Komentar

Slovenija d.o.o., Janševa družba z omejeno odgovornostjo

Oblast oglašuje cepljenje in glede na moč nasprotnikov cepljenja je takšna aktivnost smotrna. Ne moremo pa mimo dejstva, kako se je vlada dotičnega projekta lotila. Vlada je kar sama, brez kakršnega koli razpisa, izbrala priviligirance, ki dobijo denar, čeprav gre za finance iz proračuna, s katerimi se ne more razmetavati kot z žepnino. Oblast pa se obnaša kot da je proračun njen desni žep, iz katerega lahko vzame kolikor hoče in podari komur želi. Naj nastavim klobuk? Je država Slovenija sploh še naša država ali Slovenija d.o.o., sprivatizirana firma Janeza Janše in njegove najbližje kompanije?

29.05.2021 05:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   cepljenje   vlada   UKOM   Uroš Urbanija   Edvard Kadič   uredništvo   portal+

Fotomontaža: portal+

Absolutno noro je, da je UKOM 32.000 evrov namenil novinarjem in medijem, ki bodo pisali članke o slovenski osamosvojitvi.

Najprej naj povem, da je imel portal+ nekaj odličnih idej glede promocije cepljenja, a ker ne sodimo v šopek premierjevih slug, smo izviseli na celi črti. Z nami se sploh nihče ni želel pogovarjati, ali pa so nas na hitro odpravili, kakor bi v vroči poletni noči spodili komarja. Večino idej smo tako pospravili v predal in verjamem, da bodo prišle prav čez sedem let. Ne glede na grd odnos vlade, pa o cepljenju pišemo pozitivno, kajti naš medij je znanosti naklonjen. Zato smo hvaležni strokovnjakom, recimo dr. Milanu Kreku, direktorju NIJZ, da piše za nas in našim bralcem podaja zlata vredne informacije iz prve roke. 

 

Portal Necenzurirano.si (vir) pa je pred kratkim objavil uradne podatke, komu je UKOM razdelil več deset tisoč evrov za promocijo cepljenja in še nekaj drugih projektov. Portal je do podatkov prišel šele po posredovanju informacijske pooblaščenke. UKOM je podatke prikrival. Nič čudnega. Prejemniki finančnih sredstev so v glavnem bizarni patroni in - lepo prosim, da me sedaj ne zasujete z očitki - ja, pa saj so tako počeli tudi prej. Drži, počeli so enako, kar je sramotno za vlado Marjana Šarca in vse ostale vlade, kar smo jih Slovenci v teh tridesetih letih pretrpeli, ampak - mi ne živimo prej, pač pa zdej

 

Zato nehajte kazati s prstom na druge, ker delujete kot razvajeni froci. Nekdo mora prekiniti začarani krog oblastniške pogoltnosti, ne pa da jo nadaljuje z izgovorom na stare prakse. Žal, sedanja vlada je zgodovinsko priložnost zamudila.

 

Ostajamo mafijska država.

 

Absolutno noro je, da je UKOM 32.000 evrov namenil novinarjem in medijem, ki bodo pisali članke o slovenski osamosvojitvi. Praksa, da bi vlada novinarjem posamezne članke naročala in jih tudi plačevala, je nepojmljiva in zdi se, da naš Neron, ki zadnje čase kašlja celo o bližini državljanske vojne, komaj čaka požar. Iskreno: Še dobro, da Slovenija ne operira z jedrskim orožjem … 

 

Mediji in novinarji, ki jim je Urad vlade za komuniciranje naročil članke in namenil denar, bi se morali zamisliti in vprašati, v čigavi službi so. V službi trenutne vlade ali v službi javnosti? Odgovorim lahko kar sama: V službi javnosti ti novinarji in mediji niso, saj je evidentno, da jih plačuje "uredništvo", stacionirano na UKOM-u. Če je medij ali novinar v službi vlade, ki bi jo moral - kot predstavnik četrte veje oblasti -, nadzorovati, potem temu ne moremo reči novinarstvo, ampak propaganda. Da se je na UKOM-u formiralo uredništvo, ki daje novinarjem naloge in jih celo plačuje, je onkraj zdrave pameti. Onkraj vsakršne pameti! O Janši sem vseeno imela boljše mnenje, kljub temu da sva nekajkrat zelo neprijetno trčila, zdaj pa več sploh ne vem, kaj naj rečem.

