Komentar

Nedvomno obstajajo tudi totalni črnski kreteni, a vsi idioti, ki jih poznam sama, so belci

Punca, ki je pred dnevi izustila, da so črnci leni in neumni, je pred časom tudi sama doživela linč, v katerem jo je javnost obsodila kot neumno blondinko, ki nasprotuje spolnosti pred poroko. Na, potem pa rodi donošenega otroka daleč pred devetim mesecem. Čestitam, seveda, glavno, da je zdrav, a še dobro, da ni bil spet Sveti duh vsega kriv. Mark Twain je dejal, da so "vsa posploševanja napačna, vključno s tem zdaj". Tudi o črncih. Ali o Judih. O homoseksualcih. O pigmejcih. Indijancih. In Indijcih. Magari o Arijcih.

28.01.2021 05:57
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Berlin   nacizem   Jesse Owens   Leni Riefenstahl   Roosevelt   ZDA   Hitler   arijci   belci   črnci   Afrika   rasizem

Jezus Kristus je bil še najbolj podoben današnjim migrantom, ves razmršen, neobrit, umazan, temnejše polti in razcapan. Učil je o ljubezni in strpnosti. Do vseh. Žal ga niso razumeli.

Leta 1936 so v Berlinu potekale poletne olimpijske igre. Nemški športniki so na njih osvojili največ odličij, kar je bila voda na mlin nacistični stranki NSDAP. Uspehe je propagirala kot produkt superiornosti arijske rase. Nakar se "zgodi" ameriški atlet afriškega porekla Jesse Owens. Temnopolti športnik je v šprintu in skoku v daljino osvojil štiri zlate medalje ter postal najuspešnejši tekmovalec zgodovinskih olimpijskih iger. Uspelo mu je, pa čeprav nenamerno, sesuti firerjevo nakano, da olimpijado izkoristi za prikaz večvrednosti nacistične rase.

 

Hitler je nemškim športnikom osebno čestital za uspehe. Owensu se je preprosto izognil. Super uspešnemu športniku nista čestitala ne tedanji ameriški predsednik Roosevelt niti njegov naslednik Truman. V tistih časih so temnopolti še vedno veljali za manjvredna bitja, njihove pravice so bile omejene, kot so si jih zamislili belopolti. Owensu pripisujejo izjavo, da ga je huje od Hitlerja ponižal Roosevelt. Morda. Konec koncev Owens na olimpijadi ni zastopal Nemčije, temveč Združene države.

 

Leta 1936 je pomembno vlogo odigrala nemška režiserka Leni Riefenstahl, ki je o teh olimpijskih igrah posnela dokumentarni film Olympia. Film je zajel športno dogajanje in se estetsko posvetil lepoti človeških teles. Najprej je naletel na odlične odzive. Bil je dovršen. Brilijantni umetnici Riefenstahlovi nihče ne more oporekati režijskega amaterizma. Čeprav sama nikoli ni priznala vpletenosti v nacizem, ampak je vztrajala, da jo zanima izključno lepota ustvarjanja - enako je trdil Hitlerjev tesni sodelavec, arhitekt Albert Speer -, je v Veliki Britaniji in še marsikje naletela na mrzel tuš. Vrhunec filma Olympia je nedvomno upodobitev zmagoslavnega teka na sto metrov fenomenalnega Owensa, kar je nacistična propaganda zlorabila kot prikaz tega, da črnci niso ljudje, ampak so živali, namenjene fizičnemu delu, češ, vidite, da nihče ne teče hitreje od njih.

 

Čeprav so temnopolti tudi dandanes vrhunski tekači, to seveda ni čisto res. Vemo, da vsaka navadna domača mačka teče hitreje od Usaina Bolta, pa čeprav je intelektualno "samo" na ravni 3-4 letnega otroka. Mačka, ne Bolt. Včasih so temnopolte primerjali kar z opicami, a kaj je razlika med šimpanzom in človekom? Šimpanzi so dlakavi. Belci pa imamo neprimerno več telesnih dlak kot črnci, še več, največ jih imajo ravno mediteranska ljudstva ter ljudstva na Bližnjem vzhodu. Če bi šimpanza obrili, bi dobili majhnega belca. Kar pomeni, da smo belci precej bližje opicam kot temnopolti.

