Izjava dneva

Piar ofenziva

16.01.2017 16:43
Ključne besede:   Miro Cerar   migranti   vlada   begunska kriza   azilni dom

Foto: Twitter.com/MiroCerar

Človek je v središču moje politike. Slovenija spoštuje zaveze, sprejete na ravni EU, z migranti ravnamo odgovorno in humano ter skrbimo za varnost.

Potem ko je moralni in etični predsednik vlade Miro Cerar zaradi novele zakona o tujcih prejel skupno zaušnico generalnega sekretarja Sveta Evrope Thorbjorna Jaglanda in nevladnih oragnizacij, je danes že obiskal azilni dom v Ljubljani ter novinarjem in javnosti (tudi prek Twitterja) zaupal nekaj velikih besed o človekovih pravicah. Medtem pa bodeča žica še naprej "krasi" zeleno in strpno Slovenijo ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
4
Marjan, gremo na tečaj retorike!
8
11.08.2018 14:15

Mi bomo v zelo kratkem času opravili, bodo strokovne skupine opravile delo, da se pride do izhodišča za potem seveda ... Več.

Marjana Šarca precej ljudi z zanimanjem posluša. Malce težje je doumeti, kaj je želel povedati, sploh če beremo prepise njegovih izjav. Spodnja dokazuje, da možakar še pred nastopom premierske funkcije ustreza definiciji politika: veliko govori, pa nič ne pove. Toda pri Šarcu vidimo še en, precej hujši problem: pozorno branje njegove izjave nas zbega, ker nikakor ne uspemo izluščiti, kaj za vraga je bodoči gospod premier, ki bo čez nekaj let predsedoval Evropski uniji, sploh hotel povedati. Na portalu+ resno razmišljamo, da bi zbrali sredstva in mu plačali osnovni tečaj retorike, za nadaljevalnega pa lahko začnemo zbirati plastične zamaške.

Manjšinska vlada, poslovna priložnost
0
09.08.2018 23:17

Za interesne skupine, lobije, je takšna manjšinska vlada, ki jo sestavlja veliko število raznorodnih ... Več.

Bojan Dobovšek, predsednik stranke Dobra država, je prišel do zaključka, da nastajajoča vlada Marjana Šarca razen njegovim osebnim ambicijam najbolj ustreza lobijem, ki iz zakulisja upravljajo z državnim premoženjem in skrbijo, da jih bomo davkoplačevalci s preplačanimi investicijami še naprej nesebično financirali.

Razočarani playboy Marjan
7
03.08.2018 12:02

"Razočaran nisem. Kdor je razočaran, ta ni za v politiko." Šarec meni zveni kot devičnik, ki se vztrajno trudi kako ... Več.

Novica Mihajlović, novinar in komentator časnika Delo, na tviterju o (ne)razočaranju Marjana Šarca, ki deluje kot neuspeli ženskar in samega sebe prepričuje, da mu bo nekoč le uspelo... 

Ko Svetlana strelja kozle
11
28.07.2018 21:16

Pozabili smo na osnovna pravila o neodvisnosti medijev in na vse zadevne tranzicijske napake: neodvisni mediji so pač tisti, ... Več.

Beograjska antropologinja Svetlana Slapšak je v zadnji kolumni v Večeru brutalno obračunala z janšisti, nacisti in drugimi izmečki, ki po njeni strokovni presoji ogrožajo zdravo levičarsko klimo v Sloveniji. No, vsakdo ima pravico do svojega mnenja. Tudi priseljeni akademiki. Se je pa Slapšakovi ob tem zapisala tudi misel, ob kateri smo se celo tolerantni in politično baje "vsegliharski" liberalci prijeli za glavo. Da je namreč država (družba) tista, ki je zadolžena za financiranje neodvisnih medijev. Je gospa prišla že v tista leta, ko malce preveč idealizira svoj odcveteli svet, ali pa o neodvisnih medijih v moderni družbi preprosto nima nobenega drugega razen teoretskega znanja?

Tožite Evropsko unijo!?
0
16.07.2018 01:10

Rekel mi je, da bi morala tožiti Evropsko unijo, ne pa se pogajati z njo.

Britanska premierka Theresa May je novinarju BBC Andrewu Marru razkrila, kaj ji je predlagal ameriški predsednik Donald Trump glede - brexita. Če bi Velika Britanija dejansko sprejela Trumpovo zmešano idejo, bi tožbo obravnavalo Sodišče Evropskih skupnosti v Luksemburgu, se pravi prav tisto sodišče, kamor je slovenska vlada minuli petek vložila tožbo zaradi arbitraže proti Hrvaški. Zato je potrebno biti previden, preden Trumpa obtožujemo, da je nor, ker Britancem predlaga, naj tožijo EU. Kot pravijo tisti s smislom za humor, je Trump idejo očitno dobil od zmešanega Mira Cerarja in njegove vlade ...

