Razkrivamo

"Konsenzualni incest": Voda na mlin protizahodni propagandi o izrojenem liberalizmu

Najnovejše sankcije proti Rusiji, ki jih je sprejela aministracija Josepha Bidena in takojšnji odgovor Kremlja, ki je več visokim uradnikom Bele hiše prepovedal vstop v Rusijo, kjer bo odslej še bolj omejeno tudi delovanje (zahodnih) nevladnih organizacij, bodo okrepile tudi vojno med zahodnimi in ruskimi mediji. Ni nujno, da bodo zahodni pri tem uspešnejši, saj Rusi skrbno spremljajo vsak flop, ki se zgodi zlasti vodilnim ameriškim mainstream medijem. Zadnji primer, ki je star komaj dva dni, je prokremeljski Russia Today spretno izkoristil: New York Times je namreč objavil neverjetno bizaren, skorajda bolan članek o t.i. konsenzualnem incestu ozirma pravici staršev, da se poročijo s svojim otrokom. Seveda so Rusi komaj čakali na nov dokaz izrojenosti zahodne "liberalne demokracije". In vsaj tokrat se gre strinjati z - Rusi ...

18.04.2021 21:20
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   Russia Today   New York Post   New York   ZDA   incest   starši   otroci   liberalizem   Richard Morris

"Izrojeni liberalizem" je voda na mlin avtokratskim režimom, kjer proti zahodni kulturi in načinu življenja že leta in leta bijejo neusmiljeni boj.

Vprašanje t.i. konsenzualnega incesta je dobilo medijsko odmevnost na začetku tega meseca, ko je Američan iz New Yorka izrazil željo po poroki svojo hčerko in trdil, da gre za vprašanje njegove "individualne avtonomije". Ker mu newyorški matični urad ni želel izdati dovoljenja za takšno poroko, ki je v tej zvezni državi tako tudi kot povsod po svetu prepovedana oziroma nedovoljena, incest pa je večinoma tudi kaznivo dejanje, je prizadeti oče vložil tožbo in zahteval, da sodišče ugotovi, da je protiustavo preprečevati poroko med staršem in otrokom, če med njima za sklenitev zakonske zveze obstaja konsenz. New York Post, ki je poročal (vir) o tej bizarni zgodbi iz mesta, kjer je uradno priznano 31 spolov, si je točo kritik prislužil teden dni kasneje, ko je kot v posmeh vsej normalnosti objavil (vir) še poziv Richarda Morrisa, znanega avstralskega aktivista in advokata pravice do poroke med starši in otroki oziroma sorojenci (hollywoodski režiser in igralec Woody Allen je bil dolgo časa tarča ostrih kritik zaradi napol incestuoznga razmerja in poroke s Soon-Yi Previn, posvojenko svoje nekdanje žene Mie Farrow).

 

Izrojeni "liberalni duh" je tokrat očitno povsem ušel iz steklenice, ko je New York Post objavil članek kar v sugestivni, trdilni obliki "Konsenzualni incest bi moral biti dekriminaliziran, pravijo zagovornki". Glavni protagonost gibanja, ki zahteva dekriminalizicijo nečesa, kar je v človeški civilizaciji že od nekdaj prepoznano kot eden najhujših grehov oziroma moralno zavržnih dejanj, danes pa je kaznivo v takorekoč vseh državah sveta, Richard Morris, svojo idejo t.i. konsenzualnega incesta utemeljuje na varljivem prepričanju, da če med polnoletnima sorojencema oziroma staršem in polnoletnim otrokom obstaja želja oziroma soglasja po sklenitvi zakonske zveze, potem država nima pravice posegati v to njuno "svobodno voljo" in takšno poroko preprečiti, še manj pa opredeliti kot kaznivo dejanje.

 

 

New York Post, sobota, 17. aprila 2021: How low can you go? Ali greste lahko še nižje?

 

 

Seveda so bili odzivi na očitno sprevrženo manipulacijo s čustvi otrok siloviti. Vsak psiholog, psihoterapevt ali psihiater bo potrdil, da je izraz "konsenzualni incest" sam po sebi contradictio in adiecto, kajti otrok, ki izraža željo po poroki svojim staršem (ali sorojencem), je bil zagotovo žrtev zlorabe v otroštvu, ker v nasprotnem pri njem nikoli ne bi prišlo do takšne želje. "Konsenzualnega incesta" torej ne more biti, ker je incest sinonim najhujše možne zlorabe šibkejšega s strani močnejšega. Tega nočejo in ne želijo sprevideti aktivisti za t.i. enakost v zakonu, ki jih v Združenih državah ni tako malo; njihova mantra se zdaj glasi, da je prepoved takšnih porok vsaj tako nepravična, kot je bila nekoč prepoved homoseksualnih porok.

