Komentar

Nekaj je grozno narobe s svetom, v katerem odrasli, razgledani in izobraženi ljudje postajajo teoretiki zarot

Zadnjič sem zapisala, da bi cepljenje moralo biti obvezno, kajti edino tako bi se izognili četrtemu valu korone. Prijatelj zdravnik mi je dejal, da se sicer strinja z mano, a da so revolucionarne ideje preveč naporne za demokratično razvajeni narod. Čeprav menim, da Slovenci demokracije ne razumejo, sicer bi vedeli, da svoboda ne prinaša samo pravic, ampak tudi dolžnosti, sem si premislila. Prav, pa opustimo idejo o (kakršnem koli) cepljenju. Če se anticepilci okužijo, naj magari pomrejo. Malomarneži in zdraharji ne morejo biti problem odgovornih državljanov.

02.09.2021 20:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Steve Jobs   anticepilci   Martin Kojc   Janez Drnovšek   Janez Janša   Dunning-Krugerjev sindrom   Edward Snowden

Kaj naj naredimo z anticepilci? Čisto nič. Nič ne moremo. Živimo v demokratični državi, kjer se nikogar ne sme v nič prisiliti, niti v cepljenje proti koroni ne.

Ko je Steve Jobs zbolel za rakom trebušne slinavke, je diagnozo nonšalantno vrgel čez ramo, prepričan, da genij, kakršen je dejansko bil, zmore tudi najhujše bolezni sam pozdraviti. Sprva je zanikal uradno medicino. Zanikal je znanost. Nalivati se je začel s pomarančnim sokom in jesti izključno vegansko hrano, predvsem orjaške količine presnega korenja. Samega sebe je prepričal, da lahko človek z lastno voljo doseže vse. Kar je eno od temeljnih načel alternativne medicine. Z lastno voljo in močjo pozitivnih misli naj bi človek uspel premagati marsikatero zdravstveno tegobo, piše v Učbeniku življenja znameniti psiholog Martin Kojc, pa tudi številne druge knjige poudarjajo moč samorefleksije. Mimogrede naj omenim, da je bila dotična Kojčeva knjiga ljuba tudi Janezu Drnovšku; po nekaterih informacijah naj bi mu jo, ko je hudo zbolel, podaril ravno dolgoletni politični konkurent Janez Janša. Žal se tudi najboljši nameni včasih izjalovijo in Drnovška, ki sicer nikoli ni zanikal uradne medicine, je smrt že pred leti odpeljala v onostranstvo. Jobs pa se je v roke znanosti predal šele, ko je rak že močno napredoval in ga nazadnje tudi pokopal. 

 

Upam, da iz obeh primerov vidite, da se je smrti nemogoče izogniti. Smrt je del življenja. Prej ali slej bomo umrli vsi in to ne glede na to, kakšen način zdravljenja bomo izbrali ob določeni bolezni. Morda sploh ne bomo bolni. Morda bomo povsem zdravi prečkali cesto, pravilno, pri zeleni luči, pa bo prihrumel avto in nas razbil na koščke. Vse je možno. Tudi zdravi ljudje umirajo.

 

Zato sem dokončno sita proticepilno naravnanih fanatikov, ki mi kar naprej napovedujejo, da bom kmalu umrla. Perfidno. Češ, Ana, tik-tak, tik-tak … Resnično bizarne reči mi pišejo na Facebook. Sem omenila že zadnjič in se ne bom ponavljala. Mar tik-tak velja samo za cepljene, za necepljene pa ne? Vi, necepljeni, si čisto zares domišljate, da boste živeli večno? Ali še zabavneje, vi, necepljeni, se boste na smrtni postelji lahko hvalili, da boste umrli zdravi, mar ne, mi cepljeni bomo pa izdihnili ob stokanju, oh, ko se vsaj ne bi cepil, potem bi lahko tudi jaz umrl zdrav! Kot da je to pomembno! Ko si mrtev, si mrtev. Enako je, ko si neumen, pravi stara šala. Ko si neumen, si neumen in tega ne veš, razlaga Dunning-Krugerjev sindrom. Ko si mrtev, pa se ravno tako ne zavedaš, da si mrtev. 

