Komentar

Če je Angela Merkel v resnici Hitlerjeva hči, potem je v Sloveniji res konec medijske svobode!

Prepoznate koga na tej fotografiji? Enega zagotovo, kajne? Adolf Hitler je simbol vsega zla, ki so ga Nemci storili Evropi in svetu v 20. stoletju. Kdo pa je deklica ob njem? Angela Merkel, boste prebrali na socialnih omrežjih. Ne glede na to, da je nemška kanclerka rojena leta 1954, so nekateri prepričani, da je na sliki s Hitlerjem prav ona. Še več, najdejo se tudi takšni, ki verjamejo, da sta na fotografiji oče in hči. Da je Merklova v resnici Hitlerjeva hči.

24.02.2021 22:50
Piše: Dejan Steinbuch
Ključne besede:   Politico   die Welt   Angela Merkel   Wag the Dog   Albanija   mediji   Slovenija   Adolf Hitler   Janez Janša

Še dobro, da v zgodbo o zatiranju medijske svobode v Sloveniji niso vpleteni tudi Američani, saj bi nas zaradi Janše lahko že konec meseca bombardirali!

Takšne trditve so absurdne, bizarne in nore, ampak na spletu boste našli poplavo "informacij" o povezavi med Adolfom Hitlerjem in Angelo Merkel. Obstajajo celo "strokovnjaki", ki so primerjali obrazne poteze Hitlerjeve matere in mlade Merklove - in odkrili neverjetno podobnost (no, saj je tudi Delov novinar nekoč "odkril" podobno ujemanje med kardinalom Francem Rodetom in nekim Petrom Stelzerjem iz Nemčije, pa se je zadeva končala na sodišču, kjer je osramočeno Delo pristalo na poravnavo, opravičilo in plačilo lepe odškodnine za objavljene laži. Bizarnosti iz podpodja spleta pač ne morejo in ne smejo pristati na jedilniku etabliranih mainstream medijev). Da se "nacistka" Angela redno pojavlja v nadzorovanih turških medijih, ni presenečenje. Za Erdogan pašo je Nemčija eden glavnih sovražnikov v Evropski uniji, zmerjanje s Hitlerjem in nacisti pa v Turčiji ni nič posebnega. Kadar Nemci naredijo kaj, kar režimu v Ankari ni povšeči, se usuje toča po ključnih berlinskih politikih. Če niso nacisti, so pa vsaj geji ... Dialektika je preprosta.

 

Merklovo imajo sicer radi tudi protestniki v Moskvi, sploh tisti, ki podpirajo Putina. Tudi v Grčiji so jo oboževali v času bail-outa in socialnih nemirov. Redno se je pojavljala kot maskota na demonstracijah v Atenah in drugih grških mestih. Ko se je socialno-ekonomska situacija v zibelki evropske kulture in civilizacije umirila, so počasi pozabili tudi na "nacistično poreklo" nemške kanclerke.

 

Pa pojdimo še nekoliko globlje v drobovje tovrstnih bizarnosti, laži in manipulacij. Se kdo še spomni odlične ameriške politične satire Wag the Dog iz leta 1997 (vir)? Robert de Niro in Dustin Hoffman sta kot hollywoodski producent in predsednikov spin doktor dobila nalogo, da "zatuškata" predsednikov seksualni škandal. Da preusmerita pozornost medijev (in javnosti) drugam. Misijo opravita tako brezhibno, da sprva nihče ne posumi, da je bila celotna zgodba totalni fake news, posneta v studiu: v Albaniji divja krvava državljanska vojna, kjer umirajo tudi otroci. Kamera posname prestrašeno deklico z belo mucko v naročju, ubogo siroto sredi vojnih ruševin. Javnost in mediji gredo takoj v zrak, predsednik, jasno, je prav tako ogorčen nad barbarskim početjem in ukaže vojaško intervencijo v Albaniji. Deklico je namreč treba rešiti, zato Amerika pošlje vojake, da bi pomirili medije in javno mnenje ... 

 

 

Albanska deklica sredi vojne vihre, posnete v studiu ...

 

 

Ko se filmska fikcija in umetno ustvarjena resničnost prelijeta v naš svet, je razlogov za zaskrbljenost veliko. In so upravičeni. Ko se ducat medijev spravi na nekega demokratično izvoljenega politika, njegovo vlado in konec koncev tudi na celo državo, je hudič odnesel šalo, kot pravimo. Slovenija se je znašla v vlogi Albanije, namesto vojne pa imamo na televiziji zdaj "pričevanja" o zatiranju medijske svobode, novinarjev in medijskih hiš. Barbarski režim si podreja vse, ki se mu upirajo. Klasičen spopad Dobrega in Zla. Še dobro, da niso vpleteni Američani, saj bi nas zaradi Janše lahko že konec meseca bombardirali!

