Razkrivamo

"Konsenzualni incest": Voda na mlin protizahodni propagandi o izrojenem liberalizmu

Najnovejše sankcije proti Rusiji, ki jih je sprejela aministracija Josepha Bidena in takojšnji odgovor Kremlja, ki je več visokim uradnikom Bele hiše prepovedal vstop v Rusijo, kjer bo odslej še bolj omejeno tudi delovanje (zahodnih) nevladnih organizacij, bodo okrepile tudi vojno med zahodnimi in ruskimi mediji. Ni nujno, da bodo zahodni pri tem uspešnejši, saj Rusi skrbno spremljajo vsak flop, ki se zgodi zlasti vodilnim ameriškim mainstream medijem. Zadnji primer, ki je star komaj dva dni, je prokremeljski Russia Today spretno izkoristil: New York Times je namreč objavil neverjetno bizaren, skorajda bolan članek o t.i. konsenzualnem incestu ozirma pravici staršev, da se poročijo s svojim otrokom. Seveda so Rusi komaj čakali na nov dokaz izrojenosti zahodne "liberalne demokracije". In vsaj tokrat se gre strinjati z - Rusi ...

18.04.2021 21:20
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   Russia Today   New York Post   New York   ZDA   incest   starši   otroci   liberalizem   Richard Morris

"Izrojeni liberalizem" je voda na mlin avtokratskim režimom, kjer proti zahodni kulturi in načinu življenja že leta in leta bijejo neusmiljeni boj.

Vprašanje t.i. konsenzualnega incesta je dobilo medijsko odmevnost na začetku tega meseca, ko je Američan iz New Yorka izrazil željo po poroki svojo hčerko in trdil, da gre za vprašanje njegove "individualne avtonomije". Ker mu newyorški matični urad ni želel izdati dovoljenja za takšno poroko, ki je v tej zvezni državi tako tudi kot povsod po svetu prepovedana oziroma nedovoljena, incest pa je večinoma tudi kaznivo dejanje, je prizadeti oče vložil tožbo in zahteval, da sodišče ugotovi, da je protiustavo preprečevati poroko med staršem in otrokom, če med njima za sklenitev zakonske zveze obstaja konsenz. New York Post, ki je poročal (vir) o tej bizarni zgodbi iz mesta, kjer je uradno priznano 31 spolov, si je točo kritik prislužil teden dni kasneje, ko je kot v posmeh vsej normalnosti objavil (vir) še poziv Richarda Morrisa, znanega avstralskega aktivista in advokata pravice do poroke med starši in otroki oziroma sorojenci (hollywoodski režiser in igralec Woody Allen je bil dolgo časa tarča ostrih kritik zaradi napol incestuoznga razmerja in poroke s Soon-Yi Previn, posvojenko svoje nekdanje žene Mie Farrow).

 

Izrojeni "liberalni duh" je tokrat očitno povsem ušel iz steklenice, ko je New York Post objavil članek kar v sugestivni, trdilni obliki "Konsenzualni incest bi moral biti dekriminaliziran, pravijo zagovornki". Glavni protagonost gibanja, ki zahteva dekriminalizicijo nečesa, kar je v človeški civilizaciji že od nekdaj prepoznano kot eden najhujših grehov oziroma moralno zavržnih dejanj, danes pa je kaznivo v takorekoč vseh državah sveta, Richard Morris, svojo idejo t.i. konsenzualnega incesta utemeljuje na varljivem prepričanju, da če med polnoletnima sorojencema oziroma staršem in polnoletnim otrokom obstaja želja oziroma soglasja po sklenitvi zakonske zveze, potem država nima pravice posegati v to njuno "svobodno voljo" in takšno poroko preprečiti, še manj pa opredeliti kot kaznivo dejanje.

 

 

New York Post, sobota, 17. aprila 2021: How low can you go? Ali greste lahko še nižje?

 

 

Seveda so bili odzivi na očitno sprevrženo manipulacijo s čustvi otrok siloviti. Vsak psiholog, psihoterapevt ali psihiater bo potrdil, da je izraz "konsenzualni incest" sam po sebi contradictio in adiecto, kajti otrok, ki izraža željo po poroki svojim staršem (ali sorojencem), je bil zagotovo žrtev zlorabe v otroštvu, ker v nasprotnem pri njem nikoli ne bi prišlo do takšne želje. "Konsenzualnega incesta" torej ne more biti, ker je incest sinonim najhujše možne zlorabe šibkejšega s strani močnejšega. Tega nočejo in ne želijo sprevideti aktivisti za t.i. enakost v zakonu, ki jih v Združenih državah ni tako malo; njihova mantra se zdaj glasi, da je prepoved takšnih porok vsaj tako nepravična, kot je bila nekoč prepoved homoseksualnih porok.

