Komentar

Slovenija d.o.o., Janševa družba z omejeno odgovornostjo

Oblast oglašuje cepljenje in glede na moč nasprotnikov cepljenja je takšna aktivnost smotrna. Ne moremo pa mimo dejstva, kako se je vlada dotičnega projekta lotila. Vlada je kar sama, brez kakršnega koli razpisa, izbrala priviligirance, ki dobijo denar, čeprav gre za finance iz proračuna, s katerimi se ne more razmetavati kot z žepnino. Oblast pa se obnaša kot da je proračun njen desni žep, iz katerega lahko vzame kolikor hoče in podari komur želi. Naj nastavim klobuk? Je država Slovenija sploh še naša država ali Slovenija d.o.o., sprivatizirana firma Janeza Janše in njegove najbližje kompanije?

29.05.2021 05:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   cepljenje   vlada   UKOM   Uroš Urbanija   Edvard Kadič   uredništvo   portal+

Fotomontaža: portal+

Absolutno noro je, da je UKOM 32.000 evrov namenil novinarjem in medijem, ki bodo pisali članke o slovenski osamosvojitvi.

Najprej naj povem, da je imel portal+ nekaj odličnih idej glede promocije cepljenja, a ker ne sodimo v šopek premierjevih slug, smo izviseli na celi črti. Z nami se sploh nihče ni želel pogovarjati, ali pa so nas na hitro odpravili, kakor bi v vroči poletni noči spodili komarja. Večino idej smo tako pospravili v predal in verjamem, da bodo prišle prav čez sedem let. Ne glede na grd odnos vlade, pa o cepljenju pišemo pozitivno, kajti naš medij je znanosti naklonjen. Zato smo hvaležni strokovnjakom, recimo dr. Milanu Kreku, direktorju NIJZ, da piše za nas in našim bralcem podaja zlata vredne informacije iz prve roke. 

 

Portal Necenzurirano.si (vir) pa je pred kratkim objavil uradne podatke, komu je UKOM razdelil več deset tisoč evrov za promocijo cepljenja in še nekaj drugih projektov. Portal je do podatkov prišel šele po posredovanju informacijske pooblaščenke. UKOM je podatke prikrival. Nič čudnega. Prejemniki finančnih sredstev so v glavnem bizarni patroni in - lepo prosim, da me sedaj ne zasujete z očitki - ja, pa saj so tako počeli tudi prej. Drži, počeli so enako, kar je sramotno za vlado Marjana Šarca in vse ostale vlade, kar smo jih Slovenci v teh tridesetih letih pretrpeli, ampak - mi ne živimo prej, pač pa zdej

 

Zato nehajte kazati s prstom na druge, ker delujete kot razvajeni froci. Nekdo mora prekiniti začarani krog oblastniške pogoltnosti, ne pa da jo nadaljuje z izgovorom na stare prakse. Žal, sedanja vlada je zgodovinsko priložnost zamudila.

 

Ostajamo mafijska država.

 

Absolutno noro je, da je UKOM 32.000 evrov namenil novinarjem in medijem, ki bodo pisali članke o slovenski osamosvojitvi. Praksa, da bi vlada novinarjem posamezne članke naročala in jih tudi plačevala, je nepojmljiva in zdi se, da naš Neron, ki zadnje čase kašlja celo o bližini državljanske vojne, komaj čaka požar. Iskreno: Še dobro, da Slovenija ne operira z jedrskim orožjem … 

 

Mediji in novinarji, ki jim je Urad vlade za komuniciranje naročil članke in namenil denar, bi se morali zamisliti in vprašati, v čigavi službi so. V službi trenutne vlade ali v službi javnosti? Odgovorim lahko kar sama: V službi javnosti ti novinarji in mediji niso, saj je evidentno, da jih plačuje "uredništvo", stacionirano na UKOM-u. Če je medij ali novinar v službi vlade, ki bi jo moral - kot predstavnik četrte veje oblasti -, nadzorovati, potem temu ne moremo reči novinarstvo, ampak propaganda. Da se je na UKOM-u formiralo uredništvo, ki daje novinarjem naloge in jih celo plačuje, je onkraj zdrave pameti. Onkraj vsakršne pameti! O Janši sem vseeno imela boljše mnenje, kljub temu da sva nekajkrat zelo neprijetno trčila, zdaj pa več sploh ne vem, kaj naj rečem.

 

Ta oblast je zblaznela.

 

Celotno strategijo promocije cepljenja proti koroni pa je vlada zaupala gospodu, ki se spozna na govorico telesa in ostale privlačnosti ter seveda tvitanje - Edvardu Kadiču. V njegove reference se ne bom spuščala, ker je za nek medij že povedal, da ga najemajo velika in resna podjetja, da jih vleče ven iz sranja. Prvič slišim. Res pa je, da mene nihče na tem svetu ne mara, a ne. In zato bolj malo slišim in nisem seznanjena s podrobnostmi sranja v gospodarstvu. Pa tudi ne zanima me.