 

Ta oblast je zblaznela.

 

Celotno strategijo promocije cepljenja proti koroni pa je vlada zaupala gospodu, ki se spozna na govorico telesa in ostale privlačnosti ter seveda tvitanje - Edvardu Kadiču. V njegove reference se ne bom spuščala, ker je za nek medij že povedal, da ga najemajo velika in resna podjetja, da jih vleče ven iz sranja. Prvič slišim. Res pa je, da mene nihče na tem svetu ne mara, a ne. In zato bolj malo slišim in nisem seznanjena s podrobnostmi sranja v gospodarstvu. Pa tudi ne zanima me.

 

A ker je Kadič sedaj alfa in omega glede oglaševanja cepljenja, sem mu poslala sporočilo, če ima čas za kofe, da se pogovoriva o promociji. Zakaj? Ne bom se sprenevedala, denar hočemo na portalu+ in ko jaz pridem gnjavit za denar, ga prej ali slej tudi izgnjavim. Kadič je odpisal, da kofe ne, pogovor pa. Prav, bom pa vodo pila. Ali tega tudi ne daste? Bom od doma prinesla.

 

Kadič je pojasnil, da je strategija oglaševanja samo preko Facebooka, Instagrama in Googla. Nerada okolišim, pa sem ga odkrito vprašala, kakšne možnosti imamo na portalu+, da za oglaševanje dobimo kaj sredstev, konec koncev o cepljenju pišemo izrazito pozitivno, a je Kadič odmahnil, da trenutno ne. Radovedno sem povrtala: "Zakaj pa ne?" V odgovor pa sem dobila: "Kakšno bluzenje je to!?"

 

Kadič, ta medijski strokovnjak, bi lahko poznal vsaj osnove bontona, ne pa da me obtoži bluzenja. Odpisala sem: "Oglasi so bili tudi na Siolu." Vem, videla sem jih. Kadič odpiše: "Nisem ti dolžan pojasnjevati ničesar."

 

Ohoho, spoštovani Kadič, sedaj ko upravljaš z javnim denarjem in si trenutno nosilec javne funkcije, ima narod pravico izvedeti, kako delite denar. Zakaj ga nekateri dobijo, drugi pa ne? Tvoja naloga je, da pojasniš. Pripisala sem še: "Ves čas sem do tebe olikana, ti pa se obnašaš, kot da sva krave skupaj pasla. Ne, Edvard, nisva jih."

 

Strokovnjaka, ki rešuje velika gospodarska sranja, je moje sporočilo tako razjezilo, da je odpisal samo, da tako velike nesramnosti že dolgo ni doživel in da sva zaključila s pogovori. Tudi prav. Saj se nisem ničesar zlagala - res nisva nikoli krav skupaj pasla. Šef UKOM-a Uroš Urbanija veliko časa preživi na Veliki planini in tam je precej krav. Z njim jih najbrž marsikdo pase. Jaz jih ne bom, glede na to, da mi gospod niti na tretji sms, v katerem ga sprašujem za termin za sestanek, več ne odgovori.

 

Na hlapčevstvo nikoli nisem pristajala in tudi sedaj ne bom. Način, kako UKOM deli finančna sredstva, je navadna lopovščina. Mafija. Urbanija, vedno sva bila v dobrih odnosih, zato odkrito povem, da si me razočaral. Kadiču, ki je na Facebooku jadikoval, da ta svet pripada vsem, svetujem: Put your money where your mouth is! Predsedniku vlade Janezu Janši pa: L’etat, c’est moi? Ne, ne. Pare na sunce!

