Komentar

Direktor Finančne uprave Ivan Simič pravi, da bo še naprej sprejemal davčne zavezance, ki bodo prišli k njemu

K meni na Finančno upravo Republike Slovenije (FURS) lahko pride vsak davčni zavezanec in vsakdo, ki ima ali nima težave s Fursom in se želi z menoj pogovarjati. Vsi so dobrodošli, saj menim, da je moja dolžnost, da poslušam davčne zavezance, pa čeprav so davčni dolžniki. Takšen je moj način dela. Tako sem postopal ob svojem prvem vodenju Dursa, pa ob vodenju srbske davčne uprave in tako bo sedaj ob vodenju Fursa. Zaradi tega se z vsemi sestajam v prostorih Fursa, kjer so vsi prihodi evidentirani in transparentni. Ni nobene potrebe, da se sestajam po lokalih na tržnici ali na drugih skrivnih mestih, kot naj bi to počeli nekateri novinarji necenzurirano.si, ko pridobivajo skrite in večinoma neresnične informacije.

21.07.2021 22:18
Piše: Ivan Simič
Ključne besede:   Ivan Simič   FURS   Necenzurirano   DURS   Igor Bavčar   Primož Cirman   Tomaž Modic   Vesna Vuković   davčni dolžnik

Fotomontaža: portal+

Sporočam, da bom še naprej sprejemal vse davčne zavezance, ki bodo želeli priti k meni na razgovor, ne glede na njihovo preteklost, politično pripadnost ali karkoli drugega. Z veseljem jih bom poslušal, saj včasih pomaga že razgovor. To je moje poslanstvo. V davčne postopke pa se ne morem in niti se nočem vtikati.

V teh dneh nenehno beremo o napadih na medije in novinarje, celo evropski pravičniki prihajajo k nam z ruto čez oči, nihče pa ne piše o napadih novinarjev na izbrane posameznike oziroma o maltretiranju, ki ga novinarji izvajajo nad izbranim posamezniki. Medijsko sceno poznam zelo dobro od leta 2007, ko sta izbrana novinarja Tomaž Modic in Primož Cirman v sodelovanju z njunima sodelavkama Vesno Vuković in Suzano Rankov, izvajala sistematično maltretiranje in pisanje neresnic o meni. To traja že 14 let. Ja, 14 let sistematičnega in obsedenega maltretiranja. Ko se na koncu ugotovi in dokaže, da so pisali laži, pa ne zmorejo niti toliko, da bi se opravičili. Tem novinarjem sem do sedaj posvetil kar nekaj člankov. Tri od teh lahko preberete tudi na tem mojem blogu (vir), in sicer:

 

20. junija 2017: Davčno planiranje novinarjev

26. junija 2017: Jeza novinarjev in moj odgovor

2. septembra 2020: Necenzuirirano.si blokiralo Ivan Simiča

 

Zato obema avtorjema članka na necenzurirano.si (vir) z naslovom Ko davčni dolžnik Igor Bavčar obišče Ivana Simiča na Fursu predlagam, da še enkrat prebereta zaključek mojega bloga z dne 26. junija 2017, objavljenega tudi na portalu+ (vir) ko sem zapisal:

 

"Na podlagi vsega navedenega omenjenim štirim novinarjem predlagam, da čim prej prično s samoočiščenjem, se spovedo za vse grehe in začnejo novo obdobje v svojem življenju, v katerem ne bo več prostora za uničevanje posameznikov. Pri njihovem delu naj jih vodita le poštenost in resnicoljubnost. Dejstvo je, da sem nam vse slabo vrne, slej ali prej."

 

Kot vidimo, očitno ti novinarji - Tomaž Modic, Primož Cirman in Vesna Vuković - niso sposobni samoočiščenja in se niso sposobni spovedati svojih grehov. Moje izkušnje kažejo, da je v njihovih zapisih veliko neresnic, sploh ob dejstvu, ko skoraj niso sposobni spisati članka brez napada na politično stranko SDS. Njihova obsedenost s temi tremi črkami je neverjetna in če bi evropski pravičniki opravili analizo člankov na necenzurirano.si, bi brez večjih težav ugotovili, da je v bistvu maltretirana politična stranka in ne novinarji.

