Komentar

Direktor Finančne uprave Ivan Simič pravi, da bo še naprej sprejemal davčne zavezance, ki bodo prišli k njemu

K meni na Finančno upravo Republike Slovenije (FURS) lahko pride vsak davčni zavezanec in vsakdo, ki ima ali nima težave s Fursom in se želi z menoj pogovarjati. Vsi so dobrodošli, saj menim, da je moja dolžnost, da poslušam davčne zavezance, pa čeprav so davčni dolžniki. Takšen je moj način dela. Tako sem postopal ob svojem prvem vodenju Dursa, pa ob vodenju srbske davčne uprave in tako bo sedaj ob vodenju Fursa. Zaradi tega se z vsemi sestajam v prostorih Fursa, kjer so vsi prihodi evidentirani in transparentni. Ni nobene potrebe, da se sestajam po lokalih na tržnici ali na drugih skrivnih mestih, kot naj bi to počeli nekateri novinarji necenzurirano.si, ko pridobivajo skrite in večinoma neresnične informacije.

21.07.2021 22:18
Piše: Ivan Simič
Ključne besede:   Ivan Simič   FURS   Necenzurirano   DURS   Igor Bavčar   Primož Cirman   Tomaž Modic   Vesna Vuković   davčni dolžnik

Fotomontaža: portal+

Sporočam, da bom še naprej sprejemal vse davčne zavezance, ki bodo želeli priti k meni na razgovor, ne glede na njihovo preteklost, politično pripadnost ali karkoli drugega. Z veseljem jih bom poslušal, saj včasih pomaga že razgovor. To je moje poslanstvo. V davčne postopke pa se ne morem in niti se nočem vtikati.

V teh dneh nenehno beremo o napadih na medije in novinarje, celo evropski pravičniki prihajajo k nam z ruto čez oči, nihče pa ne piše o napadih novinarjev na izbrane posameznike oziroma o maltretiranju, ki ga novinarji izvajajo nad izbranim posamezniki. Medijsko sceno poznam zelo dobro od leta 2007, ko sta izbrana novinarja Tomaž Modic in Primož Cirman v sodelovanju z njunima sodelavkama Vesno Vuković in Suzano Rankov, izvajala sistematično maltretiranje in pisanje neresnic o meni. To traja že 14 let. Ja, 14 let sistematičnega in obsedenega maltretiranja. Ko se na koncu ugotovi in dokaže, da so pisali laži, pa ne zmorejo niti toliko, da bi se opravičili. Tem novinarjem sem do sedaj posvetil kar nekaj člankov. Tri od teh lahko preberete tudi na tem mojem blogu (vir), in sicer:

 

20. junija 2017: Davčno planiranje novinarjev

26. junija 2017: Jeza novinarjev in moj odgovor

2. septembra 2020: Necenzuirirano.si blokiralo Ivan Simiča

 

Zato obema avtorjema članka na necenzurirano.si (vir) z naslovom Ko davčni dolžnik Igor Bavčar obišče Ivana Simiča na Fursu predlagam, da še enkrat prebereta zaključek mojega bloga z dne 26. junija 2017, objavljenega tudi na portalu+ (vir) ko sem zapisal:

 

"Na podlagi vsega navedenega omenjenim štirim novinarjem predlagam, da čim prej prično s samoočiščenjem, se spovedo za vse grehe in začnejo novo obdobje v svojem življenju, v katerem ne bo več prostora za uničevanje posameznikov. Pri njihovem delu naj jih vodita le poštenost in resnicoljubnost. Dejstvo je, da sem nam vse slabo vrne, slej ali prej."

 

Kot vidimo, očitno ti novinarji - Tomaž Modic, Primož Cirman in Vesna Vuković - niso sposobni samoočiščenja in se niso sposobni spovedati svojih grehov. Moje izkušnje kažejo, da je v njihovih zapisih veliko neresnic, sploh ob dejstvu, ko skoraj niso sposobni spisati članka brez napada na politično stranko SDS. Njihova obsedenost s temi tremi črkami je neverjetna in če bi evropski pravičniki opravili analizo člankov na necenzurirano.si, bi brez večjih težav ugotovili, da je v bistvu maltretirana politična stranka in ne novinarji.

