Komentar

Nedvomno obstajajo tudi totalni črnski kreteni, a vsi idioti, ki jih poznam sama, so belci

Punca, ki je pred dnevi izustila, da so črnci leni in neumni, je pred časom tudi sama doživela linč, v katerem jo je javnost obsodila kot neumno blondinko, ki nasprotuje spolnosti pred poroko. Na, potem pa rodi donošenega otroka daleč pred devetim mesecem. Čestitam, seveda, glavno, da je zdrav, a še dobro, da ni bil spet Sveti duh vsega kriv. Mark Twain je dejal, da so "vsa posploševanja napačna, vključno s tem zdaj". Tudi o črncih. Ali o Judih. O homoseksualcih. O pigmejcih. Indijancih. In Indijcih. Magari o Arijcih.

28.01.2021 05:57
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Berlin   nacizem   Jesse Owens   Leni Riefenstahl   Roosevelt   ZDA   Hitler   arijci   belci   črnci   Afrika   rasizem

Jezus Kristus je bil še najbolj podoben današnjim migrantom, ves razmršen, neobrit, umazan, temnejše polti in razcapan. Učil je o ljubezni in strpnosti. Do vseh. Žal ga niso razumeli.

Leta 1936 so v Berlinu potekale poletne olimpijske igre. Nemški športniki so na njih osvojili največ odličij, kar je bila voda na mlin nacistični stranki NSDAP. Uspehe je propagirala kot produkt superiornosti arijske rase. Nakar se "zgodi" ameriški atlet afriškega porekla Jesse Owens. Temnopolti športnik je v šprintu in skoku v daljino osvojil štiri zlate medalje ter postal najuspešnejši tekmovalec zgodovinskih olimpijskih iger. Uspelo mu je, pa čeprav nenamerno, sesuti firerjevo nakano, da olimpijado izkoristi za prikaz večvrednosti nacistične rase.

 

Hitler je nemškim športnikom osebno čestital za uspehe. Owensu se je preprosto izognil. Super uspešnemu športniku nista čestitala ne tedanji ameriški predsednik Roosevelt niti njegov naslednik Truman. V tistih časih so temnopolti še vedno veljali za manjvredna bitja, njihove pravice so bile omejene, kot so si jih zamislili belopolti. Owensu pripisujejo izjavo, da ga je huje od Hitlerja ponižal Roosevelt. Morda. Konec koncev Owens na olimpijadi ni zastopal Nemčije, temveč Združene države.

 

Leta 1936 je pomembno vlogo odigrala nemška režiserka Leni Riefenstahl, ki je o teh olimpijskih igrah posnela dokumentarni film Olympia. Film je zajel športno dogajanje in se estetsko posvetil lepoti človeških teles. Najprej je naletel na odlične odzive. Bil je dovršen. Brilijantni umetnici Riefenstahlovi nihče ne more oporekati režijskega amaterizma. Čeprav sama nikoli ni priznala vpletenosti v nacizem, ampak je vztrajala, da jo zanima izključno lepota ustvarjanja - enako je trdil Hitlerjev tesni sodelavec, arhitekt Albert Speer -, je v Veliki Britaniji in še marsikje naletela na mrzel tuš. Vrhunec filma Olympia je nedvomno upodobitev zmagoslavnega teka na sto metrov fenomenalnega Owensa, kar je nacistična propaganda zlorabila kot prikaz tega, da črnci niso ljudje, ampak so živali, namenjene fizičnemu delu, češ, vidite, da nihče ne teče hitreje od njih.

 

Čeprav so temnopolti tudi dandanes vrhunski tekači, to seveda ni čisto res. Vemo, da vsaka navadna domača mačka teče hitreje od Usaina Bolta, pa čeprav je intelektualno "samo" na ravni 3-4 letnega otroka. Mačka, ne Bolt. Včasih so temnopolte primerjali kar z opicami, a kaj je razlika med šimpanzom in človekom? Šimpanzi so dlakavi. Belci pa imamo neprimerno več telesnih dlak kot črnci, še več, največ jih imajo ravno mediteranska ljudstva ter ljudstva na Bližnjem vzhodu. Če bi šimpanza obrili, bi dobili majhnega belca. Kar pomeni, da smo belci precej bližje opicam kot temnopolti.