 

Življenjska doba človeka se zaradi napredka v znanosti hitro podaljšuje, število prebivalcev na planetu pa še naprej raste in šteje že skoraj 8 milijard ljudi. To je čista statistika, ki proticepilcem nikakor ni v prid. Če bi nas medicina in farmacija hoteli ubijati, bi se število svetovne populacije manjšalo, življenjska doba pa bi se krajšala. Poleg tega mi je nerazumljivo, čemu bi si nekdo za iztrebljanje človeštva izbral neke sorte trapasti koronavirus, če pa bi iz enega od laboratorijev v ZDA ali v Rusiji lahko izpustil sev črnih koz in se naslajal ob štetju mrtvih. Obstaja kopica lažjih in hitrejših načinov depopulacije, zato so teorije o hudobnem respiratornem virusu oslarije.

 

Nekdo pripomni, pa pa saj nas špricajo tudi s chemtrailsi … Ah, vdam se.

 

Znani žvižgač Edward Snowden pravi, da ljudje želijo verjeti v teorije zarote zato, ker jim te pomagajo osmisliti življenja. Vsi mi se česa v življenju oprimemo. Bodisi kariere bodisi družine. Obstajajo pa norci, ki se oprimejo tovrstnih teorij in si življenja osmislijo s prepričanjem, da ima nad njimi ves čas kontrolo nekdo drug. Podobno je z verskimi blazneži. Ali fanatičnimi iskalci neznanih letečih predmetov. Ali s sovražniki Janeza Janše. Na eni od televizijskih postaj sem zasledila izjavo, da si je koronavirus izmislil Janša, da bi si nas podjarmil. No, to je že bolezensko sovraštvo. Tudi sicer imajo proticepilsko usmerjeni posamezniki sila zanimive življenjske profile.

 

V spomin se mi prikrade znanka, bivša narkomanka, zasvojena s kokainom in sladoledom. Slednje je izraz za 3-mmc substanco, relativno novo sintetično drogo in psihoaktivno snov, na evropskih tleh pa praktično ni čiste robe, vse je večkrat pomešano z najrazličnejšimi snovmi, tudi življenjsko nevarnimi. No, in ta oseba, ki je požrla in posnifala vse, kar ji je kdo ponudil, je sedaj kar naenkrat vzorna nasprotnica cepljenja. Razlog? Strupa pa ja ne dovoli spustiti v lastno telo. Naj razume, kdor more. Jaz ne razumem. Roba z ulice je v redu, zdravila iz lekarne so pa strup.

 

V misli mi pade tudi punca, ki se že vrsto let preživlja s prostitucijo. Kdor meni, da takšne osebe samo noge dajo narazen, se presneto moti. Potrebno je znati vse od najbolj nežnega ljubljenja do najbolj ostudne pornografije. Dekle, ki tako že leta tvega okužbo s kakšno hudo (spolno) prenosljivo boleznijo, cepljenju proti koronavirusu na vso moč nasprotuje češ, to je pa nevarno. Hropci, ki v njo rinejo bakterij polne tiče, jezike in prste, se ji zdijo okej, pik z injekcijo zdravila iz sterilnega laboratorija se ji zdi pa preveč tvegan za življenje. Nikogar ne obsojam, mislim pa si svoje.

 

Kaj naj naredimo z anticepilci? Čisto nič. Nič ne moremo. Živimo v demokratični državi, kjer se nikogar ne sme v nič prisiliti. Zato ne smemo nikogar prisiliti v cepljenje proti koroni. Lahko uvedemo obvezno cepljenje - in kot sem napovedala že v prejšnjem tekstu, ga postopoma verjetno tudi bomo -, a moramo računati na hudimano močan odpor prebivalcev, ki zagovarjajo neomejeno svobodo. Ti se ne zavedajo, da v življenju svoboda mora imeti omejitve, drugače tonemo v samodestruktivno anarhijo.

 

Po drugi strani pa se lahko nehamo prepirati z anticepilci in uberemo prijazno pot. Kako? Preprosto. Odpravimo ukrepe in živimo, kot da se nič ne dogaja. To se da. Da se odpraviti čisto vse ukrepe, od nošenja mask - ki so jih, mimogrede, izumili že v srednjem veku, ko je v Evropi razsajala kuga -, do cepljenja in socialne distance. Tako so se pred časom odločili v ameriški zvezni državi Teksas in kar se je zgodilo, je fascinantno. Več šol so morali takoj na začetku šolske leta zapreti, ker je zaradi korone umrlo kar nekaj učiteljev in niso mogli nadaljevati pouka. 