Po Šarcu Janša
2
12.07.2018 08:59

Nisem si mislil, da bi me lahko karkoli pripeljalo do tega, da bi si želel, da Janša kljub vsem nahrbtnikom spet ... Več.

Gregor Virant, nekdanji politik in minister, je na tviterju prišel do spoznanja, da so obeti, da bo Marjan Šarec sestavil svojo koalicijo, tako zelo pičli, da ni izključena vrnitev Janše na oblast. In - kar je še bolj pomenljivo - da to niti ne bi bila takšna katastrofa. 

Socializem in Bosna
3
01.07.2018 18:34

Socializem je Slovenijo oropal poguma za reforme. Posledično je t.i. levosredinska politika tako preplašena, da raje ... Več.

Tomaž Štih, na tviterju @Libertarec, o tem, kako usodne so lahko posledice strahu pred reformami na t.i. levi sredini.

Janša 2.0?!
9
05.06.2018 10:35

Poskusimo še optimističen pogled na volilni izid. Janša je najsposobnejši politik na Slovenskem. Iz ... Več.

Gregor Virant, nekdanji minister in politik, na twitterju precej spravljivo in optimistično o Janezu Janši kot morebitnemu novemu mandatarju in predsedniku vlade. 

Protesti proti Janševi vladi
12
22.05.2018 09:50

Racionalna odločitev levega volivca (volivke) je odhod na volitve 3. junija in glas za socialne demokrate. V nasprotnem ... Več.

Uroš Jauševec, dolgoletni glavni tajnik socialnih demokratov, je na tviterju namignil, da utegne biti spoštovanje izida volitev pod vprašajem, če bi na volitvah 3. junija zmagala SDS, mandatar oziroma premier pa bi postal Janez Janša. V tem primeru, tako se pač priduša Jauševec, bi se na ulice zgrnili protestniki.

"Turška" koalicija
13
14.05.2018 09:22

Veliko koalicijo zagovarjam že deset let. Izpeljala bi lahko ključne reforme gospodarskega in političnega ... Več.

Nekdanji minister Žiga Turk, sicer pa profesor in tviteraš, je v kolumni na Siolu nakazal obrise projekta, ki se zdi danes skorajda neverjeten, vendar ima vso racionalno podlago. Velika koalicija bi po njegovem simbolno dokazala, da prepad med "partizani in domobranci" ni nepremostljiv. Turk meni, da so za veliko koalicijo "na levi, desni in sredini potrebni državniki", kajti samo oni bi lahko presegli delitve, ki paralizirajo Slovenijo. Iz Turkovih ust v božja ušesa?

Butnskala
12
30.04.2018 22:06

Moč Slovenije vidim v izjemnih naravnih potencialih, v vodi, lesu in čistem zraku.

Miro Cerar, premier v odstopu, se je na twitterju hvalil, kje vse vidi potenciale Slovenije. Sploh les deluje zelo prepričljivo.

Med Putinom in Zahodom
9
04.04.2018 11:28

Slovenci bi morali dolgoročno presoditi, kaj je njihov interes. So to demokratične vrednote Zahoda, svobodni trg ali so bolj ... Več.

Brent R. Hartley, veleposlanik Združenih držav Amerike v Ljubljani, je v pogovoru za Reporter precej neposredno izpostavil ključno dilemo slovenskega soliranja v odnosih s Putinovo Rusijo: da namreč na dveh stolih ni moč sedeti in da se bo treba čim prej odločiti, na čigavi strani pravzaprav smo ...

Izgnati ali ne izgnati?
8
27.03.2018 20:25

Mi smo prepričani, da bi morala Slovenija izgnati ruske diplomate.

Jožef Horvat (NSi), predsednik odbora za zunanjo politiko, je takole povzel stališče svoje stranke glede ravnanja Slovenije, ko gre za precej usklajeno akcijo evropskih držav, članic Evropske unije, ki so zaradi zelo verjetne ruske vpletenosti v napad z živčnim plinom v Veliki Britaniji začele postopek izgona ruskih diplomatov, ki jih sumijo vohunjenja. Horvat je tudi opozoril, da Slovenija nima vlade s polnimi pooblastili, zato bi morali še toliko bolj spoštovati zakon o zunanjih zadevah, v katerem piše, da slovensko zunanjo politiko usmerja državni zbor. Za razliko od Horvata so ostali slovenski politiki bodisi tiho (ker nimajo mnenja) bodisi so bolj ali manj naklonjeni liku in dela Vladimirja Putina. Pri tem posebej izstopa zunanji minister v odstopu Karl Erjavec.