 

Bile so narejene številne raziskave, ki so pokazale, da so temnopolti manj inteligentni od belopoltih, a treba je razumeti, da če revnemu vaščanu iz Somalije ponudite v reševanje test inteligence, ki so ga sestavili na Zahodu, je razumljivo da bo na njem pogrnil. Enako je treba razumeti, da je homo sapiens z lahkoto najinteligentnejše bitje na planetu, kajti biti najinteligentnejši po kriterijih, ki si jih postavil sam, res ni težko. Na razvoj inteligence, ki se deli na čedalje več delov, v glavnem vpliva okolje, in če imaš srečo, da si rojen v beli in bogati družini v Londonu, so tvoje možnosti za življenjski uspeh bistveno večje od uspeha nekoga, ki se je rodil revnim staršem v ruralni kolibi. Pravilo potrjujejo izjeme, a teh je malo. Za vse svetovne bogataše, ki so trdili, da so uspeli z lastno genialnostjo v ubožni garaži, se je izkazalo, da so imeli takšno ali drugačno finančno zaledje sorodnikov ali mecenov.

 

No, po drugi strani so bili belopolti športniki v filmu Olympia prikazani kot vzor arijskega idealizma: močni, mišičasti, po možnosti svetlolasi in modrooki. Že na prvi pogled pametni. Simpatični, zabavni in prijetni. Prav nič živalski. Telesa belih športnikov so bila poveličana, a ostro oko kritikov nacizma na srečo ni spregledalo vpletenosti mašinerije arijske večvrednosti. Po Untergangu rajha norcev je tudi Reifenstahlova ne glede na nadarjenost potegnila kratek konec. Dolga desetletja je bila spregledena kot umetnica. Svet ji nikakor ni mogel odpustiti sodelovanja z nacisti. Po drugi strani pa je leta 1955 ameriški predsednik Eisenhower atleta Owensa razglasil za ambasadorja športa. Pred devetimi leti pa so slavnega športnika - žal šele posthumno -, sprejeli tudi v novoustanovljeni Mednarodni atletski hram slavnih, s katerim je Mednarodna atletska zveza počastila atlete, ki so največ prispevali k mednarodni in nacionalni atletiki. Karma? Vsaka palica ima dva konca in vse enkrat pride naokoli. Ker se človeštvo iz zgodovine očitno ni sposobno naučiti ničesar, pa mora ta nesrečna karma kar naprej pohajati naokoli.

  

Ko slišim, da je Afrika zaostala celina, ker so tam doma leni in neumni ljudje, brž pogledam na uro. Moram preveriti, v katerem času živim. Ob pritlehnih izjavah se pač ustrašim, da sem zdrsnila daleč nazaj v zgodovino. Sramotno, da se v 21. stoletju človeštvo še vedno ni uspelo znebiti stereotipov. Ne glede na koga letijo. Predsodki so kot olje na ogenj sovražnosti. Ta konstantno tli. Vedno so nekje spopadi. Ko je kaj narobe, ljudje nočemo pogledati vase in si priznati, ah, presneto, zamočili smo, krivi smo. Jaz sem kriv. Ne. Najraje pokažemo s prstom na druge. Vedno je kriv nekdo drug. Radi obsojamo, ne da bi poznali vse vidike. 

  

Punca, ki je pred dnevi izustila, da so črnci leni in neumni, je pred časom tudi sama doživela linč, v katerem jo je javnost obsodila kot neumno blondinko, ki nasprotuje spolnosti pred poroko. Na, potem pa rodi donošenega otroka daleč pred devetim mesecem. Čestitam, seveda, glavno, da je zdrav, a še dobro, da ni bil spet Sveti duh vsega kriv. Mark Twain je dejal, da so "vsa posploševanja napačna, vključno s tem zdaj". Tudi o črncih. Ali o Judih. O homoseksualcih. O pigmejcih. Indijancih. In Indijcih. Magari o Arijcih. Pomislite, zmešani nacisti so arijsko raso iskali v belih, svetlolasih in modrookih ljudeh, v podobi današnjega Breivika in slikah Riefenstahlove, prave Arijce na evropskih tleh pa so preganjali in sežigali v krematorijih. Kajti edini pravi Arijci na evropskih tleh so še dandanes Cigani. Kdo bi si mislil.

