Izjava dneva

Turisti za vsako ceno

29.03.2020 22:28
Ključne besede:   Aleš Hojs   odlok   gibanje   epidemija

Foto: Vlada / Nebojša Tejić, STA

Po včerajšnji nespametnosti številnih nas žalosti, da je treba odlok zaostrovati. A če tudi ti ukrepi ne bodo zadoščali, bo treba dodatno zaostriti tudi ta odlok.

Aleš Hojs, minister za notranje zadeve, na vladni tiskovni konferenci o razlogih za uveljevitev odloka, s katerim se državljanom gibanje omejuje na občino stalnega oziroma začasnega prebivališča. Lepo vreme je namreč za konec tedna v turistična središča privabilo številne obiskovalce od drugod, zato so zlasti na Obali in na Bledu domačini z grozo opazovali "invazijo" obiskovalcev iz drugih delov Slovenije, ki so se obnašali tako, kot da ne živimo v izrednih razmerah zaradi epidemije koronavirusa. Njim se lahko zahvalimo za uveljavitev strožjih ukrepov, ki se tičejo svobode gibanja.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
10
Mirni živci
0
28.03.2023 00:27

Bodimo, prosim, mirni in ne povzročajmo po nepotrebnem panike.

Blaž Drobnjak, predsednik uprave NLB in Manager leta 2022, je ob začetku Dnevov slovenskega kapitalskega trga poskušal umiriti strasti, ki so se razvnele ob najnovejši bančni krizi. Nekateri se namreč bojijo, da bo iz Združenih držav Amerike začela pohod tudi po evropskem bančnem trgu. Brodnjak to odločno zavrača in poudarja, da senzacionalizem nikomur ne bo koristil. Mediji so zdaj prst usmerili v Deutsche Bank in začeli špekulirati, da jo lahko doleti usoda Credit Suisse. "Vprašajmo se, kaj to pomeni za javne finance? Če pade Deutsche Bank, bo to pomenilo od 200 do 300 milijard evrov bremena za nemške javne finance. V čigavem interesu je sprožanje panike," se je vprašal predsednik uprave največje slovenske bančne skupine.

Planet Golob
15
18.03.2023 10:37

Samo na Planetu Golob je mogoče najprej reči, da smo po obdavčitvi premoženja med zadnjimi na svetu, nato pa le nekaj ur ... Več.

Janez Šušteršič, ekonomist, liberalec in nekdanji finančni minister, v kolumni na Siolu o fenomenu slovenskega predsednika vlade Roberta Goloba, ki se obnaša kot nek poseben planet, za katerega veljajo povsem drugačna logična, matematična in fizikalna pravila kot pri nas na Zemlji. Predvsem ko gre za kontradiktorne izjave glede višjih davkov in drugih obremenitev davkoplačevalcev. Danes eno, jutri drugo. No, vcasih pa že čez nekaj ur. Ali kot pravijo dolgoletni sopotniki slovenske politike: Morda se bomo Goloba kmalu znebili, ne bomo pa zlepa pozabili njegove vlade ...

Interpelacija
14
07.03.2023 18:13

Zagotovo nam ljudje niso zaupali mandata za to, da bi se cela politika zdaj mesec ali dva ukvarjala z nekim muzejem.

Robert Golob je takole komentiral interpelacijo o delu vlade, ki jo je konec prejšnjega tedna vložila opozicijska SDS. Golob se je s tem odzval na potezo Janeza Janše, ki bi jo sicer težko razumeli kot strateško ali premišljeno. Toda opozicija ima pravico (in tudi dolžnost), da nadzoruje vlado in ji občasno meče polena pod noge. Premier je ob tem zatrdil, da so mandat dobili zato, da se bodo ukvarjali "z reformo zdravstvenega sistema, da bo deloval". No, na to sicer še čakamo. Prav tako je Golob povedal, da so mandat dobili zato, da se ukvarjajo "z energetsko in prehransko draginjo". Slišati je lepo, zdaj čakamo le še na rezultate. Morda jih bo interpelacija pospešila, čeprav jo je premier med vrsticami označil kot "norčevanje iz ljudi, norčevanje iz resnih težav, s katerimi se ljudje soočajo"...

