Komentar

Janša in Politico: Zakaj je Slovenija postala trn v peti interesov vulgarne bruseljske kleptokracije

Napad na slovenskega premierja, ki se je ostro odzval na pisanje spletnega portala Politico o domnevnem omejevanju medijske svobode v Sloveniji, je potrebno postaviti v širši kontekst: gre za podobno vojno proti celotnemu narodu, kakršno so v devetdesetih letih vodili proti Srbiji in Srbom. Srbijo in Srbe so tedaj napadali isti, ki danes napadajo nacionalno zavedno slovensko oblast. Srbov niso uničili zato, ker so barbari, temveč ker je Bruslju v interesu razdrobljena Srbija, Slovencev pa nas ne bodo uničevali zato, ker smo pravični, temveč zato, ker jim je v interesu Evropa brez narodov.

21.02.2021 23:59
Piše: Zvjezdan Radonjić
Ključne besede:   Zvjezdan Radonjić   Politico   Lili Bayer   Janez Janša   twitter   Slovenija   Srbija   ICTY

Fotomontaža: portal+

Lili Bayer ni državljanka Slovenije, kamor tudi ne zahaja, pa ni videti, kako naj bi je predsednikov zapis omejeval v svobodi izražanja.

Predsednik vlade Janez Janša, ki ga je doletela težka dolžnost borbe za samostojnost Slovenije pred vulgarno bruseljsko kleptokracijo in sovražnico vsega človeškega, narodovega, je tarča usklajene fronte napadov v zvezi z zapisom, ki bi naj neprimerno posegal v novinarsko svobodo kot del svobode tiska in pravice do javne besede. Spletni časopis Politico je v prispevku Lili Bayer Znotraj slovenske vojne proti medijem pohitel z obtožbami na račun nacionalno zavednega Janeza Janše, češ da osebno ter posredno ustrahuje novinarje, ki si ne upajo pisati po vesti, temveč so se prisiljeni samocenzurirati. Kritikam se je pridružila Evropska komisija na pobudo avstrijskega časnika Die Presse, ki obsoja vse napade na novinarje, pričakujoč končanje takšne, za Bruselj nesprejemljive prakse.

 

V državi, v kateri predsedniki sodišč branijo vrhovnim ter ustavnim sodnikom udeleževati se razprav na parlamentarnih odborih; v deželi, v kateri morajo sodniki molčati kot kamen, besediti smejo zgolj za to dovoljeni sodniki, kar se dogovarja vpričo ministrice za pravosodje; v deželi, v kateri je celoten dominanten tisk politiziran, predstavlja problem zapis "This is why I'm not taking lectures from people born in wealth, fed by the lies from extreme left". Luis Garicano, poslanec Evropskega parlamenta, označi predsednikovo obnašanje kot podrejanje in nedovoljeno vplivanje na novinarje, kar se ne spodobi za državnika znotraj EU, pridružujoč se napadom uradnih struktur.

 

In v čem je vsebovan pritisk na Lili Bayer in svobodo tiska? V trditvi, da je kabinetska oseba, ki ni nikdar izkusila trpljenja ("born in wealth" pomeni tudi osebo, ki ni v stiku z življenjem, zaprto v zgolj kontemplativne okvirje, close-minded person) ter da je napolnjena z lažmi, prihajajočimi z ekstremne levice. Kljub večkratnemu branju in listanju po slovarjih ter enciklopedijah ne morem dojeti, za kakšen pritisk na novinarje gre. Politico je spletni medij, izhajajoč v tuji državi, za katerega pišejo tuji novinarji, Bayerjeva ni državljanka Slovenije, kamor tudi ne zahaja, pa ni videti, kako naj bi jo predsednikov zapis omejeval v svobodi izražanja. Tako kot je v preteklosti večkrat pisala na fonu lastne agende, bo to nedvomno počela v bodoče. Kot to počne še naprej tudi Deutsche Welle ne glede na negativen odziv slovenske oblasti. Trditev, da je novinarka kabinetska oseba, torej nesposobna oblikovati realne kriterije, bi kvečjemu predstavljala kritiko načina dela, kar ni niti v najširšem smislu pritisk, kot ga zatrjuje Komisija EU. Ali je predsednikov zapis res pravi razlog, da bo Odbor za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve Evropskega parlamenta 4. marca 2021 urgentno obravnaval stanje medijev v Sloveniji? Zaradi navedbe o kabinetski zamejenosti novinarke, ki zato dovoljuje, da jo manipulira slovenska levica? Ali ni sestankovanje odborov in teles, nagovori komisarke – slovite Vere Jourove, avstrijskega časopisja, Komisije EU in podobno neprimerno bistveno hujši poseg v slovensko državo, primerljiv z gradacijo pritiskov na oblasti Madžarske ter Poljske, zaradi grozovitega magnum crimen – upora globalističnim elitam?

