Razkrivamo

Ameriška "vrnitev v normalnost" pomeni novo militarizacijo in obnovitev hladne vojne med Zahodom in Putinovo Rusijo

Zahodni politiki in mediji se ogorčeno odzivajo na odnos ruskih oblasti do posameznih opozicijskih voditeljev. Takšno obnašanje Kremlja naj bi bilo nezdružljivo z demokratičnimi standardi na Zahodu. Toda dogajanje v Ameriki v zvezi z zadnjimi predsedniškimi volitvami ustvarja vtis, da so bile prej puč kot pa volitve. Novi predsednik Joe Biden je nemudoma po slovesni zaprisegi začel z militarizacijo ameriške zunanje politike: podpisal je ukaz o napotitvi novih sil v Sirijo, zaostril je retoriko do Kitajske in v njeno neposredno bližino poslal del pacifiške flote, vključno z eno najboljših jedrskih podmornic USS Ohio vrste Trident iz časov vrhunca hladne vojne.

Tudi farsa v Kongresu, kjer bi z impeachmentom radi "odstavili" bivšega predsednika, tega vtisa ne popravlja. Histerični pa niso le zmagoviti Demokrati, ki opoziciji in neodvisnim medijem že grozijo z verbalnim deliktom. Popolnoma so iztirili tudi ameriški mainstream mediji, ki se ukvarjajo samo še s Trumpom in "sodno" farso v Kongresu. Vse to marsikoga napeljuje k misli, da je ta hip v Putinovi Rusiji morda celo več demokracije kot v Bidenovi Ameriki ...

13.02.2021 06:59
Piše: Janez Vuk
Ključne besede:   ZDA   Donald Trump   Joe Biden   Kongres   JFK   CIA   Kevin Shipp   Allen Dulles   Lyndon Johnson   NATO   Rusija   Vladimir Putin   Kitajska   EU

Fotomontaža: portal+

Trump je začasno ustavil agresivno ekspanzijo Zahoda, saj ni sprožil nobene nove vojne za širitev "demokracije".  Zamrznil je ukrajinski in sirski konflikt, začel je umik iz Afganistana. Tudi Natu ni posvečal posebne pozornosti, češ da je preživel. Vse to se bo, kot kaže, korenito spremenilo s prihodom Josepha Bidena.

Realno vladajoči ameriški establišment je nadvse histerično reagiral na pojav Donalda Trumpa, ki se je tako rekoč sam nominiral za predsedniškega kandidata na volitvah leta 2016 in presenetljivo zmagal kljub nasprotnim hotenjem in establišmenta. Ves njegov mandat je bil zaznamovan z enostransko kritiko njegove politike in z napadi politikov, medijev, filmskih in glasbenih zvezd ter drugih vplivnih oblikovalcev javnega menja na Trumpovo osebnost izpod vsakega nivoja  dostojnosti.

 

Noben ameriški predsednik iz bližnje zgodovine ni bil deležen tolikšnega gneva, žalitev, sovražnih izjav politikov in medijev kot Trump, pa sta na primer George W. Bush in Barack Obama med svojima mandatama vodila vojne, ki so povzročile veliko človeških žrtev in nepopisno gorje desetinam milijonov ljudi. Obama je dobil celo Nobelovo nagrado za mir, ki si je z ničemer ni zaslužil, saj je vodil več vojn kot katerikoli ameriški predsednik. To je jasen izkaz hipokritske narave zahodnih "orwellovskih demokratičnih vrednot". Očitno je mir enako vojna, natančno tako kot je George Orwell opisal fenomen sprevračanja pomena besed v njihovo nasprotje v nedemokratičnih režimih.

 

V volilnem letu 2020 je establišment insceniral pravcati "ljudski upor" prek Black Lives Matter (BLM) in Antife, ki je bil praktično docela toleriran s strani uradnih organov, kljub velikanski materialni škodi in desetinam neposrednih človeških žrtev pouličnih upornikov ter kljub številnim posrednm žrtvam upora, saj je število umorov in drugega nasilja precej naraslo kot posledica načrtne ohromitve policije s strani politikov Demokratske stranke oziroma establišmenta (vir). Povsem drugačen odnos je ameriški establišment zavzel do "najbolj nevarnih teroristov v ameriški zgodovini", kot je establišment označil ljudi, ki so 6. januarja 2021 vdrli v Kapitol, pri čemer ni povsem jasno, kdo so bili kolovodje vdora. Po posnetkih sodeč so bili precej čudaška druščina, kot je bil na primer goloprsi šaman z rogovi, in vsekakor niso izgledali kot "elitni MAGA teroristi", prej vaški posebneži, burkeži ... (vir). Seveda je obžalovanja vredno dejstvo, da sta bila med vdorom v Kapitol ustreljena 42-letni policist in Trumpova podpornica, komaj 35-letna vojna veteranka. Trije drugi podporniki Trumpa naj bi umrli zaradi zdravstvenih razlogov (vir).