 

Napad brez razloga
11
24.02.2023 10:47

Napad na Ukrajino je bil neizzvan, saj ta ni storila nič takšnega, da bi lahko Rusija posegla po najhujši ... Več.

Dobran Božič, nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske, v pogovoru za Siol, o tem, zakaj Putinove imperialistične agresije na Ukrajino ni moč opravičiti z ničemer. Ob prvi obletnici napada na Ukrajino namreč ruski troli in pristaši lika in dela ruskega avtokrata poskušajo na vsak način relativizirati rusko krivdo za vojno in odgovornost prevaliti na "Zahod", zlasti Združene države in Evropsko unijo. Škandalozno in sramotno je, da je gonila sila proruskega lobija postal celo nekdanji predsednik države Milan Kučan, ki s svojim omizjem poziva k miru, vendar tako, da bi Ukrajini prenehali pomagati z orožjem, zaradi česar bi se njen odpor hitro končal, to pa bi pomenilo zmago za Rusijo. Dobran Božič, ki je trenutno svetovalec obrambnega ministra Marjana Šarca, je prav tako opozoril na to, da je ključ do miru oziroma spoštovanja mednarodnega prava in resolucij OZN v rokah enega samega človeka. Vladimirja Putina.

Njet!
4
21.02.2023 23:20

Avtokrati razumejo samo eno besedo: Ne!

Joe Biden, ameriški predsednik, v govoru sredi Varšave, o tem, katero besedo bi razumel Vladimir Putin v zvezi z Ukrajino. Na žalost je Zahod predolgo odlašal z uveljavitvijo besede Ne!, zaradi katere bi kremeljski avtokrat morda 23. februarja lani dvakrat premislil, preden bi ukazal invazijo na Ukrajino. Če bi namreč Zahod Rusijo opozoril, da bo Ukrajini v primeru vojaške ogroženosti pomagal na vseh, tudi na vojaškem področju, bi v Moskvi verjetno odnehali. Še bolj zanesljiv in prepričljiv argument za rusko streznitev od imperialističnih ambicij pa bila razglasitev t.i. no-fly zone nad Ukrajino, ki bi jo na prošnjo vlade v Kijevu izvajala zveza NATO. Kajti ruske leteče lade in moskviči nimajo niti najmanjših možnosti proti zahodnim vojaškim letalom.

Šarec o Putlerju
9
12.02.2023 17:54

Zagotovo je Vladimir Putin s to mejo, ki jo je presegel, ko je napadel civilno prebivalstvo, odgovoren tudi po mednarodnem ... Več.

Marjan Šarec, minister za obrambo, se v intervjuju za Siol razgovoril o bližajoči se obletnici ruske agresije na Ukrajino. Povedal je, da je sicer ocena ogroženosti Slovenija za zdaj nizka, vendar so na obrambnem ministrstvu dnevno tarča ruskih kibernetskih napadov. O vojni in miru pa je gospod Šarec nekaj povedal tudi v svojem stilu: "Varnost je osnovna dobrina. Lahko imaš lepo hišo in ne vem kaj še vse, a če imaš vrata odklenjena, bo nekdo prišel noter in ti to vse pobral, potem pa ne boš imel več nič."

Karikatura
10
08.02.2023 17:30

 

Ta država je ... Več.

