Izjava dneva

Prestrašene podjetnike strižejo na kratko

16.09.2018 15:17
Ključne besede:   Rado Pezdir   Levica   Luka Mesec

Ob koncu gre zahvala Luki Mescu, ki je avgusta doniral klimatsko napravo ljubljanski porodnišnici in nedavno še inkubator. Aja, ne, to sta donaciji dveh slovenskih podjetij. Ni pomembno, model se bori za lepši svet brez zlobnih in parazitskih podjetnikov in v tem svetu brez podjetnikov nekako ni darovanih klim in inkubatorjev.

Rado Pezdir je v svoji zadnji kolumni v Reporterju s pomenljivim naslovom "Dobro jutro, podjetniki! Levega gada s Šarčevih prsi ne bo mogoče enostavno iztrgati" upravičeno okrcal naše managerje, ki so se tokrat sicer še kar vidno razburili zaradi groženj stranke Levica z dvigom davkov na kapital. Toda taisti podjetniki so bili doslej praviloma tihe miške, ko je šlo za eksperimentiranja politike oziroma vlade na področju gospodarstva. Ali kot je zapisal Pezdir: "Kolikorkoli smo jim dopovedovali, da ne morejo biti pasivni opazovalci, ki se potem ne zmenijo z vlado za drobtinice, toliko manj so nas razumeli in bežali v zaledje..."

 

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
1
Putinova svetovna vojna?
3
08.08.2022 23:06

Ko je Hitler okupiral Poljsko, nihče ni vedel, da se je začela druga svetovna vojna. Če se bo Ukrajini proti Rusiji uspelo ... Več.

Leonid Kučma, drugi ukrajinski predsednik po koncu komunizma (1994-2005), je v pogovoru za BBC med drugim pravilno ugotovil, da je občutek nedotakljivosti glavno gonilo Putinove vojne v Ukrajini. Prav tako je menil, da Putinova naslednja žrtev ne bo katera izmed članic zveze NATO, saj se ruski diktator vedno spravlja na šibkejše od sebe, zato sta potencialni tarči lahko Gruzija ali Moldavija. Vsekakor pa je bistveno sporočilo njegovega intervjuja v primerjavi med Putinonovo invazijo na Ukrajino in Hitlerjevo agresijo na Poljsko. Kajti za firerja je bila Varšava le uvertura za naslednje podvige, čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za "posebno vojaško operacijo". 

Orban seje veter v Teksasu
1
05.08.2022 12:43

Grozote nacizma in komunizma so se zgodile, ker so se nekatere države zahodne in kontinentalne Evrope odrekle ... Več.

Viktor Orban, madžarski premier, je dobil čast uvodnega govora na letni konferenci ameriških konzervativcev (CPAC), ki se je začel včeraj v Teksasu, na njem pa bo nastopil tudi Donald Trump in morda napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah 2024. Orban, ki ga zahodni mainstream mediji celo bolj sovražijo kot Putina, je požel nekaj stoječih ovacij, saj je zbrane nacionaliste, konzervativce in krščanske skrajneže nagovoril v besednjaku, ki ga najbolj razumejo. Orban je imel vseeno v nečem prav: zahodna civilizacija je doslej vedno pogrnila na izpitu humanizma in miru, ko sta tradicionalna politična tabora izgubila moč in vpliv, na oblast pa so prišli liberalci, zaradi katerih je prišlo do popolnega kaosa in anarhije, iz katerega so potem zrasla ekstremistična gibanja tako na levici kot desnici. Najboljši primer je Weimarska republika.

Serpentinšek is back!?
8
25.07.2022 21:44

Šel je štarter, ampak so takoj odpravili težavo, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč zacvikana.

