Izjava dneva

Piar ofenziva

16.01.2017 16:43
Ključne besede:   Miro Cerar   migranti   vlada   begunska kriza   azilni dom

Foto: Twitter.com/MiroCerar

Človek je v središču moje politike. Slovenija spoštuje zaveze, sprejete na ravni EU, z migranti ravnamo odgovorno in humano ter skrbimo za varnost.

Potem ko je moralni in etični predsednik vlade Miro Cerar zaradi novele zakona o tujcih prejel skupno zaušnico generalnega sekretarja Sveta Evrope Thorbjorna Jaglanda in nevladnih oragnizacij, je danes že obiskal azilni dom v Ljubljani ter novinarjem in javnosti (tudi prek Twitterja) zaupal nekaj velikih besed o človekovih pravicah. Medtem pa bodeča žica še naprej "krasi" zeleno in strpno Slovenijo ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
4
Važno, da je naš!?
9
20.10.2018 15:36

Zaradi ideološkega ključa so naši levičarji pripravljeni pozabiti na vse in vse odpustiti. Podobno velja za ... Več.

Maja Sunčič v svoji zadnji kolumni Kdo bo zmagal v Ljubljani: Kučan ali Janša? v tedniku Reporter ugotavlja, da sta si slovenska levica in desnica v nečem zelo podobni. Obe namreč do konca branita "svoje" kadre, pri čemer niti levice niti desnice ne zanimata resnica in pravica, pač pa zgolj in samo ideološka pripadnost: "Kdor se ne strinja, ga izločijo, povozijo, popljuvajo in spodijo stran – tudi v primerih najbolj spornih, celo kaznivih dejanj. Za levico in desnico velja enaka ideologija: ni pomembno, da je naš do vratu v blatu, samo da je naš!"

L'Etat c'est Bandelli
12
12.10.2018 07:22

Ne bom ničesar pojasnjeval, po zakonu lahko počnem, kar hočem.

Minister Marko Bandelli je po seji vlade takole komentiral novinarsko vprašanje glede vožnje z modrimi lučmi po avtocesti. Bivši župan Komna in minister iz kvote Stranke Alenke Bratušek je zadnji primer samopašne, šerifovske oblasti, ki ji moč tako stopi v glavi, da izgubi razum. Ali kot je na tviterju dejal odgovorni urednik portala+: "Italijanski priimek še ne pomeni, da nekdo ne more biti čisto navadno govedo, mar ne?"

Kako je Erazem deklasiral Damijana
3
05.10.2018 14:12

Za dvomilionski narod je jamranje čez svetovna pravila igre vsaj kalimerovsko, če že ne usmiljenja vredno, izumljanje novih ... Več.

Erazem B. Pintar, nekdanji playboy, poslovnež in še kaj, je na Facebooku odpisal ekonomistu Jožetu P. Damijanu, ki se je na svojem blogu spravil nad peticijo podjetnikov, s katero so ti protestirali proti načrtovanim davčnim reformam nove vlade pod taktirko stranke Levica. Damijan je podjetniško peticijo namreč označil za manipulacijo za prikrivanje eegoističnih interesov podjetniškega sloja, Pintar pa mu je vrnil žogico.

Inkvizicija za Strehovca
4
03.10.2018 12:36

Molitev za nerojene otroke v nobeni evropski državi ni kaznivo dejanje, temveč del temeljne človekove pravice do verske ... Več.

Pater Tadej Strehovec, eden politično in družbeno bolj izpostavljenih duhovnikov, si je zaradi "lobiranja" za pravice nerojenih otrok prislužil kazenski pregon zaradi sovražnega govora, ki ga je prevzelo kar državno tožilstvo. V intervjuju za Reporter je Strehovec povedal, da je kazenski postopek zoper njega oblika pritiska na sodstvo z namenom izsiliti novo sodno prakso. Po njegovem mnenju je sporočilo pravosodja jasno: kdor se bo ukvarjal s pravicami nerojenih otrok in kdor se bo zavzemal za kristjane, ki na javnih površinah molijo za nerojene otroke, ga čakata medijski linč in sodni pregon zaradi "verbalnega delikta".