 

Ko imaš v sebi toliko sovraštva, kot ga imajo oni, je več kot očitno, da si pristranski, kar novinarji necenzurirano.si so in to je edino, kar jim lahko priznam z njihovega novinarskega področja. Razumem jih, da morajo preživeti, toda ali moraš preživeti s tem, da o drugih pišeš neresnice in jih uničuješ? Ali ste se novinarji necenzurirano.si kdaj vprašali, da je lahko kazen, ki ti jo da življenje, hujša od kazni na sodišču?

 

Kar se tiče citiranega članka na Necenzurirano z naslovom "Ko davčni dolžnik Igor Bavčar obišče Ivana Simiča na Fursu", lahko povem, da k meni na Finančno upravo Republike Slovenije (FURS) lahko pride vsak davčni zavezanec in vsaka oseba, ki ima ali nima težave s Fursom in se želi z menoj pogovarjati. Vsi so dobrodošli, saj menim, da je moja dolžnost, da poslušam davčne zavezance, pa čeprav so davčni dolžniki. Takšen je moj način dela. Tako sem postopal ob svojem prvem vodenju Davčne uprave Republike Slovenije (DURS), pa ob vodenju srbske davčne uprave in tako bo sedaj ob vodenju Fursa. Zaradi tega se z vsemi sestajam v prostorih Fursa, kjer so vsi prihodi evidentirani in transparentni. Ni nobene potrebe, da se sestajam po lokalih na tržnici ali na drugih skrivnih mestih, kot naj bi to počeli nekateri novinarji necenzurirano.si, ko pridobivajo skrite in večinoma neresnične informacije.

 

V svoji dosedanji praksi sem videl veliko nezakonitih odločitev finančnih inšpektorjev, kar so potrdila tudi slovenska sodišča in evropsko sodišče. O tem sem veliko pisal tudi na svojem blogu, kar lahko preberete. Šlo je za milijone nezakonitih odločb. V mnogih primerih so tudi novinarji necenzurirano.si pisali članke z odmevnimi naslovi, ko pa je zadeva padla na sodišču, nisem zasledil nobenega članka o tem, kaj šele opravičila teh novinarjev. To pove vse o njih. Zato ne vem, kako novinarji necenzurirano.si lahko živite s tem, kako to prenaša vaša duša, kajti z (ne)moralo vem, da nimate težav.

 

Zato vam sporočam, da bom še naprej sprejemal vse davčne zavezance, ki bodo želeli priti k meni na razgovor, ne glede na njihovo preteklost, politično pripadnost ali karkoli drugega. Z veseljem jih bom poslušal, saj včasih pomaga že razgovor. To je moje poslanstvo. V davčne postopke pa se ne morem in niti se nočem vtikati.

 

Tomažu Modicu in Primožu Cirmanu, avtorjema članka o obisku Igorja Bavčarja pri meni na Fursu, želim vse najboljše in jima še enkrat predlagam to, kar sem jim(a) že predlagal 26. junija 2017, ko sem zapisal:

 

"Na podlagi vsega navedenega omenjenim štirim novinarjem predlagam, da čim prej prično s samoočiščenjem, se spovedo za vse grehe in začnejo novo obdobje v svojem življenju, v katerem ne bodo več prostora za uničevanje posameznikov. Pri njihovem delu naj jih vodita le poštenost in resnicoljubnost. Dejstvo je, da sem nam vse slabo vrne, slej ali prej."