Dejan Steinbuch, direktor Inštituta PLUS, kolumnist in nekdanji urednik portala+, na tviterju o proslavi na predvečer slovenskega kulturnega praznika, ki je pokazala in dokazala, kjer trenutno smo kot nacija in država. Prihod Svetlane Makarovič na oder Gallusove dvorane ob zaključku t.i. osrednje državne proslave ob 8. februarju je imel sicer zgolj eno olajševalno okoliščino: da se je zgodil na koncu, ne pa denimo na začetku ali pa celo med proslavo. Makarovičevo, ki je Prešernovo nagrado pred več kot dvajsetimi leti zavrnila, zdaj pa si je premislila in bi jo rada (ponovno) imela, sta na oder sicer pripeljala rjavohlačni aktivistični skrajnež in pesnik, ki je utonil med rimami sovraštva, dvorana pa je po Svetlaninem kratkem recitalu po zaslugi hitre intervencije ministrice za nekulturo Aste Vrečko med glasnim aplavdiranjem tudi vstala. Prizor bi spominjal na partijske kongrese v zlatih časih totalitarizma, če med avditorijem ne bi obsedelo tudi nekaj čudakov, ki jih Svetlanin kulturni performans ni prevzel. Prizor, v katerem dvorana bučno aplavdira, v parterju pa peščica samotnih junakov mirno obsedi, spominja na prizor velikega zborovanja narodne socialistične stranke Nemčije (NSDAP) v drugi polovici tridesetih let 20. stoletja, kjer je sredi morja nacijev z dvignjenimi desnicami v pozdrav "Sieg Heil!"kljubovalno nekdo s prekrižanimi rokami izzival svojo usodo ... 

Putinova posebna operaterja
12
31.01.2023 11:32

Ta dva, ki sta zdaj v postopku, pripadata zelo posebni vrsti obveščevalcev. Takim s popolnoma novo identiteto. Izredno ... Več.

Andrej Benedejčič, premierjev svetovalec za nacionalno varnost, na Odmevih o tem, kdo sta pravzaprav Ludwig Gisch in Maria Rosa Mayer Munos, formalno argentinska državljana, sicer pa ruska vohuna, ki sta več let neopaženo delovala v Ljubljani oziroma Sloveniji. Zastavlja se seveda vprašanje, ali so poleg njiju v Sloveniji živeli oziroma še prebivajo tudi drugi "speči vohuni". Če je odgovor pritrdilen, je naslednje vprašanje, koliko jih je in kdo so. Skratka, lov na Putinovo agenturo, ki se je več kot dvajset let mirno sprehajala po Sloveniji, od Ruske kapelice do Pirana, je končno odprt. 

Najboljša kariera vseh časov
13
22.01.2023 12:38

Pahorjeva kariera je povsem javna, desetletja ga že lahko spremljamo. Dal je nešteto intervjujev in napolnil mnogo ... Več.

Miha Mazzini, kolumnist, na Siolu o različnih razsežnostih fenomena Pahor, ki je vse življenje lezel samo navzgor, dosegel (doma) vse, kar se je doseči dalo, obenem pa ves čas dajal ljudstvu občutek, da nima nobene prave moči. "Najbolje je utelesil slovensko spravo v njenem banalnem pomenu, torej kot izogibanje odgovornosti: vsakemu damo po medaljo in smo spravljeni", pravi Mazzini, ki je Pahorjev Instagram definiral kot slovenske različico britanske kraljevske drame - a z bistveno razliko. "Če pri Angležih čakamo, kaj bo naslednjič groznega prišlo na plano, je pri Pahorju vse sladko in rožasto. Razlika med princem Harryjem in Pahorjem, recimo, je kot razlika med countryjem in narodno zabavno glasbo. V prvem se dogajajo same slabe stvari, pri naših narodnjakih pa je vse zgledno in poštirkano. Pahor nam je na Instagramu ustvarjal vpogled v sanjsko življenje."

 

Premierjeva zgodovinska priložnost
15
18.01.2023 22:46

Analiza kaže, da so razmere v slovenskem zdravstvu še slabše, kot si kdor koli v Sloveniji misli.

