Komentar

Proticepilske norosti: "Beovička je dobila 9,7 milijona dolarjev podkupnine na svoj bančni račun v Gani!"

Pred kratkim sem na Facebooku zapisala status, da bi po mojem mnenju cepljenje moralo biti obvezno. V hipu so se vsuli name anticepilci in me zmerjali kot največjo smet. Bila sem vse, samo človek ne. Izprijena in zafrustrirana fašistka, neumna, zabita, glupa, podkupljena, Janševa plačanka in podobno. Agresija resnično ni my cup of tea, zato sem komentiranje v svojem Facebook profilu zaprla. Kakšnih 50 virtualnih prijateljev me je demonstrativno zapustilo, še enkrat toliko pa sem jih "odprijateljila" sama. Ne kanim biti boksarska vreča za nasilne maloumneže.

23.08.2021 21:30
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   cepljenje   proticepilci   Bojana Beović   Gana   banka   podkupnina   cepivo   virus   Dunning-Krugerjev sindrom   Janez Janša   Donald Trump   Božo Dimnik   Andrej Marčič

Foto: portal+

Proticepilci so sveto prepričani, da virus sploh ne obstaja, da so cepiva namenjena depopulaciji svetovnega prebivalstva, da zdravila vsebujejo čip s katerim nas bodo svetovne elite nadzorovale in podobne oslarije.

Največji problem proticepilcev je znameniti Dunning-Krugerjev sindrom, zaradi katerega se ljudje ne zavedajo lastnih nesposobnosti. Gre za kognitivno izkrivljanje, pri katerem je oseba - kot sta pojasnila psihologa ter Nobelova nagrajenca David Dunning in Justin Kruger -, prepričana, da ve o nekem področju več kot ljudje, ki so se za tisto področje dolga leta usposabljali. Tako človek, ki na Youtubu pogleda nekaj zarotniških videoposnetkov o koroni in cepivih, kar naenkrat verjame, da ve o celotni situaciji veliko več kot zdravniki, ki so se dolga leta izobraževali, da lahko sedaj rešujejo življenja. 

 

Z razmahom interneta, od katerega so si znanstveniki obetali ogromno dobrega, smo nazadnje dobili zgolj idiokracijo v kateri je največji vseved dr. Google. Ta ponuja ogromno neumnih informacij. Resda nudi tudi veliko pametnih in koristnih podatkov, a kaj ko vsi ljudje z njimi ne znajo rokovati. Kot sta predpostavila Dunning in Kruger, nesposobni ljudje lastne sposobnosti in uspešnost precenjujejo, hkrati pa so nezmožni prepoznati pravo znanje pri drugih ljudeh. V primeru korone to pomeni, da sebe vidijo kot strokovnjake za viruse, epidemiologom pa se množično posmehujejo kot največjim lolekom.

 

Vse to lepo vidimo v histeriji, ki jo uprizarjajo proticepilci, ki so sveto prepričani, da virus sploh ne obstaja, da so cepiva namenjena depopulaciji svetovnega prebivalstva, da zdravila vsebujejo čip s katerim nas bodo svetovne elite nadzorovale in podobne oslarije. Na posamezne zarotniške teorije je pravzaprav nesmiselno odgovarjati, ker nikoli ne moreš priti do konca. Četudi na eno odgovoriš, razumno, se že pojavi nova. Tako me neka očitno popolnoma nora oseba že več tednov terorizira s pismi, češ da bom jeseni umrla, kajti mi, cepljeni, naj bi jeseni začeli umirati, ostali pa naj bi nam samo še dve leti življenja. Ne odgovarjam. Škoda časa, energije in živcev. Morda bom jeseni res umrla, morda bom umrla že jutri, človek nikoli ne ve, za katerim vogalom ga čaka Matilda, a prepričana sem, da od cepljenja ne bom umrla.

 

"Slovenci se tako neznosno upirajo cepljenju, da je več kot očitno, da obvezno cepljenje čaka tudi nas."