Zakaj se Darko Štrajn moti
10
29.09.2018 08:21

Izplačevanje dodatkov na razne "odgovornosti" vodilnih, kot v pravkar razkritem primeru sicer faktično podfinancirane ... Več.

Filozof Darko Štrajn, v časih LDS celo liberalec, ki pa je kasneje postal levičar, je s to izjavo sijajno povzel bistvo orjaškega nesporazuma, s katerim se soočamo v tej državi: nerazumevanje razlike med javnim in zasebnim, med tistim, kar ustvari država kot skupnost, in tistim, kar ustvari posameznik oziroma podjetnik. Anomalije na Pedagoški fakulteti, ki spominjajo na zloglasne profesorske dodatke izpred nekaj let, se tičejo vseh nas, saj to fakulteto financiramo vsi davkoplačevalci, medtem ko je odločitev zasebnika, koliko nagrade si bo izplačal, izključni njegova in se vanjo nihče ne more vtikati. Profesor Štrajn, ki je sicer znanstveni svetnik na Pedagoškem inštitutu, se s to izjavo pridružuje čarovniškemu plesu Levice, ki bi - podobno kot so maoisti na Kitajskem v nekem obdobju poskušali pobiti vse ptice - zasebni kapital in podjetništvo najraje spravila na takšen ali drugačen figurativni Goli otok.

Prestrašene podjetnike strižejo na kratko
1
16.09.2018 15:17

Ob koncu gre zahvala Luki Mescu, ki je avgusta doniral klimatsko napravo ljubljanski porodnišnici in nedavno še ... Več.

Rado Pezdir je v svoji zadnji kolumni v Reporterju s pomenljivim naslovom "Dobro jutro, podjetniki! Levega gada s Šarčevih prsi ne bo mogoče enostavno iztrgati" upravičeno okrcal naše managerje, ki so se tokrat sicer še kar vidno razburili zaradi groženj stranke Levica z dvigom davkov na kapital. Toda taisti podjetniki so bili doslej praviloma tihe miške, ko je šlo za eksperimentiranja politike oziroma vlade na področju gospodarstva. Ali kot je zapisal Pezdir: "Kolikorkoli smo jim dopovedovali, da ne morejo biti pasivni opazovalci, ki se potem ne zmenijo z vlado za drobtinice, toliko manj so nas razumeli in bežali v zaledje..."

 

Predstava za javnost
4
10.09.2018 16:54

Tožilstvo prostodušno priznava, da je sprožilo postopek samo zaradi pritiska javnega mnenja. Če so vedeli, da nimajo ... Več.

Aleš Zalar, nekdanji pravosodni minister, je na tviterju odkrito in predvsem jasno razkril Potemkinovo vas, imenovano sodni pregon zoper Andreja Šiška zaradi njegove vloge pri formiranju hudodelske združbe, v medijih zgrešeno imenovane "paravojaška formacija".

Facebook agenti
2
06.09.2018 23:21

Nauk gozdnega bataljona pa je bistveno bolj boleč, kot bi si utegnili predstavljati. Vsi, ki so te dni videli gozdno vojsko, ... Več.

Rado Pezdir je v Reporterju prišel do zaključka, da se je Šišku pravzaprav treba zahvaliti, saj je njegova "gozdna" hudodelska združba razkrila popoln razpad varnostnega sistema v Sloveniji, kjer je policija osumljena korupcije, v Sovi pa stavkajo že tako dolgo, da se nihče več ne spomni, kdaj so pravzaprav začeli.

Postsocialistični socializem
0
03.09.2018 13:14

Za stvari, ki jih država centralnoplansko nadzoruje, se prej ali slej pojavijo vrste. V socializmu so bile vrste skoraj za ... Več.

Žiga Turk, nekdanji minister, sicer pa profesor, tviteraš in kolumnist, je v zadnjem zapisu na Siolu seciral koalicijsko pogodbo bodoče vlade Marjana Šarca in ugotavljal, kje vse se skriva socialistična miselnost.

Vatovec je dvoživka
9
22.08.2018 09:59

Levica je tudi v tem mandatu opozicijska stranka.

Matej Tašner Vatovec, poslanec Levice v državnem zboru, je sveto prepričan, da njegova stranka sodi med opozicijske, čeprav ima s Šarčevo koalicijo podpisano pogodbo o sodelovanju. Dopoldne so vladni satelit, popoldne pa opozicija. Kako bodo volivci kupili to sedenje na dveh stolih, ki je sicer povsem navadno sprenevedanje in politični unikum pri nas (in še kje), bodo pokazale naslednje volitve.

