Komentar

Nekaj je grozno narobe s svetom, v katerem odrasli, razgledani in izobraženi ljudje postajajo teoretiki zarot

Zadnjič sem zapisala, da bi cepljenje moralo biti obvezno, kajti edino tako bi se izognili četrtemu valu korone. Prijatelj zdravnik mi je dejal, da se sicer strinja z mano, a da so revolucionarne ideje preveč naporne za demokratično razvajeni narod. Čeprav menim, da Slovenci demokracije ne razumejo, sicer bi vedeli, da svoboda ne prinaša samo pravic, ampak tudi dolžnosti, sem si premislila. Prav, pa opustimo idejo o (kakršnem koli) cepljenju. Če se anticepilci okužijo, naj magari pomrejo. Malomarneži in zdraharji ne morejo biti problem odgovornih državljanov.

02.09.2021 20:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Steve Jobs   anticepilci   Martin Kojc   Janez Drnovšek   Janez Janša   Dunning-Krugerjev sindrom   Edward Snowden

Kaj naj naredimo z anticepilci? Čisto nič. Nič ne moremo. Živimo v demokratični državi, kjer se nikogar ne sme v nič prisiliti, niti v cepljenje proti koroni ne.

Ko je Steve Jobs zbolel za rakom trebušne slinavke, je diagnozo nonšalantno vrgel čez ramo, prepričan, da genij, kakršen je dejansko bil, zmore tudi najhujše bolezni sam pozdraviti. Sprva je zanikal uradno medicino. Zanikal je znanost. Nalivati se je začel s pomarančnim sokom in jesti izključno vegansko hrano, predvsem orjaške količine presnega korenja. Samega sebe je prepričal, da lahko človek z lastno voljo doseže vse. Kar je eno od temeljnih načel alternativne medicine. Z lastno voljo in močjo pozitivnih misli naj bi človek uspel premagati marsikatero zdravstveno tegobo, piše v Učbeniku življenja znameniti psiholog Martin Kojc, pa tudi številne druge knjige poudarjajo moč samorefleksije. Mimogrede naj omenim, da je bila dotična Kojčeva knjiga ljuba tudi Janezu Drnovšku; po nekaterih informacijah naj bi mu jo, ko je hudo zbolel, podaril ravno dolgoletni politični konkurent Janez Janša. Žal se tudi najboljši nameni včasih izjalovijo in Drnovška, ki sicer nikoli ni zanikal uradne medicine, je smrt že pred leti odpeljala v onostranstvo. Jobs pa se je v roke znanosti predal šele, ko je rak že močno napredoval in ga nazadnje tudi pokopal. 

 

Upam, da iz obeh primerov vidite, da se je smrti nemogoče izogniti. Smrt je del življenja. Prej ali slej bomo umrli vsi in to ne glede na to, kakšen način zdravljenja bomo izbrali ob določeni bolezni. Morda sploh ne bomo bolni. Morda bomo povsem zdravi prečkali cesto, pravilno, pri zeleni luči, pa bo prihrumel avto in nas razbil na koščke. Vse je možno. Tudi zdravi ljudje umirajo.

 

Zato sem dokončno sita proticepilno naravnanih fanatikov, ki mi kar naprej napovedujejo, da bom kmalu umrla. Perfidno. Češ, Ana, tik-tak, tik-tak … Resnično bizarne reči mi pišejo na Facebook. Sem omenila že zadnjič in se ne bom ponavljala. Mar tik-tak velja samo za cepljene, za necepljene pa ne? Vi, necepljeni, si čisto zares domišljate, da boste živeli večno? Ali še zabavneje, vi, necepljeni, se boste na smrtni postelji lahko hvalili, da boste umrli zdravi, mar ne, mi cepljeni bomo pa izdihnili ob stokanju, oh, ko se vsaj ne bi cepil, potem bi lahko tudi jaz umrl zdrav! Kot da je to pomembno! Ko si mrtev, si mrtev. Enako je, ko si neumen, pravi stara šala. Ko si neumen, si neumen in tega ne veš, razlaga Dunning-Krugerjev sindrom. Ko si mrtev, pa se ravno tako ne zavedaš, da si mrtev. 