 

Bile so narejene številne raziskave, ki so pokazale, da so temnopolti manj inteligentni od belopoltih, a treba je razumeti, da če revnemu vaščanu iz Somalije ponudite v reševanje test inteligence, ki so ga sestavili na Zahodu, je razumljivo da bo na njem pogrnil. Enako je treba razumeti, da je homo sapiens z lahkoto najinteligentnejše bitje na planetu, kajti biti najinteligentnejši po kriterijih, ki si jih postavil sam, res ni težko. Na razvoj inteligence, ki se deli na čedalje več delov, v glavnem vpliva okolje, in če imaš srečo, da si rojen v beli in bogati družini v Londonu, so tvoje možnosti za življenjski uspeh bistveno večje od uspeha nekoga, ki se je rodil revnim staršem v ruralni kolibi. Pravilo potrjujejo izjeme, a teh je malo. Za vse svetovne bogataše, ki so trdili, da so uspeli z lastno genialnostjo v ubožni garaži, se je izkazalo, da so imeli takšno ali drugačno finančno zaledje sorodnikov ali mecenov.

 

No, po drugi strani so bili belopolti športniki v filmu Olympia prikazani kot vzor arijskega idealizma: močni, mišičasti, po možnosti svetlolasi in modrooki. Že na prvi pogled pametni. Simpatični, zabavni in prijetni. Prav nič živalski. Telesa belih športnikov so bila poveličana, a ostro oko kritikov nacizma na srečo ni spregledalo vpletenosti mašinerije arijske večvrednosti. Po Untergangu rajha norcev je tudi Reifenstahlova ne glede na nadarjenost potegnila kratek konec. Dolga desetletja je bila spregledena kot umetnica. Svet ji nikakor ni mogel odpustiti sodelovanja z nacisti. Po drugi strani pa je leta 1955 ameriški predsednik Eisenhower atleta Owensa razglasil za ambasadorja športa. Pred devetimi leti pa so slavnega športnika - žal šele posthumno -, sprejeli tudi v novoustanovljeni Mednarodni atletski hram slavnih, s katerim je Mednarodna atletska zveza počastila atlete, ki so največ prispevali k mednarodni in nacionalni atletiki. Karma? Vsaka palica ima dva konca in vse enkrat pride naokoli. Ker se človeštvo iz zgodovine očitno ni sposobno naučiti ničesar, pa mora ta nesrečna karma kar naprej pohajati naokoli.

  

Ko slišim, da je Afrika zaostala celina, ker so tam doma leni in neumni ljudje, brž pogledam na uro. Moram preveriti, v katerem času živim. Ob pritlehnih izjavah se pač ustrašim, da sem zdrsnila daleč nazaj v zgodovino. Sramotno, da se v 21. stoletju človeštvo še vedno ni uspelo znebiti stereotipov. Ne glede na koga letijo. Predsodki so kot olje na ogenj sovražnosti. Ta konstantno tli. Vedno so nekje spopadi. Ko je kaj narobe, ljudje nočemo pogledati vase in si priznati, ah, presneto, zamočili smo, krivi smo. Jaz sem kriv. Ne. Najraje pokažemo s prstom na druge. Vedno je kriv nekdo drug. Radi obsojamo, ne da bi poznali vse vidike. 

  

Punca, ki je pred dnevi izustila, da so črnci leni in neumni, je pred časom tudi sama doživela linč, v katerem jo je javnost obsodila kot neumno blondinko, ki nasprotuje spolnosti pred poroko. Na, potem pa rodi donošenega otroka daleč pred devetim mesecem. Čestitam, seveda, glavno, da je zdrav, a še dobro, da ni bil spet Sveti duh vsega kriv. Mark Twain je dejal, da so "vsa posploševanja napačna, vključno s tem zdaj". Tudi o črncih. Ali o Judih. O homoseksualcih. O pigmejcih. Indijancih. In Indijcih. Magari o Arijcih. Pomislite, zmešani nacisti so arijsko raso iskali v belih, svetlolasih in modrookih ljudeh, v podobi današnjega Breivika in slikah Riefenstahlove, prave Arijce na evropskih tleh pa so preganjali in sežigali v krematorijih. Kajti edini pravi Arijci na evropskih tleh so še dandanes Cigani. Kdo bi si mislil.