 

Slepcu bi se odprle oči, da v ameriških političnih igrah brez meja ni šlo za Trumpa, domnevno absolutno nesprejemljive osebnosti, kot so to prikazovali demokratski politiki in glavni mediji, temveč je šlo za ogroženo absolutno oblast establišmenta, ki je že ob Trumpovi kandidaturi reagiral nadvse napadalno, ob Trumpovi izvolitvi pa je deloval kot ranjena zver - besno in brezkompromisno.

 

 

Tiger, tiger, burning bright ... (W. Blake)

 

Kako deluje realni ameriški politični sistem, opisuje Kevin Shipp, bivši oficir ameriške obveščevalne agenicije CIA v svojih predavanjih, v katerih razkriva, da je ameriška ustava le mrtva črka na papirju (vir).  Ameriki ne vladajo izvoljeni politiki, temveč velike korporacije na čelu s finančnimi in oboroževalnimi v povezavi s tajnimi službami, ki obvladujejo tudi medije, kongres, demokratsko in republikansko stranko in sploh vso ameriško politiko. Samo za lobiranje kongresnikov gre okoli 4 milijarde dolarjev letno; s tem denarjem de facto legalno (pod)kupujejo izvoljene politike. Milijoni ljudi so vključeni v realno vladajoči podtalni sistem (t.i. shadow government), tudi iz civilne sfere, ob tem so formalno zavezani k molčečnosti kot tajni sodelavci obveščevalnih služb.

 

Shipp razkriva, da obstaja sistem za uničevanje ljudi, ki bi si drznili razkrivati skrivnosti realno vladajoče klike v ZDA. Sistem ni odgovoren nikomur izven svoje lastne hierarhije. Tajne službe imajo zakonski privilegij, da lahko ustavijo sodne postopke, ko gre za njihove interese, tudi v zvezi z njihovimi ilegalnimi dejanji, na drugi strani pa imajo posebno sodišče (FISA), prek katerega lahko sledijo izbranim tarčam, kar tudi množično počnejo. Obenem tajne službe zbirajo in hranijo vse digitalne komunikacije prebivalcev Amerike in mnogih tujih držav. Podtalna senčna vlada dejansko obvladuje legalno vlado, Kongres pa nima najmanjšega namena, da bi to spremenil, trdi Shipp.

 

Vladajoča senčna klika je doslej tajno izvedla okrog 80 ilegalnih pučev v drugih državah in neštevilne operacije pod okriljem neameriških organizacij (t.i. false flag operations). Hillary Clinton naj bi tako prek kanalov tajnih služb inkognito omogočila oboroževanje Islamske države v času, ko je bila v Obamovi administraciji državna sekretarka.

 

 

CIA je dejansko nad predsednikom

 

Operativno jedro realno vladajočega sistema je CIA, ki jo je ustanovil predsednik Harry Truman z namenom, da bi predsednik imel neposredne obveščevalne podatke. Agencija ima zdaj desettisoče zaposlenih, prek katerih obvladuje tudi druge obveščevalne službe, ki skupaj manipulirajo ameriško politiko, vključno s predsednikom. Shipp v svojem predavanju leta 2017 pove, da poteka pravcata vojna med izvoljeno Trumpovo vlado in podtalno senčno vlado, kajti predsednik nima dejanske oblasti nad slednjo. Noben predsednik, ne le tedanji predsednik Trump. Globoka država ima tudi moč, da prepreči aktualnemu predsedniku, da bi bil ponovno izvoljen - je že leta 2017 mimogrede dejal Shipp, ko se še nikomur ni sanjalo, da bo to Trumpova usoda.

 

Kako močna je globoka država, kaže tudi dejstvo, da ko je J.F. Kennedy odstavil tedanjega Ciinega direktorja Allena Dullesa, je slednji oblikoval svoj krog lojalnih, bivših visokih uslužbencev agencije z namenom vreči Kennedyja. Po umoru slednjega je Dullesa predsednik Lyndon Johnson imenoval v preiskovalno komisijo Kennedyjevega umora, kjer naj bi preiskovancem iz agencije dajal navodila, kaj naj preiskovalcem rečejo oziroma česa ne smejo razkriti. To je tako, kot da bi lisici poverili varstvo kurnika, ugotavlja Shipp. Kdo so bili resnični Kennedyjevi morilci oziroma naročniki umora seveda nikoli ni prišlo na dan in najbrž tudi ne bo.

