Komentar

Janša in Politico: Zakaj je Slovenija postala trn v peti interesov vulgarne bruseljske kleptokracije

Napad na slovenskega premierja, ki se je ostro odzval na pisanje spletnega portala Politico o domnevnem omejevanju medijske svobode v Sloveniji, je potrebno postaviti v širši kontekst: gre za podobno vojno proti celotnemu narodu, kakršno so v devetdesetih letih vodili proti Srbiji in Srbom. Srbijo in Srbe so tedaj napadali isti, ki danes napadajo nacionalno zavedno slovensko oblast. Srbov niso uničili zato, ker so barbari, temveč ker je Bruslju v interesu razdrobljena Srbija, Slovencev pa nas ne bodo uničevali zato, ker smo pravični, temveč zato, ker jim je v interesu Evropa brez narodov.

21.02.2021 23:59
Piše: Zvjezdan Radonjić
Ključne besede:   Zvjezdan Radonjić   Politico   Lili Bayer   Janez Janša   twitter   Slovenija   Srbija   ICTY

Fotomontaža: portal+

Lili Bayer ni državljanka Slovenije, kamor tudi ne zahaja, pa ni videti, kako naj bi je predsednikov zapis omejeval v svobodi izražanja.

Predsednik vlade Janez Janša, ki ga je doletela težka dolžnost borbe za samostojnost Slovenije pred vulgarno bruseljsko kleptokracijo in sovražnico vsega človeškega, narodovega, je tarča usklajene fronte napadov v zvezi z zapisom, ki bi naj neprimerno posegal v novinarsko svobodo kot del svobode tiska in pravice do javne besede. Spletni časopis Politico je v prispevku Lili Bayer Znotraj slovenske vojne proti medijem pohitel z obtožbami na račun nacionalno zavednega Janeza Janše, češ da osebno ter posredno ustrahuje novinarje, ki si ne upajo pisati po vesti, temveč so se prisiljeni samocenzurirati. Kritikam se je pridružila Evropska komisija na pobudo avstrijskega časnika Die Presse, ki obsoja vse napade na novinarje, pričakujoč končanje takšne, za Bruselj nesprejemljive prakse.

 

V državi, v kateri predsedniki sodišč branijo vrhovnim ter ustavnim sodnikom udeleževati se razprav na parlamentarnih odborih; v deželi, v kateri morajo sodniki molčati kot kamen, besediti smejo zgolj za to dovoljeni sodniki, kar se dogovarja vpričo ministrice za pravosodje; v deželi, v kateri je celoten dominanten tisk politiziran, predstavlja problem zapis "This is why I'm not taking lectures from people born in wealth, fed by the lies from extreme left". Luis Garicano, poslanec Evropskega parlamenta, označi predsednikovo obnašanje kot podrejanje in nedovoljeno vplivanje na novinarje, kar se ne spodobi za državnika znotraj EU, pridružujoč se napadom uradnih struktur.

 

In v čem je vsebovan pritisk na Lili Bayer in svobodo tiska? V trditvi, da je kabinetska oseba, ki ni nikdar izkusila trpljenja ("born in wealth" pomeni tudi osebo, ki ni v stiku z življenjem, zaprto v zgolj kontemplativne okvirje, close-minded person) ter da je napolnjena z lažmi, prihajajočimi z ekstremne levice. Kljub večkratnemu branju in listanju po slovarjih ter enciklopedijah ne morem dojeti, za kakšen pritisk na novinarje gre. Politico je spletni medij, izhajajoč v tuji državi, za katerega pišejo tuji novinarji, Bayerjeva ni državljanka Slovenije, kamor tudi ne zahaja, pa ni videti, kako naj bi jo predsednikov zapis omejeval v svobodi izražanja. Tako kot je v preteklosti večkrat pisala na fonu lastne agende, bo to nedvomno počela v bodoče. Kot to počne še naprej tudi Deutsche Welle ne glede na negativen odziv slovenske oblasti. Trditev, da je novinarka kabinetska oseba, torej nesposobna oblikovati realne kriterije, bi kvečjemu predstavljala kritiko načina dela, kar ni niti v najširšem smislu pritisk, kot ga zatrjuje Komisija EU. Ali je predsednikov zapis res pravi razlog, da bo Odbor za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve Evropskega parlamenta 4. marca 2021 urgentno obravnaval stanje medijev v Sloveniji? Zaradi navedbe o kabinetski zamejenosti novinarke, ki zato dovoljuje, da jo manipulira slovenska levica? Ali ni sestankovanje odborov in teles, nagovori komisarke – slovite Vere Jourove, avstrijskega časopisja, Komisije EU in podobno neprimerno bistveno hujši poseg v slovensko državo, primerljiv z gradacijo pritiskov na oblasti Madžarske ter Poljske, zaradi grozovitega magnum crimen – upora globalističnim elitam?

