Razkrivamo

"Konsenzualni incest": Voda na mlin protizahodni propagandi o izrojenem liberalizmu

Najnovejše sankcije proti Rusiji, ki jih je sprejela aministracija Josepha Bidena in takojšnji odgovor Kremlja, ki je več visokim uradnikom Bele hiše prepovedal vstop v Rusijo, kjer bo odslej še bolj omejeno tudi delovanje (zahodnih) nevladnih organizacij, bodo okrepile tudi vojno med zahodnimi in ruskimi mediji. Ni nujno, da bodo zahodni pri tem uspešnejši, saj Rusi skrbno spremljajo vsak flop, ki se zgodi zlasti vodilnim ameriškim mainstream medijem. Zadnji primer, ki je star komaj dva dni, je prokremeljski Russia Today spretno izkoristil: New York Times je namreč objavil neverjetno bizaren, skorajda bolan članek o t.i. konsenzualnem incestu ozirma pravici staršev, da se poročijo s svojim otrokom. Seveda so Rusi komaj čakali na nov dokaz izrojenosti zahodne "liberalne demokracije". In vsaj tokrat se gre strinjati z - Rusi ...

18.04.2021 21:20
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   Russia Today   New York Post   New York   ZDA   incest   starši   otroci   liberalizem   Richard Morris

"Izrojeni liberalizem" je voda na mlin avtokratskim režimom, kjer proti zahodni kulturi in načinu življenja že leta in leta bijejo neusmiljeni boj.

Vprašanje t.i. konsenzualnega incesta je dobilo medijsko odmevnost na začetku tega meseca, ko je Američan iz New Yorka izrazil željo po poroki svojo hčerko in trdil, da gre za vprašanje njegove "individualne avtonomije". Ker mu newyorški matični urad ni želel izdati dovoljenja za takšno poroko, ki je v tej zvezni državi tako tudi kot povsod po svetu prepovedana oziroma nedovoljena, incest pa je večinoma tudi kaznivo dejanje, je prizadeti oče vložil tožbo in zahteval, da sodišče ugotovi, da je protiustavo preprečevati poroko med staršem in otrokom, če med njima za sklenitev zakonske zveze obstaja konsenz. New York Post, ki je poročal (vir) o tej bizarni zgodbi iz mesta, kjer je uradno priznano 31 spolov, si je točo kritik prislužil teden dni kasneje, ko je kot v posmeh vsej normalnosti objavil (vir) še poziv Richarda Morrisa, znanega avstralskega aktivista in advokata pravice do poroke med starši in otroki oziroma sorojenci (hollywoodski režiser in igralec Woody Allen je bil dolgo časa tarča ostrih kritik zaradi napol incestuoznga razmerja in poroke s Soon-Yi Previn, posvojenko svoje nekdanje žene Mie Farrow).

 

Izrojeni "liberalni duh" je tokrat očitno povsem ušel iz steklenice, ko je New York Post objavil članek kar v sugestivni, trdilni obliki "Konsenzualni incest bi moral biti dekriminaliziran, pravijo zagovornki". Glavni protagonost gibanja, ki zahteva dekriminalizicijo nečesa, kar je v človeški civilizaciji že od nekdaj prepoznano kot eden najhujših grehov oziroma moralno zavržnih dejanj, danes pa je kaznivo v takorekoč vseh državah sveta, Richard Morris, svojo idejo t.i. konsenzualnega incesta utemeljuje na varljivem prepričanju, da če med polnoletnima sorojencema oziroma staršem in polnoletnim otrokom obstaja želja oziroma soglasja po sklenitvi zakonske zveze, potem država nima pravice posegati v to njuno "svobodno voljo" in takšno poroko preprečiti, še manj pa opredeliti kot kaznivo dejanje.

 

 

New York Post, sobota, 17. aprila 2021: How low can you go? Ali greste lahko še nižje?

 

 

Seveda so bili odzivi na očitno sprevrženo manipulacijo s čustvi otrok siloviti. Vsak psiholog, psihoterapevt ali psihiater bo potrdil, da je izraz "konsenzualni incest" sam po sebi contradictio in adiecto, kajti otrok, ki izraža željo po poroki svojim staršem (ali sorojencem), je bil zagotovo žrtev zlorabe v otroštvu, ker v nasprotnem pri njem nikoli ne bi prišlo do takšne želje. "Konsenzualnega incesta" torej ne more biti, ker je incest sinonim najhujše možne zlorabe šibkejšega s strani močnejšega. Tega nočejo in ne želijo sprevideti aktivisti za t.i. enakost v zakonu, ki jih v Združenih državah ni tako malo; njihova mantra se zdaj glasi, da je prepoved takšnih porok vsaj tako nepravična, kot je bila nekoč prepoved homoseksualnih porok.

 

Keith Pullman, urednica bloga Full Marriage Equality, je za NYP povedala, da je absurdno, da se odrasel človek ne more poročiti s svojim staršem, če ga pa ljubi: "Istega človeka lahko pošljemo v vojno, lahko se zakreditira za več milijonov, upravlja s težkimi stroji, lahko je obsojen na smrt, lahko seksa s petimi tujci in se z enim od njih poroči, ne sme pa se sporazumno poročiti z nekom, ki ga ljubi?"

