Komentar

Če je Angela Merkel v resnici Hitlerjeva hči, potem je v Sloveniji res konec medijske svobode!

Prepoznate koga na tej fotografiji? Enega zagotovo, kajne? Adolf Hitler je simbol vsega zla, ki so ga Nemci storili Evropi in svetu v 20. stoletju. Kdo pa je deklica ob njem? Angela Merkel, boste prebrali na socialnih omrežjih. Ne glede na to, da je nemška kanclerka rojena leta 1954, so nekateri prepričani, da je na sliki s Hitlerjem prav ona. Še več, najdejo se tudi takšni, ki verjamejo, da sta na fotografiji oče in hči. Da je Merklova v resnici Hitlerjeva hči.

24.02.2021 22:50
Piše: Dejan Steinbuch
Ključne besede:   Politico   die Welt   Angela Merkel   Wag the Dog   Albanija   mediji   Slovenija   Adolf Hitler   Janez Janša

Še dobro, da v zgodbo o zatiranju medijske svobode v Sloveniji niso vpleteni tudi Američani, saj bi nas zaradi Janše lahko že konec meseca bombardirali!

Takšne trditve so absurdne, bizarne in nore, ampak na spletu boste našli poplavo "informacij" o povezavi med Adolfom Hitlerjem in Angelo Merkel. Obstajajo celo "strokovnjaki", ki so primerjali obrazne poteze Hitlerjeve matere in mlade Merklove - in odkrili neverjetno podobnost (no, saj je tudi Delov novinar nekoč "odkril" podobno ujemanje med kardinalom Francem Rodetom in nekim Petrom Stelzerjem iz Nemčije, pa se je zadeva končala na sodišču, kjer je osramočeno Delo pristalo na poravnavo, opravičilo in plačilo lepe odškodnine za objavljene laži. Bizarnosti iz podpodja spleta pač ne morejo in ne smejo pristati na jedilniku etabliranih mainstream medijev). Da se "nacistka" Angela redno pojavlja v nadzorovanih turških medijih, ni presenečenje. Za Erdogan pašo je Nemčija eden glavnih sovražnikov v Evropski uniji, zmerjanje s Hitlerjem in nacisti pa v Turčiji ni nič posebnega. Kadar Nemci naredijo kaj, kar režimu v Ankari ni povšeči, se usuje toča po ključnih berlinskih politikih. Če niso nacisti, so pa vsaj geji ... Dialektika je preprosta.

 

Merklovo imajo sicer radi tudi protestniki v Moskvi, sploh tisti, ki podpirajo Putina. Tudi v Grčiji so jo oboževali v času bail-outa in socialnih nemirov. Redno se je pojavljala kot maskota na demonstracijah v Atenah in drugih grških mestih. Ko se je socialno-ekonomska situacija v zibelki evropske kulture in civilizacije umirila, so počasi pozabili tudi na "nacistično poreklo" nemške kanclerke.

 

Pa pojdimo še nekoliko globlje v drobovje tovrstnih bizarnosti, laži in manipulacij. Se kdo še spomni odlične ameriške politične satire Wag the Dog iz leta 1997 (vir)? Robert de Niro in Dustin Hoffman sta kot hollywoodski producent in predsednikov spin doktor dobila nalogo, da "zatuškata" predsednikov seksualni škandal. Da preusmerita pozornost medijev (in javnosti) drugam. Misijo opravita tako brezhibno, da sprva nihče ne posumi, da je bila celotna zgodba totalni fake news, posneta v studiu: v Albaniji divja krvava državljanska vojna, kjer umirajo tudi otroci. Kamera posname prestrašeno deklico z belo mucko v naročju, ubogo siroto sredi vojnih ruševin. Javnost in mediji gredo takoj v zrak, predsednik, jasno, je prav tako ogorčen nad barbarskim početjem in ukaže vojaško intervencijo v Albaniji. Deklico je namreč treba rešiti, zato Amerika pošlje vojake, da bi pomirili medije in javno mnenje ... 

 

 

Albanska deklica sredi vojne vihre, posnete v studiu ...