 

 

II.

 

Da bi zgovorno prikazali obsceno, prirejeno, nenačelno, podtalno naravo očitkov, naslovljenih na predsednika naše vlade, citiram večje število uglednih tujih politikov, humanitarnih delavcev ter številnih drugih eminenc, ki so kljub jasnim določilom in naravi dveh ključnih povojnih procesov posegli po rasisitičnih napadih na celoten narod, ne da bi doživeli eno samo obsodbo predmetnih EU teles. Govorim o naravi poteka Nürnberškega procesa ter procesov Mednarodnega kazenskega sodišča za bivšo Jugoslavijo (ICTY) proti vojnim zločincem na območju nekdanje skupne države.

 

Statut Mednarodnega vojaškega tribunala (IMT), ki je določal postopanje v Nürnberškem procesu (1945-1949), je bil namenjen "največjim vojnim zločincem", to je štiriindvajstim najpomembnejšim zajetim voditeljem nacistične Nemčije, začenjši s Hermanom Göringom pa vse tja do zadnjega na seznamu, Martina Bormana. Podlago delovanju tribunala predstavlja londonska Izjava z dne 15. januarja 1942, v kateri so predstavniki devetih evropskih držav odločili, da bodo po dokončanju vojne pristopili "kaznovanju odgovornih za zločine". Leta 1945 so v Londonu voditelji ključnih držav zmagovalne koalicije sklenili, da bodo sodili "poglavitnim nacistom, sodelujočim pri izvedbi načrta za osvajanje Evrope ter vodenje agresivne vojne", kot tudi "nemškemu Generalštabu ter Vrhovni komandi kot zločinskima organizacijama". Obtožba je kot pogoj pasivne legalitete med drugim zahtevala "članstvo v oblasti Reicha, vodstvom NSDAP; SA, SS, Gestapo ali OKW".

 

Obtožba, sestavljena v 24.000 besedah, je vsebovala med drugim očitek, da je vsak izmed osumljencev " ... skupaj z Adolfom Hitlerjem izkoristil svoj položaj, da bi nacistični Nemčiji omogočil kršenje Versaillske pogodbe v cilju vodenja osvajalske vojne ..." V uvodni besedi je tožilec Robert Jackson naštel številne zločine tipa krvavega obračunavanja z nasprotniki, pregon Židov in drugih narodov, za kar je izrecno okrivil 24 obtoženih nacističnih veljakov. Jackson je očitno imel težave s štetjem, pa je govor končal s teatralnim gibom roke v smeri osumljencev, ki jih je označil za "20 slabih ljudi". Isti Jackson v končni besedi opredeljuje Göringa kot napol vojaka, napol gansterja, podobno tudi preostalih 23 osumljencev.