 

A ker je Kadič sedaj alfa in omega glede oglaševanja cepljenja, sem mu poslala sporočilo, če ima čas za kofe, da se pogovoriva o promociji. Zakaj? Ne bom se sprenevedala, denar hočemo na portalu+ in ko jaz pridem gnjavit za denar, ga prej ali slej tudi izgnjavim. Kadič je odpisal, da kofe ne, pogovor pa. Prav, bom pa vodo pila. Ali tega tudi ne daste? Bom od doma prinesla.

 

Kadič je pojasnil, da je strategija oglaševanja samo preko Facebooka, Instagrama in Googla. Nerada okolišim, pa sem ga odkrito vprašala, kakšne možnosti imamo na portalu+, da za oglaševanje dobimo kaj sredstev, konec koncev o cepljenju pišemo izrazito pozitivno, a je Kadič odmahnil, da trenutno ne. Radovedno sem povrtala: "Zakaj pa ne?" V odgovor pa sem dobila: "Kakšno bluzenje je to!?"

 

Kadič, ta medijski strokovnjak, bi lahko poznal vsaj osnove bontona, ne pa da me obtoži bluzenja. Odpisala sem: "Oglasi so bili tudi na Siolu." Vem, videla sem jih. Kadič odpiše: "Nisem ti dolžan pojasnjevati ničesar."

 

Ohoho, spoštovani Kadič, sedaj ko upravljaš z javnim denarjem in si trenutno nosilec javne funkcije, ima narod pravico izvedeti, kako delite denar. Zakaj ga nekateri dobijo, drugi pa ne? Tvoja naloga je, da pojasniš. Pripisala sem še: "Ves čas sem do tebe olikana, ti pa se obnašaš, kot da sva krave skupaj pasla. Ne, Edvard, nisva jih."

 

Strokovnjaka, ki rešuje velika gospodarska sranja, je moje sporočilo tako razjezilo, da je odpisal samo, da tako velike nesramnosti že dolgo ni doživel in da sva zaključila s pogovori. Tudi prav. Saj se nisem ničesar zlagala - res nisva nikoli krav skupaj pasla. Šef UKOM-a Uroš Urbanija veliko časa preživi na Veliki planini in tam je precej krav. Z njim jih najbrž marsikdo pase. Jaz jih ne bom, glede na to, da mi gospod niti na tretji sms, v katerem ga sprašujem za termin za sestanek, več ne odgovori.

 

Na hlapčevstvo nikoli nisem pristajala in tudi sedaj ne bom. Način, kako UKOM deli finančna sredstva, je navadna lopovščina. Mafija. Urbanija, vedno sva bila v dobrih odnosih, zato odkrito povem, da si me razočaral. Kadiču, ki je na Facebooku jadikoval, da ta svet pripada vsem, svetujem: Put your money where your mouth is! Predsedniku vlade Janezu Janši pa: L’etat, c’est moi? Ne, ne. Pare na sunce!

 

