Komentar

Četudi bi bila Slovenija res pripravljena na revolucijo, major Troha ni človek, ki bi jo lahko vodil

Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z veseljem cepili proti koroni. Tukaj z anticepilci postopamo v rokavicah. Marsikje že uvajajo obvezno cepljenje, mi se pa pogovarjamo, kako bi se morali pogovarjati z drugače mislečimi, v tem primeru z nasprotniki cepljenja in kako demokratično ter lepo bi bilo, če bi jih poskusili razumeti. 

15.09.2021 21:31
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Ladislav Troha   OPS   covid-19   anticepilci   Slovenija   RTV Slovenija   Tone Seliškar   revolucija

Foto: posnetek zaslona / Siol.net

Slovenci so preživeli v glavnem zato, ker so se potuhnjeno gibali sem in tja, malo paktirali z enimi, malo z drugimi, nikoli pa niso jurišali. Razen v partizanski koračnici Toneta Seliškarja.

Pred kakšnimi 15 leti mi je zgodaj zjutraj zazvonil mobilni telefon. To so bili še časi, ko sem imela telefon na nočni omarici. Dobesedno spala sem z njim. Napol v snu, krmežljavo, sem se oglasila. Z druge strani je zavriskalo: "Dobro jutro, Ladislav Troha tukaj!" Nič mi ni bilo jasno. Ponovila sem: "Kdo!? Ladislav Troha? Tisti Ladislav Troha!?" Odvrnil je: "Točno tisti!" Konec koncev, v tej majhni državi si ljudje za vekomaj zapomnijo osebo, ki tako ali drugače opozori nase. Povabil me je na kavo in šla sem.

 

Že takrat mi je predstavil gibanje Osveščeni prebivalci Slovenije (OPS), malo tipal sem ter tja in me povabil zraven. Na srečo me tovrstni aktivizem in politika nikoli nista zanimala, a sem Trohi vseeno z veseljem prisluhnila. Imel je zanimive, idealistične in predvsem megalomanske ideje. Dobro, nekatere so bile resnično v redu, priznam, recimo, ideja o lustraciji. (Prosim, da ne padete v polemiko, da ta v tej državi ni bila možna. Je bila in še vedno je možna.) Številne zdrahe bi nam bile prihranjene, če se nam ne bi bilo še vedno potrebno ukvarjati s komunisti! 

 

Ni pa Slovenija država, v kateri bi bilo možno kar tako izvesti revolucijo. To ni Francija, ki ima bogato osvajalsko in uporniško zgodovino. Slovenski narod je do danes preživel v glavnem zato, ker se je potuhnjeno gibal sem in tja, malo paktiral z enimi, malo z drugimi, nikoli pa ni šel "na juriš", razen v partizanski koračnici Toneta Seliškarja. Pa četudi bi Slovenija bila država, pripravljena na revolucijo, Troha preprosto ni človek, ki bi revolucijo lahko vodil in izpeljal. 

 

Za razliko od številnih, Trohe sicer ne vidim kot norca. Vem tudi, da ni slab človek. Zna se povsem normalno pogovarjati - če se mu ljubi -, zna prisluhniti človeku in mu osebno pomagati. Sposoben je biti dober in celo razumen. Žal pa je pripravljen narediti čisto vse za medijsko pozornost, ker je sveto prepričan, da ta vodi do politične kariere, ki mu bo potem omogočila udejanjanje revolucije. Z "ugrabitvijo", pisanjem pisem pristojnim institucijam in gladovno stavko mu v preteklosti ni uspelo pritegniti velikega števila ljudi. Niso ga vzeli resno.

 

Korona pa mu je padla v naročje kakor božji dar.

 

Slovenija je raj za anticepilce. Ljudje niti lastnih otrok nočejo dati cepiti proti hudim otroškim boleznim, kaj šele da bi se z veseljem cepili proti koroni. Tukaj z anticepilci postopamo v rokavicah. Marsikje že uvajajo obvezno cepljenje, mi se pa pogovarjamo, kako bi se morali pogovarjati z drugače mislečimi, v tem primeru z nasprotniki cepljenja in kako demokratično ter lepo bi bilo, če bi jih poskusili razumeti. Pa saj jih razumem! (Govorim zase.)

 

 

"Za razliko od številnih, Trohe sicer ne vidim kot norca. Vem tudi, da ni slab človek."

 

Troha je šolski primer Mefista, ki odlično manipulira z najrazličnejšimi čustveno ranjenimi ljudmi, nezdravljenimi težkimi psihičnimi bolniki, bodisi bivšimi bodisi sedanjimi zasvojenci z drogami ter z drugimi posamezniki ali skupinami z roba, torej s tistimi, ki nikjer drugje niso dobili pozornosti, Troha pa jim velikodušno ponudi mikrofon, da lahko vsemu svetu izpovedo tragične življenjske usode. Sedaj več resda ne pred stavbo RTV Slovenija, še vedno pa jih več tisoč ljudi spremlja preko interneta. Svetovni splet se je razvil v raj za norce.

