Izjava dneva

Od "bademajstra" do šoferja

20.02.2020 21:32
Ključne besede:   Zdravko Počivalšek   SMC   vlada

Tisti, ki so državo z odstopom spravili v ler, naj šofiranje avta, če se izrazim z njihovim besednjakom, zdaj prepustijo drugim.

Zdravko Počivalšek, gospodarski minister Šarčeve vlade v odstopu in predsednik SMC, na tviterju o tem, da ni še vse izgubljeno, ko gre za sestavljanje nove vlade. Ne glede na silne pritiske "zdravih sil", medijske napade, javne pozive, uporabo posebnih metod in sredstev je Počivalšek, ki so ga nekoč podcenjujoče klicali Bademeister, v zadnjih tednih pozitivno presenetil, saj je večkrat dokazal, da je za razliko od svojega predhodnika na čelu stranke v resnici liberalec in da daje prednost vsebini pred ideološkimi floskulami. Zdravko Počivalšek je že danes, ko smo šele februarja, resen kandidat za politika leta.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
1
Halo, prihodnost?
3
17.01.2022 02:42

Opažam, da se v slovenski politiki zelo malo govori o prihodnosti. Ogromno se govori o razmerjih med levimi in desnimi, ... Več.

Borut Pahor, predsednik republike, v intervjuju za Siol.net, o tem, da je v slovenski politiki še vendo preveč govora o preteklosti, premalo oziroma skoraj nič pa o prihodnosti.

Dražgoše - Lažgoše
14
09.01.2022 22:45

Ko je mitologija močnejša od epidemije, mraza & zgodovinskih dejstev. Lažgoše kot manifestacija ... Več.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na tviterju o fenomenu komemoracije v Dražgošah, kjer do začetka devedesetih ni bilo omembe vrednega osrednjega govorca, saj je šlo za dokaj obskurno lokalno partizansko proslavo. Šele v zadnjih dveh desetletjih so "levičarji" iz Dražgoš naredili mit, udeležba na proslavi pa je takorekoč obvezna. Letos je bil ob 80-letnici te "izjemno pomembne partizanske bitke" slavnostni govornik nihče drug kot nekdanji predsednik Milan Kučan. Ki bo čez nekaj dni dopolnil 81 let, zato je njegove pozive k "končanju fašizma na oblasti" moč razumeti kot neke vrste biološki krik, saj bo čez štiri leta verjetno že težje sodeloval v predvolilni kampanji ...

Ali bo zmagala ulična sodrga?
9
05.01.2022 09:45

Moje prizadevanje za boj proti pandemiji se s tem končuje.

Borut Štrukelj, profesor na Fakulteti za farmacijo, ki je zadnje mesece pogosto pojavljal v medijih in na tiskovnih konferencah vlade v zvezi z bojem proti novemu koronavirusu, je s temi besedami pospremil nedavni incident v središču Ljubljane, ko sta ga obstopila zamaskirana neznanca in se nad njim poskušala fizično znesti. Štrukelj ima očitno dovolj tega in se umika iz javnosti. Vsekakor in žal profesor Štrukelj ni edini predstavnik stroke, ki je tarča anonimnih nasilnežev, večinoma t.i. anticepilcev. Ti se agresivno spravljajo nad vse, ki bodisi uvajajo bodisi zagovarjajo vladne ukrepe v epidemiji, pri tem pa izpadejo kot navadna ulična sodrga.

Kam bo šel predsednik
2
28.12.2021 10:30

Nimam načrtov, ki so povezani s slovensko politiko.

 
Več.

Predsednik republike Borut Pahor je v pogovoru za nacionalno TV Slovenija odgovarjal na številna kritična vprašanja o svojem delu, slovenski politiki in zapuščini svojih dneh predsedniških mandatov; prihodnjo jesen bodo namreč tudi predsedniške volitve in dobili bomo novega predsednica oziroma predsednico.

Nič kaj veseli december
0
14.12.2021 10:47

Pred nami so najbrž težki dnevi, okužba je lahko razširjena bolj, kot smo do zdaj odkrili.