 

 

II.

 

Da bi zgovorno prikazali obsceno, prirejeno, nenačelno, podtalno naravo očitkov, naslovljenih na predsednika naše vlade, citiram večje število uglednih tujih politikov, humanitarnih delavcev ter številnih drugih eminenc, ki so kljub jasnim določilom in naravi dveh ključnih povojnih procesov posegli po rasisitičnih napadih na celoten narod, ne da bi doživeli eno samo obsodbo predmetnih EU teles. Govorim o naravi poteka Nürnberškega procesa ter procesov Mednarodnega kazenskega sodišča za bivšo Jugoslavijo (ICTY) proti vojnim zločincem na območju nekdanje skupne države.

 

Statut Mednarodnega vojaškega tribunala (IMT), ki je določal postopanje v Nürnberškem procesu (1945-1949), je bil namenjen "največjim vojnim zločincem", to je štiriindvajstim najpomembnejšim zajetim voditeljem nacistične Nemčije, začenjši s Hermanom Göringom pa vse tja do zadnjega na seznamu, Martina Bormana. Podlago delovanju tribunala predstavlja londonska Izjava z dne 15. januarja 1942, v kateri so predstavniki devetih evropskih držav odločili, da bodo po dokončanju vojne pristopili "kaznovanju odgovornih za zločine". Leta 1945 so v Londonu voditelji ključnih držav zmagovalne koalicije sklenili, da bodo sodili "poglavitnim nacistom, sodelujočim pri izvedbi načrta za osvajanje Evrope ter vodenje agresivne vojne", kot tudi "nemškemu Generalštabu ter Vrhovni komandi kot zločinskima organizacijama". Obtožba je kot pogoj pasivne legalitete med drugim zahtevala "članstvo v oblasti Reicha, vodstvom NSDAP; SA, SS, Gestapo ali OKW".

 

Obtožba, sestavljena v 24.000 besedah, je vsebovala med drugim očitek, da je vsak izmed osumljencev " ... skupaj z Adolfom Hitlerjem izkoristil svoj položaj, da bi nacistični Nemčiji omogočil kršenje Versaillske pogodbe v cilju vodenja osvajalske vojne ..." V uvodni besedi je tožilec Robert Jackson naštel številne zločine tipa krvavega obračunavanja z nasprotniki, pregon Židov in drugih narodov, za kar je izrecno okrivil 24 obtoženih nacističnih veljakov. Jackson je očitno imel težave s štetjem, pa je govor končal s teatralnim gibom roke v smeri osumljencev, ki jih je označil za "20 slabih ljudi". Isti Jackson v končni besedi opredeljuje Göringa kot napol vojaka, napol gansterja, podobno tudi preostalih 23 osumljencev.

 

Po izrečenih obsodbah in zaključku delovanja je obveljala ocena, da je bil proces namenjen obsodbi nacizma, preprečevanju bodočih sorodnih stanj ter razkrivanju podrobnosti dogajanj, vključno s profilom oseb, ki so sodelovale pri združeni zločinski dejavnosti. Čeprav se sodišče z vprašanjem kolektivne krivde izrecno ni ukvarjalo, se je vseskozi izogibalo distinkcijam med zločini ter zločinci na eni in nemškim ljudstvom na drugi strani. Proces denacifikacije kot podlaga demokratičnem razvoju obeh Nemčij je v političnih strukturah obvisel kot sporočilo povprečnim Nemcem, da ne bi zašli na ista pota. Iz celote gradiva na več sto tisoč straneh, s stenografi sojenj vred, je razviden načrt strogega ločevanja med zločinci in preostalim narodom, ki ni bil obdolžen ničesar, pa čeravno se je množično odzval na nacistično miselnost ter trumoma drl v vojaške ter civilne zavojevalske strukture.

 

Niti enkrat samkrat ni bila v Nürnbergu nakazana, kaj šele zatrjevana krivda naroda. Popolnoma enako je deklariral svoj namen tudi Haaški tribunal, ki je od leta 1993 dalje sodil udeležencem vojn na območju nekdanje Jugoslavije (ICTY), kajti v preambulni točki 1 opredeljuje, da se sodi "osebam, odgovornim za hude kršitve mednarodnega humanitarnega prava na območju bivše Jugoslavije". V gradivu, ki obsega več milijonov strani se držav, narodov ali političnih skupin, analogno nürnberškim načelom sojenja, ne kriminalizira – penalizacija je namenjena zgolj posameznikom.

