Izjava dneva

Podpora

06.09.2019 23:36
Ključne besede:   Marjan Šarec   Alenka Bratušek

Dokler vse kaže, da se dela, kot je treba, ima vsak mojo podporo. Če pa se izkaže, da je kaj narobe, takrat seveda podporo izgubi.

Marjan Šarec, predsednik vlade, je v svojem značilnem stilu takole odgovoril na vprašanje, ali ima ministrica za infrastrukturo in podpredsednica vlade Alenka Bratušek še njegovo podporo. Bratuškova je, spomnimo, po poročanju nekaterih medijev sporno vplivala na postopek izbire direktorja državne družbe SODO, kar je sama sicer zanikala.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
4
Izgubila je živce
8
04.08.2020 23:13

Ko so v politične napade vpletli tudi otroka in moža, sem izgubila živce.

Aleksandra Pivec, kmetijska ministrica in predsednica upokojenske stranke (DeSUS), nima težav z mediji, pač pa imajo (nekateri) mediji težave z njo. Toda največ težav ima z njo tisti del opozicije, ki je prepričan, da je Aleksandra "mehki trebuh" Janševe koalicije. Da je najšibkejši člen. Da bodo prek nje lahko zrušili vlado. Pritiski so zaradi tega strahotni, zato ni čudno, če kdo izgubi živce.

Slovenci so Gorenjci
3
27.07.2020 21:55

Kakšen je slovenski turist? Škrt, saj vidite, da se za napitnine pritožujejo natakarji, dobro, da kaj zapravi. ... Več.

Pavle Hevka, predsednik Turistične zveze Slovenije, na spletnem portalu nacionalke o tem, kakšni so t.i. domači gostje, ki bodo očitno po zaslugi bonov vsaj deloma rešili letošnjo turistično sezono. 

Politika na nacionalki
4
15.07.2020 21:36

Dejstvo je, da uredniška politika javnega zavoda RTV ni nekaj nejasnega, prepuščena zaposlenim. Določena je v ... Več.

Bojan Dobovšek, predsednik stranke Dobra država o aktualnih dilemah glede financiranja in siceršnjega statusa državne RTV Slovenije, ki jih sprožajo predlagane spremembe medijskega zakona.

Fašisti, komunisti ... isti
5
13.07.2020 21:54

Desni in levi skrajneži so le dva odseva enega in istega bolnega obraza, ki ga zaznamujeta strah in sovraštvo. In zato ... Več.

Dejan Steinbuch, odgovorni urednik portala+ na tviterju o ponedeljkovi slovesnosti v Trstu, ko je italijanska država ob prisotnosti predsednikov Italije in Slovenije vrnila slovenski manjšini znameniti Narodni dom, ki so ga natanko sto let pred tem zažgali fašisti. Dogodek je sovpadel tudi s položitvijo vencev predsednikov Italije in Slovenije v Bazovici (pri bazoviškem šohtu), čemur je nasprotovala peščica slovenskih komunističnih protestnikov - podobno kot v Trstu, kjer so se zbrali aktivisti skrajne desnice, neofašistične CasaPound. Oboji so uporabljali podobno retoriko, oboji so svojega predsednika zmerjali z izdajalcem ipd.

To, kar počne vlada, je premalo
2
07.07.2020 22:08

Edini njihov cilj je rušenje vlade in onemogočanje vladne koalicije. Sprašujem jih, kaj je rešitev. Ali ... Več.

Matej Tonin, predsednik NSi in aktualni obrambni minister v oddaji Odkrito o fenomenu petkovih protestov proti vladi. Med pisano druščino, ki vsak tedn demonstrira proti vladi, je tudi skupina, ki a priori nasprotuje vladi. Po Toninovih besedah bi lahko vlada naredila karkoli, pa ne bi nič zaleglo; še vedno bi bilo premalo in ne dovolj dobro.

Balkan - Wuhan
1
04.07.2020 21:05

Države Balkana so bile pretirano fascinirane nad svojim "uspehom", ko jih val iz Italije ni prizadel tako kot zahodno Evropo. ... Več.