 

Keith Pullman, urednica bloga Full Marriage Equality, je za NYP povedala, da je absurdno, da se odrasel človek ne more poročiti s svojim staršem, če ga pa ljubi: "Istega človeka lahko pošljemo v vojno, lahko se zakreditira za več milijonov, upravlja s težkimi stroji, lahko je obsojen na smrt, lahko seksa s petimi tujci in se z enim od njih poroči, ne sme pa se sporazumno poročiti z nekom, ki ga ljubi?"

  

Nekoč liberalni New York Post je z objavo, v kateri simpatizira z Morrisom in njegovo bitko v več kot 60 državah sveta, kjer s svojimi somišljeniki poskuša dekriminalizirati "konseznualni incest", prestopil Rubikon spodobnosti in pristal v močvirju iliberalne anarhije in moralnega kaosa, kažejo odzivi, ki prihajajo iz različnih delov sveta. Posebej je takšen "izrojeni liberalizem" voda na mlin avtokratskim režimom, kjer proti zahodni kulturi in načinu življenja že leta in leta bijejo neusmiljeni boj, saj poskušajo Zahod prikazati kot dekadenten, pokvarjen, demoniziran in obsojen na propad. Zato bržkone ni čudno, da je uvodno newyorško bizarno zgodbo, ki je silovit pospešek dobila ravno zaradi objave v NYP, prvi povzel ruski provladni Russia Today (vir). Lepše priložnosti mu ne bi mogli dati za še en napad na "izrojeno zahodno liberalno demokracijo".

 