Marjan Šarec, minister za obrambo, nekdanji premier, komik in zabavljač na gasilskih veselicah, je tudi med najbolj resnimi trenutki na Krasu, ko se je z ognjem borilo skoraj 2.000 ljudi, v zraku pa je bilo takorekoč vse slovensko vojaško in policijsko letalstvo (z obilno tujo pomočjo), poskrbel za nekaj smeha. Njegova izjava o štarterju in žički je že hit na socialnih omrežjih, vsekakor pa Šarcu, ki se je zadnji teden dejansko povsem posvečal gašenju največjega požara na slovenskih tleh v zgodovini, ne bo škodovala. Kot "mojster za vse" je v obrambi in zaščiti očitno našel samega sebe, zato ima Šarec precej možnosti, da ne bo najslabši obrambni minister v slovenski zgodovini. Tudi če bo občasno še vedno deloval kot gospod Ivan Serpentinšek. Ko mediji poročajo o t.i. letečih traktorjih, se zdi Šarec povsem logična izbira za obrambnega ministra. Počakajmo na njegovo naslednjo bitko. Tisto s točo.

Stop "Ruski" kapelici!
13
22.07.2022 15:27

Zdaj, ko nas je Putinova Rusija uvrstila na najbolj črno listo sovražnih držav, ni več nobenega razloga, da bi zadnjo nedeljo ... Več.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na tviterju o posledicah ruske odločitve, da Slovenijo (in še nekaj evropskih držav) uvrsti na seznam sovražnih držav. Rusija je s tem izpolnila svoje grožnje, da bo ostro ukrepala proti vsem, ki bodo obsodili njeno nezakonito in zločinsko agresijo na Ukrajino. Če bo slovenska oblast vsaj tako dosledna, kot je bila od 24. februarja, potem bo odločitev Putinovega režima spretno izkoristila za prepoved oziroma odpoved letošnje "Ruske kapelice" pod Vršičem, ki je tradicionalno zbirališče rusofilov in Putinovih oboževalcev tako z levice kot desnice. Toda ruska vojna v Ukrajini je streznila politično elito, zato zločinca iz Kremlja podpirajo samo še skrajneži na levem oziroma desnem političnem polu. Prav iz njihovih krogov te dni prihajajo napovedi, da prireditev letos vseeno bo, da se bodo 31. julija zbrali pod Vršičem in izkazali spoštovanje do "matere Rusije". Nekateri ne vedo niti tega, da je bila kapelica zgrajena v spomin na vse mrtve, v snežnem plazu zasute vojake carske Rusije. Nikakor ne samo za Ruse, pač pa tudi za Beloruse, Ukrajince, Tatare, Kozake in ostala ljudstva v okviru carske Rusije. Torej ne more biti zgolj "ruska" in verjetno je skrajni čas, da se preneha uporabljati ta pridevnik ... Kakšen bo uradni odziv slovenske vlade, bo verjetno jasno v prihodnjih dneh, vsekakor pa bi kakršna koli proruska ali celo proputinovska manifestacija pod Vrščem sprožila ostre odzive. Ne le tisočev Ukrajincev, ki živijo v Sloveniji, in bi jih poveličevanje morilca upravičeno spravilo na noge, ampak tudi vseh tistih normalnih, civiliziranih Slovencev, ki dobro vedo, da politika ne sodi v gore. Sploh pa ne zločinska politika, kakršno zadnjega pol leta nad Ukrajinci vodi Putinov režim.

Južnjaki o Golobu: Kakva budala!
16
15.07.2022 13:58

Dve naravni zdravili imamo proti covidu-19: sonce in slano morsko vodo. Odlično je, da imamo val okužb zdaj, ker gremo ... Več.

