Komentar

Nekaj je grozno narobe s svetom, v katerem odrasli, razgledani in izobraženi ljudje postajajo teoretiki zarot

Zadnjič sem zapisala, da bi cepljenje moralo biti obvezno, kajti edino tako bi se izognili četrtemu valu korone. Prijatelj zdravnik mi je dejal, da se sicer strinja z mano, a da so revolucionarne ideje preveč naporne za demokratično razvajeni narod. Čeprav menim, da Slovenci demokracije ne razumejo, sicer bi vedeli, da svoboda ne prinaša samo pravic, ampak tudi dolžnosti, sem si premislila. Prav, pa opustimo idejo o (kakršnem koli) cepljenju. Če se anticepilci okužijo, naj magari pomrejo. Malomarneži in zdraharji ne morejo biti problem odgovornih državljanov.

02.09.2021 20:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Steve Jobs   anticepilci   Martin Kojc   Janez Drnovšek   Janez Janša   Dunning-Krugerjev sindrom   Edward Snowden

Kaj naj naredimo z anticepilci? Čisto nič. Nič ne moremo. Živimo v demokratični državi, kjer se nikogar ne sme v nič prisiliti, niti v cepljenje proti koroni ne.

Ko je Steve Jobs zbolel za rakom trebušne slinavke, je diagnozo nonšalantno vrgel čez ramo, prepričan, da genij, kakršen je dejansko bil, zmore tudi najhujše bolezni sam pozdraviti. Sprva je zanikal uradno medicino. Zanikal je znanost. Nalivati se je začel s pomarančnim sokom in jesti izključno vegansko hrano, predvsem orjaške količine presnega korenja. Samega sebe je prepričal, da lahko človek z lastno voljo doseže vse. Kar je eno od temeljnih načel alternativne medicine. Z lastno voljo in močjo pozitivnih misli naj bi človek uspel premagati marsikatero zdravstveno tegobo, piše v Učbeniku življenja znameniti psiholog Martin Kojc, pa tudi številne druge knjige poudarjajo moč samorefleksije. Mimogrede naj omenim, da je bila dotična Kojčeva knjiga ljuba tudi Janezu Drnovšku; po nekaterih informacijah naj bi mu jo, ko je hudo zbolel, podaril ravno dolgoletni politični konkurent Janez Janša. Žal se tudi najboljši nameni včasih izjalovijo in Drnovška, ki sicer nikoli ni zanikal uradne medicine, je smrt že pred leti odpeljala v onostranstvo. Jobs pa se je v roke znanosti predal šele, ko je rak že močno napredoval in ga nazadnje tudi pokopal. 

 

Upam, da iz obeh primerov vidite, da se je smrti nemogoče izogniti. Smrt je del življenja. Prej ali slej bomo umrli vsi in to ne glede na to, kakšen način zdravljenja bomo izbrali ob določeni bolezni. Morda sploh ne bomo bolni. Morda bomo povsem zdravi prečkali cesto, pravilno, pri zeleni luči, pa bo prihrumel avto in nas razbil na koščke. Vse je možno. Tudi zdravi ljudje umirajo.

 

Zato sem dokončno sita proticepilno naravnanih fanatikov, ki mi kar naprej napovedujejo, da bom kmalu umrla. Perfidno. Češ, Ana, tik-tak, tik-tak … Resnično bizarne reči mi pišejo na Facebook. Sem omenila že zadnjič in se ne bom ponavljala. Mar tik-tak velja samo za cepljene, za necepljene pa ne? Vi, necepljeni, si čisto zares domišljate, da boste živeli večno? Ali še zabavneje, vi, necepljeni, se boste na smrtni postelji lahko hvalili, da boste umrli zdravi, mar ne, mi cepljeni bomo pa izdihnili ob stokanju, oh, ko se vsaj ne bi cepil, potem bi lahko tudi jaz umrl zdrav! Kot da je to pomembno! Ko si mrtev, si mrtev. Enako je, ko si neumen, pravi stara šala. Ko si neumen, si neumen in tega ne veš, razlaga Dunning-Krugerjev sindrom. Ko si mrtev, pa se ravno tako ne zavedaš, da si mrtev. 