 

 

Ko se filmska fikcija in umetno ustvarjena resničnost prelijeta v naš svet, je razlogov za zaskrbljenost veliko. In so upravičeni. Ko se ducat medijev spravi na nekega demokratično izvoljenega politika, njegovo vlado in konec koncev tudi na celo državo, je hudič odnesel šalo, kot pravimo. Slovenija se je znašla v vlogi Albanije, namesto vojne pa imamo na televiziji zdaj "pričevanja" o zatiranju medijske svobode, novinarjev in medijskih hiš. Barbarski režim si podreja vse, ki se mu upirajo. Klasičen spopad Dobrega in Zla. Še dobro, da niso vpleteni Američani, saj bi nas zaradi Janše lahko že konec meseca bombardirali!

 

Po fiasku portala Politico, ki je prejšnji teden objavil novinarski zmazek o domnevni ogroženosti medijske svobode v Sloveniji, je zdaj svoj lonček pristavil še Die Welt, kjer so zgolj poobjavili prevod iz Politica in dodali še nekaj svojih cvetk. Niti toliko se niso potrudili, da bi preverili, kdo je v Sloveniji "šef države" (Staatschef), poglavje zase pa je tudi uvodno vprašanje, ali Sloveniji grozi konec medijske svobode. Šlamastika ni naključna, pač pa kaže na to, da je urednikom je vseeno za točnost, ker se zavedajo, da njihove bralce ne zanima neka vzhodnoevropska država. Saj vendar ne mislite, da so tovrstni članki namenjeni javnosti v državah, kjer so objavljeni. Kje pa, namenjeni so izključno slovenski javnosti, ki jo je treba še bolj zmanipulirati in ji dokazati, da je slovenska oblast tako obupno nedemokratična, barbarska, tiranska in skrajna, da je nad njo zgrožena celo tuja javnost.

 

 

Janez Janša ni le premier, ampak podobno kot Hitler tudi "Staatschef", šef države, če niste vedeli.

 

 

Vendar pretiravanje lahko v neki točki postane tudi kontraproduktivno. Kaj lahko pričakujemo prihodnji teden o Sloveniji v "neodvisnih tujih medijih"? Da v blejskem jezeru živijo krokodili? Da je tretjina naše države najverjetneje kontaminirana z radiokativnimi jedrskimi odpadli iz Krškega? Da so poslanci SDS vsi tajni člani nacistične lože in da je Matej Tonin že desetletje najvplivnejši politik Opus Dei v Srednji Evropi?

 

Vse bolj bizarne in absurdne so obtožbe na račun Slovenije, ki jo imam še vedno za svojo domovino. Tolaži me dejstvo, da eliko večino bralcev Politica, Welta, Deutsche Welle, Guardiana in še vseh tistih medijev, ki so v zadnjega pol leta pisali neumnosti o Sloveniji, naša država in njene politične zdrahe kaj dosti ne brigajo. In že bežen pogled med komentarje pod članki pokaže, da se oglaša (skoraj) izključno naše gore listje. Levo, desno ... sprto med sabo do amena. Pranje umazanega perila pred tujci je očitno slovenski nacionalni šport, ki nas dela še manjše, kot smo v resnici. Kdaj se bodo Slovenci zresnili?

 

Da si omenjeni tuji mediji dajejo opravka s Slovenijo, kjer so demokracija, človekove pravice in medijska svoboda na vsaj tako visokem nivoju kot v Španiji (kjer so, le v ilustracijo, pred dnevi mirno aretirali katalonskega raperja Pabla Hasela, kar je sprožilo silovite nemire proti represiji Madrida), je sicer le dokaz, da ne gre za neko "zahodno zaroto", maščevanje Bruslja ali podobne traparije.

 

Ne ne, v resnici je mnogo bolj preprosto: nekdo iz Slovenije pridno "izvaža" tovrstne manipulacije, laži in absurdne trditve. Ta nekdo namesto, da bi po legalni politični poti, pošteno in transparetno prevzel oblast, v svojo agendo vključuje tuje medije, ki resnično nimajo nič s slovenskimi notranjepolitičnimi zdrahami.

 

Janši lahko zagotovo marsikaj zamerimo, vendar pa je zame bistveno bolj podlo to, da ga (nesposobna) politična konkurenca zdaj poskuša spodnesti z mazaškimi akcijami v tistih tujih medijih, ki so po takšni ali drugačni osebni intervenciji dostopni in dosegljivi za objavo prispevkov o Sloveniji. Nekdo pokliče nekoga in prosi za uslugo. Toda vse to najbolj škoduje ravno - državi. In ta je ena sama, od vseh in nikakor ne samo od ene stranke, ideologije ali političnega aktivizma.