 

Po fiasku portala Politico, ki je prejšnji teden objavil novinarski zmazek o domnevni ogroženosti medijske svobode v Sloveniji, je zdaj svoj lonček pristavil še Die Welt, kjer so zgolj poobjavili prevod iz Politica in dodali še nekaj svojih cvetk. Niti toliko se niso potrudili, da bi preverili, kdo je v Sloveniji "šef države" (Staatschef), poglavje zase pa je tudi uvodno vprašanje, ali Sloveniji grozi konec medijske svobode. Šlamastika ni naključna, pač pa kaže na to, da je urednikom je vseeno za točnost, ker se zavedajo, da njihove bralce ne zanima neka vzhodnoevropska država. Saj vendar ne mislite, da so tovrstni članki namenjeni javnosti v državah, kjer so objavljeni. Kje pa, namenjeni so izključno slovenski javnosti, ki jo je treba še bolj zmanipulirati in ji dokazati, da je slovenska oblast tako obupno nedemokratična, barbarska, tiranska in skrajna, da je nad njo zgrožena celo tuja javnost.

 

 

Janez Janša ni le premier, ampak podobno kot Hitler tudi "Staatschef", šef države, če niste vedeli.

 

 

Vendar pretiravanje lahko v neki točki postane tudi kontraproduktivno. Kaj lahko pričakujemo prihodnji teden o Sloveniji v "neodvisnih tujih medijih"? Da v blejskem jezeru živijo krokodili? Da je tretjina naše države najverjetneje kontaminirana z radiokativnimi jedrskimi odpadli iz Krškega? Da so poslanci SDS vsi tajni člani nacistične lože in da je Matej Tonin že desetletje najvplivnejši politik Opus Dei v Srednji Evropi?

 

Vse bolj bizarne in absurdne so obtožbe na račun Slovenije, ki jo imam še vedno za svojo domovino. Tolaži me dejstvo, da eliko večino bralcev Politica, Welta, Deutsche Welle, Guardiana in še vseh tistih medijev, ki so v zadnjega pol leta pisali neumnosti o Sloveniji, naša država in njene politične zdrahe kaj dosti ne brigajo. In že bežen pogled med komentarje pod članki pokaže, da se oglaša (skoraj) izključno naše gore listje. Levo, desno ... sprto med sabo do amena. Pranje umazanega perila pred tujci je očitno slovenski nacionalni šport, ki nas dela še manjše, kot smo v resnici. Kdaj se bodo Slovenci zresnili?

 

Da si omenjeni tuji mediji dajejo opravka s Slovenijo, kjer so demokracija, človekove pravice in medijska svoboda na vsaj tako visokem nivoju kot v Španiji (kjer so, le v ilustracijo, pred dnevi mirno aretirali katalonskega raperja Pabla Hasela, kar je sprožilo silovite nemire proti represiji Madrida), je sicer le dokaz, da ne gre za neko "zahodno zaroto", maščevanje Bruslja ali podobne traparije.

 

Ne ne, v resnici je mnogo bolj preprosto: nekdo iz Slovenije pridno "izvaža" tovrstne manipulacije, laži in absurdne trditve. Ta nekdo namesto, da bi po legalni politični poti, pošteno in transparetno prevzel oblast, v svojo agendo vključuje tuje medije, ki resnično nimajo nič s slovenskimi notranjepolitičnimi zdrahami.

 

Janši lahko zagotovo marsikaj zamerimo, vendar pa je zame bistveno bolj podlo to, da ga (nesposobna) politična konkurenca zdaj poskuša spodnesti z mazaškimi akcijami v tistih tujih medijih, ki so po takšni ali drugačni osebni intervenciji dostopni in dosegljivi za objavo prispevkov o Sloveniji. Nekdo pokliče nekoga in prosi za uslugo. Toda vse to najbolj škoduje ravno - državi. In ta je ena sama, od vseh in nikakor ne samo od ene stranke, ideologije ali političnega aktivizma.