 

Življenjska doba človeka se zaradi napredka v znanosti hitro podaljšuje, število prebivalcev na planetu pa še naprej raste in šteje že skoraj 8 milijard ljudi. To je čista statistika, ki proticepilcem nikakor ni v prid. Če bi nas medicina in farmacija hoteli ubijati, bi se število svetovne populacije manjšalo, življenjska doba pa bi se krajšala. Poleg tega mi je nerazumljivo, čemu bi si nekdo za iztrebljanje človeštva izbral neke sorte trapasti koronavirus, če pa bi iz enega od laboratorijev v ZDA ali v Rusiji lahko izpustil sev črnih koz in se naslajal ob štetju mrtvih. Obstaja kopica lažjih in hitrejših načinov depopulacije, zato so teorije o hudobnem respiratornem virusu oslarije.

 

Nekdo pripomni, pa pa saj nas špricajo tudi s chemtrailsi … Ah, vdam se.

 

Znani žvižgač Edward Snowden pravi, da ljudje želijo verjeti v teorije zarote zato, ker jim te pomagajo osmisliti življenja. Vsi mi se česa v življenju oprimemo. Bodisi kariere bodisi družine. Obstajajo pa norci, ki se oprimejo tovrstnih teorij in si življenja osmislijo s prepričanjem, da ima nad njimi ves čas kontrolo nekdo drug. Podobno je z verskimi blazneži. Ali fanatičnimi iskalci neznanih letečih predmetov. Ali s sovražniki Janeza Janše. Na eni od televizijskih postaj sem zasledila izjavo, da si je koronavirus izmislil Janša, da bi si nas podjarmil. No, to je že bolezensko sovraštvo. Tudi sicer imajo proticepilsko usmerjeni posamezniki sila zanimive življenjske profile.

 

V spomin se mi prikrade znanka, bivša narkomanka, zasvojena s kokainom in sladoledom. Slednje je izraz za 3-mmc substanco, relativno novo sintetično drogo in psihoaktivno snov, na evropskih tleh pa praktično ni čiste robe, vse je večkrat pomešano z najrazličnejšimi snovmi, tudi življenjsko nevarnimi. No, in ta oseba, ki je požrla in posnifala vse, kar ji je kdo ponudil, je sedaj kar naenkrat vzorna nasprotnica cepljenja. Razlog? Strupa pa ja ne dovoli spustiti v lastno telo. Naj razume, kdor more. Jaz ne razumem. Roba z ulice je v redu, zdravila iz lekarne so pa strup.

 

V misli mi pade tudi punca, ki se že vrsto let preživlja s prostitucijo. Kdor meni, da takšne osebe samo noge dajo narazen, se presneto moti. Potrebno je znati vse od najbolj nežnega ljubljenja do najbolj ostudne pornografije. Dekle, ki tako že leta tvega okužbo s kakšno hudo (spolno) prenosljivo boleznijo, cepljenju proti koronavirusu na vso moč nasprotuje češ, to je pa nevarno. Hropci, ki v njo rinejo bakterij polne tiče, jezike in prste, se ji zdijo okej, pik z injekcijo zdravila iz sterilnega laboratorija se ji zdi pa preveč tvegan za življenje. Nikogar ne obsojam, mislim pa si svoje.

 

Kaj naj naredimo z anticepilci? Čisto nič. Nič ne moremo. Živimo v demokratični državi, kjer se nikogar ne sme v nič prisiliti. Zato ne smemo nikogar prisiliti v cepljenje proti koroni. Lahko uvedemo obvezno cepljenje - in kot sem napovedala že v prejšnjem tekstu, ga postopoma verjetno tudi bomo -, a moramo računati na hudimano močan odpor prebivalcev, ki zagovarjajo neomejeno svobodo. Ti se ne zavedajo, da v življenju svoboda mora imeti omejitve, drugače tonemo v samodestruktivno anarhijo.

 

Po drugi strani pa se lahko nehamo prepirati z anticepilci in uberemo prijazno pot. Kako? Preprosto. Odpravimo ukrepe in živimo, kot da se nič ne dogaja. To se da. Da se odpraviti čisto vse ukrepe, od nošenja mask - ki so jih, mimogrede, izumili že v srednjem veku, ko je v Evropi razsajala kuga -, do cepljenja in socialne distance. Tako so se pred časom odločili v ameriški zvezni državi Teksas in kar se je zgodilo, je fascinantno. Več šol so morali takoj na začetku šolske leta zapreti, ker je zaradi korone umrlo kar nekaj učiteljev in niso mogli nadaljevati pouka. 

