Razkrivamo

"Konsenzualni incest": Voda na mlin protizahodni propagandi o izrojenem liberalizmu

Najnovejše sankcije proti Rusiji, ki jih je sprejela aministracija Josepha Bidena in takojšnji odgovor Kremlja, ki je več visokim uradnikom Bele hiše prepovedal vstop v Rusijo, kjer bo odslej še bolj omejeno tudi delovanje (zahodnih) nevladnih organizacij, bodo okrepile tudi vojno med zahodnimi in ruskimi mediji. Ni nujno, da bodo zahodni pri tem uspešnejši, saj Rusi skrbno spremljajo vsak flop, ki se zgodi zlasti vodilnim ameriškim mainstream medijem. Zadnji primer, ki je star komaj dva dni, je prokremeljski Russia Today spretno izkoristil: New York Times je namreč objavil neverjetno bizaren, skorajda bolan članek o t.i. konsenzualnem incestu ozirma pravici staršev, da se poročijo s svojim otrokom. Seveda so Rusi komaj čakali na nov dokaz izrojenosti zahodne "liberalne demokracije". In vsaj tokrat se gre strinjati z - Rusi ...

18.04.2021 21:20
Piše: Uredništvo
Ključne besede:   Russia Today   New York Post   New York   ZDA   incest   starši   otroci   liberalizem   Richard Morris

"Izrojeni liberalizem" je voda na mlin avtokratskim režimom, kjer proti zahodni kulturi in načinu življenja že leta in leta bijejo neusmiljeni boj.

Vprašanje t.i. konsenzualnega incesta je dobilo medijsko odmevnost na začetku tega meseca, ko je Američan iz New Yorka izrazil željo po poroki svojo hčerko in trdil, da gre za vprašanje njegove "individualne avtonomije". Ker mu newyorški matični urad ni želel izdati dovoljenja za takšno poroko, ki je v tej zvezni državi tako tudi kot povsod po svetu prepovedana oziroma nedovoljena, incest pa je večinoma tudi kaznivo dejanje, je prizadeti oče vložil tožbo in zahteval, da sodišče ugotovi, da je protiustavo preprečevati poroko med staršem in otrokom, če med njima za sklenitev zakonske zveze obstaja konsenz. New York Post, ki je poročal (vir) o tej bizarni zgodbi iz mesta, kjer je uradno priznano 31 spolov, si je točo kritik prislužil teden dni kasneje, ko je kot v posmeh vsej normalnosti objavil (vir) še poziv Richarda Morrisa, znanega avstralskega aktivista in advokata pravice do poroke med starši in otroki oziroma sorojenci (hollywoodski režiser in igralec Woody Allen je bil dolgo časa tarča ostrih kritik zaradi napol incestuoznga razmerja in poroke s Soon-Yi Previn, posvojenko svoje nekdanje žene Mie Farrow).

 

Izrojeni "liberalni duh" je tokrat očitno povsem ušel iz steklenice, ko je New York Post objavil članek kar v sugestivni, trdilni obliki "Konsenzualni incest bi moral biti dekriminaliziran, pravijo zagovornki". Glavni protagonost gibanja, ki zahteva dekriminalizicijo nečesa, kar je v človeški civilizaciji že od nekdaj prepoznano kot eden najhujših grehov oziroma moralno zavržnih dejanj, danes pa je kaznivo v takorekoč vseh državah sveta, Richard Morris, svojo idejo t.i. konsenzualnega incesta utemeljuje na varljivem prepričanju, da če med polnoletnima sorojencema oziroma staršem in polnoletnim otrokom obstaja želja oziroma soglasja po sklenitvi zakonske zveze, potem država nima pravice posegati v to njuno "svobodno voljo" in takšno poroko preprečiti, še manj pa opredeliti kot kaznivo dejanje.

 

 

New York Post, sobota, 17. aprila 2021: How low can you go? Ali greste lahko še nižje?

 

 

Seveda so bili odzivi na očitno sprevrženo manipulacijo s čustvi otrok siloviti. Vsak psiholog, psihoterapevt ali psihiater bo potrdil, da je izraz "konsenzualni incest" sam po sebi contradictio in adiecto, kajti otrok, ki izraža željo po poroki svojim staršem (ali sorojencem), je bil zagotovo žrtev zlorabe v otroštvu, ker v nasprotnem pri njem nikoli ne bi prišlo do takšne želje. "Konsenzualnega incesta" torej ne more biti, ker je incest sinonim najhujše možne zlorabe šibkejšega s strani močnejšega. Tega nočejo in ne želijo sprevideti aktivisti za t.i. enakost v zakonu, ki jih v Združenih državah ni tako malo; njihova mantra se zdaj glasi, da je prepoved takšnih porok vsaj tako nepravična, kot je bila nekoč prepoved homoseksualnih porok.