 

O tem priča tudi zabavna in resnična anekdota, ki se je pripetila J.R.R. Tolkienu, slavnemu avtorju epske trilogije Gospodar prstanov. Tolkienov prvi roman Hobit je izšel leta 1937, ko so se nad Evropo že zgrinjali zlovešči oblaki. Njegova knjiga je bila v Angliji veliki hit in berlinska založba Rütten&Loening je izrazila zanimanje za izdajo nemškega prevoda, še prej pa je Tolkiena pisno prosila za dokaz o njegovem arijskem poreklu. V tistih časih je Nemčija že zapirala meje za vse, kar ni bilo striktno nacistično in kulturniki so med prvimi tenko piskali. Kot običajno. Kaj točno si je Tolkien mislil, ko je prejel željo založbe, lahko razberemo iz pisma, ki ga je odpisal dotičnemu izdajatelju: 

  

"Zahvaljujem se vam za vaše pismo in obžalujem, ker mi ni ravno jasno, kaj mislite z 'arijskim poreklom'. Te narodnosti nisem. Arijsko poreklo je Indoiransko in kolikor vem, nihče od mojih prednikov ni govoril hindustanskega, perzijskega, romskega ali kakšnega podobnega narečja. Če pa me morda sprašujete, ali sem judovskega porekla, vam lahko odgovorim, da obžalujem, da nimam prednikov tega nadarjenega ljudstva. Vsaj ne da bi vedel. Moj prapraded je v 18. stoletju zapustil Nemčijo in prišel v Anglijo. Moje poreklo je torej angleško in to pojasnilo bi vam moralo zadoščati. Kljub temu sem bil navajen, da na svoje nemško ime gledam s ponosom in to celo skozi čas obžalovanja vredne prve svetovne vojne, v kateri sem služil v angleški vojski. Ne morem pa si kaj, da vam ne bi povedal še tega, da če bi tovrstne drzne in nepomembne poizvedbe o poreklu avtorjev postale pravilo v literarnih zadevah, potem čas, ko mi nemško ime več ne bo v ponos, ni daleč."

 

 

Najbrž ni potrebno poudarjati, da iz posla ni bilo nič. Tolkien je Gospodarja prstanov izdal leta 1957, šele tedaj pa je bil v nemški jezik preveden tudi roman Hobit.

 

 

 

  

Četudi ste prešpricali pomembne ure zgodovine in se niste v knjižnico odpravili niti pozneje, ste morda gledali Tarantinov film True Romance. Morda se spomnite prizora med Christoperjem Walkenom in Dennisom Hopperjem. Ko je slednjemu jasno, da ga od sicilijanskega mafijca čaka smrt, začne nesramno pripovedovati, kako je bila v daljni zgodovini Sicilija pod nadzorom muslimanov in kasneje v muslimansko vero spreobrnjenih berberskih Mavrov, kar vodi vse do Etruščanov, ki so bili seveda temnopolti, torej, ti šment, predhodniki veličastnega rimskega imperija so bili črni! Pa ne le oni, s sodobno tehnologijo so arheologi in genetiki dokazali, da so bili prvi prebivalci Evrope temnopolti. Čeprav naj bi bila po drugi strani ta teorija produkt afrocentrizma, refleksne oblike črnskega rasizma v ZDA. Druge genetske raziskave dokazujejo, da je izrazito temna polt, ki jo danes označujemo kot črno, produkt genetske spremembe, ki se je v podsaharski Afriki pojavila približno ob istem času kot izrazito bleda polt v Evropi, originalna stara ljudstva pa naj bi imela polt, kot jo imajo današnji Mediteranci. V vsakem primeru smo mi njihovi potomci. Mi vsi. Tudi vi, ki trdite, da so črnci neumni in leni. Dobro, nedvomno obstajajo tudi takšni črnci, a zagotovo obstaja tudi veliko takšnih belcev. Absolutno obstajajo tudi črnski supremacisti in rasisti, a ne trdite, da belih ni. Nedvomno obstajajo tudi totalni črnski kreteni, a vsi idioti, ki jih poznam sama, so belci. Jasno, ker prebivam v okolju, kjer živijo v glavnem belci - pa smo spet pri tem presnetem okolju!

 

Veste, tudi Jezus Kristus ni bil bled kot stenska podobica - razen pred križanjem, predvidevam -, ampak je bil še najbolj podoben današnjim migrantom, ves razmršen, neobrit, umazan, temnejše polti in razcapan. Učil je o ljubezni in strpnosti. Do vseh. Žal ga niso razumeli, saj se je norma njegovega dobrohotnega nauka hitro širila z mečem in prelivanjem krvi. 

