Komentar

Četudi bi bila Slovenija res pripravljena na revolucijo, major Troha ni človek, ki bi jo lahko vodil

Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z veseljem cepili proti koroni. Tukaj z anticepilci postopamo v rokavicah. Marsikje že uvajajo obvezno cepljenje, mi se pa pogovarjamo, kako bi se morali pogovarjati z drugače mislečimi, v tem primeru z nasprotniki cepljenja in kako demokratično ter lepo bi bilo, če bi jih poskusili razumeti. 

15.09.2021 21:31
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Ladislav Troha   OPS   covid-19   anticepilci   Slovenija   RTV Slovenija   Tone Seliškar   revolucija

Foto: posnetek zaslona / Siol.net

Slovenci so preživeli v glavnem zato, ker so se potuhnjeno gibali sem in tja, malo paktirali z enimi, malo z drugimi, nikoli pa niso jurišali. Razen v partizanski koračnici Toneta Seliškarja.

Pred kakšnimi 15 leti mi je zgodaj zjutraj zazvonil mobilni telefon. To so bili še časi, ko sem imela telefon na nočni omarici. Dobesedno spala sem z njim. Napol v snu, krmežljavo, sem se oglasila. Z druge strani je zavriskalo: "Dobro jutro, Ladislav Troha tukaj!" Nič mi ni bilo jasno. Ponovila sem: "Kdo!? Ladislav Troha? Tisti Ladislav Troha!?" Odvrnil je: "Točno tisti!" Konec koncev, v tej majhni državi si ljudje za vekomaj zapomnijo osebo, ki tako ali drugače opozori nase. Povabil me je na kavo in šla sem.

 

Že takrat mi je predstavil gibanje Osveščeni prebivalci Slovenije (OPS), malo tipal sem ter tja in me povabil zraven. Na srečo me tovrstni aktivizem in politika nikoli nista zanimala, a sem Trohi vseeno z veseljem prisluhnila. Imel je zanimive, idealistične in predvsem megalomanske ideje. Dobro, nekatere so bile resnično v redu, priznam, recimo, ideja o lustraciji. (Prosim, da ne padete v polemiko, da ta v tej državi ni bila možna. Je bila in še vedno je možna.) Številne zdrahe bi nam bile prihranjene, če se nam ne bi bilo še vedno potrebno ukvarjati s komunisti! 

 

Ni pa Slovenija država, v kateri bi bilo možno kar tako izvesti revolucijo. To ni Francija, ki ima bogato osvajalsko in uporniško zgodovino. Slovenski narod je do danes preživel v glavnem zato, ker se je potuhnjeno gibal sem in tja, malo paktiral z enimi, malo z drugimi, nikoli pa ni šel "na juriš", razen v partizanski koračnici Toneta Seliškarja. Pa četudi bi Slovenija bila država, pripravljena na revolucijo, Troha preprosto ni človek, ki bi revolucijo lahko vodil in izpeljal. 

 

Za razliko od številnih, Trohe sicer ne vidim kot norca. Vem tudi, da ni slab človek. Zna se povsem normalno pogovarjati - če se mu ljubi -, zna prisluhniti človeku in mu osebno pomagati. Sposoben je biti dober in celo razumen. Žal pa je pripravljen narediti čisto vse za medijsko pozornost, ker je sveto prepričan, da ta vodi do politične kariere, ki mu bo potem omogočila udejanjanje revolucije. Z "ugrabitvijo", pisanjem pisem pristojnim institucijam in gladovno stavko mu v preteklosti ni uspelo pritegniti velikega števila ljudi. Niso ga vzeli resno.

 

Korona pa mu je padla v naročje kakor božji dar.

 

Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z veseljem cepili proti koroni. Tukaj z anticepilci postopamo v rokavicah. Marsikje že uvajajo obvezno cepljenje, mi se pa pogovarjamo, kako bi se morali pogovarjati z drugače mislečimi, v tem primeru z nasprotniki cepljenja in kako demokratično ter lepo bi bilo, če bi jih poskusili razumeti. Pa saj jih razumem! (Govorim zase.)

 

 

"Za razliko od številnih, Trohe sicer ne vidim kot norca. Vem tudi, da ni slab človek."

 

Troha je šolski primer Mefista, ki odlično manipulira z najrazličnejšimi čustveno ranjenimi ljudmi, nezdravljenimi težkimi psihičnimi bolniki, bodisi bivšimi bodisi sedanjimi zasvojenci z drogami ter z drugimi posamezniki ali skupinami z roba, torej s tistimi, ki nikjer drugje niso dobili pozornosti, Troha pa jim velikodušno ponudi mikrofon, da lahko vsemu svetu izpovedo tragične življenjske usode. Sedaj več resda ne pred stavbo RTV Slovenija, še vedno pa jih več tisoč ljudi spremlja preko interneta. Svetovni splet se je razvil v raj za norce.