 

Keith Pullman, urednica bloga Full Marriage Equality, je za NYP povedala, da je absurdno, da se odrasel človek ne more poročiti s svojim staršem, če ga pa ljubi: "Istega človeka lahko pošljemo v vojno, lahko se zakreditira za več milijonov, upravlja s težkimi stroji, lahko je obsojen na smrt, lahko seksa s petimi tujci in se z enim od njih poroči, ne sme pa se sporazumno poročiti z nekom, ki ga ljubi?"

  

Nekoč liberalni New York Post je z objavo, v kateri simpatizira z Morrisom in njegovo bitko v več kot 60 državah sveta, kjer s svojimi somišljeniki poskuša dekriminalizirati "konseznualni incest", prestopil Rubikon spodobnosti in pristal v močvirju iliberalne anarhije in moralnega kaosa, kažejo odzivi, ki prihajajo iz različnih delov sveta. Posebej je takšen "izrojeni liberalizem" voda na mlin avtokratskim režimom, kjer proti zahodni kulturi in načinu življenja že leta in leta bijejo neusmiljeni boj, saj poskušajo Zahod prikazati kot dekadenten, pokvarjen, demoniziran in obsojen na propad. Zato bržkone ni čudno, da je uvodno newyorško bizarno zgodbo, ki je silovit pospešek dobila ravno zaradi objave v NYP, prvi povzel ruski provladni Russia Today (vir). Lepše priložnosti mu ne bi mogli dati za še en napad na "izrojeno zahodno liberalno demokracijo".

 