Seveda lahko razloge za takšno uredniško potezo New York Posta, ki bi lahko tudi koga odnesla s položaja, tudi povsem racionalno, celo logično pojasnimo: medij obupno potrebuje javno pozornost, bralce oziroma spletne uporabnike, zato izkoristi vsako, še tako abotno priložnost, ki se ponudi ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
14
Ruski imperializem (2. del): "Zahod mora Rusijo ustaviti v Ukrajini in jo privesti do razpada, kajti le tako bo mogoče ustaviti rusko agresivnost"
16
14.05.2022 21:10
V drugem delu prispevka bomo predstavili tezo o dolgoročni umiritvi Rusije, ki se zdi ta hip morda marsikomu nezaslišana, vendar ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Ruski imperializem (1. del): Putinovi generali na fronto v Ukrajino kot topovsko hrano pošiljajo pripadnike etničnih manjšin
15
13.05.2022 20:06
Ruska federacija je po razpadu Sovjetske zveze še naprej imperij, ki si podreja številne manjše narode, ki bi sami po sebi raje ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Slovenija, moja socialna država: Stopnja dohodkovne neenakosti pri nas je še vedno med najnižjimi na svetu
4
06.05.2022 23:00
Ali je Slovenija socialna država, kot piše v ustavi? Seveda na to vprašanje ne moremo oblikovati enoznačnega odgovora. Verjetno ... Več.
Piše: Bine Kordež
Illegal Pakistani migrants fomenting extremism and security challenges in Europe
12
04.05.2022 21:16
The unchecked illegal migration from Pakistan to Europe during the past few decades has turned into a security and law order ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
O imperializmu in rašizmu: Ruska agresija na "manjvredno" Ukrajno ima predvsem kulturni kontekst
27
03.05.2022 21:11
Rusija je napadla Ukrajino iz razlogov, ki niso odvisni od Putina, Zelenskega, zveze NATO ali česa podobnega. V ozadju je precej ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Tudi po zadnjih volitvah razmerje med levico in desnico ostaja pri 60 : 40 v korist levice
30
28.04.2022 23:00
Tudi zadnje parlamentarne volitve so potrdile, da je slovensko volilno telo nekoliko bolj nagnjeno v levo. Seštevek glasov ... Več.
Piše: Uredništvo
Zgodovinska zmaga, zgodovinski poraz in zgodovinska priložnost za rdeče-črno koalicijo
33
25.04.2022 06:55
Nedeljske volitve so presenetile trikrat: s prepričljivo prednostjo zmagovalne stranke pred konkurenco, z visoko volilno ... Več.
Piše: Uredništvo
Časi so prekleto resni: Slovenska industrija pred energetsko, oskrbovalno in politično krizo
15
11.04.2022 23:45
Na nedavnem vrhu gospodarstva na Brdu pri Kranju, ki se je odvijal 23. marca, je bilo slišati veliko pozitivnega in lepega o ... Več.
Piše: Mark Stemberger
Vojna v Ukrajini in žrtve min: Pobuda slovenski vladi in vsem slovenskim političnim strankam
5
07.04.2022 19:00
Generalni sekretar OZN Antonio Guterres je pred dnevi opozoril, da bodo potrebna desetletja, da se v Ukrajini odstranijo vse ... Več.
Piše: Božo Cerar
"Čas je, da naredimo vse, da bodo vojni zločini ruske vojske zadnja manifestacija tega zla na zemlji."
24
04.04.2022 18:15
Ponedeljkovi prizori iz Buče, ki so šokirali svet, dokazujejo, da so bili strahovi pred Putinovi vojnimi zločini upravičeni. In ... Več.
Piše: Uredništvo
Putinovi prsti v balkanskem kotlu: Ali se v Bosni in Hercegovini kuha nova vojna?
22
01.04.2022 19:00
Ugibanja, ali bo v Bosni in Hercegovini ponovno izbruhnilo nasilje, se bodo po nedeljskih predsedniških volitvah v Srbiji, kjer ... Več.
Piše: Uredništvo
Diskriminacija na nacionalki: RTV Slovenija v predvolilnih soočenjih še vedno ločuje parlamentarne in neparlamentarne stranke
24
31.03.2022 19:00
Volitve so pred vrati, sezona predvolilnih soočenj je na vrhuncu, na javni RTV Slovenija pa imajo ponovno težave s tolmačenjem ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Dosje ruski oligarhi v Sloveniji (1): Slovenska industrija jekla in sprenevedanje družine Zubitski
15
30.03.2022 11:00
Zgodba o Slovenski industriji jekla (SIJ), za katero stoji ruska družina Zubitski, si brez dvoma zasluži pozornost medijev in ... Več.
Piše: Uredništvo
Bitka za resnico: Tri največje ruske medijske laži v informacijski vojni z Ukrajino
18
24.03.2022 00:30
Putinova resnica o vojni v Ukrajini je na ruskih tleh povsem dominantna, saj zelo malo Rusov razume tuje jezike, še manj pa jih ... Več.
Piše: Uredništvo
Brez panike, slovenski pokojninski sistem ne bo bankrotiral!
8
21.03.2022 21:36
V medijih pa tudi v strokovni literaturi skoraj dnevno prebiramo prispevke o skorajšnjem razpadu našega pokojninskega sistema. ... Več.
Piše: Bine Kordež
Balkanski sod smodnika: "Dodik je pripravljen razglasiti neodvisnost Republike Srbske in po modelu Donecka in Luganska poklicati Rusijo na pomoč."
14
17.03.2022 23:30
Rusija bo obtičala v Ukrajini in zato išče rešitev, da se izvleče na način, da sproži nov konflikt v Bosni in Hercegovini. Tako ... Več.
Piše: Uredništvo
Putin se pripravlja na obleganje Kijeva, obenem pa išče svoje naslednje žrtve kot tudi zaveznike
28
13.03.2022 23:59
Slabše ko gre ruski armadi v Ukrajni, večje so frustracije Kremlja in hujša je propagandna vojna Putinovega režima. Takšen je ... Več.
Piše: Uredništvo
China-Pakistan Nuclear Pact: Pakistan already has about 165 nuclear warheads
12
11.03.2022 20:00
The China-Pakistan nuclear cooperation started in 1986 with the construction of nuclear power plants in Pakistan constructed ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Sodba v imenu ljudstva: Umik izjave
0
08.03.2022 12:00
Skladno s sodbo Višjega sodišča v Ljubljani v zadevi Igor Funa zoper NSM, neodvisni spletni medij, d.o.o., ki se nanaša na sodbo ... Več.
Piše: Uredništvo
Epoha Angele Merkel: Prizorišče je treba zapustiti, ko si na vrhu
11
04.03.2022 22:00
Ves čas je bila zadržana, previdna in nikoli ni prehitevala svoje sence. Zraven tega je bila moralna avtoriteta v času težkih ... Več.
Piše: Milan Jazbec
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Studio Štefančič: Junak našega časa ali dobro naoljen sistem fatalnega enoumja?
Pavle Okorn
Ogledov: 4.207
02/
Golobov poskus konsolidacije levičarskih in kakor liberalnih strank v LDS 2.0 se bo končal podobno klavrno kot epilog v Frankensteinu
Ana Jud
Ogledov: 2.426
03/
Vzporedni mehanizem tranzicijske Slovenije: Če želiš izvedeti resnico, moraš slediti denarju
Tomaž Vernik
Ogledov: 1.803
04/
Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov.
Robert Klun
Ogledov: 1.547
05/
Ruski imperializem (2. del): "Zahod mora Rusijo ustaviti v Ukrajini in jo privesti do razpada, kajti le tako bo mogoče ustaviti rusko agresivnost"
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.462
06/
Če ne verjamete v nič, se tudi borili ne boste za nič
Miha Burger
Ogledov: 1.163
07/
Ruski imperializem (1. del): Putinovi generali na fronto v Ukrajino kot topovsko hrano pošiljajo pripadnike etničnih manjšin
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.367
08/
Kako končati vojno izčrpavanja v Ukrajini
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.109
09/
Šefa NIJZ ne menjajo predsedniki vlad, zato bi bilo najbolje, dragi gospod Robert Golob, da ta vaš spodrsljaj čim prej pozabimo!
Milan Krek
Ogledov: 2.206
10/
Tektonski premiki na severu: Švedski in finski vstop v NATO dokazuje, da zavezništvo niti slučajno ni "klinično mrtvo"
Božo Cerar
Ogledov: 349