 

Ivan Simič je direktor Finančne uprave Republike Slovenije. Prispevek je bil objavljen na njegovem blogu (vir) pod naslovom Vsi ste dobrodošli. Za objavo na portalu+ je bil deloma editiran glede naslova, uvoda in nekaterih poudarkov.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
15
Tovarišija, demontirali ste nam državo, zato se ne čudite, če se začenja vojna vseh proti vsem!
16
22.10.2021 21:50
Vemo, da lažejo. Oni vedo, da lažejo. Oni vedo, da vemo, da lažejo. Mi vemo, da oni vedo, da mi vemo, da oni lažejo. Pa še ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ljubezen je ljubezen, kadar je neskončna. Sovraštvo je uspešno, kadar je neskončno.
10
21.10.2021 20:51
Ko veliki udarijo po majhnosti, ko zavezniki snamejo ovčjo, si nadenejo volčjo kožo ... se spomnimo drugi drugih. Si skačemo v ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Kako sta vrhovno in ustavno sodišče pomagala pri zmanjšanju zaupanja v sistem PCT, kar bo terjalo svoj smrtni davek
22
20.10.2021 22:45
Zakaj pri nas ne zmoremo dovolj moči, da bi se povezali in prenehali nagajati drug drugemu? Zakaj ne bi strnili vrste okoli boja ... Več.
Piše: Milan Krek
Granitne kocke so končna posledica frustracij državljanov, ki ne morejo vplivati na nič
17
19.10.2021 22:03
Osnovni vzrok vseh zagat, v katere pada bolj ali manj celotna človeška skupnost in zadnje čase naša ožja skupnost, Slovenija, še ... Več.
Piše: Miha Burger
V Butalah so pamet zaklenili v sode, da jim ne bi ušla na plano, v Sloveniji smo jo preglasili s smrtno tišino javne besede
10
17.10.2021 22:30
Kmalu bomo uzakonili molk, ki bo dokončno uveljavil pravilo v večinskih medijih, to pa je, da je jakost javnega govora obratno ... Več.
Piše: Vili Kovačič
Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel
13
17.10.2021 11:00
Skrb za naše zdravje je omejena na biznis. Še bolj intenzivno boste v prihodnosti lahko zbirali zamaške za bolne otroke, ki jih ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Giorgio De Chirico: Kaj umetnik dela, ko dela? Tisto, kar je najtežje: nič.
2
16.10.2021 22:00
De Chirico ni nikoli, ampak čisto nikoli po naročilu poveličeval ideoloških diktatorjev ali religioznih dostojanstvenikov. ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
V imenu očeta: Zunaj tekmujejo, kako bodo osvajali vesolje, v domačih logih pa se obmetavamo s preteklostjo in zavistjo
12
15.10.2021 22:00
Vedno bolj imam ob vsem dogajanju občutek, da nas manjšina želi poriniti nazaj v balkanski kotel. Ker izgleda, da znajo le v ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Država je tista, ki je pomembna, politik Janez Janša pa si bo pisal sodbo sam
23
15.10.2021 00:30
Odposlanci Evropskega parlamenta, ki so v Slovenijo prišli ugotavljat, kakšne so razmere na področju svobode medijev, vladavine ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
China power cuts harm growth as climate goals cheer
2
14.10.2021 21:00
China is experiencing its worst power shortage since the 1980s, a phenomenon that puts at risk the countrys post-Covid economic ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Za mano hodi pošastni črni pes, me rine v kot, kjer se zjokam kot nebogljeni otrok in pomislim na najhujše …
9
13.10.2021 20:00
Velikanska črna zverina mi je vedno za petami. Potuhnjene grdobe se nikakor ne morem znebiti. Če grem v kopalnico, se skrije pri ... Več.
Piše: Ana Jud
Zdravnikom so nam doslej grozili po elektronski pošti, zdaj pa nas že kar na ulici kličejo pred "vojaško sodišče"
17
12.10.2021 20:54
V Sloveniji se bližamo že 5000 umrlim zaradi Covid-19 v letu in pol, kar je v povprečju 277 smrti mesečno. Pet avtobusov. ... Več.