 

Ko imaš v sebi toliko sovraštva, kot ga imajo oni, je več kot očitno, da si pristranski, kar novinarji necenzurirano.si so in to je edino, kar jim lahko priznam z njihovega novinarskega področja. Razumem jih, da morajo preživeti, toda ali moraš preživeti s tem, da o drugih pišeš neresnice in jih uničuješ? Ali ste se novinarji necenzurirano.si kdaj vprašali, da je lahko kazen, ki ti jo da življenje, hujša od kazni na sodišču?

 

Kar se tiče citiranega članka na Necenzurirano z naslovom "Ko davčni dolžnik Igor Bavčar obišče Ivana Simiča na Fursu", lahko povem, da k meni na Finančno upravo Republike Slovenije (FURS) lahko pride vsak davčni zavezanec in vsaka oseba, ki ima ali nima težave s Fursom in se želi z menoj pogovarjati. Vsi so dobrodošli, saj menim, da je moja dolžnost, da poslušam davčne zavezance, pa čeprav so davčni dolžniki. Takšen je moj način dela. Tako sem postopal ob svojem prvem vodenju Davčne uprave Republike Slovenije (DURS), pa ob vodenju srbske davčne uprave in tako bo sedaj ob vodenju Fursa. Zaradi tega se z vsemi sestajam v prostorih Fursa, kjer so vsi prihodi evidentirani in transparentni. Ni nobene potrebe, da se sestajam po lokalih na tržnici ali na drugih skrivnih mestih, kot naj bi to počeli nekateri novinarji necenzurirano.si, ko pridobivajo skrite in večinoma neresnične informacije.

 

V svoji dosedanji praksi sem videl veliko nezakonitih odločitev finančnih inšpektorjev, kar so potrdila tudi slovenska sodišča in evropsko sodišče. O tem sem veliko pisal tudi na svojem blogu, kar lahko preberete. Šlo je za milijone nezakonitih odločb. V mnogih primerih so tudi novinarji necenzurirano.si pisali članke z odmevnimi naslovi, ko pa je zadeva padla na sodišču, nisem zasledil nobenega članka o tem, kaj šele opravičila teh novinarjev. To pove vse o njih. Zato ne vem, kako novinarji necenzurirano.si lahko živite s tem, kako to prenaša vaša duša, kajti z (ne)moralo vem, da nimate težav.

 

Zato vam sporočam, da bom še naprej sprejemal vse davčne zavezance, ki bodo želeli priti k meni na razgovor, ne glede na njihovo preteklost, politično pripadnost ali karkoli drugega. Z veseljem jih bom poslušal, saj včasih pomaga že razgovor. To je moje poslanstvo. V davčne postopke pa se ne morem in niti se nočem vtikati.

 

Tomažu Modicu in Primožu Cirmanu, avtorjema članka o obisku Igorja Bavčarja pri meni na Fursu, želim vse najboljše in jima še enkrat predlagam to, kar sem jim(a) že predlagal 26. junija 2017, ko sem zapisal:

 

"Na podlagi vsega navedenega omenjenim štirim novinarjem predlagam, da čim prej prično s samoočiščenjem, se spovedo za vse grehe in začnejo novo obdobje v svojem življenju, v katerem ne bodo več prostora za uničevanje posameznikov. Pri njihovem delu naj jih vodita le poštenost in resnicoljubnost. Dejstvo je, da sem nam vse slabo vrne, slej ali prej."