 

Srati po lastni državi v tujini - in to celo z 90 % zlaganimi trditvami - je čisto navadna izdaja. Izdaja na običajni, človeški ravni. Tega se ne počne. Nisem še srečal Američana ali Britanca, ki bi v tujini trezen pljuval po ameriških politikih ali eni izmed obeh vodilnih strank. Pa sem jih že ogromno srečal. Ne rečem, da po nekaj kozarčkih niso povedali tudi kaj drugega, ampak to v tem kontekstu ni relevantno. Poleg tega je zasebni pogovor eno, medijska objava pa nekaj povsem drugega.

 

Tisti, ki strahopetno lažejo o slovenskih politikih, vladi in državi v tujih medijih, so navadna človeška govna, vredna prezira. In, priznam, res me zanima, kdo vse si je v zadnjih mesecih tako umazal roke s svinjanjem po lastni državi. Moč odpuščanja je resda velika, ampak marsikdo zna biti pošteno razjarjen, ko bodo ti obrazi stopili iz senc ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
19
Auf Wiedersehen, Frau Merkel! Nasvidenje, gospa Merkel!
2
08.12.2021 21:50
V preteklosti sem pogosto kritiziral kanclerstvo gospe Angele Merkel in tudi zdaj se temu ne bom izognil. Vsekakor pa ji želim ... Več.
Piše: Keith Miles
Če nočemo tajkunov, laži, prevar, manipulacij, bede, razkroja … bomo morali vihteti srp in kladivo
25
07.12.2021 21:00
Pred kratkim sem bil vprašan po ideološki usmeritvi. Sprva me je prešinilo, da je vprašanje bolje zamolčati, se izogniti ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Najprej te gnjavi stari hropec, nato pa te brezsramno izkoristi še gospa Pennywise z nacionalke
19
06.12.2021 21:00
Ne zaničujem Miše Molk. Nasprotno! Starost pomeni tudi izkušenost in Miša je dobro vedela, kaj počne, ko se je na Mio Skrbinac ... Več.
Piše: Ana Jud
Omikron in vse naslednje mutacije: "Nobeden ne bo varen, dokler ne bomo vsi varni."
10
05.12.2021 21:30
Cepiva so v tem trenutku dostopna predvsem v razvitem svetu in le majhno količino so dobili in uporabili v nerazvitih državah, ... Več.
Piše: Milan Krek
Zaničuj ideologe, nacionaliste in rasiste. Vedno!
5
04.12.2021 21:00
Ukrajinsko-rusko-beloruska umetniška avantgarda je dobila svojo prvo teoretično knjigo že leta 1933. Izšla je v tedanjem ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Kurz nas gleda, Slovenci smo daleč preveč popustljivi, ko gre za naše politike in njihove zlorabe!
27
02.12.2021 22:15
Domnevno kupovanje pristranskega medijskega poročanje in javnomnenjskih anket z davkoplačevalskim denarjem, kot papagajsko ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Will the Taliban curb drug trade, the economic backbone of Afghanistan?
14
01.12.2021 20:30
The Taliban involvement in drug trade was never a secret, however its dimension was never completely understood. Though they ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
O socrealizmu in katarzi: Nekaj desetletij v zgodovini norosti človeštva ne pomeni nič
20
29.11.2021 20:30
Vse življenje trdim, da je osnova tega sovraštva in zločinanevoščljivost. TudiKajnse je pokesal. Ah, da, trume ideologov se ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Omikron pred vrati: Ne bi rad napovedoval še veliko slabših časov, a se temu žal ne morem izogniti
17
28.11.2021 21:00
O novi različici seva SARS-Cov-2, ki so jo prvič odkrili 9. novembra v Južni Afriki, vemo še zelo malo. Svetovna zdravstvena ... Več.
Piše: Milan Krek
Sojenje Elizabeth Holmes: Ugasla zvezda Forbesove lestvice milijarderjev
8
28.11.2021 11:00
Prodor Elizabeth Holmes med smetano v Silicijevi dolini je bil bleščav v vseh ozirih in ni brez razloga spominjal na zvezdniški ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Tri vprašanja za ministrstvi moči in sile ali zakaj je gradnja NUK II in Digitalne nacionalne knjižnice nujna
9
27.11.2021 21:30
Za gradnjo NUK II smo vsi! Tako eni kot drugi, tako levi kot desni. Vsi vmes in mi anarhisti. Zakaj se zakonodajalci ne držijo ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Rimljan v Emoni (1/2): Med vsemi ljubljanskimi aktivnostmi, za katere si ne bi nikoli mislil, da jih bom počel, je tudi tek
