Komentar

Če je Angela Merkel v resnici Hitlerjeva hči, potem je v Sloveniji res konec medijske svobode!

Prepoznate koga na tej fotografiji? Enega zagotovo, kajne? Adolf Hitler je simbol vsega zla, ki so ga Nemci storili Evropi in svetu v 20. stoletju. Kdo pa je deklica ob njem? Angela Merkel, boste prebrali na socialnih omrežjih. Ne glede na to, da je nemška kanclerka rojena leta 1954, so nekateri prepričani, da je na sliki s Hitlerjem prav ona. Še več, najdejo se tudi takšni, ki verjamejo, da sta na fotografiji oče in hči. Da je Merklova v resnici Hitlerjeva hči.

24.02.2021 22:50
Piše: Dejan Steinbuch
Ključne besede:   Politico   die Welt   Angela Merkel   Wag the Dog   Albanija   mediji   Slovenija   Adolf Hitler   Janez Janša

Še dobro, da v zgodbo o zatiranju medijske svobode v Sloveniji niso vpleteni tudi Američani, saj bi nas zaradi Janše lahko že konec meseca bombardirali!

Takšne trditve so absurdne, bizarne in nore, ampak na spletu boste našli poplavo "informacij" o povezavi med Adolfom Hitlerjem in Angelo Merkel. Obstajajo celo "strokovnjaki", ki so primerjali obrazne poteze Hitlerjeve matere in mlade Merklove - in odkrili neverjetno podobnost (no, saj je tudi Delov novinar nekoč "odkril" podobno ujemanje med kardinalom Francem Rodetom in nekim Petrom Stelzerjem iz Nemčije, pa se je zadeva končala na sodišču, kjer je osramočeno Delo pristalo na poravnavo, opravičilo in plačilo lepe odškodnine za objavljene laži. Bizarnosti iz podpodja spleta pač ne morejo in ne smejo pristati na jedilniku etabliranih mainstream medijev). Da se "nacistka" Angela redno pojavlja v nadzorovanih turških medijih, ni presenečenje. Za Erdogan pašo je Nemčija eden glavnih sovražnikov v Evropski uniji, zmerjanje s Hitlerjem in nacisti pa v Turčiji ni nič posebnega. Kadar Nemci naredijo kaj, kar režimu v Ankari ni povšeči, se usuje toča po ključnih berlinskih politikih. Če niso nacisti, so pa vsaj geji ... Dialektika je preprosta.

 

Merklovo imajo sicer radi tudi protestniki v Moskvi, sploh tisti, ki podpirajo Putina. Tudi v Grčiji so jo oboževali v času bail-outa in socialnih nemirov. Redno se je pojavljala kot maskota na demonstracijah v Atenah in drugih grških mestih. Ko se je socialno-ekonomska situacija v zibelki evropske kulture in civilizacije umirila, so počasi pozabili tudi na "nacistično poreklo" nemške kanclerke.

 

Pa pojdimo še nekoliko globlje v drobovje tovrstnih bizarnosti, laži in manipulacij. Se kdo še spomni odlične ameriške politične satire Wag the Dog iz leta 1997 (vir)? Robert de Niro in Dustin Hoffman sta kot hollywoodski producent in predsednikov spin doktor dobila nalogo, da "zatuškata" predsednikov seksualni škandal. Da preusmerita pozornost medijev (in javnosti) drugam. Misijo opravita tako brezhibno, da sprva nihče ne posumi, da je bila celotna zgodba totalni fake news, posneta v studiu: v Albaniji divja krvava državljanska vojna, kjer umirajo tudi otroci. Kamera posname prestrašeno deklico z belo mucko v naročju, ubogo siroto sredi vojnih ruševin. Javnost in mediji gredo takoj v zrak, predsednik, jasno, je prav tako ogorčen nad barbarskim početjem in ukaže vojaško intervencijo v Albaniji. Deklico je namreč treba rešiti, zato Amerika pošlje vojake, da bi pomirili medije in javno mnenje ... 

 

 

Albanska deklica sredi vojne vihre, posnete v studiu ...

 

 

Ko se filmska fikcija in umetno ustvarjena resničnost prelijeta v naš svet, je razlogov za zaskrbljenost veliko. In so upravičeni. Ko se ducat medijev spravi na nekega demokratično izvoljenega politika, njegovo vlado in konec koncev tudi na celo državo, je hudič odnesel šalo, kot pravimo. Slovenija se je znašla v vlogi Albanije, namesto vojne pa imamo na televiziji zdaj "pričevanja" o zatiranju medijske svobode, novinarjev in medijskih hiš. Barbarski režim si podreja vse, ki se mu upirajo. Klasičen spopad Dobrega in Zla. Še dobro, da niso vpleteni Američani, saj bi nas zaradi Janše lahko že konec meseca bombardirali!