Mnenje avtorice ne odraža nujno mnenja uredništva.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
18
Rusija je država, ki podpira terorizem
13
01.12.2022 23:59
Evropski parlament je sprejel resolucijo, s katero je Rusijo označil za državo, ki promovira terorizem in se poslužuje ... Več.
Piše: Božo Cerar
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
31
30.11.2022 23:58
Kljub temu, da je Janez Janša ta hip politično oslabljen in da se v njegovi stranki krepijo kritični glasovi, to še zdaleč ne ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
35
29.11.2022 21:00
V nedeljo, 27. novembra leta Gospodovega 2022, se je dokončno potrdila moja teza, da Slovenci (še) nismo narod, ampak precej ... Več.
Piše: Denis Poniž
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
27
28.11.2022 20:45
Super referendumska nedelja je mimo, Slovenija pa je še bolj zabetonirana v levo-desne koncepte vodenja države. Še najbolj ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
15
27.11.2022 20:30
Bi lahko rakete, ki so pred nekaj tedni padle na poljsko ozemlje in ubile dve osebi, zares sprožile tretjo svetovno vojno? To je ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
26
25.11.2022 22:57
Nedeljski referendumski tris bo najverjetneje dokazal, da politično aktivni volivci večinoma ne razumejo, za kaj gre pri treh ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Kot v Afriki: Pri skoraj 300.000 prebivalcih ima Ljubljana eno samo zdravnico za obiske na domu
14
24.11.2022 23:59
Zoran Janković je kot izkušen politik prinesel okoli ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana in mu podtaknil kukavičje ... Več.
Piše: Milan Krek
Pred referendumom o nacionalki: Samoupravni zavod RTV – imejte ga, na vaše stroške!
12
23.11.2022 22:26
Največja neustavnost sprejetega zakona o RTV Slovenija se skriva prav v tem, da ne odraža javnega interesa, ne odraža strukture ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Lažna "depolitizacija" kot nov zagon za korupcijo in ogrožanje temeljev demokracije
25
17.11.2022 21:00
Zadnje čase je v modi, da se vse depolitizira. Politične stranke so v nemilosti, mediji, vsaj večina njih, ljubijo nevladne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Zdravstvo v Ljubljani se podira, neoliberalni minister Loredan pa bi "podkupoval" izgorele zdravnike!
11
15.11.2022 20:00
Zdravstvo v Ljubljani se podira, zdravniki množično odhajajo zaradi izgorelosti, sistem je tik pred zlomom. Pacienti pogosto ... Več.
Piše: Milan Krek
Semenj ničevosti: Slovenija, od kod norosti tvoje?
15
14.11.2022 23:20
Namesto načelnih in moralnih politikov in političark nam vlada horda ljudi, ki bi morala biti v vsaki normalni demokraciji ... Več.
Piše: Denis Poniž
Depeša politbiroja iz gostilne Pečarič ali zakaj ne bom več volil Nataše Pirc Musar
43
11.11.2022 22:59
Le nekaj dni po prvem krogu predsedniških volitev smo nekateri mediji prejeli dokument v obsegu A4 formata z neke vrste napotki, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Afera izbrisane napotnice: Pogrešam glas borcev za pravice ljudi, glas Jaše Jenulla, Teje Jarc, Nike Kovač ...
24
10.11.2022 20:25
Stanje v slovenskem javnem zdravstvu se slabša iz dneva v dan, čeprav se je pred volitvami in takoj po njih govorilo in ... Več.
Piše: Milan Krek
Predsedniške volitve 2022: Glas proti oligarhom
23
08.11.2022 19:00
Sistem, ki izigrava celotni levi spekter volivcev s kandidati, ki ne nosijo kvalitet ne levice, ne sredine in ne demokracije, in ... Več.
Piše: Aleks Jakulin
Bidnova zunanja politika potaplja kongresne demokrate in uničuje Ukrajino
10
07.11.2022 21:11
Ameriški predsednik Joe Biden in Demokrati lahko na vmesnih volitvah (midterms) doživijo hud poraz, kar ne bi smelo biti veliko ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Odprto pismo Ljubljani
12
06.11.2022 20:35
Sem kandidat za Mestni svet Ljubljane in odločil sem se, da napišem Odprto pismo Ljubljani. V skladu z zakonsko ureditvijo za ... Več.
Piše: Miha Burger
Sein Kampf: Kako je Sončni kralj napovedal vojno svojim kritikom in svobodi govora
38
02.11.2022 21:29
Prvi minister je napovedal vojni sovražnemu govoru. S tem je seveda napovedal tudi vojno proti slovenski ustavi in svobodi ... Več.
Piše: Milan Krek
Vsi sveti: Kdor mrtvim odreka pravico do groba, bo za večno preklet!
30
31.10.2022 22:04
Tisto, kar želim izpostaviti ob prazniku mrtvih, ob dnevu Vseh svetih, je predvsem dvoje: žalost in osebna prizadetost, da niti ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Rishi Sunak, sin imperija
8
27.10.2022 23:00
Žal imajo mnogi ljudje iz nekdanjih komunističnih držav popolnoma enostranski pogled na britanski imperij. Dostikrat ne ... Več.
Piše: Keith Miles
Po porazu na predsedniških volitvah je Sončni kralj priznal, da je on premier samo za tiste, ki volijo leve stranke
16
26.10.2022 20:28
V nedeljo zvečer, ko je postalo jasno, da je hudo izgubil na predsedniških volitvah, saj je njegov kandidat Milan Brglez ... Več.
Piše: Milan Krek
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.651
02/
Spolnih zlorab osumljeni pater Rupnik, dvoličnost jezuitskega papeža in posebni vatikanski odposlanec za Slovenijo
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.963
03/
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
Denis Poniž
Ogledov: 2.193
04/
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.999
05/
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.615
06/
Rusija je država, ki podpira terorizem
Božo Cerar
Ogledov: 1.126
07/
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.025
08/
Ruske paravojaške skupine: Psihopati z macolo, neonacisti in obsojeni kriminalci
Maksimiljan Fras
Ogledov: 939
09/
Kot v Afriki: Pri skoraj 300.000 prebivalcih ima Ljubljana eno samo zdravnico za obiske na domu
Milan Krek
Ogledov: 1.834
10/
Sprehod po Ljubljani: Kot v prestolnici ponosne socialistične republike, ki se skoraj sramuje samostojnosti
Andrej Capobianco
Ogledov: 2.472