Marjan, gremo na tečaj retorike!
8
11.08.2018 14:15

Mi bomo v zelo kratkem času opravili, bodo strokovne skupine opravile delo, da se pride do izhodišča za potem seveda ... Več.

Marjana Šarca precej ljudi z zanimanjem posluša. Malce težje je doumeti, kaj je želel povedati, sploh če beremo prepise njegovih izjav. Spodnja dokazuje, da možakar še pred nastopom premierske funkcije ustreza definiciji politika: veliko govori, pa nič ne pove. Toda pri Šarcu vidimo še en, precej hujši problem: pozorno branje njegove izjave nas zbega, ker nikakor ne uspemo izluščiti, kaj za vraga je bodoči gospod premier, ki bo čez nekaj let predsedoval Evropski uniji, sploh hotel povedati. Na portalu+ resno razmišljamo, da bi zbrali sredstva in mu plačali osnovni tečaj retorike, za nadaljevalnega pa lahko začnemo zbirati plastične zamaške.

Manjšinska vlada, poslovna priložnost
0
09.08.2018 23:17

Za interesne skupine, lobije, je takšna manjšinska vlada, ki jo sestavlja veliko število raznorodnih ... Več.

Bojan Dobovšek, predsednik stranke Dobra država, je prišel do zaključka, da nastajajoča vlada Marjana Šarca razen njegovim osebnim ambicijam najbolj ustreza lobijem, ki iz zakulisja upravljajo z državnim premoženjem in skrbijo, da jih bomo davkoplačevalci s preplačanimi investicijami še naprej nesebično financirali.

Razočarani playboy Marjan
7
03.08.2018 12:02

"Razočaran nisem. Kdor je razočaran, ta ni za v politiko." Šarec meni zveni kot devičnik, ki se vztrajno trudi kako ... Več.

Novica Mihajlović, novinar in komentator časnika Delo, na tviterju o (ne)razočaranju Marjana Šarca, ki deluje kot neuspeli ženskar in samega sebe prepričuje, da mu bo nekoč le uspelo... 

Ko Svetlana strelja kozle
11
28.07.2018 21:16

Pozabili smo na osnovna pravila o neodvisnosti medijev in na vse zadevne tranzicijske napake: neodvisni mediji so pač tisti, ... Več.

Beograjska antropologinja Svetlana Slapšak je v zadnji kolumni v Večeru brutalno obračunala z janšisti, nacisti in drugimi izmečki, ki po njeni strokovni presoji ogrožajo zdravo levičarsko klimo v Sloveniji. No, vsakdo ima pravico do svojega mnenja. Tudi priseljeni akademiki. Se je pa Slapšakovi ob tem zapisala tudi misel, ob kateri smo se celo tolerantni in politično baje "vsegliharski" liberalci prijeli za glavo. Da je namreč država (družba) tista, ki je zadolžena za financiranje neodvisnih medijev. Je gospa prišla že v tista leta, ko malce preveč idealizira svoj odcveteli svet, ali pa o neodvisnih medijih v moderni družbi preprosto nima nobenega drugega razen teoretskega znanja?

Tožite Evropsko unijo!?
0
16.07.2018 01:10

Rekel mi je, da bi morala tožiti Evropsko unijo, ne pa se pogajati z njo.

Britanska premierka Theresa May je novinarju BBC Andrewu Marru razkrila, kaj ji je predlagal ameriški predsednik Donald Trump glede - brexita. Če bi Velika Britanija dejansko sprejela Trumpovo zmešano idejo, bi tožbo obravnavalo Sodišče Evropskih skupnosti v Luksemburgu, se pravi prav tisto sodišče, kamor je slovenska vlada minuli petek vložila tožbo zaradi arbitraže proti Hrvaški. Zato je potrebno biti previden, preden Trumpa obtožujemo, da je nor, ker Britancem predlaga, naj tožijo EU. Kot pravijo tisti s smislom za humor, je Trump idejo očitno dobil od zmešanega Mira Cerarja in njegove vlade ...