 

O tem priča tudi zabavna in resnična anekdota, ki se je pripetila J.R.R. Tolkienu, slavnemu avtorju epske trilogije Gospodar prstanov. Tolkienov prvi roman Hobit je izšel leta 1937, ko so se nad Evropo že zgrinjali zlovešči oblaki. Njegova knjiga je bila v Angliji veliki hit in berlinska založba Rütten&Loening je izrazila zanimanje za izdajo nemškega prevoda, še prej pa je Tolkiena pisno prosila za dokaz o njegovem arijskem poreklu. V tistih časih je Nemčija že zapirala meje za vse, kar ni bilo striktno nacistično in kulturniki so med prvimi tenko piskali. Kot običajno. Kaj točno si je Tolkien mislil, ko je prejel željo založbe, lahko razberemo iz pisma, ki ga je odpisal dotičnemu izdajatelju: 

  

"Zahvaljujem se vam za vaše pismo in obžalujem, ker mi ni ravno jasno, kaj mislite z 'arijskim poreklom'. Te narodnosti nisem. Arijsko poreklo je Indoiransko in kolikor vem, nihče od mojih prednikov ni govoril hindustanskega, perzijskega, romskega ali kakšnega podobnega narečja. Če pa me morda sprašujete, ali sem judovskega porekla, vam lahko odgovorim, da obžalujem, da nimam prednikov tega nadarjenega ljudstva. Vsaj ne da bi vedel. Moj prapraded je v 18. stoletju zapustil Nemčijo in prišel v Anglijo. Moje poreklo je torej angleško in to pojasnilo bi vam moralo zadoščati. Kljub temu sem bil navajen, da na svoje nemško ime gledam s ponosom in to celo skozi čas obžalovanja vredne prve svetovne vojne, v kateri sem služil v angleški vojski. Ne morem pa si kaj, da vam ne bi povedal še tega, da če bi tovrstne drzne in nepomembne poizvedbe o poreklu avtorjev postale pravilo v literarnih zadevah, potem čas, ko mi nemško ime več ne bo v ponos, ni daleč."

 

 

Najbrž ni potrebno poudarjati, da iz posla ni bilo nič. Tolkien je Gospodarja prstanov izdal leta 1957, šele tedaj pa je bil v nemški jezik preveden tudi roman Hobit.

 

 

 

  

Četudi ste prešpricali pomembne ure zgodovine in se niste v knjižnico odpravili niti pozneje, ste morda gledali Tarantinov film True Romance. Morda se spomnite prizora med Christoperjem Walkenom in Dennisom Hopperjem. Ko je slednjemu jasno, da ga od sicilijanskega mafijca čaka smrt, začne nesramno pripovedovati, kako je bila v daljni zgodovini Sicilija pod nadzorom muslimanov in kasneje v muslimansko vero spreobrnjenih berberskih Mavrov, kar vodi vse do Etruščanov, ki so bili seveda temnopolti, torej, ti šment, predhodniki veličastnega rimskega imperija so bili črni! Pa ne le oni, s sodobno tehnologijo so arheologi in genetiki dokazali, da so bili prvi prebivalci Evrope temnopolti. Čeprav naj bi bila po drugi strani ta teorija produkt afrocentrizma, refleksne oblike črnskega rasizma v ZDA. Druge genetske raziskave dokazujejo, da je izrazito temna polt, ki jo danes označujemo kot črno, produkt genetske spremembe, ki se je v podsaharski Afriki pojavila približno ob istem času kot izrazito bleda polt v Evropi, originalna stara ljudstva pa naj bi imela polt, kot jo imajo današnji Mediteranci. V vsakem primeru smo mi njihovi potomci. Mi vsi. Tudi vi, ki trdite, da so črnci neumni in leni. Dobro, nedvomno obstajajo tudi takšni črnci, a zagotovo obstaja tudi veliko takšnih belcev. Absolutno obstajajo tudi črnski supremacisti in rasisti, a ne trdite, da belih ni. Nedvomno obstajajo tudi totalni črnski kreteni, a vsi idioti, ki jih poznam sama, so belci. Jasno, ker prebivam v okolju, kjer živijo v glavnem belci - pa smo spet pri tem presnetem okolju!

 

Veste, tudi Jezus Kristus ni bil bled kot stenska podobica - razen pred križanjem, predvidevam -, ampak je bil še najbolj podoben današnjim migrantom, ves razmršen, neobrit, umazan, temnejše polti in razcapan. Učil je o ljubezni in strpnosti. Do vseh. Žal ga niso razumeli, saj se je norma njegovega dobrohotnega nauka hitro širila z mečem in prelivanjem krvi. 