Robert Golob, predsednik svobodnjaške stranke in premier, v oddaji 24ur o tem, da se moramo kot družba navaditi živeti s covidom brez cepljenja in zapiranja. Njegova vlada zagovarja švedski model spopadanja z novim koronavirusom, premier že velja za novo anticepilsko ikono, saj je dal vedeti, da ne verjame v učinke cepiv. V pogovoru, kjer je v slogu Marije Antoinette pošiljal vse Slovence na morje, ker so tako ali tako vsi skoraj tako bogati kot on, se je bivši predsednik uprave GEN-I razveselil tudi zgodnjega izbruha novega vala okužb, ki je letos prišel že v prvi polovici poletne sezone. Doktor Golob meni, da je to dobra novica, saj bomo nov val okužb lahko ustavili s sončenjem in namakanjem v "slani morski vodi" (nismo vedeli, da obstaja tudi neslana morska voda!). Vsi torej na morje, pa bomo zdravi, nam kličejo milostljivi premier. Če kdo noče na tesno slovensko obalo ali hrvaški Jadran, mu Golob svetuje Maldive, Karibe ali Boro Boro. Skratka, dobro je povsod, kjer je "slana morska voda". Če kdo nima niti za kruh, kaj šele za Fieso ali Poreč, naj je potico in si nanjo namaže kaviar ... Roko na srce, takšnega premierja Slovenija še ni imela, zato lahko res samo še plešemo in čakamo, da nas bo pobralo. Ene od covida, druge od smeha.

Glinasti golob
22
09.07.2022 21:31

Imenovanje Urbanije je najboljše piarovsko darilo, ki bi si ga na predvečer napovedanih sprememb zakona o RTV lahko ... Več.

Luka Lisjak Gabrijelčič, zgodovinar in publicist, v kolumni v časniku Delo o nenavadni strategiji bivše vladajoče stranke SDS, ki zdaj iz opozicije greni življenje vladi Roberta Goloba. Vendar ne vedno tako, da bi to imelo kak smisel. Celo nasprotno, zadnja poteza programskega sveta RTV Slovenija, kjer ima večino t.i. desnica, se zdi kot darilo generalnemu direktorju nacionalke, da si zabije avtogol in z eno potezo odžaga vejo, na kateri sedi. Po provokaciji z Urošem Urbanijo kot novim direktorjem Televizije Slovenija je Andrej Grah Whatmough "gotof", kajti vladajoča koalicija ga bo zdaj z užitkom ostrelila kot glinastega - goloba.

Sedmi val
22
03.07.2022 21:32

Število okužb s koronavirusom v Evropi eksponentno narašča. Imamo poletni val okužb. Ukrepi, predvsem ... Več.

Infektolog Andrej Trampuž, Oberartz na berlinski univerzitetni kliniki Charité, je v pogovoru za Siol opozoril, da zgodbe o covidu še ni konec. Poleg tega bomo morali očitno sami poskrbeti za zaščito in ukrepe, kajti za razliko od prejšnje vlade, ki smo ji očitali, da je prestroga, se Golobovim ne zdi potrebno "strašiti ljudi" pred novim valom okužb. Zato tudi takšna strategija v stilu "če problem ignoriramo, bo izginil". V Evropi sicer trenutno prevladuje podrazličica verzije omikron BA.5, število okužb pa tudi v Sloveniji naglo narašča. Vseeno se zdi, da je vlada naklonjena t.i. švedskemu modelu, ki pa niti na Švedskem ni zares deloval, saj se je izkazalo, da ljudje niso dovolj odgovorni in pošteni niti sami do sebe, kaj šele drug do drugega. Poleg tega so Slovenci, roko na srce, precej manj disciplinirani od Švedov, tako da lahko pričakujemo precej vznemirljiv potek sedmega vala koronavirusa v Sloveniji.

Kozel Kučan
12
28.06.2022 14:24

Mogoče pa tudi on včasih kakšnega kozla ustreli?