Robert Golob, predsednik vlade, na t.i. koalicijskem vrhu na Brdu pri Kranju, o tem, kakšno je dejansko stanje v slovenskem zdravstvu. Iz njegove izjave lahko sklepamo, da so razmere v državnem zdravstvu takšne, da bi bilo nevarno za državo, če bi to izvedela javnost. Predvidevamo lahko edinole to, da premier bere portal+ in našega kolumnista Milana Kreka, ki je opozoril, da je ta hip v Sloveniji brez osebnega zdravnika okoli 190.000 ljudi, poleg tega pa je dr. Golob očitno prebral tudi prispevek Krištofa Zevnika o mastno preplačanih medicinskih pripomočkih, zaradi česar davkoplačevalci vsako leto zdravniško-dobaviteljski mafiji podarimo najmanj 250 milijonov evrov. V zadnjih tridesetih letih so nam torej iz javnih sredstev ukradli že 7,5 milijard evrov. Če je to tista resnica, o kateri govori premier Golob, potem mu z vso odgovornostjo zagotavljamo, da mu bomo postavili spomenik na naše stroške sredi Ljubljane, če njegova vlada v naslednjih treh letih uredi problematiko osebnih zdravnikov za 190.000 prebivalcev ter za zapahe spravi zdravniško-dobaviteljsko mafijo. Nekatere njene člane je sicer pravosodje doslej že preganjalo, pri nekaterih so pod posteljo našli celo zlate palice, ampak kaj ko se potem ni zgodilo nič. Premier Golob ima torej zgodovinsko priložnost, da te kriminalce pošlje tja, kamor spadajo - na Dob ...

Janšev sneg
2
18.01.2023 10:10

Janša je kriv, da je sneg zasul ceste.

Božidar Novak, legenda slovenskih odnosov z javnostmi, sicer pa tudi poslovnež, pisatelj in nekdanji vojaški padalec diverzant, na tviterju o zimskih nevšečnostih, za katere med delom slovenske javnosti velja prepričanje, da so posledica zarote Janeza Janše.

Lenitis
6
13.01.2023 22:42

Ta predlog je zrasel na zelniku ljudi, ki so že pred leti zboleli za akutnim lenitisom. Zdravijo pa ga s preveliko dozo ... Več.

Dr. Aleš Štrancar, direktor ajdovskega podjetja Sartorius BIA Separations, o ideji, ki se je zdaj spet pojavila glede občutno krajšega tedenskega delavnika. V koalicijski pogodbi je namreč ta možnost zapisana, vendar jo za zdaj podpira le stranka Levica, posebej njen predsednik Luka Mesec, ki je tudi minister za delo, družino in socialne zadeve v Golobovi vladi. Problem skoraj 30% odstotnega skrajšanja delovnega tedna (z obstoječih 42 na 30 ur) je namreč v tem, da je v določenih panogah povsem nepredstavljiv in bi prinesel še večje probleme za slovensko gospodarstvo, ki ni imuno pred nevarnostjo recesije v tem ali prihodnjem letu. Posebej bi 30 urni delavnik škodoval zasebnemu sektorju, o katerem pa, kot vemo, Levica tako ali tako nima dobrega mnenja, saj gre za kapitaliste, ki bi jih nesojeni predsednik Miha Kordiš z bajoneti nagnal v morje ...

Premirje bodočega poraženca
2
05.01.2023 22:01

Glede na poziv njegove svetosti, patriarha Kirila, odrejam ministru za obrambo Ruske federacije, naj uvede prekinitev ognja ... Več.

