Weekend

Satira: Združena levica se je odpovedala poslanskim plačam in dodatkom v korist revnih!

Potem ko je Združena levica (ZL) šokirala slovenski politični prostor in vstopila v Državni zbor, se je vseh šest poslancev odpovedalo vsem prihodkom iz naslova opravljanja poslanskega dela!

(Vsebina je izmišljena in ne odraža resničnih dogodkov in dejstev)

20.07.2014 10:16

Vir: www.mediaspeed.net

Pred petimi urami je ZL v kulturnem domu "Mladi Partizan, rdeči sokol" v Trbovljah sklicala tiskovno konferenco, na kateri so se v korist revnih in neprivilegiranih odpovedali poslanskim plačam in dodatkom. Luka Mesec je povedal, da ne pristajajo na logiko trženja političnih idej in da Združena levica ni prišla v parlament po plače in dodatke, temveč zaradi ideje, boja za socialno enakost in zaustavljanja neoliberalistične logike. Na vprašanje novinarjev Financ, od česa bodo sedaj živeli, je Luka Mesec odvrnil, da je tisto, kar je res pomembno, zakon, ki ga nameravajo vložiti v parlamentarno proceduro, po katerem bi vsi poslanci, celotna vlada in javna uprava prejemali minimalno plačo, razen seveda tistih, ki so zaradi nemške politike kapitalističnega varčevanja zaposleni v javni upravi in so neprivilegirani. 

 

Violeta Tomič je zatrdila, da to ni edini ukrep, ki ga bo sprejela Združena levica. Naštela je še sledeče: poslanska stanovanja, ki jim pripadajo, bodo odstopili revnim. Potnim stroškom se bodo odpovedali v korist dijakom, študentom in upokojencem, ki si ne morejo privoščiti kapitalističnih cen javnega prevoza, poleg tega pa bodo vso opremo iz svoje pisarne v Državnem zboru donirali Zvezi združenj borcev za vrednote NOB. Ko je Vesna Vuković iz Dnevnika vprašala, kje nameravajo bivati, če se bodo stanovanjem odpovedali, je Violeta Tomič pojasnila, da bo ona osebno spala v gozdu, ker če so lahko partizani štiri leta spali pod smrekami, lahko tudi ona, ker ona je za NOB. Vesna Vuković je bila, po mnenju sodelavcev Portala Plus, z odgovorom izjemno zadovoljna.

 

Matjaž Hanžek je v imenu Združene levice pojasnil, da se nihče od njihovih poslancev ne bo vozil v službo z motornimi vozili. Namesto tega bodo pešačili in kolesarili, saj bodo s tem aktivno opozarjali na potrebo po ohranjanju narave. Na vprašanje neznanega novinarja, če bo tudi Luka Mesec, ki se bo očitno odpovedal poslanskemu stanovanju in povračilu potnih stroškov v korist neprivilegiranim, vsak delovni dan kolesaril ali pešačil na relaciji med svojo volilno enoto v Trbovljah in Državnim zborom, je ta odločno zatrdil, da bo temu tako in da bo to svoje delovanje poimenoval Rdeči pohod za pravičnost, na katerem se mu bodo lahko vsak dan pridružili vsi tisti, ki živijo na relaciji Trbovlje – Ljubljana in tako skupaj z njim aktivno in na zelen način protestirali proti neoliberalizmu.

 

Po koncu tiskovne konference v trboveljskem "Mladi partizan, rdeči sokol", so se prisotni člani Združene levice slekli do golega in svoja oblačila podarili žrtvam prekernih delavnih razmerij.

 

Poklicali smo vidne slovenske politike in jih povprašali, kaj menijo o pobudah Združene levice in ali bi tudi sami zavzeli podobna stališča. Odgovoril nam je samo Zoran Janković, ki je povedal, da: "podpira Združeno levico, ne, ker so razlike prevelike zaradi Janše in da bo on daroval večinski delež svojega podjetja KLM naložbe, ne, tistim, ki jih je Janševa politika naredila revne in da so delavke v Mercatorju jokale, ko je on zapustil Mercator ...". Ker je na tej točki pogovor z Jankovićem postal nesmiseln, smo odložili telefon.

 

Se je pa prvak SDS odzval na Twitterju, kjer je zapisal: Če bi se vsi v NSi slekli, tako kot so se slekli Hanžek, Mesec in Tomičeva v Trbovljah, bi videli, da imajo na prsih tetovirano "Murgle forever" @NovaSlovenija@lojzepeterle@JunckerEU@Angie_MerkelAvtor satire je Kizo