 

Ivan Simič je direktor Finančne uprave Republike Slovenije. Prispevek je bil objavljen na njegovem blogu (vir) pod naslovom Vsi ste dobrodošli. Za objavo na portalu+ je bil deloma editiran glede naslova, uvoda in nekaterih poudarkov.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
15
Željko Kipke: Duh je um, um je moč zavesti, zavest pa je še kako resnična
5
31.07.2021 21:04
Čudež je moč preobrazbe! Željko Kipke se s svojo umetniško obsesijo v celoti posveča probrazbi v odnosu med zavestjo in ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Sprechen Sie Albanisch?* Kosovsko vprašanje in dokončanje razpada Jugoslavije
16
30.07.2021 22:59
Usodnost spornega priznanja legitimnosti albanskega Kosova utegne imeti nekoč posledice za slovensko državnost. Utegnejo nas ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Stop vohunjenju! Reši nas lahko samo popolna transparentnost in javna dostopnost
10
29.07.2021 20:44
Najbljše orožje proti vohunjenju je sistemska zakonodaja, ki bi zahtevala, da nobena zadeva ali informacija, ki se tiče skupnih, ... Več.
Piše: Miha Burger
Ali informacijska pooblaščenka nehote "sabotira" napore javnega zdravstva za zajezitev četrtega vala epidemije?*
22
26.07.2021 22:00
Vlade v svetu in tudi naša so dale na prvo mesto v pandemiji ohranjanje zdravja ljudi. Praviloma so ukrepi v naši družbi ... Več.
Piše: Milan Krek
Previsoka pričakovanja za slavne, uspešne in ugledne puhličarje
3
25.07.2021 11:00
Logično, da UEFA ni podprla mavrične promocije zaradi nasprotovanja madžarski homofobni politiki. Ker UEFA, a veste, se ne vtika ... Več.
Piše: Simona Rebolj
George Costakis je kupoval za človeštvo neskončno pomembne umetnine, ki niso imele nobenega trga, kaj šele cene
3
24.07.2021 22:00
George Costakisje zbiral umetnine, ki jih ni nihče želel na zidovih svojih domov, še manj pa v muzejih. V svojem stanovanju je ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Uredniški komentar: Slovenska zunanja politika od naprave za oživljanje do Janševe "tviter diplomacije"
23
23.07.2021 21:04
Potem ko smo skoraj poldrugo desetletje nemo opazovali prorusko orientiranost slovenske zunanje politike, smo lani iz dežja ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Genialna promotorka aluminija Janja Vidmar ali intelektualna prostitucija v vrhu mladinske književnosti
16
22.07.2021 22:20
Umetnik, če ni zmožen ohraniti človeka v sebi, naj se obesi, je povedal Cankar. Če pa se prilagodi, ni umetnik. Janji Vidmar se ... Več.
Piše: Anej Sam
Janša vs iranski režim: So človekove pravice za Evropsko unijo po novem stvar pregmatizma in "višjih interesov"?
13
20.07.2021 20:30
Janševa izjava o neodvisni preiskavi množičnih pobojev političnih zapornikov v Iranu konec osemdesetih je v precejšnjo zadrego ... Več.
Piše: Božo Cerar
Moški pri reprodukciji prispeva zgolj spermij, zato naj se ne oglaša, ko gre za splav!
17
19.07.2021 20:00
Junija so evropski poslanci izglasovali resolucijo, po kateri so reproduktivne pravice žensk priznane kot človekove pravice. ... Več.
Piše: Ana Jud
Smo Slovenci s pljuvanjem posameznikov na ulicah prišli na nivo južnoameriških alpak?
20
18.07.2021 21:00
Pa začnimo tokrat s pljuvanjem pri alpakah, udomačenih južnoameriških kamelah andskega visokogorja. Alpake uporabljajo pljuvanje ... Več.
Piše: Milan Krek
O bolečini in trpljenju: "Pa kako jih ni sram, da se tako nemarno pretvarjajo!?"
5
17.07.2021 21:00
Ko govorimo o bolečini, govorimo o tistem trenutku, ko se naša govorica prelomi in se popolnoma spremeni, njen izraz pa postane ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Od besed k dejanjem ali zakaj je čisto vsak dan dober za umiranje