 

Nekdo mi je dejal, da je čudovito opazovati, kako v času korone znanost izgublja dominantno vlogo, in da je pomembneje gledati s srcem. Zavila sem z očmi, rekoč, srce je samo mišica, s srcem ne moremo videti ničesar. Lahko si sicer izdolbete oči in jih prišijete na srce, pa še vedno ne boste videli ničesar. Nekaj je narobe s svetom, v katerem odrasli, razgledani, izobraženi ljudje ne uspejo razmišljati globlje od de Saint-Exuperyjevega Malega princa in njegove prijateljice lisice. Nekaj je grozno narobe s svetom, v katerem odrasli, razgledani in izobraženi ljudje verjamejo natolcevanjem, da za vsakim sumljivim dogodkom stojijo Iluminati ali Bill Gates.

 

Hm. Kaj pa, če je Jobs staknil raka trebušne slinavke, ker se je preveč žrl zaradi konkurenčnega Gatesa?

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
17
Uredniški komentar: Medtem ko se svet bori z virusom, se bodo Slovenci pobili med sabo!
1
16.09.2021 21:45
Slovenski provincializem je v zadnjih dveh dneh spet prišel do izraza. Potem ko je drhal v sredo zvečer parlament obmetavala z ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Četudi bi bila Slovenija res pripravljena na revolucijo, major Troha ni človek, ki bi jo lahko vodil
11
15.09.2021 21:31
Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z ... Več.
Piše: Ana Jud
Hipotetično se lahko sprašujem, ali je tudi Marjan Šarec del proticepilskega gibanja
13
14.09.2021 22:59
Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec ve vse. On je prepričan, da delam slabo in da me je potrebno zamenjati. Kako se lahko ... Več.
Piše: Milan Krek
Kriptopahor, s.p. ali polemika o predlaganem zakonu o "obdavčenju kriptonaložb"
8
13.09.2021 21:00
Spoštovani gospod profesor, ali ne bi bilo bolje, da se prej posvetujete s strokovnjaki s področja virtualnih valut in ... Več.
Piše: Ivan Simič
Svetloba je za arhitekta vir energije in misterij neskončne globine
4
12.09.2021 22:00
Svetloba je v teh vročih in suhih delih arabskega sveta pridušena, prah se dviga s sapico in mističnost dni je ... Več.
Piše: Robert Klun
"Ni več vprašanje, kaj lahko digitalno naredi za nas, temveč kaj lahko mi naredimo za digitalno."
3
11.09.2021 23:33
Glede na vse pretrese, ki smo jih doživeli v preteklem letu in pol, je postalo jasno, da človeštvu zmanjkuje časa pri ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Bolje najbrž ne bo nikoli: 11. september, dvajset let kasneje
9
10.09.2021 22:50
V množici analiz, študij in razmišljanj o obdobju po 11. septembru 2001 pogrešam eno samo, preprosto ugotovitev: da danes živimo ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Recenzija: Udbovski učbenik, osnovni tečaj
8
09.09.2021 20:00
Udba je kratica za službo Uprava državne bezbednosti, ki je dolga leta delovala kot jugoslovanska tajna policija. Čeprav ... Več.
Piše: Ana Jud
"Ko sem prišel na NIJZ, sem dobil epidemiologe praktično s svinčnikom in papirjem v času svetovne digitalizacije tega področja."
21
07.09.2021 21:00
Kljub temu, da cepljenje počasi, a vztrajno napreduje in da je danes polno cepljenih že prek milijona prebivalcev Slovenije, je ... Več.
Piše: Milan Krek
Ko dojameš, da so med nami tudi novinarji, ki so za nekaj evrov pripravljeni spisati marsikaj, je najbolje zamahniti z roko
10
06.09.2021 21:05
Še pred kratkim sem pri tistih, ki so o meni pisali neresnice, namesto pomoči sodišča iskal napake v njihovem življenju in sem ... Več.
Piše: Ivan Simič
Prenova šolskega sistema je nujna, ne pa tudi zamenjava ene ideologije za drugo
11
05.09.2021 22:00
Otroci so naše največje bogastvo in čas je, da jim tudi država to prizna, dokaže in pokaže. Glede na čase in potrebe trga dela ... Več.
Piše: Aleksandra Pivec