Dr. Alojz Ihan, imunulog in profesor na ljubljanski Medicinski fakulteti v intervjuju Radio Slovenija o "drugem valu" epidemije Covid-19, ki to pravzaprav sploh ni, pač pa je le nadaljevanje prvega. Profesor Ihan opozarja, da nam v primeru, ko širjenja okužb, ki se v Slovenijo tokrat širijo skoraj izključno iz Balkana, ne bomo čim prej zamejili, že jeseni spet grozi popoln "lockdown". Če se nam zgodi t.i. krožeči virus, lahko pride do verižne reakcije: do ekonomskega sesutja države, kar bi pod vprašaj postavilo preživetje države in nas državljanov.

Policijski razlogi
7
30.06.2020 21:33

Niti Zdravko Počivalšek, še manj pa Aleš Hojs nista niti približno "my cup of tea". Ampak v vsaki ... Več.

Aljuš Pertinač, nekdanji politik, član socialnih demokratov, zdaj pa voditelj televizijske oddaje Faktor, je na tviterju opozoril na občutljve razsežnost torkove aretacije Zdravka Počivalška, ki ni le minister za gospodarstvo, zapleten v klobčič domnevno spornih nabav zaščitne opreme, pač pa je tudi podpredsednik vlade.

Ustava über alles!
4
20.06.2020 22:36

Mi je eden trobil na križišču, da nisem speljal, ko je bila zelena. Ni vedel, da sem bral Ustavo.

Žiga Turk, bivši minister in politik na tviterju o fenomenu "branja ustave", s čemer se je nekaj protestnikov na tradicionalnih petkovih protivladnih protestih pred parlamentom poskušalo izogniti izvajanju načela enakosti pred zakonom, ki naj bi veljajo za vse .. ampak v bistvu ne čisto za vse državljane.

Thompson in vladavina prava
8
09.06.2020 11:57

Mariborski koncert niti slučajno ni po mojem okusu (za razliko od pokojnih Oliverja in Arsena), tudi o izvajalcu imam zelo ... Več.

Gregor Virant, nekdanji politik in minister, sicer pa liberalec, o zadnjem ideološkem hitu na Slovenskem: dovoliti nek koncert ali ne dovoliti. Virant je povzel bistvu tega namišljenega "pravnega" problema: ne gre za vprašanje glasbenega, političnega ali ideološkega okusa, pač pa zgolj in samo za pravo. 

Pospravljena sprava
6
06.06.2020 21:54

Nihče od nas se ne sme počutiti prizadetega v svojih najbolj osebnih občutkih. Država pa mora popraviti krivice, in to tako, ... Več.

Borut Pahor, predsednik republike, ob sobotni spominski slovesnosti v Kočevskem Rogu za pobitimi domobranci, kamor sta prišla skupaj s premierjem Janezom Janšo, kar je brez dvoma velik korak za spravo med Slovenci, za katero je predsednik dejal, da ni dogodek, ampak stanje duha.

Najboljši sosedje? Malo morgen ...
2
02.06.2020 22:17

Če spremljate avstrijske televizijske programe, boste videli, da pred glavnimi poročili, ki jih imajo ob pol osmih, vrtijo ... Več.

Aleksander Geržina, nekdanji veleposlanik na Dunaju in aktualni tiskovni predstavnik ministrstva za zunanje zadeve, na Odmevih na Televiziji Slovenija o zelo verjetnem dejanskem ozadju za nenavadno, neprijazno in nesosedsko obnašanje Avstrije, ki ne glede na vse epidemiološke kazalce meje s Slovenijo še vedno noče sprostiti tudi za običajni potniški promet. Torej tudi za turiste. Geržina je ocenil, da je vzrok v poskusu, da bi avstrijska vlada letos čim več svojih državljanov zadržala doma, saj se boji ogromnega izpada tujih turistov. A po logiki "kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade", se severnim sosedom utegne nekje zalomiti ...

Židanova notranja "demokracija"
6
29.05.2020 22:50

Presenetil me je zlasti način zamenjave. Ponavadi je treba vendarle sklicati ožje vodstvo, opraviti neki pogovor in ... Več.

Igor Lukšič, nekdanji predsednik stranke socialnih demokratov, o nenavadni odločitvi svojega naslednika, da kar sam odloči in postavilpodpredsednico stranke za svojo naslednico. Lukšiču, ki je prav tako odstopil, vendar zaradi slabega rezultata stranke na volitvah leta 2014, se zdi takšna poteza "malo ponesrečena", zunanjim opazovalcem pa problematična predvsem z vidika notranje demokracije v stranki.