Miroslav Petrovec, vodja laboratorija za diagnostiko virusnih infekcij, je na torkovi konferenci za novinarje potrdil novico, da imamo v Sloveniji najmanj 4 primere omikrona, nove različice Covid-19. Doslej so vse odkrili v Ljubljani, najverjetneje pa je dejansko število okuženih precej višje. Profesor Petrovec, ki je tudi predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo, je opozoril, da je še vedno edina zaščita pred virusom cepljenje: "Pozval bi tudi tiste, ki so bili pred najmanj šestimi meseci cepljeni z dvema odmerkoma, da se cepijo še s tretjim."

 

Konec liberalizma
4
08.12.2021 17:26

Danes so splošne liberalne vrednote ogrožene. Vse, kar smo dobrega naredili po padcu Berlinskega zidu, je ogroženo. ... Več.

Marko Voljč, soustanovitelj Act Tanka, v intervjuju za mariborski Večer o aktualnih trendih v naši družbi in tudi širše. Voljč ugotavlja, da nas takorekoč vse razprave razdvajajo, celo tiste o podnebnih spremembah. "Ne iščemo konsenza in skupnih točk, ampak vidimo in poudarjamo le razlike

Kuhanci ali korona
1
06.12.2021 18:48

V tem trenutku je to žal recept za katastrofo.

Mateja Logar, vodja vladne svetovalne skupine za covid-19, je na novinarski konferenci vlade razložila, zakaj prepoved ponudbe hrane in pijače na stojnicah po slovenskih mestih. Predbožični utrip utegne biti zaradi tega nekoliko manjši, razburjeni so tudi gostinci in župani, posebej ljubljanski. Na sejmih je nemogoče vzdrževati razdaljo 1,5 metra, je poudarila Logarjeva. Če bo ukrep deloval in če se ljudje v veselem decembru ne bodo spet družili zasebno, potem bo morda četrti val postopoma oslabel. V nasprotnem primeru bo januar ponovno črn. 

Masleša brez diplome?! Ne se hecat ...
23
04.12.2021 14:06

To bi bil največji šok v zgodovini slovenskega sodstva, ki je sploh mogoč od začetka samostojne Slovenije dalje. In ... Več.

Nova24tv, ki je tako blizu vladajoči SDS in premierju Janši, da bi ga lahko mirno označili za strankarsko glasilo, je presenetil z zgodbo, v kateri namigujejo, da razvpiti vrhovni sodnik Branko Masleša nima niti diplome pravne fakultete. Da imajo pri Janši Maslešo zelo v želodcu, je znano. Če se izkaže, da gre za hudo manipulacijo oziroma nesramno laž, bo ta medij dejansko sam sebe dokončno izobčil iz medijske krajine v Sloveniji, soočil pa se bo bržkone tudi s kupom tožb in kazenskih ovadb. Toda če bi se izkazalo, da navedbe glede Masleše oziroma njegove diplome držijo, potem ima "neimenovani pravnik", ki je za Nova24tv.si dejal, da bil to "največji šok v zgodovini slovenskega sodstva", prav. Česa takšnega si pravzaprav nihče ne zna predstavljati, še najmanj sodniški ceh, ki bi verjetno potreboval vsaj 50 let, da bi si opomogel od takšnega sramotnega in nizkotnega škandala ...

Proti ukinitvi gospodarskih oddaj
6
28.11.2021 21:06

Sem odločno proti selitvi oddaj Točka preloma in Prava ideja na drugi program, njihova ukinitev bi bila nedopustna. Naloga ... Več.

Aleš Štrancar, znanstvenik, ustanovitelj in direktor podjetja Bia Separations, o nameri vodstva RTV Slovenija, da nekoliko "prečisti" programsko shemo prvega in drugega programa nacionalne televizije. Štrancar meni, da so gospodarsko-podjetniške tematike v Sloveniji že tako ali tako osiromašene, zato bi ukinitev oddaj, ki so posvečene gospodarstvu in podjetništvu, še en udarec slovenskemu gospodarstvu, katerega "edina naloga je očitno le polnjenje državne blagajne brez možnosti vpliva na to, kako se ta denar potroši".

Manj kot odstotek
2
24.11.2021 00:55

To je popolno laganje in strašenje staršev, ki se ob takih številkah potem ne morejo odločati za ... Več.

