Komentar

Delajte več otrok! Orbanova "banda štirih" odkrito proti imigracijski politiki Bruslja

Nenehno nam govorijo, da uvajanje novih kultur bogati družbo kot celoto. Se strinjam, če se uvajajo počasi in s sočutjem do avtohtonega prebivalstva. Toda spremeniti demografijo družbe z naraščanjem neomejenega priseljevanja v desetletju, kot so to storili laburisti v Veliki Britaniji, je neodgovorno in nepošteno. Ljudje ne prepoznavajo več svojih mest in domnevam, da zato številne skupnosti na severu Anglije nikoli več ne bodo glasovale za laburistično stranko. Srednjeevropski voditelji se poskušajo zaščititi ravno pred tem. Nočejo, da bi njihova mesta in vasi čez noč postali multikulti žarišča. Želijo obdržati lastno identiteto in zaščititi svojo krščansko dediščino. Kdo smo, da bi jim to očitali?

26.09.2021 10:00
Piše: Paul A. Nuttall
Ključne besede:   demografija   Budimpešta   Madžarska   Viktor Orban   Janša   Srbija   Češka   EU   imigranti   Mike Pence

Foto: Vlada Republike Slovenije / twitter

Če Orban in njegova druščina česa ne želijo videti, je to ponovitev begunske krize iz leta 2015.

Štiri srednjeevropske države so za svoj najbolj pereč problem razglasile upadanje rodnosti - ne podnebnih sprememb -, ki pa se jih vsekakor ne želijo lotiti z bruseljsko rešitvijo odpiranja vrat migrantom. Srednjeevropski voditelji so se v Budimpešti sestali na četrtem vrhu o demografiji in podpisali deklaracijo, v kateri so zapisali, da množično priseljevanje ni odgovor na upadanje natalitete v Evropi. Vrha, ki ga je gostil madžarski premier Viktor Orban, so se udeležili voditelji Češke, Srbije in Slovenije ter Mike Pence, nekdanji podpredsednik ZDA. Dogodek se bo v Bruselj spustil kot svinčeni balon, še posebej zato, ker Slovenija trenutno predseduje Evropskemu svetu. Resolucija vrha v Budimpešti je tudi neposreden izziv liberalnim idealom Zahoda, kjer se družinske vrednote prevajajo kot "staromodne".

 

Srednja Evropa in Evropska unija se bližata trčenju, ko gre za vprašanje imigrantov. Namesto da bi zaščitila svoje meje pred prihajajočimi begunci iz Afganistana, se zdi, da namerava EU pustiti na celino horde imigrantov in nato naložiti državam članicam, da prevzamejo vsaka svoj delež. Ta načrt očitno ni sprejemljiv za voditelje srednje Evrope, Orban pa je Bruselj označil za "šibki člen" v verigi v zvezi s priseljevanjem.

 

Načrt EU bo nedvomno podprla liberalna zahodna Evropa, kjer se na priseljevanje na splošno gleda izključno skozi ekonomsko prizmo. Mednarodni denarni sklad (IMF) je na primer pozval razvite države, naj odprejo svoje meje za priseljence, da bi nadomestile njihovo starajoče se prebivalstvo. Voditelji Srednje Evrope pa so to pot zavrnili in namesto tega menijo, da je problem staranja prebivalstva mogoče premagati s spodbujanjem svojih državljanov, da imajo več otrok, in s spodbujanjem družinskih vrednot.

 

Slovenski premier Janez Janša je dejal: "Mladim moramo olajšati ustvarjanje družin. Podpirati moramo družino kot temeljno enoto družbe: družine moramo postaviti na prvo mesto, saj so temelj države in močne družbe."

 

V središču te razprave je demografija, za katero voditelji Srednje Evrope trdijo, da je pereče vprašanje našega časa. Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je na primer vprašal, ali so "podnebne spremembe res pomembnejše od demografskih vprašanj? Ali je to res pomembnejša tema od prihodnosti naših držav, prihodnosti naših narodov?".

 

Za razliko od Srednje Evrope sta kultura in demografija v zahodnih liberalnih demokracijah tabu temi. In ko se odprejo, odgovorne za to utišajo ali v nekaterih skrajnih primerih celo ukinejo. Vzemimo za primer Tuckerja Carlsona, voditelja na Fox News, ki je predmet kritik, ker trdi, da demokrati spodbujajo priseljevanje zato, da bi od spremembe ameriške demografije profitirali na volitvah. Bili so poskusi, da bi Carlsonu ukinili oddajo, zdaj pa ga obtožujejo, da podpira bele supremaciste in povzroča razdor. Toda Carlson bi morda želel nekaj podobnega, ker se je zgodilo v Veliki Britaniji v obdobju vladavine Tonyja Blaira. V tem času se je priseljevanje v povprečju iz 60.000 na leto povečalo na 250.000 na leto. Javnost se je zavedala, da je bila ta radikalna demografska sprememba v Združenem kraljestvu namerno izvedena, ko je Andrew Neather, prej neznani piarovec, leta 2009 odvrgel masko. Priznal je, da je bil načrt Novih laburistov (New Labour) ves čas "odpreti Združeno kraljestvo množičnim migracijam" in "drgniti v nos desnico glede raznolikosti in prikazati njene argumente kot preživete".

