Komentar

Sem že čipirana, pardon, cepljena!

Prejšnji torek pozno zvečer so me poklicali iz Zdravstvenega zavoda Zdravje in me povabili na cepljenje. Nisem oklevala. Že naslednjega dne sem dobesedno poletela tja. Cepivo? Johnson&Johnson, pove starejša zdravnica in me razveseli z informacijo, da je pri tem proizvajalcu en odmerek dovolj. Zadovoljno slečem pulover, zaviham prepoteno srajco ter nastavim svojo mehko ročico. Pik - in zadeva je opravljena: Dobila sem čip in password, vse v kompletu.

12.05.2021 04:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   covid-19   cepljenje   Oliver Sacks   Bill Gates   David Icke   reptili   svetovna elita   teorija zarote

O cepljenju proti virusu korone kroži veliko teorij in ena je bolj zarotniška od druge. Najljubša mi je trditev, kako cepivo vsebuje razpršene nanodelce, ki se v telesu sestavijo v čip, ta pa človeka nadzoruje in iz njega napravi sužnja svetovnih elit.

Rada imam lekarne. Bela sterilnost mi neskončno diši. Radovedna sem kot slavni, zdaj žal že pokojni nevrolog Oliver Sacks, ki je vse, kar je predpisal pacientom, prej poskusil tudi sam - da je na lastni koži spoznal učinek. Znanje je vešče in hkrati poljudno zapisoval, zato so njegove knjige dragoceno branje, ne samo učno, ampak nekatere tudi leposlovno. Priporočam. Še posebej hordi nasprotnikov cepljenja. Morda pa koga doleti razsvetljenje, da je farmacija - ki kuje vrtoglave dobičke -, v osnovi tukaj zato, da nas zdravi, ne pa zato, da bi nas ubijala (v kolikor je ne zlorabljamo).

 

O cepljenju proti virusu korone kroži veliko teorij in ena je bolj zarotniška od druge. Najljubša mi je trditev, kako cepivo vsebuje razpršene nanodelce, ki se v telesu sestavijo v čip, ta pa človeka nadzoruje in iz njega napravi sužnja svetovnih elit. Imen elit zarotniki ne vedo povedati, a kot največji hudobec se ves čas omenja Bill Gates, soustanovitelj Microsofta, ki se je natolcevanj že toliko naposlušal, da sedaj tudi sam zbija šale na svoj račun.

 

Pisatelj David Icke bi hitro dodal, da so elite v resnici v človeške podobe zamaskirani reptili iz vesolja, ki se prehranjujejo s krvjo nedolžnih otrok. Res je, da otroci tudi v Evropski uniji množično izginjajo in njihove usode ostajajo neznanka. Za Ickove vernike je to že kredibilen dokaz teorije o reptilih iz vesolja, med katere naj bi sodila tudi angleška kraljeva družina ter vrsta političnih obrazov, recimo Hillary Clinton. Kdo ve, kakšno diagnozo bi Sacks postavil Icku. In morda mu jo tudi je, a kljub brskanju nisem našla ničesar o tem.

 

Tako kot obstajajo množice, ki verjamejo v reptile iz vesolja, obstajajo tudi množice, ki se oklepajo trditev, da cepiva povzročajo avtizem. V zadnjem letu, odkar se mediji ukvarjajo s korono, je avtizem izginil, kakor da bi bil ozdravljen, kot takšnemu pa več ni vredno namenjati pozornosti. Tudi ošpicam več ne namenjamo pozornosti, saj smo jih pred leti izkoreninili in postanejo aktualne le, če se ponovno pojavijo. Žal se pojavljajo vse pogosteje, saj precepljenost v Sloveniji in na celem Zahodu pada, ker teorije o domnevni škodi, ki naj bi jo povzročala cepiva, postajajo čedalje večje. Ljudje si preprosto ne dajo dopovedati, da je avtizem obstajal že pred desetletji, a takrat starši nenavadnemu obnašanju otrok niso dajali toliko pozornosti, ker so bili okupirani z življenjsko nevarnimi boleznimi, kot so ravno ošpice.