Po Šarcu Janša
2
12.07.2018 08:59

Nisem si mislil, da bi me lahko karkoli pripeljalo do tega, da bi si želel, da Janša kljub vsem nahrbtnikom spet ... Več.

Gregor Virant, nekdanji politik in minister, je na tviterju prišel do spoznanja, da so obeti, da bo Marjan Šarec sestavil svojo koalicijo, tako zelo pičli, da ni izključena vrnitev Janše na oblast. In - kar je še bolj pomenljivo - da to niti ne bi bila takšna katastrofa. 

Socializem in Bosna
3
01.07.2018 18:34

Socializem je Slovenijo oropal poguma za reforme. Posledično je t.i. levosredinska politika tako preplašena, da raje ... Več.

Tomaž Štih, na tviterju @Libertarec, o tem, kako usodne so lahko posledice strahu pred reformami na t.i. levi sredini.

Janša 2.0?!
9
05.06.2018 10:35

Poskusimo še optimističen pogled na volilni izid. Janša je najsposobnejši politik na Slovenskem. Iz ... Več.

Gregor Virant, nekdanji minister in politik, na twitterju precej spravljivo in optimistično o Janezu Janši kot morebitnemu novemu mandatarju in predsedniku vlade. 

Protesti proti Janševi vladi
12
22.05.2018 09:50

Racionalna odločitev levega volivca (volivke) je odhod na volitve 3. junija in glas za socialne demokrate. V nasprotnem ... Več.

Uroš Jauševec, dolgoletni glavni tajnik socialnih demokratov, je na tviterju namignil, da utegne biti spoštovanje izida volitev pod vprašajem, če bi na volitvah 3. junija zmagala SDS, mandatar oziroma premier pa bi postal Janez Janša. V tem primeru, tako se pač priduša Jauševec, bi se na ulice zgrnili protestniki.

"Turška" koalicija
13
14.05.2018 09:22

Veliko koalicijo zagovarjam že deset let. Izpeljala bi lahko ključne reforme gospodarskega in političnega ... Več.

Nekdanji minister Žiga Turk, sicer pa profesor in tviteraš, je v kolumni na Siolu nakazal obrise projekta, ki se zdi danes skorajda neverjeten, vendar ima vso racionalno podlago. Velika koalicija bi po njegovem simbolno dokazala, da prepad med "partizani in domobranci" ni nepremostljiv. Turk meni, da so za veliko koalicijo "na levi, desni in sredini potrebni državniki", kajti samo oni bi lahko presegli delitve, ki paralizirajo Slovenijo. Iz Turkovih ust v božja ušesa?

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Neverjetno! Direktorica AKOS Tanja Muha ne zna niti pravilno povedati celega naziva agencije, ki jo vodi!
Uredništvo
Ogledov: 2,954
02/
Kako je ameriška pšenica odnesla slogan "Trst je naš": Ob robu obletnice Londonskega memoranduma
Božo Cerar
Ogledov: 2,578
03/
Pol leta obveznega ženskega spola: Povezovanje jezikovnih vprašanj s krivicami kapitalistične ureditve je smešno
Saška Štumberger
Ogledov: 1,588
04/
Zgodovina je pokopališče aristokracij ali kratek esej o elitah
Dimitrij Rupel
Ogledov: 1,397
05/
Dve leti "glasbenih kvot": ene in iste slovenske pesmi, ena in ista muzika, ki se ponavlja
Tomaž Čop
Ogledov: 1,307
06/
Nov politični hit na novogoriškem Hitu: Bodočega predsednika uprave iščejo s "prirejenim" razpisom
Uredništvo
Ogledov: 1,224
07/
Umor Džamala Hašodžija: Zarota savdskega kronskega princa Salmana, vredna desetine milijard dolarjev
Svetlana Vasović
Ogledov: 1,225
08/
Vedno bolj mi je jasno, da poteka pred nami brisanje neizbrisljivih zločinov
Dragan Živadinov
Ogledov: 1,201
09/
Še en paradoks demokracije: Slabe novice so boljše od dobrih
Miha Burger
Ogledov: 876
10/
Vrtnar iz Kamnika: Modrosti Marjana Šarca so vredne komika Petra Sellersa
Dejan Steinbuch
Ogledov: 3,544