Izjava dneva

Piše se zgodovina

09.11.2016 09:23
Ključne besede:   Donald Trump   volitve   ZDA   Hillary Clinton

Foto: Instagram/DonaldTrump

To je bil zgodovinski dogodek, a da bo res zgodovinski, bom moral opraviti veliko delo. Obljubljam, da vas ne bom razočaral.

Presenetljivo je 45. predsednik ZDA postal Donald Trump. Republikanec je v nagovoru povedal, da je čas, da Amerika stopi skupaj. In zatrdil, da bo predsednik vseh Američanov.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
Sova išče čuke
3
21.05.2019 10:11

Želimo pritegniti dinamične in motivirane sodelavce, ki jih zanima delo na obveščevalno-varnostnem področju, jih ... Več.

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (SOVA) je objavila javni razpis za sedem novih delovnih mest. Iščejo tajne sodelavce, analitike in pravnike. Pravijo, da bi radi pritegnili dinamične in motivirane delavce. Glede na plače in siceršnjo delovno klimo na Sovi marsikdo dvomi, da jim bo to uspelo. Ja pa oglas za zaposlitev izvirna ideja. Morda bi po koncu razpisa javno objavili tudi sedmerico srečnih izbrancev?

Evrovozijski kruhoborci
3
15.05.2019 06:52

600.000 evrov nas stane Evrovizijska popevka. Nič ni s tem narobe, če bi Zala in Gašper dobila vsaj pol od tega. Ali ... Več.

Božidar Novak, podjetnik, ustanovitelj komunikacijske skupine SPEM, legenda odnosov z javnostmi in občasni pisatelj, je zadel bistvo s to izjavo. Evrovizija je od leta 1992, ko je Slovenija na njej prvič nastopila samostojno, napol sprivatiziran projekt skupine ljudi na RTV Slovenija, ki jim nihče nič ne more. Še najmanj vsakokratni generalni direktor te javne hiše.

Največ sodnic v Evropi
4
02.05.2019 23:35

Slovenija ima na število prebivalcev največ sodnikov Evropi. Samo kakšnih?

Dr. Boštjan M. Zupančič, dolgoletni profesor prava in sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu, na tviterju o zanimivi statistiki, ki podira ponarodele floskule o sodnih zaostankih kot posledici kadrovske suše v slovenskem sodstvu, kjer je okoli 85 % sodnikov ženskega spola.

Praznik po prazniku
8
01.05.2019 22:23

ŽIVEL 2. MAJ, PRAZNIK DELA.

Čestitamo vam za 2. maj, praznik dela. Samo redke države v Evropi se lahko pohvalijo, da je pri njih tudi 2. maj državni praznik in dela prost dan. V Evropski uniji je Slovenija sicer edina, so pa 2. maja delavci in občani doma tudi v Bosni, Srbiji in Črni gori ter Ukrajini.

Praznik Protiimperialistične fronte
7
26.04.2019 20:45

BRALCEM VOŠČIMO OB 27. APRILU, DNEVU BOJA PROTI IMPERIALIZMU.

Šiško gre v Katalonijo!
3
23.04.2019 09:05

Andrej Šiško se bo v naslednjih dneh med volilno kampanijo odzval na povabilo in obiskal Katalonijo.

Anica Bidar, sopredsednica Gibanja Zedinjena Slovenija, je ponosno sporočila, da bo stranka nastopila na volitvah v Evropski parlament, pa tudi to, da bo njen predsednik Andrej Šiško obiskal Katalonijo. O tem, kaj bo tam počel, so še skrivostni. Bo morda tamkajšnjim secesionistom delil izkušnje glede štajerske varde oziroma postroja prostovoljcev, ali pa bo njegov obisk na bolj akademski ravni in bo denimo predaval na Inštitutu za mednarodne odnose v Barceloni?

Irena Joveva in davki v EU
5
12.04.2019 22:52

"Davčne ureditve na ravni EU ni, saj bi s tem države izgubile suverenost na področju davkov. A je potrebno določiti ... Več.

Irena Joveva, simpatična novinarka in "Spitzenkandidatka" vladajoče stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ), je na petkovem predvolilnem soočenju na ljubljanski Pravni fakulteti ustrelila kozla, kot se reče. Izjavila je nekaj, kar niti slučajno ne drži. Njeno izjavo, ki jo je najprej objavila na svojem tviter profilu @StrankaLMS, so seveda kmalu zatem izbrisali. Ko je nekdo ugotovil, da gre za "bullshit", kot se reče. Se zgodi, ni kaj. Bivši novinarski kolegivi Jovevi želimo več sreče na prihodnjih soočenjih in čim manj razočaranja po koncu evropskih volitev.