Piše: Milan Krek
Plenice v oktobru: Sočutno starševstvo in nesporazumi v zvezi z njim
8
11.10.2021 20:00
Slovenske novice so objavile šokantno fotografijo, ki jim jo je posredoval bralec: v centru Ljubljane se je mamica po ulici ... Več.
Piše: Katja Knez Steinbuch
Ali je v tej državi sploh še možno kaj narediti dobro in prav?
5
10.10.2021 11:00
Toliko obtožb in groženj, nenazadnje pa tudi sovraštva z vseh strani, kot ga je bilo začutiti ob zadnji oddaji Tarča na ... Več.
Piše: Miha Burger
Zeniteum: To čemur pravimo resničnost, je neskončnost brez teže, mere, časa in prostora
10
09.10.2021 20:00
Kdo je naš skupni nasprotnik? Ta sovražnik je narava. Dokler bomo nemočni, bo ona močna, dokler ne postanemo njena volja, bo ona ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Spletni Antikvariat: Kar je za nekoga pozabljen lovilec prahu, je za drugega knjiga, ki jo morda išče že dolga leta.
9
08.10.2021 21:25
Dragi bralci, preglejte svoje knjižne police. Premislite, katere knjige so vam posebej ljube in jih obdržite, morda jih znova ... Več.
Piše: Stella Šibanc
Dogaja se nam ulica, vi se pa obnašate kot prestrašene miši
10
07.10.2021 21:00
Stopila sem v samopostrežno trgovino in prodajalka na blagajni, tik ob vhodu, me je vprašala, če imam PCT. Od vseh kupcev se je ... Več.
Piše: Ana Jud
Za medicinsko stroko ni koalicije in opozicije, naša skrb so ljudje, ki so žrtve trenutnega političnega ozračja v državi
19
06.10.2021 20:20
Slovenci se moramo čim bolj poenotiti. Naj nas politika združuje, naj ji stroka pomaga pri premagovanju bolezni Covid-19, saj ... Več.
Piše: Milan Krek
Slovenski paradoksi: Ne, znanja se ne sme plačati, znanje je potrebno obdavčiti!
9
05.10.2021 21:20
Estonija je mrzla, imajo sicer morje, nimajo pa gora in višjih hribov. In so nas v dvajsetih letih prehiteli po plačah. Plačne ... Več.
Piše: Borut Hrobat
Zakaj se nekdo, ki vstopi v politiko, tako hitro prelevi iz mojega prijatelja v politično svinjo, ki "krade, laže, bolhe je"?
13
04.10.2021 22:00
Komu verjeti? Arogantni znanstveni skupnosti, zdravnikom z božjim sindromom ali lažnivim politikom? Novinarjem? Medijskim hišam? ... Več.
Piše: Igor Vlačič
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel
Simona Rebolj
Ogledov: 3.310
02/
Država je tista, ki je pomembna, politik Janez Janša pa si bo pisal sodbo sam
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.473
03/
V imenu očeta: Zunaj tekmujejo, kako bodo osvajali vesolje, v domačih logih pa se obmetavamo s preteklostjo in zavistjo
Pavle Okorn
Ogledov: 2.253
04/
Tovarišija, demontirali ste nam državo, zato se ne čudite, če se začenja vojna vseh proti vsem!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.436
05/
Kako sta vrhovno in ustavno sodišče pomagala pri zmanjšanju zaupanja v sistem PCT, kar bo terjalo svoj smrtni davek
Milan Krek
Ogledov: 1.563
06/
V Butalah so pamet zaklenili v sode, da jim ne bi ušla na plano, v Sloveniji smo jo preglasili s smrtno tišino javne besede
Vili Kovačič
Ogledov: 1.291
07/
Za mano hodi pošastni črni pes, me rine v kot, kjer se zjokam kot nebogljeni otrok in pomislim na najhujše …
Ana Jud
Ogledov: 1.465
08/
Granitne kocke so končna posledica frustracij državljanov, ki ne morejo vplivati na nič
Miha Burger
Ogledov: 1.062
09/
Ljubezen je ljubezen, kadar je neskončna. Sovraštvo je uspešno, kadar je neskončno.
Zvjezdan Radonjić
Ogledov: 954
10/
Demografski sklad je v interesu tistih, ki bi radi obvladovali milijarde državnega premoženja, na višino pokojnin pa ne bo imel omembne vrednega vpliva
Bine Kordež
Ogledov: 827