Komentar

Če je Angela Merkel v resnici Hitlerjeva hči, potem je v Sloveniji res konec medijske svobode!

Prepoznate koga na tej fotografiji? Enega zagotovo, kajne? Adolf Hitler je simbol vsega zla, ki so ga Nemci storili Evropi in svetu v 20. stoletju. Kdo pa je deklica ob njem? Angela Merkel, boste prebrali na socialnih omrežjih. Ne glede na to, da je nemška kanclerka rojena leta 1954, so nekateri prepričani, da je na sliki s Hitlerjem prav ona. Še več, najdejo se tudi takšni, ki verjamejo, da sta na fotografiji oče in hči. Da je Merklova v resnici Hitlerjeva hči.

24.02.2021 22:50
Piše: Dejan Steinbuch
Ključne besede:   Politico   die Welt   Angela Merkel   Wag the Dog   Albanija   mediji   Slovenija   Adolf Hitler   Janez Janša

Še dobro, da v zgodbo o zatiranju medijske svobode v Sloveniji niso vpleteni tudi Američani, saj bi nas zaradi Janše lahko že konec meseca bombardirali!

Takšne trditve so absurdne, bizarne in nore, ampak na spletu boste našli poplavo "informacij" o povezavi med Adolfom Hitlerjem in Angelo Merkel. Obstajajo celo "strokovnjaki", ki so primerjali obrazne poteze Hitlerjeve matere in mlade Merklove - in odkrili neverjetno podobnost (no, saj je tudi Delov novinar nekoč "odkril" podobno ujemanje med kardinalom Francem Rodetom in nekim Petrom Stelzerjem iz Nemčije, pa se je zadeva končala na sodišču, kjer je osramočeno Delo pristalo na poravnavo, opravičilo in plačilo lepe odškodnine za objavljene laži. Bizarnosti iz podpodja spleta pač ne morejo in ne smejo pristati na jedilniku etabliranih mainstream medijev). Da se "nacistka" Angela redno pojavlja v nadzorovanih turških medijih, ni presenečenje. Za Erdogan pašo je Nemčija eden glavnih sovražnikov v Evropski uniji, zmerjanje s Hitlerjem in nacisti pa v Turčiji ni nič posebnega. Kadar Nemci naredijo kaj, kar režimu v Ankari ni povšeči, se usuje toča po ključnih berlinskih politikih. Če niso nacisti, so pa vsaj geji ... Dialektika je preprosta.

 

Merklovo imajo sicer radi tudi protestniki v Moskvi, sploh tisti, ki podpirajo Putina. Tudi v Grčiji so jo oboževali v času bail-outa in socialnih nemirov. Redno se je pojavljala kot maskota na demonstracijah v Atenah in drugih grških mestih. Ko se je socialno-ekonomska situacija v zibelki evropske kulture in civilizacije umirila, so počasi pozabili tudi na "nacistično poreklo" nemške kanclerke.

 

Pa pojdimo še nekoliko globlje v drobovje tovrstnih bizarnosti, laži in manipulacij. Se kdo še spomni odlične ameriške politične satire Wag the Dog iz leta 1997 (vir)? Robert de Niro in Dustin Hoffman sta kot hollywoodski producent in predsednikov spin doktor dobila nalogo, da "zatuškata" predsednikov seksualni škandal. Da preusmerita pozornost medijev (in javnosti) drugam. Misijo opravita tako brezhibno, da sprva nihče ne posumi, da je bila celotna zgodba totalni fake news, posneta v studiu: v Albaniji divja krvava državljanska vojna, kjer umirajo tudi otroci. Kamera posname prestrašeno deklico z belo mucko v naročju, ubogo siroto sredi vojnih ruševin. Javnost in mediji gredo takoj v zrak, predsednik, jasno, je prav tako ogorčen nad barbarskim početjem in ukaže vojaško intervencijo v Albaniji. Deklico je namreč treba rešiti, zato Amerika pošlje vojake, da bi pomirili medije in javno mnenje ... 

 

 

Albanska deklica sredi vojne vihre, posnete v studiu ...