 

Po izrečenih obsodbah in zaključku delovanja je obveljala ocena, da je bil proces namenjen obsodbi nacizma, preprečevanju bodočih sorodnih stanj ter razkrivanju podrobnosti dogajanj, vključno s profilom oseb, ki so sodelovale pri združeni zločinski dejavnosti. Čeprav se sodišče z vprašanjem kolektivne krivde izrecno ni ukvarjalo, se je vseskozi izogibalo distinkcijam med zločini ter zločinci na eni in nemškim ljudstvom na drugi strani. Proces denacifikacije kot podlaga demokratičnem razvoju obeh Nemčij je v političnih strukturah obvisel kot sporočilo povprečnim Nemcem, da ne bi zašli na ista pota. Iz celote gradiva na več sto tisoč straneh, s stenografi sojenj vred, je razviden načrt strogega ločevanja med zločinci in preostalim narodom, ki ni bil obdolžen ničesar, pa čeravno se je množično odzval na nacistično miselnost ter trumoma drl v vojaške ter civilne zavojevalske strukture.

 

Niti enkrat samkrat ni bila v Nürnbergu nakazana, kaj šele zatrjevana krivda naroda. Popolnoma enako je deklariral svoj namen tudi Haaški tribunal, ki je od leta 1993 dalje sodil udeležencem vojn na območju nekdanje Jugoslavije (ICTY), kajti v preambulni točki 1 opredeljuje, da se sodi "osebam, odgovornim za hude kršitve mednarodnega humanitarnega prava na območju bivše Jugoslavije". V gradivu, ki obsega več milijonov strani se držav, narodov ali političnih skupin, analogno nürnberškim načelom sojenja, ne kriminalizira – penalizacija je namenjena zgolj posameznikom.

 

Ne glede na zapisano, kar prepoveduje kolektivizacijo krivde na najvišji mednarodni ravni, obsojanje celotnih narodov za početja posameznikov kot obliko rasne, politične segregacije (apartheida), si je veliko število eminenc dovolilo izjave na škodo celega naroda, kar po teži in varstvu zaščitenih dobrin predstavlja bistveno hujši poseg od zmerjanja novinarke z lažnivko in levičarko. Napad na svobodo tiska namreč ni primerljiv z napadom na celotne narode, ki se jim pripisuje kolektivna krivda za zločine posameznikov in združb. Ne glede na to, da je bil tarča napadov v Sloveniji nepriljubljen (srbski) narod, to na načelne ugotovitve ne more imeti vpliva. Nihče, razen prvo navedenega švedskega novinarja, ki ga je doletel suspenz, ni bil nikdar obsojen s strani nobene institucije Evropske unije, ki se ravnokar kot mrhovinar loteva našega predsednika kot priseženega borca za svobodo slovenskega naroda pred bruseljsko kleptokracijo.

 

