Izjava dneva

Talibanski virus

07.09.2021 14:29
Ključne besede:   Dejan Steinbuch   Afganistan   talibani

Z vsako uro, z vsakim dnem je bolj jasno, da razbojniška tolpa, ki zlorablja islam za nasilje nad ženskami in vsemi, ki niso talibanski fanatiki, Afganstan vrača v srednji vek. Islamski fundamentalizem je duševna bolezen, za katero je eno samo zdravilo.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na twitterju, o tem, kako se v Afganistanu po odhodu zahodnih sil iz dneva v dan povečuje nasilje nad ženskami, manjšinami in vsemi, ki niso fanatični podporniki talibanskega režima. Zelo verjetno so talibani počakali do umika zahodnjakov iz taktičnih razlogov, zdaj pa bodo počasi začeli pobijati vse, ki jih imajo za svoje sovražnike. Podobno so počeli med leti 1996 in 2001, ko so bili prvič na oblasti. Volk dlako menja, nravi nikoli, pravi star slovenski pregovor. Talibani so pač talibani.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
12
Stop za Svetliča?
0
18.10.2021 22:39

Nikoli nisem pozival k uporabi nasilja. Nasprotno, pravniki imamo dolžnost vseh dolžnosti: (po)skrbeti, da duh nasilja ... Več.

Dr. Rok Svetlič, kandidat za sodnika Ustavnega sodišča, se je s pismom obrnil na predsednika Boruta Pahorja, v njem pa zanikal, da bi kadarkoli v zvezi z migranti na meji izjavil, da bi bilo v skrajnem primeru potrebno tudi streljati nanje, kot mu je na Twitterju nedavno očital pravnik dr. Saša Zagorc. Zakaj se je Zagorc s tem razkritjem oglasil šele po dobrem letu in zakaj ravno zdaj, ko je Svetlič kandidat za ustavnega sodnika, si lahko odgovori vsak zase. Eno pa je skoraj gotovo: dr. Svetliča bo Zagorčeva obtožba zagotovo stala stolčka na Beethovnovi ...

Slovenija je več od Janše
4
14.10.2021 21:27

Upam, da bodo moji kolegi razumeli, da je Slovenija precej več od Janeza Janše.

Tanja Fajon, predsednica stranke SD in poslanka v Evropskem parlamentu, med včerajšnjo "vojno" na tviterju. 

Heil Hoiss!
12
04.10.2021 21:54

Čas je za 9. člen zakona ZNPPol.

Aleš Hojs, notranji minister, na tviterju o tem, da bo vlada zdaj aktivirala 9. člen Zakona o zakona o nalogah in pooblastilih policije, ki zaradi suma, da lahko pride do hujših kršitev javnega reda oziroma nasilja začasno odpravi ali omeji svobodo gibanja na določenem območju. Do takšnega ukrepa bi lahko prišlo med vrhom EU - Zahodni Balkan v torek oziroma sredo; to bilo tudi prvič v zgodovini, da bi oblast naredila kaj takšnega.

Predsednik Mesec
16
30.09.2021 22:11

Vlada je zavozila, čas je za odstop.

Luka Mesec, prvi tovariš stranke Levica, v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija o tem, da so protesti ljudstva upravičeni, ker je Janševa vlada odpovedala na celi črti. Če bo Levica na naslednjih volitvah dobila največ glasov med strankami t.i. koalicije ustavnega loka, potem je to morebiti celo izjava prihodnjega premierja ...

UKC Afrika
0
29.09.2021 21:58

 Tudi ta problem ni nov in traja že več let, stanje pa je dodatno zaostril kovid. Žal moram povedati, in gotovo bom ... Več.

Akademik dr. Marko Noč, predstojnik Kliničnega oddelka za intenzivno interno medicino v UKC Ljubljana, je v pogovoru za Reporter povedal, da so razmere na ljubljanski urgenci še vedno kot na fronti in da spominjajo na Afriko pred tremi desetletji ...

 

 

Slabo kaže
1
20.09.2021 15:13

Trenutne razmere v državi so slabe, projekcija še slabša. Številke rastejo. V zadnjih dneh imamo ... Več.

Matjaž Jereb, predstojnik intenzivne enote ljubljanske Infekcijske klinike v intevjuju za Siol.net ni skrival pesimizma glede četrtega vala epidemije, ki je zdaj že konkretno "pljusknil" v Slovenijo. Če se bodo razmere v prihodnjih tednih še poslabševale, bržkone niso izključeni ostrejši ukrepi, morebiti celo delno ali celo popolno zaprtje države (lockdown).