 

Nekdo mi je dejal, da je čudovito opazovati, kako v času korone znanost izgublja dominantno vlogo, in da je pomembneje gledati s srcem. Zavila sem z očmi, rekoč, srce je samo mišica, s srcem ne moremo videti ničesar. Lahko si sicer izdolbete oči in jih prišijete na srce, pa še vedno ne boste videli ničesar. Nekaj je narobe s svetom, v katerem odrasli, razgledani, izobraženi ljudje ne uspejo razmišljati globlje od de Saint-Exuperyjevega Malega princa in njegove prijateljice lisice. Nekaj je grozno narobe s svetom, v katerem odrasli, razgledani in izobraženi ljudje verjamejo natolcevanjem, da za vsakim sumljivim dogodkom stojijo Iluminati ali Bill Gates.

 

Hm. Kaj pa, če je Jobs staknil raka trebušne slinavke, ker se je preveč žrl zaradi konkurenčnega Gatesa?

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
17
Dohodninska reforma: Obdavčitev zgolj nepremičnin, ne pa tudi drugega premoženja, ni niti poštena niti skladna z ustavo!
12
26.03.2023 21:45
Mogoče je dohodninska zakonodaja za ministra za finance res nepregledna, kar je tudi razumeti, saj minister za finance ni ... Več.
Piše: Ivan Simič
Naj zdaj minister za zdravje pojasni, kako prejema plačilo za svoje delo v zasebnem zdravstvu
19
25.03.2023 23:00
Ob silnem medijskem razkritju domnevno nepravilnega ravnanja nevrokirurga dr. Romana Bošnjaka čakam novinarje, da pogledajo ... Več.
Piše: Milan Krek
Adijo, Afrika? Omahovanje Zahoda bo na stežaj odprlo vrata Kitajcem in Rusom
14
23.03.2023 23:00
Danes se bije boj za Bližnji vzhod in Afriko med ZDA, Rusijo in Kitajsko, medtem ko je Evropska unija nekoliko zaspala zaradi ... Več.
Piše: Andraž Šest
Virtualna "strateškost" strateških svetov?
11
21.03.2023 21:25
Strateški sveti vlade so pogruntavščina demokratičnih ureditev, ki sploh ni slaba v svoji osnovni ideji. Na določenih akutnih ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Sovražnosti sovražnikov sovražnega govora
16
19.03.2023 19:00
Na bo jasno že na začetku: nobena inkarnacija Udbe me ne bo ustrahovala in še naprej bom misli in pisal kot sem mislil in pisal ... Več.
Piše: Denis Poniž
Kocka je padla, Putin tudi uradno prvi na seznamu iskanih vojnih zločincev!
20
17.03.2023 21:35
Petkova odločitev Mednarodnega kazenskega sodišča, da izda nalog za aretacijo ruskega predsednika, je v marsičem res prelomna, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Človeštvo se bo uničilo, če ne bo spoštovalo univerzalnih demokratičnih vrednot
11
16.03.2023 19:44
Znašli smo se na prelomni točki razvoja celotne človeške skupnosti, kjer svobodni, individualni ustvarjalnosti zmanjkuje sape, ... Več.
Piše: Miha Burger
Danijel Bešič Loredan je kot klovn, klovnu pa običajno opravičimo vse
14
12.03.2023 22:42
Komisija za preprečevanje korupcije se je izjasnila v primeru groženj ministra za zdravje, izrečenih v telefonskem pogovoru s ... Več.
Piše: Milan Krek
Onkraj demokracije: O "odsluženi generaciji" osamosvojiteljev
18
12.03.2023 19:20
V časopisu, ki velja za vodilno (mainstream) slovensko glasilo, smo pred dnevi lahko brali zanimiv prispevek o nujnih spremembah ... Več.
Piše: Dimitrij Rupel
Polemika tedna: Zakaj se Sachs in mirovniki glede Rusije bridko motijo in s svojimi pozivi v resnici podpirajo zločinca Putina
38
10.03.2023 17:10
Človek je presenečen, da se toliko pametnih ljudi iz zgodovine ni nič naučilo. Že 20. stoletje dokazuje, da vrtnice in nageljni ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Reaktivno - sanacijsko vladanje, ideologija, eko vrtovi, muzeji, spomeniki namesto razvoja
13
08.03.2023 20:15