 

 

Vrha, ki ga je gostil Viktor Orban, so se udeležili voditelji Češke, Srbije, Slovenije in Mike Pence.

 

 

Nenehno nam govorijo, da uvajanje novih kultur bogati družbo kot celoto. Pravzaprav se strinjam, vendar le, če se uvajajo počasi in s sočutjem do avtohtonega prebivalstva. Toda spremeniti demografijo družbe z naraščanjem neomejenega priseljevanja v desetletju, kot so to storili laburisti v Veliki Britaniji, je neodgovorno in nepošteno. Ljudje ne prepoznavajo več svojih mest in domnevam, da zato številne skupnosti na severu Anglije nikoli več ne bodo glasovale za laburistično stranko.

 

Srednjeevropski voditelji se poskušajo zaščititi ravno pred tem. Nočejo, da bi njihova mesta in vasi čez noč postali multikulti žarišča. Želijo obdržati lastno identiteto in zaščititi svojo krščansko dediščino. Kdo smo, da bi jim to očitali?Ne smemo pozabiti, da so te države vedno v ozadju migracijskih valov. Najprimernejša pot je skozi Turčijo na Balkan, in če Orban in njegova druščina česa ne želijo videti, je to ponovitev begunske krize iz leta 2015.

 

Zaradi tega so potegnili črto. Zakaj to počnejo zdaj, je povedal Orban: "Nihče ne more zahtevati, da dovolimo, da milijoni migrantov razveljavijo vse tisto, za kar so si prizadevale prejšnje generacije v naših deželah."

 

Žogica je zdaj, kot pravijo, trdno na bruseljskem igrišču.

 

Paul A. Nuttall je britanski zgodovinar, avtor in nekdanji poslanec v Evropskem parlamentu (2009-2019). Prispevek je bil kot OPED objavljen na portalu RT .