Nočejo se niti testirati
15
16.09.2021 20:23

Sama sem vedno bila zagovornica PCT-ja, ker je to edina možnost, da se epidemije rešimo. Zelo težko kot pravnica in ... Več.

Nataša Pirc Musar, odvetnica, v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija o tem, da v Sloveniji nimamo problemov zgolj s proticepilci, ampak tudi s tisimi, ki se nočejo niti testirati.

Kapitol na Šubičevi
5
15.09.2021 22:12

Kako rečemo "protestnikom", ki v parlament mečejo granitne kocke, bakle in podobno? Kako so takšni množici rekli ... Več.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na tviterju o huliganih, ki so v sredo zvečer napadli parlament in policijo, potem ko se je na mirnih protestih na Trgu republike zbralo več tisoč ljudi, večinoma takšnih, ki nasprotujejo cepljenju, ne verjamejo v Covid-19 oziroma so prepričani, da gre za nekakšno svetovno zaroto. 

Več raziskav
0
15.09.2021 22:09

Na podlagi naših izkušenj lahko rečem, da mora Slovenija povečati uporabo rezultatov iz raziskav.

Andrea di Anselmo, strokovnjak s področja komercializacije rezultatov raziskovalnih projektov iz italijanske skupine META o tem, da moramo v Sloveniji okrepiti uporabo rezultatov iz raziskav, če doseči napredek v konkurenčnosti države.

Prazna slama
10
11.09.2021 06:42

Ali vas je res tako strah Janeza Janše, da niste sposobni v več kot letu in pol niti ene odločne besede zoper ... Več.

S temi besedami so se na tradicionalnih petkovih protestih proti vladi tokrat obregnili ob predsednika republike Boruta Pahorja. Kljub dejstvu, da protestniki vztrajajo že 73 tednov, se na njihovo žalost v "diktaturi" ni še nič spremenilo. Kvečjemu protestniki sami oziroma njihova pojavnost sta v tem obdobju postali neke vrste stalna atrakcija Ljubljane, turistična znamenitost ...

Afganistan, evropski problem
9
01.09.2021 10:20

Ne moremo se pretvarjati, da nas Afghanistan ne zadeva, da to ni naš problem, saj smo sodelovali v tej misiji. Bili ... Več.

David Sassoli, predsednik Evropskega parlamneta, na Blejskem strateškem forumu o tem, da si Evropska unija ne more zatiskati oči pred dejstvom, da se je afganistanska kriza ne tiče. Sassoli je predvsem kritičen do torkovega sklepa notranjih ministrov EU, ki so se strinjali, da se ne sme ponoviti jesen 2015 in da ob morebitnem navalu afganstanskih beguncev in migrantov Evropa ne sme imeti več prostih koridorjev.

108!
4
26.08.2021 11:20

Vse najboljše, Boris Pahor!

Boris Pahor, ki velja za enega naboljših slovenskih pisateljev zadnjega stoletja, je danes dopolnil izjemno visok jubilej in s 108. leti postaja tudi eden najstarejših ljudi na svetu.

Primitivci pod Triglavom
26
21.08.2021 14:42
Tudi zaradi incidentov, kot je bil na Kredarici, se ljudje enostavno ne odločajo ... Več.

Zdravko Počivalšek, podpredsednik vlade, gospodarski minister in šef SMC o petkovem incidentu na Kredarici, kjer so aktivisti skrajne levice "v zasedi" pričakali premierja Janšo s spremstvom in se ga lotili z žaljivkami. Dogodek je še toliko bolj presenetil, saj so si ga privoščili prav tisti, ki Janši najbolj glasno očitajo sovražni govor. Na srečo varnostniki niso posredovali in po hitrem postopku končali komedijo. Če bi se na takšen način lotili Merklove ali Macrona, bi se hipokritski "protestniki" soočili z aretacijo in konkretnimi kaznimi.

Zdaj ne pobijajo več?!
10
17.08.2021 22:05

Medijem bi rad zagotovil, da smo jim zavezani znotraj naših kulturnih okvirov. Zasebni mediji so lahko še ... Več.

Tiskovni predstavnik talibanov Zabihullah Mujahid je na torkovi tiskovni konferenci v Kabulu za domače in tuje medije vseskozi zatrjeval, da so se talibani spremenili, da to niso več isti ljudje kot pred dvajsetimi leti, ko so uveljavljali šeriatsko pravo na najbolj brutalen način. Ali volk lahko menja dlako in nrav prav tako, bo seveda pokazal čas, vendar pa se zdi, da so edini, ki verjamejo talibanom, talibani sami ...