Seveda lahko razloge za takšno uredniško potezo New York Posta, ki bi lahko tudi koga odnesla s položaja, tudi povsem racionalno, celo logično pojasnimo: medij obupno potrebuje javno pozornost, bralce oziroma spletne uporabnike, zato izkoristi vsako, še tako abotno priložnost, ki se ponudi ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
14
Has the count down begun for Tik Tok in the U.S.?
4
05.12.2022 22:00
Is Tik Tok on its way out from United States? Perhaps yes, should Republican Congressmen find adequate information that the ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Spolnih zlorab osumljeni pater Rupnik, dvoličnost jezuitskega papeža in posebni vatikanski odposlanec za Slovenijo
20
04.12.2022 23:15
Neverjetno naključje, toda prav v dneh, ko se je v Ljubljani mudil Andrew Small, papežev posebni odposlanec za preiskovanje ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ruske paravojaške skupine: Psihopati z macolo, neonacisti in obsojeni kriminalci
17
04.12.2022 00:30
Skupina Wagner ni edina ruska paravojaška skupina, je pa največja in najbolj razvpita. Ustanovljena je bila, da bi vojaško ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
O višini javnega dolga in obrestnih merah v času krize
8
22.11.2022 23:00
Po višini dolga je Slovenija sicer še vedno pod povprečjem Evropske unije, vendar se moramo zavedati, da smo kot majhna država ... Več.
Piše: Bine Kordež
Sprehod po Ljubljani: Kot v prestolnici ponosne socialistične republike, ki se skoraj sramuje samostojnosti
25
21.11.2022 20:00
Slovenija je tako polarizirana, da se njeni prebivalci ne strinjamo več (?) niti o pomenu osamosvojitve. Mnenja so tako deljena, ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Rent-a-Pilot: China Hiring Retired Military Personnel from Western Countries
11
20.11.2022 22:49
Pressure is increasing for investigation from the United Kingdom, Australia and New Zealand against reported recruitment of ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Ramzan Kadirov, najljubši Putinov zasebni morilec na daljinsko upravljanje
9
16.11.2022 22:45
Ramzan Ahmatovič Kadirov je formalno predsednik Republike Čečenije, ki je formalno del Rusije. Rad ima medijsko pozornost in ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Predsednica je rojena: Ponovna zmaga ideologije s potencialno lučko na koncu tunela
38
14.11.2022 00:48
Dobili smo prvo predsednico države. Nataša Pirc Musar, ki jo je BBC sinoči označil kot Trumpovo odvetnico (ker je pred leti v ... Več.
Piše: Uredništvo
Zmagala bo Nataša Pirc Musar, Anže Logar ga je strateško polomil, ker ni pravočasno izstopil iz svoje stranke SDS
40
09.11.2022 19:00
Le nekaj dni pred odločilnim krogom predsedniških volitev je tehtnica na strani Nataša Pirc Musar, ki za razliko od ... Več.
Piše: Uredništvo
Rowan Atkinson: Proti sovražnemu govoru se moramo boriti s še več svobode govora!
21
30.10.2022 21:15
Do netolerance nimam tolerance! Proti sovražnemu govoru se ne bori s cenzuro ali represijo, ampak s še več svobode govora, je v ... Več.
Piše: Uredništvo
Bilo je nekoč v Muri: Kratka zgodba o dolgem in prav nič političnem umiranju neke tovarne
12
29.10.2022 22:59
Od propada Mure je minilo že kar nekaj let, vendar zgodbe o tej tovarni še živijo. Pogosto slišimo, da je znamenita pomurska ... Več.
Piše: Bine Kordež
Postmoderna banalnost zla: Putinovi ubijalci z daljinskim upravljalnikom
14
28.10.2022 20:00
Mednarodni kolektiv raziskovalnih novinarjev Bellingcat je razkril, da globoko v drobovju Glavnega računalniškega centra ruskih ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Russia, China's new gas station: Xi wants to buy oil from Putin at a cheaper rate
6
21.10.2022 21:00
China has been stockpiling cheap oil to build up its strategic reserves. It has found Russia as an ideal source from where it ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Genialna logika Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport: 3 x nezakonito = zakonito!
6
18.10.2022 20:30
V medijih smo doslej že prebirali, kako se Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) spreneveda, ko dobi vprašanja, ... Več.
Piše: Uredništvo
Xi faces challenge of shrinking Chinese population as he goes for the third term
11
16.10.2022 21:00
President Xi Jinping faces the real threat of a shrinking Chinese population as he gears up to accept a third term of power and ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Posledice vojne v Ukrajini so že dosegle rusko družbo in nikakor niso nedolžne
10
15.10.2022 21:20
Tisti ruski mediji, ki so še uspeli ohraniti nekaj neodvisnosti, poročajo o različnih posledicah vojne v Ukrajini za rusko ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Hiperprodukcija elite: Države, ki ustvarjajo visoko izobražene, a zafrustrirane in razočarane mlade ljudi, same silijo v težave!
8
07.10.2022 23:00
Problem prekomerne proizvodnje elite in ohranjanje razmeroma visokega števila vpisnih mest na suficitarnih študijskih programih ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Kje so realne poti za zmanjševanje neenakosti pri nas?
11
05.10.2022 19:55
Dohodkovna in premoženjska neenakost prebivalstva je vsekakor ena izmed najbolj izpostavljenih slabih strani sodobnega sveta. ... Več.
Piše: Bine Kordež
G7 Plans for New Global Infrastructure Initiative to Challenge China’s Belt and Road Initiative
8
03.10.2022 20:30
China has tried to project itself as a helping hand for developing countries in matters of infrastructure and economic ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Skoraj izgubljena vojna: Ali Putin lahko konča vojno v Ukrajini in ohrani oblast v Rusiji?
16
01.10.2022 23:59
Putin se je z napadom na Ukrajino pošteno zaplezal in v tej vojni skoraj ne more več zmagati. Vsaj s konvencionalnim orožjem ne. ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Spolnih zlorab osumljeni pater Rupnik, dvoličnost jezuitskega papeža in posebni vatikanski odposlanec za Slovenijo
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.810
02/
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.836
03/
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
Denis Poniž
Ogledov: 2.273
04/
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.668
05/
Rusija je država, ki podpira terorizem
Božo Cerar
Ogledov: 1.198
06/
Ruske paravojaške skupine: Psihopati z macolo, neonacisti in obsojeni kriminalci
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.071
07/
Mediatorjev vodnik do miru v Ukrajini
Jeffrey Sachs
Ogledov: 690
08/
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.065
09/
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.037
10/
Politične usmeritve: Bizarno je, da aktualna politika s politizacijo zasleduje depolitizacijo
Tilen Majnardi
Ogledov: 478