Narkokartel
6
17.03.2018 17:59

Oskrba s kokainom je vse boljša.

Takole se je glasil naslov članka v petkovi izdaji časnika Dnevnik in zaradi svoje dvoumne sporočilnosti sprožil kar nekaj komentarjev in ugibanj.

Vpliv mraza na bankirje
2
26.02.2018 10:44

Tako je mraz zunaj, da sem prejle videl bankirja z rokami v svojih žepih.

Aleš Lednik, novinar Večera, na tviterju o tem, kakšne pozitivne posledice nam prinaša polarni mraz.

Feldmaršal Janša
19
19.02.2018 15:29

Janez Janša je frustrirani feldmaršal kulturnega boja, ki so ga 26 let ustavljali kot utelešenje zla, ... Več.

Marko Crnkovič je v komentarju v Večeru prišel do zaključka, da se je namera Spomenke Hribar po zaustavljanju desnice po vseh teh letih izjalovila, posledično pa je desnica začela radikalno zaostrovati svoj način političnega komuniciranja s svetom, ki je v primeru letošnjih Prešernovih nagrajenk dejansko dosegel dno. Crnkovič predlaga, da se "steklih psov desnice", kot jih kruto imenuje, ne da ustavljati drugače kot tako, da jih ignoriramo, saj si ne zaslužijo naše pozornosti.

Ekonomija za na luno
5
16.02.2018 01:33

Umiram od smeha ob izjavi Mesca, da je treba zmanjšati odvisnost od zunanjega trga. Nekdo mu je pravilno ... Več.

Miloš Cirič, svetovalec in lobist, na tviterju ni skrival smeha ob včerajšnji izjavi predsednika stranke Levica Luke Mesca v oddaji Tarča glede globalne ekonomske odvisnosti Slovenije oziroma potrebi po "okrepitvi notranjega trga", češ da smo preveč odvisni od izvoza, ki da je "največja Ahilova peta našega gospodarstva".

Kliči UKC za rop
6
01.02.2018 22:30

Ugotovitve računskega sodišča kažejo na popolno odsotnost najmanjše etike in morale ter na pravi balkanski ... Več.

Blaž Mrevlje, interventni kardiolog in komentator portala+, je za Siol.net pokomentiral ugotovitve Računskega sodišča o netransparentnih nabavah medicinskega materiala v ljubljanskem Kliničnem centru, in jih primerjal z balkanskim rodeom.

Dvoličnost
2
24.01.2018 00:25

Slovenija zelo dosledno spoštuje načelo ene Kitajske.

Zunanji minister Karl Viktor Erjavec je ob nedavnem zapletu s komunistično Kitajsko, ki zahteva izročitev tajvanskih državljanov, aretiranih pri nas in osumljenih kaznivih dejanj, poudarjal, kako Slovenija ne priznava Tajvana in spoštuje načelo "ene Kitajske" (kar pomeni, da nima razumevanja niti za vprašanje Tibeta oziroma dalaj lame). A kaj ko taisti Erjavec hkrati nekritično pristaja na vsiljeno zahtevo skrajne levice o priznanju palestinske države, kar seveda ne bo minilo brez ostrih reakcij Izraela.

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Glosa: Morda res ne sliši več dobro, toda pri 89. bi bil Janez Zemljarič lahko minister za zdravje
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.644
02/
Kaj je poslanstvo politike? Kakšni so glavni nameni in cilji Marjana Šarca?
Dimitrij Rupel
Ogledov: 2.312
03/
Blejske opazke: Da bi čim dalj trajalo, da bi čim prej minilo
Dimitrij Rupel
Ogledov: 1.791
04/
Lord Acton, oblast in zgodovina: O vprašanju sprave med Slovenci
Keith Miles
Ogledov: 1.975
05/
Uboji na pediatriji - Mednarodno poročilo o otroški srčni kirurgiji, 4. del
Blaž Mrevlje
Ogledov: 1.969
06/
Klimatska naprava z montažo vred stane v eni od spletnih trgovin manj kot so pokradli na eni sami žilni opornici!
Blaž Mrevlje
Ogledov: 1.566
07/
Skeri Heri, ne seri: prevoz kartonastih škatel na sodišče je res vrhunska predstava za javnost!
Blaž Mrevlje
Ogledov: 2.526
08/
Grški jogurti se vračajo: Tudi Ljubljanske mlekarne ne marajo križev
Marjan Novak
Ogledov: 1.396
09/
Uboji na pediatriji - Mednarodno poročilo o otroški srčni kirurgiji, 5. del
Blaž Mrevlje
Ogledov: 1.178
10/
Kdo sploh še potrebuje kulturo?
Vid Sagadin Žigon
Ogledov: 1.494