 

Shipp tudi nazorno ilustrira, kako obveščevalne agencije izigravajo nadzor zakonodajalca: pristojnim komisijam pošljejo dokumentacijo, kjer je besedilo praktično v celoti zatemnjeno, češ da je tako strogo zaupno, da nihče razen pristojnih iz obveščevalnih služb tega ne sme videti. Kdo tu koga nadzira: zakonodajalec obveščevalne službe ali obratno?

 

Politično motivirane aretacije ameriških disidentov in različnih žvižgačev ter njihovi umori niso nekaj tujega v "zibelki demokracije", le da jih mainstream mediji praviloma zamolčijo ali zavijejo v celofan nesreč, roparskih napadov, samomorov ipd. O njih poročajo, če sploh kdo, mediji izvenparlamentarne opozicije ali celo le posamezni žvižgači, strani, ki prinašajo tovrstne informacije, pa so običajno kmalu izbrisane s spleta, kajti spletni velikani, ki izvajajo spletno cenzuro, delujejo z roko v roki z establišmentom. So dejansko njegov del.

 

 

Joe Biden in "vrnitev v normalnost"

 

Prevzem predsedniške funkcije s strani Josepha Bidena naj bi po prepričevanju medijev glavnega toka prineslo normalizacijo razmer po Trumpovem domnevnem opustošenju. Toda dogajanje po inavguraciji prav nič ne kaže v tej smeri. Prej obratno. Biden je že v prvih urah svojega mandata poslal dodatne vojake v Sirijo, kar je očiten znak najavljajočega se novega vala ameriške agresivne in v temelju nedemokratične zunanje politike (vir). Na notranjepolitičnem planu se nadaljuje vojaška "okupacija" ameriške prestolnice s tisoči gardistov, katere namen naj bi bil "izkoreninjenje temnih sil rasizma, belega supremacizma in dezinformacij" (vir). Kako naj bi vojska to izvedla, ni jasno. Je pa vojaška prisotnost v prestolnici jasno znamenje militarizacije ameriške družbe, ki je segla tudi v civilno sfero. Nadaljuje se tudi farsični postopek impeachmenta (odstavitve) bivšega predsednika Trumpa, ki pa je tako ali tako že "odstavljen", saj ni več na položaju. Impeachment je namreč previden zgolj za ustavno obtožbo (in odstavitev) aktualnega predsednika. 

 

Bidenova administracija je tudi začela izvajati obsežno operacijo pregona domačega terorizma, kar se kaže v stopnjevanju cenzure, ki jo izvajajo spletni velikani v sodelovanju z Belo hišo, ter v defamaciji "miselnih delinkventov" in pozivov k njihovemu pregonu (vir). Nekaj podobnega kot nekoč t.i. verbalni delikt v SFRJ (133. člen kazenskega zakonika). 

 

Navedeno je povsem nezdružjivo z demokracijo in vladavino prava. Obsojanje Rusije v danem kontekstu spominja na lopova, ki vpije "ujemite tatu!". Če se bo omejevanje svobode govora prek politike ameriških spletnih velikanov in preganjanje Trumpovih pristašev, tj. politične konkurence (opozicije) nadaljevalo v skladu z grožnjami članov Demokratske stranke in njenih nasilnih milic (BLM, Antifa), bomo prisiljeni ugotoviti, da je v Putinovi Rusiji morda celo več demokracije kot v Bidenovi Ameriki ...

 

 

Drang nach Osten je še vedno živ

 

Poglejmo zdaj na drugo stran. Rusija je že stoletja predmet skomin Zahodne Evrope, toda skozi vso svojo zgodovino je uspevala odbijati zahodne apetite po njenih širnih prostranstvih in neizmernih naravnih bogastvih. Odbila je napad Napoleona in zmlela Hitlerjevo armado. Tudi razpustitev Varšavskeg pakta po hladni vojni in propad Sovjetske zveze se nista dotaknila ozemlja ruske države. Po polomu komunizma se je zdelo, da je hladne vojne med Zahodom in Vzhodom enkrat za vselej konec, kajti glavni vzrok nasprotij med Zahodom in Sovjetsko zvezo naj bi bila sovjetska komunistična ideologija z agresivno idejo o svetovni proletarski revoluciji. 

 

Toda ruski narod je bil prav tako žrtev komunizma kot vsi drugi vzhodnoevropski narodi. Zakaj se torej Rusija zdaj sooča z novo hladno vojno z Zahodom, čeprav sovjetski komunizem in njegova agresivna ideologija ne obstajata več? Zato, ker so zahodni apetiti do Rusije, izraženi v stoletni nemški politiki Drang nach Osten - širitev na vzhod - ostali.  Seveda v drugačni obliki kot v preteklosti. Sodobna oblika zahodnega ekspanzionizma je namreč globalizem.