 

Pred tedni me je frendica, nasprotnica cepljenja - in to kljub temu, da je uspešno končala študij medicine, torej nekaj znanja o zdravstvu nedvomno premore -, prepričevala, da je dr. Bojana Beović prejela več kot devet milijonov dolarjev podkupnine na bančni račun v Gani. Podkupnina naj bi bila namenjena širjenju cepilske agende, s katero bi tudi v Sloveniji zmanjšali število prebivalcev. Prasnila sem v glasen krohot. Si pač nisem mogla pomagati. Iz papirčka, ki mi ga je dotična oseba poslala kot dokaz, je photoshop naravnost bolščal vame. Z malo računalniškega znanja je dandanes ljudem preprosto podtakniti praktično vse. Govorice se hitro razplamtijo, diskreditirajo človeka in povzročijo občo škodo. Dr. Beović zagotovo ni prejela nobene podkupnine. Vsaj na račun v Gani ne. Ker ga tam nima. Sploh pa - le kdo bi si odprl bančni račun v neki nerazviti afriški državi? Skrivni računi se odpirajo v davčnih oazah, ne pa v Gvineji Bissau in podobnih usranih luknjah, kot bi se izrazil bivši ameriški predsednik Donald Trump

 

Čudno, da zarotniki še niso odkrili bančnega računa Janeza Janše na Mavriciju. Konec koncev so mediji objavili fotografije na katerih sedanji premier na Mavriciju uživa v družbi lobista Boža Dimnika in poslovneža Andreja Marčiča. Ena fotografija pove več kot tisoč besed, pravijo. Čas, v katerem živimo, pa je prepoln megle. Z lahkoto postaneš tarča, četudi nisi zagrešil ničesar, to pa je spet posledica Dunning-Krugerjevega efekta, ki mu toliko ljudi podlega.

 

 

*** 

 

Evropska unija (EU) je demokratična zveza in tukaj svoboda pomeni veliko. Svoboda s sabo prinaša odgovornost in tudi pri cepljenju se strokovnjaki zanašajo na prepričanje, da se bodo ljudje samoiniciativno cepili tako zaradi sebe kot zaradi odgovornosti do drugih. Vemo, da je precepljenost pomembna, če želimo določeni virus izkoreniniti, ali si ga vsaj podjarmiti. Toda vsi ljudje te odgovornosti žal ne čutijo. Nekateri je ne čutijo iz malomarnosti ali egoizma, drugi pa so vede ali nevede tarče metuljevega učinka, ki ga z lahkoto povzroči samo par pacientov z Dunning-Krugerjevim sindromom. Dovolj je, da metulj samo enkrat nežno zamahne s krili, pa že povzroči orkan, v katerega potegne številne dvomljivce. Tako se množijo goreči verniki teorij zarot.

 

V Sloveniji se dogaja točno to in zato se je naša država uvrstila na prvo mesto držav EU, kjer je cepljenje daleč pod povprečjem. Komaj 40-odstotkov Slovencev je cepljenih proti koroni, kar je katastrofično. Ne gre samo za cepljenje proti koroni, Slovenci na splošno niso naklonjeni cepljenju. Niti proti gripi, ošpicam, davici in drugim hudim boleznim. Očitno bi se nalezljive bolezni, ki so jih cepiva uspela zatreti, morale vrniti, pobiti del populacije, in potem bi narod spet začel verjeti v znanost. Druge rešitve ni videti. Samo izobraževanja in prijazna prepričevanja ne pomagajo. Prej omenjeni dr. Google je že vzpostavil primat.

 

Naj se sliši še tako neprijetno, rešitev tiči v obveznem cepljenju. Obvezno cepljenje seveda ni prisilno cepljenje. Prisilno cepljenje je bilo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je na Balkanu prišlo do izbruha črnih koz in je bilo nujno hitro cepiti vso populacijo. Zdravniki so celo hodili od hiše do hiše in cepili vse po vrsti. Ponekod so morali pregledovati stanovanja, saj so se tisti, ki so se bali cepiva, skrivali in so jih dobesedno morali vleči na plano, da so jih lahko cepili. Danes pa že številne evropske države uvajajo obvezno cepljenje proti koroni za posamezne skupine ljudi. Recimo, za zdravnike ali šolnike. Če se ne cepijo, ne morejo opravljati dela. Sledijo lahko tudi težje sankcije. 

 

Slovenci se tako neznosno upirajo cepljenju, da je več kot očitno, da obvezno cepljenje čaka tudi nas. Najprej posamezne skupine prebivalcev, kot v tujini, če bo izbruh epidemije neobvladljiv, pa se praktično nihče ne bo mogel izogniti obveznemu cepljenju. Vsekakor bi se četrtemu valu epidemije korone izognili, če bi obvezno cepljenje že uvedli.