Požarjevi prisluhi
2
11.04.2019 09:33

Viri tudi pravijo, da se je direktorju Sove Rajku Kozmelju tresel glas, Damir Črncec, državni ... Več.

Bojan Požar, urednik spletnega portala Požareport in oddaje Faktor na TV3, je imel na torkovi seji Šarčevega Sveta za nacionalno varnost očitno svoja "ušesa". Kot je znano se je Svet sešel zaradi "prisluškovalne afere", s katero je slovenska vlada za nekaj dni proti sosednji Hrvaški sprožila (medijsko) vojno, ker naj bi Ivan Tolj, svetovalec graške Styrije na Hrvaškem, po telefonu prosil Luda Bammensa, finančnega direktorja sklada KKR, naj preko svojih zvez vpliva na POP TV, da ne bi objavila (stare) informacije o tem, da je prisluškovanje Simoni Drenik in Jerneju Sekolcu pred štirimi let delo hrvaške obveščevalne službe SOA. Požar ugotavlja, da je celotna afera umetno sproducirana in namenjena predvolilni kampanji za evropske volitve, naročniki pa sedijo v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca. Je sploh kaj za dodati?

Požar in generalmajorka
12
08.04.2019 08:14

Požarju je treba že enkrat zapreti gobec, da ne bo serijsko sral po ljudeh in kot zdravo za gotovo prodajal zlonamerne trače, ... Več.

Marko Crnkovič, kolumnist Večera in urednik spletnega medija Fokuspokus, se je razhudil nad zadnjo afero, povezano z načelnico Generalštaba Slovenske vojske Alenko Ermenc, ki jo je Bojan Požar, urednik portala Požareport, obtožil, da je bila na bolniški zaradi psihičnih težav. Požar ni vzrok, temveč posledica "idiotizacije medijskega in javnega diskruza", je prepričan Crnkovič, ki je s Požarjem že nekaj časa na bojni nogi. Na družbenih omrežjih, zlasti tviterju, je Crnkovičev komentar z naslovom Hvala bogu, da je generalmajorska ovadila Požarja, sprožil zelo burne odzive, med katerimi ni manjkalo tudi osebnih žalitev in zmerljivk.

Mrtvec
8
31.03.2019 22:31

Nisem politično mrtev.

Miro Cerar, nekdanji premier in trenutni zunanji minister, je v intervjuju za Dnevnik razkril, da je politično še vedno živ. Potem ko se je z odstopom okoljskega ministra Jureta Lebna verjetno za nekaj časa izognil osebni odgovornosti za korupcijo v primeru 2. tira, in potem ko je prejšnji teden vznemirjal javnost z gromovništvom proti Hrvaški zaradi Piranskega zaliva, se je zdaj očitno odločil, da je čas za "piar". Prvi cilj je javnost prepričati, da politično še ni mrtev. Četudi ima kup bojevitih svetovalcev in svetovalk za komuniciranje, etični profesor Cerar očitno še ni dojel, da je zanikanje v metajeziku pravzaprav potrjevanje. Zaradi tega si z intervjuji, v katerih zagotavlja, da je še živ, koplje še globljo jamo ... Skratka, Miro Cerar je še kako politično mrtev.

Ko premier nima nič za povedati
8
19.03.2019 23:55

Moj govor v Evropskem parlamentu v tem času bi bil lahko razumljen kot predvolilni. Tisti, ki mi danes očitate, ker ne bom ... Več.

Marjan Šarec, komik v vlogi predsednika vlade, se je na tviterju odzval na precej utemeljene kritike, češ da se je po nepotrebnem in brez razloga odrekel povabilu, da bi v kratkem nagovoril poslance Evropskega parlamenta. Urednik portala+ Dejan Steinbuch se je na njegovo "pojasnilo" odzval s sarkazmom: Morda pa slovenski premier evroposlancem enostavno nima nič pametnega za povedati?!

Antisemitizem
8
18.03.2019 08:49

Izreal nima pravice biti judovska država, saj to pomeni institucionalizacijo diskriminacije.

