Komentar

Nedvomno obstajajo tudi totalni črnski kreteni, a vsi idioti, ki jih poznam sama, so belci

Punca, ki je pred dnevi izustila, da so črnci leni in neumni, je pred časom tudi sama doživela linč, v katerem jo je javnost obsodila kot neumno blondinko, ki nasprotuje spolnosti pred poroko. Na, potem pa rodi donošenega otroka daleč pred devetim mesecem. Čestitam, seveda, glavno, da je zdrav, a še dobro, da ni bil spet Sveti duh vsega kriv. Mark Twain je dejal, da so "vsa posploševanja napačna, vključno s tem zdaj". Tudi o črncih. Ali o Judih. O homoseksualcih. O pigmejcih. Indijancih. In Indijcih. Magari o Arijcih.

28.01.2021 05:57
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Berlin   nacizem   Jesse Owens   Leni Riefenstahl   Roosevelt   ZDA   Hitler   arijci   belci   črnci   Afrika   rasizem

Jezus Kristus je bil še najbolj podoben današnjim migrantom, ves razmršen, neobrit, umazan, temnejše polti in razcapan. Učil je o ljubezni in strpnosti. Do vseh. Žal ga niso razumeli.

Leta 1936 so v Berlinu potekale poletne olimpijske igre. Nemški športniki so na njih osvojili največ odličij, kar je bila voda na mlin nacistični stranki NSDAP. Uspehe je propagirala kot produkt superiornosti arijske rase. Nakar se "zgodi" ameriški atlet afriškega porekla Jesse Owens. Temnopolti športnik je v šprintu in skoku v daljino osvojil štiri zlate medalje ter postal najuspešnejši tekmovalec zgodovinskih olimpijskih iger. Uspelo mu je, pa čeprav nenamerno, sesuti firerjevo nakano, da olimpijado izkoristi za prikaz večvrednosti nacistične rase.

 

Hitler je nemškim športnikom osebno čestital za uspehe. Owensu se je preprosto izognil. Super uspešnemu športniku nista čestitala ne tedanji ameriški predsednik Roosevelt niti njegov naslednik Truman. V tistih časih so temnopolti še vedno veljali za manjvredna bitja, njihove pravice so bile omejene, kot so si jih zamislili belopolti. Owensu pripisujejo izjavo, da ga je huje od Hitlerja ponižal Roosevelt. Morda. Konec koncev Owens na olimpijadi ni zastopal Nemčije, temveč Združene države.

 

Leta 1936 je pomembno vlogo odigrala nemška režiserka Leni Riefenstahl, ki je o teh olimpijskih igrah posnela dokumentarni film Olympia. Film je zajel športno dogajanje in se estetsko posvetil lepoti človeških teles. Najprej je naletel na odlične odzive. Bil je dovršen. Brilijantni umetnici Riefenstahlovi nihče ne more oporekati režijskega amaterizma. Čeprav sama nikoli ni priznala vpletenosti v nacizem, ampak je vztrajala, da jo zanima izključno lepota ustvarjanja - enako je trdil Hitlerjev tesni sodelavec, arhitekt Albert Speer -, je v Veliki Britaniji in še marsikje naletela na mrzel tuš. Vrhunec filma Olympia je nedvomno upodobitev zmagoslavnega teka na sto metrov fenomenalnega Owensa, kar je nacistična propaganda zlorabila kot prikaz tega, da črnci niso ljudje, ampak so živali, namenjene fizičnemu delu, češ, vidite, da nihče ne teče hitreje od njih.

 

Čeprav so temnopolti tudi dandanes vrhunski tekači, to seveda ni čisto res. Vemo, da vsaka navadna domača mačka teče hitreje od Usaina Bolta, pa čeprav je intelektualno "samo" na ravni 3-4 letnega otroka. Mačka, ne Bolt. Včasih so temnopolte primerjali kar z opicami, a kaj je razlika med šimpanzom in človekom? Šimpanzi so dlakavi. Belci pa imamo neprimerno več telesnih dlak kot črnci, še več, največ jih imajo ravno mediteranska ljudstva ter ljudstva na Bližnjem vzhodu. Če bi šimpanza obrili, bi dobili majhnega belca. Kar pomeni, da smo belci precej bližje opicam kot temnopolti.

