", zadevo pa je skušal nemudoma po republikansko preusmeriti na Islamsko državo in varnost v ZDA. Po komentarjih protikandidatke in voditeljice soočenja se je Trump vrnil še k njenemu soprogu Billu, češ "da je bil veliko hujši".

 

"Do žensk je bil žaljiv," je moralistično pripomnil Trump, ki pa Clintonove ljubice Monice Lewinsky sicer konkretno ni omenil. Je pa pred soočenjem na novinarsko konferenco povabil tri ženske, ki so bile vpletene v spolne škandale z Billom Clintonom, ter žrtev, ki jo je pred okoli 40 leti posilil moški, ki ga je potem kot odvetnica zastopala prav Clintonova.

 

Debata o seksualnih in seksističnih izpadih Donalda Trumpa in Billa Clintona.

 

Trumpove besede, da mu poročene ženske dovolijo, da spi z njimi in jih otipava, ker je slaven, je sicer v soboto komentirala tudi njegova slovenska soproga Melania Trump. Med drugim je izrazila upanje, da bodo ljudje sprejeli njegovo opravičilo, kot ga je sama. Dejstvo je namreč, da se je Trump s ponižujočimi besedami na račun žensk hvalil kmalu po njuni poroki.

 

Po drugem televizijskem soočenju naj bi bili republikanci delno pomirjeni.  

