Komentar

Slovenija d.o.o., Janševa družba z omejeno odgovornostjo

Oblast oglašuje cepljenje in glede na moč nasprotnikov cepljenja je takšna aktivnost smotrna. Ne moremo pa mimo dejstva, kako se je vlada dotičnega projekta lotila. Vlada je kar sama, brez kakršnega koli razpisa, izbrala priviligirance, ki dobijo denar, čeprav gre za finance iz proračuna, s katerimi se ne more razmetavati kot z žepnino. Oblast pa se obnaša kot da je proračun njen desni žep, iz katerega lahko vzame kolikor hoče in podari komur želi. Naj nastavim klobuk? Je država Slovenija sploh še naša država ali Slovenija d.o.o., sprivatizirana firma Janeza Janše in njegove najbližje kompanije?

29.05.2021 05:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   cepljenje   vlada   UKOM   Uroš Urbanija   Edvard Kadič   uredništvo   portal+

Fotomontaža: portal+

Absolutno noro je, da je UKOM 32.000 evrov namenil novinarjem in medijem, ki bodo pisali članke o slovenski osamosvojitvi.

Najprej naj povem, da je imel portal+ nekaj odličnih idej glede promocije cepljenja, a ker ne sodimo v šopek premierjevih slug, smo izviseli na celi črti. Z nami se sploh nihče ni želel pogovarjati, ali pa so nas na hitro odpravili, kakor bi v vroči poletni noči spodili komarja. Večino idej smo tako pospravili v predal in verjamem, da bodo prišle prav čez sedem let. Ne glede na grd odnos vlade, pa o cepljenju pišemo pozitivno, kajti naš medij je znanosti naklonjen. Zato smo hvaležni strokovnjakom, recimo dr. Milanu Kreku, direktorju NIJZ, da piše za nas in našim bralcem podaja zlata vredne informacije iz prve roke. 

 

Portal Necenzurirano.si (vir) pa je pred kratkim objavil uradne podatke, komu je UKOM razdelil več deset tisoč evrov za promocijo cepljenja in še nekaj drugih projektov. Portal je do podatkov prišel šele po posredovanju informacijske pooblaščenke. UKOM je podatke prikrival. Nič čudnega. Prejemniki finančnih sredstev so v glavnem bizarni patroni in - lepo prosim, da me sedaj ne zasujete z očitki - ja, pa saj so tako počeli tudi prej. Drži, počeli so enako, kar je sramotno za vlado Marjana Šarca in vse ostale vlade, kar smo jih Slovenci v teh tridesetih letih pretrpeli, ampak - mi ne živimo prej, pač pa zdej

 

Zato nehajte kazati s prstom na druge, ker delujete kot razvajeni froci. Nekdo mora prekiniti začarani krog oblastniške pogoltnosti, ne pa da jo nadaljuje z izgovorom na stare prakse. Žal, sedanja vlada je zgodovinsko priložnost zamudila.

 

Ostajamo mafijska država.

 

Absolutno noro je, da je UKOM 32.000 evrov namenil novinarjem in medijem, ki bodo pisali članke o slovenski osamosvojitvi. Praksa, da bi vlada novinarjem posamezne članke naročala in jih tudi plačevala, je nepojmljiva in zdi se, da naš Neron, ki zadnje čase kašlja celo o bližini državljanske vojne, komaj čaka požar. Iskreno: Še dobro, da Slovenija ne operira z jedrskim orožjem … 

 

Mediji in novinarji, ki jim je Urad vlade za komuniciranje naročil članke in namenil denar, bi se morali zamisliti in vprašati, v čigavi službi so. V službi trenutne vlade ali v službi javnosti? Odgovorim lahko kar sama: V službi javnosti ti novinarji in mediji niso, saj je evidentno, da jih plačuje "uredništvo", stacionirano na UKOM-u. Če je medij ali novinar v službi vlade, ki bi jo moral - kot predstavnik četrte veje oblasti -, nadzorovati, potem temu ne moremo reči novinarstvo, ampak propaganda. Da se je na UKOM-u formiralo uredništvo, ki daje novinarjem naloge in jih celo plačuje, je onkraj zdrave pameti. Onkraj vsakršne pameti! O Janši sem vseeno imela boljše mnenje, kljub temu da sva nekajkrat zelo neprijetno trčila, zdaj pa več sploh ne vem, kaj naj rečem.