 

Življenjska doba človeka se zaradi napredka v znanosti hitro podaljšuje, število prebivalcev na planetu pa še naprej raste in šteje že skoraj 8 milijard ljudi. To je čista statistika, ki proticepilcem nikakor ni v prid. Če bi nas medicina in farmacija hoteli ubijati, bi se število svetovne populacije manjšalo, življenjska doba pa bi se krajšala. Poleg tega mi je nerazumljivo, čemu bi si nekdo za iztrebljanje človeštva izbral neke sorte trapasti koronavirus, če pa bi iz enega od laboratorijev v ZDA ali v Rusiji lahko izpustil sev črnih koz in se naslajal ob štetju mrtvih. Obstaja kopica lažjih in hitrejših načinov depopulacije, zato so teorije o hudobnem respiratornem virusu oslarije.

 

Nekdo pripomni, pa pa saj nas špricajo tudi s chemtrailsi … Ah, vdam se.

 

Znani žvižgač Edward Snowden pravi, da ljudje želijo verjeti v teorije zarote zato, ker jim te pomagajo osmisliti življenja. Vsi mi se česa v življenju oprimemo. Bodisi kariere bodisi družine. Obstajajo pa norci, ki se oprimejo tovrstnih teorij in si življenja osmislijo s prepričanjem, da ima nad njimi ves čas kontrolo nekdo drug. Podobno je z verskimi blazneži. Ali fanatičnimi iskalci neznanih letečih predmetov. Ali s sovražniki Janeza Janše. Na eni od televizijskih postaj sem zasledila izjavo, da si je koronavirus izmislil Janša, da bi si nas podjarmil. No, to je že bolezensko sovraštvo. Tudi sicer imajo proticepilsko usmerjeni posamezniki sila zanimive življenjske profile.

 

V spomin se mi prikrade znanka, bivša narkomanka, zasvojena s kokainom in sladoledom. Slednje je izraz za 3-mmc substanco, relativno novo sintetično drogo in psihoaktivno snov, na evropskih tleh pa praktično ni čiste robe, vse je večkrat pomešano z najrazličnejšimi snovmi, tudi življenjsko nevarnimi. No, in ta oseba, ki je požrla in posnifala vse, kar ji je kdo ponudil, je sedaj kar naenkrat vzorna nasprotnica cepljenja. Razlog? Strupa pa ja ne dovoli spustiti v lastno telo. Naj razume, kdor more. Jaz ne razumem. Roba z ulice je v redu, zdravila iz lekarne so pa strup.

 

V misli mi pade tudi punca, ki se že vrsto let preživlja s prostitucijo. Kdor meni, da takšne osebe samo noge dajo narazen, se presneto moti. Potrebno je znati vse od najbolj nežnega ljubljenja do najbolj ostudne pornografije. Dekle, ki tako že leta tvega okužbo s kakšno hudo (spolno) prenosljivo boleznijo, cepljenju proti koronavirusu na vso moč nasprotuje češ, to je pa nevarno. Hropci, ki v njo rinejo bakterij polne tiče, jezike in prste, se ji zdijo okej, pik z injekcijo zdravila iz sterilnega laboratorija se ji zdi pa preveč tvegan za življenje. Nikogar ne obsojam, mislim pa si svoje.

 

Kaj naj naredimo z anticepilci? Čisto nič. Nič ne moremo. Živimo v demokratični državi, kjer se nikogar ne sme v nič prisiliti. Zato ne smemo nikogar prisiliti v cepljenje proti koroni. Lahko uvedemo obvezno cepljenje - in kot sem napovedala že v prejšnjem tekstu, ga postopoma verjetno tudi bomo -, a moramo računati na hudimano močan odpor prebivalcev, ki zagovarjajo neomejeno svobodo. Ti se ne zavedajo, da v življenju svoboda mora imeti omejitve, drugače tonemo v samodestruktivno anarhijo.

 

Po drugi strani pa se lahko nehamo prepirati z anticepilci in uberemo prijazno pot. Kako? Preprosto. Odpravimo ukrepe in živimo, kot da se nič ne dogaja. To se da. Da se odpraviti čisto vse ukrepe, od nošenja mask - ki so jih, mimogrede, izumili že v srednjem veku, ko je v Evropi razsajala kuga -, do cepljenja in socialne distance. Tako so se pred časom odločili v ameriški zvezni državi Teksas in kar se je zgodilo, je fascinantno. Več šol so morali takoj na začetku šolske leta zapreti, ker je zaradi korone umrlo kar nekaj učiteljev in niso mogli nadaljevati pouka. 