 

Po fiasku portala Politico, ki je prejšnji teden objavil novinarski zmazek o domnevni ogroženosti medijske svobode v Sloveniji, je zdaj svoj lonček pristavil še Die Welt, kjer so zgolj poobjavili prevod iz Politica in dodali še nekaj svojih cvetk. Niti toliko se niso potrudili, da bi preverili, kdo je v Sloveniji "šef države" (Staatschef), poglavje zase pa je tudi uvodno vprašanje, ali Sloveniji grozi konec medijske svobode. Šlamastika ni naključna, pač pa kaže na to, da je urednikom je vseeno za točnost, ker se zavedajo, da njihove bralce ne zanima neka vzhodnoevropska država. Saj vendar ne mislite, da so tovrstni članki namenjeni javnosti v državah, kjer so objavljeni. Kje pa, namenjeni so izključno slovenski javnosti, ki jo je treba še bolj zmanipulirati in ji dokazati, da je slovenska oblast tako obupno nedemokratična, barbarska, tiranska in skrajna, da je nad njo zgrožena celo tuja javnost.

 

 

Janez Janša ni le premier, ampak podobno kot Hitler tudi "Staatschef", šef države, če niste vedeli.

 

 

Vendar pretiravanje lahko v neki točki postane tudi kontraproduktivno. Kaj lahko pričakujemo prihodnji teden o Sloveniji v "neodvisnih tujih medijih"? Da v blejskem jezeru živijo krokodili? Da je tretjina naše države najverjetneje kontaminirana z radiokativnimi jedrskimi odpadli iz Krškega? Da so poslanci SDS vsi tajni člani nacistične lože in da je Matej Tonin že desetletje najvplivnejši politik Opus Dei v Srednji Evropi?

 

Vse bolj bizarne in absurdne so obtožbe na račun Slovenije, ki jo imam še vedno za svojo domovino. Tolaži me dejstvo, da eliko večino bralcev Politica, Welta, Deutsche Welle, Guardiana in še vseh tistih medijev, ki so v zadnjega pol leta pisali neumnosti o Sloveniji, naša država in njene politične zdrahe kaj dosti ne brigajo. In že bežen pogled med komentarje pod članki pokaže, da se oglaša (skoraj) izključno naše gore listje. Levo, desno ... sprto med sabo do amena. Pranje umazanega perila pred tujci je očitno slovenski nacionalni šport, ki nas dela še manjše, kot smo v resnici. Kdaj se bodo Slovenci zresnili?

 

Da si omenjeni tuji mediji dajejo opravka s Slovenijo, kjer so demokracija, človekove pravice in medijska svoboda na vsaj tako visokem nivoju kot v Španiji (kjer so, le v ilustracijo, pred dnevi mirno aretirali katalonskega raperja Pabla Hasela, kar je sprožilo silovite nemire proti represiji Madrida), je sicer le dokaz, da ne gre za neko "zahodno zaroto", maščevanje Bruslja ali podobne traparije.

 

Ne ne, v resnici je mnogo bolj preprosto: nekdo iz Slovenije pridno "izvaža" tovrstne manipulacije, laži in absurdne trditve. Ta nekdo namesto, da bi po legalni politični poti, pošteno in transparetno prevzel oblast, v svojo agendo vključuje tuje medije, ki resnično nimajo nič s slovenskimi notranjepolitičnimi zdrahami.

 

Janši lahko zagotovo marsikaj zamerimo, vendar pa je zame bistveno bolj podlo to, da ga (nesposobna) politična konkurenca zdaj poskuša spodnesti z mazaškimi akcijami v tistih tujih medijih, ki so po takšni ali drugačni osebni intervenciji dostopni in dosegljivi za objavo prispevkov o Sloveniji. Nekdo pokliče nekoga in prosi za uslugo. Toda vse to najbolj škoduje ravno - državi. In ta je ena sama, od vseh in nikakor ne samo od ene stranke, ideologije ali političnega aktivizma.