 

Ta oblast je zblaznela.

 

Celotno strategijo promocije cepljenja proti koroni pa je vlada zaupala gospodu, ki se spozna na govorico telesa in ostale privlačnosti ter seveda tvitanje - Edvardu Kadiču. V njegove reference se ne bom spuščala, ker je za nek medij že povedal, da ga najemajo velika in resna podjetja, da jih vleče ven iz sranja. Prvič slišim. Res pa je, da mene nihče na tem svetu ne mara, a ne. In zato bolj malo slišim in nisem seznanjena s podrobnostmi sranja v gospodarstvu. Pa tudi ne zanima me.

 

A ker je Kadič sedaj alfa in omega glede oglaševanja cepljenja, sem mu poslala sporočilo, če ima čas za kofe, da se pogovoriva o promociji. Zakaj? Ne bom se sprenevedala, denar hočemo na portalu+ in ko jaz pridem gnjavit za denar, ga prej ali slej tudi izgnjavim. Kadič je odpisal, da kofe ne, pogovor pa. Prav, bom pa vodo pila. Ali tega tudi ne daste? Bom od doma prinesla.

 

Kadič je pojasnil, da je strategija oglaševanja samo preko Facebooka, Instagrama in Googla. Nerada okolišim, pa sem ga odkrito vprašala, kakšne možnosti imamo na portalu+, da za oglaševanje dobimo kaj sredstev, konec koncev o cepljenju pišemo izrazito pozitivno, a je Kadič odmahnil, da trenutno ne. Radovedno sem povrtala: "Zakaj pa ne?" V odgovor pa sem dobila: "Kakšno bluzenje je to!?"

 

Kadič, ta medijski strokovnjak, bi lahko poznal vsaj osnove bontona, ne pa da me obtoži bluzenja. Odpisala sem: "Oglasi so bili tudi na Siolu." Vem, videla sem jih. Kadič odpiše: "Nisem ti dolžan pojasnjevati ničesar."

 

Ohoho, spoštovani Kadič, sedaj ko upravljaš z javnim denarjem in si trenutno nosilec javne funkcije, ima narod pravico izvedeti, kako delite denar. Zakaj ga nekateri dobijo, drugi pa ne? Tvoja naloga je, da pojasniš. Pripisala sem še: "Ves čas sem do tebe olikana, ti pa se obnašaš, kot da sva krave skupaj pasla. Ne, Edvard, nisva jih."

 

Strokovnjaka, ki rešuje velika gospodarska sranja, je moje sporočilo tako razjezilo, da je odpisal samo, da tako velike nesramnosti že dolgo ni doživel in da sva zaključila s pogovori. Tudi prav. Saj se nisem ničesar zlagala - res nisva nikoli krav skupaj pasla. Šef UKOM-a Uroš Urbanija veliko časa preživi na Veliki planini in tam je precej krav. Z njim jih najbrž marsikdo pase. Jaz jih ne bom, glede na to, da mi gospod niti na tretji sms, v katerem ga sprašujem za termin za sestanek, več ne odgovori.

 

Na hlapčevstvo nikoli nisem pristajala in tudi sedaj ne bom. Način, kako UKOM deli finančna sredstva, je navadna lopovščina. Mafija. Urbanija, vedno sva bila v dobrih odnosih, zato odkrito povem, da si me razočaral. Kadiču, ki je na Facebooku jadikoval, da ta svet pripada vsem, svetujem: Put your money where your mouth is! Predsedniku vlade Janezu Janši pa: L’etat, c’est moi? Ne, ne. Pare na sunce!