 

Človek je najokrutnejši sesalski plenilec, kar jih živalski svet premore. Ne ubija samo za preživetje, ampak iz najnizkotnejših vzgibov kot so pohlep, častihlepnost, požrešnost, napuh in celo užitek ali zabava. Mlada blondinka, ki na televiziji razglablja o lenih in neumnih črncih, tako ni popolnoma nič drugega kot dvolična belopolta plenilka, ki poniževanje drugih izkorišča za entertainment in v tem celo uživa. Ceneno, a nevarno.

 

Mnenje avtorice ne odraža nujno mnenja uredništva.

 

Opozorilo uredništva: 

Skladno z novimi pravili komentiranja bomo odstranjevali vse žaljive in neprimerne komentarje.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
23
Tektonski premiki na severu: Švedski in finski vstop v NATO dokazuje, da zavezništvo niti slučajno ni "klinično mrtvo"
12
18.05.2022 23:00
V minulih mesecih, sploh pa po začetku ruske vojaške agresije na Ukrajino 24. februarja 2022, se je izkazalo, da samo članstvo v ... Več.
Piše: Božo Cerar
Political turmoil boon for Pakistan's militants
6
17.05.2022 23:59
Political turmoil that led to regime change in Pakistan last month was a boon for the militants, who have staged 24 % more ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Če ne verjamete v nič, se tudi borili ne boste za nič
10
16.05.2022 21:09
Kakšna preprosta in jasna misel, ki pove vse! Verjamem, da večina slovenskih državljanov ostaja na tem, da ne verjamejo v nič, ... Več.
Piše: Miha Burger
Kako končati vojno izčrpavanja v Ukrajini
8
11.05.2022 23:16
Invazija Vladimirja Putina na Ukrajino se je izrodila v divjo vojno izčrpavanja, za katero vsaka stran verjame, da bo v njej ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Golobov poskus konsolidacije levičarskih in kakor liberalnih strank v LDS 2.0 se bo končal podobno klavrno kot epilog v Frankensteinu
36
11.05.2022 21:43
Bojim se, da je bilo veselo zmagoslavje Gibanja Svoboda na parlamentarnih volitvah preuranjeno. Siti Janševe samopašnosti smo ... Več.
Piše: Ana Jud
Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov.
16
11.05.2022 05:19
Vsi veste, da mi lastna država z ministrom za gospodarstvo, na srečo že kmalu bivšim, ki bi moral skrbeti, da se dela razcvet, ... Več.
Piše: Robert Klun
Vzporedni mehanizem tranzicijske Slovenije: Če želiš izvedeti resnico, moraš slediti denarju
17
10.05.2022 04:29
Razkritja in dokumenti iz Pezdirjeve knjige Vzporedni mehanizem globoke države prvič jasno ponujajo razlago, zakaj se v ... Več.
Piše: Tomaž Vernik
Studio Štefančič: Junak našega časa ali dobro naoljen sistem fatalnega enoumja?
24
09.05.2022 04:43
Dragi Štefančič. Potrebujemo te. Si živ plakat ideologije, katere spomeniki so tu pa tam po Ljubljani in se jim klanjate, čeprav ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Šefa NIJZ ne menjajo predsedniki vlad, zato bi bilo najbolje, dragi gospod Robert Golob, da ta vaš spodrsljaj čim prej pozabimo!
28
07.05.2022 21:08
Nekaj dni nazaj mi je dr. Robert Golob, najverjetnejši kandidat za mandatarja, na vrhuncu svoje povolilne moči, preko televizije ... Več.
Piše: Milan Krek
Pred naslednjim valom: Potrebovali bomo več solidarnosti in medsebojnega spoštovanja
20
03.05.2022 05:10
NIJZ se že dlje časa intenzivno pripravlja na naslednji izbruh novega koronavirusa, do česar bi lahko prišlo na koncu poletja. ... Več.
Piše: Milan Krek
Prihodnja vlada ne bo nič drugega kot alibi za končno fazo privatizacije in izgradnjo drugega bloka nuklearke
20
02.05.2022 05:40
Pa smo jo dobili! Svežo in reciklirano vlado, svobodno vseh ozadij, kot je še ni bilo! Povsem po vašem okusu, skorajda s ... Več.
Piše: Igor Vlačič
Zvesti psi nikoli dokončane revolucije so doslej lajali na vlado, odslej pa bodo na opozicijo
26
01.05.2022 05:30