 

Srati po lastni državi v tujini - in to celo z 90 % zlaganimi trditvami - je čisto navadna izdaja. Izdaja na običajni, človeški ravni. Tega se ne počne. Nisem še srečal Američana ali Britanca, ki bi v tujini trezen pljuval po ameriških politikih ali eni izmed obeh vodilnih strank. Pa sem jih že ogromno srečal. Ne rečem, da po nekaj kozarčkih niso povedali tudi kaj drugega, ampak to v tem kontekstu ni relevantno. Poleg tega je zasebni pogovor eno, medijska objava pa nekaj povsem drugega.

 

Tisti, ki strahopetno lažejo o slovenskih politikih, vladi in državi v tujih medijih, so navadna človeška govna, vredna prezira. In, priznam, res me zanima, kdo vse si je v zadnjih mesecih tako umazal roke s svinjanjem po lastni državi. Moč odpuščanja je resda velika, ampak marsikdo zna biti pošteno razjarjen, ko bodo ti obrazi stopili iz senc ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
19
Premier Janša potiska Slovenijo na napačno stran demokratičnega zemljevida Evrope
37
12.04.2021 21:29
Med slovenskim predsedovanjem EU bo v središču pozornosti svoboda medijev, opozarja naš luksemburški sodelavec Bill Wirtz. Kot ... Več.
Piše: Bill Wirtz
"Covid potni list" bi bil dobrodošel, vendar je pot do njegove uresničitve še negotova
28
11.04.2021 20:00
Vse večje število cepljenih proti novemu koronavirusu (Covid-19) nas navdaja z upanjem, da bo ta novodobna kuga kmalu za nami. ... Več.
Piše: Božo Cerar
Kozmični anarhizem in filozofija palanke
9
10.04.2021 23:53
Dejstvo je, da že več kot leto dni živimo na robu distopičnega sveta. Družbenega kolapsa si nismo nikoli predstavljali tako, kot ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Izboljšava Sistema: Boj proti takšni ali drugačni mafiji se začne v šolskih klopeh
13
09.04.2021 23:59
Demokracija bo lahko napredovala kot Sistem ne le preko kaznovanja oziroma dokazovanja nepravilnosti ali mafijskih delovanj, ... Več.
Piše: Miha Burger
V 21. stoletju nihče ne bi smel biti suženj. Dobro to veste, ker ste sužnji tudi sami.
22
08.04.2021 22:00
Izkazalo se je, da skrajneži, ki mazohistično prebirajo portal+, nočejo Univerzalnega temeljnega dohodka (UTD). Niti slišati ... Več.
Piše: Ana Jud
Aprilska polemika: Dan po 1. aprilu in nekaj dni kasneje
21
05.04.2021 23:45
Prispevek Andraža Terška (Dan po 1. aprilu) na tem mestu je kot običajno na prvi pogled logičen, dobro argumentiran in ... Več.
Piše: Andrej Drapal
Dobri fantje in dobre žene v deželi Janeza Janše, ki divja na vse ali nič
28
04.04.2021 11:00
Zdaj smo se sredi resnih globalnih izzivov v Sloveniji znašli v situaciji resnega zdrsa. Kot narod s posebnimi potrebami se ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Vojaška parada je pravzaprav privid obvladovanja kriz, v resnici so simptom razpada
9
03.04.2021 23:59
Ideja vojaške parade izraža voljo imperija pri discipliniranju svojih provinc, v novejšem času pa nacij. Raznorodni paradni ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Dajte nam Univerzalni temeljni dodatek, kamne pa pošiljajte na Ministrstvo za splošno asistenco!
21
02.04.2021 22:45
Vrsto let smo poudarjali, da mora Slovenija povečati produktivnost, da bi lahko dosegla višje plače. Trdili smo, da so socialni ... Več.
Piše: Ana Jud
Dan po 1. aprilu: Tiranska je oblast, ki deluje nepravno. Prava ni več, so samo še prepovedi, zapovedi, dovoljenja in ukazi. Pa kazni.
37
01.04.2021 23:00
Slišal in prebral sem, da je nekdo (seveda vem, kdo) izjavil: Lahko potujete čez mejo, ampak, če plačate kazen. Slišal in ... Več.
Piše: Andraž Teršek
Vse najboljše, NATO: Največja nevarnost ni zunaj zavezništva, ampak znotraj
12
30.03.2021 23:57
Severnoatlantsko zavezništvo praznuje svoj dvainsedemdeseti rojstni dan. Ne brez razloga ga imenujejo za najuspešnejše in tudi ... Več.