 

Bile so narejene številne raziskave, ki so pokazale, da so temnopolti manj inteligentni od belopoltih, a treba je razumeti, da če revnemu vaščanu iz Somalije ponudite v reševanje test inteligence, ki so ga sestavili na Zahodu, je razumljivo da bo na njem pogrnil. Enako je treba razumeti, da je homo sapiens z lahkoto najinteligentnejše bitje na planetu, kajti biti najinteligentnejši po kriterijih, ki si jih postavil sam, res ni težko. Na razvoj inteligence, ki se deli na čedalje več delov, v glavnem vpliva okolje, in če imaš srečo, da si rojen v beli in bogati družini v Londonu, so tvoje možnosti za življenjski uspeh bistveno večje od uspeha nekoga, ki se je rodil revnim staršem v ruralni kolibi. Pravilo potrjujejo izjeme, a teh je malo. Za vse svetovne bogataše, ki so trdili, da so uspeli z lastno genialnostjo v ubožni garaži, se je izkazalo, da so imeli takšno ali drugačno finančno zaledje sorodnikov ali mecenov.

 

No, po drugi strani so bili belopolti športniki v filmu Olympia prikazani kot vzor arijskega idealizma: močni, mišičasti, po možnosti svetlolasi in modrooki. Že na prvi pogled pametni. Simpatični, zabavni in prijetni. Prav nič živalski. Telesa belih športnikov so bila poveličana, a ostro oko kritikov nacizma na srečo ni spregledalo vpletenosti mašinerije arijske večvrednosti. Po Untergangu rajha norcev je tudi Reifenstahlova ne glede na nadarjenost potegnila kratek konec. Dolga desetletja je bila spregledena kot umetnica. Svet ji nikakor ni mogel odpustiti sodelovanja z nacisti. Po drugi strani pa je leta 1955 ameriški predsednik Eisenhower atleta Owensa razglasil za ambasadorja športa. Pred devetimi leti pa so slavnega športnika - žal šele posthumno -, sprejeli tudi v novoustanovljeni Mednarodni atletski hram slavnih, s katerim je Mednarodna atletska zveza počastila atlete, ki so največ prispevali k mednarodni in nacionalni atletiki. Karma? Vsaka palica ima dva konca in vse enkrat pride naokoli. Ker se človeštvo iz zgodovine očitno ni sposobno naučiti ničesar, pa mora ta nesrečna karma kar naprej pohajati naokoli.

  

Ko slišim, da je Afrika zaostala celina, ker so tam doma leni in neumni ljudje, brž pogledam na uro. Moram preveriti, v katerem času živim. Ob pritlehnih izjavah se pač ustrašim, da sem zdrsnila daleč nazaj v zgodovino. Sramotno, da se v 21. stoletju človeštvo še vedno ni uspelo znebiti stereotipov. Ne glede na koga letijo. Predsodki so kot olje na ogenj sovražnosti. Ta konstantno tli. Vedno so nekje spopadi. Ko je kaj narobe, ljudje nočemo pogledati vase in si priznati, ah, presneto, zamočili smo, krivi smo. Jaz sem kriv. Ne. Najraje pokažemo s prstom na druge. Vedno je kriv nekdo drug. Radi obsojamo, ne da bi poznali vse vidike. 

  

Punca, ki je pred dnevi izustila, da so črnci leni in neumni, je pred časom tudi sama doživela linč, v katerem jo je javnost obsodila kot neumno blondinko, ki nasprotuje spolnosti pred poroko. Na, potem pa rodi donošenega otroka daleč pred devetim mesecem. Čestitam, seveda, glavno, da je zdrav, a še dobro, da ni bil spet Sveti duh vsega kriv. Mark Twain je dejal, da so "vsa posploševanja napačna, vključno s tem zdaj". Tudi o črncih. Ali o Judih. O homoseksualcih. O pigmejcih. Indijancih. In Indijcih. Magari o Arijcih. Pomislite, zmešani nacisti so arijsko raso iskali v belih, svetlolasih in modrookih ljudeh, v podobi današnjega Breivika in slikah Riefenstahlove, prave Arijce na evropskih tleh pa so preganjali in sežigali v krematorijih. Kajti edini pravi Arijci na evropskih tleh so še dandanes Cigani. Kdo bi si mislil.