  

Nekoč liberalni New York Post je z objavo, v kateri simpatizira z Morrisom in njegovo bitko v več kot 60 državah sveta, kjer s svojimi somišljeniki poskuša dekriminalizirati "konseznualni incest", prestopil Rubikon spodobnosti in pristal v močvirju iliberalne anarhije in moralnega kaosa, kažejo odzivi, ki prihajajo iz različnih delov sveta. Posebej je takšen "izrojeni liberalizem" voda na mlin avtokratskim režimom, kjer proti zahodni kulturi in načinu življenja že leta in leta bijejo neusmiljeni boj, saj poskušajo Zahod prikazati kot dekadenten, pokvarjen, demoniziran in obsojen na propad. Zato bržkone ni čudno, da je uvodno newyorško bizarno zgodbo, ki je silovit pospešek dobila ravno zaradi objave v NYP, prvi povzel ruski provladni Russia Today (vir). Lepše priložnosti mu ne bi mogli dati za še en napad na "izrojeno zahodno liberalno demokracijo".

 

Seveda lahko razloge za takšno uredniško potezo New York Posta, ki bi lahko tudi koga odnesla s položaja, tudi povsem racionalno, celo logično pojasnimo: medij obupno potrebuje javno pozornost, bralce oziroma spletne uporabnike, zato izkoristi vsako, še tako abotno priložnost, ki se ponudi ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
14
Evropsko sodišče za človekove pravice: "V demokratični družbi je obvezno cepljenje otrok nujno"
12
06.05.2021 22:00
Obvezno cepljenje otrok ima prednost pred pravicami in svoboščinami staršev do neizpolnitve te obveznosti. Še več: država lahko ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Neenakost med ljudmi (4): Tisoč Slovencev ima v lasti dobro tretjino vsega premoženja pri nas
8
04.05.2021 22:32
Vsa podjetja v Sloveniji so bili na osnovi rezultatov v letu 2019 vredna okoli 65 milijard, od česar je 15 % v državni lasti, ... Več.
Piše: Bine Kordež
Kampanja proti družinskemu nasilju, ki je diskriminirala očete in spregledala žensko nasilje
18
30.04.2021 23:43
Kampanja, s katero so tri ženske organizacije, ki pomagajo ženskam v stiski oziroma žrtvam (družinskega) nasilja, poskušale ... Več.
Piše: Andrej Mertelj
Neenakost med ljudmi (3): V Sloveniji je distribucija plač ustrezna glede na ustvarjeno dodano vrednost
7
27.04.2021 23:00
Za Slovenijo lahko ocenimo, da je skupni obseg plačila zaposlenih približno v okviru ustvarjenih rezultatov v družbi, je pa ... Več.
Piše: Bine Kordež
Arabska pomlad (2011-2021): Desetletje tajnih operacij Zahoda v Siriji
14
26.04.2021 22:48
Desetletje po t.i. arabski pomladi, ki je Severni Afriki in Bližnjemu vzhodu, od Tunizije na zahodu, do Sirije na vzhodu, ... Več.
Piše: Shane Quinn
Davčne spremembe v času korone: Najbolje plačani bodo še profitirali, tisti z najnižjimi plačami pa bodo ostali na istem
2
25.04.2021 11:00
Ko gre za javne finance, se vlada, ki bi bila v normalnih razmerah silno previdna glede davčne politike, zdaj s primanjkljajem ... Več.
Piše: Bine Kordež
Neenakost med ljudmi (2): Zakaj bi višje plače negativno vplivale na donos na kapital in motivacijo lastnikov za vlaganja
9
20.04.2021 22:41
V Sloveniji smo v zadnjih dveh desetletjih ustvarjeno dodano vrednost delili v razmerju štiri petine za delo, petino za kapital. ... Več.
Piše: Bine Kordež
Neenakost med ljudmi (uvod): V Sloveniji je neenakost kljub vsemu še vedno med najmanjšimi na svetu
14
13.04.2021 22:00
Neenakost delitve premoženja in dohodkov med ljudmi je verjetno ena največjih težav (in stranpoti) sodobne družbe. Pri tem je ... Več.
Piše: Bine Kordež
Slovenska sprava: Izjava Slovenske akademije znanosti in umetnosti o spravi ob tridesetletnici samostojne slovenske države
35
07.04.2021 22:00
Ob tridesetletnici samostojne slovenske države je Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU) 15. marca 2021 objavila ... Več.
Piše: Uredništvo
Kako je teksaška šola v boju proti koronavirusu dosegla majhno, a pomembno zmago v pandemiji
14
06.04.2021 23:42
Ameriška online revija Education Week, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem je poročala o nadvse zanimivem primeru šole ... Več.
Piše: Marjana Škalič
Smrtonosni brazilski sev: Zakaj je 3. val tako nevaren in drugačen od prejšnji dveh?