Tako primeroma švedski voditelj uglednega levičarskega medija Radio 1 Gert Fylking dne 23. aprila 2012: "Srbi so retardiran narod psihopatov in prekletih svinj". General Jacques Cot, komandant UNPROFOR v Bosni in Hercegovini junija 1997: "Kar zadeva Srbe … je to danes bolan narod". Lawrence Eagleburger, namestnik državnga sekretarja ZDA leta 1992: "Srbi niso posebej modri … njihovi otroci se več ne bodo smejali." Paul Jackson, kanadski politik 13. oktobra 1992: "Srbi trgujejo s človeškimi organi, za zagotovitev denarja za svojo vojno … Beograd bi bilo treba razrušiti z bombami." David Gombert, Svet za nacionalno varnost ZDA 30. julija 1994 za Foreign Office: "Srbijo je potrebno imeti v karanteni vse dokler se virus, ki ga raznaša, ne izbriše«. Klaus Kinkel, minister za zunanje zadeve Nemčije 27. maja1992: "Potrebno jih je vreči na kolena." Richard Holbrooke, posebni odposlanec predsednika ZDA, 6. novembra 1995: "Srbi so zločinski ritoglavci." Margaret Thatcher, britanska premierka, 4. maj 1994: "Ustavili bomo Srbe enkrat za vselej." Johann Fritz, direktor časnika Die Presse (istega, ki sedaj napada Janšo!) ter Mednarodnega instituta za tisk leta 1993: "Za nas so Srbi vselej bili zgolj banda razbojnikov in morilcev." Rolf-Dieter Kluge, direktor Univerze v Tübingenu na seminarju univerze v letu 1997: "Predlagam, da se srbskim otrokom v šolah prepove učenje nacionalne poezije." Françoise Cremiot, poveljnik SFOR, maja 1995: "Srbi so brez milosti, vselej pripravljeni zaklati, zahvaljujoč slovanskemu izvoru." Helmut Kohl, nemški kanclar 18. februarja 1998: "Srbi se naj podavijo v lastnem smradu." William Cohen, državni sekretar ZDA za obrambo 13. marca 1999: "Gre za boj med dobrim in zlim; NATO ne bo dovolil, da zlo zmaga." Tony Blair, predsednik vlade Velike Britanije pomladi 1999: "Vojna NATO proti Srbiji ni bila le vojaški spopad, temveč boj med dobrim in zlim, med civilizacijo in barbarstvom." Bill Clinton, predsednik ZDA, 25. aprila 1999: " ... Srbi posiljujejo albanske otroke ..." Bernard Kouchner, francoski socialistični politik, levičarski humanitarni delavec, funkcionar Zdravnikov brez meja, šef Civilne misije na Kosovu, 18. marca 2000 za TV France 2: "Koncem februarja 2000 smo imeli 9 ubitih Srbov, ta teden pa 8, kar je jasen napredek." Jacques Chirac, predsednik Francije, oktobra 1992: "Srbi so preprosto kup zločinskih drekačev."

 

 

III.

 

Menim, da je le še minuta do poldneva, da slovenska nacionalno zavedna politika spozna mučno resnico: Srbijo in Srbe so tedaj napadali isti, ki sedaj napadajo nacionalno zavedno slovensko oblast, obakrat sledeč lastnim interesom. Prvič iz razlogov čim opaznejšega zmanjšanja teritorija srbske državnosti kot potencialno motečega faktorja vnovične integracije na prostorih nekdanje Jugoslavije, drugič iz razlogov razbijanja samostojnosti nacionalnih držav kot motečega faktorja za koncentracijo moči t.i. Trilaterale, za gospodovanje vseobsegajočim gospodarskim resursom. Usoda srbskega faktorja naj bo pred očmi vsem zavednim Slovencem, ki se naj prenehajo avtistično naslajati nad srbskimi porazi, ker to slabi akcijski potencial ukvarjanja z lastnimi tekočimi težavami. Slovenec ima vso pravico sovražiti Srbe, Ruse ali kogar koli, nima pa pravice tiščati glave v pesek, češ oni so si to zaslužili, ker so barbari, drekači itd., mi smo pa pošteni in predani vrednotam EU, pa se nam to ne more zgoditi.

  

Razlike med Srbi in Slovenci so zaznavne, in če hočemo, potem smo mi na pravi, oni pa na napačni strani, kar pa za bruseljske centre ne igra nikakršne vloge. Njih niso uničili zato, ker so barbari, temveč ker je Bruslju v interesu razdrobljena Srbija, nas pa ne bodo uničevali zato, ker smo pravični, temveč zato, ker jim je v interesu Evropa brez narodov. Postavimo torej sovraštva iz preteklosti v drugi plan, vsaj dokler ne ojačamo nacionalne, suverene, bogate države ter jo izkopljemo iz krempljev večnih zatiralcev.

 

Mnenje avtorja ne odraža nujno mnenja uredništva. 