Robert Golob, predsednik vlade, je ob predstavitvi oziroma napovedi predsedniške kandidature Marte Kos, ki je tudi podpredsednica Golobove stranke Gibanje Svoboda, komentiral tudi nekatere pomisleke, češ da bi v primeru zmage gospe Kos njegova stranka obvladavala kar tri najvišje funkcije v državi - vlado, parlament in predsedniško palačo. Kot je znano, je nekdanji predsednik Kučan med tistimi, ki so javno podprli kandidaturo Nataše Pirc Musar za predsednico republike, manj znana pa je njegova opazka, da Golobova stranka ne sme dobiti preveč vpliva oziroa jim "ne smejo pustiti vsega". Kdo so to oni, lahko seveda ugibamo, ampak pri komentarju Roberta Goloba na Kučanovo nenehno vpletanje v dnevno politiko je vendarle zaznati pomemben premik; za razliko od predhodnika Janše, ki o Kučanu nikoli ni bil sposoben izreči vljudne kritike, je Golob izrekel stavek, ki se zdi sarkastično benevolenten, vendar nedvomno pomeni kritiko sive eminence t.i. leve politike v Sloveniji. Kučanu seveda ni všeč, da ga Golob kritizira in mu te "nevljudosti" ne bo odpustil, pač pa bo čakal na priložnost, da mu vrne milo za drago. Letošnja predsedniška tekma bo očitno spopad žensk, saj razen Anžeta Logarja in morda Ernesta Petriča na desnici ni videti nobenih resnih moških kandidatov. Ob Nataši Pirc Musar in Marti Kos ter Nini Krajnik lahko čakamo še na Ljudmilo Novak in Ksenijo Benedetti, pa bo čoln poln ... 

Za Ukrajino
11
23.06.2022 21:56

Danes posameznik ne more biti levičar, če ne stoji nedvoumno za Ukrajino.

Slavoj Žižek je v prispevku za londonski The Guardian povedal natanko to, česar nekateri slovenski levičarji - no, pa tudi trumpovski desničarji nočejo slišati: da je namreč Putin sovražnik Evropske unije, njegov osvajalski pohod na Ukrajino, ki ji ruski imperialistični nacionalizem odreka pravico do obstoja, pa si zasluži najostrejšo obsodbo.

Svoboda ni poceni ...
25
18.06.2022 23:10

Skoraj polovico vseh poslancev je dobila stranka, za katero niti nismo vedeli, za kaj stoji. Ampak zadeve se počasi bistrijo ... Več.

Žiga Turk v kolumni na Siolu o najnovejšem primeru medijske cenzure in pritiskov, ki jih je deležen Miran Videtič, sicer zaposlen v državni družbi Eles. Zaradi nastopanja v vlogi političnega komentatorja na zasebni televiziji Planet TV je namreč Videtiču vodstvo Elesa enostavno prepovedalo nadaljnje komentiranje, češ da bi to lahko škodovalo ugledu podjetja ipd. Videtič bi se lahko skliceval na svoje ustavne pravice, ki mu jamčijo svobodo vesti in izražanja, vendar pa je resnični problem drugje - in ne v vodstvu Elesa. Problem so ljudje, ki so od vodstva Elesa zahtevali, naj Videtiču prepove javno nastopanje. In ti ljudje niso janšisti, če smo malce cinični. So - ne boste verjeli - svobodnjaki in so zmagali na volitvah, ker so bistre plebejce prepričali, da živijo v fašistični diktaturi in da je čas za svobodo.

Voda na plin
7
16.06.2022 22:21

Voda na plin.

Robert Golob, predsednik vlade, je med prvim obiskom tujine pri predsednici Evropske komisije odgovarjal tudi na novinarska vprašanja, povezana z Ukrajino in energetsko krizo. Pri besedni zvezi "voda na mlin" pa je zagrešil lapusus in dejal "voda na plin", kar bi lahko komentirali, da bivši predsednik uprave Gen-I, ki ga čaka skoraj dva milijona evrov nagrade za uspešno delo v lanskem letu, pač ne more iz svoje kože ...

Ruski zločin in kazen
8
12.06.2022 22:46

Mednarodna skupnost mora biti proti ruski agresiji enotna kot še nikoli. Leta 2022 smo, moramo ustaviti vojno in ... Več.