 

Srati po lastni državi v tujini - in to celo z 90 % zlaganimi trditvami - je čisto navadna izdaja. Izdaja na običajni, človeški ravni. Tega se ne počne. Nisem še srečal Američana ali Britanca, ki bi v tujini trezen pljuval po ameriških politikih ali eni izmed obeh vodilnih strank. Pa sem jih že ogromno srečal. Ne rečem, da po nekaj kozarčkih niso povedali tudi kaj drugega, ampak to v tem kontekstu ni relevantno. Poleg tega je zasebni pogovor eno, medijska objava pa nekaj povsem drugega.

 

Tisti, ki strahopetno lažejo o slovenskih politikih, vladi in državi v tujih medijih, so navadna človeška govna, vredna prezira. In, priznam, res me zanima, kdo vse si je v zadnjih mesecih tako umazal roke s svinjanjem po lastni državi. Moč odpuščanja je resda velika, ampak marsikdo zna biti pošteno razjarjen, ko bodo ti obrazi stopili iz senc ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
19
Konec iluzij: Arabsko pomlad so pokopali in razglasili arabsko zimo
10
21.09.2022 10:00
Pričakovanja so bila velika, vendar niso se uresničila do te mere, kot smo si predstavljali na Zahodu. Bolj liberalni so arabsko ... Več.
Piše: Andraž Šest
Minister Loredan, v tretje gre rado! Kdaj in kje boste ponovno pomislili, da bi bilo dobro odstopiti?
14
19.09.2022 21:15
Zakaj ves ta ministrov cirkus, zakaj takšna drama? Zato, ker je dogodek prišel kot naročen, da se minister znebi starega vodstva ... Več.
Piše: Milan Krek
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
20
18.09.2022 20:31
Prihaja jesen, ohladitve in z njimi tudi prve položnice za ogrevanje. Razpoloženje med ljudmi se bo spremenilo, saj bodo računi ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Nezavedno je strukturirano kot Evropska komisija
14
17.09.2022 20:35
Greta je skoraj popolna, čeprav groteskna upodobitev superega, ki kriči na nas, naj naredimo to in ono, predvsem pa naj ne ... Več.
Piše: Andrej Drapal
Spoštovani minister in podpredsednik vlade Luka Mesec, čas je za test na droge - in to čim prej!
14
13.09.2022 19:00
Pri politikih, ki uživajo prepovedane droge, se najbolj bojimo tega, da bodo sprejemali nerealne ali celo škodljive odločitve. ... Več.
Piše: Milan Krek
Proces Brdo - Brioni: Odhod Boruta Pahorja bo oslabil slovensko diplomacijo na Zahodnem Balkanu
11
11.09.2022 23:59
Slovenska zunanja politika je imela z Borutom Pahorjem čvrsto sidrišče, ki ga od 6. novembra ne bo več. To je dejstvo. ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
The Queen (1926-2022)
22
09.09.2022 19:00
V Združenem kraljestvu žalujemo za izgubo velike dame, vendar imamo v svojih srcih njeno navdihujočo zapuščino, njen spomin je ... Več.
Piše: Keith Miles
Upokojitev po slovensko: Zakaj se bo vedno več naših upokojencev odseljevalo na Hrvaško
18
08.09.2022 21:00
V teh časih, ko slovenska vlada napoveduje in tudi predlaga zviševanje davkov, nekateri upokojenci razmišljajo o preselitvi ... Več.
Piše: Ivan Simič
Putinova vojaška strategija se zanaša na Stalinovo taktiko izpred 80 let, ko je bilo življenje ruskega vojaka vredno manj od para starih škornjev
11
07.09.2022 21:30
Rusko-ukrajinska vojna bo imela strahotne posledice za ukrajinsko demografijo, ne bo pa prizanesla niti Rusiji, kjer se že danes ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Putin, Janša in vprašanje pietete: Ne hodijo vsi avtokrati na pogrebe, mar ne?
16
04.09.2022 22:30
Vladimirja Putina ni bilo na pogreb Mihaila Gorbačova, Janez Janša pa je ignoriral smrt Iva Hvalice. Gorbačova je Putin ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Najšibkejša točka slovenskega zdravstvenega sistema je ravno ministrstvo za zdravje!
35
02.09.2022 23:44