Skladno z novimi pravili komentiranja bomo odstranjevali vse žaljive in neprimerne komentarje.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
22
30-letnica Slovenije: Vzemite borovo iglico, počepnite in se pičite v anus, pa bo vse v redu!
5
23.06.2021 22:23
V zadnjih 30 letih sem dobila toliko polen pod noge, da sem glede ogrevanja preskrbljena do konca življenja. Naučila sem se na ... Več.
Piše: Ana Jud
30-letnica Slovenije: Alternativni pogled na naš dosedanji ekonomski razvoj
13
21.06.2021 21:22
Napisati nek krajši pregled ekonomskega razvoja samostojne Slovenije je po eni strani pravzaprav preprosto, pa drugi pa kar ... Več.
Piše: Bine Kordež
Ko v cepilni center vdrejo aktivisti "anticepilci" in nadlegujejo zdravstveno osebje, je čas za alarm!
12
20.06.2021 23:10
Poklicala me je kolegica zdravnica in povedala, da je v cepilni center vdrla neznana skupina oseb, ki so izražale svoje mnenje ... Več.
Piše: Milan Krek
"Za svoja politična dejanja sprejemam vso odgovornost, za svojo umetnost nobene"
2
19.06.2021 20:55
Umetnik, ultranacionalist Jukio Mišima (19251970) je nekaj tednov pred svojim obrednim samomorom (seppuku) zapisal: Za svoja ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Patološko laganje: kako živeti z lažnivcem?
21
18.06.2021 05:41
Življenje z lažnivcem ni lahko. Lažnivci se ne zavedajo laži in včasih že sami sebi verjamejo, da govorijo resnico. Največja ... Več.
Piše: Katja Knez Steinbuch
Pahor in Mattarella se priklanjata pred spomenikom v Bazovici, toda bazoviški antifašisti so v Italiji uradno še vedno teroristi
11
17.06.2021 05:07
Fundacija Bazoviški junaki in ostale žrtve fašizma že več let neuspešno poskuša pridobiti slovensko politiko in njej podrejeno ... Več.
Piše: Marko Bidovec
Prihodnost Evrope: Brez posvetovanj z državljani, brez dialoga z Evropejci bo Evropska unija v resni krizi
7
15.06.2021 22:00
V zadnjem desetletju je EU prebrodila mnoge krize; finančno, migrantsko, Brexit ipd., ki so jo nenehno spreminjale in ... Več.
Piše: Iztok Mirošič
Protivladni protesti pod taktirko Mefista Kosa
11
15.06.2021 06:15
Pred kratkim sem bila na kofetku z zelo prijetno osebo. Zapriseženo levičarko, a prisrčno in prijazno. Poglavje, da ljudi ne ... Več.
Piše: Ana Jud
Čas je za … cepljenje! In s tem (skorajšnjo) vrnitev nazaj v normal(n)o(st)
6
14.06.2021 08:00
V Evropi smo prve oblike cepljenja dobili šele v 18. stoletju. Cepiva so zmanjšala obolevnost, invalidnost, zasedenost ... Več.
Piše: Milan Krek
Ivan Zidar, 1938-2021: Človek, ki je vedel preveč, da bi umrl za rešetkami
9
14.06.2021 01:00
O mrtvih vse dobro je stara modrost, ki je v primeru Ivana Zidarja zelo relativna. Ob vsem alkoholu, ki ga je popil, je pravi ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Politični ideal ustavno sprejemljivega drhaljenja in protiustavne humanosti
11
13.06.2021 11:00
V parlament se zlahka prismuka vsak povpečno prepričljiv falot. Sistem ga ščiti! Pred prevarami in neizpolnjenimi zavezami nismo ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Varvara Stepanova, ženska, ki je ženske začela oblačiti v hlače, kratke hlače in kombinezone
2
12.06.2021 22:30
Komunistična oblast je brutalno nastopila proti avantgardni umetnosti. Varvara Stepanova in Aleksander Rodčenko sta zelo hitro ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Civilizacija, ki se ni sposobna smejati sami sebi – kakor današnja islamska –, je nevarna