 

O tem priča tudi zabavna in resnična anekdota, ki se je pripetila J.R.R. Tolkienu, slavnemu avtorju epske trilogije Gospodar prstanov. Tolkienov prvi roman Hobit je izšel leta 1937, ko so se nad Evropo že zgrinjali zlovešči oblaki. Njegova knjiga je bila v Angliji veliki hit in berlinska založba Rütten&Loening je izrazila zanimanje za izdajo nemškega prevoda, še prej pa je Tolkiena pisno prosila za dokaz o njegovem arijskem poreklu. V tistih časih je Nemčija že zapirala meje za vse, kar ni bilo striktno nacistično in kulturniki so med prvimi tenko piskali. Kot običajno. Kaj točno si je Tolkien mislil, ko je prejel željo založbe, lahko razberemo iz pisma, ki ga je odpisal dotičnemu izdajatelju: 

  

"Zahvaljujem se vam za vaše pismo in obžalujem, ker mi ni ravno jasno, kaj mislite z 'arijskim poreklom'. Te narodnosti nisem. Arijsko poreklo je Indoiransko in kolikor vem, nihče od mojih prednikov ni govoril hindustanskega, perzijskega, romskega ali kakšnega podobnega narečja. Če pa me morda sprašujete, ali sem judovskega porekla, vam lahko odgovorim, da obžalujem, da nimam prednikov tega nadarjenega ljudstva. Vsaj ne da bi vedel. Moj prapraded je v 18. stoletju zapustil Nemčijo in prišel v Anglijo. Moje poreklo je torej angleško in to pojasnilo bi vam moralo zadoščati. Kljub temu sem bil navajen, da na svoje nemško ime gledam s ponosom in to celo skozi čas obžalovanja vredne prve svetovne vojne, v kateri sem služil v angleški vojski. Ne morem pa si kaj, da vam ne bi povedal še tega, da če bi tovrstne drzne in nepomembne poizvedbe o poreklu avtorjev postale pravilo v literarnih zadevah, potem čas, ko mi nemško ime več ne bo v ponos, ni daleč."

 

 

Najbrž ni potrebno poudarjati, da iz posla ni bilo nič. Tolkien je Gospodarja prstanov izdal leta 1957, šele tedaj pa je bil v nemški jezik preveden tudi roman Hobit.

 

 

 

  

Četudi ste prešpricali pomembne ure zgodovine in se niste v knjižnico odpravili niti pozneje, ste morda gledali Tarantinov film True Romance. Morda se spomnite prizora med Christoperjem Walkenom in Dennisom Hopperjem. Ko je slednjemu jasno, da ga od sicilijanskega mafijca čaka smrt, začne nesramno pripovedovati, kako je bila v daljni zgodovini Sicilija pod nadzorom muslimanov in kasneje v muslimansko vero spreobrnjenih berberskih Mavrov, kar vodi vse do Etruščanov, ki so bili seveda temnopolti, torej, ti šment, predhodniki veličastnega rimskega imperija so bili črni! Pa ne le oni, s sodobno tehnologijo so arheologi in genetiki dokazali, da so bili prvi prebivalci Evrope temnopolti. Čeprav naj bi bila po drugi strani ta teorija produkt afrocentrizma, refleksne oblike črnskega rasizma v ZDA. Druge genetske raziskave dokazujejo, da je izrazito temna polt, ki jo danes označujemo kot črno, produkt genetske spremembe, ki se je v podsaharski Afriki pojavila približno ob istem času kot izrazito bleda polt v Evropi, originalna stara ljudstva pa naj bi imela polt, kot jo imajo današnji Mediteranci. V vsakem primeru smo mi njihovi potomci. Mi vsi. Tudi vi, ki trdite, da so črnci neumni in leni. Dobro, nedvomno obstajajo tudi takšni črnci, a zagotovo obstaja tudi veliko takšnih belcev. Absolutno obstajajo tudi črnski supremacisti in rasisti, a ne trdite, da belih ni. Nedvomno obstajajo tudi totalni črnski kreteni, a vsi idioti, ki jih poznam sama, so belci. Jasno, ker prebivam v okolju, kjer živijo v glavnem belci - pa smo spet pri tem presnetem okolju!

 

Veste, tudi Jezus Kristus ni bil bled kot stenska podobica - razen pred križanjem, predvidevam -, ampak je bil še najbolj podoben današnjim migrantom, ves razmršen, neobrit, umazan, temnejše polti in razcapan. Učil je o ljubezni in strpnosti. Do vseh. Žal ga niso razumeli, saj se je norma njegovega dobrohotnega nauka hitro širila z mečem in prelivanjem krvi. 