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
2
"Lobiranje" za gradnjo avtosalona AC Pentlja vse bolj divje, javnim uslužbencem zdaj grozijo že kar po telefonu!
7
03.04.2020 12:29
Zgodba o netransparentnem, s sumom korupcije obremenjenem projektu gradnje avtosalona luksuznih vozil BMW in Jaguar na ... Več.
Piše: Uredništvo
Spletke na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje: Je bil izpad Ivana Eržena posledica sladkega maščevanja njegove predhodnice Nine Pirnat?
15
01.04.2020 22:55
Izjava novega v.d. direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Ivana Eržena, češ da vlada pretirava z zadnjimi ... Več.
Piše: Uredništvo
Kaj prinaša megazakon, "protikorona paket" v bilance gospodarskih družb?
6
01.04.2020 00:43
Se še kdo spomni, kako smo še pred nekaj meseci zaradi kakih 50 milijonov evrov proračunskih izdatkov bili plat zvona, češ da se ... Več.
Piše: Bine Kordež
Spomenica Katedrale svobode: "Slovenija med epidemijo, v izrednih razmerah in potem"
12
29.03.2020 10:00
Peter Jambrek, Matej Avbelj, Boštjan M. Jambrek, Ernest Petrič, Dimitrij Rupel, Tomaž Zalaznik so v imenu Katedrale svobode, ... Več.
Piše: Uredništvo
Izredne razmere v gospodarstvu: Učinki koronavirusa na podjetja in podjetnike zahtevajo slovenski "Marshallov plan"
24
24.03.2020 23:30
Za učinkovito spopadanje s posledicami krize bo ključno, da država v čim večji meri nadomesti izpad dohodka zaradi izrednih ... Več.
Piše: Bine Kordež
IZUM in Cobiss.net: Kdo koga zavaja, kdo kaj skriva in čigave interese kdo zastopa?
5
22.03.2020 22:59
Verjetno je bil na seji Odbora Državnega zbora za zunanjo politiko 26. februarja 2020 marsikdo presenečen, ko sta dva mariborska ... Več.
Piše: Tomaž Seljak
Koronavirus in slovenski proračun: Deficita bo najbrž za več milijard, toda ključno je, da ne ustavimo poslovnih verig in denarnih tokov!
7
19.03.2020 16:30
Kakšne posledice bo imel koronavirus na slovensko gospodarstvo, kako bo vplival na proračun? Naš sodelavec Bine Kordež ocenjuje, ... Več.
Piše: Bine Kordež
Koronavirus ubija gospodarstvo: Zaustavitev gospodarske aktivnosti že za mesec dni bi pomenila katastrofo, primerljivo z letom 1991!
17
17.03.2020 00:00
Koronavirus bo imel konkretne posledice tudi na slovensko ekonomijo ter na celotno naše življenje. Upajmo, da bomo epidemijo v ... Več.
Piše: Bine Kordež
Dnevnik mlade žrtve koronavirusa: Vzemite zdravje v svoje roke, pazite nase in na ljudi okoli sebe - predvsem pa: ostanite doma!
11
16.03.2020 02:00
Trudim se dovolj zbrati misli, da začnem pisati o svoji izkušnji. Iskreno? Težko je. Ne izpostavljam se rada. Ni mi prijetno ... Več.
Piše: Uredništvo
Koronavirus, farmacevtska industrija in geopolitika: Ameriško "zategovanje" Kitajske je del medijske kampanje proti Pekingu
5
15.03.2020 11:00
Dejanski razlog, ki tiči za zahodnim političnim in medijskim osredotočenjem na koronavirus, je povzročiti čim več škode ... Več.
Piše: Shane Quinn
Zbogom in hvala za vse okostnjake, Miro! (Analiza diplomacije Mira Cerarja in njegove klavrne zapuščine)
9
13.03.2020 03:00
Predvidoma še danes naj bi ministri nove vlade po prisegi v državnem zboru prevzeli posle od svojih predhodnikov, med drugim ... Več.
Piše: Uredništvo
Predsednik Pahor: "Težko bo, morda bo celo zelo težko. A skupaj bomo uspeli!"
11
12.03.2020 15:19
Slovenija je danes tudi uradno razglasila epidemijo koronavirusa. Aktivirale so se vse sile zaščite in reševanja, vsi napori ... Več.
Piše: Uredništvo
Epidemija koronavirusa je tu! Slovenija se mora pripraviti na to, da najhujše šele prihaja!
7
12.03.2020 01:15
Slovenija nujno potrebuje vlado s polnimi pooblastili, kajti bitka s koronavirusom, ki pri nas napreduje po italijanskem ... Več.
Piše: Uredništvo
S kom se je "spentljal" minister za okolje Simon Zajc, da s svojimi dejanji ogroža kandidaturo Lilijane Kozlovič za pravosodno ministrico?
3
10.03.2020 14:33
Koronavirus in sestavljanje nove vlade sta idealna priložnost za vse, ki izkoriščajo medvladje za uveljavljanje kapitalskih ... Več.
Piše: Uredništvo
Koronavirus: Razmere so resne, vlada suspendirala schengenski režim na meji z Italijo
15
10.03.2020 00:00
Glede na dosedanjo politiko in prakso Šarčeve vlade v odstopu je ponedeljkova odločitev o uvedbi nadzora na meji z Italijo, ki ... Več.
Piše: Uredništvo
Svet za nacionalno varnost ni figov list za katastrofalni "krizni menedžment" Šarčeve vlade
11
09.03.2020 00:30
Svet za nacionalno varnost, ki ga je za ponedeljek sklical premier v odstopu Marjan Šarec, je prva resna poteza njegove vlade v ... Več.
Piše: Uredništvo
Koronavirus v Sloveniji: Če nam grozi italijanski scenarij, potem bo ta konec tedna odločilen za nadaljnjo epidemijo!
19
07.03.2020 18:30
V naslednjih 48 urah, vsekakor pa do ponedeljka zjutraj bo jasno, kaj čaka Slovenijo glede koronavirusa. Ali je možen ... Več.
Piše: Uredništvo
Ko sem "ustrelil" Mira Cerarja, so me ovajali in medijsko linčali, ko pa sem Janeza Janšo, so bili vsi pomenljivo tiho ...
14
07.03.2020 00:45
Boj proti kulturnemu boju, ki zastruplja Slovenijo, bo veliko trdovratnejši od spopadanja s koronavirusom. Kajti medtem ko virus ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Janševa vlada in javne finance: Koalicijska pogodba je resda radodarna, toda proračunske omejitve so znane
10
03.03.2020 23:00
Po torkovi izvolitvi Janeza Janše za mandatarja je izvolitev nove koalicijske vlade le vprašanje časa. Kaj v tem kontekstu ... Več.
Piše: Bine Kordež
Minister za zdravje Šabeder tvega, da se bo z dotikanjem obraza okužil s koronavirusom!
12
02.03.2020 21:35
Na včerajšnji seji državnega zbora je marsikdo začudeno opazoval ministra za zdravje v odstopu Aleša Šabedra. Prvo pravilo ... Več.
Piše: Uredništvo
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Spletke na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje: Je bil izpad Ivana Eržena posledica sladkega maščevanja njegove predhodnice Nine Pirnat?
Uredništvo
Ogledov: 2,697
02/
"Lobiranje" za gradnjo avtosalona AC Pentlja vse bolj divje, javnim uslužbencem zdaj grozijo že kar po telefonu!
Uredništvo
Ogledov: 2,587
03/
Uredniški komentar: Vojna s koronavirusom bo še trajala, lahko tudi pol leta, zato je poleg zdravja zdaj bistveno ohranjanje delovnih mest
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2,002
04/
Spomenica Katedrale svobode: "Slovenija med epidemijo, v izrednih razmerah in potem"
Uredništvo
Ogledov: 1,595
05/
Rešitev pred "glasom ulice" je le določena institucionalizacija oblik delovanja četrte veje oblasti
Miha Burger
Ogledov: 1,258
06/
Kaj botruje barvni slepoti v osnovnih definicijah: odgovornost ali krivda?
Igor Vlačič
Ogledov: 1,790
07/
Koronavojna: Izredne razmere v slovenskem gospodarstvu in po celem svetu zahtevajo takojšnje ukrepe!
Mark Stemberger
Ogledov: 1,358
08/
Devet življenj Boruta Jamnika: Cerarjeva vlada vabi tuje investitorje, Jamnik pa jih preračunljivo odganja
Uredništvo
Ogledov: 8,763
09/
Kaj prinaša megazakon, "protikorona paket" v bilance gospodarskih družb?
Bine Kordež
Ogledov: 984
10/
Covid-19 ne ubija le ljudi, temveč je tudi medijski virus, ki bo pokončal večino dnevnega tiska
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2,656