12
11.06.2021 22:35
Šale in komedije so inherentno zanimive: v njih uživamo zaradi njih samih in četudi drži, da bi lahko imele terapevtsko ... Več.
Piše: Roger Scruton
30-letnica Slovenije: "Zločin je bil tako gorostasen, do neba segajoč, da še danes uhaja človeškemu spoznanju."
20
09.06.2021 00:00
Če ob 30. obletnici samostojne Slovenije iz Kočevskega Roga kakšno stvar vidimo jasno in razločno, je to spoznanje, da z ... Več.
Piše: Matija Ogrin
Mi in oni: Kako je strategija preživetja skozi zgodovino izoblikovala dve povsem različni mentaliteti, ki danes definirata Zahod in Vzhod
20
07.06.2021 23:59
Zadnje čase smo priča utečeni fabuli. Najprej se na Vzhodu zgodi nekaj, kar ne sodi v naše standardne vrednostne okvirje, nakar ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Volitve v Mehiki: Vizija predsednika Lópeza Obradorja je razdeljevanje denarja
0
07.06.2021 04:29
V 130-milijonski Mehiki so bile to nedeljo zakonodajne volitve, volivci so volili 500 članov poslanske zbornice nacionalnega ... Več.
Piše: Luis Rubio
Današnja množična družba je družba kiča ...
4
06.06.2021 06:42
V Novem LEF-u so se zavzemali za radikalni produkcionizem, bili pa so kategorično proti glorifikaciji komunističnih voditeljev, ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
30-letnica Slovenije: "Sprava je pot, ki se nikoli ne konča"
10
04.06.2021 04:30
Pravica do groba je naslov 5. poročila vladne komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč, kot se imenuje ta komisija, ki ... Več.
Piše: Borut Pahor
Skrito lastništvo Mladine: Ste vedeli, da je 4-odstotna lastnica tega medija tudi Republika Slovenija?
9
03.06.2021 00:57
Lastništvo tednika Mladina je svojevrsten fenomen. Z njim se je pred dvema letoma podrobno ukvarjal novinar Lenart J. Kučić na ... Več.
Piše: Ivan Simič
Lukašenko svoj obračun z opozicijo prenaša navzven in se požvižga na mednarodno pravo
8
01.06.2021 03:20
Ravnanje beloruskega diktatorja je vse prej kot nedolžno. Pred leti si je bilo težko zamisliti, da po vlekel tovrstne poteze, ... Več.
Piše: Božo Cerar
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Protivladni protesti pod taktirko Mefista Kosa
Ana Jud
Ogledov: 3.050
02/
Ko v cepilni center vdrejo aktivisti "anticepilci" in nadlegujejo zdravstveno osebje, je čas za alarm!
Milan Krek
Ogledov: 2.554
03/
Ivan Zidar, 1938-2021: Človek, ki je vedel preveč, da bi umrl za rešetkami
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.874
04/
Patološko laganje: kako živeti z lažnivcem?
Katja Knez Steinbuch
Ogledov: 1.487
05/
Kristijan Musek Lešnik, psiholog: "Nepopravljiv optimist sem. Verjamem, da bo iz krize narcisističnega individualizma zrasla nove želja po povezovanju in empatičnem sobivanju."
Uredništvo
Ogledov: 1.034
06/
Pahor in Mattarella se priklanjata pred spomenikom v Bazovici, toda bazoviški antifašisti so v Italiji uradno še vedno teroristi
Marko Bidovec
Ogledov: 942
07/
Prihodnost Evrope: Brez posvetovanj z državljani, brez dialoga z Evropejci bo Evropska unija v resni krizi
Iztok Mirošič
Ogledov: 922
08/
30-letnica Slovenije: Alternativni pogled na naš dosedanji ekonomski razvoj
Bine Kordež
Ogledov: 682
09/
"Za svoja politična dejanja sprejemam vso odgovornost, za svojo umetnost nobene"
Dragan Živadinov
Ogledov: 686
10/
30-letnica Slovenije: Vzemite borovo iglico, počepnite in se pičite v anus, pa bo vse v redu!
Ana Jud
Ogledov: 465