 

Človek je najokrutnejši sesalski plenilec, kar jih živalski svet premore. Ne ubija samo za preživetje, ampak iz najnizkotnejših vzgibov kot so pohlep, častihlepnost, požrešnost, napuh in celo užitek ali zabava. Mlada blondinka, ki na televiziji razglablja o lenih in neumnih črncih, tako ni popolnoma nič drugega kot dvolična belopolta plenilka, ki poniževanje drugih izkorišča za entertainment in v tem celo uživa. Ceneno, a nevarno.

 

Mnenje avtorice ne odraža nujno mnenja uredništva.

 

Opozorilo uredništva: 

Skladno z novimi pravili komentiranja bomo odstranjevali vse žaljive in neprimerne komentarje.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
23
Zaničuj ideologe, nacionaliste in rasiste. Vedno!
1
04.12.2021 21:00
Ukrajinsko-rusko-beloruska umetniška avantgarda je dobila svojo prvo teoretično knjigo že leta 1933. Izšla je v tedanjem ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Kurz nas gleda, Slovenci smo daleč preveč popustljivi, ko gre za naše politike in njihove zlorabe!
27
02.12.2021 22:15
Domnevno kupovanje pristranskega medijskega poročanje in javnomnenjskih anket z davkoplačevalskim denarjem, kot papagajsko ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Will the Taliban curb drug trade, the economic backbone of Afghanistan?
13
01.12.2021 20:30
The Taliban involvement in drug trade was never a secret, however its dimension was never completely understood. Though they ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
O socrealizmu in katarzi: Nekaj desetletij v zgodovini norosti človeštva ne pomeni nič
20
29.11.2021 20:30
Vse življenje trdim, da je osnova tega sovraštva in zločinanevoščljivost. TudiKajnse je pokesal. Ah, da, trume ideologov se ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Omikron pred vrati: Ne bi rad napovedoval še veliko slabših časov, a se temu žal ne morem izogniti
17
28.11.2021 21:00
O novi različici seva SARS-Cov-2, ki so jo prvič odkrili 9. novembra v Južni Afriki, vemo še zelo malo. Svetovna zdravstvena ... Več.
Piše: Milan Krek
Sojenje Elizabeth Holmes: Ugasla zvezda Forbesove lestvice milijarderjev
8
28.11.2021 11:00
Prodor Elizabeth Holmes med smetano v Silicijevi dolini je bil bleščav v vseh ozirih in ni brez razloga spominjal na zvezdniški ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Tri vprašanja za ministrstvi moči in sile ali zakaj je gradnja NUK II in Digitalne nacionalne knjižnice nujna
9
27.11.2021 21:30
Za gradnjo NUK II smo vsi! Tako eni kot drugi, tako levi kot desni. Vsi vmes in mi anarhisti. Zakaj se zakonodajalci ne držijo ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Rimljan v Emoni (1/2): Med vsemi ljubljanskimi aktivnostmi, za katere si ne bi nikoli mislil, da jih bom počel, je tudi tek
8
26.11.2021 21:00
Valerio Fabbri ni le italijanski novinar, ki živi in dela v Ljubljani, ampak je tudi tisti Rimljan, ki se je preselil v ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Zamolčana alternativa: Včasih se zdi, da mnogim ustreza nenehno izredno stanje, ker potem ni dialoga o resničnih problemih
18
25.11.2021 22:00
Volitve v Državni zbor se približujejo, kar se pozna v vse večji medijski histeriji, ki pa žal dodatno potencira preživeto ... Več.
Piše: Bojan Dobovšek
Velika koalicija: Politika niso predvolilne zaobljube o izključevanju, politika je umetnost možnega
15
24.11.2021 23:59
Ali je Slovenija že dovolj zrela za t.i. veliko koalicijo, bo osrednje vprašanje, s katerim se bosta soočili slovenska politika ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Gospod Šarec, spet vas opozarjam: Umirite se in ne grozite, koga vse boste zamenjali, saj veste, da bomo zamenjali vas; če ne prej, pa po štirih letih mandata!
16
23.11.2021 23:32
Prestopili smo mejo. Stanje je obupno in minister za zdravje kliče na pomoč vsakega, ki bi lahko pomagal. Iščemo tudi kadrovsko ... Več.
Piše: Milan Krek
Kot Romeo in Julija: Tragedija zamenjav dolgoletnih direktorjev državnih podjetij