Talibanska ofenziva
8
03.08.2021 12:57

To ni vojna v Afganistanu, to je vojna med svobodo in totalitarizmom.

General Sami Sadat, ki poveljuje afganistanskim vladnim silam v boju proti lokalnim talibanom, opozarja, da ne gre navadno vojno v Afganistanu, kjer so islamistični skajneži po odhodu zahodnih zaveznikov začeli veliko ofenzivo po vsej državi, pač pa gre za precej širši, globalni konflikt. Talibane namreč podpirajo takorekoč vse islamistične teroristične skupine po svetu, zato niso izključeni niti novi teroristični napadi islamistov po Evropi.

 

Brecelj še ni umrl
4
21.07.2021 22:54

Zakaj se je neresnična vest o moji smrti tako razširila po družbenih omrežjih?

Marko Brecelj, ki je po poročanju Siola umrl, se je pojavil živ in zdrav, rahlo začuden nad dejstvom, da se je novica o njegovi smrti po družbenih omrežjih razplamtela kot požar. Tokrat Požar ni imel nič s tem. Je pa novica z naslovom "Umrl je Marko Brecelj" zagotovo precejšnja blamaža za provladni portal Siol.net.

Referendum proti Janši
24
11.07.2021 22:03

To je bil referendum proti Janši.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, je v pogovoru za Al Jazeera Balkan, komentiral rezultate nedeljskega referenduma o zakonu o vodah, kjer je vlada doživela poraz, kakršnega v dosedanjih 25 referendumih bržkone ni še nobena vlada.

Janšo podpirajo
6
06.07.2021 22:35

V Sloveniji vidim ostre politične razprave med različnimi strankami, vidim pa tudi številne novinarje, ki so kritični ... Več.

Manfred Weber, šef Evropske ljudske stranke (EPP), največje politične grupacije v Evropskem parlamentu, v Odmevih na TV Slovenija o tem, kako vidi svobodo medijev v Sloveniji.

Razlike, ki niso tako usodne
5
24.06.2021 23:20

Ljudje smo različni in bomo taki vedno ostali. To ni nič slabega, nasprotno, to je pravzaprav sijajno. Te razlike nam ... Več.

Borut Pahor, predsednik republike, v preprazničnem intervjuju na TV Slovenija, o tem, da politična polarizacija, ki je v zadnjem letu in pol dosegla vrelišče, vseeno nima toliko vpliva na ljudi.

 

 

Bolje pozno kot nikoli?
10
04.06.2021 05:08

"Mi" smo presodili aprila 2020, ustavno sodišče maja 2021 - dobro, super ... Bolje pozno kot nikoli - in to je ... Več.

Andraž Teršek, ustavni pravnik, profesor in pravni filozof ob za marsikoga presenetljivi odločitvi ustavnega sodišča, ki je s 5:3 sklenilo, da je vrsta vladnih uredb, ki se sklicujejo na zakon o nalezljivih boleznih, sprejet pred več kot četrt stoletja, v bistvu protiustavnih. 

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Država je tista, ki je pomembna, politik Janez Janša pa si bo pisal sodbo sam
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.980
02/
Plenice v oktobru: Sočutno starševstvo in nesporazumi v zvezi z njim
Katja Knez Steinbuch
Ogledov: 2.113
03/
V imenu očeta: Zunaj tekmujejo, kako bodo osvajali vesolje, v domačih logih pa se obmetavamo s preteklostjo in zavistjo
Pavle Okorn
Ogledov: 1.918
04/
Ali je v tej državi sploh še možno kaj narediti dobro in prav?
Miha Burger
Ogledov: 1.410
05/
Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel
Simona Rebolj
Ogledov: 1.385
06/
Zdravnikom so nam doslej grozili po elektronski pošti, zdaj pa nas že kar na ulici kličejo pred "vojaško sodišče"
Milan Krek
Ogledov: 1.433
07/
Za mano hodi pošastni črni pes, me rine v kot, kjer se zjokam kot nebogljeni otrok in pomislim na najhujše …
Ana Jud
Ogledov: 1.257
08/
V Butalah so pamet zaklenili v sode, da jim ne bi ušla na plano, v Sloveniji smo jo preglasili s smrtno tišino javne besede
Vili Kovačič
Ogledov: 864
09/
Dogaja se nam ulica, vi se pa obnašate kot prestrašene miši
Ana Jud
Ogledov: 2.669
10/
Proračuna 2022 & 2023: Zakaj potrebuje vlada skoraj milijardo evrov "proračunske rezerve" vsako leto?
Bine Kordež
Ogledov: 1.460