V bistvu lajajo in tulijo polni sovraštva in dogmatizma, vtkanega v dobro naoljen internet opranih glav. Na eni strani hudič, na ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Tarča, Golob in Golobič: Če je morala ena od oblik družbene zavesti, potem je Slovenija že 30 let v komi.
16
30.04.2022 04:30
Četrtkova Tarča na Televiziji Slovenija je to samo potrdila. Gregor Golobič in Gregor Virant sta bila porazna. Ivana Simiča ne ... Več.
Piše: Ana Jud
Uredniški komentar: Putin in njegova zločinska soldateska razumeta le govorico sile, zato vojne v Ukrajni ne bo še kmalu konec!
16
28.04.2022 05:30
Spoznanje zahodnih držav, da brez konkretnejše vojaške pomoči Ukrajna v vojni z Rusijo ne bo več dolgo uspešna, prihaja pozno, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ljudje pogrešajo Janeza Drnovška in pobožne želje so se uresničile v politični inkarnaciji Roberta Goloba
34
26.04.2022 20:12
Roberta Goloba sem prvič srečala pred več kot dvajsetimi leti. Fajn dečko. Mlad, kuštrav, izjemno vljuden, prijazen, ustrežljiv ... Več.
Piše: Ana Jud
Ljudje plešejo, vrača se "normalna" Slovenija: 33 razlogov za lažni optimizem
31
26.04.2022 06:50
Čestitke Robertu Golobu. Slovenski levici je uspel veliki met: že na četrtih volitvah zapored je zvlekla iz rokava nov obraz in ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Pismo iz mehiške emigracije: Čestitke za še en referendum o Janezu Janši! Kdaj pa mislite imeti prave volitve, dragi Slovenci?
19
24.04.2022 07:00
Pri volitvah v Sloveniji me vedno fascinira šablonski tradicionalizem, ki presega vso domišljijo. Recimo to, da morajo biti ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
"Na letošnjih volitvah ne bom volil strank, ki sejejo kaos"
20
22.04.2022 20:00
Vlada Janeza Janše ni idealna, kakšen od ministrov si za svoje delo ne zasluži pozitivne ocene, vendar vlada deluje. Po več kot ... Več.
Piše: Aleš Štrancar
Bilo je nekoč v Sloveniji: Tako smo zafurali igralniški turizem, da bomo na koncu morda izgubili še HIT
10
21.04.2022 19:51
Igralništvo je bilo včasih pomembna predvolilna tema. Bilo je uspešno, zanimivo za politične stranke, saj je generiralo ogromne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Nekaj o volitvah: Pred tridesetimi leti si res nisem predstavljal, da mi bodo nekdanji komunisti zgled človeške in politične širine
20
20.04.2022 20:53
Nobena stranka me ne nagovarja, nikoli me ni. Moj pogled na družbo ni ne lev ne desen, ta dva pojma sta že davno preživela in se ... Več.
Piše: Zoran Leban Trojar
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Studio Štefančič: Junak našega časa ali dobro naoljen sistem fatalnega enoumja?
Pavle Okorn
Ogledov: 4.213
02/
Golobov poskus konsolidacije levičarskih in kakor liberalnih strank v LDS 2.0 se bo končal podobno klavrno kot epilog v Frankensteinu
Ana Jud
Ogledov: 2.440
03/
Vzporedni mehanizem tranzicijske Slovenije: Če želiš izvedeti resnico, moraš slediti denarju
Tomaž Vernik
Ogledov: 1.808
04/
Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov.
Robert Klun
Ogledov: 1.551
05/
Ruski imperializem (2. del): "Zahod mora Rusijo ustaviti v Ukrajini in jo privesti do razpada, kajti le tako bo mogoče ustaviti rusko agresivnost"
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.478
06/
Če ne verjamete v nič, se tudi borili ne boste za nič
Miha Burger
Ogledov: 1.174
07/
Ruski imperializem (1. del): Putinovi generali na fronto v Ukrajino kot topovsko hrano pošiljajo pripadnike etničnih manjšin
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.376
08/
Kako končati vojno izčrpavanja v Ukrajini
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.116
09/
Šefa NIJZ ne menjajo predsedniki vlad, zato bi bilo najbolje, dragi gospod Robert Golob, da ta vaš spodrsljaj čim prej pozabimo!
Milan Krek
Ogledov: 2.212
10/
Tektonski premiki na severu: Švedski in finski vstop v NATO dokazuje, da zavezništvo niti slučajno ni "klinično mrtvo"
Božo Cerar
Ogledov: 452