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
4
Smučanje je življenje: Vtisi drugačnega pogovora o življenju "na belem" in potem
0
23.05.2020 12:30
Po spletu okoliščin, podloženih s smučarsko zanesenostjo, sem se v ponedeljek ob zgodnji, ne še peti uri zjutraj, nahajal pred ... Več.
Piše: Mitja Prosen
Gradež: Vrnitev v najbližjo laguno
0
16.12.2016 23:00
Vsi poznamo beneško laguno, saj je svetovna atrakcija. Mnogo manj ljudi pa ve, da se vzhodno od nje razprostira skoraj enako ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Podobe nekega pobega: Najlepša hiša na svetu
0
18.11.2016 13:40
Počasi prihajamo do konce nekega potovanja: v petem nadaljevanju eseja o iskanju izgubljenega liberalizma se avtor ustavi ob ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Podobe nekega pobega: Neoliberalci z gore Pelerin
2
11.11.2016 22:57
Med svojim prvim obiskom Švice in Ženevskega jezera sem prenočeval na gori Plerin, ki ima v zgodovini politične ekonomije in ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Podobe nekega pobega: Iskanje izgubljenega časa
2
04.11.2016 10:59
Če boste šli kdaj v Montreux, se nastanite v hotelu, ki ima poseben šarm, mi je nekoč dejal Milan Resnik. Njegovo priporočilo je ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Podobe nekega pobega: Bežiš, da bi lahko zadihal
0
21.10.2016 12:22
Prvi občutek o Švici, ki sem ga kot popotnik dobil, ko sem prišel iz mrakobnega tunela Grand-Saint-Bernard na svetlobo, je bil ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Podobe nekega pobega: Srečanje z Rilkejem
1
14.10.2016 13:52
Dihotomija med zunanjo podobo dežele, katere prestolnico zapuščam tega hladnega in neprijaznega jutra, in njeno spečo ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Daleč je Južni otok, Tristan da Cunha pa še precej dlje
1
30.09.2016 13:33
Najbolj oddaljena otoška naselbina na svetu, piše na tabli. Kraj, v danes katerem živi natanko 267 britanskih državljanov, nosi ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Sredozemske impresije: Marco Polo in Hrvati
1
09.09.2016 14:00
Je bil slavni beneški popotnik Hrvat? Zgodbe o dejanskem poreklu Marca Pola so se ponovno razmahnile po letu 1998, ko so na ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Južnoazijska impresija: Skrivnostni otok
0
02.09.2016 14:44
Tokratna poletna impresija se iz Sredozemlja za kratek čas seli v jugovzhodno Azijo. Prvi prizor se dogaja v velemestu: s ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Sredozemske impresije: Drugačne, judovske in melanholične Benetke
0
19.08.2016 11:30
Mojster Shakespeare je tej mestni republiki, utemeljeni na kšeftu, trgovini in prekupčevanju torej, pa tudi nasilju in ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Sredozemske impresije: Vrnitev na Folegandros
0
12.08.2016 15:09
Na svoje prvo potovanje se osemnajstletni fant odpravi v zibelko Evrope. Z nahrbtnikom, spalno vrečo, šotorom in eno prvih izdaj ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Sredozemske impresije: Južni otok
0
05.08.2016 12:30
Valovi so starejši od življenja, ki je prišlo iz maternice morja. Zato med človekom in morjem obstaja popkovina, ki jo je ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Vse, kar morate vedeti o Vršiču, Rusih, plazu in kapelici
2
29.07.2016 08:09
Ob obisku Vladimirja Putina pri Ruski kapelici boste slišali besede, namenjene prijateljstvu, sožitju, spominu in miru med ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Evropska renesansa, 2. del: Vzpon plemenite družine Medici
2
22.07.2016 12:00
Lorenzo Medičejski je bil sijajen vladar, ker se je zavedal, da je veličina oblasti v njeni človeškosti in nesebičnosti. V ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Evropska renesansa, 1. del: Dante in Beatrice
0
15.07.2016 15:00
Sloviti pesnik, ki ob Boccacciu in Petrarki velja za očeta italijanščine, je bil rojen v Firencah, kjer sta Boccaccio in ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Abramovičevo ladjevje osvaja Jadran
6
08.07.2016 23:21
Flota enega najbolj prepoznavnih ruskih oligarhov judovskega porekla je bila v zadnjih dveh tednih opažena v Severni Dalmaciji, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Alma Karlin, ena najbolj drznih žensk 20. stoletja
1
01.07.2016 14:30
Po čem hrepeni otrok, ki večino časa preživi doma in opazuje zunanji svet skozi okenska stekla? Po neomejeni svobodi, gibanju, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Sredozemske impresije: Arhipelag Palagruža, 2. del
0
24.06.2016 15:00
Palagružo sestavlja skupina desetih otočkov, med katerimi so nekateri komaj kaj večji od orjaške skale in v tem pogledu malce ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Sredozemske impresije: Arhipelag Palagruža, 1. del
0
17.06.2016 13:51
Začetek in konec sveta je na premcu jadrnice, ki reže morsko gladino, rahlo vzvalovano zaradi vetra z vzhoda, levanta. Skoraj se ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
1 2 

Najbolj brano

01/
Dame in gospodje, eni upajo, da "pada vlada" in da bo Marta Kos bodoča premierka
Uredništvo
Ogledov: 4.966
02/
Volitve na Hrvaškem: Zakaj je Plenkovićeva moderna desnica suvereno povozila socialiste
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.214
03/
Državna proslava v času koronavirusa: Nisem normalna, nisem niti človek in ne spoštujem drugačnega mnenja
Simona Rebolj
Ogledov: 2.407
04/
Novinarski kodeks nacionalke je v komi že natanko 20 let, skrajni čas torej, da ga prebudimo iz nje
Andrej Capobianco
Ogledov: 1.775
05/
Pismo o janšizmu: Slovenske družbe si niso mogli podrediti niti fašisti niti komunisti, kako naj bi si jo zdaj "janšisti"?!
Dimitrij Rupel
Ogledov: 1.701
06/
Pisma iz emigracije: Vsak bi moral imeti svoj otok, na katerega bi lahko pobegnil
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.636
07/
Slovenski komunisti so v Beograd sporočali, da so za socializem, doma pa so govorili, da so za demokracijo
Igor Bavčar
Ogledov: 1.291
08/
Ali opozorilo predsednika vlade generalnemu državnemu tožilcu res predstavlja nedovoljen poseg v ustavo?
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 1.214
09/
Marko Brecelj: Obstajamo, nenadoma pa ne obstajamo več
Dragan Živadinov
Ogledov: 1.223
10/
Epidemija koronavirusa v neoliberalnem Čilu: Popolna karantena, kakršne si v Sloveniji ne znamo niti predstavljati
Tjaša Šuštar
Ogledov: 1.032