 

 

Širjenje vplivnih sfer Zahoda

 

Glavno sredstvo širitve vplivnih sfer Zahoda je mehka moč, ki se izraža predvsem v specifični politični, ekonomski in finančni ureditvi, ki je ekonomsko razmeroma uspešna in zagotavlja ljudem relativno visok življenjski standard. Toda cena za sprejem "zahodnih demokratičnih vrednot" in za vstop med "svobodne narode" je visoka: sprejemanje nadvlade mednarodne globalistične oligarhije, odpoved nacionalni suverenosti in pristajanje na postopno razkrajanje narodne identitete prek vsiljenih migracij, to je pristajanje na nekakšno prostovoljno nacionalno evtanazijo. Kje so tu kakšne demokratične vrednote in kje je tu svoboda narodov? V stvarnosti gre za nedvoumno zanikanje obojega.

 

Države se v glavnem prostovoljno pridružujejo zahodni aliansi, ker stremijo predvsem k ekonomskim ugodnostim. Toda globalistična internacionala se poslužuje tudi vojn in pučev, če svojih ciljev po obvladovanju različnih regij sveta ne more doseči drugače. Takšne so bile na primer vojne na Bližnjem vzhodu ali puč v Ukrajini

 

Pravi namen zahodnih globalistov je širjenje vplivnih sfer po vsem svetu, kar se jasno vidi po dogajanju v Vzhodni Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Severni Afriki, Afganistanu in drugod. Širjenje vplivnih sfer Zahoda proti Vzhodu s spremljajočim širjenjem članic zveze NATO na ruske meje je samo po sebi obnavljanje hladne vojne. 

 

 

NATO se ni ukinil po razpustitvi Varšavskega pakta 

 

Po razpadu komunističnega bloka bi se zdelo logično, da se bo razpustil tudi NATO, saj je izgubil svojega nasprotnika, zaradi katerega je nastal. Vendar se to ni zgodilo. To jasno kaže, da NATO ni bil le obrambna zveza zoper komunistični blok, temveč je (bil) instrument za doseganje širših ciljev, kot je bila obramba Zahoda pred komunističnimi državami. 

 

Prvi namig, kaj je resnični namen Nata, je že njegov simbol - dva prekrižana kazalca kompasa -, ki ne kažeta le v smeri sever-jug, temveč kažeta tudi smer vzhod-zahod. Sporočilo je jasno: cilj je širitev v vse smeri. Resnična politika te zveze je popolnoma skladna s tem, kar nakazuje njegov simbol. Število držav članic se je namreč znatno povečalo po razpustitvi njegovega glavnega ali celo edinega sovražnika, Sovjetske zveze oziroma Varšavskega pakta. Obenem je s sprejemanjem novih članic NATO bojeval različne vojne v skladu s strateškimi interesi Zahoda po širjenju svojih vplivnih sfer, ki je samo po sebi kršenje pravnih in moralnih norm, kar sicer Zahod običajno očita Rusiji. 

 

Več novih članic NATO pakta izhaja iz nekdanjega Varšavskega pakta, ki mejijo na Rusijo, ali so v njeni bližini, zato je razumljivo, da se Moskva počuti ogroženo zaradi vse večjega števila držav članic Nata in vojaških oporišč na svojih mejah.

 

Nato je v bistvu globalistična oborožena sila, ki na eni strani varuje in obvladuje države, ki so že v rokah globalistične internacionale, na drugi strani pa z oboroženo silo zagotavlja njeno nadaljnjo ekspanzijo. Vojaški napadi ZDA in drugih držav članic Severnoatlantskega zavezništva na bližnjevzhodne in druge države so v funkciji zagotavljanja strateških interesov zahodnega finančno-ekonomskega imperija. Trump je sicer začasno ustavil agresivno ekspanzijo Zahoda, saj ni sprožil nobene nove vojne za širitev "demokracije".  Zamrznil je ukrajinski in sirski konflikt ter začel umik iz Afganistana. Tudi zvezi NATO Donald Trump ni posvečal posebne pozornosti, češ da je preživel, toda vse to se je, kot kaže, korenito spremenilo z njegovim odhodom s političnega prizorišča.

 

 

Globalizem kot ideologija obvladovanja sveta

 

Globalisti se ne istovetijo niti z Evropo niti z Ameriko - z nikomer. Zahodne države, zlasti ZDA ter članice EU in Nato pakta so vodene s strani velikih mednarodnih bank, orožarske industrije, spletnih velikanov, energetskih in drugih multinacionalk, ki imajo svoje globalne interese. Slednji se ne pokrivajo z interesi nacionalnih držav, dejansko so v nasprotju z njimi, saj hoče zahodna plutokracija narode preprosto odpraviti, današnjim nacionalnim državam pa odvzeti suverenost. Če bodo evropski narodi preživeli globalizacijo, bo to na Vzhodu. Morda ne le ruski narod, temveč tudi "višegrajci" in še kdo. 