Boris Vasev, aktivist in novinar spletnega portala MMC RTV Slovenije, ne skriva svojega antisemitizma, sovraštva do Izraela oziroma ljubezni do Palestincev. Intervju z ameriško politologinjo Virginio Tilley je zlorabil za ponovno razširjanje sovražnega govora do države Izrael, ki ji intervju odreka pravico do obstoja, Izraelce pa razglaša za nekakšne naciste, ki imajo Palestince zaprte v koncentracijskih taboriščih. Glede na latentni antisemitizem, ki je v Sloveniji prisoten že od sredine 19. stoletja, so takšne trditve seveda skrajno problematične. Sicer pa je razvpito poročilo OZN o izraelu, pod katerega se je podpisala tudi Virginia Tilley, v svoji vsebini tako kontroverzno (očitajo mu, da je izrazito pristransko, naklonjeno palestinski strani), da se je od njega distanciral celo generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres. 

Zmagova(lna) rešitev
14
08.03.2019 17:30

Dokler ne bomo postavili ene tri tipe pred zid in jih počili, ne bo nič.

Zmago Jelinčič Plementi je v četrtkovi oddaji Tarča na nacionalki ponovno poskrbel za svojo reklamo. V razpravi o škandalu z maketo drugega tira je voditeljico Eriko Žnidaršič sprovociral s stavkom, ki je v slovenskih gostilnahže ponarodel. Da bi bilo namreč treba nekaj ljudi, ki so najbolj odgovorni za korupcijo na Slovenskem, enostavno postaviti pred zid. Toda Plemeniti je besede, ki vsebujejo elemente sovražnega govora, izrekel na javni televiziji, zato si je prislužil ukor voditeljice. V državnem zboru je sicer njegov kolega iz stranke Levica že pred časom podobno razmišljal, le da izključno v ideološkem kontekstu. Miha Kordiš je dejal, da bi bilo kapitaliste treba "obrat do zadnjega beliča, nato pa bajoneti sterat v morje".

 

Inšpektor Kangler
4
07.03.2019 00:15

Očitno gre (pri napadu na Ivana Simiča, op. uredn.) za zrežirano zgodbo, kdo pa ve, da Ivan Simič tak zgodaj hodi v službo? ... Več.

Franc Kangler, nekdanji kriminalist in kasnejši župan, si je na tviterju ob včerajšnjem incidentu v Ljubljani, ko je zgodaj zjutraj neznanec fizično napadel Ivana Simiča pred njegovo pisarno, zastavil nekaj tehtnih vprašanj, s katerimi bi se morali ukvarjati kriminalisti. Kot nekdanji kriminalist Kangler dobro pozna njihove metode dela, drugo vprašanje pa je, kakšna je verjetnost, da nekdo v tej državi dejansko organizirano in sistematično spremlja delo "oporečnikov". Po našem mnenju zelo majhna. Sploh če pomislimo na razsulo, v katere je (bila) Sova. Pa ta slovenskih državljanov niti ne sme zakonito spremljati ...

Obrtna cona mafije in islamistov?
6
03.03.2019 23:41

Različna poročila, od Knovsa, Evropske komisije do Europola in ZN, kažejo, da ima Slovenija zelo veliko težavo zaradi zlitja ... Več.

Rado Pezdir, ekonomist in kolumnist, v zadnjem Reporterju ugotavlja, da ob vsesplošni sreči v državi, ki jo izkazujejo javnomnenjske ankete, v katerih vlada uživa 70-odstotno podporo, premierja Marjana Šarca vseeno lahko marsikaj skrbi. Tudi razkroj policijskega sistema in še posebej varnostnega sistema.

Kontaminirana ekipa
3
25.02.2019 18:33

Jure Leben pravi, da so "delali na način ekipe". In nihče od ostalih v tej zgodbi ni ugovarjal. Prav. Ampak potem ... Več.

Igor Mekina, urednik portala Insajder, ugotavlja, da se afera z maketo za 2. tir odvija po ustaljenem vzorcu. Škandal, ki najbolj bremeni Cerajevo SMC, bi glavni akterji radi relativizirali tako, da bi odgovornost delno naprtili podrejenim - celo znani oglaševalski agenciji Futura, delno pa se izgovarjajo na dejstvo, da kriminalistična preiskava še ni zaključena. Toda SMC ima zaradi "afere Maketa" že zdaj okoli 2,5 % odstotno podporo, prav tako pa utegne premier Marjan Šarec preventivno sprožiti postopek razrešitve Jureta Lebna, ta hip daleč najbolj kontaminiranega ministra v svoji vladni ekipi. Bojan Požar je med vrsticami že namignil, da je za Prešičkom naslednji na vrsti prav - Leben.