 

Puhlice, kako nihče nima pravice posegati v vaše telo, prihranite za takrat, ko se boste začeli zavedati lastnih dolžnosti. Vaša pravica je pravica do zdravljenja, če se slučajno okužite, recimo s korono, vaša dolžnost pa je, da s korono ne okužite še drugih. V Boga - in vse drugo -, lahko verjamete, znanosti pa zaupajte. Ko gre za zdravje, ni toliko pomembno, kaj kdo verjame, ampak tisto, kar je znanost dokazala. Tisto pomaga.

 

Bolj kot čaj z limono in medom.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
28
Uredniški komentar: Če bi bil Trump ameriški predsednik, Putin ne bi razmišljal o Ukrajini
22
10.08.2022 23:45
Zakaj je Donald Trump lahko ključ do rešitve vojne v Ukrajini? Ker je nekonvencionalni politik z mentaliteto trgovca in ker je ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Enotnost Evropske unije in Zahoda glede Ukrajine ogrožajo pozivi k "miru za vsako ceno"
18
05.08.2022 20:00
Februarja letos sem ob odločni in enotni reakciji Evropske unije na rusko invazijo na Ukrajino na tem mestu zapisal, da je ... Več.
Piše: Božo Cerar
Portret leve razvajenke: Ali sonce res vzhaja na vzhodu in zahaja na zahodu?
14
04.08.2022 20:00
Oseba, o kateri nameravam napisati nekaj opazk, je bila rojena v družini, ki po vseh lastnostih sodi v t.i. novi razred , kakor ... Več.
Piše: Denis Poniž
Roko na srce, Slovenci nimajo pojma, kaj so nevladne organizacije in civilna družba
10
03.08.2022 23:45
Strategi t.i. levice so že zdavnaj ugotovili, da jim ta nedorečenost okrog nevladnih organizacij in civilne družbe silno ... Več.
Piše: Miha Burger
Nepotrebno, škodljivo in populistično davčno maščevanje "bogatejšemu sloju"
16
02.08.2022 23:00
Vladni predlog kar štirih zakonskih sprememb na področju davkov, kar mediji ljubkovalno imenujejo davčna reforma, že na prvi ... Več.
Piše: Ivan Simič
Premierjeva čustva, neobdavčene denarne nagrade za gasilce in vsemogočni nevladniki
14
01.08.2022 22:00
Predsednik Golob, vseeno hvala za vaš trud. Uspeli ste opozoriti na potrebe gasilcev in to je dobro. Upam, da vam uspe ... Več.
Piše: Milan Krek
Evropska unija v svetu 21. stoletja bo morala spremeniti sistem odločanja, ali pa je čez desetletje ne bo več
7
24.07.2022 22:55
Povojno obdobje je svet upravljala skupina G7, v kateri so se znašle najrazvitejše države. V samo nekaj letih ali celo mesecih ... Več.
Piše: Iztok Mirošič
Genialni minister Loredan bi 18 mesecev delal stresni test zdravstva za pol milijarde evrov, največja slovenska občina pa je ponoči brez dežurnega zdravnika
15
24.07.2022 00:00
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se je odločil in večkrat povedal celemu svetu, da bo v prvih 18. mesecih mandata s ... Več.
Piše: Milan Krek
Ne razumem ljudi, ki svoje življenje in svojo moč izkoriščajo za obtoževanje in uničevanje drugih
8
20.07.2022 20:00
Ne razumem posameznikov, ki jim visoke pozicije tako udarijo v glavo, da izgubijo razsodnost in namesto da bi svoje delo ... Več.
Piše: Ivan Simič
Loredanov zakon o interventnih ukrepih v zdravstvu ali kako bo Aleš Šabeder nadzoroval tri klonirane Šabedre
10
17.07.2022 22:45
Loredanov zakon prinaša tudi poseben urad, Urad za nadzor kakovosti in nabav v zdravstvu, ki naj bi med drugim nadziral ... Več.
Piše: Milan Krek
Duh stalinizma in rentgenska slika Ruske kapelice v globokem vesolju
26
16.07.2022 18:00
Levica, ki je trenutno na oblasti oziroma misli, da je, še vedno ni naredila domače naloge in preštudirala zgodovine zapletenih ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Stop za avtokracijo: "Važna je vsaka gesta, vsaka beseda, vsaka akcija, da se prepreči avtokracija kjerkoli v svetu!"
