Komentar

Četudi bi bila Slovenija res pripravljena na revolucijo, major Troha ni človek, ki bi jo lahko vodil

Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z veseljem cepili proti koroni. Tukaj z anticepilci postopamo v rokavicah. Marsikje že uvajajo obvezno cepljenje, mi se pa pogovarjamo, kako bi se morali pogovarjati z drugače mislečimi, v tem primeru z nasprotniki cepljenja in kako demokratično ter lepo bi bilo, če bi jih poskusili razumeti. 

15.09.2021 21:31
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Ladislav Troha   OPS   covid-19   anticepilci   Slovenija   RTV Slovenija   Tone Seliškar   revolucija

Foto: posnetek zaslona / Siol.net

Slovenci so preživeli v glavnem zato, ker so se potuhnjeno gibali sem in tja, malo paktirali z enimi, malo z drugimi, nikoli pa niso jurišali. Razen v partizanski koračnici Toneta Seliškarja.

Pred kakšnimi 15 leti mi je zgodaj zjutraj zazvonil mobilni telefon. To so bili še časi, ko sem imela telefon na nočni omarici. Dobesedno spala sem z njim. Napol v snu, krmežljavo, sem se oglasila. Z druge strani je zavriskalo: "Dobro jutro, Ladislav Troha tukaj!" Nič mi ni bilo jasno. Ponovila sem: "Kdo!? Ladislav Troha? Tisti Ladislav Troha!?" Odvrnil je: "Točno tisti!" Konec koncev, v tej majhni državi si ljudje za vekomaj zapomnijo osebo, ki tako ali drugače opozori nase. Povabil me je na kavo in šla sem.

 

Že takrat mi je predstavil gibanje Osveščeni prebivalci Slovenije (OPS), malo tipal sem ter tja in me povabil zraven. Na srečo me tovrstni aktivizem in politika nikoli nista zanimala, a sem Trohi vseeno z veseljem prisluhnila. Imel je zanimive, idealistične in predvsem megalomanske ideje. Dobro, nekatere so bile resnično v redu, priznam, recimo, ideja o lustraciji. (Prosim, da ne padete v polemiko, da ta v tej državi ni bila možna. Je bila in še vedno je možna.) Številne zdrahe bi nam bile prihranjene, če se nam ne bi bilo še vedno potrebno ukvarjati s komunisti! 

 

Ni pa Slovenija država, v kateri bi bilo možno kar tako izvesti revolucijo. To ni Francija, ki ima bogato osvajalsko in uporniško zgodovino. Slovenski narod je do danes preživel v glavnem zato, ker se je potuhnjeno gibal sem in tja, malo paktiral z enimi, malo z drugimi, nikoli pa ni šel "na juriš", razen v partizanski koračnici Toneta Seliškarja. Pa četudi bi Slovenija bila država, pripravljena na revolucijo, Troha preprosto ni človek, ki bi revolucijo lahko vodil in izpeljal. 

 

Za razliko od številnih, Trohe sicer ne vidim kot norca. Vem tudi, da ni slab človek. Zna se povsem normalno pogovarjati - če se mu ljubi -, zna prisluhniti človeku in mu osebno pomagati. Sposoben je biti dober in celo razumen. Žal pa je pripravljen narediti čisto vse za medijsko pozornost, ker je sveto prepričan, da ta vodi do politične kariere, ki mu bo potem omogočila udejanjanje revolucije. Z "ugrabitvijo", pisanjem pisem pristojnim institucijam in gladovno stavko mu v preteklosti ni uspelo pritegniti velikega števila ljudi. Niso ga vzeli resno.

 

Korona pa mu je padla v naročje kakor božji dar.

 

Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z veseljem cepili proti koroni. Tukaj z anticepilci postopamo v rokavicah. Marsikje že uvajajo obvezno cepljenje, mi se pa pogovarjamo, kako bi se morali pogovarjati z drugače mislečimi, v tem primeru z nasprotniki cepljenja in kako demokratično ter lepo bi bilo, če bi jih poskusili razumeti. Pa saj jih razumem! (Govorim zase.)

 

 

"Za razliko od številnih, Trohe sicer ne vidim kot norca. Vem tudi, da ni slab človek."

 

Troha je šolski primer Mefista, ki odlično manipulira z najrazličnejšimi čustveno ranjenimi ljudmi, nezdravljenimi težkimi psihičnimi bolniki, bodisi bivšimi bodisi sedanjimi zasvojenci z drogami ter z drugimi posamezniki ali skupinami z roba, torej s tistimi, ki nikjer drugje niso dobili pozornosti, Troha pa jim velikodušno ponudi mikrofon, da lahko vsemu svetu izpovedo tragične življenjske usode. Sedaj več resda ne pred stavbo RTV Slovenija, še vedno pa jih več tisoč ljudi spremlja preko interneta. Svetovni splet se je razvil v raj za norce.