Vladimir Kličko, nekdanji boksarski šampion in brat dvojček kijevskega župana Vitalija, v intervjuju s Tajo Zuccato, voditeljico Yotube kanala Kompas Usoda TV. Človeška volja je močnejša od vseh orožij, je povedal Kličko, ki poskuša svetu čim bolj nazorno prikazati divjanje vojne v njegovi domovini Ukrajini. Tudi on je prepričan, da se mora zlo, ki ga širi Vladimir Putin, ustaviti v Ukrajini, sicer se bo širilo še naprej. Te besede so najboljši odgovor na aktualno relativizacijo odgovornosti, ki prihaja iz ust dveh bivših predsednikov in majhne skupine intelktualcev, zbranih okoli njiju. Slovenijo, ki je od začetka med najbolj glasnimi in načelnimi zagovornicami pravice Ukrajine do obrambe pred rusko agresijo, takšne poteze spravljajo v neroden položaj, saj po zaslugi Milana Kučana in Danila Türka izpade dvolična. Toda hinavsko obnašanje in sprenevedanje lahko mirno pripišemo ravno imenovanima, ki med vrsticami namigujeta, da bi se vojna v Ukrajini najhitreje končala, če napadeni državi prenehamo pošiljati orožje, tako da jo bo lahko zasedla ruska armada in z okupacijo končala spopad. Kučan je neverjeten politik, saj pri njem dejansko nikoli nismo zaznali trohice sramu.

 

Seznami za "odstrel"
8
05.06.2022 23:06

Takšen sklep nima ne pravne podlage ne smisla. Kaj pa bodo ministri počeli s takimi seznami?

Dr. Gregor Virant, nekdanji politik in minister, v pogovoru za Siol.net glede namere nove vlade, da v imenu nekakšne "depolitizacije" naredi sezname vseh novih zaposlenih v državni upravi od 1.1.2020 dalje, s čemer naj bi dokazali, da je prejšnja vlada kadrovala po političnih, ne pa profesionalnih kriterijih. Omeniti velja, da česa takšnega, torej seznamov ljudi, ki so dobili službo v določenem obdobju, doslej v Sloveniji še nismo videli, in da gre - kot pravilno ugotavlja tudi Virant - za odločitev, ki nima nobene pravne podlage. Nasprotno, bolj kot kaj drugega vzbuja sum, da gre za obliko revanšizma in maščevanja nad državnimi uradniki, ki naj ne bi bili "naši". 

Resnici v oči
27
31.05.2022 08:55

Nekoč sem dejala, da desnica potrebuje več demokracije. Danes dodajam še samorefleksije. Kdor ob porazu ni zmožen ... Več.

Ljudmika Novak, nekdanja predsedica NSi in sedanja evropska poslanka, na tviterju o nenavadnem obnašanju največje opozicijske stranke po porazu na volitvah 24. aprila, ko je zmagalo Gibanje Svoboda. Novakova, ki uživa precejšnjo podporo javnosti, bi utegnila biti kandidatka NSi na jesenskih predsedniških volitvah, če bo v stranki prišlo do pomiritve in kompromisa.

25 let svobode?
13
18.05.2022 23:28

Želimo pokazati ... da igramo na dolgi rok in da želimo združiti celoten levosredinski prostor z namenom dolgoročne zgodbe, ... Več.

Robert Golob, zmagovalec aprilskih volitev in najverjetnejši prihodnji premier, je v pogovoru za TV Slovenija namignil, da z združevanjem t.i. levosredinskega prostora dejansko poskuša ponoviti recepturo nekdanje Liberalne demokracije Slovenije (LDS) in na oblast ostati 6 mandatov. S tem bo sicer krepko presegel dolžino Janševe premierske kariere, ne pa tudi vodenja stranke, kajti JJ je na čelu SDS že celih 29 let ... 