Nedeljska pridiga: Kaj bi mi brez sovražnega govora
6
05.09.2021 11:00
Razmah sovražnega govora v Sloveniji je le eden izmed simptomov vsebinskega deficita. Večina ljudi je zadovoljna, da lahko ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Prostor umetnosti ni nič drugega kot dediščina bojev za osvoboditev
2
04.09.2021 23:08
V zadnjih letih, odkar pišem umetniške refleksije, sem bil kar nekajkrat v skušnjavi, da bi napisal razdiralne kritike o lokalni ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Janše na volitvah ne more premagati opozicija, Janšo lahko z oblasti vržejo le anticepilci
12
03.09.2021 21:00
Opozicija njegovega veličanstva, maršala osamosvojitve, se zaman trudi. Tudi mainstream mediji po nepotrebnem zganjajo histerijo ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Aktivni državljan in večja transparentnost pri trošenju našega javnega denarja
6
01.09.2021 21:59
O Aktivnem državljanu pišem na tem portalu že od junija 2016 pa vse do danes; kako lahko njegovo sodelovanje pomaga pri ... Več.
Piše: Miha Burger
Med Saigonom in Kabulom: Ali Združene države Amerike res izgubljajo vojne?
17
30.08.2021 20:50
ZDA torej ne širijo demokracije, temveč jo zagotavljajo dozirano, na žličko, kar sicer prinaša znosnejše življenje v zrušenih ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Gospod ravnatelj, živimo v 21. stoletju in ne v 18. stoletju; pridite nazaj v 21. stoletje.
14
30.08.2021 08:38
Šele pred kratkim sem končno prišel do originalnega popularnega pisma enega od slovenskih osnovnošolskih ravnateljev. V pismu v ... Več.
Piše: Milan Krek
Njegovi dve stoletji - hommage Borisu Pahorju
6
29.08.2021 11:00
Boris Pahor je zadnji ali pa vsaj eden zadnjih še živečih pričevalcev obeh svetovnih morij in treh totalitarnih režimov. Eden ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Kdor ne bo mislil, bo letel ven
5
28.08.2021 22:43
Obeležujemo stoletnico rojstva Dimitrija Bašičevića Mangelosa in Josepha Beuysa. Ravno Mangelos je bil tisti, ki me je spodbudil ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
V Kliničnem centru že več kot sto praznih postelj, ker ni dovolj medicinskih sester, ki bi skrbele za bolnike!
17
26.08.2021 20:03
Slovenskemu zdravstvu neposredno grozi hud problem, ki lahko v kratkem času še dodatno in drastično zmanjša obseg dejavnosti. To ... Več.
Piše: Marko Noč
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Ko dojameš, da so med nami tudi novinarji, ki so za nekaj evrov pripravljeni spisati marsikaj, je najbolje zamahniti z roko
Ivan Simič
Ogledov: 2.661
02/
Recenzija: Udbovski učbenik, osnovni tečaj
Ana Jud
Ogledov: 1.801
03/
Hipotetično se lahko sprašujem, ali je tudi Marjan Šarec del proticepilskega gibanja
Milan Krek
Ogledov: 1.680
04/
"Ko sem prišel na NIJZ, sem dobil epidemiologe praktično s svinčnikom in papirjem v času svetovne digitalizacije tega področja."
Milan Krek
Ogledov: 1.847
05/
Četudi bi bila Slovenija res pripravljena na revolucijo, major Troha ni človek, ki bi jo lahko vodil
Ana Jud
Ogledov: 1.231
06/
Kriptopahor, s.p. ali polemika o predlaganem zakonu o "obdavčenju kriptonaložb"
Ivan Simič
Ogledov: 1.305
07/
Bolje najbrž ne bo nikoli: 11. september, dvajset let kasneje
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.195
08/
Visoka gospodarska rast v Sloveniji je rezultat občutno višjih plač v javnem sektorju in državnih subvencij
Bine Kordež
Ogledov: 1.138
09/
Janše na volitvah ne more premagati opozicija, Janšo lahko z oblasti vržejo le anticepilci
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.429
10/
Svetloba je za arhitekta vir energije in misterij neskončne globine
Robert Klun
Ogledov: 825