To ni država!?
11
13.05.2020 21:52

To, kar piše Logar, kar piše Janša o medijih. To ni država, to ni vlada. To je nekaj drugega. Legitimno ... Več.

Igor Lukšič, profesor na FDV, nekdanji predsednik socialnih demokratov in bivši minister za šolstvo, na tviterju o zadnjem modnem kriku med vladnimi politiki, ki je naletelo na zelo mešane odzive v javnosti - pranje slovenskega umazanega perila pred tujo javnostjo. Začelo se je z Zgago in njegovimi absurdnimi obtožbami, kar je dobilo močan pospešek v vladnih "mnenjih", ki se pošiljajo na različne evropske inštitucije. 

Zmaga v prvem polčasu
6
06.05.2020 00:05

Spopad s prvim valom epidemije, ki še ni končan, je bil uspešen in nas uvršča v evropski in ... Več.

Profesor Marko Noč, kardiolog in vodja strokovne zdravniške skupine, je na torkovi vladni konferenci za medije ocenil "prvo etapo" boja z novim koronavirusom, v kateri jo je Slovenija očitno izjemno dobro odnesla. Toda boja še ni konec, saj se pričakuje t.i. drugi val, kjer bo, je povedal dr. Noč, ključ do uspeha v tem, da pravočasno odkrijemo ponovno širjenje virusa in državo spet ustavimo: "Le na ta način naše intenzivne enote ne bodo pokleknile."

Muzejska pamet
5
29.04.2020 23:51

Mogoče se motim, ne zdi se mi, da bi vlada ukazala muzejem in knjižnicam, naj odprejo vrata. Naznanila je, da so po novem ... Več.

Luka Lisjak Gabrijelčič, zgodovinar in publicist, na tviterju o fenomenu, ki je pri nas precej razširjen: in sicer, da mora o vsem odločati država in imeti odgovore na vsa vprašanja. Muzeji in knjižnice so bili zaprti dolge tedne, ko so imeli njihovi direktorji na pretek časa in so lahko v miru razmišljali tudi o tistem veselem dnevu, ko bodo lahko spet odprli svoja vrata z obiskovalce oziroma bralce. Poudarek je na "lahko", vlada jim ni nič ukazala. Z odprtjem lahko mirno počakajo tudi do ponedeljka. Morda jim bi morala mamica vlada to posebej povedati?

Olajšanje po 1. maju
6
21.04.2020 22:44

V spopadu z epidemijo smo na prelomnici. V veliki meri smo jo uspeli zajeziti, a je virus še med nami.

Janez Janša, predsednik vlade, je v torkovem nagovoru, objavljenem na tviterju, povedal nekaj podobnega kot njegovi kolegi drugod v Evropski uniji: da se bodo ukrepi, uvedeni zaradi epidemije novega koronavirusa, postopoma začeli sproščati, če se bodo ugodni trendi glede zmanjševanja števila okužb nadaljevali. Bistveno je zavedanje ljudi, da bo za odpravo mnogih omejitev oziroma prepovedi odločilno to, da bodo zdravstvene oblasti lahko nadzorovale vire okužb. Mobilna aplikacija, s katero bi spremljali gibanje okuženih, bi zelo pomagala pri hitejšem odpravljanju omejitev, vendar so celo proti njeni prostovoljni uvedbi močni ugovori. Ne glede na to pa, kot vse kaže, nas precej olajšanja čaka že po prvomajskih praznikih.

Večina ima vedno prav
4
15.04.2020 13:37

Ustavne sodnice in večina sodnikov niso prikrajšali samo tistih staršev in otrok, ki obiskujejo zasebne ... Več.

Jan Zobec, vrhovni sodnik in bivši ustavni sodnik, v kolumni na Siolu o posledicah zadnje odločitve ustavnega sodišča glede financiranja zasebnih šol, ki je z večino glasov ugotovilo, da ni protiustavno, če država ne financira v celoti dopolnilnega pouka, jutranjega varstva in podaljšanega bivanja vsem osnovnošolcem. Doslej je veljalo naivno, laično prepričanje, da enakost pred zakonom pomeni to, da je država dolžna enako financirati osnovno šolanje vseh malčkov. Toda ustavno sodišče ima vedno prav. Tudi tedaj ko se morda moti.

Konec članarine za WHO?
3
09.04.2020 11:28

Zgleda, da se funkcionarji WHO precej bolj bojijo odpovedi članarin in izgube predobro plačane sinekure, kot pa so se bali ... Več.