Putinovi zombiji že plešejo
6
13.05.2022 21:09

Vsi kateri bi želeli podpreti Rusijo se bomo zbrali 13.5.2022 ob 17:00 pred pravoslavno cerkvo v Ljubljani. Seboj prinesite ... Več.

Boris Rusjanov z nadimkom Putinov Sin je zadnje dni na socialnih omrežjih vabil ljudstvo na shod v podporo Rusiji. In to ravno na petek, 13. (maja). Bolj kot resnično ubogo znanje slovenščine pa v oči bode naključje, in sicer da se je proruski resentiment v Sloveniji močno okrepil le dan po razgrnitvi vladne ekipe bodočega mandatarja in premierja Roberta Goloba. Če ne drugega, potem je skorajšnja sprememba oblasti med določenim delom prebivalstva prebudila čustva naklonjenosti in razumevanja do vojnega zločinca Vladimirja Putina. Glede na to, da je Slovenija povsem uradno na tretjem mestu na svetu med državami, ki najmanj marajo Ameriko, je sklep logičen: "osvoboditev" Slovenije t.i. janšizma je dala krila oboževalcem etničnega čiščenja, genocida in zločinov proti človeštvu. Jasno, te besede so dejansko zgolj besede, saj gre za Rusijo in Putina, ki sta v vsakem primeru žrtvi ameriške oziroma svetovne židovske zarote. Ukrajince lahko Putinovi generali iztrebijo, pa to za putinistične zombije v Sloveniji ne bo problem. Morda bo to sčasoma problem za novega premierja in njegovo zunanjo ministrico Tanjo, če bo država preveč svobodnjaško razpoložena do sankcioniranja Rusije in Putinovega režima. V vsakem primeru pa velja pritrditi ugotovitvi, da se bo po zmagi svobode in porazu t.i. janšizma v Sloveniji proruski lobi močno okrepil. Morda si vlada celo premisli, pošlje delegacijo v Kremelj, da bi dučeja, oprostite Putina, prepričala, naj v ljubljansko gubernijo pošlje nazaj tistih 33 agentov FSB, ki jim je prejšnja vlada krivično in zlonamerno odpovedala gostoljubje?

Svet brez Putina
2
10.05.2022 04:59
Ruski Darth Vader je obtičal v letu 1945 in junaku, ki mu bo poslal metek v glavo ... Več.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na tviterju, ob Dnevu zmage nad fašizmom in nacizmom, ki ga Evropejci prazujemo 8. maja tudi kot Dan Evrope, Rusi pa dan kasneje in s tradicionalno vojaško parado na Rdečem trgu pred obzidjem Kremlja. Letošnja je minila v senci Putinove vojne z Ukrajino, po kateri enostavno ne bo več tako, kot je bilo, kajti zaradi vojnih zločinov, genocida in zločinov proti človeštvu bo moralo celotno politično in vojaško vodstvo Ruske federacije enkrat odgovarjati pred Mednarodnim kazenskim sodiščem, morebiti pa bo ustanovljeno celo kakšno ad hoc sodišče po vzoru Nürnberga. A ker si je nemogoče predstavljati, da bi se pred njim (prostovoljno) znašel Vladimir Putin, je bolj verjeten scenarij, po katerem bodo Putinu sodili Rusi nekoč sami oziroma bi ga njegovi pajdaši v nekem trenutku sami likvidirali. To se je denimo zgodilo Ceausescuju leta 1989. Atentati na diktatorje in množične morilce so sicer moralno opravičljivi; če bi denimo leta 1939 atentat na Hitlerja v münchenški pivnici Bürgerbräukeller uspel, bi se zgodovina bržkone precej drugače odvila, morda celo brez II. svetovne vojne, v kateri je umrlo okoli 50 milijonov ljudi.

Slovenska pamet
6
08.05.2022 05:44

Kako "natančno" večina volivcev spremlja politiko, kaže podatek, da se je podpora vladi po volitvah podvojila, ker mislijo, ... Več.

