Komentar

Sem že čipirana, pardon, cepljena!

Prejšnji torek pozno zvečer so me poklicali iz Zdravstvenega zavoda Zdravje in me povabili na cepljenje. Nisem oklevala. Že naslednjega dne sem dobesedno poletela tja. Cepivo? Johnson&Johnson, pove starejša zdravnica in me razveseli z informacijo, da je pri tem proizvajalcu en odmerek dovolj. Zadovoljno slečem pulover, zaviham prepoteno srajco ter nastavim svojo mehko ročico. Pik - in zadeva je opravljena: Dobila sem čip in password, vse v kompletu.

12.05.2021 04:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   covid-19   cepljenje   Oliver Sacks   Bill Gates   David Icke   reptili   svetovna elita   teorija zarote

O cepljenju proti virusu korone kroži veliko teorij in ena je bolj zarotniška od druge. Najljubša mi je trditev, kako cepivo vsebuje razpršene nanodelce, ki se v telesu sestavijo v čip, ta pa človeka nadzoruje in iz njega napravi sužnja svetovnih elit.

Rada imam lekarne. Bela sterilnost mi neskončno diši. Radovedna sem kot slavni, zdaj žal že pokojni nevrolog Oliver Sacks, ki je vse, kar je predpisal pacientom, prej poskusil tudi sam - da je na lastni koži spoznal učinek. Znanje je vešče in hkrati poljudno zapisoval, zato so njegove knjige dragoceno branje, ne samo učno, ampak nekatere tudi leposlovno. Priporočam. Še posebej hordi nasprotnikov cepljenja. Morda pa koga doleti razsvetljenje, da je farmacija - ki kuje vrtoglave dobičke -, v osnovi tukaj zato, da nas zdravi, ne pa zato, da bi nas ubijala (v kolikor je ne zlorabljamo).

 

O cepljenju proti virusu korone kroži veliko teorij in ena je bolj zarotniška od druge. Najljubša mi je trditev, kako cepivo vsebuje razpršene nanodelce, ki se v telesu sestavijo v čip, ta pa človeka nadzoruje in iz njega napravi sužnja svetovnih elit. Imen elit zarotniki ne vedo povedati, a kot največji hudobec se ves čas omenja Bill Gates, soustanovitelj Microsofta, ki se je natolcevanj že toliko naposlušal, da sedaj tudi sam zbija šale na svoj račun.

 

Pisatelj David Icke bi hitro dodal, da so elite v resnici v človeške podobe zamaskirani reptili iz vesolja, ki se prehranjujejo s krvjo nedolžnih otrok. Res je, da otroci tudi v Evropski uniji množično izginjajo in njihove usode ostajajo neznanka. Za Ickove vernike je to že kredibilen dokaz teorije o reptilih iz vesolja, med katere naj bi sodila tudi angleška kraljeva družina ter vrsta političnih obrazov, recimo Hillary Clinton. Kdo ve, kakšno diagnozo bi Sacks postavil Icku. In morda mu jo tudi je, a kljub brskanju nisem našla ničesar o tem.

 

Tako kot obstajajo množice, ki verjamejo v reptile iz vesolja, obstajajo tudi množice, ki se oklepajo trditev, da cepiva povzročajo avtizem. V zadnjem letu, odkar se mediji ukvarjajo s korono, je avtizem izginil, kakor da bi bil ozdravljen, kot takšnemu pa več ni vredno namenjati pozornosti. Tudi ošpicam več ne namenjamo pozornosti, saj smo jih pred leti izkoreninili in postanejo aktualne le, če se ponovno pojavijo. Žal se pojavljajo vse pogosteje, saj precepljenost v Sloveniji in na celem Zahodu pada, ker teorije o domnevni škodi, ki naj bi jo povzročala cepiva, postajajo čedalje večje. Ljudje si preprosto ne dajo dopovedati, da je avtizem obstajal že pred desetletji, a takrat starši nenavadnemu obnašanju otrok niso dajali toliko pozornosti, ker so bili okupirani z življenjsko nevarnimi boleznimi, kot so ravno ošpice.

 

Čeprav smo ga podcenjevali in se celo šalili, se je izkazalo, da je tudi virus korone življenjsko nevaren. Ker sem cepljena proti vsemu, mi je samoumevno tudi cepljenje proti koroni. A noč po cepljenju je bila vse prej kot prijetna. Stisnila me je vročina. Čeprav sem pod debelo odejo drgetala kot puding iz želeja. Vse me je bolelo in simptomi so bili podobni gripici. Ne veliki in nevarni gripi, ampak majhni nesramni gripici. Ta zoprnica, ki sem jo uspešno blažila z Lekofusinom, je trajala slabih pet dni, nato pa je izzvenela. Sedaj je tam, kjer so mi v roko zapičili iglo, samo še malo otrdelo in občasno zasrbi.