Matej Lahovnik, nekdanji gospodarski minister iz vrst LDS in aktualni vodja posebne vladne posvetovalne skupine, o tem, kako zmedena je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) glede pandemije Covid-19. Zaradi kontradiktornih izjav in priporočil vodilnih WHO že kar nekaj držav razmišlja, da bi protestno izstopilo iz organizacije, ki deluje pod okriljem Združenih narodov, ali pa vsaj prenehalo plačevati članarino. Slovenija, denimo, vsako leto WHO nameni okoli 330.000 evrov. Najpogostejše kritike na račun WHO so povezane s klientelizmom, negativno kadrovsko selekcijo in togim sistemom kvot, s katerimi naj bi rešili vprašanje enakopravnosti različnih ras ...

Najtemnejša ura
1
04.04.2020 11:03

Nastopila je najtemnejša ura za človeštvo, ki je grožnja celemu svetu, od nas pa zahteva, da smo ji kos, ... Več.

Kristalina Georgieva, generalna direktorica Mednarodnega denarnega sklada (IMF), o vsej resnosti razmer, ki so nastale zaradi epidemije koronavirusa. "Še nikoli v zgodovini IMF nismo bili priča ustavitvi svetovnega gospodarstva", je povedala je dejala Georgieva, ki jo skrbijo posledice za svetovno ekonomijo. Doslej je za pomoč zaprosila že polovica držav sveta, kar kaže na strahotne razsežnosti globalne ekonomske krize, ki očitno prihaja in ki se lahko primerja samo še z zloglasnim letom 1929. Pri nas ne glede vsa dejstva še živijo junaki - zlasti kruhoborci, ki gravitirajo okoli stranke Levica -, ki so prepričani, da je nova recesija le kapitalistični trik. 

Turisti za vsako ceno
10
29.03.2020 22:28

Po včerajšnji nespametnosti številnih nas žalosti, da je treba odlok zaostrovati. A če tudi ti ukrepi ne bodo ... Več.

Aleš Hojs, minister za notranje zadeve, na vladni tiskovni konferenci o razlogih za uveljevitev odloka, s katerim se državljanom gibanje omejuje na občino stalnega oziroma začasnega prebivališča. Lepo vreme je namreč za konec tedna v turistična središča privabilo številne obiskovalce od drugod, zato so zlasti na Obali in na Bledu domačini z grozo opazovali "invazijo" obiskovalcev iz drugih delov Slovenije, ki so se obnašali tako, kot da ne živimo v izrednih razmerah zaradi epidemije koronavirusa. Njim se lahko zahvalimo za uveljavitev strožjih ukrepov, ki se tičejo svobode gibanja.

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
I love Brda* ali kako se znebiti Janševe vlade
Angel Polajnko
Ogledov: 3.871
02/
Zunanji minister Logar bo s podpisom skupne izjave z ameriškim kolegom Pompeom vladi nakopal nove težave
Igor Mekina
Ogledov: 2.173
03/
Zlati časi Titovega socializma (1/3): Berlinski zid v naših glavah še ni povsem padel
Vili Kovačič
Ogledov: 1.969
04/
Esej o odtujenosti: Grehi očetov praviloma udarijo na dan v tretji generaciji
Boštjan M. Zupančič
Ogledov: 1.883
05/
Patriarhalci, pojeb*** frustrirani državljani in beta fašistoidni politikanti
Simona Rebolj
Ogledov: 1.478
06/
Zakaj Slovenija ni Švedska? Nekaj primerjav v dobrem in slabem
Andrej Capobianco
Ogledov: 1.329
07/
Slovenci in Amerika: Od malikovanja do sovraštva
Dimitrij Rupel
Ogledov: 1.304
08/
Bitka za Severni tok, 2. del: Nevarne igrice v trikotniku ZDA - Evropska unija - Rusija
Božo Cerar
Ogledov: 1.480
09/
Ameriške predsedniške volitve: Zaradi Covid-19 Trumpu ne kaže najbolje, vse ankete za zdaj dajejo prednost dementnemu Bidenu
Mitja Kotnik
Ogledov: 1.016
10/
Kolobocije z ratifikacijo sporazuma med Slovenijo in Unescom so trajale dolgih osem let
Tomaž Seljak
Ogledov: 938