Vladimir Putin je med vrsticami priznal, da se njegova posebna vojaška operacija, ki je normalnim ljudem znana tudi kot vojna, ne odvija po načrtih in da mu gre zadnje čase takorekoč vse narobe. Ideja o pravoslavnem božičnem premirju namreč ni namenjena ničemer drugemu kot prilizovanju domači javnosti, razjrajeni zaradi prikrivanja, laganja in zavajanja glede vojne v Ukrajini. Novoletno raketiranje Makijevke, ko je zaradi malomarnosti ruskega vojašnega poveljstva in pomanjkanja varnostnih ukrepov umrlo več sto ruskih rezervistov, utegne biti za Putina začetek konca. Rusi namreč odpustijo vse, le poraza ne. Putinova smola torej niso vojaški uspehi v smislu pobijanja ukrajinskih civilistov in nevojaških ciljev, kar mu utegne prinesti vabilo pred mednarodno kazensko sodišče, ampak porazi ruske vojske. Slabše ko bo šlo njegovi soldateski, nevarnejši bo Putin. Vojne v Ukrajini ne more več dobiti, vendar je tudi ne sme izgubiti ...

Slab izgovor "dunajske kočijažinje"
7
05.01.2023 09:09
Uradno, bilateralno srečanje 1. januarja, ki je državni ... Več.

Dejan Steinbuch, bivši urednik portala+, na tviterju o nenavadnih, nekoliko za lase prevlečenih pojasnilih in izgovorih predsednice Državnega zbora o ponedeljkovem "uradnem obisku" Dunaja, kjer se je udeležila tradicionalnega novoletnega koncerta. Urško Klakočar je na novoletni koncert očitno res povabil njen kolega, predsednik avstrijskega parlamenta, vendar to še ne pomeni, da sta imela tudi "uradno bilateralno srečanje". Glede na javno dostopne podatke iz obeh parlamentov takšnega srečanja dejansko ni bilo. Je pa predsednica Klakočar zaradi tega povabila lahko zastonj poslušala znameniti koncert, kjer karte v prosti prodaji stanejo med 650,00 (stojišče) in 4990,00 evri (sedeži I. kategorije). Si predstavljate, da bi se zlagala tudi glede povabila in bi se izkazalo, da smo davkoplačevalci poleg falcona financirali tudi karte za koncert?!

Ko se ministru odpelje ...
6
29.12.2022 23:07

Vse interesne skupine v zdravstvu ustvarjajo nalašč izredne razmere, ker je v izrednih razmerah najlepše ... Več.

Danijel Bešič Loredan v četrtkovih Odmevih na TV Slovenija o tem, da so nemogoče razmere v urgentnih centrih, zaradi katerih pacienti čakajo na obravnavo tudi več kot 10 ur, posledica zarote, katere cilj je preprečiti kakršne koli spremembe v sistemu javnega zdravstva. Ob vidno osupli voditeljici Odmevov Tanji Starič, ki je ministra še enkrat vprašala, če dejansko trdi, da zdravstveno osebje nalašč ustvarja izredne razmere, je Golobov minister za zdravje temu pritrdil. Ponovimo: Danijel Bešič Loredan trdi, da je vse, kar se teh dneh dodaja v urgentnih centrih, posledica nekakšne sabotaže zdravnikov, interesnih skupin in vseh tistih, ki mu želijo škodovati. Teorija zarote, ob kateri bi brez besed ostal celo Donald Trump. S to teorijo, ki si zasluži interpelacijo in milijon telefonskih klicev besnih državljanov na Ministrstvo za zdravje z zahtevo, naj minister nemudoma odstopi, je tudi po našem mnenju Danijel Bešič Loredan prebil zid maksimalne tolarance. Lahko si rečemo, da se mu je zmešalo in mu damo vzdevek "zmešani Danijel", lahko pa vsakič znova objavimo tri ključne argumente, zaradi katerih bi moral odstopiti. Ker je nesposoben opravljati ministrsko funkcijo, ker nima pojma, kako bi razrešil zdravstvo krizo, ki jo je zakuhal, in ker s svojim obnašanjem in izjavami žali dostojanstvo vseh bolnikov v državi.

Danijel, go home!

Lažeš kot pes(kov)
7
20.12.2022 21:28

Rusija v vsej svoji zgodovini ni nikoli nikogar napadla.