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
13
Dolgo zamolčevana ukrajinska zgodba o ekonomskem kolapsu, ki jo lahko Rusija izkoristi namesto vojaškega konflikta
8
23.01.2022 23:30
Zastavlja se vprašanje, ali bo Rusija napadla Ukrajino, si vzela svoje z nekaj zelo malega uporabe sile, kajti Ukrajina se ji ne ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
Pandemija enoumja v znanosti in družbi
23
23.01.2022 11:00
Ni presenetljivo, da v svetu, v katerem povprečje ploska in razume le še športnike in kuharje, postane predstavnik herojskega ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Lajos Kassák, umetniški aktivist in človek XX. stoletja
0
23.01.2022 05:18
Lajos Kassak je sledil matrici: umetnost, tehnologija, komunizem vse do konca svojih dni. Idealna kombinacija za popoln poraz. ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Dediščina komunizma: Vzhodna Evropa in Slovenija plačujeta visoko ceno zaradi nezaupanja javnosti v cepljenje
15
22.01.2022 02:00
Pogled na evropski cepilni zemljevid skoraj s kirurško natančnostjo odslikava nekdanjo Železno zaveso, ki je Evropo delila na ... Več.
Piše: Milan Krek
Težko je živeti v kletki. V mestu Gogi. Biti ves čas talec ene in iste ideologije.
14
20.01.2022 00:00
Iz glasbe kot univerzalne lepote sem z nerazumevanjem gledal na ta ideološki svet ozkosti. Kot so me razburjali tisti, ki so me ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Novak Đoković je igral na karto "budi pametan i pravi se glup", a je izpadel samo glup
28
17.01.2022 01:02
Srbi, ki slovijo po konstantnem opevanju lastnega trpljenja, so tudi v Đokovićevem primeru iz muhe naredili slona in za nov kult ... Več.
Piše: Ana Jud
Ne film ne drama, ampak vmesno stanje. Biti na nobeni strani. Biti na svoji zemlji.
10
16.01.2022 01:00
Pier Paolo Pasolini je po mojem mnenju eden ključnih velikanov italjanske umetnosti nasploh. Pesnik, dramatik, gigant filmske ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Ljudje pa nič. Ostajajo doma in čakajo. Na kaj, vas prosim? Na rešilca, ki jih bo odpeljal v bolnišnico?
21
14.01.2022 04:45
Nenehoma se sprašujem, zakaj mora ta narod zaradi popolne neumnosti umirati, ob tem, ko bi se lahko v letu 2021 v celoti ... Več.
Piše: Milan Krek
Ne glejte v zrak! Na Zemlji bodo komedijanti sneli rokavice, maltretirali nepokorne državljane in razkazovali napihnjene mišice
13
09.01.2022 11:00
Tragikomedija Don't Look Up izpostavi ključni in sveto preprosti zgodovinski problem človeštva. Problem so skrajno neumni in ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Razstava: Jože Brumen, modernistični oblikovalec in umetniški erudit
4
08.01.2022 21:56
Takšne vrste razstave zahtevajo veliko več kot posameznikovo satisfakcijo; dolžne so kanonizirati in etično interpretirati ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Kaj ko bi anticepilci odgovarjali za to, kar so storili? Kaj ko bi končno priznali svojo zmoto in se vsaj opravičili?
24
06.01.2022 19:00
Leto 2022 se je začelo natanko tam kjer se je končalo leto 2021. In naša nacionalna televizija je ostala natanko na istem tiru, ... Več.
Piše: Milan Krek
Predlogi k novi ustavi: Slovenija ni Švica, bi pa lahko to postala vsaj na ravni ustave
9
05.01.2022 22:45
Ob osamosvojitvi Slovenije so nam politiki obljubljali, da bomo zaživeli v novi in samostojni državi po švicarskem vzoru. Če bi ... Več.
Piše: Janez Černač
Bolgarske depresije: Ni vse čisto zlato, kar prihaja iz Evropske unije ali Amerike
12
03.01.2022 20:00
Če drži, da je Slovenija do sedaj profitirala s članstvom v EU, je vendarle potrebna zvrhana mera pazljivosti in zadržkov ... Več.
Piše: Zvjezdan Radonjić
"Človeštvo ima le tri velike sovražnike: vročino, lakoto in vojno. Od teh je daleč najstrašnejša vročina."
8
02.01.2022 20:02
Pandemija se je končala, vendar so njene posledice vidne povsod. Ambrose Bierce je leta 1906 zapisal, da je epidemija bolezen, ... Več.
Piše: Luis Rubio
Evropska kulturna prestolnica 2022: Opera je čutna senzacija ideologije, njen transcendentalni ideal
7
01.01.2022 22:53
Ne more biti resne operne produkcije brez razvite države. Opera nastane vzporedno z nastankom pojma moderna država. Opera je ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Gotova negotovost: V letu 2022 najverjetneje še ne bo "vrnitve v normalnost"
9
01.01.2022 00:00
Omikron je vse postavil na glavo. Če smo bili pred njim že nekoliko optimistični, da bomo zaživeli vsaj del predvirusnega ... Več.
Piše: Iztok Mirošič
Slovenija potrebuje slehernika. Brez izključevanj. Potrebuje velikane. Ne le izjemne, ampak zares velike ljudi.
19
30.12.2021 21:22
Osamosvojili smo se z inovacijo. Slovenci zgodovinsko nismo nikomur nič dolžni. Ne sosedom, ne Evropi in ne svetu. Vse, kar smo ... Več.
Piše: Janez Janša
Demokracija in mi: Dobro je, da v katerem koli odnosu postaviš Kontrolorja svojemu egu
18
29.12.2021 21:00
Aktivni državljan je osrednje geslo razmišljanj Mihe Burgerja na našem portalu v zadnjih šestih letih. Aktivni državljan je zato ... Več.
Piše: Miha Burger
Izkoriščeni, razžaljeni, ponižani, zasmehovani in nazadnje še pozabljeni
18
27.12.2021 20:00
Te dni mi je na portalu+ najbolj v oči padel zapis kolegice Simone Rebolj, ki je opisala realno stanje življenjskega standarda v ... Več.
Piše: Ana Jud
V kakšni državi živim, ko mi premier ne more poslati pisma z dobrim namenom, lahko pa mi pišejo ljudje, ki mi grozijo in me žalijo?
18
26.12.2021 22:00
Veliko manj bi lahko bilo mrtvih to jesen, če bi me poslušali, pa so me raje obtoževali v medijih. Veliko manj bi bilo ... Več.
Piše: Milan Krek
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Zapomnite si ta imena: Poslanke in poslanci, ki so glasovali za status quo glede prirejenih javnih razpisov in korupcije v zdravstvu!
Uredništvo
Ogledov: 2.200
02/
Novak Đoković je igral na karto "budi pametan i pravi se glup", a je izpadel samo glup
Ana Jud
Ogledov: 2.253
03/
Pandemija enoumja v znanosti in družbi
Simona Rebolj
Ogledov: 1.808
04/
Ruska invazija na Ukrajino je morda le še vprašanje dni, razen če bo Putin v zadnjem hipu presenetil z mirovnim predlogom
Božo Cerar
Ogledov: 1.529
05/
Težko je živeti v kletki. V mestu Gogi. Biti ves čas talec ene in iste ideologije.
Pavle Okorn
Ogledov: 1.300
06/
Dediščina komunizma: Vzhodna Evropa in Slovenija plačujeta visoko ceno zaradi nezaupanja javnosti v cepljenje
Milan Krek
Ogledov: 1.362
07/
China’s Belt and Road Initiative: A win-win or a debt trap? The Case of African States
Valerio Fabbri
Ogledov: 957
08/
Ljudje pa nič. Ostajajo doma in čakajo. Na kaj, vas prosim? Na rešilca, ki jih bo odpeljal v bolnišnico?
Milan Krek
Ogledov: 1.965
09/
Ne film ne drama, ampak vmesno stanje. Biti na nobeni strani. Biti na svoji zemlji.
Dragan Živadinov
Ogledov: 721
10/
Panika na levici: Če jim bo Golob odletel iz rok, jih ne reši niti Kos na strehi!
Uredništvo
Ogledov: 3.096