15
12.07.2022 22:00
Dobro in koristno bi bilo, če bi vsak državljan sveta, ki ima idejo, kako zmanjšati možnost nastanka avtokracije, to tudi ... Več.
Piše: Miha Burger
Novi generalni direktor NIJZ Branko Gabrovec si je dal zlakirati tla v pisarni, da bo lažje plesal
15
11.07.2022 22:41
Ko sem si želel 4. julija, preden sem predal posle, še zadnjič ogledati svojo pisarno na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, ... Več.
Piše: Milan Krek
Obstaja veliko stvari, ki so pomembne v svobodni družbi. Izbira je ena izmed njih.
6
10.07.2022 22:00
O tem, kako pomembna je izbira, se po mojem mnenju premalo govori.Najbolj očitno je v ključni moči, ki jo imajo volivci pri ... Več.
Piše: Keith Miles
Urška Klakočar Zupančič je najšibkejši člen sedanje oblasti. Skrbi me zanjo.
27
06.07.2022 18:00
Janez Janša in njegovi verniki so bili neotesani, pa je narod raje dvignil pesti za Gibanje Svoboda. Robert Golob, predsednik ... Več.
Piše: Ana Jud
Pričevanje iz prve roke: Kako je bil Milan Krek prisiljen odstopiti kot generalni direktor NIJZ
26
04.07.2022 21:25
Seveda je moj odstop zoper vsa pravila vodenja, a tako pač je. Če se politika odloči, da moraš oditi, saj edino ona ve, kaj je ... Več.
Piše: Milan Krek
Prvih 100 dni vlade: "Ugrabljeni" premier, amaterski komunikatorji in naftna apokalipsa
12
28.06.2022 20:00
Ljudje bi lahko razumeli, da se zgodijo problemi z derivati, s sprejemanjem nepremišljenih predlogov zakonov in podobno, če jim ... Več.
Piše: Gregor Kos
Gospod premier, obljubili ste nam, da bomo živeli v svobodi in da nikogar ne boste maltretirali. Žal prvi tedni ne kažejo tega!
14
26.06.2022 21:35
Odstopil sem po imenovanju novega ministra za finance in to zaradi tega, ker imam svoj ponos in ne dovolim, da kdor koli ... Več.
Piše: Ivan Simič
Zdaj je jasno: Izvolili smo ljudi, ki ne sodijo v hram demokracije, ampak v kakšno zakotno špelunko ali zidanico
27
25.06.2022 21:48
Proslava ne more biti kronotop za razkazovanje nekega hudo poškodovanega ega, za zasebno poplesavanje in nasmihanje v slogu ... Več.
Piše: Denis Poniž
Deset neprijetnih vprašanj, ki bi si jih morala zastaviti slovenska desnica
35
23.06.2022 21:50
Če je celotna desna politična opcija odvisna le od ene osebe in v tridesetih letih ni bila sposobna proizvesti novega voditelja, ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Stari okostnjaki iz omar ljubljanske nadškofije se bojijo, da bi škof Saje začel čistiti cerkveno nesnago!
Uredništvo
Ogledov: 2.910
02/
Uredniški komentar: Če bi bil Trump ameriški predsednik, Putin ne bi razmišljal o Ukrajini
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.544
03/
Enotnost Evropske unije in Zahoda glede Ukrajine ogrožajo pozivi k "miru za vsako ceno"
Božo Cerar
Ogledov: 1.566
04/
Pravoslavna verska vojna: Hudičev pakt med patriarhom Kirilom in predsednikom Putinom
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.186
05/
Protiamerikanizem in ruska propaganda v Grčiji
George X. Protopapas
Ogledov: 1.220
06/
Portret leve razvajenke: Ali sonce res vzhaja na vzhodu in zahaja na zahodu?
Denis Poniž
Ogledov: 2.545
07/
Pro et contra: "Rusi bodo šli do konca, pa naj stane, kar hoče. Za ceno tretje svetovne vojne, če je treba."
Marko Golob
Ogledov: 3.777
08/
Panika je odveč, dvigovanje obrestnih mer ne bo prav dosti obremenilo slovenskega proračuna
Bine Kordež
Ogledov: 806
09/
Roko na srce, Slovenci nimajo pojma, kaj so nevladne organizacije in civilna družba
Miha Burger
Ogledov: 1.791
10/
China's Communist Party holds cadres responsible for family members' activities
Valerio Fabbri
Ogledov: 547