 

Mnenje avtorice ne odraža nujno mnenja uredništva.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
18
Protivladni protesti pod taktirko Mefista Kosa
6
15.06.2021 06:15
Pred kratkim sem bila na kofetku z zelo prijetno osebo. Zapriseženo levičarko, a prisrčno in prijazno. Poglavje, da ljudi ne ... Več.
Piše: Ana Jud
Čas je za … cepljenje! In s tem (skorajšnjo) vrnitev nazaj v normal(n)o(st)
6
14.06.2021 08:00
V Evropi smo prve oblike cepljenja dobili šele v 18. stoletju. Cepiva so zmanjšala obolevnost, invalidnost, zasedenost ... Več.
Piše: Milan Krek
Ivan Zidar, 1938-2021: Človek, ki je vedel preveč, da bi umrl za rešetkami
8
14.06.2021 01:00
O mrtvih vse dobro je stara modrost, ki je v primeru Ivana Zidarja zelo relativna. Ob vsem alkoholu, ki ga je popil, je pravi ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Politični ideal ustavno sprejemljivega drhaljenja in protiustavne humanosti
12
13.06.2021 11:00
V parlament se zlahka prismuka vsak povpečno prepričljiv falot. Sistem ga ščiti! Pred prevarami in neizpolnjenimi zavezami nismo ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Varvara Stepanova, ženska, ki je ženske začela oblačiti v hlače, kratke hlače in kombinezone
2
12.06.2021 22:30
Komunistična oblast je brutalno nastopila proti avantgardni umetnosti. Varvara Stepanova in Aleksander Rodčenko sta zelo hitro ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Civilizacija, ki se ni sposobna smejati sami sebi – kakor današnja islamska –, je nevarna
12
11.06.2021 22:35
Šale in komedije so inherentno zanimive: v njih uživamo zaradi njih samih in četudi drži, da bi lahko imele terapevtsko ... Več.
Piše: Roger Scruton
30-letnica Slovenije: "Zločin je bil tako gorostasen, do neba segajoč, da še danes uhaja človeškemu spoznanju."
20
09.06.2021 00:00
Če ob 30. obletnici samostojne Slovenije iz Kočevskega Roga kakšno stvar vidimo jasno in razločno, je to spoznanje, da z ... Več.
Piše: Matija Ogrin
Mi in oni: Kako je strategija preživetja skozi zgodovino izoblikovala dve povsem različni mentaliteti, ki danes definirata Zahod in Vzhod
20
07.06.2021 23:59
Zadnje čase smo priča utečeni fabuli. Najprej se na Vzhodu zgodi nekaj, kar ne sodi v naše standardne vrednostne okvirje, nakar ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Volitve v Mehiki: Vizija predsednika Lópeza Obradorja je razdeljevanje denarja
0
07.06.2021 04:29
V 130-milijonski Mehiki so bile to nedeljo zakonodajne volitve, volivci so volili 500 članov poslanske zbornice nacionalnega ... Več.
Piše: Luis Rubio
Današnja množična družba je družba kiča ...
4
06.06.2021 06:42
V Novem LEF-u so se zavzemali za radikalni produkcionizem, bili pa so kategorično proti glorifikaciji komunističnih voditeljev, ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
30-letnica Slovenije: "Sprava je pot, ki se nikoli ne konča"
10
04.06.2021 04:30
Pravica do groba je naslov 5. poročila vladne komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč, kot se imenuje ta komisija, ki ... Več.
Piše: Borut Pahor
Skrito lastništvo Mladine: Ste vedeli, da je 4-odstotna lastnica tega medija tudi Republika Slovenija?
9
03.06.2021 00:57
Lastništvo tednika Mladina je svojevrsten fenomen. Z njim se je pred dvema letoma podrobno ukvarjal novinar Lenart J. Kučić na ... Več.
Piše: Ivan Simič
Lukašenko svoj obračun z opozicijo prenaša navzven in se požvižga na mednarodno pravo