 

Trdo jedro zahodne plutokratske elite je finančno-bančna oligarhija. Vsa evropska politična elita je odvisna od global(istič)nih bankirjev, ker imajo finančni sistem Zahoda v svojih rokah, države brez njihovih kreditov pa ne morejo delovati. Mednarodni finančni sistem so bankirji tako uredili, da so ne le država v državi, temveč nedotakljiva "naddržava", nad katero nima nobena nacionalna država ustreznih pristojnosti. Bankirji vodijo finančno in siceršnjo politiko Zahoda tako, kot to ustreza njim. Politiki, novinarji, nevladniki in drugi globalistični aktivisti pa so pogosto le njihove lutke. 

 

Končni cilj globalistov je svetovna država z eno vlado (zametek OZN), eno vojsko (zametek NATO) in eno svetovno valuto, ki bo po zgledu dolarja zasebna last peščice najbogatejših bankirjev. 

 

Glavni ali celo edini tekmec zahodnih globalistov za svetovno prevlado je Kitajska, ki z velikimi koraki dohiteva tehnološki zaostanek za Zahodom. Že v bližnji prihodnosti utegne Kitajska prehiteti Zahod, sploh če se bo nadaljevala avtodestruktivna politika Zahoda prek ilegalnih migracij iz tretjega sveta, ki postopno razkrajajo socialno kohezivnost in ekonomsko učinkovitost zahodnih narodov.  

 

Dodatni razlog, zaradi katerega med Zahodom in Rusijo spet vlada hladna vojna kljub padcu komunizma, je rusko nesprejemanje (avto)destruktivne globalistične politike, ki jo bolj ali manj izvajajo vse zahodne nacionalne države pod vplivom mednarodne plutokratske elite. Ruska vladajoča elita je, kot vse kaže, spregledala globalistični načrt zahodnih finančno-ekonomskih oligarhov po obvladovanju sveta prek odprave narodov in njihovih nacionalnih držav in se mu uprla. Ohraniti hoče ruski narod in zato vodi suverenistično namesto globalistične politike. Zahod bi rad zrušil ruski suverenistični režim in tudi v Rusiji postavil svojo prozahodno marioneto, ki bo podložna zahodni oligarhiji in bo izpolnjevala njeno globalistično agendo. Ker se Rusija ni pripravljena odreči svoji avtonomni, suverenistični politiki, Zahod izvaja vsestranske politične in ekonomske pritiske nanjo, vojaško obkoljevanje od Baltika do Japonskega morja in propagandno vojno s ciljem politično-ideološko, finančno-ekonomsko in obrambno zlomiti Rusijo. 

 

 

Kdo je bolj agresiven: Zahod ali Rusija?

 

Zahodni politiki in osrednji mediji Rusijo predstavljajo kot nevarno, ekspanzionistično državo, ki ne spoštuje mednarodnega prava. Te obtožbe so se okrepile po t.i. oranžni revoluciji, ki je strmoglavila zakonito izvoljenega ukrajinskega predsednika  Janukoviča z obtožbo korupcije. Toda kijevski puč in odstranitev Janukoviča nista odpravila epidemije korupcije v Ukrajini. Dejansko to sploh ni bil cilj iniciatorjev puča. Šlo je za geopolitično motiviran puč, ki ga je v nasprotju z mednarodnim pravom organiziral globalistični Zahod, konkretno Obamova administracija (vir).  Cilj puča je bil spraviti Ukrajino pod zahodno vplivno sfero, toda cena vpletanja globalistične internacionale v Ukrajino je bila za državo visoka. Rusko prebivalstvo na vzhodu države se je zaradi puča v Kijevu namreč uprlo centralni oblasti, Rusija je posledično prek referenduma anektirala Krim, poleg tega je Ukrajina izgubila nadzor nad precejšnjim delom države, kjer prevladuje uporno rusko prebivalstvo. 

 

Ob tem, ko Zahod že leta očita Putinu, da je diktator in da ne spoštuje mednarodnega prava, je Amerika s pomočjo evropskih zaveznikov razrušila Bližnji vzhod v nasprotju z mednarodnim pravom, istočasno zahodni globalisti načrtno demografsko preobražajo tudi zahodne države prek ekscesnih migracij s ciljem odprave narodov in nacionalnih držav - vse v imenu partikularnih interesov globalistične elite, ki nimajo nič opraviti z demokracijo in vladavino prava. 