 

Nekdo na Facebooku mi je čisto resno pisal, naj prislonim kaj kovinskega, češ da se bo prijelo name, ker naj bi bila roka po cepljenju magnetizirana. Malo me je sram priznati, ampak včasih sem mičkeno vraževerna. Recimo, verjamem v kitajsko navado, da nikoli ne smeš odpreti dežnika v stanovanju, ker te potem čaka nesreča. Verjamem v Božička, Dedka Mraza, vile, škrate, zmaje, angele in demone, čarovnice in delovanje ouija plošče. Iz radovednosti sem torej na roko prislonila nekaj kovinskih predmetov od jedilnega pribora do pralnega stroja, a se me nobena reč ni hotela oprijeti. Hm, da ni z mojim čipom kaj narobe? A o tem drugič. Zdaj se moram posloviti. Sorry, Bill kliče ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
34
Protivladni protesti pod taktirko Mefista Kosa
6
15.06.2021 06:15
Pred kratkim sem bila na kofetku z zelo prijetno osebo. Zapriseženo levičarko, a prisrčno in prijazno. Poglavje, da ljudi ne ... Več.
Piše: Ana Jud
Čas je za … cepljenje! In s tem (skorajšnjo) vrnitev nazaj v normal(n)o(st)
6
14.06.2021 08:00
V Evropi smo prve oblike cepljenja dobili šele v 18. stoletju. Cepiva so zmanjšala obolevnost, invalidnost, zasedenost ... Več.
Piše: Milan Krek
Ivan Zidar, 1938-2021: Človek, ki je vedel preveč, da bi umrl za rešetkami
8
14.06.2021 01:00
O mrtvih vse dobro je stara modrost, ki je v primeru Ivana Zidarja zelo relativna. Ob vsem alkoholu, ki ga je popil, je pravi ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Politični ideal ustavno sprejemljivega drhaljenja in protiustavne humanosti
12
13.06.2021 11:00
V parlament se zlahka prismuka vsak povpečno prepričljiv falot. Sistem ga ščiti! Pred prevarami in neizpolnjenimi zavezami nismo ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Varvara Stepanova, ženska, ki je ženske začela oblačiti v hlače, kratke hlače in kombinezone
2
12.06.2021 22:30
Komunistična oblast je brutalno nastopila proti avantgardni umetnosti. Varvara Stepanova in Aleksander Rodčenko sta zelo hitro ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Civilizacija, ki se ni sposobna smejati sami sebi – kakor današnja islamska –, je nevarna
12
11.06.2021 22:35
Šale in komedije so inherentno zanimive: v njih uživamo zaradi njih samih in četudi drži, da bi lahko imele terapevtsko ... Več.
Piše: Roger Scruton
30-letnica Slovenije: "Zločin je bil tako gorostasen, do neba segajoč, da še danes uhaja človeškemu spoznanju."
20
09.06.2021 00:00
Če ob 30. obletnici samostojne Slovenije iz Kočevskega Roga kakšno stvar vidimo jasno in razločno, je to spoznanje, da z ... Več.
Piše: Matija Ogrin
Mi in oni: Kako je strategija preživetja skozi zgodovino izoblikovala dve povsem različni mentaliteti, ki danes definirata Zahod in Vzhod
20
07.06.2021 23:59
Zadnje čase smo priča utečeni fabuli. Najprej se na Vzhodu zgodi nekaj, kar ne sodi v naše standardne vrednostne okvirje, nakar ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Volitve v Mehiki: Vizija predsednika Lópeza Obradorja je razdeljevanje denarja
0
07.06.2021 04:29
V 130-milijonski Mehiki so bile to nedeljo zakonodajne volitve, volivci so volili 500 članov poslanske zbornice nacionalnega ... Več.
Piše: Luis Rubio
Današnja množična družba je družba kiča ...
4
06.06.2021 06:42
V Novem LEF-u so se zavzemali za radikalni produkcionizem, bili pa so kategorično proti glorifikaciji komunističnih voditeljev, ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
30-letnica Slovenije: "Sprava je pot, ki se nikoli ne konča"
10
04.06.2021 04:30
Pravica do groba je naslov 5. poročila vladne komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč, kot se imenuje ta komisija, ki ... Več.
Piše: Borut Pahor