 

 

Ko se filmska fikcija in umetno ustvarjena resničnost prelijeta v naš svet, je razlogov za zaskrbljenost veliko. In so upravičeni. Ko se ducat medijev spravi na nekega demokratično izvoljenega politika, njegovo vlado in konec koncev tudi na celo državo, je hudič odnesel šalo, kot pravimo. Slovenija se je znašla v vlogi Albanije, namesto vojne pa imamo na televiziji zdaj "pričevanja" o zatiranju medijske svobode, novinarjev in medijskih hiš. Barbarski režim si podreja vse, ki se mu upirajo. Klasičen spopad Dobrega in Zla. Še dobro, da niso vpleteni Američani, saj bi nas zaradi Janše lahko že konec meseca bombardirali!

 

Po fiasku portala Politico, ki je prejšnji teden objavil novinarski zmazek o domnevni ogroženosti medijske svobode v Sloveniji, je zdaj svoj lonček pristavil še Die Welt, kjer so zgolj poobjavili prevod iz Politica in dodali še nekaj svojih cvetk. Niti toliko se niso potrudili, da bi preverili, kdo je v Sloveniji "šef države" (Staatschef), poglavje zase pa je tudi uvodno vprašanje, ali Sloveniji grozi konec medijske svobode. Šlamastika ni naključna, pač pa kaže na to, da je urednikom je vseeno za točnost, ker se zavedajo, da njihove bralce ne zanima neka vzhodnoevropska država. Saj vendar ne mislite, da so tovrstni članki namenjeni javnosti v državah, kjer so objavljeni. Kje pa, namenjeni so izključno slovenski javnosti, ki jo je treba še bolj zmanipulirati in ji dokazati, da je slovenska oblast tako obupno nedemokratična, barbarska, tiranska in skrajna, da je nad njo zgrožena celo tuja javnost.

 

 

Janez Janša ni le premier, ampak podobno kot Hitler tudi "Staatschef", šef države, če niste vedeli.

 

 

Vendar pretiravanje lahko v neki točki postane tudi kontraproduktivno. Kaj lahko pričakujemo prihodnji teden o Sloveniji v "neodvisnih tujih medijih"? Da v blejskem jezeru živijo krokodili? Da je tretjina naše države najverjetneje kontaminirana z radiokativnimi jedrskimi odpadli iz Krškega? Da so poslanci SDS vsi tajni člani nacistične lože in da je Matej Tonin že desetletje najvplivnejši politik Opus Dei v Srednji Evropi?

 

Vse bolj bizarne in absurdne so obtožbe na račun Slovenije, ki jo imam še vedno za svojo domovino. Tolaži me dejstvo, da eliko večino bralcev Politica, Welta, Deutsche Welle, Guardiana in še vseh tistih medijev, ki so v zadnjega pol leta pisali neumnosti o Sloveniji, naša država in njene politične zdrahe kaj dosti ne brigajo. In že bežen pogled med komentarje pod članki pokaže, da se oglaša (skoraj) izključno naše gore listje. Levo, desno ... sprto med sabo do amena. Pranje umazanega perila pred tujci je očitno slovenski nacionalni šport, ki nas dela še manjše, kot smo v resnici. Kdaj se bodo Slovenci zresnili?

 

Da si omenjeni tuji mediji dajejo opravka s Slovenijo, kjer so demokracija, človekove pravice in medijska svoboda na vsaj tako visokem nivoju kot v Španiji (kjer so, le v ilustracijo, pred dnevi mirno aretirali katalonskega raperja Pabla Hasela, kar je sprožilo silovite nemire proti represiji Madrida), je sicer le dokaz, da ne gre za neko "zahodno zaroto", maščevanje Bruslja ali podobne traparije.

 

Ne ne, v resnici je mnogo bolj preprosto: nekdo iz Slovenije pridno "izvaža" tovrstne manipulacije, laži in absurdne trditve. Ta nekdo namesto, da bi po legalni politični poti, pošteno in transparetno prevzel oblast, v svojo agendo vključuje tuje medije, ki resnično nimajo nič s slovenskimi notranjepolitičnimi zdrahami.

 

Janši lahko zagotovo marsikaj zamerimo, vendar pa je zame bistveno bolj podlo to, da ga (nesposobna) politična konkurenca zdaj poskuša spodnesti z mazaškimi akcijami v tistih tujih medijih, ki so po takšni ali drugačni osebni intervenciji dostopni in dosegljivi za objavo prispevkov o Sloveniji. Nekdo pokliče nekoga in prosi za uslugo. Toda vse to najbolj škoduje ravno - državi. In ta je ena sama, od vseh in nikakor ne samo od ene stranke, ideologije ali političnega aktivizma.