 

Mnenje avtorice ne odraža nujno mnenja uredništva.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
18
Tektonski premiki na severu: Švedski in finski vstop v NATO dokazuje, da zavezništvo niti slučajno ni "klinično mrtvo"
10
18.05.2022 23:00
V minulih mesecih, sploh pa po začetku ruske vojaške agresije na Ukrajino 24. februarja 2022, se je izkazalo, da samo članstvo v ... Več.
Piše: Božo Cerar
Political turmoil boon for Pakistan's militants
6
17.05.2022 23:59
Political turmoil that led to regime change in Pakistan last month was a boon for the militants, who have staged 24 % more ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Če ne verjamete v nič, se tudi borili ne boste za nič
10
16.05.2022 21:09
Kakšna preprosta in jasna misel, ki pove vse! Verjamem, da večina slovenskih državljanov ostaja na tem, da ne verjamejo v nič, ... Več.
Piše: Miha Burger
Kako končati vojno izčrpavanja v Ukrajini
8
11.05.2022 23:16
Invazija Vladimirja Putina na Ukrajino se je izrodila v divjo vojno izčrpavanja, za katero vsaka stran verjame, da bo v njej ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Golobov poskus konsolidacije levičarskih in kakor liberalnih strank v LDS 2.0 se bo končal podobno klavrno kot epilog v Frankensteinu
36
11.05.2022 21:43
Bojim se, da je bilo veselo zmagoslavje Gibanja Svoboda na parlamentarnih volitvah preuranjeno. Siti Janševe samopašnosti smo ... Več.
Piše: Ana Jud
Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov.
16
11.05.2022 05:19
Vsi veste, da mi lastna država z ministrom za gospodarstvo, na srečo že kmalu bivšim, ki bi moral skrbeti, da se dela razcvet, ... Več.
Piše: Robert Klun
Vzporedni mehanizem tranzicijske Slovenije: Če želiš izvedeti resnico, moraš slediti denarju
17
10.05.2022 04:29
Razkritja in dokumenti iz Pezdirjeve knjige Vzporedni mehanizem globoke države prvič jasno ponujajo razlago, zakaj se v ... Več.
Piše: Tomaž Vernik
Studio Štefančič: Junak našega časa ali dobro naoljen sistem fatalnega enoumja?
24
09.05.2022 04:43
Dragi Štefančič. Potrebujemo te. Si živ plakat ideologije, katere spomeniki so tu pa tam po Ljubljani in se jim klanjate, čeprav ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Šefa NIJZ ne menjajo predsedniki vlad, zato bi bilo najbolje, dragi gospod Robert Golob, da ta vaš spodrsljaj čim prej pozabimo!
28
07.05.2022 21:08
Nekaj dni nazaj mi je dr. Robert Golob, najverjetnejši kandidat za mandatarja, na vrhuncu svoje povolilne moči, preko televizije ... Več.
Piše: Milan Krek
Pred naslednjim valom: Potrebovali bomo več solidarnosti in medsebojnega spoštovanja
20
03.05.2022 05:10
NIJZ se že dlje časa intenzivno pripravlja na naslednji izbruh novega koronavirusa, do česar bi lahko prišlo na koncu poletja. ... Več.
Piše: Milan Krek
Prihodnja vlada ne bo nič drugega kot alibi za končno fazo privatizacije in izgradnjo drugega bloka nuklearke
20
02.05.2022 05:40
Pa smo jo dobili! Svežo in reciklirano vlado, svobodno vseh ozadij, kot je še ni bilo! Povsem po vašem okusu, skorajda s ... Več.
Piše: Igor Vlačič
Zvesti psi nikoli dokončane revolucije so doslej lajali na vlado, odslej pa bodo na opozicijo
26
01.05.2022 05:30
V bistvu lajajo in tulijo polni sovraštva in dogmatizma, vtkanega v dobro naoljen internet opranih glav. Na eni strani hudič, na ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Tarča, Golob in Golobič: Če je morala ena od oblik družbene zavesti, potem je Slovenija že 30 let v komi.
16
30.04.2022 04:30