 

Čeprav smo ga podcenjevali in se celo šalili, se je izkazalo, da je tudi virus korone življenjsko nevaren. Ker sem cepljena proti vsemu, mi je samoumevno tudi cepljenje proti koroni. A noč po cepljenju je bila vse prej kot prijetna. Stisnila me je vročina. Čeprav sem pod debelo odejo drgetala kot puding iz želeja. Vse me je bolelo in simptomi so bili podobni gripici. Ne veliki in nevarni gripi, ampak majhni nesramni gripici. Ta zoprnica, ki sem jo uspešno blažila z Lekofusinom, je trajala slabih pet dni, nato pa je izzvenela. Sedaj je tam, kjer so mi v roko zapičili iglo, samo še malo otrdelo in občasno zasrbi.

 

Nekdo na Facebooku mi je čisto resno pisal, naj prislonim kaj kovinskega, češ da se bo prijelo name, ker naj bi bila roka po cepljenju magnetizirana. Malo me je sram priznati, ampak včasih sem mičkeno vraževerna. Recimo, verjamem v kitajsko navado, da nikoli ne smeš odpreti dežnika v stanovanju, ker te potem čaka nesreča. Verjamem v Božička, Dedka Mraza, vile, škrate, zmaje, angele in demone, čarovnice in delovanje ouija plošče. Iz radovednosti sem torej na roko prislonila nekaj kovinskih predmetov od jedilnega pribora do pralnega stroja, a se me nobena reč ni hotela oprijeti. Hm, da ni z mojim čipom kaj narobe? A o tem drugič. Zdaj se moram posloviti. Sorry, Bill kliče ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
34
Nedeljska pridiga: Nevarni časi so pred nami. Precej bolj nevarni od najnovejše mutacije najnovejšega koronavirusa.
9
19.09.2021 11:00
Zoran Stevanović je nevaren človek. Izraža nadpovprečno samozavest, moč in samoljubje. Tako si konservativno patriarhalen del ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Misliti umetniško delo je podobno vstopanju v svet umetne inteligence
3
18.09.2021 23:58
Leto dni pred nastopom virusne resničnosti sem bil na obisku pri prijazni družini v zamejstvu, ki ima na svojih zidovih izjemno ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
How realistic are China's plans in Afghanistan?
4
17.09.2021 23:36
Chinas newly-found enthusiasm to replace the United States in Afghanistan is not without some bluster. Contrary to the ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Uredniški komentar: Medtem ko se svet bori z virusom, se bodo Slovenci pobili med sabo!
11
16.09.2021 21:45
Slovenski provincializem je v zadnjih dveh dneh spet prišel do izraza. Potem ko je drhal v sredo zvečer parlament obmetavala z ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Četudi bi bila Slovenija res pripravljena na revolucijo, major Troha ni človek, ki bi jo lahko vodil
11
15.09.2021 21:31
Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z ... Več.
Piše: Ana Jud
Hipotetično se lahko sprašujem, ali je tudi Marjan Šarec del proticepilskega gibanja
13
14.09.2021 22:59
Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec ve vse. On je prepričan, da delam slabo in da me je potrebno zamenjati. Kako se lahko ... Več.
Piše: Milan Krek
Kriptopahor, s.p. ali polemika o predlaganem zakonu o "obdavčenju kriptonaložb"
8
13.09.2021 21:00
Spoštovani gospod profesor, ali ne bi bilo bolje, da se prej posvetujete s strokovnjaki s področja virtualnih valut in ... Več.
Piše: Ivan Simič
Svetloba je za arhitekta vir energije in misterij neskončne globine
4
12.09.2021 22:00
Svetloba je v teh vročih in suhih delih arabskega sveta pridušena, prah se dviga s sapico in mističnost dni je ... Več.
Piše: Robert Klun
"Ni več vprašanje, kaj lahko digitalno naredi za nas, temveč kaj lahko mi naredimo za digitalno."
3
11.09.2021 23:33
Glede na vse pretrese, ki smo jih doživeli v preteklem letu in pol, je postalo jasno, da človeštvu zmanjkuje časa pri ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Bolje najbrž ne bo nikoli: 11. september, dvajset let kasneje
9
10.09.2021 22:50