Moskovski vazali
8
24.02.2019 15:00

To je moj prvi obisk Slovenije v vlogi zunanjega ministra, ne pa tudi prvi v mojem življenju. Res sem zelo vesel, da sem ... Več.

Jeremy Hunt, britanski zunanji minister, je med obiskom Ljubljane na uradni tiskovni konferenci s svojim gostiteljem, slovenskim zunanjim ministrom Mirom Cerarjem, izrekel stavek, zaradi katerega je bila Slovenija ponovno na "prvih straneh" tujih, predvsem britanskih medijev. Imenovati Slovenijo "vazalsko državo Sovjetske zveze" je - zgodovinsko gledano - kar hud spodrsljaj, ki si ga šef britanske diplomacije, so ugotavljali mediji na Otoku, ne bi smel privoščiti. Ni pa to njegov prvi faux-pas, so dodali.

Z vojsko je konec?!
9
21.02.2019 19:58

Država kaže, da za vojsko ne more zagotoviti finančnih, kadrovskih in materialnih virov, ki so potrebni za razvoj Slovenske ... Več.

Generalmajor Alojz Šteiner, nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske, se je kritično odzval na novico, da se je vlada Marjana Šarca zaradi pritiska stranke Levica na koncu le odpovedala načrtovani nabavi novih oklepnikov. Šteiner podobno kot še nekateri nekdanji visoki častniki Slovenske vojske, ki so si upali javno spregovoriti, ugotavlja to, kar je med poznavalci znano že več let: da je namreč naša vojska tehnološko uničena, kadrovsko zdesetkana in predvsem demoralizirana. Za začetek njenega konca je odgovorna Pahorjeva vlada (2008-2011), ki je usodno zmanjšala vojaški proračun. Slovenska vojska si od takrat nikoli več ni opomogla in samo upamo lahko, da nam je nikoli ne bo treba uporabiti ...

Evroposlanec Janša
5
20.02.2019 09:11

Janšev odhod v Bruselj bi lahko pomenil, da je za SDS prišel čas tranzicije in da bo stranko prevzel nekdo ... Več.

Novinar Igor Kršinar je v tedniku Reporter ugibal, kaj pomenijo namigi, naj bi se vodja SDS Janez Janša začel zanimati za nastop na evropskih volitvah 26. maja. Če se prvak opozicije odločil za kandidaturo, bi bilo to svojevrstno presenečenje, ki bi okrepilo ugibanja o njegovi "postopni politični upokojitvi".

Ilka in slovenska resničnost
1
11.02.2019 11:22

Popravek – Slovenija ni osvojila zlate medalje v smuku, Ilka Štuhec jo je! In njen team, skupaj s sponzorji ... ... Več.

Jure Mikuž, direktor slovenskega sklada tvegana kapitala RSG Kapital, na tviterju ugotavlja, kaj vse je značilno za našo slovensko realnost...

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Bye Bye, Schengen!* Zunanji minister Cerar z norimi idejami škoduje nacionalnim interesom Slovenije!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 3,781
02/
Vzporedna država
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 2,938
03/
Prvo televizijsko soočenje: Brez Tanje Fajon bi šla Evropa verjetno že zdavnaj k vragu
Edvard Kadič
Ogledov: 2,554
04/
Arbitraža o meji: Pekel do zadnjega mejnika v Piranskem zalivu
Angel Polajnko
Ogledov: 1,337
05/
Kitajci in Titovo Velenje: Ko levica dela v interesu velekapitala in multinacionalk
Oskar M. Salobir
Ogledov: 1,162
06/
Meditacija po prireditvah ob 30. obletnici Majniške deklaracije in pred evropskimi volitvami
Dimitrij Rupel
Ogledov: 1,484
07/
Stopila sem iz cone ugodja. Vem, kaj hočem: Čisto. Skupaj. Zdaj.
Urša Zgojznik
Ogledov: 932
08/
Azbestoza, nikoli dokončana zgodba: Največ obolelih se bo pojavilo leta 2020!
Aljoša Pečan
Ogledov: 1,282
09/
Humanistični deficit: Demokracija je šibkejša, kadar samo govorimo z enako mislečimi
Mihael Brejc
Ogledov: 955
10/
Jugonostalgični pacienti: Če bodo iznašli časovni stroj, se bo pol Slovencev hotelo vrniti v SFRJ!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 3,840