Četrtkova Tarča na Televiziji Slovenija je to samo potrdila. Gregor Golobič in Gregor Virant sta bila porazna. Ivana Simiča ne ... Več.
Piše: Ana Jud
Uredniški komentar: Putin in njegova zločinska soldateska razumeta le govorico sile, zato vojne v Ukrajni ne bo še kmalu konec!
16
28.04.2022 05:30
Spoznanje zahodnih držav, da brez konkretnejše vojaške pomoči Ukrajna v vojni z Rusijo ne bo več dolgo uspešna, prihaja pozno, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ljudje pogrešajo Janeza Drnovška in pobožne želje so se uresničile v politični inkarnaciji Roberta Goloba
34
26.04.2022 20:12
Roberta Goloba sem prvič srečala pred več kot dvajsetimi leti. Fajn dečko. Mlad, kuštrav, izjemno vljuden, prijazen, ustrežljiv ... Več.
Piše: Ana Jud
Ljudje plešejo, vrača se "normalna" Slovenija: 33 razlogov za lažni optimizem
31
26.04.2022 06:50
Čestitke Robertu Golobu. Slovenski levici je uspel veliki met: že na četrtih volitvah zapored je zvlekla iz rokava nov obraz in ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Pismo iz mehiške emigracije: Čestitke za še en referendum o Janezu Janši! Kdaj pa mislite imeti prave volitve, dragi Slovenci?
19
24.04.2022 07:00
Pri volitvah v Sloveniji me vedno fascinira šablonski tradicionalizem, ki presega vso domišljijo. Recimo to, da morajo biti ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
"Na letošnjih volitvah ne bom volil strank, ki sejejo kaos"
20
22.04.2022 20:00
Vlada Janeza Janše ni idealna, kakšen od ministrov si za svoje delo ne zasluži pozitivne ocene, vendar vlada deluje. Po več kot ... Več.
Piše: Aleš Štrancar
Bilo je nekoč v Sloveniji: Tako smo zafurali igralniški turizem, da bomo na koncu morda izgubili še HIT
10
21.04.2022 19:51
Igralništvo je bilo včasih pomembna predvolilna tema. Bilo je uspešno, zanimivo za politične stranke, saj je generiralo ogromne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Nekaj o volitvah: Pred tridesetimi leti si res nisem predstavljal, da mi bodo nekdanji komunisti zgled človeške in politične širine
20
20.04.2022 20:53
Nobena stranka me ne nagovarja, nikoli me ni. Moj pogled na družbo ni ne lev ne desen, ta dva pojma sta že davno preživela in se ... Več.
Piše: Zoran Leban Trojar
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Studio Štefančič: Junak našega časa ali dobro naoljen sistem fatalnega enoumja?
Pavle Okorn
Ogledov: 4.203
02/
Golobov poskus konsolidacije levičarskih in kakor liberalnih strank v LDS 2.0 se bo končal podobno klavrno kot epilog v Frankensteinu
Ana Jud
Ogledov: 2.421
03/
Vzporedni mehanizem tranzicijske Slovenije: Če želiš izvedeti resnico, moraš slediti denarju
Tomaž Vernik
Ogledov: 1.800
04/
Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov.
Robert Klun
Ogledov: 1.547
05/
Ruski imperializem (2. del): "Zahod mora Rusijo ustaviti v Ukrajini in jo privesti do razpada, kajti le tako bo mogoče ustaviti rusko agresivnost"
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.462
06/
Če ne verjamete v nič, se tudi borili ne boste za nič
Miha Burger
Ogledov: 1.158
07/
Ruski imperializem (1. del): Putinovi generali na fronto v Ukrajino kot topovsko hrano pošiljajo pripadnike etničnih manjšin
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.364
08/
Kako končati vojno izčrpavanja v Ukrajini
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.108
09/
Šefa NIJZ ne menjajo predsedniki vlad, zato bi bilo najbolje, dragi gospod Robert Golob, da ta vaš spodrsljaj čim prej pozabimo!
Milan Krek
Ogledov: 2.205
10/
Political turmoil boon for Pakistan's militants
Valerio Fabbri
Ogledov: 402