8
26.11.2021 21:00
Valerio Fabbri ni le italijanski novinar, ki živi in dela v Ljubljani, ampak je tudi tisti Rimljan, ki se je preselil v ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Zamolčana alternativa: Včasih se zdi, da mnogim ustreza nenehno izredno stanje, ker potem ni dialoga o resničnih problemih
18
25.11.2021 22:00
Volitve v Državni zbor se približujejo, kar se pozna v vse večji medijski histeriji, ki pa žal dodatno potencira preživeto ... Več.
Piše: Bojan Dobovšek
Velika koalicija: Politika niso predvolilne zaobljube o izključevanju, politika je umetnost možnega
15
24.11.2021 23:59
Ali je Slovenija že dovolj zrela za t.i. veliko koalicijo, bo osrednje vprašanje, s katerim se bosta soočili slovenska politika ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Gospod Šarec, spet vas opozarjam: Umirite se in ne grozite, koga vse boste zamenjali, saj veste, da bomo zamenjali vas; če ne prej, pa po štirih letih mandata!
16
23.11.2021 23:32
Prestopili smo mejo. Stanje je obupno in minister za zdravje kliče na pomoč vsakega, ki bi lahko pomagal. Iščemo tudi kadrovsko ... Več.
Piše: Milan Krek
Kot Romeo in Julija: Tragedija zamenjav dolgoletnih direktorjev državnih podjetij
16
21.11.2021 22:11
Bitka direktorjev državnih podjetij za ohranitev njihovih položajev me spominja na ljubezensko tragedijo Romeo in Julija. V svoj ... Več.
Piše: Ivan Simič
Hermann Nitsch v muzeju religij sredi poblaznelih relikvij
6
20.11.2021 21:30
Ravno Hermann Nitsch je študijski primer, v katerem vidimo, da ne obstaja dobra ali slaba umetnost, temveč umetnost, ki je blizu ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
"Nihče vam ne bo odgovoril, kam je šel dobiček od prodaje elektrike, tega ne boste nikoli izvedeli ..."
10
19.11.2021 20:58
Demokracija je, dobiti jasen odgovor na preprosto vprašanje 'Kam je šel dobiček od prodaje elektrike?' In demokracija je, ne se ... Več.
Piše: Miha Burger
KPK odgovarja Milanu Kreku: Izredne razmere ne morejo biti izgovor za odstopanje od načel javnega naročanja!
6
18.11.2021 19:00
Na portalu+ je bil 16. 11. 2021 objavljen komentar Milana Kreka z naslovom Virus nima partijske knjižice, udari vedno po vseh, ... Več.
Piše: Uredništvo
Slovenija povabljena na decembrski Vrh za demokracijo, Madžarska edina članica EU brez vabila
10
17.11.2021 21:22
Po nedavnem podnebnem vrhu na Škotskem, ki se je na žalost predvidljivo končal bolj z neuspehom kot uspehom, nas do konca leta ... Več.
Piše: Božo Cerar
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Najprej te gnjavi stari hropec, nato pa te brezsramno izkoristi še gospa Pennywise z nacionalke
Ana Jud
Ogledov: 2.517
02/
Kurz nas gleda, Slovenci smo daleč preveč popustljivi, ko gre za naše politike in njihove zlorabe!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.920
03/
O socrealizmu in katarzi: Nekaj desetletij v zgodovini norosti človeštva ne pomeni nič
Pavle Okorn
Ogledov: 1.739
04/
Če nočemo tajkunov, laži, prevar, manipulacij, bede, razkroja … bomo morali vihteti srp in kladivo
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 1.205
05/
Omikron pred vrati: Ne bi rad napovedoval še veliko slabših časov, a se temu žal ne morem izogniti
Milan Krek
Ogledov: 1.383
06/
Tragedija na Soči: Za smrt desetletnega Jaše še nihče ni odgovarjal, kar je nov dokaz "vrhunskega" slovenskega pravosodja
Uredništvo
Ogledov: 1.120
07/
Sojenje Elizabeth Holmes: Ugasla zvezda Forbesove lestvice milijarderjev
Simona Rebolj
Ogledov: 1.762
08/
Will the Taliban curb drug trade, the economic backbone of Afghanistan?
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.067
09/
"Fukfehtarji" mirno nadlegujejo, njihove žrtve pa se morajo vnaprej opravičevat, ker so spregovorile
Simona Rebolj
Ogledov: 15.311
10/
Omikron in vse naslednje mutacije: "Nobeden ne bo varen, dokler ne bomo vsi varni."
Milan Krek
Ogledov: 820