 

Zahodna globalistična oligarhija je najbolj agresivna združba na planetu, ki je odgovorna za skoraj vse vojne po 2. svetovni vojni. Odgovorna je tudi za razraščanje notranjih političnih napetosti v Ameriki, ki bodo ob sedanjih trendih intenzivne afrikanizacije in orientalizacije prej ali slej pljusknile tudi v Evropo. V primerjavi z ofenzivnimi in destruktivnimi globalističnimi kreatorji svetovnih problemov je suverenistični ruski predsednik Vladimir Putin politik, ki skrbi za svojo državo in svoj narod - to, čemur so se zahodni politiki odpovedali pod vplivom globalistične ideologije.  

 

Evropejci so očitno zavedeni s strani enostranske in zavajajoče politične in medijske propagande, ki brezpogojno podpira zahodni militantni globalistični ekspanzionizem, kar poraja napetosti z Rusijo, namesto miroljubnega sožitja. To je velika škoda tako za Evropo kot za Rusijo, kajti Evropa potrebuje za svojo industrijo energente in surovine, ki jih ima Rusija v izobilju, Rusija pa po drugi strani potrebuje trg zanje in seveda potrebuje evropske, zlasti tehnološke izdelke. Zahodna Evropa in Rusija bi lahko bili druga drugi tako rekoč idealna partnerja. Gospodarsko sodelovanje bi bilo v obojestransko korist. Putin je to v svojih govorih že večkrat omenil, a evropski medijski mainstrem to enostavno zamolči, ker podpira potvorjeno sliko Putinove Rusije kot največje nevarnosti za Evropo, kar preprosto ne drži (vir).  

 

Toda globalistične oligarhe ne zanimajo interesi narodov in držav. Imajo svoje interese, predvsem obvladovanje držav in narodov. Posledično EU ne vodi politike, ki bi bila v korist evropskih narodov in vztraja pri nesmiselnih sankcijah, ki škodijo Evropi morda bolj kot Rusiji (vir). Bruselj se pri tem sklicuje na evropske vrednote, ki pa so prazna forma brez vsebine in služijo zgolj kot pretveza za sistematično uničevanje Evrope v demografskem in gospodarskem pogledu, zaradi česar je avtodestruktivna politika EU deležna začudenja in nerazumevanja ne le Rusije, temveč že tudi ostalega sveta, vključno Amerike za časa antiglobalista Trumpa.

 

 

Je ruska opozicija nedržavotvorna?

 

Kakšni so resnični nameni razmeroma šibke ruske opozicije, ki ima močno zaslombo Zahoda, ki se kaže tudi v številnih kritikah, ki letijo na račun odnosa Kremlja do opozicije. Toda zahodni kritiki ruske politike pozabljajo na svoje "Assange" in podobne žvižgače, ki so tudi preganjana vrsta. Zahodni politiki, intelektualci, mainstream mediji in drugi poklicni pravičniki se v glavnem ne sekirajo zaradi tega. V skrbi za svoje kariere so raje lepo tiho. Zdi se, da na Zahodu skoraj nihče več ne verjame, da je možno izkoreniniti korupcijo in z njo povezano plenilsko ekonomijo oziroma si nihče več ne upa drezati v to osje gnezdo. Zato pa toliko bolj vneto kažejo s prstom na Rusijo.  

 

So ruski opozicijski politiki idealisti, ki verjamejo v zahodno "orwellovsko demokracijo" (plutokracijo)? Verjamejo v poštenje zahodnih politikov? Verjamejo, da na Zahodu ni plenilskih bogatašev, ki bogatijo s pomočjo politike in da tam ni politikov, ki bogatijo s pomočjo korupcije? Že sam ameriški predsednik Joseph Biden, najpristnejši simbol ameriške demokracije, je primer politika, katerega sin (vir) in brat (vir) po poročanju ameriških opozicijskih medijev bogatita prek nepotizma in korupcije (virvirvir).  

 

Naj gre za naivnost ruskih opozicionalcev ali za kaj drugega, v vsakem primeru bi približevanje Rusije Zahodu in njegovim "vrednotam" bza ruski narod pomenilo izpostavljenost dominaciji zahodne plutokratske elite in postopnemu odmiranju, kakršemu so izpostavljeni vsi narodi Zahoda. Zato ne preseneča, da domoljubni Rusi ne podpirajo opozicijskih voditeljev, ki se naslanjajo na Zahod, kot poroča celo Kremlju nenaklonjen britanski BBC (vir). 