16
21.11.2021 22:11
Bitka direktorjev državnih podjetij za ohranitev njihovih položajev me spominja na ljubezensko tragedijo Romeo in Julija. V svoj ... Več.
Piše: Ivan Simič
Hermann Nitsch v muzeju religij sredi poblaznelih relikvij
6
20.11.2021 21:30
Ravno Hermann Nitsch je študijski primer, v katerem vidimo, da ne obstaja dobra ali slaba umetnost, temveč umetnost, ki je blizu ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
"Nihče vam ne bo odgovoril, kam je šel dobiček od prodaje elektrike, tega ne boste nikoli izvedeli ..."
10
19.11.2021 20:58
Demokracija je, dobiti jasen odgovor na preprosto vprašanje 'Kam je šel dobiček od prodaje elektrike?' In demokracija je, ne se ... Več.
Piše: Miha Burger
KPK odgovarja Milanu Kreku: Izredne razmere ne morejo biti izgovor za odstopanje od načel javnega naročanja!
6
18.11.2021 19:00
Na portalu+ je bil 16. 11. 2021 objavljen komentar Milana Kreka z naslovom Virus nima partijske knjižice, udari vedno po vseh, ... Več.
Piše: Uredništvo
Slovenija povabljena na decembrski Vrh za demokracijo, Madžarska edina članica EU brez vabila
10
17.11.2021 21:22
Po nedavnem podnebnem vrhu na Škotskem, ki se je na žalost predvidljivo končal bolj z neuspehom kot uspehom, nas do konca leta ... Več.
Piše: Božo Cerar
Virus nima partijske knjižice, udari vedno po vseh, naših in vaših. To je preprosta logika narave, ki ni politično obarvana, ampak sloni na Darwinovih predpostavkah!
17
16.11.2021 20:11
Zdravniki se moramo boriti za zdravje in življenje in ne za smrt; pri nas mora biti življenje ljudi pred politično opredlitvijo ... Več.
Piše: Milan Krek
Po koncu svetovnega podnebnega vrha v Glasgowu: Načrt B ne obstaja!
11
14.11.2021 22:59
Donald J. Johnston je nekdanji generalni sekretar Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) in večkratni minister ... Več.
Piše: Donald J. Johnston
Skupaj naprej! Z lažno solidarnostjo in pogrebom etike bomo hitreje na cilju!
14
14.11.2021 11:00
V oddaji Skupaj naprej! niste izvedeli, da so Danci, Švedi, Švicarji, Nemci ali po novem tudi Avstralci, ki sicer doživljajo ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Leonid Šejka: Največja premetenost Satana je v tem, da nas je prepričal, da ne obstaja
8
13.11.2021 19:00
Zbolel sem za covidom, seveda sem bil pred tem cepljen. Kot večina, dvakrat. Menim, da je ravno cepljenje pomemben dejavnik, da ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Velika koalicija: Politika niso predvolilne zaobljube o izključevanju, politika je umetnost možnega
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.760
02/
Kurz nas gleda, Slovenci smo daleč preveč popustljivi, ko gre za naše politike in njihove zlorabe!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.507
03/
Zamolčana alternativa: Včasih se zdi, da mnogim ustreza nenehno izredno stanje, ker potem ni dialoga o resničnih problemih
Bojan Dobovšek
Ogledov: 1.583
04/
O socrealizmu in katarzi: Nekaj desetletij v zgodovini norosti človeštva ne pomeni nič
Pavle Okorn
Ogledov: 1.543
05/
Sojenje Elizabeth Holmes: Ugasla zvezda Forbesove lestvice milijarderjev
Simona Rebolj
Ogledov: 1.601
06/
Omikron pred vrati: Ne bi rad napovedoval še veliko slabših časov, a se temu žal ne morem izogniti
Milan Krek
Ogledov: 1.263
07/
Tragedija na Soči: Za smrt desetletnega Jaše še nihče ni odgovarjal, kar je nov dokaz "vrhunskega" slovenskega pravosodja
Uredništvo
Ogledov: 985
08/
Gospod Šarec, spet vas opozarjam: Umirite se in ne grozite, koga vse boste zamenjali, saj veste, da bomo zamenjali vas; če ne prej, pa po štirih letih mandata!
Milan Krek
Ogledov: 2.233
09/
Will the Taliban curb drug trade, the economic backbone of Afghanistan?
Valerio Fabbri
Ogledov: 917
10/
Rimljan v Emoni (1/2): Med vsemi ljubljanskimi aktivnostmi, za katere si ne bi nikoli mislil, da jih bom počel, je tudi tek
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.039