 

Keith Pullman, urednica bloga Full Marriage Equality, je za NYP povedala, da je absurdno, da se odrasel človek ne more poročiti s svojim staršem, če ga pa ljubi: "Istega človeka lahko pošljemo v vojno, lahko se zakreditira za več milijonov, upravlja s težkimi stroji, lahko je obsojen na smrt, lahko seksa s petimi tujci in se z enim od njih poroči, ne sme pa se sporazumno poročiti z nekom, ki ga ljubi?"

  

Nekoč liberalni New York Post je z objavo, v kateri simpatizira z Morrisom in njegovo bitko v več kot 60 državah sveta, kjer s svojimi somišljeniki poskuša dekriminalizirati "konseznualni incest", prestopil Rubikon spodobnosti in pristal v močvirju iliberalne anarhije in moralnega kaosa, kažejo odzivi, ki prihajajo iz različnih delov sveta. Posebej je takšen "izrojeni liberalizem" voda na mlin avtokratskim režimom, kjer proti zahodni kulturi in načinu življenja že leta in leta bijejo neusmiljeni boj, saj poskušajo Zahod prikazati kot dekadenten, pokvarjen, demoniziran in obsojen na propad. Zato bržkone ni čudno, da je uvodno newyorško bizarno zgodbo, ki je silovit pospešek dobila ravno zaradi objave v NYP, prvi povzel ruski provladni Russia Today (vir). Lepše priložnosti mu ne bi mogli dati za še en napad na "izrojeno zahodno liberalno demokracijo".

 

