Komentar

Četudi bi bila Slovenija res pripravljena na revolucijo, major Troha ni človek, ki bi jo lahko vodil

Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z veseljem cepili proti koroni. Tukaj z anticepilci postopamo v rokavicah. Marsikje že uvajajo obvezno cepljenje, mi se pa pogovarjamo, kako bi se morali pogovarjati z drugače mislečimi, v tem primeru z nasprotniki cepljenja in kako demokratično ter lepo bi bilo, če bi jih poskusili razumeti. 

15.09.2021 21:31
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Ladislav Troha   OPS   covid-19   anticepilci   Slovenija   RTV Slovenija   Tone Seliškar   revolucija

Foto: posnetek zaslona / Siol.net

Slovenci so preživeli v glavnem zato, ker so se potuhnjeno gibali sem in tja, malo paktirali z enimi, malo z drugimi, nikoli pa niso jurišali. Razen v partizanski koračnici Toneta Seliškarja.

Pred kakšnimi 15 leti mi je zgodaj zjutraj zazvonil mobilni telefon. To so bili še časi, ko sem imela telefon na nočni omarici. Dobesedno spala sem z njim. Napol v snu, krmežljavo, sem se oglasila. Z druge strani je zavriskalo: "Dobro jutro, Ladislav Troha tukaj!" Nič mi ni bilo jasno. Ponovila sem: "Kdo!? Ladislav Troha? Tisti Ladislav Troha!?" Odvrnil je: "Točno tisti!" Konec koncev, v tej majhni državi si ljudje za vekomaj zapomnijo osebo, ki tako ali drugače opozori nase. Povabil me je na kavo in šla sem.

 

Že takrat mi je predstavil gibanje Osveščeni prebivalci Slovenije (OPS), malo tipal sem ter tja in me povabil zraven. Na srečo me tovrstni aktivizem in politika nikoli nista zanimala, a sem Trohi vseeno z veseljem prisluhnila. Imel je zanimive, idealistične in predvsem megalomanske ideje. Dobro, nekatere so bile resnično v redu, priznam, recimo, ideja o lustraciji. (Prosim, da ne padete v polemiko, da ta v tej državi ni bila možna. Je bila in še vedno je možna.) Številne zdrahe bi nam bile prihranjene, če se nam ne bi bilo še vedno potrebno ukvarjati s komunisti! 

 

Ni pa Slovenija država, v kateri bi bilo možno kar tako izvesti revolucijo. To ni Francija, ki ima bogato osvajalsko in uporniško zgodovino. Slovenski narod je do danes preživel v glavnem zato, ker se je potuhnjeno gibal sem in tja, malo paktiral z enimi, malo z drugimi, nikoli pa ni šel "na juriš", razen v partizanski koračnici Toneta Seliškarja. Pa četudi bi Slovenija bila država, pripravljena na revolucijo, Troha preprosto ni človek, ki bi revolucijo lahko vodil in izpeljal. 

 

Za razliko od številnih, Trohe sicer ne vidim kot norca. Vem tudi, da ni slab človek. Zna se povsem normalno pogovarjati - če se mu ljubi -, zna prisluhniti človeku in mu osebno pomagati. Sposoben je biti dober in celo razumen. Žal pa je pripravljen narediti čisto vse za medijsko pozornost, ker je sveto prepričan, da ta vodi do politične kariere, ki mu bo potem omogočila udejanjanje revolucije. Z "ugrabitvijo", pisanjem pisem pristojnim institucijam in gladovno stavko mu v preteklosti ni uspelo pritegniti velikega števila ljudi. Niso ga vzeli resno.

 

Korona pa mu je padla v naročje kakor božji dar.

 

Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z veseljem cepili proti koroni. Tukaj z anticepilci postopamo v rokavicah. Marsikje že uvajajo obvezno cepljenje, mi se pa pogovarjamo, kako bi se morali pogovarjati z drugače mislečimi, v tem primeru z nasprotniki cepljenja in kako demokratično ter lepo bi bilo, če bi jih poskusili razumeti. Pa saj jih razumem! (Govorim zase.)

 

 

"Za razliko od številnih, Trohe sicer ne vidim kot norca. Vem tudi, da ni slab človek."