Dmitrij Peskov, Putinov kremeljski zvočnik, se je včeraj blamiral z novo smešnico, ki je za nekatere neverjetna laž, za druge pa le spretna nacistična taktika, po kateri tisočkrat ponovljena laž postane resnica. Da Rusija (še) nikoli v zgodovini ni nikogar napadla, je tako debela laž, da je vidna iz vesolja. Celo največjim rusofilom in putinistom je ob tem postalo nerodno. Že hitri pogled v Wikipedijo razkrije, da je Rusija od svojega nastanka v srednjem veku do invazije na Ukrajino, torej v dobrih 1000 letih, tako ali drugače sodelovala v več kot 100 vojnah, daleč najbolj okrutno je bilo seveda 20. stoletje, v katerem je Rusija najprej brutalno obračunala s svojim lastnim prebivalstvom v oktobrski revoluciji, potem pa začela nadlegovati tudi svoje sosede. Leta 1939 je tako napadla Poljsko, leto dni kasneje Finsko in baltski trio (Estonijo, Latvijo in Litvo), po koncu II. svetovne vojne pa v Evropi najprej Madžarsko (1956), potem Češkoslovaško (1968), Afganistan (1979), Čečenijo (1994, 1999), Gruzijo (2008) in Ukrajino (2014). Seznam vojn izven Evrope, v katerih je Rusija aktivno sodelovala, je še neprimerno daljši - od Angole do Sirije, od Vietnama do Centralnoafriške republike. Skratka, govoriti, da Rusija v zgodovini nikoli ni nikogar napadla, je podobno absurdno, kot da bi trdili, da sta bila Stalin in Hitler socialna demokrata in velika borca za pravice delavcev. Izjava lažnivega Peskova torej dokazuje, da Rusija po koncu vojne v Ukrajini definitivno potrebuje podobno "denacifikacijo" kot Nemčija po porazu v II. svetovni vojni. V nasprotnem primeru bo zaradi svoje militaristične in agresivne agende predstavljala trajno grožnjo miru in stabilnosti v svetu.

Rambo Bešič
4
12.12.2022 22:46

Danijel Bešič Loredan je na svojem področju izjemen strokovnjak, ... Več.

Na spletni strani vlade doktorja Goloba je o (za zdaj še aktualnem) ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu v zadnjem odstavku sicer kar obsežne uradne biografije najti tudi tale zapis. Pošteno nas je nasmejal in v kakšnih manj usodnih okoliščinah bi lahko zaključili, da je tista o izjemnih organizacijskih sposobnostih pač neslana šala, toda na žalost nas je smeh v zadnjega pol leta tudi po ministrovi zaslugi minil. Zdravstveni sistem nam dobesedno razpada, minister se kavbojsko pogaja s sindikati, malo grozi, malo joka, se sklicuje na ukaze svojega šefa, ki pa bo imel kmalu preveč dela na drugih frontah, kjer prihajajo na dan njegove zlorabe oblasti, da bi Bešiču Loredanu, temu Rambu slovenskega zdravstva, še naprej držal štango. In potem bo deček ostal v svojem peskovniku sam ...

"Brez primere v zgodovini ... "
17
07.12.2022 22:34

Tvoja odločitev, da mojemu predlogu za imenovanje Boštjana Lindava za poln mandat na mesto generalnega direktorja ... Več.