 

Srati po lastni državi v tujini - in to celo z 90 % zlaganimi trditvami - je čisto navadna izdaja. Izdaja na običajni, človeški ravni. Tega se ne počne. Nisem še srečal Američana ali Britanca, ki bi v tujini trezen pljuval po ameriških politikih ali eni izmed obeh vodilnih strank. Pa sem jih že ogromno srečal. Ne rečem, da po nekaj kozarčkih niso povedali tudi kaj drugega, ampak to v tem kontekstu ni relevantno. Poleg tega je zasebni pogovor eno, medijska objava pa nekaj povsem drugega.

 

Tisti, ki strahopetno lažejo o slovenskih politikih, vladi in državi v tujih medijih, so navadna človeška govna, vredna prezira. In, priznam, res me zanima, kdo vse si je v zadnjih mesecih tako umazal roke s svinjanjem po lastni državi. Moč odpuščanja je resda velika, ampak marsikdo zna biti pošteno razjarjen, ko bodo ti obrazi stopili iz senc ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
19
Adijo, Afrika? Omahovanje Zahoda bo na stežaj odprlo vrata Kitajcem in Rusom
10
23.03.2023 23:00
Danes se bije boj za Bližnji vzhod in Afriko med ZDA, Rusijo in Kitajsko, medtem ko je Evropska unija nekoliko zaspala zaradi ... Več.
Piše: Andraž Šest
Virtualna "strateškost" strateških svetov?
11
21.03.2023 21:25
Strateški sveti vlade so pogruntavščina demokratičnih ureditev, ki sploh ni slaba v svoji osnovni ideji. Na določenih akutnih ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Sovražnosti sovražnikov sovražnega govora
16
19.03.2023 19:00
Na bo jasno že na začetku: nobena inkarnacija Udbe me ne bo ustrahovala in še naprej bom misli in pisal kot sem mislil in pisal ... Več.
Piše: Denis Poniž
Kocka je padla, Putin tudi uradno prvi na seznamu iskanih vojnih zločincev!
20
17.03.2023 21:35
Petkova odločitev Mednarodnega kazenskega sodišča, da izda nalog za aretacijo ruskega predsednika, je v marsičem res prelomna, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Človeštvo se bo uničilo, če ne bo spoštovalo univerzalnih demokratičnih vrednot
9
16.03.2023 19:44
Znašli smo se na prelomni točki razvoja celotne človeške skupnosti, kjer svobodni, individualni ustvarjalnosti zmanjkuje sape, ... Več.
Piše: Miha Burger
Danijel Bešič Loredan je kot klovn, klovnu pa običajno opravičimo vse
14
12.03.2023 22:42
Komisija za preprečevanje korupcije se je izjasnila v primeru groženj ministra za zdravje, izrečenih v telefonskem pogovoru s ... Več.
Piše: Milan Krek
Onkraj demokracije: O "odsluženi generaciji" osamosvojiteljev
18
12.03.2023 19:20
V časopisu, ki velja za vodilno (mainstream) slovensko glasilo, smo pred dnevi lahko brali zanimiv prispevek o nujnih spremembah ... Več.
Piše: Dimitrij Rupel
Polemika tedna: Zakaj se Sachs in mirovniki glede Rusije bridko motijo in s svojimi pozivi v resnici podpirajo zločinca Putina
38
10.03.2023 17:10
Človek je presenečen, da se toliko pametnih ljudi iz zgodovine ni nič naučilo. Že 20. stoletje dokazuje, da vrtnice in nageljni ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Reaktivno - sanacijsko vladanje, ideologija, eko vrtovi, muzeji, spomeniki namesto razvoja
13
08.03.2023 20:15
Slovenija je dežela strategij, tudi zelo dobrih. Sprejemamo strategije za vsa področja, od zdravstva, šolstva, energetike, ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Evropa 2035: Bencin v bruseljski utopiji
16
07.03.2023 12:33
Za revolucijo je poskrbela Evropska unija v gospodovem letu 2023, ko je med sprejemanjem ukrepov o ukrivljenosti banan in v ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Putinova vojna v kontekstu svetovnih srečanj
9
06.03.2023 21:30
Med oktobrom in novembrom 2022 je bilo polno svetovnih srečanj, od katerih nobeno ni vključevaloRusije, bodisi je bila ta le ... Več.