Slovenija je dežela strategij, tudi zelo dobrih. Sprejemamo strategije za vsa področja, od zdravstva, šolstva, energetike, ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Evropa 2035: Bencin v bruseljski utopiji
16
07.03.2023 12:33
Za revolucijo je poskrbela Evropska unija v gospodovem letu 2023, ko je med sprejemanjem ukrepov o ukrivljenosti banan in v ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Putinova vojna v kontekstu svetovnih srečanj
9
06.03.2023 21:30
Med oktobrom in novembrom 2022 je bilo polno svetovnih srečanj, od katerih nobeno ni vključevaloRusije, bodisi je bila ta le ... Več.
Piše: Scott J. Younger
Fermijev paradoks slovenske politike ali kje so naši novi politični leaderji
15
05.03.2023 21:10
Leta 1950 je fizik Enrico Fermi postavil vprašanje Kje so vsi?, ki ga danes poznamo kot Fermijev paradoks. Nobelov nagrajenec je ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Polemika: Deveta obletnica ukrajinske vojne
19
03.03.2023 11:59
Nismo na prvi obletnici vojne v Ukrajini, kot trdijo zahodne vlade in mediji, pravi Jeffrey Sachs: Ta vojna traja že deveto ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Zakaj je imenovanje "tajnice" Društva novinarjev Slovenije Špela Stare v Programski svet RTV Slovenija moralno sporno in problematično
15
27.02.2023 20:00
Če je bil strah pred upravljanjem javne radiotelevizije s strani skupin, ki uresničujejo svoje interese, upravičen, se sprašuje ... Več.
Piše: Domen Savič
Planica 2023: Butična in cenovno zakalkulirana
21
26.02.2023 19:00
V zadnjih dneh smo priča eskalaciji javnih kritik na račun organizatorjev Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici. ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Prvo leto vojne: Russkij mir
26
23.02.2023 20:15
Ob robu nekega sestanka me je tedanji italijanski zunanji minister di Maio vprašal, če res mislim, da bo Rusija napadla ... Več.
Piše: Anže Logar
Eden od problemov ministra Bešiča so vedno nove, neuresničljive obljube, zaradi katerih ministru nos vse hitreje raste, tako kot Lažnivemu Kljukcu
7
22.02.2023 22:09
Finci za 5,5 milijona prebivalcev porabijo 22,3 milijarde sredstev, Slovenija pa za 2 milijona ljudi okoli 4,5 milijarde evrov, ... Več.
Piše: Milan Krek
Zgrešeno pismo za mir: Kot je Hitler iz naše hotel napraviti nemško deželo, hoče Putin iz ukrajinske napraviti rusko
29
19.02.2023 18:00
Ali smo Slovenci leta 1941 ravnali narobe, ko smo se uprli nemškemu in drugim agresorjem ter v uporu vztrajali štiri leta? Kajti ... Več.
Piše: Božo Cerar
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Sovražnosti sovražnikov sovražnega govora
Denis Poniž
Ogledov: 3.033
02/
Kocka je padla, Putin tudi uradno prvi na seznamu iskanih vojnih zločincev!
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.924
03/
Virtualna "strateškost" strateških svetov?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.282
04/
Naj zdaj minister za zdravje pojasni, kako prejema plačilo za svoje delo v zasebnem zdravstvu
Milan Krek
Ogledov: 1.161
05/
Adijo, Afrika? Omahovanje Zahoda bo na stežaj odprlo vrata Kitajcem in Rusom
Andraž Šest
Ogledov: 1.320
06/
Dohodninska reforma: Obdavčitev zgolj nepremičnin, ne pa tudi drugega premoženja, ni niti poštena niti skladna z ustavo!
Ivan Simič
Ogledov: 677
07/
Iranska atomska bomba: V koliko dneh ali največ tednih bo Iran postal član jedrskega kluba?
Uredništvo
Ogledov: 903
08/
Človeštvo se bo uničilo, če ne bo spoštovalo univerzalnih demokratičnih vrednot
Miha Burger
Ogledov: 1.216
09/
Danijel Bešič Loredan je kot klovn, klovnu pa običajno opravičimo vse
Milan Krek
Ogledov: 1.921
10/
Cyber-espionage and data theft by Chinese entities concerns Norway and the Netherlands
Valerio Fabbri
Ogledov: 503