8
01.06.2021 03:20
Ravnanje beloruskega diktatorja je vse prej kot nedolžno. Pred leti si je bilo težko zamisliti, da po vlekel tovrstne poteze, ... Več.
Piše: Božo Cerar
Ali smo res imeli v Sloveniji najdlje zaprte šole med državami članicami EU in zakaj smo jih imeli zaprte?
11
31.05.2021 04:00
Slovenija v primerjavi z drugimi državami članicami EU nikakor ni rekorderka po času zaprtega šolskega prostora, kar se sicer ... Več.
Piše: Milan Krek
Neozdravljiva bolest nesmrtnih očetov naroda
15
30.05.2021 11:05
Janševa politika ne ponuja ničesar, kar bi dosegalo osnovno raven sodobne, socialne, razvojno učinkovite in kulturno razvite ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Hommage Tonetu Stojku: Naša jeza je brezmejna
9
30.05.2021 05:10
Slovenski narod se je konec koncev porodil iz protesta, ki se mu reče protestantizem, protesti so nam položeni v zibelko. Svoje ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
30-letnica Slovenije: Narod, ki ne ve, kaj hoče, se vrti v večnem krogu
15
28.05.2021 06:17
Po neuspeli ustavni obtožbi predsednika vlade je jasno predvsem dvoje: da je levi del opozicije nesposoben prevzeti oblast brez ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Nekateri simptomi koronavirusa spominjajo na izgubo spomina in "možgansko meglo" v postkomunističnih deželah
6
27.05.2021 06:32
Ko sem bral o različnih simptomih novega koronavirusa, denimo o težavah s spominom in koncentracijo, me je prešinila njihova ... Več.
Piše: Keith Miles
Ali bomo v Sloveniji sploh našli pot sodelovanja in argumentacije, kajti zdi se, da se znamo samo še zmerjati in žaliti?
17
25.05.2021 05:00
Zametki sodelovanja in konstruktivne argumentacije so se doslej v Sloveniji že večkrat pojavili kot komentarji na različne, ne ... Več.
Piše: Miha Burger
O neenakosti v zdravstvu: Kaj nam razkriva primerjava razmer glede Covid-19 med Indijo in Slovenijo?
7
24.05.2021 06:06
Mediji so zadnje čase polni dramatičnih poročil o razmerah v Indiji, kjer naj bi covid-19 zdravstveni sistem že skoraj spravil ... Več.
Piše: Milan Krek
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Ivan Zidar, 1938-2021: Človek, ki je vedel preveč, da bi umrl za rešetkami
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.612
02/
30-letnica Slovenije: "Zločin je bil tako gorostasen, do neba segajoč, da še danes uhaja človeškemu spoznanju."
Matija Ogrin
Ogledov: 1.899
03/
Mi in oni: Kako je strategija preživetja skozi zgodovino izoblikovala dve povsem različni mentaliteti, ki danes definirata Zahod in Vzhod
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 1.208
04/
80 let Operacije Barbarossa: Zakaj je bil Hitlerjev načrt napada na Sovjetsko zvezo že v naprej obsojen na propad
Shane Quinn
Ogledov: 1.298
05/
Protivladni protesti pod taktirko Mefista Kosa
Ana Jud
Ogledov: 663
06/
Ko telo ne zmore več: Adrenalna izgorelost kot posledica deloholizma
Katja Knez Steinbuch
Ogledov: 819
07/
Civilizacija, ki se ni sposobna smejati sami sebi – kakor današnja islamska –, je nevarna
Roger Scruton
Ogledov: 738
08/
Skrito lastništvo Mladine: Ste vedeli, da je 4-odstotna lastnica tega medija tudi Republika Slovenija?
Ivan Simič
Ogledov: 2.513
09/
Politični ideal ustavno sprejemljivega drhaljenja in protiustavne humanosti
Simona Rebolj
Ogledov: 708
10/
Današnja množična družba je družba kiča ...
Dragan Živadinov
Ogledov: 581