Dr. Alojz Ihan, imunolog in profesor na Medicinski fakulteti v Ljubljani, v Odmevih na TV Slovenija o fenomenu t.i. iniciative Slovenski zdravniki, ki so v izjavi za javnost ostro nasprotovali cepljenju otrok proti covidu, pri čemer so kot argument navedli podatke o domnevno visoki smrtnosti otrok. Dr. Ihan je takšno manipulacijo s številkami označil za veliko laž, Zdravniška zbornica je sicer sporno iniciativo, ki jo sestavlja le 38 zdravnikov, kar ni niti odstotek članstva zbornice, relativizirala z nekakšno protipeticijo.

Dolanc & Snežič d.o.o.
22
11.11.2021 12:42

Podjetja, ki naredi tri milijarde evrov letno, ne pustiš brez vodstva.

 

Robert Golob, do 17. novembra še predsednik uprave Gen-I, na konferenci za novinarje ni skrival jeze zaradi zadnjih dogodkov, ko je bil aktiven vladni kadrovik v energetiki v senci Borut Dolanc, sicer tajnik SDS. Golob je sicer pred novinarje povabil tudi "pričo", ki je potrdila, da gre pri Golobu oziroma Gen-I za politično odločitev. Tone Krkovič, ki je bil tajnik SDS pred mnogimi leti, prav tako ni mogel skriti prizadetosti nad tem, kdo vse zdaj kadruje v imenu vlade. Denimo dr. Rok Snežič, razvpiti davčni strokovnjak, ki svetuje, kako odpreti podjetje v Bosni. 

Sveta sedmerica
6
06.11.2021 14:36

Sedmerica ne poziva k upoštevanju, ampak k zanikanju ustave.

Dr. Dimitrij Rupel, nekdanji zunanji minister in novi direktor JAK, v kolumni na Siol.net o sedmih članih Komisije za človekove pravice pri SAZU, ki so si privoščili precej deplasirano in politikantsko izjavo o domnevnem uvajanju totalitarizma v Sloveniji, pri čemer so prst uperili v poslance, ki da so edini, ki lahko preprečijo nadaljevanje takšne prakse. "Naša sveta sedmerica si z označevanjem aktualnih političnih razmer v Sloveniji kot avtokratičnih, diktatorskih ali totalitarnih ni naredila usluge, saj je – kar je za člane akademije znanosti posebna nevšečnost – pokazala nizko občutljivost in majhno sposobnost za realno ocenjevanje dejanskih družbenih razmer, celo nepoznavanje splošno uveljavljene terminologije", meni Rupel.

Stop za Svetliča?
7
18.10.2021 22:39

Nikoli nisem pozival k uporabi nasilja. Nasprotno, pravniki imamo dolžnost vseh dolžnosti: (po)skrbeti, da duh nasilja ... Več.

Dr. Rok Svetlič, kandidat za sodnika Ustavnega sodišča, se je s pismom obrnil na predsednika Boruta Pahorja, v njem pa zanikal, da bi kadarkoli v zvezi z migranti na meji izjavil, da bi bilo v skrajnem primeru potrebno tudi streljati nanje, kot mu je na Twitterju nedavno očital pravnik dr. Saša Zagorc. Zakaj se je Zagorc s tem razkritjem oglasil šele po dobrem letu in zakaj ravno zdaj, ko je Svetlič kandidat za ustavnega sodnika, si lahko odgovori vsak zase. Eno pa je skoraj gotovo: dr. Svetliča bo Zagorčeva obtožba zagotovo stala stolčka na Beethovnovi ...

Slovenija je več od Janše
4
14.10.2021 21:27

Upam, da bodo moji kolegi razumeli, da je Slovenija precej več od Janeza Janše.

Tanja Fajon, predsednica stranke SD in poslanka v Evropskem parlamentu, med včerajšnjo "vojno" na tviterju. 

Heil Hoiss!
12
04.10.2021 21:54

Čas je za 9. člen zakona ZNPPol.

Aleš Hojs, notranji minister, na tviterju o tem, da bo vlada zdaj aktivirala 9. člen Zakona o zakona o nalogah in pooblastilih policije, ki zaradi suma, da lahko pride do hujših kršitev javnega reda oziroma nasilja začasno odpravi ali omeji svobodo gibanja na določenem območju. Do takšnega ukrepa bi lahko prišlo med vrhom EU - Zahodni Balkan v torek oziroma sredo; to bilo tudi prvič v zgodovini, da bi oblast naredila kaj takšnega.