 

Troha je šolski primer Mefista, ki odlično manipulira z najrazličnejšimi čustveno ranjenimi ljudmi, nezdravljenimi težkimi psihičnimi bolniki, bodisi bivšimi bodisi sedanjimi zasvojenci z drogami ter z drugimi posamezniki ali skupinami z roba, torej s tistimi, ki nikjer drugje niso dobili pozornosti, Troha pa jim velikodušno ponudi mikrofon, da lahko vsemu svetu izpovedo tragične življenjske usode. Sedaj več resda ne pred stavbo RTV Slovenija, še vedno pa jih več tisoč ljudi spremlja preko interneta. Svetovni splet se je razvil v raj za norce.

 

Ti ljudje so dejansko izkoriščeni in zlorabljeni v namene politične kariere Trohe in peščice "normalnih" iz OPS. Sami tega seveda ne prepoznajo. Ljudem z blodnjami je težko razložiti, da njihov največji problem v življenju ni (fiktivni) čip iz cepiva proti Covid-19. Ljudem z blodnjami je praktično nemogoče dopovedati, da živijo v blodnjah. S temi ljudmi bi se morali ukvarjati psihiatri in ne epidemiologi ter novinarji.

 

Ne vem, kako drugače spametovati ljudi, ki sploh ne verjamejo v koronavirus, in ki so prepričani, da cepivo v ljudeh povzroča rast anten, ter da so šole fašistične in zastrupljajo otroke - to je trdila gospa, po poklicu učiteljica in ravno tako članica OPS. Da ne opominjam na ravnatelja neke osnovne šole, ki je želel dokaze, da virusi prav zares povzročajo bolezni. Če bi pogledal v delovni zvezek 7. razreda devetletke, bi mu to bilo jasno, ampak le zakaj bi ravnatelj brskal po šolskem gradivu, če se lahko osmeši pred vso državo?

 

Še dobro, da živimo v demokraciji in uživamo v svobodi izražanja. Prav ta je katalizator, preko katerega spoznavamo prave idiote. Zdaj jih res ne moremo spregledati, saj se derejo iz vsakega kota. Moralo bi nas skrbeti, ker jih je čedalje več. Če se bomo z ignoranco pretvarjali, da jih ni, ne bodo kar izginili. Resni problemi nikoli ne izginejo sami od sebe. Nasprotniki cepljenja pa so resen problem. Ne toliko zaradi njih samih, ampak zaradi vseh nas, ki smo kljub cepljenju še vedno lahko ogroženi zaradi fanatičnih pacientov, ki želijo revolucijo izvesti s poneumljanjem naroda in spodbujanjem nasilja.

 