7
16.07.2021 20:18
Spomladi 1998 sem bil svetovalec predsednika državnega zbora. V mesečniku Parlamentarec sem objavil članek o svoji ideji ... Več.
Piše: Miha Burger
Po referendumu: Kaj je nekaj metrov obale proti večnemu pohlepu? Zato je pomembno, da je zakon padel.
14
15.07.2021 21:26
Le kaj naj človek pet dni po referendumu še pove o tem, zakaj je dobro, da je Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah ... Več.
Piše: Zoran Leban Trojar
Trije tipi slovenskih levičarjev, zaradi katerih so Slovenci tako grozljivo leni, ko je treba voliti
19
13.07.2021 21:36
Slovenska politična scena je jasna kot bel dan. Imamo anacionalne leve in nacionalne desne sile, ki nikdar do sedaj in še lep ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Bodo maturanti, ki so se iz Španije domov vrnili okuženi, sprožili četrti val epidemije Covid-19 v Sloveniji?
19
12.07.2021 21:00
Maturantski izlet je vedno nekaj lepega, poln pričakovanj, zabave, druženja in srečanj z mnogimi mladimi s celega sveta, če se ... Več.
Piše: Milan Krek
Naše svinje so zaslovele po vsej Evropski uniji in dokazujejo, da smo Slovenci idioti
14
11.07.2021 22:15
Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) redno poudarja, da se svoboda izražanja ne nanaša zgolj na informacije, katerim smo ... Več.
Piše: Ana Jud
Jalov blagor ubogih na duhu, kajti kraljestvo je že njihovo
21
11.07.2021 11:00
Mitja Okorn je verjetno po slovenski logiki pojem uspeha tudi zato, ker je bistveno več zaslužil v tujini kot naši režiserji, ki ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Poezija je molk, ki prihaja izza priprtih oči
2
10.07.2021 18:00
Dane Zajc me prek poezije povezuje s svojo čustveno iskušnjo, nakaj manj s čutno zaznavo, še najmanj pa z intelektualno ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Pred referendumom: Upam, da boste izjemna šola novim generacijam, gospod minister Vizjak
26
09.07.2021 00:31
Zaupanje je sveti gral delovanja v politiki. Gospod minister Vizjak, oprostite, ampak težko vam verjamem in zdi se, da nisem ... Več.
Piše: Žiga Vavpotič
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
20 žensk, ki lahko krojijo prihodnost Slovenije kot bodoče predsednice, premierke in ministrice
Uredništvo
Ogledov: 1.807
02/
Ali informacijska pooblaščenka nehote "sabotira" napore javnega zdravstva za zajezitev četrtega vala epidemije?*
Milan Krek
Ogledov: 1.468
03/
Uredniški komentar: Slovenska zunanja politika od naprave za oživljanje do Janševe "tviter diplomacije"
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.455
04/
Kako je obrambni minister Tonin, strokovnjak za zakup medijskega prostora, prepričal Pristop, naj Slovensko vojsko promovirajo Nova24tv.si, Domovina.si in Iskreni.net
Domen Savič
Ogledov: 1.231
05/
Genialna promotorka aluminija Janja Vidmar ali intelektualna prostitucija v vrhu mladinske književnosti
Anej Sam
Ogledov: 1.276
06/
Previsoka pričakovanja za slavne, uspešne in ugledne puhličarje
Simona Rebolj
Ogledov: 1.399
07/
Sprechen Sie Albanisch?* Kosovsko vprašanje in dokončanje razpada Jugoslavije
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 835
08/
Stop vohunjenju! Reši nas lahko samo popolna transparentnost in javna dostopnost
Miha Burger
Ogledov: 668
09/
Statistično gledano pri nas pod pragom revščine živi skoraj četrt milijona ljudi, vendar ...
Bine Kordež
Ogledov: 624
10/
Direktor Finančne uprave Ivan Simič pravi, da bo še naprej sprejemal davčne zavezance, ki bodo prišli k njemu
Ivan Simič
Ogledov: 1.500