 

Ne glede na zapisano, kar prepoveduje kolektivizacijo krivde na najvišji mednarodni ravni, obsojanje celotnih narodov za početja posameznikov kot obliko rasne, politične segregacije (apartheida), si je veliko število eminenc dovolilo izjave na škodo celega naroda, kar po teži in varstvu zaščitenih dobrin predstavlja bistveno hujši poseg od zmerjanja novinarke z lažnivko in levičarko. Napad na svobodo tiska namreč ni primerljiv z napadom na celotne narode, ki se jim pripisuje kolektivna krivda za zločine posameznikov in združb. Ne glede na to, da je bil tarča napadov v Sloveniji nepriljubljen (srbski) narod, to na načelne ugotovitve ne more imeti vpliva. Nihče, razen prvo navedenega švedskega novinarja, ki ga je doletel suspenz, ni bil nikdar obsojen s strani nobene institucije Evropske unije, ki se ravnokar kot mrhovinar loteva našega predsednika kot priseženega borca za svobodo slovenskega naroda pred bruseljsko kleptokracijo.

 

Tako primeroma švedski voditelj uglednega levičarskega medija Radio 1 Gert Fylking dne 23. aprila 2012: "Srbi so retardiran narod psihopatov in prekletih svinj". General Jacques Cot, komandant UNPROFOR v Bosni in Hercegovini junija 1997: "Kar zadeva Srbe … je to danes bolan narod". Lawrence Eagleburger, namestnik državnga sekretarja ZDA leta 1992: "Srbi niso posebej modri … njihovi otroci se več ne bodo smejali." Paul Jackson, kanadski politik 13. oktobra 1992: "Srbi trgujejo s človeškimi organi, za zagotovitev denarja za svojo vojno … Beograd bi bilo treba razrušiti z bombami." David Gombert, Svet za nacionalno varnost ZDA 30. julija 1994 za Foreign Office: "Srbijo je potrebno imeti v karanteni vse dokler se virus, ki ga raznaša, ne izbriše«. Klaus Kinkel, minister za zunanje zadeve Nemčije 27. maja1992: "Potrebno jih je vreči na kolena." Richard Holbrooke, posebni odposlanec predsednika ZDA, 6. novembra 1995: "Srbi so zločinski ritoglavci." Margaret Thatcher, britanska premierka, 4. maj 1994: "Ustavili bomo Srbe enkrat za vselej." Johann Fritz, direktor časnika Die Presse (istega, ki sedaj napada Janšo!) ter Mednarodnega instituta za tisk leta 1993: "Za nas so Srbi vselej bili zgolj banda razbojnikov in morilcev." Rolf-Dieter Kluge, direktor Univerze v Tübingenu na seminarju univerze v letu 1997: "Predlagam, da se srbskim otrokom v šolah prepove učenje nacionalne poezije." Françoise Cremiot, poveljnik SFOR, maja 1995: "Srbi so brez milosti, vselej pripravljeni zaklati, zahvaljujoč slovanskemu izvoru." Helmut Kohl, nemški kanclar 18. februarja 1998: "Srbi se naj podavijo v lastnem smradu." William Cohen, državni sekretar ZDA za obrambo 13. marca 1999: "Gre za boj med dobrim in zlim; NATO ne bo dovolil, da zlo zmaga." Tony Blair, predsednik vlade Velike Britanije pomladi 1999: "Vojna NATO proti Srbiji ni bila le vojaški spopad, temveč boj med dobrim in zlim, med civilizacijo in barbarstvom." Bill Clinton, predsednik ZDA, 25. aprila 1999: " ... Srbi posiljujejo albanske otroke ..." Bernard Kouchner, francoski socialistični politik, levičarski humanitarni delavec, funkcionar Zdravnikov brez meja, šef Civilne misije na Kosovu, 18. marca 2000 za TV France 2: "Koncem februarja 2000 smo imeli 9 ubitih Srbov, ta teden pa 8, kar je jasen napredek." Jacques Chirac, predsednik Francije, oktobra 1992: "Srbi so preprosto kup zločinskih drekačev."

 

 

III.