 

Kot kaže, imajo ruski domoljubi in suverenisti prozahodne ruske politike za odpadnike in izdajalce, ki škodijo vitalnim interesom ruskega naroda in njegove države. Zahod tudi v tem pogledu ni nič drugačen, saj so zlasti v Ameriki do Rusije strpna stališča nekaj takšnega kot izdaja. V Evropi pa tudi ni zelo drugače.

 

Mnenje avtorja ne odraža nujno mnenja uredništva.

Opozorilo uredništva: 

Skladno z novimi pravili komentiranja bomo odstranjevali vse žaljive in neprimerne komentarje.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
11
Demografski sklad je v interesu tistih, ki bi radi obvladovali milijarde državnega premoženja, na višino pokojnin pa ne bo imel omembne vrednega vpliva
5
18.10.2021 22:20
Kot kaže, zakon, ki naj bi končno uredil delovanje Demografskega sklada, niti pod mandatom sedanje vlade ne bo sprejet. Apetiti ... Več.
Piše: Bine Kordež
Proračuna 2022 & 2023: Zakaj potrebuje vlada skoraj milijardo evrov "proračunske rezerve" vsako leto?
5
10.10.2021 20:00
Še pred uvodom v predstavitev proračunov za prihodnji dve leti (2022-2023) je večji del opozicije odkorakal iz parlamenta in ... Več.
Piše: Bine Kordež
Po Trumpovi "America First" je zdaj toplo vodo v Kliničnem centru odkril Jože Golobič s sloganom "Patient First"
15
27.09.2021 23:00
Kaj je na Jožetu Golobiču tako posebnega, da se je kljub zatrjevanju, da ga položaj generalnega direktorja Kliničnega centra s ... Več.
Piše: Uredništvo
Kako je Ljudska republika Kitajska potiho, prek slamnate firme kupila italijanskega proizvajalca dronov Alpi Aviation
8
26.09.2021 23:00
Italijansko podjetje Alpi Aviation iz Furlanije-Julijske krajine, ki proizvaja drone, lahka in ultralahka letala, je kljub ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Vonj imperijev (3): "Vojna je lepa, ker v čudovito simfonijo združuje streljanje pušk, grmenje topov in vmesna premirja, dišave parfumov in smrad razpadajočih trupel."
6
24.09.2021 22:30
Ena najbolj fascinantnih knjig o zgodovini vonjav oziroma dišav je hkrati tudi neponovljiv oris kulturne zgodovine 20. stoletja. ... Več.
Piše: Uredništvo
Urgentno javno pismo predsedniku Vrhovnega sodišča Damijanu Florjančiču
5
19.09.2021 22:00
Spoštovani predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, v imenu številnih volivcev v Mestni občini Ljubljana se obračam na ... Več.
Piše: Vili Kovačič
Vonj imperijev (2): Iracionalnost planskega gospodarstva, ki je poletna oblačila ponujal pozimi in zimska poleti, parfume pa proizvajal v popolnem nasprotju s potrebami potrošnikov
3
18.09.2021 12:34
Ena najbolj fascinantnih knjig o zgodovini vonjav oziroma dišav je hkrati tudi neponovljiv oris kulturne zgodovine 20. stoletja. ... Več.
Piše: Uredništvo
Vonj imperijev (1): Ena sama kapljica parfuma lahko v sebi skriva vso zgodovino 20. stoletja
2
12.09.2021 11:00
Ena najbolj fascinantnih knjig o zgodovini vonjav oziroma dišav je hkrati tudi neponovljiv oris kulturne zgodovine 20. stoletja. ... Več.
Piše: Uredništvo
Visoka gospodarska rast v Sloveniji je rezultat občutno višjih plač v javnem sektorju in državnih subvencij
8
08.09.2021 21:00
Pred dnevi so bili objavljeni podatki o rasti bruto domačega produkta Slovenije v drugem kvartalu letošnjega leta; s ... Več.
Piše: Bine Kordež
Zaradi 6450 milijard evrov, ki smo jih v Evroobmočju dali na trg zaradi pandemije, nam zaenkrat še ne grozi inflacija
2
31.08.2021 21:01
Odločitev Evropske centralne banke o obsežnih odkupih državnih vrednostnih papirjev (quantitative easing ali denarno ... Več.
Piše: Bine Kordež
Sodni dan na ljubljanski urgenci! "Rekorder" je na sprejem čakal celih 80 ur! Osemdeset ur, ljudje!
14
25.08.2021 21:30
Razmere na ljubljanski urgenci so kritične. Na pregled zdravnika pacienti, ki pridejo na Internistično prvo pomoč (IPP), zdaj ... Več.
Piše: Uredništvo
Najdaljša ameriška vojna: CIA je že od leta 1979 v vojni z Afganistanom, talibani in Al Kajda so njeni otroci