 

Človek je najokrutnejši sesalski plenilec, kar jih živalski svet premore. Ne ubija samo za preživetje, ampak iz najnizkotnejših vzgibov kot so pohlep, častihlepnost, požrešnost, napuh in celo užitek ali zabava. Mlada blondinka, ki na televiziji razglablja o lenih in neumnih črncih, tako ni popolnoma nič drugega kot dvolična belopolta plenilka, ki poniževanje drugih izkorišča za entertainment in v tem celo uživa. Ceneno, a nevarno.

 

Mnenje avtorice ne odraža nujno mnenja uredništva.

 

Opozorilo uredništva: 

Skladno z novimi pravili komentiranja bomo odstranjevali vse žaljive in neprimerne komentarje.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
23
Merjenje cen košarice ni pot za reševanje, ampak za poglabljanje socialne neenakosti
1
24.09.2022 19:15
Merjenje cen potrošnih dobrin, zlasti hrane, je leta 2022 lahko posledica štirih scenarijev in v resnici ne vem, kateri od njih ... Več.
Piše: Andrej Drapal
Konec iluzij: Arabsko pomlad so pokopali in razglasili arabsko zimo
10
21.09.2022 10:00
Pričakovanja so bila velika, vendar niso se uresničila do te mere, kot smo si predstavljali na Zahodu. Bolj liberalni so arabsko ... Več.
Piše: Andraž Šest
Minister Loredan, v tretje gre rado! Kdaj in kje boste ponovno pomislili, da bi bilo dobro odstopiti?
14
19.09.2022 21:15
Zakaj ves ta ministrov cirkus, zakaj takšna drama? Zato, ker je dogodek prišel kot naročen, da se minister znebi starega vodstva ... Več.
Piše: Milan Krek
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
20
18.09.2022 20:31
Prihaja jesen, ohladitve in z njimi tudi prve položnice za ogrevanje. Razpoloženje med ljudmi se bo spremenilo, saj bodo računi ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Nezavedno je strukturirano kot Evropska komisija
14
17.09.2022 20:35
Greta je skoraj popolna, čeprav groteskna upodobitev superega, ki kriči na nas, naj naredimo to in ono, predvsem pa naj ne ... Več.
Piše: Andrej Drapal
Spoštovani minister in podpredsednik vlade Luka Mesec, čas je za test na droge - in to čim prej!
14
13.09.2022 19:00
Pri politikih, ki uživajo prepovedane droge, se najbolj bojimo tega, da bodo sprejemali nerealne ali celo škodljive odločitve. ... Več.
Piše: Milan Krek
Proces Brdo - Brioni: Odhod Boruta Pahorja bo oslabil slovensko diplomacijo na Zahodnem Balkanu
11
11.09.2022 23:59
Slovenska zunanja politika je imela z Borutom Pahorjem čvrsto sidrišče, ki ga od 6. novembra ne bo več. To je dejstvo. ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
The Queen (1926-2022)
22
09.09.2022 19:00
V Združenem kraljestvu žalujemo za izgubo velike dame, vendar imamo v svojih srcih njeno navdihujočo zapuščino, njen spomin je ... Več.
Piše: Keith Miles
Upokojitev po slovensko: Zakaj se bo vedno več naših upokojencev odseljevalo na Hrvaško
18
08.09.2022 21:00
V teh časih, ko slovenska vlada napoveduje in tudi predlaga zviševanje davkov, nekateri upokojenci razmišljajo o preselitvi ... Več.
Piše: Ivan Simič
Putinova vojaška strategija se zanaša na Stalinovo taktiko izpred 80 let, ko je bilo življenje ruskega vojaka vredno manj od para starih škornjev
11
07.09.2022 21:30
Rusko-ukrajinska vojna bo imela strahotne posledice za ukrajinsko demografijo, ne bo pa prizanesla niti Rusiji, kjer se že danes ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Putin, Janša in vprašanje pietete: Ne hodijo vsi avtokrati na pogrebe, mar ne?
16
04.09.2022 22:30
Vladimirja Putina ni bilo na pogreb Mihaila Gorbačova, Janez Janša pa je ignoriral smrt Iva Hvalice. Gorbačova je Putin ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Najšibkejša točka slovenskega zdravstvenega sistema je ravno ministrstvo za zdravje!