Pojdite nazaj v ortopedijo, gospod minister, skušajte operirati brez vpliva politike. Pojdite čim prej, preden nam nakopljete še ... Več.
Piše: Milan Krek
"Demokracija nikoli ni optimalno doseženo stanje, ampak je potrebna stalnega izpopolnjevanja."
7
29.08.2022 20:59
Odšel je velikan slovenske parlamentarne scene, velemojster retorike iz poslanskih klopi, predvsem pa velik domoljub in neomajno ... Več.
Piše: Jožef Jerovšek
Bi bili slovenski rusofili enako naklonjeni poskusu Beograda, da ponovno prevzame nadzor nad Hrvaško in Slovenijo?
22
28.08.2022 21:03
Zakaj nekateri Slovenci navijajo za Rusijo? To je zame uganka. Nekaj izjemnega je pomisliti na vzporednice med tako veliko ... Več.
Piše: Keith Miles
Svetovna peticija proti avtokraciji: Nič več vojne! Kdor noče sprejeti tega pravila, nima kaj iskati v OZN!
16
24.08.2022 19:00
Vsi smo konec koncev člani človeške skupnosti. In vsak človek, prav vsak, ki ima vsaj kanček možnosti, kanček sposobnosti, ... Več.
Piše: MIha Burger
La Cucina Italiana: Kaj nam italijanska politična kuhinja pripravlja pred volitvami 25. septembra
0
23.08.2022 21:30
Naše zahodne sosede čakajo 25. septembra parlamentarne volitve, ki bodo prvič potekale po spremenjenem volilnem sistemu ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Naš človek s Tivolske 44
19
22.08.2022 19:00
Mladenič s Tivolske 44 nima česa bati, pa najsi je storil še bolj zavržena in kriminalna dejanja od teh, ki se pojavljajo v ... Več.
Piše: Denis Poniž
Brez cenzure: Kako se lahko profesionalec v novinarskem delu spusti tako nizko, da obravnava ljudi na popolnoma nečloveški, neprimeren način?
7
21.08.2022 06:00
Čakal sem na tisto, kar se je končno zgodilo pred dnevi: novinarji iz Necenzurirano so začeli prestopati v službe vladnih ... Več.
Piše: Milan Krek
Levica želi indoktrinirati mlade v šoli s kolektivističnimi idejami in zmanjšati vpliv staršev in starih staršev
19
18.08.2022 21:00
V družbi že dolga leta poteka protidružinski trend, ki ga spodbuja levica, celoten prenos odgovornosti generacij z ene na drugo ... Več.
Piše: Keith Miles
Zakaj mislim, da bi bila odpoved koncerta Anne Netrebko v Ljubljani velika neumnost
16
17.08.2022 22:10
Ukrajinska skupnost v Sloveniji nasprotuje koncertu ruske operne zvezdnice Anne Netrebko, ki naj bi prihodnji teden, 26. ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Evropa na razpotju: Zgodovinski izzivi in napačne rešitve
14
16.08.2022 22:10
Vojna v Ukrajini je razgalila resnico o Rusiji. Kdor ni želel opaziti, da se Putinova država nagiba k imperializmu, se mora ... Več.
Piše: Mateusz Morawiecki
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.747
02/
Minister Loredan, v tretje gre rado! Kdaj in kje boste ponovno pomislili, da bi bilo dobro odstopiti?
Milan Krek
Ogledov: 1.232
03/
Sodnik za v Guinnessovo knjigo: Marko Ilešič niti po 18 letih nima dovolj Luksemburga in ponovno kandidira za sodnika!
Uredništvo
Ogledov: 1.378
04/
Nezavedno je strukturirano kot Evropska komisija
Andrej Drapal
Ogledov: 1.231
05/
Z ukazom o mobilizaciji je Putinova vojna čez noč vstopila v ruske domove
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.022
06/
Koliko časa lahko Zoran Jankovič protipravno zanika pravico do groba in spomina?
Jože Dežman
Ogledov: 866
07/
Spoštovani minister in podpredsednik vlade Luka Mesec, čas je za test na droge - in to čim prej!
Milan Krek
Ogledov: 1.985
08/
Nova vlada, stari problemi? Prioritete mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije, Zahodni Balkan in projekt COBISS.Net
Tomaž Seljak
Ogledov: 909
09/
Konec iluzij: Arabsko pomlad so pokopali in razglasili arabsko zimo
Andraž Šest
Ogledov: 524
10/
Upokojitev po slovensko: Zakaj se bo vedno več naših upokojencev odseljevalo na Hrvaško
Ivan Simič
Ogledov: 2.130