Predsednik Mesec
16
30.09.2021 22:11

Vlada je zavozila, čas je za odstop.

Luka Mesec, prvi tovariš stranke Levica, v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija o tem, da so protesti ljudstva upravičeni, ker je Janševa vlada odpovedala na celi črti. Če bo Levica na naslednjih volitvah dobila največ glasov med strankami t.i. koalicije ustavnega loka, potem je to morebiti celo izjava prihodnjega premierja ...

UKC Afrika
0
29.09.2021 21:58

 Tudi ta problem ni nov in traja že več let, stanje pa je dodatno zaostril kovid. Žal moram povedati, in gotovo bom ... Več.

Akademik dr. Marko Noč, predstojnik Kliničnega oddelka za intenzivno interno medicino v UKC Ljubljana, je v pogovoru za Reporter povedal, da so razmere na ljubljanski urgenci še vedno kot na fronti in da spominjajo na Afriko pred tremi desetletji ...

 

 

Slabo kaže
1
20.09.2021 15:13

Trenutne razmere v državi so slabe, projekcija še slabša. Številke rastejo. V zadnjih dneh imamo ... Več.

Matjaž Jereb, predstojnik intenzivne enote ljubljanske Infekcijske klinike v intevjuju za Siol.net ni skrival pesimizma glede četrtega vala epidemije, ki je zdaj že konkretno "pljusknil" v Slovenijo. Če se bodo razmere v prihodnjih tednih še poslabševale, bržkone niso izključeni ostrejši ukrepi, morebiti celo delno ali celo popolno zaprtje države (lockdown).

Nočejo se niti testirati
15
16.09.2021 20:23

Sama sem vedno bila zagovornica PCT-ja, ker je to edina možnost, da se epidemije rešimo. Zelo težko kot pravnica in ... Več.

Nataša Pirc Musar, odvetnica, v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija o tem, da v Sloveniji nimamo problemov zgolj s proticepilci, ampak tudi s tisimi, ki se nočejo niti testirati.

Kapitol na Šubičevi
5
15.09.2021 22:12

Kako rečemo "protestnikom", ki v parlament mečejo granitne kocke, bakle in podobno? Kako so takšni množici rekli ... Več.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na tviterju o huliganih, ki so v sredo zvečer napadli parlament in policijo, potem ko se je na mirnih protestih na Trgu republike zbralo več tisoč ljudi, večinoma takšnih, ki nasprotujejo cepljenju, ne verjamejo v Covid-19 oziroma so prepričani, da gre za nekakšno svetovno zaroto. 

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Zapomnite si ta imena: Poslanke in poslanci, ki so glasovali za status quo glede prirejenih javnih razpisov in korupcije v zdravstvu!
Uredništvo
Ogledov: 2.049
02/
Novak Đoković je igral na karto "budi pametan i pravi se glup", a je izpadel samo glup
Ana Jud
Ogledov: 2.136
03/
Ljudje pa nič. Ostajajo doma in čakajo. Na kaj, vas prosim? Na rešilca, ki jih bo odpeljal v bolnišnico?
Milan Krek
Ogledov: 1.908
04/
Ruska invazija na Ukrajino je morda le še vprašanje dni, razen če bo Putin v zadnjem hipu presenetil z mirovnim predlogom
Božo Cerar
Ogledov: 1.334
05/
Težko je živeti v kletki. V mestu Gogi. Biti ves čas talec ene in iste ideologije.
Pavle Okorn
Ogledov: 1.214
06/
Dediščina komunizma: Vzhodna Evropa in Slovenija plačujeta visoko ceno zaradi nezaupanja javnosti v cepljenje
Milan Krek
Ogledov: 1.059
07/
China’s Belt and Road Initiative: A win-win or a debt trap? The Case of African States
Valerio Fabbri
Ogledov: 914
08/
Ne film ne drama, ampak vmesno stanje. Biti na nobeni strani. Biti na svoji zemlji.
Dragan Živadinov
Ogledov: 667
09/
Panika na levici: Če jim bo Golob odletel iz rok, jih ne reši niti Kos na strehi!
Uredništvo
Ogledov: 3.046
10/
Od podražitev elektrike bodo na koncu profitirale zlasti domače državne energetske družbe
Bine Kordež
Ogledov: 1.055