 

Ti ljudje so dejansko izkoriščeni in zlorabljeni v namene politične kariere Trohe in peščice "normalnih" iz OPS. Sami tega seveda ne prepoznajo. Ljudem z blodnjami je težko razložiti, da njihov največji problem v življenju ni (fiktivni) čip iz cepiva proti Covid-19. Ljudem z blodnjami je praktično nemogoče dopovedati, da živijo v blodnjah. S temi ljudmi bi se morali ukvarjati psihiatri in ne epidemiologi ter novinarji.

 

Ne vem, kako drugače spametovati ljudi, ki sploh ne verjamejo v koronavirus, in ki so prepričani, da cepivo v ljudeh povzroča rast anten, ter da so šole fašistične in zastrupljajo otroke - to je trdila gospa, po poklicu učiteljica in ravno tako članica OPS. Da ne opominjam na ravnatelja neke osnovne šole, ki je želel dokaze, da virusi prav zares povzročajo bolezni. Če bi pogledal v delovni zvezek 7. razreda devetletke, bi mu to bilo jasno, ampak le zakaj bi ravnatelj brskal po šolskem gradivu, če se lahko osmeši pred vso državo?

 

Še dobro, da živimo v demokraciji in uživamo v svobodi izražanja. Prav ta je katalizator, preko katerega spoznavamo prave idiote. Zdaj jih res ne moremo spregledati, saj se derejo iz vsakega kota. Moralo bi nas skrbeti, ker jih je čedalje več. Če se bomo z ignoranco pretvarjali, da jih ni, ne bodo kar izginili. Resni problemi nikoli ne izginejo sami od sebe. Nasprotniki cepljenja pa so resen problem. Ne toliko zaradi njih samih, ampak zaradi vseh nas, ki smo kljub cepljenju še vedno lahko ogroženi zaradi fanatičnih pacientov, ki želijo revolucijo izvesti s poneumljanjem naroda in spodbujanjem nasilja.

 