16
24.08.2021 21:21
Mineva četrt stoletja, odkar se je iz težko dostopnega goratega predela Afganistana oglasil nek mudžahedinski poveljnik in ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
80-letnica operacije Barbarossa: Zakaj Hitler ni premagal Sovjetske zveze
10
19.08.2021 22:47
Po hitri, siloviti in nadvse uspešni nacistični invaziji na zahodno Evropo, uspehih v Skandinaviji ter na Balkanu je bil Hitler ... Več.
Piše: Shane Quinn
Umik iz Afganistana, pokopališča imperijev: Tujci pridejo in grejo, talibani pa ostajajo
10
17.08.2021 21:28
O vseh posledicah umika ameriških oziroma tujih sil iz Afganistana je 13. maja letos naš sodelavec Božo Cerar, ki je bil v svoji ... Več.
Piše: Božo Cerar
Olimpijada v številkah: Slovenija glede na število prebivalcev in velikost države 23. na svetu
7
12.08.2021 23:07
Na poletni olimpijadi v Tokiu so bili najbolj uspešni Američani s preko 100 medaljami. V povprečju so jih vsak dan osvojili 5, ... Več.
Piše: Bine Kordež
Skupščina državnega zdravstva: država v državi, kjer dobavitelji v zdravstvu sami sebi določajo cene
13
09.08.2021 20:45
Zavod za zdravstveno zavarovanja (ZZZS) že 30 let upravlja z denarjem, ki ga vsi državljani zbiramo z obveznimi mesečnimi ... Več.
Piše: Krištof Zevnik
Kako so v TEŠ "pokurili" 280 milijonov evrov ali celotna zgodba o izgubi in insolventnosti Termoelektrarne Šoštanj
14
05.08.2021 22:46
Pisati o Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ) oziroma o njenem bloku 6 je pravzaprav preprosto. Lahko se izpostavi zgrešenost te ... Več.
Piše: Bine Kordež
Statistično gledano pri nas pod pragom revščine živi skoraj četrt milijona ljudi, vendar ...
5
28.07.2021 21:30
V Sloveniji živi 12 odstotkov ljudi pod statistično opredeljenim pragom revščine. Ta je v letu 2019 znašal 1.477 evrov na ... Več.
Piše: Bine Kordež
Kako je obrambni minister Tonin, strokovnjak za zakup medijskega prostora, prepričal Pristop, naj Slovensko vojsko promovirajo Nova24tv.si, Domovina.si in Iskreni.net
31
27.07.2021 20:00
Oglasna kampanja za Slovensko vojsko, ki jo financiramo davkoplačevalci, predstavlja jasen primer kanaliziranja javnih sredstev ... Več.
Piše: Domen Savič
20 žensk, ki lahko krojijo prihodnost Slovenije kot bodoče predsednice, premierke in ministrice
15
25.07.2021 22:08
Kako se bo v ženskih kvotah odzrcalilo leto 2022, ki bo super volilno leto, saj se bodo zvrstile državnozborske, lokalne in še ... Več.
Piše: Uredništvo
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel
Simona Rebolj
Ogledov: 3.322
02/
Država je tista, ki je pomembna, politik Janez Janša pa si bo pisal sodbo sam
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.478
03/
V imenu očeta: Zunaj tekmujejo, kako bodo osvajali vesolje, v domačih logih pa se obmetavamo s preteklostjo in zavistjo
Pavle Okorn
Ogledov: 2.253
04/
Tovarišija, demontirali ste nam državo, zato se ne čudite, če se začenja vojna vseh proti vsem!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.464
05/
Kako sta vrhovno in ustavno sodišče pomagala pri zmanjšanju zaupanja v sistem PCT, kar bo terjalo svoj smrtni davek
Milan Krek
Ogledov: 1.565
06/
V Butalah so pamet zaklenili v sode, da jim ne bi ušla na plano, v Sloveniji smo jo preglasili s smrtno tišino javne besede
Vili Kovačič
Ogledov: 1.291
07/
Za mano hodi pošastni črni pes, me rine v kot, kjer se zjokam kot nebogljeni otrok in pomislim na najhujše …
Ana Jud
Ogledov: 1.465
08/
Granitne kocke so končna posledica frustracij državljanov, ki ne morejo vplivati na nič
Miha Burger
Ogledov: 1.065
09/
Ljubezen je ljubezen, kadar je neskončna. Sovraštvo je uspešno, kadar je neskončno.
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 955
10/
Demografski sklad je v interesu tistih, ki bi radi obvladovali milijarde državnega premoženja, na višino pokojnin pa ne bo imel omembne vrednega vpliva
Bine Kordež
Ogledov: 827