Piše: Božo Cerar
Demokratični standardi?! Kaj je že to?
10
29.03.2021 23:57
Standard kvaliteteni nekaj relativnega, odvisen le od subjektivne presoje, še manj je standard demokracije odvisen le od moči ... Več.
Piše: Miha Burger
3. protikoronska vojna: Polovičarski ukrepi najbrž ne bodo dovolj, edina rešitev bi bil popolni lockdown!
23
28.03.2021 22:30
To, kar vlada uvaja zdaj, je bolj Blažev žegen kot kaj drugega. Zelo verjetno takšen delni lockdown ne bo preveč učinkovit, zato ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Lockdown, drugič? Zapiranje države je žal še vedno edini način za zaustavitev širjenja virusa
10
28.03.2021 10:00
Širjenje korona virusa ostaja še naprej za ves svet precejšnja neznanka. Seveda ni nobenega dvoma, da popolna omejitev vsakršnih ... Več.
Piše: Bine Kordež
Kozmistični misteriji: "Potrebne so nove forme. Nove forme so potrebne, če pa jih ni, je pa boljše nič."
1
27.03.2021 23:04
Kaj nam sporoča naša minljivost na horizontu večnosti? Da za vsem stoji Načrt ali Nič? V gledališču zastopam idejo Niča, ki mi ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Zakaj sem se cepil proti Covid-19? Ker veliko bolj zaupam uradni medicini kot tistim, ki jo zaničujejo
21
25.03.2021 22:00
Se ne boste cepili proti Covid-19, čeprav bi se lahko? To bo bitka naslednjih mesecev in morda celo let. Vaša svobodna izbira bo ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
O fašizmu XXI. stoletja ali zakaj je strašenje s fašizmom Mussolinijeve Italije včasih deplasirano
9
24.03.2021 22:21
Na slovenski desnici ter nasploh odmevata obsodba lastnika portala NTA (Nacionalna tiskovna agencija) Aleša Ernecla, ki je ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Zakaj bi bilo nadaljevanje zastaralnega roka za kazenski pregon tudi po prvostopenjski obsodilni sodbi treba "zamrzniti"
8
23.03.2021 22:30
V organih, ki odločevalcem strokovno svetujejo glede dodeljevanja javnih sredstev, sedijo tudi ljudje, ki jim je s ... Več.
Piše: Domen Gorenšek
Zdaj živimo v demokraciji. Utihnite že enkrat.
15
22.03.2021 22:00
Pred leti sem veliko pisala o svobodi izražanja in ne želim se ponavljati kot pokvarjena plošča. Od medijskih zdrah dobim ... Več.
Piše: Ana Jud
Ni bolj smešnega prizora od tropa desničarjev in levičarjev, ki so složni le v tem, da hrepenijo po spoštovanju svojega drugačnega mnenja
9
21.03.2021 11:00
Pomembno je, da se zavedamo, kam kdo spada. Če si levičar, ti gre Žiga Turk pač na jetra, zato naj bi bilo vseeno, s čim in kako ... Več.
Piše: Simona Rebolj
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Dobri fantje in dobre žene v deželi Janeza Janše, ki divja na vse ali nič
Simona Rebolj
Ogledov: 2.557
02/
Aprilska polemika: Dan po 1. aprilu in nekaj dni kasneje
Andrej Drapal
Ogledov: 1.714
03/
Smrtonosni brazilski sev: Zakaj je 3. val tako nevaren in drugačen od prejšnji dveh?
Uredništvo
Ogledov: 1.622
04/
Premier Janša potiska Slovenijo na napačno stran demokratičnega zemljevida Evrope
Bill Wirtz
Ogledov: 1.294
05/
Slovenska sprava: Izjava Slovenske akademije znanosti in umetnosti o spravi ob tridesetletnici samostojne slovenske države
Uredništvo
Ogledov: 1.281
06/
V 21. stoletju nihče ne bi smel biti suženj. Dobro to veste, ker ste sužnji tudi sami.
Ana Jud
Ogledov: 1.382
07/
Kako je teksaška šola v boju proti koronavirusu dosegla majhno, a pomembno zmago v pandemiji
Marjana Škalič
Ogledov: 1.037
08/
"Covid potni list" bi bil dobrodošel, vendar je pot do njegove uresničitve še negotova
Božo Cerar
Ogledov: 766
09/
Izboljšava Sistema: Boj proti takšni ali drugačni mafiji se začne v šolskih klopeh
Miha Burger
Ogledov: 781
10/
Dosje Slavko Gaber: Povratek zagrenjenega in nečimrnega LDS ideologa?
Uredništvo
Ogledov: 2.211