Tatjana Bobnar, za zdaj še ministrica za notranje zadeve, ki pa naj bi jutri odstopila, je v pismu premierju Robertu Golobu hočeš nočeš razkrila globoke razpoke med njenimi pogledi na profesionalizacijo policije ter pričakovanji njenega šefa. Če je ministrica opozarjala na politične pritiske na delo policije, je zdaj premier dosegel, da bo ministrica odstopila, saj se ne strinja z njegovo oceno, da takšnih pritiskov ni. Toda po drugi strani naj bi poročilo v.d. direktorja policije, ki ga je prejel premier, potrjevalo ministričine navedbe in to celo s konkretnimi imeni. Tudi tistimi iz kabineta predsednika vlade oziroma njegove stranke Gibanje Svoboda? No, četudi bi takšni pritiski bili, se jim po novem, svobodnjaškem izrazoslovju ne reče več politični pritiski, temveč so to zgolj t.i. politične usmeritve. Morda bo vršilec direktorja policije, zaradi katerega je spor med premierjem in Bobnarjevo pravzaprav izbruhnil, zdaj končno razumel in prisluhnil političnim usmeritvam, ki utegnejo priti z Gregorčičeve ... Ne glede na vse pa je citirana izjava prvi neposredni, takorekoč materialni dokaz, kako (nam) vlada Sončni kralj. "Brez primere v zgodovini", če smemo parafrazirati gospo ministrico.

Prijatelja po sili razmer
9
02.12.2022 17:42

Danes je pomemben dan, ker končujemo investicijo, ki je bila 30 let v nastajanju. Prišla ni nič prezgodaj, ... Več.

Premier Robert Golob je slovesnosti v Cirkovcih (Prekmurje) z Viktorjem Orbanom prisostvoval začetku obratovanja daljnovoda Cirkovci - Pince, ki bo energetsko povezal Slovenijo in Madžarsko. Pred tem sta bila državnika na kosilu v restavraciji Rožmarin v Mariboru, katere lastnik je mariborski župan Saša Arsenovič. Projekt daljnovoda je potreboval več kot trideset let, da se je uresničil, premier Golob in njegov madžarski kolega Orban pa sta dala vedeti, da to še ni konec medsebojnega sodelovanja in da bodo v prihodnjih letih začeli graditi tudi plinovod med Madžarsko in Slovenijo. Glede na razmere v Ukrajini se zdi takšna odločitev ne glede na Madžarsko politiko do Ukrajine smiselna. Nedavno glasovanje o resoluciji glede Rusije kot teroristične države, ko so trije slovenski poslanci, ki predstavljajo vladno koalicijo, vzdržali glasovanja, s čemer so se posredno postavili na Putinovo stran, odpira tudi širše vprašanje o prihodnosti slovensko-madžarskih odnosov. Kajti morda le niso tako hladni, kot se to zdi na prvi pogled. Prav zaradi Ukrajine so se namreč stiki med prejšnjim premierjem Janšo in Orbanom precej zmanjšali, zdaj pa kaže, da je lahko prav Ukrajina tista, ki bo zbližala vladajoče svobodnjake Roberta Goloba in Orbanove "demokrate" ...

Najbolj brano

01/
Sovražnosti sovražnikov sovražnega govora
Denis Poniž
Ogledov: 3.100
02/
Kocka je padla, Putin tudi uradno prvi na seznamu iskanih vojnih zločincev!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.955
03/
Naj zdaj minister za zdravje pojasni, kako prejema plačilo za svoje delo v zasebnem zdravstvu
Milan Krek
Ogledov: 1.345
04/
Dohodninska reforma: Obdavčitev zgolj nepremičnin, ne pa tudi drugega premoženja, ni niti poštena niti skladna z ustavo!
Ivan Simič
Ogledov: 1.138
05/
Virtualna "strateškost" strateških svetov?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.320
06/
Adijo, Afrika? Omahovanje Zahoda bo na stežaj odprlo vrata Kitajcem in Rusom
Andraž Šest
Ogledov: 1.404
07/
Iranska atomska bomba: V koliko dneh ali največ tednih bo Iran postal član jedrskega kluba?
Uredništvo
Ogledov: 940
08/
Cyber-espionage and data theft by Chinese entities concerns Norway and the Netherlands
Valerio Fabbri
Ogledov: 518
09/
Danijel Bešič Loredan je kot klovn, klovnu pa običajno opravičimo vse
Milan Krek
Ogledov: 1.951
10/
Kako so ponižani Rusi zavrnili demokracijo in zakaj so Putina sprejeli kot odrešenika
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.509