Piše: Scott J. Younger
Fermijev paradoks slovenske politike ali kje so naši novi politični leaderji
15
05.03.2023 21:10
Leta 1950 je fizik Enrico Fermi postavil vprašanje Kje so vsi?, ki ga danes poznamo kot Fermijev paradoks. Nobelov nagrajenec je ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Polemika: Deveta obletnica ukrajinske vojne
19
03.03.2023 11:59
Nismo na prvi obletnici vojne v Ukrajini, kot trdijo zahodne vlade in mediji, pravi Jeffrey Sachs: Ta vojna traja že deveto ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Zakaj je imenovanje "tajnice" Društva novinarjev Slovenije Špela Stare v Programski svet RTV Slovenija moralno sporno in problematično
15
27.02.2023 20:00
Če je bil strah pred upravljanjem javne radiotelevizije s strani skupin, ki uresničujejo svoje interese, upravičen, se sprašuje ... Več.
Piše: Domen Savič
Planica 2023: Butična in cenovno zakalkulirana
21
26.02.2023 19:00
V zadnjih dneh smo priča eskalaciji javnih kritik na račun organizatorjev Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici. ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Prvo leto vojne: Russkij mir
26
23.02.2023 20:15
Ob robu nekega sestanka me je tedanji italijanski zunanji minister di Maio vprašal, če res mislim, da bo Rusija napadla ... Več.
Piše: Anže Logar
Eden od problemov ministra Bešiča so vedno nove, neuresničljive obljube, zaradi katerih ministru nos vse hitreje raste, tako kot Lažnivemu Kljukcu
7
22.02.2023 22:09
Finci za 5,5 milijona prebivalcev porabijo 22,3 milijarde sredstev, Slovenija pa za 2 milijona ljudi okoli 4,5 milijarde evrov, ... Več.
Piše: Milan Krek
Zgrešeno pismo za mir: Kot je Hitler iz naše hotel napraviti nemško deželo, hoče Putin iz ukrajinske napraviti rusko
29
19.02.2023 18:00
Ali smo Slovenci leta 1941 ravnali narobe, ko smo se uprli nemškemu in drugim agresorjem ter v uporu vztrajali štiri leta? Kajti ... Več.
Piše: Božo Cerar
Likvidaciji Muzeja slovenske osamosvojitve ob rob: Udba in akcija Sever
31
17.02.2023 20:00
Igor Bavčar je ob izidu knjige Igorja Omerze Udba in akcija Severjunija 2020 napisal obširno spremno besedo, v kateri je akcijo ... Več.
Piše: Igor Bavčar
Škandal Prešernove nagrade: "Le čevlje sodi naj kopitar"
15
15.02.2023 20:00
Paradoks je tudi v tem, da se je to zgodilo prav na predvečer Prešernovega dne in v tako skrajnem nasprotju z izjemno vsebino ... Več.
Piše: Andrej Jemec
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Sovražnosti sovražnikov sovražnega govora
Denis Poniž
Ogledov: 2.824
02/
Kocka je padla, Putin tudi uradno prvi na seznamu iskanih vojnih zločincev!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.842
03/
Kako so ponižani Rusi zavrnili demokracijo in zakaj so Putina sprejeli kot odrešenika
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.433
04/
Virtualna "strateškost" strateških svetov?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.140
05/
Človeštvo se bo uničilo, če ne bo spoštovalo univerzalnih demokratičnih vrednot
Miha Burger
Ogledov: 1.164
06/
Iranska atomska bomba: V koliko dneh ali največ tednih bo Iran postal član jedrskega kluba?
Uredništvo
Ogledov: 778
07/
Umik Rusije iz dogovora Novi Start: Med zadrževanjem in politično strategijo
Valerio Fabbri
Ogledov: 826
08/
Adijo, Afrika? Omahovanje Zahoda bo na stežaj odprlo vrata Kitajcem in Rusom
Andraž Šest
Ogledov: 649
09/
Danijel Bešič Loredan je kot klovn, klovnu pa običajno opravičimo vse
Milan Krek
Ogledov: 1.840
10/
Onkraj demokracije: O "odsluženi generaciji" osamosvojiteljev
Dimitrij Rupel
Ogledov: 1.815