 

Menim, da je le še minuta do poldneva, da slovenska nacionalno zavedna politika spozna mučno resnico: Srbijo in Srbe so tedaj napadali isti, ki sedaj napadajo nacionalno zavedno slovensko oblast, obakrat sledeč lastnim interesom. Prvič iz razlogov čim opaznejšega zmanjšanja teritorija srbske državnosti kot potencialno motečega faktorja vnovične integracije na prostorih nekdanje Jugoslavije, drugič iz razlogov razbijanja samostojnosti nacionalnih držav kot motečega faktorja za koncentracijo moči t.i. Trilaterale, za gospodovanje vseobsegajočim gospodarskim resursom. Usoda srbskega faktorja naj bo pred očmi vsem zavednim Slovencem, ki se naj prenehajo avtistično naslajati nad srbskimi porazi, ker to slabi akcijski potencial ukvarjanja z lastnimi tekočimi težavami. Slovenec ima vso pravico sovražiti Srbe, Ruse ali kogar koli, nima pa pravice tiščati glave v pesek, češ oni so si to zaslužili, ker so barbari, drekači itd., mi smo pa pošteni in predani vrednotam EU, pa se nam to ne more zgoditi.

  

Razlike med Srbi in Slovenci so zaznavne, in če hočemo, potem smo mi na pravi, oni pa na napačni strani, kar pa za bruseljske centre ne igra nikakršne vloge. Njih niso uničili zato, ker so barbari, temveč ker je Bruslju v interesu razdrobljena Srbija, nas pa ne bodo uničevali zato, ker smo pravični, temveč zato, ker jim je v interesu Evropa brez narodov. Postavimo torej sovraštva iz preteklosti v drugi plan, vsaj dokler ne ojačamo nacionalne, suverene, bogate države ter jo izkopljemo iz krempljev večnih zatiralcev.

 

Mnenje avtorja ne odraža nujno mnenja uredništva. 