Sredino divjanje pred parlamentom je resen opomin.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
11
Izgubljeni planet med Titanikom in ladjo norcev
27
18.09.2023 22:00
V La Sambuyu, majhnem smučarskem središču pod Mont Blancom, so pred dnevi podrli sedežnice, odmontirali vlečnice in se tako za ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Biometrični Anže – simpatični »projekt«, a zaenkrat brez jasne uporabnosti
27
17.09.2023 19:02
Če niste vedeli, vaša nova osebna izkaznica ima čip, na katerem sta zapisana biometrična podatka, in sicer podoba obraza in dva ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
V zdravstvu je denarja preveč!
36
14.09.2023 23:59
Pred okoli pol leta mi je ugleden slovenski zdravnik in odličen poznavalec razmer v našem zdravstvu in zdravstvu po svetu na ... Več.
Piše: Marjan Podobnik
Čas za (za)upanje
26
12.09.2023 20:42
Pripravlja se zakon o obnovi. Če so informacije iz gradbenih logov točne, naj bi premier Golob razmišljal o tem, da se začasno ... Več.
Piše: Anže Logar
Stroka dopušča, da se mladoletnica izživlja nad onemoglimi v zdravstveni ustanovi, psihoterapevtom pa ne dovoli, da bi pomagali
16
10.09.2023 21:30
Ob vedno novih, šokantnih razkritjih zlorab in nasilja v zdravstvenih in socialnovarstvenih ustanovah, ki so zagotovo tudi ... Več.
Piše: Blaž Benedik Ivanov
Zadnje, kar ostaja, je upanje, da se stvari le spremenijo na bolje. Ko bo umrlo še upanje, bo res zelo hudo.
14
07.09.2023 18:00
Narava ima očitno vedno svoj prav, tudi tokrat je pokazala vso svojo moč in dala ljudem jasno vedeti, da danes brez regulacije ... Več.
Piše: Milan Krek
Zakaj slovenske vlade na leto razdelijo 150 milijonov evrov tujim namesto našim kmetom?
11
06.09.2023 20:15
Pravkar minuli Kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni je med drugim postregel s številnimi kakovostnimi omizji, žal pa se je ... Več.
Piše: Marjan Podobnik
Poplavno-populistične petarde v razpadajočih javnih financah
19
04.09.2023 19:02
Dogajanje glede sanacije in obnove po zadnji ujmi je z vidika makroekonomske situacije in upravljanja javnih financ vedno bolj ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Pričevalec Jože Možina ali kaj Golobova vlada sporoča novinarjem, ko jim za vrat pošilja policijo
25
03.09.2023 22:15
Prizor, v katerem uniformirana policista po nacionalki iščeta novinarja Jožeta Možino, da bi z njim opravila nekakšen ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Danes in jutri: Od revščine in vojn do zvezd
13
28.08.2023 23:59
Ko sem pisal del knjige o trajnostnem razvoju, sta me prešinili dve ključni misli. V prvi vrsti sem se spomnil na rast ... Več.
Piše: Scott J. Younger
Poplava vodo-ureditvene birokracije brez protipoplavnega učinka
14
22.08.2023 20:00
Direkcija za vode, Agencija za okolje, Inštitut za vodarstvo, množica občinskih uradov, služb za urejanje prostora, sedaj še ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
O kozjih ušesih spletnih ovaduhov
14
21.08.2023 20:00
Ker niso sposobni analitičnega pogleda na realnost, se ukvarjajo z obrobnostmi ali s stvarmi, ki utrjujejo njihov pohabljeni ... Več.
Piše: Denis Poniž
Zakaj ima zdravstvena stroka toliko predsodkov do profesionalnih terapevtov in jih pogosto vidi kot nekakšne šarlatane ali celo šamane
29
17.08.2023 22:30
Področje psihoterapevtskih dejavnosti v Sloveniji še vedno ni zakonsko urejeno, kar v praksi pomeni, da že nekdo, ki obišče ... Več.
Piše: Tabita Ruiz
Izplen in nauk dneva solidarnosti
17
15.08.2023 19:45
Na načelni ravni lahko ugotovimo, da je rokohitrsko določeni dela prost dan, dan solidarnosti, vsaj na najvišjih političnih ... Več.
Piše: Uredništvo
Naravna katastrofa: Sprožilec pozitivne razvojne energije, partnerstva za sanacijo in razvoj Slovenije?
29
08.08.2023 22:30
Zadnje katastrofalno neurje, ki je opustošilo večino Slovenije (z vsemi predhodnimi to poletje), je jasen opomnik, opozorilo, da ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Išče se kronični krivec za neizpeljane reforme v zdravstvu, ki bo moral delati po diktatu premierja Goloba
13
07.08.2023 22:05
Kdo bo novi minister za zdravje? Premier Golob je bil jasen: potrebujemo nekoga brez hrbtenice, poslušnega in pokornega človeka, ... Več.
Piše: Milan Krek
Odprta rana na evropskem telesu: 15 let od ruske vojaške agresije na Gruzijo
10
06.08.2023 21:25
V noči med 7. in 8. avgustom 2008, ko so v Pekingu potekale poletne olimpijske igre, je Vladimir Putin napadel Gruzijo. Pred ... Več.
Piše: Irakli Koplatadze
Zločini brez zločincev in evtanazija
16
04.08.2023 21:38
Bodimo jasni, pristaši evtanazije niso iz vrst zdravnikov, ki ljudem pomagajo k boljšemu zdravju, večji življenjski sreči in ... Več.
Piše: Andrej Jemec
Asta, basta! (Dovolj te imamo, tovarišica ministrica za nekulturo!)
23
03.08.2023 09:59
Asta Vrečko uvaja državno kulturo. Takšno, ki poskrbi za točno določen del kulturnega establišmenta. Namreč tistega pravega, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Prvo leto Meloni: Od klišejske podobe neofašistke do vse bolj vplivne evropske konservativne političarke
9
02.08.2023 11:30
Po skoraj letu vladanja italijanske premierke Giorgie Meloni si načeloma lahko odahnemo, kajti vsaj kar se tiče italijanske ... Več.
Piše: Božo Cerar
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Čas za (za)upanje
Anže Logar
Ogledov: 3.020
02/
Izgubljeni planet med Titanikom in ladjo norcev
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.832
03/
Biometrični Anže – simpatični »projekt«, a zaenkrat brez jasne uporabnosti
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.489
04/
V zdravstvu je denarja preveč!
Marjan Podobnik
Ogledov: 1.474
05/
Nov "dosežek" Mediane: Na lestvico priljubljenosti politikov vrinila nepolitika Boštjana Šefica
Uredništvo
Ogledov: 1.444
06/
Kaj je Slovenija, nova nestalna članica varnostnega sveta ZN, sporočila svetu?
Uredništvo
Ogledov: 1.189
07/
Stroka dopušča, da se mladoletnica izživlja nad onemoglimi v zdravstveni ustanovi, psihoterapevtom pa ne dovoli, da bi pomagali
Blaž Benedik Ivanov
Ogledov: 1.585
08/
Pričevalec Jože Možina ali kaj Golobova vlada sporoča novinarjem, ko jim za vrat pošilja policijo
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.958
09/
China's local authorities deal with financial constraints amid economic woes
Valerio Fabbri
Ogledov: 464
10/
Konec svobode: Direktor NIJZ Branko Gabrovec nas vabi zaposlene, naj pridno ovajamo drug drugega
Milan Krek
Ogledov: 3.855