Sredino divjanje pred parlamentom je resen opomin.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
11
Rusija je država, ki podpira terorizem
13
01.12.2022 23:59
Evropski parlament je sprejel resolucijo, s katero je Rusijo označil za državo, ki promovira terorizem in se poslužuje ... Več.
Piše: Božo Cerar
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
31
30.11.2022 23:58
Kljub temu, da je Janez Janša ta hip politično oslabljen in da se v njegovi stranki krepijo kritični glasovi, to še zdaleč ne ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
35
29.11.2022 21:00
V nedeljo, 27. novembra leta Gospodovega 2022, se je dokončno potrdila moja teza, da Slovenci (še) nismo narod, ampak precej ... Več.
Piše: Denis Poniž
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
27
28.11.2022 20:45
Super referendumska nedelja je mimo, Slovenija pa je še bolj zabetonirana v levo-desne koncepte vodenja države. Še najbolj ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
15
27.11.2022 20:30
Bi lahko rakete, ki so pred nekaj tedni padle na poljsko ozemlje in ubile dve osebi, zares sprožile tretjo svetovno vojno? To je ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
26
25.11.2022 22:57
Nedeljski referendumski tris bo najverjetneje dokazal, da politično aktivni volivci večinoma ne razumejo, za kaj gre pri treh ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Kot v Afriki: Pri skoraj 300.000 prebivalcih ima Ljubljana eno samo zdravnico za obiske na domu
14
24.11.2022 23:59
Zoran Janković je kot izkušen politik prinesel okoli ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana in mu podtaknil kukavičje ... Več.
Piše: Milan Krek
Pred referendumom o nacionalki: Samoupravni zavod RTV – imejte ga, na vaše stroške!
12
23.11.2022 22:26
Največja neustavnost sprejetega zakona o RTV Slovenija se skriva prav v tem, da ne odraža javnega interesa, ne odraža strukture ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Lažna "depolitizacija" kot nov zagon za korupcijo in ogrožanje temeljev demokracije
25
17.11.2022 21:00
Zadnje čase je v modi, da se vse depolitizira. Politične stranke so v nemilosti, mediji, vsaj večina njih, ljubijo nevladne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Zdravstvo v Ljubljani se podira, neoliberalni minister Loredan pa bi "podkupoval" izgorele zdravnike!
11
15.11.2022 20:00
Zdravstvo v Ljubljani se podira, zdravniki množično odhajajo zaradi izgorelosti, sistem je tik pred zlomom. Pacienti pogosto ... Več.
Piše: Milan Krek
Semenj ničevosti: Slovenija, od kod norosti tvoje?
15
14.11.2022 23:20
Namesto načelnih in moralnih politikov in političark nam vlada horda ljudi, ki bi morala biti v vsaki normalni demokraciji ... Več.
Piše: Denis Poniž
Depeša politbiroja iz gostilne Pečarič ali zakaj ne bom več volil Nataše Pirc Musar
43
11.11.2022 22:59
Le nekaj dni po prvem krogu predsedniških volitev smo nekateri mediji prejeli dokument v obsegu A4 formata z neke vrste napotki, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Afera izbrisane napotnice: Pogrešam glas borcev za pravice ljudi, glas Jaše Jenulla, Teje Jarc, Nike Kovač ...
24
10.11.2022 20:25
Stanje v slovenskem javnem zdravstvu se slabša iz dneva v dan, čeprav se je pred volitvami in takoj po njih govorilo in ... Več.
Piše: Milan Krek
Predsedniške volitve 2022: Glas proti oligarhom
23
08.11.2022 19:00
Sistem, ki izigrava celotni levi spekter volivcev s kandidati, ki ne nosijo kvalitet ne levice, ne sredine in ne demokracije, in ... Več.
Piše: Aleks Jakulin
Bidnova zunanja politika potaplja kongresne demokrate in uničuje Ukrajino
10
07.11.2022 21:11
Ameriški predsednik Joe Biden in Demokrati lahko na vmesnih volitvah (midterms) doživijo hud poraz, kar ne bi smelo biti veliko ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Odprto pismo Ljubljani
12
06.11.2022 20:35
Sem kandidat za Mestni svet Ljubljane in odločil sem se, da napišem Odprto pismo Ljubljani. V skladu z zakonsko ureditvijo za ... Več.
Piše: Miha Burger
Sein Kampf: Kako je Sončni kralj napovedal vojno svojim kritikom in svobodi govora
38
02.11.2022 21:29
Prvi minister je napovedal vojni sovražnemu govoru. S tem je seveda napovedal tudi vojno proti slovenski ustavi in svobodi ... Več.
Piše: Milan Krek
Vsi sveti: Kdor mrtvim odreka pravico do groba, bo za večno preklet!
30
31.10.2022 22:04
Tisto, kar želim izpostaviti ob prazniku mrtvih, ob dnevu Vseh svetih, je predvsem dvoje: žalost in osebna prizadetost, da niti ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Rishi Sunak, sin imperija
8
27.10.2022 23:00
Žal imajo mnogi ljudje iz nekdanjih komunističnih držav popolnoma enostranski pogled na britanski imperij. Dostikrat ne ... Več.
Piše: Keith Miles
Po porazu na predsedniških volitvah je Sončni kralj priznal, da je on premier samo za tiste, ki volijo leve stranke
16
26.10.2022 20:28
V nedeljo zvečer, ko je postalo jasno, da je hudo izgubil na predsedniških volitvah, saj je njegov kandidat Milan Brglez ... Več.
Piše: Milan Krek
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.654
02/
Spolnih zlorab osumljeni pater Rupnik, dvoličnost jezuitskega papeža in posebni vatikanski odposlanec za Slovenijo
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.990
03/
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
Denis Poniž
Ogledov: 2.193
04/
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.001
05/
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.615
06/
Rusija je država, ki podpira terorizem
Božo Cerar
Ogledov: 1.126
07/
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.026
08/
Ruske paravojaške skupine: Psihopati z macolo, neonacisti in obsojeni kriminalci
Maksimiljan Fras
Ogledov: 943
09/
Kot v Afriki: Pri skoraj 300.000 prebivalcih ima Ljubljana eno samo zdravnico za obiske na domu
Milan Krek
Ogledov: 1.836
10/
Sprehod po Ljubljani: Kot v prestolnici ponosne socialistične republike, ki se skoraj sramuje samostojnosti
Andrej Capobianco
Ogledov: 2.472