35
02.09.2022 23:44
Pojdite nazaj v ortopedijo, gospod minister, skušajte operirati brez vpliva politike. Pojdite čim prej, preden nam nakopljete še ... Več.
Piše: Milan Krek
"Demokracija nikoli ni optimalno doseženo stanje, ampak je potrebna stalnega izpopolnjevanja."
7
29.08.2022 20:59
Odšel je velikan slovenske parlamentarne scene, velemojster retorike iz poslanskih klopi, predvsem pa velik domoljub in neomajno ... Več.
Piše: Jožef Jerovšek
Bi bili slovenski rusofili enako naklonjeni poskusu Beograda, da ponovno prevzame nadzor nad Hrvaško in Slovenijo?
22
28.08.2022 21:03
Zakaj nekateri Slovenci navijajo za Rusijo? To je zame uganka. Nekaj izjemnega je pomisliti na vzporednice med tako veliko ... Več.
Piše: Keith Miles
Svetovna peticija proti avtokraciji: Nič več vojne! Kdor noče sprejeti tega pravila, nima kaj iskati v OZN!
16
24.08.2022 19:00
Vsi smo konec koncev člani človeške skupnosti. In vsak človek, prav vsak, ki ima vsaj kanček možnosti, kanček sposobnosti, ... Več.
Piše: MIha Burger
La Cucina Italiana: Kaj nam italijanska politična kuhinja pripravlja pred volitvami 25. septembra
0
23.08.2022 21:30
Naše zahodne sosede čakajo 25. septembra parlamentarne volitve, ki bodo prvič potekale po spremenjenem volilnem sistemu ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Naš človek s Tivolske 44
19
22.08.2022 19:00
Mladenič s Tivolske 44 nima česa bati, pa najsi je storil še bolj zavržena in kriminalna dejanja od teh, ki se pojavljajo v ... Več.
Piše: Denis Poniž
Brez cenzure: Kako se lahko profesionalec v novinarskem delu spusti tako nizko, da obravnava ljudi na popolnoma nečloveški, neprimeren način?
7
21.08.2022 06:00
Čakal sem na tisto, kar se je končno zgodilo pred dnevi: novinarji iz Necenzurirano so začeli prestopati v službe vladnih ... Več.
Piše: Milan Krek
Levica želi indoktrinirati mlade v šoli s kolektivističnimi idejami in zmanjšati vpliv staršev in starih staršev
19
18.08.2022 21:00
V družbi že dolga leta poteka protidružinski trend, ki ga spodbuja levica, celoten prenos odgovornosti generacij z ene na drugo ... Več.
Piše: Keith Miles
Zakaj mislim, da bi bila odpoved koncerta Anne Netrebko v Ljubljani velika neumnost
16
17.08.2022 22:10
Ukrajinska skupnost v Sloveniji nasprotuje koncertu ruske operne zvezdnice Anne Netrebko, ki naj bi prihodnji teden, 26. ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.772
02/
Minister Loredan, v tretje gre rado! Kdaj in kje boste ponovno pomislili, da bi bilo dobro odstopiti?
Milan Krek
Ogledov: 1.252
03/
Sodnik za v Guinnessovo knjigo: Marko Ilešič niti po 18 letih nima dovolj Luksemburga in ponovno kandidira za sodnika!
Uredništvo
Ogledov: 1.395
04/
Z ukazom o mobilizaciji je Putinova vojna čez noč vstopila v ruske domove
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.078
05/
Nezavedno je strukturirano kot Evropska komisija
Andrej Drapal
Ogledov: 1.244
06/
Koliko časa lahko Zoran Jankovič protipravno zanika pravico do groba in spomina?
Jože Dežman
Ogledov: 887
07/
Spoštovani minister in podpredsednik vlade Luka Mesec, čas je za test na droge - in to čim prej!
Milan Krek
Ogledov: 1.994
08/
Nova vlada, stari problemi? Prioritete mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije, Zahodni Balkan in projekt COBISS.Net
Tomaž Seljak
Ogledov: 923
09/
Konec iluzij: Arabsko pomlad so pokopali in razglasili arabsko zimo
Andraž Šest
Ogledov: 536
10/
Upokojitev po slovensko: Zakaj se bo vedno več naših upokojencev odseljevalo na Hrvaško
Ivan Simič
Ogledov: 2.140