Skrito lastništvo Mladine: Ste vedeli, da je 4-odstotna lastnica tega medija tudi Republika Slovenija?
9
03.06.2021 00:57
Lastništvo tednika Mladina je svojevrsten fenomen. Z njim se je pred dvema letoma podrobno ukvarjal novinar Lenart J. Kučić na ... Več.
Piše: Ivan Simič
Lukašenko svoj obračun z opozicijo prenaša navzven in se požvižga na mednarodno pravo
8
01.06.2021 03:20
Ravnanje beloruskega diktatorja je vse prej kot nedolžno. Pred leti si je bilo težko zamisliti, da po vlekel tovrstne poteze, ... Več.
Piše: Božo Cerar
Ali smo res imeli v Sloveniji najdlje zaprte šole med državami članicami EU in zakaj smo jih imeli zaprte?
11
31.05.2021 04:00
Slovenija v primerjavi z drugimi državami članicami EU nikakor ni rekorderka po času zaprtega šolskega prostora, kar se sicer ... Več.
Piše: Milan Krek
Neozdravljiva bolest nesmrtnih očetov naroda
15
30.05.2021 11:05
Janševa politika ne ponuja ničesar, kar bi dosegalo osnovno raven sodobne, socialne, razvojno učinkovite in kulturno razvite ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Hommage Tonetu Stojku: Naša jeza je brezmejna
9
30.05.2021 05:10
Slovenski narod se je konec koncev porodil iz protesta, ki se mu reče protestantizem, protesti so nam položeni v zibelko. Svoje ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Slovenija d.o.o., Janševa družba z omejeno odgovornostjo
18
29.05.2021 05:00
Oblast oglašuje cepljenje in glede na moč nasprotnikov cepljenja je takšna aktivnost smotrna. Ne moremo pa mimo dejstva, kako se ... Več.
Piše: Ana Jud
30-letnica Slovenije: Narod, ki ne ve, kaj hoče, se vrti v večnem krogu
15
28.05.2021 06:17
Po neuspeli ustavni obtožbi predsednika vlade je jasno predvsem dvoje: da je levi del opozicije nesposoben prevzeti oblast brez ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Nekateri simptomi koronavirusa spominjajo na izgubo spomina in "možgansko meglo" v postkomunističnih deželah
6
27.05.2021 06:32
Ko sem bral o različnih simptomih novega koronavirusa, denimo o težavah s spominom in koncentracijo, me je prešinila njihova ... Več.
Piše: Keith Miles
Ali bomo v Sloveniji sploh našli pot sodelovanja in argumentacije, kajti zdi se, da se znamo samo še zmerjati in žaliti?
17
25.05.2021 05:00
Zametki sodelovanja in konstruktivne argumentacije so se doslej v Sloveniji že večkrat pojavili kot komentarji na različne, ne ... Več.
Piše: Miha Burger
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Ivan Zidar, 1938-2021: Človek, ki je vedel preveč, da bi umrl za rešetkami
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.612
02/
30-letnica Slovenije: "Zločin je bil tako gorostasen, do neba segajoč, da še danes uhaja človeškemu spoznanju."
Matija Ogrin
Ogledov: 1.899
03/
Mi in oni: Kako je strategija preživetja skozi zgodovino izoblikovala dve povsem različni mentaliteti, ki danes definirata Zahod in Vzhod
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 1.208
04/
80 let Operacije Barbarossa: Zakaj je bil Hitlerjev načrt napada na Sovjetsko zvezo že v naprej obsojen na propad
Shane Quinn
Ogledov: 1.298
05/
Protivladni protesti pod taktirko Mefista Kosa
Ana Jud
Ogledov: 663
06/
Ko telo ne zmore več: Adrenalna izgorelost kot posledica deloholizma
Katja Knez Steinbuch
Ogledov: 819
07/
Civilizacija, ki se ni sposobna smejati sami sebi – kakor današnja islamska –, je nevarna
Roger Scruton
Ogledov: 738
08/
Skrito lastništvo Mladine: Ste vedeli, da je 4-odstotna lastnica tega medija tudi Republika Slovenija?
Ivan Simič
Ogledov: 2.513
09/
Politični ideal ustavno sprejemljivega drhaljenja in protiustavne humanosti
Simona Rebolj
Ogledov: 708
10/
Današnja množična družba je družba kiča ...
Dragan Živadinov
Ogledov: 581