 

Ti ljudje so dejansko izkoriščeni in zlorabljeni v namene politične kariere Trohe in peščice "normalnih" iz OPS. Sami tega seveda ne prepoznajo. Ljudem z blodnjami je težko razložiti, da njihov največji problem v življenju ni (fiktivni) čip iz cepiva proti Covid-19. Ljudem z blodnjami je praktično nemogoče dopovedati, da živijo v blodnjah. S temi ljudmi bi se morali ukvarjati psihiatri in ne epidemiologi ter novinarji.

 

Ne vem, kako drugače spametovati ljudi, ki sploh ne verjamejo v koronavirus, in ki so prepričani, da cepivo v ljudeh povzroča rast anten, ter da so šole fašistične in zastrupljajo otroke - to je trdila gospa, po poklicu učiteljica in ravno tako članica OPS. Da ne opominjam na ravnatelja neke osnovne šole, ki je želel dokaze, da virusi prav zares povzročajo bolezni. Če bi pogledal v delovni zvezek 7. razreda devetletke, bi mu to bilo jasno, ampak le zakaj bi ravnatelj brskal po šolskem gradivu, če se lahko osmeši pred vso državo?

 

Še dobro, da živimo v demokraciji in uživamo v svobodi izražanja. Prav ta je katalizator, preko katerega spoznavamo prave idiote. Zdaj jih res ne moremo spregledati, saj se derejo iz vsakega kota. Moralo bi nas skrbeti, ker jih je čedalje več. Če se bomo z ignoranco pretvarjali, da jih ni, ne bodo kar izginili. Resni problemi nikoli ne izginejo sami od sebe. Nasprotniki cepljenja pa so resen problem. Ne toliko zaradi njih samih, ampak zaradi vseh nas, ki smo kljub cepljenju še vedno lahko ogroženi zaradi fanatičnih pacientov, ki želijo revolucijo izvesti s poneumljanjem naroda in spodbujanjem nasilja.

 