Seveda lahko razloge za takšno uredniško potezo New York Posta, ki bi lahko tudi koga odnesla s položaja, tudi povsem racionalno, celo logično pojasnimo: medij obupno potrebuje javno pozornost, bralce oziroma spletne uporabnike, zato izkoristi vsako, še tako abotno priložnost, ki se ponudi ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
14
Odnosi med Italijo in Slovenijo so odlični in tako dobro uveljavljeni, da so odporni tudi na menjave vlad
3
31.05.2023 20:30
Naš italijanski sodelavec Valerio Fabbri je pred dnevi v prilogi Scenari, ki izhaja kot del rimskega dnevnika Domani, objavil ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
China's debt diplomacy is facing pushback in Central Asia
5
28.05.2023 19:00
After the initial euphoria, Chinas relations with the Central Asian countries are losing traction as the local population is ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Evtanazija ali evgenika? Kaj lahko pomeni dobra smrt* v neoliberalnem obdobju človeštva
16
24.05.2023 20:59
Začelo se je zbiranje podpisov za podporo novemu zakonu, ki ga v slovenski zakonodaji še nimamo: o zakonu o pomoči pri ... Več.
Piše: Milan Krek
Borut Pahor kritično o ukinitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja
30
18.05.2023 17:15
Na zadnje ideološke poteze vlade Roberta Goloba, ki je pred volitvami obljubljala depolitizacijo, zdaj pa počne ravno nasprotno, ... Več.
Piše: Uredništvo
Parlamentarne volitve v Grčiji: Negotovost kot še nikoli
10
17.05.2023 19:00
Konec tedna, natančneje 21. maja, čakajo Grčijo parlamentarne volitve, ki bodo v več pogledih prelomne. Javnomnenjske raziskave ... Več.
Piše: Tomi Dimitrovski
Beijing's new anti-spying rules could put to jail any foreign citizen living in China
8
16.05.2023 22:00
The international community is wary of Chinas latest amendments to its anti-espionage legislation that comes into effect from ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Despite likely losses, China has an interest to fund Pakistani rail network
10
09.05.2023 20:45
Putting economics on its head, China is readying to launch an ambitious USD 58 billion rail network in Pakistan, whose rationale ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Anonimka Alešu Šabedru očita, da ogroža več kot 60 milijonov evrov evropskega denarja
9
07.05.2023 20:00
Razmere v zdravstvu se bodo očitno še bolj zaostrile, do dramatičnih dogodkov naj bi prišlo že prihodnji mesec, opozarjajo naši ... Več.
Piše: Uredništvo
Kremelj je padel? Kdo je odgovoren za domnevni "atentat" na Putina in zakaj je to storil
13
04.05.2023 09:20
Natančna analiza posnetkov domnevnega ukrajinskega napada z dronoma na Kremelj, kjer je sicer uradna rezidenca ruskega ... Več.
Piše: Uredništvo
Nekdanji italijanski zunanji minister Luigi Di Maio kot predstavnik evropske diplomacije v zalivskih državah
14
02.05.2023 20:00
Visoki predstavnik za zunanje zadeve Evropske unije Josep Borrell je predstavnikom vlad 27 držav članic Unije pisal, da je ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Ameriška gerontokracija: Vladavina starejših v ZDA kot garancija prihodnosti zahodnega sveta?
12
28.04.2023 20:15
V Združenih državah so vedno bolj prisotni dvomi o napovedani ponovni kandidaturi Joeja Bidna. Izgleda, da osemdesetletni ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Izstop Nemčije iz rabe jedrske energije in mizantropija velikih okoljevarstvenih organizacij
22
23.04.2023 19:04
Trenutek slavja nemških Zelenih in velikih mednarodnih okoljevarsvetnih organizacij ob odklopu zadnjih treh nemških jedrskih ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
China - EU relations to deteriorate as Putin ignores Xi's mediation
6
22.04.2023 00:00
The European Commission President, Ursula von der Leyen, and French President, Emmanuel Macron, are trying to change Chinas ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Emergence of New Global Industrial Supply Chain : Limitation of China - Russia Trade Cooperation
13
16.04.2023 19:00
Analysts and observers across the world are anticipating about the shape and form the new global industrial supply chain would ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Finska v zvezi NATO je še en dokaz Putinovih političnih napak
13
12.04.2023 19:33
Vojna v Ukrajini je privedla do širitve zveze NATO. Na bojišču ni končnega izida, ki bi pomenil pogajanja s Kijevom in ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Cene električne energije v Evropi letijo v nebo predvsem zaradi trgovcev in špekulantov z električno energijo
21
11.04.2023 23:59
Leto 2022 je vsekakor zaznamovala energetska kriza. Cene električne energije so pričele naraščati že konec leta 2021, z rusko ... Več.
Piše: Bine Kordež
Zloraba neke naravne nesreče: Četrt stoletja po velikonočnem potresu v Zgornjem Posočju (1998)
11
10.04.2023 21:00
Pred skoraj natanko četrt stoletja, na velikonočno nedeljo, 12. aprila 1998, pet minut pred poldnevom, je Zgornje Posočje ... Več.
Piše: Siniša Germovšek
Shrinking Beijing, Shanghai, Hong Kong populations worsen demographic crisis in China
10
04.04.2023 21:00
Younger generation of Chinese does not find giving birth as inevitability. China therefore recorded a population decline for the ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Pozabite na drugi blok jedrske elektrarne v Krškem, vladno koalicijo so očitno potiho prevzeli špekulativni interesi
18
29.03.2023 00:55
Kdo se igra s projektom drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem? Če ste mislili, da bo oblast vsaj v tem primeru ravnala ... Več.
Piše: Uredništvo
Uničevanje izvoznega potenciala IZUM-a pod pokroviteljstvom Direktorata za znanost na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije
6
27.03.2023 21:20
Na današnji dan pred petimi leti je vodilni avtor sistemov COBISS in SICRIS, pobudnik ustanovitve in dolgoletni direktor IZUM-a ... Več.
Piše: Tomaž Seljak
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Dokler se novinarji in uredniki ne bodo uprli politikom, se bo politizacija medijev mirno nadaljevala
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.004
02/
Sončna kraljica
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.426
03/
Paradigma revščine ali zakaj bodo naši vnuki morda plavali čez Sredozemlje na jug
Andraž Šest
Ogledov: 1.964
04/
Kam pelje Logarjeva "platformizacija" volilnega kapitala?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.709
05/
Neracionalna, fanatična bitka za slovenski Bahmut po imenu RTV Slovenija
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.304
06/
Ameriške vojne in dolžniška kriza: "Biti sovražnik Združenih držav je nevarno, toda biti prijatelj je usodno"
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.314
07/
Vatikanska diplomacija: Bolj kot Zahodu je papež glede vojne v Ukrajini blizu stališčem Brazilije, Indije ali Kitajske
Božo Cerar
Ogledov: 1.123
08/
Evtanazija ali evgenika? Kaj lahko pomeni dobra smrt* v neoliberalnem obdobju človeštva
Milan Krek
Ogledov: 1.068
09/
China's debt diplomacy is facing pushback in Central Asia
Valerio Fabbri
Ogledov: 420
10/
Borut Pahor kritično o ukinitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja
Uredništvo
Ogledov: 2.155