 

Nekdo mi je dejal, da je čudovito opazovati, kako v času korone znanost izgublja dominantno vlogo, in da je pomembneje gledati s srcem. Zavila sem z očmi, rekoč, srce je samo mišica, s srcem ne moremo videti ničesar. Lahko si sicer izdolbete oči in jih prišijete na srce, pa še vedno ne boste videli ničesar. Nekaj je narobe s svetom, v katerem odrasli, razgledani, izobraženi ljudje ne uspejo razmišljati globlje od de Saint-Exuperyjevega Malega princa in njegove prijateljice lisice. Nekaj je grozno narobe s svetom, v katerem odrasli, razgledani in izobraženi ljudje verjamejo natolcevanjem, da za vsakim sumljivim dogodkom stojijo Iluminati ali Bill Gates.

 

Hm. Kaj pa, če je Jobs staknil raka trebušne slinavke, ker se je preveč žrl zaradi konkurenčnega Gatesa?

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
17
Tektonski premiki na severu: Švedski in finski vstop v NATO dokazuje, da zavezništvo niti slučajno ni "klinično mrtvo"
10
18.05.2022 23:00
V minulih mesecih, sploh pa po začetku ruske vojaške agresije na Ukrajino 24. februarja 2022, se je izkazalo, da samo članstvo v ... Več.
Piše: Božo Cerar
Political turmoil boon for Pakistan's militants
6
17.05.2022 23:59
Political turmoil that led to regime change in Pakistan last month was a boon for the militants, who have staged 24 % more ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Če ne verjamete v nič, se tudi borili ne boste za nič
10
16.05.2022 21:09
Kakšna preprosta in jasna misel, ki pove vse! Verjamem, da večina slovenskih državljanov ostaja na tem, da ne verjamejo v nič, ... Več.
Piše: Miha Burger
Kako končati vojno izčrpavanja v Ukrajini
8
11.05.2022 23:16
Invazija Vladimirja Putina na Ukrajino se je izrodila v divjo vojno izčrpavanja, za katero vsaka stran verjame, da bo v njej ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Golobov poskus konsolidacije levičarskih in kakor liberalnih strank v LDS 2.0 se bo končal podobno klavrno kot epilog v Frankensteinu
36
11.05.2022 21:43
Bojim se, da je bilo veselo zmagoslavje Gibanja Svoboda na parlamentarnih volitvah preuranjeno. Siti Janševe samopašnosti smo ... Več.
Piše: Ana Jud
Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov.
16
11.05.2022 05:19
Vsi veste, da mi lastna država z ministrom za gospodarstvo, na srečo že kmalu bivšim, ki bi moral skrbeti, da se dela razcvet, ... Več.
Piše: Robert Klun
Vzporedni mehanizem tranzicijske Slovenije: Če želiš izvedeti resnico, moraš slediti denarju
17
10.05.2022 04:29
Razkritja in dokumenti iz Pezdirjeve knjige Vzporedni mehanizem globoke države prvič jasno ponujajo razlago, zakaj se v ... Več.
Piše: Tomaž Vernik
Studio Štefančič: Junak našega časa ali dobro naoljen sistem fatalnega enoumja?
24
09.05.2022 04:43
Dragi Štefančič. Potrebujemo te. Si živ plakat ideologije, katere spomeniki so tu pa tam po Ljubljani in se jim klanjate, čeprav ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Šefa NIJZ ne menjajo predsedniki vlad, zato bi bilo najbolje, dragi gospod Robert Golob, da ta vaš spodrsljaj čim prej pozabimo!
28
07.05.2022 21:08
Nekaj dni nazaj mi je dr. Robert Golob, najverjetnejši kandidat za mandatarja, na vrhuncu svoje povolilne moči, preko televizije ... Več.
Piše: Milan Krek
Pred naslednjim valom: Potrebovali bomo več solidarnosti in medsebojnega spoštovanja
20
03.05.2022 05:10
NIJZ se že dlje časa intenzivno pripravlja na naslednji izbruh novega koronavirusa, do česar bi lahko prišlo na koncu poletja. ... Več.
Piše: Milan Krek
Prihodnja vlada ne bo nič drugega kot alibi za končno fazo privatizacije in izgradnjo drugega bloka nuklearke
20
02.05.2022 05:40
Pa smo jo dobili! Svežo in reciklirano vlado, svobodno vseh ozadij, kot je še ni bilo! Povsem po vašem okusu, skorajda s ... Več.
Piše: Igor Vlačič
Zvesti psi nikoli dokončane revolucije so doslej lajali na vlado, odslej pa bodo na opozicijo
26
01.05.2022 05:30