Dr. Matej Lahovnik, ekonomist in nekdanji gospodarski minister v vladi Boruta Pahorja, na tviterju, o enem izmed številnih slovenskih družbenih fenomenov. Dejansko se zdi, da precej volivcev misli, da je Robert Golob že mandatar, da je celo že premier svoje vlade. Ena izmed prvih javnomnenjskih raziskav po volitvah 24. aprila je namreč izmerila občutni skok v podpori vladi, ki je še vedno "stara" oziroma tista, ki ji predseduje Janez Janša ...

Grobnica Mariupolj
7
06.05.2022 19:36

Morate razumeti, da Mariupolj nikoli ne bo padel. Nič ni ostalo tam, da bi razpadlo.

Volodomir Zelenski, predsednik Ukrajine, o realnosti v mestu ob Azovskem morju, ki ga je ruska soldateska v dobrih dveh mesecih spremenila v Hirošimo. Koliko žrtev med civilisti je doslej samo v Mariupolju terjala Putinova agresija, je verjetno ta trenutek možno le približno oceniti. Zagotovo pa več tisoč.

Quo vadis, Rusija?
11
03.05.2022 05:48

Morda nimam prav, ampak tudi Hitler je bil židovske krvi. To, da je Zelenski Žid, absolutno ne pomeni nič. Modri Židje ... Več.

Sergej Lavrov, Putinov dolgoletni zunanjepolitični oproda, je v nedeljskem intervjuju za italijansko televizijo Zona Bianca privoščil izjemen diplomatski faux-pas, zaradi katerega so v Izraelu ponoreli. Ko je odgovarjal na vprašanje, s čem lahko Rusija opravičuje svoje trditve o "denacifikaciji" Ukrajine, je mirno ponovil trditve zagovornikov teorije zarote, po kateri naj bi bil Adolf Hitler tudi sam židovske krvi. Če ne drugega, Lavrov s to izjavo, ki sodi v kontekst Putinove retorike, potrjuje oceno, da se za ruski režim II. svetovna vojna v bistvu še ni končala. Rusi bi še kar naprej pobijali - a ker je resničnih nacistov zmanjkalo že leta 1945, so tokrat nadaljevali z namišljenimi nacisti in fašisti, ki so očitno več kot dve desetletji živeli v Putinovi glavi.

 

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Portret leve razvajenke: Ali sonce res vzhaja na vzhodu in zahaja na zahodu?
Denis Poniž
Ogledov: 2.289
02/
Nepotrebno, škodljivo in populistično davčno maščevanje "bogatejšemu sloju"
Ivan Simič
Ogledov: 1.690
03/
Roko na srce, Slovenci nimajo pojma, kaj so nevladne organizacije in civilna družba
Miha Burger
Ogledov: 1.598
04/
Premierjeva čustva, neobdavčene denarne nagrade za gasilce in vsemogočni nevladniki
Milan Krek
Ogledov: 1.557
05/
Enotnost Evropske unije in Zahoda glede Ukrajine ogrožajo pozivi k "miru za vsako ceno"
Božo Cerar
Ogledov: 1.420
06/
Uredniški komentar: Če bi bil Trump ameriški predsednik, Putin ne bi razmišljal o Ukrajini
Dejan Steinbuch
Ogledov: 984
07/
Protiamerikanizem in ruska propaganda v Grčiji
George X. Protopapas
Ogledov: 1.093
08/
Pravoslavna verska vojna: Hudičev pakt med patriarhom Kirilom in predsednikom Putinom
Maksimiljan Fras
Ogledov: 938
09/
Panika je odveč, dvigovanje obrestnih mer ne bo prav dosti obremenilo slovenskega proračuna
Bine Kordež
Ogledov: 635
10/
Pro et contra: "Rusi bodo šli do konca, pa naj stane, kar hoče. Za ceno tretje svetovne vojne, če je treba."
Marko Golob
Ogledov: 3.158