 

Ti ljudje so dejansko izkoriščeni in zlorabljeni v namene politične kariere Trohe in peščice "normalnih" iz OPS. Sami tega seveda ne prepoznajo. Ljudem z blodnjami je težko razložiti, da njihov največji problem v življenju ni (fiktivni) čip iz cepiva proti Covid-19. Ljudem z blodnjami je praktično nemogoče dopovedati, da živijo v blodnjah. S temi ljudmi bi se morali ukvarjati psihiatri in ne epidemiologi ter novinarji.

 

Ne vem, kako drugače spametovati ljudi, ki sploh ne verjamejo v koronavirus, in ki so prepričani, da cepivo v ljudeh povzroča rast anten, ter da so šole fašistične in zastrupljajo otroke - to je trdila gospa, po poklicu učiteljica in ravno tako članica OPS. Da ne opominjam na ravnatelja neke osnovne šole, ki je želel dokaze, da virusi prav zares povzročajo bolezni. Če bi pogledal v delovni zvezek 7. razreda devetletke, bi mu to bilo jasno, ampak le zakaj bi ravnatelj brskal po šolskem gradivu, če se lahko osmeši pred vso državo?

 

Še dobro, da živimo v demokraciji in uživamo v svobodi izražanja. Prav ta je katalizator, preko katerega spoznavamo prave idiote. Zdaj jih res ne moremo spregledati, saj se derejo iz vsakega kota. Moralo bi nas skrbeti, ker jih je čedalje več. Če se bomo z ignoranco pretvarjali, da jih ni, ne bodo kar izginili. Resni problemi nikoli ne izginejo sami od sebe. Nasprotniki cepljenja pa so resen problem. Ne toliko zaradi njih samih, ampak zaradi vseh nas, ki smo kljub cepljenju še vedno lahko ogroženi zaradi fanatičnih pacientov, ki želijo revolucijo izvesti s poneumljanjem naroda in spodbujanjem nasilja.

 