Skladno z novimi pravili komentiranja bomo odstranjevali vse žaljive in neprimerne komentarje.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
22
Delajte več otrok! Orbanova "banda štirih" odkrito proti imigracijski politiki Bruslja
13
26.09.2021 10:00
Nenehno nam govorijo, da uvajanje novih kultur bogati družbo kot celoto. Se strinjam, če se uvajajo počasi in s sočutjem do ... Več.
Piše: Paul A. Nuttall
Človekova individualnost je nosilec smisla, ne pa božja veža
4
25.09.2021 22:40
Skupina KOD-a je izhajala iz velikega zavračanja, ki se je začelo v šestdesetih letih v umetnosti in nadaljevalo v sedemdesetih ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Po četrtem valu bo slovensko zdravstvo kot Hirošima, Slovenci pa se bodo še vedno prepirali, ali virus resnično obstaja
10
23.09.2021 22:10
Četrti val niti še ni dosegel vrha, pa je zdravstveni sistem že začel razpadati. Če kdo misli, da pretiravam, se na žalost moti. ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ali bom izbran za generalnega direktorja FURS, je odvisno do komisije, ministra za finance in vlade
10
22.09.2021 21:00
V teh dneh so me mnogi spraševali, zakaj sem se premislil in se prijavil na razpis za generalnega direktorjaFursa, čeprav sem ... Več.
Piše: Ivan Simič
Šest dokazov, ki bodo ovrgli trditve zanikovalcev virusa SARS-Cov-2
24
21.09.2021 21:00
Vsakodnevno prejemam grozilna pisma od neznanih ljudi, ki mi grozijo, ker vabim ljudi na cepljenje in ker javno povem, da je ... Več.
Piše: Milan Krek
Pred vrhom o cepivih: Proizvajalci cepiv morajo povečati proizvodnjo
11
20.09.2021 21:30
Vlade tistih držav, ki proizvajajo cepiva (Združene države Amerike, članice Evropske unije, Združeno kraljestvo, Indija, Rusija ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Nedeljska pridiga: Nevarni časi so pred nami. Precej bolj nevarni od najnovejše mutacije najnovejšega koronavirusa.
16
19.09.2021 11:00
Zoran Stevanović je nevaren človek. Izraža nadpovprečno samozavest, moč in samoljubje. Tako si konservativno patriarhalen del ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Misliti umetniško delo je podobno vstopanju v svet umetne inteligence
3
18.09.2021 23:58
Leto dni pred nastopom virusne resničnosti sem bil na obisku pri prijazni družini v zamejstvu, ki ima na svojih zidovih izjemno ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
How realistic are China's plans in Afghanistan?
4
17.09.2021 23:36
Chinas newly-found enthusiasm to replace the United States in Afghanistan is not without some bluster. Contrary to the ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Uredniški komentar: Medtem ko se svet bori z virusom, se bodo Slovenci pobili med sabo!
12
16.09.2021 21:45
Slovenski provincializem je v zadnjih dveh dneh spet prišel do izraza. Potem ko je drhal v sredo zvečer parlament obmetavala z ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Četudi bi bila Slovenija res pripravljena na revolucijo, major Troha ni človek, ki bi jo lahko vodil
11
15.09.2021 21:31
Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z ... Več.
Piše: Ana Jud
Hipotetično se lahko sprašujem, ali je tudi Marjan Šarec del proticepilskega gibanja
13
14.09.2021 22:59
Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec ve vse. On je prepričan, da delam slabo in da me je potrebno zamenjati. Kako se lahko ... Več.
Piše: Milan Krek
Kriptopahor, s.p. ali polemika o predlaganem zakonu o "obdavčenju kriptonaložb"
8
13.09.2021 21:00
Spoštovani gospod profesor, ali ne bi bilo bolje, da se prej posvetujete s strokovnjaki s področja virtualnih valut in ... Več.
Piše: Ivan Simič
Svetloba je za arhitekta vir energije in misterij neskončne globine
4
12.09.2021 22:00
Svetloba je v teh vročih in suhih delih arabskega sveta pridušena, prah se dviga s sapico in mističnost dni je ... Več.
Piše: Robert Klun
"Ni več vprašanje, kaj lahko digitalno naredi za nas, temveč kaj lahko mi naredimo za digitalno."
3
11.09.2021 23:33
Glede na vse pretrese, ki smo jih doživeli v preteklem letu in pol, je postalo jasno, da človeštvu zmanjkuje časa pri ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Bolje najbrž ne bo nikoli: 11. september, dvajset let kasneje
9
10.09.2021 22:50
V množici analiz, študij in razmišljanj o obdobju po 11. septembru 2001 pogrešam eno samo, preprosto ugotovitev: da danes živimo ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Recenzija: Udbovski učbenik, osnovni tečaj
8
09.09.2021 20:00
Udba je kratica za službo Uprava državne bezbednosti, ki je dolga leta delovala kot jugoslovanska tajna policija. Čeprav ... Več.
Piše: Ana Jud
"Ko sem prišel na NIJZ, sem dobil epidemiologe praktično s svinčnikom in papirjem v času svetovne digitalizacije tega področja."
21
07.09.2021 21:00
Kljub temu, da cepljenje počasi, a vztrajno napreduje in da je danes polno cepljenih že prek milijona prebivalcev Slovenije, je ... Več.
Piše: Milan Krek
Ko dojameš, da so med nami tudi novinarji, ki so za nekaj evrov pripravljeni spisati marsikaj, je najbolje zamahniti z roko
10
06.09.2021 21:05
Še pred kratkim sem pri tistih, ki so o meni pisali neresnice, namesto pomoči sodišča iskal napake v njihovem življenju in sem ... Več.
Piše: Ivan Simič
Prenova šolskega sistema je nujna, ne pa tudi zamenjava ene ideologije za drugo
11
05.09.2021 22:00
Otroci so naše največje bogastvo in čas je, da jim tudi država to prizna, dokaže in pokaže. Glede na čase in potrebe trga dela ... Več.
Piše: Aleksandra Pivec
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Nedeljska pridiga: Nevarni časi so pred nami. Precej bolj nevarni od najnovejše mutacije najnovejšega koronavirusa.
Simona Rebolj
Ogledov: 3.328
02/
Po četrtem valu bo slovensko zdravstvo kot Hirošima, Slovenci pa se bodo še vedno prepirali, ali virus resnično obstaja
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.609
03/
Šest dokazov, ki bodo ovrgli trditve zanikovalcev virusa SARS-Cov-2
Milan Krek
Ogledov: 1.658
04/
Urgentno javno pismo predsedniku Vrhovnega sodišča Damijanu Florjančiču
Vili Kovačič
Ogledov: 1.498
05/
Kako je Ljudska republika Kitajska potiho, prek slamnate firme kupila italijanskega proizvajalca dronov Alpi Aviation
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.070
06/
Ali bom izbran za generalnega direktorja FURS, je odvisno do komisije, ministra za finance in vlade
Ivan Simič
Ogledov: 1.148
07/
Delajte več otrok! Orbanova "banda štirih" odkrito proti imigracijski politiki Bruslja
Paul A. Nuttall
Ogledov: 1.040
08/
Po Trumpovi "America First" je zdaj toplo vodo v Kliničnem centru odkril Jože Golobič s sloganom "Patient First"
Uredništvo
Ogledov: 815
09/
Pred vrhom o cepivih: Proizvajalci cepiv morajo povečati proizvodnjo
Jeffrey Sachs
Ogledov: 927
10/
Vonj imperijev (3): "Vojna je lepa, ker v čudovito simfonijo združuje streljanje pušk, grmenje topov in vmesna premirja, dišave parfumov in smrad razpadajočih trupel."
Uredništvo
Ogledov: 753