V množici analiz, študij in razmišljanj o obdobju po 11. septembru 2001 pogrešam eno samo, preprosto ugotovitev: da danes živimo ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Recenzija: Udbovski učbenik, osnovni tečaj
8
09.09.2021 20:00
Udba je kratica za službo Uprava državne bezbednosti, ki je dolga leta delovala kot jugoslovanska tajna policija. Čeprav ... Več.
Piše: Ana Jud
"Ko sem prišel na NIJZ, sem dobil epidemiologe praktično s svinčnikom in papirjem v času svetovne digitalizacije tega področja."
21
07.09.2021 21:00
Kljub temu, da cepljenje počasi, a vztrajno napreduje in da je danes polno cepljenih že prek milijona prebivalcev Slovenije, je ... Več.
Piše: Milan Krek
Ko dojameš, da so med nami tudi novinarji, ki so za nekaj evrov pripravljeni spisati marsikaj, je najbolje zamahniti z roko
10
06.09.2021 21:05
Še pred kratkim sem pri tistih, ki so o meni pisali neresnice, namesto pomoči sodišča iskal napake v njihovem življenju in sem ... Več.
Piše: Ivan Simič
Prenova šolskega sistema je nujna, ne pa tudi zamenjava ene ideologije za drugo
11
05.09.2021 22:00
Otroci so naše največje bogastvo in čas je, da jim tudi država to prizna, dokaže in pokaže. Glede na čase in potrebe trga dela ... Več.
Piše: Aleksandra Pivec
Nedeljska pridiga: Kaj bi mi brez sovražnega govora
6
05.09.2021 11:00
Razmah sovražnega govora v Sloveniji je le eden izmed simptomov vsebinskega deficita. Večina ljudi je zadovoljna, da lahko ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Prostor umetnosti ni nič drugega kot dediščina bojev za osvoboditev
2
04.09.2021 23:08
V zadnjih letih, odkar pišem umetniške refleksije, sem bil kar nekajkrat v skušnjavi, da bi napisal razdiralne kritike o lokalni ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Janše na volitvah ne more premagati opozicija, Janšo lahko z oblasti vržejo le anticepilci
12
03.09.2021 21:00
Opozicija njegovega veličanstva, maršala osamosvojitve, se zaman trudi. Tudi mainstream mediji po nepotrebnem zganjajo histerijo ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Nekaj je grozno narobe s svetom, v katerem odrasli, razgledani in izobraženi ljudje postajajo teoretiki zarot
17
02.09.2021 20:00
Zadnjič sem zapisala, da bi cepljenje moralo biti obvezno, kajti edino tako bi se izognili četrtemu valu korone. Prijatelj ... Več.
Piše: Ana Jud
Aktivni državljan in večja transparentnost pri trošenju našega javnega denarja
6
01.09.2021 21:59
O Aktivnem državljanu pišem na tem portalu že od junija 2016 pa vse do danes; kako lahko njegovo sodelovanje pomaga pri ... Več.
Piše: Miha Burger
Med Saigonom in Kabulom: Ali Združene države Amerike res izgubljajo vojne?
17
30.08.2021 20:50
ZDA torej ne širijo demokracije, temveč jo zagotavljajo dozirano, na žličko, kar sicer prinaša znosnejše življenje v zrušenih ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Uredniški komentar: Medtem ko se svet bori z virusom, se bodo Slovenci pobili med sabo!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.164
02/
Hipotetično se lahko sprašujem, ali je tudi Marjan Šarec del proticepilskega gibanja
Milan Krek
Ogledov: 2.094
03/
Četudi bi bila Slovenija res pripravljena na revolucijo, major Troha ni človek, ki bi jo lahko vodil
Ana Jud
Ogledov: 1.693
04/
Recenzija: Udbovski učbenik, osnovni tečaj
Ana Jud
Ogledov: 1.990
05/
Kriptopahor, s.p. ali polemika o predlaganem zakonu o "obdavčenju kriptonaložb"
Ivan Simič
Ogledov: 1.546
06/
Nedeljska pridiga: Nevarni časi so pred nami. Precej bolj nevarni od najnovejše mutacije najnovejšega koronavirusa.
Simona Rebolj
Ogledov: 916
07/
Bolje najbrž ne bo nikoli: 11. september, dvajset let kasneje
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.331
08/
Svetloba je za arhitekta vir energije in misterij neskončne globine
Robert Klun
Ogledov: 1.040
09/
Vonj imperijev (1): Ena sama kapljica parfuma lahko v sebi skriva vso zgodovino 20. stoletja
Uredništvo
Ogledov: 1.001
10/
How realistic are China's plans in Afghanistan?
Valerio Fabbri
Ogledov: 525