V bistvu lajajo in tulijo polni sovraštva in dogmatizma, vtkanega v dobro naoljen internet opranih glav. Na eni strani hudič, na ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Tarča, Golob in Golobič: Če je morala ena od oblik družbene zavesti, potem je Slovenija že 30 let v komi.
16
30.04.2022 04:30
Četrtkova Tarča na Televiziji Slovenija je to samo potrdila. Gregor Golobič in Gregor Virant sta bila porazna. Ivana Simiča ne ... Več.
Piše: Ana Jud
Uredniški komentar: Putin in njegova zločinska soldateska razumeta le govorico sile, zato vojne v Ukrajni ne bo še kmalu konec!
16
28.04.2022 05:30
Spoznanje zahodnih držav, da brez konkretnejše vojaške pomoči Ukrajna v vojni z Rusijo ne bo več dolgo uspešna, prihaja pozno, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ljudje pogrešajo Janeza Drnovška in pobožne želje so se uresničile v politični inkarnaciji Roberta Goloba
34
26.04.2022 20:12
Roberta Goloba sem prvič srečala pred več kot dvajsetimi leti. Fajn dečko. Mlad, kuštrav, izjemno vljuden, prijazen, ustrežljiv ... Več.
Piše: Ana Jud
Ljudje plešejo, vrača se "normalna" Slovenija: 33 razlogov za lažni optimizem
31
26.04.2022 06:50
Čestitke Robertu Golobu. Slovenski levici je uspel veliki met: že na četrtih volitvah zapored je zvlekla iz rokava nov obraz in ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Pismo iz mehiške emigracije: Čestitke za še en referendum o Janezu Janši! Kdaj pa mislite imeti prave volitve, dragi Slovenci?
19
24.04.2022 07:00
Pri volitvah v Sloveniji me vedno fascinira šablonski tradicionalizem, ki presega vso domišljijo. Recimo to, da morajo biti ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
"Na letošnjih volitvah ne bom volil strank, ki sejejo kaos"
20
22.04.2022 20:00
Vlada Janeza Janše ni idealna, kakšen od ministrov si za svoje delo ne zasluži pozitivne ocene, vendar vlada deluje. Po več kot ... Več.
Piše: Aleš Štrancar
Bilo je nekoč v Sloveniji: Tako smo zafurali igralniški turizem, da bomo na koncu morda izgubili še HIT
10
21.04.2022 19:51
Igralništvo je bilo včasih pomembna predvolilna tema. Bilo je uspešno, zanimivo za politične stranke, saj je generiralo ogromne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Nekaj o volitvah: Pred tridesetimi leti si res nisem predstavljal, da mi bodo nekdanji komunisti zgled človeške in politične širine
20
20.04.2022 20:53
Nobena stranka me ne nagovarja, nikoli me ni. Moj pogled na družbo ni ne lev ne desen, ta dva pojma sta že davno preživela in se ... Več.
Piše: Zoran Leban Trojar
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Studio Štefančič: Junak našega časa ali dobro naoljen sistem fatalnega enoumja?
Pavle Okorn
Ogledov: 4.203
02/
Golobov poskus konsolidacije levičarskih in kakor liberalnih strank v LDS 2.0 se bo končal podobno klavrno kot epilog v Frankensteinu
Ana Jud
Ogledov: 2.421
03/
Vzporedni mehanizem tranzicijske Slovenije: Če želiš izvedeti resnico, moraš slediti denarju
Tomaž Vernik
Ogledov: 1.800
04/
Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov.
Robert Klun
Ogledov: 1.547
05/
Ruski imperializem (2. del): "Zahod mora Rusijo ustaviti v Ukrajini in jo privesti do razpada, kajti le tako bo mogoče ustaviti rusko agresivnost"
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.462
06/
Če ne verjamete v nič, se tudi borili ne boste za nič
Miha Burger
Ogledov: 1.158
07/
Ruski imperializem (1. del): Putinovi generali na fronto v Ukrajino kot topovsko hrano pošiljajo pripadnike etničnih manjšin
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.364
08/
Kako končati vojno izčrpavanja v Ukrajini
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.108
09/
Šefa NIJZ ne menjajo predsedniki vlad, zato bi bilo najbolje, dragi gospod Robert Golob, da ta vaš spodrsljaj čim prej pozabimo!
Milan Krek
Ogledov: 2.205
10/
Political turmoil boon for Pakistan's militants
Valerio Fabbri
Ogledov: 402