23
05.04.2021 05:00
Uspešen spopad s prvim valom epidemije je vlado uspaval, zato je drugi val predolgo podcenjevala. Posledice so bile več kot ... Več.
Piše: Uredništvo
Dosje Slavko Gaber: Povratek zagrenjenega in nečimrnega LDS ideologa?
12
31.03.2021 22:20
Koga je nedavna neuspela interpelacija ministrice za šolstvo Simone Kustec najbolj zabolela? Gregorja Golobiča? Ne. Majo Makovec ... Več.
Piše: Uredništvo
Majhna revolucija pri novih pravopisnih pravilih: Novo mesto bo odslej mesto z veliko začetnico, marsikatera vas pa bo tudi večja
10
26.03.2021 22:40
Še slabe tri tedne naj bi tekla javna razprava o predlogih sprememb slovenskega pravopisa, vendar je še vedno nejasno, kdo ... Več.
Piše: Saška Štumberger
Pot do 2. svetovne vojne: Stalinova neuspešna prizadevanja za zavezništvo z Zahodom
26
19.03.2021 22:30
Zgodovina bi se precej drugače obrnila, če bi Velika Britanija in Francija spomladi 1939 pozitivno odgovorili na Stalinove ... Več.
Piše: Shane Quinn
Socialne kapice si vlada in poslanci doslej niso upali uvesti, morda bo tokrat drugače
5
15.03.2021 06:25
Vladni Svet za debirokratizacijo je pripravil zakonske spremembe za zmanjšanje administrativnih postopkov. Predloge je vlada ... Več.
Piše: Bine Kordež
Zakaj ne bom ustanovila nove stranke in zakaj mora biti desnica boljša in bolj demokratična, da ji bodo lahko ljudje zaupali
27
11.03.2021 07:00
Vsakič, ko se nismo upognili destruktivni politiki neke druge desne stranke, smo doživeli napade in podtikanja o levičarstvu, ... Več.
Piše: Ljudmila Novak
Kako je v javnosti najmanj znana Janševa ministrica Helena Jaklitsch tržaškim zamejcem mirno obrnila hrbet
7
03.03.2021 22:55
Kdo bi vedel, kakšne kriterije uporabljajo strokovne komisije, ki za Urad za Slovence po svetu in v zamejstvu ponujajo varčno ... Več.
Piše: Alenka Puhar
Janševo pismo predsednici Evropske komisije je tudi mini priročnik o slovenski tranziciji, s katero se Evropska unija zagotovo ne misli ukvarjati
8
28.02.2021 11:00
Pismo, ki ga je predsednik vlade Janez Janša v petek poslal predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen in v vednost tudi ... Več.
Piše: Uredništvo
Britansko-ameriške vezi s tretjim rajhom: Hitler je "narodni heroj, ki je rešil državo pred obupom in propadom"
14
26.02.2021 23:52
Churchillovo navdušenje nad Mussolinijem in urejenostjo fašistične Italije, nad gospodom Hitlerjem očarana britanska ... Več.
Piše: Shane Quinn
Ni res, da je "stara populacija" glavni razlog za to, da je Slovenija po smrtnosti zaradi Covid-19 v neslavnem svetovnem vrhu
11
17.02.2021 22:04
Prepričanje, da smo na drugem mestu na svetu (za Belgijo), ko gre za smrtnost zaradi Covid-19, ker imamo nadpovprečno staro ... Več.
Piše: Bine Kordež
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Pisma iz emigracije: O fašistih, komunistih in tudi tistih normalnih, ki trpimo vmes
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.260
02/
Polemika o "znamenjih": Pravičniški krik dobrih očetov in patriarhalne posvetovalnice za ženske
Simona Rebolj
Ogledov: 1.941
03/
Tukaj nisem zato, da bi me vi, janšisti in titoisti, ki ste vsi isti - Butalci, po glavici pobožali
Ana Jud
Ogledov: 1.428
04/
Where have all the communists gone, kam so vsi komunisti šli?
Keith Miles
Ogledov: 1.290
05/
Kampanja proti družinskemu nasilju, ki je diskriminirala očete in spregledala žensko nasilje
Andrej Mertelj
Ogledov: 1.248
06/
Evropsko sodišče za človekove pravice: "V demokratični družbi je obvezno cepljenje otrok nujno"
Žiga Stupica
Ogledov: 780
07/
Bi donirali Komisiji za preprečevanje korupcije 5 evrov preko SMS, da bi tako zagotovili njeno dejansko neodvisnost?
Miha Burger
Ogledov: 1.024
08/
Neenakost med ljudmi (4): Tisoč Slovencev ima v lasti dobro tretjino vsega premoženja pri nas
Bine Kordež
Ogledov: 838
09/
2. maj: Praznovanje ljubezni do dela, vrednote nad vrednotami!
Simona Rebolj
Ogledov: 1.088
10/
Neenakost med ljudmi (3): V Sloveniji je distribucija plač ustrezna glede na ustvarjeno dodano vrednost
Bine Kordež
Ogledov: 936