Sredino divjanje pred parlamentom je resen opomin.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
11
V Butalah so pamet zaklenili v sode, da jim ne bi ušla na plano, v Sloveniji smo jo preglasili s smrtno tišino javne besede
10
17.10.2021 22:30
Kmalu bomo uzakonili molk, ki bo dokončno uveljavil pravilo v večinskih medijih, to pa je, da je jakost javnega govora obratno ... Več.
Piše: Vili Kovačič
Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel
12
17.10.2021 11:00
Skrb za naše zdravje je omejena na biznis. Še bolj intenzivno boste v prihodnosti lahko zbirali zamaške za bolne otroke, ki jih ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Giorgio De Chirico: Kaj umetnik dela, ko dela? Tisto, kar je najtežje: nič.
2
16.10.2021 22:00
De Chirico ni nikoli, ampak čisto nikoli po naročilu poveličeval ideoloških diktatorjev ali religioznih dostojanstvenikov. ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
V imenu očeta: Zunaj tekmujejo, kako bodo osvajali vesolje, v domačih logih pa se obmetavamo s preteklostjo in zavistjo
12
15.10.2021 22:00
Vedno bolj imam ob vsem dogajanju občutek, da nas manjšina želi poriniti nazaj v balkanski kotel. Ker izgleda, da znajo le v ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Država je tista, ki je pomembna, politik Janez Janša pa si bo pisal sodbo sam
23
15.10.2021 00:30
Odposlanci Evropskega parlamenta, ki so v Slovenijo prišli ugotavljat, kakšne so razmere na področju svobode medijev, vladavine ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
China power cuts harm growth as climate goals cheer
2
14.10.2021 21:00
China is experiencing its worst power shortage since the 1980s, a phenomenon that puts at risk the countrys post-Covid economic ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Za mano hodi pošastni črni pes, me rine v kot, kjer se zjokam kot nebogljeni otrok in pomislim na najhujše …
9
13.10.2021 20:00
Velikanska črna zverina mi je vedno za petami. Potuhnjene grdobe se nikakor ne morem znebiti. Če grem v kopalnico, se skrije pri ... Več.
Piše: Ana Jud
Zdravnikom so nam doslej grozili po elektronski pošti, zdaj pa nas že kar na ulici kličejo pred "vojaško sodišče"
17
12.10.2021 20:54
V Sloveniji se bližamo že 5000 umrlim zaradi Covid-19 v letu in pol, kar je v povprečju 277 smrti mesečno. Pet avtobusov. ... Več.
Piše: Milan Krek
Plenice v oktobru: Sočutno starševstvo in nesporazumi v zvezi z njim
8
11.10.2021 20:00
Slovenske novice so objavile šokantno fotografijo, ki jim jo je posredoval bralec: v centru Ljubljane se je mamica po ulici ... Več.
Piše: Katja Knez Steinbuch
Ali je v tej državi sploh še možno kaj narediti dobro in prav?
5
10.10.2021 11:00
Toliko obtožb in groženj, nenazadnje pa tudi sovraštva z vseh strani, kot ga je bilo začutiti ob zadnji oddaji Tarča na ... Več.
Piše: Miha Burger
Zeniteum: To čemur pravimo resničnost, je neskončnost brez teže, mere, časa in prostora
10
09.10.2021 20:00
Kdo je naš skupni nasprotnik? Ta sovražnik je narava. Dokler bomo nemočni, bo ona močna, dokler ne postanemo njena volja, bo ona ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Spletni Antikvariat: Kar je za nekoga pozabljen lovilec prahu, je za drugega knjiga, ki jo morda išče že dolga leta.
9
08.10.2021 21:25
Dragi bralci, preglejte svoje knjižne police. Premislite, katere knjige so vam posebej ljube in jih obdržite, morda jih znova ... Več.
Piše: Stella Šibanc
Dogaja se nam ulica, vi se pa obnašate kot prestrašene miši
10
07.10.2021 21:00
Stopila sem v samopostrežno trgovino in prodajalka na blagajni, tik ob vhodu, me je vprašala, če imam PCT. Od vseh kupcev se je ... Več.
Piše: Ana Jud
Za medicinsko stroko ni koalicije in opozicije, naša skrb so ljudje, ki so žrtve trenutnega političnega ozračja v državi
19
06.10.2021 20:20
Slovenci se moramo čim bolj poenotiti. Naj nas politika združuje, naj ji stroka pomaga pri premagovanju bolezni Covid-19, saj ... Več.
Piše: Milan Krek
Slovenski paradoksi: Ne, znanja se ne sme plačati, znanje je potrebno obdavčiti!
9
05.10.2021 21:20
Estonija je mrzla, imajo sicer morje, nimajo pa gora in višjih hribov. In so nas v dvajsetih letih prehiteli po plačah. Plačne ... Več.
Piše: Borut Hrobat
Zakaj se nekdo, ki vstopi v politiko, tako hitro prelevi iz mojega prijatelja v politično svinjo, ki "krade, laže, bolhe je"?
13
04.10.2021 22:00
Komu verjeti? Arogantni znanstveni skupnosti, zdravnikom z božjim sindromom ali lažnivim politikom? Novinarjem? Medijskim hišam? ... Več.
Piše: Igor Vlačič
Nova zunanjepolitična doktrina Združenih držav Amerike: Manj militarizma, manj aktivizma
7
03.10.2021 22:30
Poteka proces oblikovanja najnovejše ameriške zunanjepolitične doktrine, nekateri jo imenujejo tudi Bidenova, čeprav njeni ... Več.
Piše: Božo Cerar
Nedeljska pridiga: Strah nas je ljudi, ki zgolj opravljajo svoje delo!
14
03.10.2021 10:07
Kakšne ukrepe sprejema oblast in kako komunicira z državljani ob boku s svojimi izbranimi predstavniki stroke, predstavlja ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Včasih povabi občinstvo, da skupaj spijo v njeni sobi, tako se jim lahko prikrade v sanje in jim pleše
2
02.10.2021 21:00
Ekin Bernay pravi, da jeotrok plesa, da nikoli ni bila čudežni otrok: Želim biti smiselna, ne pa virtuozna plesalka. Hočem biti ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Politika se mora umakniti ideologijam in vrniti k ljudem
19
01.10.2021 22:59
Izjemno težko razumljivo je, da trenutna politika še vedno govori političnih alternativah, katerih glavni cilj povolilnih ... Več.
Piše: Aleksandra Pivec
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Država je tista, ki je pomembna, politik Janez Janša pa si bo pisal sodbo sam
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.980
02/
Plenice v oktobru: Sočutno starševstvo in nesporazumi v zvezi z njim
Katja Knez Steinbuch
Ogledov: 2.116
03/
V imenu očeta: Zunaj tekmujejo, kako bodo osvajali vesolje, v domačih logih pa se obmetavamo s preteklostjo in zavistjo
Pavle Okorn
Ogledov: 1.918
04/
Ali je v tej državi sploh še možno kaj narediti dobro in prav?
Miha Burger
Ogledov: 1.412
05/
Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel
Simona Rebolj
Ogledov: 1.387
06/
Zdravnikom so nam doslej grozili po elektronski pošti, zdaj pa nas že kar na ulici kličejo pred "vojaško sodišče"
Milan Krek
Ogledov: 1.434
07/
Za mano hodi pošastni črni pes, me rine v kot, kjer se zjokam kot nebogljeni otrok in pomislim na najhujše …
Ana Jud
Ogledov: 1.258
08/
V Butalah so pamet zaklenili v sode, da jim ne bi ušla na plano, v Sloveniji smo jo preglasili s smrtno tišino javne besede
Vili Kovačič
Ogledov: 869
09/
Dogaja se nam ulica, vi se pa obnašate kot prestrašene miši
Ana Jud
Ogledov: 2.669
10/
Proračuna 2022 & 2023: Zakaj potrebuje vlada skoraj milijardo evrov "proračunske rezerve" vsako leto?
Bine Kordež
Ogledov: 1.463