Sredino divjanje pred parlamentom je resen opomin.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
11
Če ne verjamete v nič, se tudi borili ne boste za nič
10
16.05.2022 21:09
Kakšna preprosta in jasna misel, ki pove vse! Verjamem, da večina slovenskih državljanov ostaja na tem, da ne verjamejo v nič, ... Več.
Piše: Miha Burger
Kako končati vojno izčrpavanja v Ukrajini
8
11.05.2022 23:16
Invazija Vladimirja Putina na Ukrajino se je izrodila v divjo vojno izčrpavanja, za katero vsaka stran verjame, da bo v njej ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Golobov poskus konsolidacije levičarskih in kakor liberalnih strank v LDS 2.0 se bo končal podobno klavrno kot epilog v Frankensteinu
36
11.05.2022 21:43
Bojim se, da je bilo veselo zmagoslavje Gibanja Svoboda na parlamentarnih volitvah preuranjeno. Siti Janševe samopašnosti smo ... Več.
Piše: Ana Jud
Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov.
16
11.05.2022 05:19
Vsi veste, da mi lastna država z ministrom za gospodarstvo, na srečo že kmalu bivšim, ki bi moral skrbeti, da se dela razcvet, ... Več.
Piše: Robert Klun
Vzporedni mehanizem tranzicijske Slovenije: Če želiš izvedeti resnico, moraš slediti denarju
17
10.05.2022 04:29
Razkritja in dokumenti iz Pezdirjeve knjige Vzporedni mehanizem globoke države prvič jasno ponujajo razlago, zakaj se v ... Več.
Piše: Tomaž Vernik
Studio Štefančič: Junak našega časa ali dobro naoljen sistem fatalnega enoumja?
24
09.05.2022 04:43
Dragi Štefančič. Potrebujemo te. Si živ plakat ideologije, katere spomeniki so tu pa tam po Ljubljani in se jim klanjate, čeprav ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Šefa NIJZ ne menjajo predsedniki vlad, zato bi bilo najbolje, dragi gospod Robert Golob, da ta vaš spodrsljaj čim prej pozabimo!
28
07.05.2022 21:08
Nekaj dni nazaj mi je dr. Robert Golob, najverjetnejši kandidat za mandatarja, na vrhuncu svoje povolilne moči, preko televizije ... Več.
Piše: Milan Krek
Pred naslednjim valom: Potrebovali bomo več solidarnosti in medsebojnega spoštovanja
20
03.05.2022 05:10
NIJZ se že dlje časa intenzivno pripravlja na naslednji izbruh novega koronavirusa, do česar bi lahko prišlo na koncu poletja. ... Več.
Piše: Milan Krek
Prihodnja vlada ne bo nič drugega kot alibi za končno fazo privatizacije in izgradnjo drugega bloka nuklearke
20
02.05.2022 05:40
Pa smo jo dobili! Svežo in reciklirano vlado, svobodno vseh ozadij, kot je še ni bilo! Povsem po vašem okusu, skorajda s ... Več.
Piše: Igor Vlačič
Zvesti psi nikoli dokončane revolucije so doslej lajali na vlado, odslej pa bodo na opozicijo
26
01.05.2022 05:30
V bistvu lajajo in tulijo polni sovraštva in dogmatizma, vtkanega v dobro naoljen internet opranih glav. Na eni strani hudič, na ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Tarča, Golob in Golobič: Če je morala ena od oblik družbene zavesti, potem je Slovenija že 30 let v komi.
16
30.04.2022 04:30
Četrtkova Tarča na Televiziji Slovenija je to samo potrdila. Gregor Golobič in Gregor Virant sta bila porazna. Ivana Simiča ne ... Več.
Piše: Ana Jud
Uredniški komentar: Putin in njegova zločinska soldateska razumeta le govorico sile, zato vojne v Ukrajni ne bo še kmalu konec!
16
28.04.2022 05:30
Spoznanje zahodnih držav, da brez konkretnejše vojaške pomoči Ukrajna v vojni z Rusijo ne bo več dolgo uspešna, prihaja pozno, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ljudje pogrešajo Janeza Drnovška in pobožne želje so se uresničile v politični inkarnaciji Roberta Goloba
34
26.04.2022 20:12
Roberta Goloba sem prvič srečala pred več kot dvajsetimi leti. Fajn dečko. Mlad, kuštrav, izjemno vljuden, prijazen, ustrežljiv ... Več.
Piše: Ana Jud
Ljudje plešejo, vrača se "normalna" Slovenija: 33 razlogov za lažni optimizem
31
26.04.2022 06:50
Čestitke Robertu Golobu. Slovenski levici je uspel veliki met: že na četrtih volitvah zapored je zvlekla iz rokava nov obraz in ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Pismo iz mehiške emigracije: Čestitke za še en referendum o Janezu Janši! Kdaj pa mislite imeti prave volitve, dragi Slovenci?
19
24.04.2022 07:00
Pri volitvah v Sloveniji me vedno fascinira šablonski tradicionalizem, ki presega vso domišljijo. Recimo to, da morajo biti ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
"Na letošnjih volitvah ne bom volil strank, ki sejejo kaos"
20
22.04.2022 20:00
Vlada Janeza Janše ni idealna, kakšen od ministrov si za svoje delo ne zasluži pozitivne ocene, vendar vlada deluje. Po več kot ... Več.
Piše: Aleš Štrancar
Bilo je nekoč v Sloveniji: Tako smo zafurali igralniški turizem, da bomo na koncu morda izgubili še HIT
10
21.04.2022 19:51
Igralništvo je bilo včasih pomembna predvolilna tema. Bilo je uspešno, zanimivo za politične stranke, saj je generiralo ogromne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Nekaj o volitvah: Pred tridesetimi leti si res nisem predstavljal, da mi bodo nekdanji komunisti zgled človeške in politične širine
20
20.04.2022 20:53
Nobena stranka me ne nagovarja, nikoli me ni. Moj pogled na družbo ni ne lev ne desen, ta dva pojma sta že davno preživela in se ... Več.
Piše: Zoran Leban Trojar
Poziv k končanju vojne: "Mir ni popuščanje in mirovniki niso strahopetci. Mirovniki so najpogumnejši branilci človeštva."
13
19.04.2022 22:00
Jeffrey Sachs je prvopodpisani na pozivu vodilnih članov Mreže Združenih narodov za rešitve in trajnostni razvoj ter Mreže ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Na napačni strani zgodovine: Moralni kompas Putinovih apologetov leži zakopan globoko pod ruševinami Mariupola
28
18.04.2022 19:00
Antifašizem in antinacizem sta osnovni vrednoti vsakega demokrata. Tako kot antikomunizem. Putin s svojimi blodnjami o nekakšni ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Studio Štefančič: Junak našega časa ali dobro naoljen sistem fatalnega enoumja?
Pavle Okorn
Ogledov: 4.117
02/
Golobov poskus konsolidacije levičarskih in kakor liberalnih strank v LDS 2.0 se bo končal podobno klavrno kot epilog v Frankensteinu
Ana Jud
Ogledov: 2.309
03/
Šefa NIJZ ne menjajo predsedniki vlad, zato bi bilo najbolje, dragi gospod Robert Golob, da ta vaš spodrsljaj čim prej pozabimo!
Milan Krek
Ogledov: 2.146
04/
Vzporedni mehanizem tranzicijske Slovenije: Če želiš izvedeti resnico, moraš slediti denarju
Tomaž Vernik
Ogledov: 1.729
05/
Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov.
Robert Klun
Ogledov: 1.478
06/
Ruski imperializem (2. del): "Zahod mora Rusijo ustaviti v Ukrajini in jo privesti do razpada, kajti le tako bo mogoče ustaviti rusko agresivnost"
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.340
07/
Ruski imperializem (1. del): Putinovi generali na fronto v Ukrajino kot topovsko hrano pošiljajo pripadnike etničnih manjšin
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.265
08/
Če ne verjamete v nič, se tudi borili ne boste za nič
Miha Burger
Ogledov: 948
09/
Kako končati vojno izčrpavanja v Ukrajini
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.029
10/
Intervju z vampirjem: Sergej Lavrov, Putinov minister za laganje v tujini in eden ključnih predstavnikov ruskega vzporednega vesolja
Uredništvo
Ogledov: 1.779