Komentar

Delajte več otrok! Orbanova "banda štirih" odkrito proti imigracijski politiki Bruslja

Nenehno nam govorijo, da uvajanje novih kultur bogati družbo kot celoto. Se strinjam, če se uvajajo počasi in s sočutjem do avtohtonega prebivalstva. Toda spremeniti demografijo družbe z naraščanjem neomejenega priseljevanja v desetletju, kot so to storili laburisti v Veliki Britaniji, je neodgovorno in nepošteno. Ljudje ne prepoznavajo več svojih mest in domnevam, da zato številne skupnosti na severu Anglije nikoli več ne bodo glasovale za laburistično stranko. Srednjeevropski voditelji se poskušajo zaščititi ravno pred tem. Nočejo, da bi njihova mesta in vasi čez noč postali multikulti žarišča. Želijo obdržati lastno identiteto in zaščititi svojo krščansko dediščino. Kdo smo, da bi jim to očitali?

26.09.2021 10:00
Piše: Paul A. Nuttall
Ključne besede:   demografija   Budimpešta   Madžarska   Viktor Orban   Janša   Srbija   Češka   EU   imigranti   Mike Pence

Foto: Vlada Republike Slovenije / twitter

Če Orban in njegova druščina česa ne želijo videti, je to ponovitev begunske krize iz leta 2015.

Štiri srednjeevropske države so za svoj najbolj pereč problem razglasile upadanje rodnosti - ne podnebnih sprememb -, ki pa se jih vsekakor ne želijo lotiti z bruseljsko rešitvijo odpiranja vrat migrantom. Srednjeevropski voditelji so se v Budimpešti sestali na četrtem vrhu o demografiji in podpisali deklaracijo, v kateri so zapisali, da množično priseljevanje ni odgovor na upadanje natalitete v Evropi. Vrha, ki ga je gostil madžarski premier Viktor Orban, so se udeležili voditelji Češke, Srbije in Slovenije ter Mike Pence, nekdanji podpredsednik ZDA. Dogodek se bo v Bruselj spustil kot svinčeni balon, še posebej zato, ker Slovenija trenutno predseduje Evropskemu svetu. Resolucija vrha v Budimpešti je tudi neposreden izziv liberalnim idealom Zahoda, kjer se družinske vrednote prevajajo kot "staromodne".

 

Srednja Evropa in Evropska unija se bližata trčenju, ko gre za vprašanje imigrantov. Namesto da bi zaščitila svoje meje pred prihajajočimi begunci iz Afganistana, se zdi, da namerava EU pustiti na celino horde imigrantov in nato naložiti državam članicam, da prevzamejo vsaka svoj delež. Ta načrt očitno ni sprejemljiv za voditelje srednje Evrope, Orban pa je Bruselj označil za "šibki člen" v verigi v zvezi s priseljevanjem.

 

Načrt EU bo nedvomno podprla liberalna zahodna Evropa, kjer se na priseljevanje na splošno gleda izključno skozi ekonomsko prizmo. Mednarodni denarni sklad (IMF) je na primer pozval razvite države, naj odprejo svoje meje za priseljence, da bi nadomestile njihovo starajoče se prebivalstvo. Voditelji Srednje Evrope pa so to pot zavrnili in namesto tega menijo, da je problem staranja prebivalstva mogoče premagati s spodbujanjem svojih državljanov, da imajo več otrok, in s spodbujanjem družinskih vrednot.

 

Slovenski premier Janez Janša je dejal: "Mladim moramo olajšati ustvarjanje družin. Podpirati moramo družino kot temeljno enoto družbe: družine moramo postaviti na prvo mesto, saj so temelj države in močne družbe."

 

V središču te razprave je demografija, za katero voditelji Srednje Evrope trdijo, da je pereče vprašanje našega časa. Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je na primer vprašal, ali so "podnebne spremembe res pomembnejše od demografskih vprašanj? Ali je to res pomembnejša tema od prihodnosti naših držav, prihodnosti naših narodov?".

 

Za razliko od Srednje Evrope sta kultura in demografija v zahodnih liberalnih demokracijah tabu temi. In ko se odprejo, odgovorne za to utišajo ali v nekaterih skrajnih primerih celo ukinejo. Vzemimo za primer Tuckerja Carlsona, voditelja na Fox News, ki je predmet kritik, ker trdi, da demokrati spodbujajo priseljevanje zato, da bi od spremembe ameriške demografije profitirali na volitvah. Bili so poskusi, da bi Carlsonu ukinili oddajo, zdaj pa ga obtožujejo, da podpira bele supremaciste in povzroča razdor. Toda Carlson bi morda želel nekaj podobnega, ker se je zgodilo v Veliki Britaniji v obdobju vladavine Tonyja Blaira. V tem času se je priseljevanje v povprečju iz 60.000 na leto povečalo na 250.000 na leto. Javnost se je zavedala, da je bila ta radikalna demografska sprememba v Združenem kraljestvu namerno izvedena, ko je Andrew Neather, prej neznani piarovec, leta 2009 odvrgel masko. Priznal je, da je bil načrt Novih laburistov (New Labour) ves čas "odpreti Združeno kraljestvo množičnim migracijam" in "drgniti v nos desnico glede raznolikosti in prikazati njene argumente kot preživete".

 

 

Vrha, ki ga je gostil Viktor Orban, so se udeležili voditelji Češke, Srbije, Slovenije in Mike Pence.

 

 

Nenehno nam govorijo, da uvajanje novih kultur bogati družbo kot celoto. Pravzaprav se strinjam, vendar le, če se uvajajo počasi in s sočutjem do avtohtonega prebivalstva. Toda spremeniti demografijo družbe z naraščanjem neomejenega priseljevanja v desetletju, kot so to storili laburisti v Veliki Britaniji, je neodgovorno in nepošteno. Ljudje ne prepoznavajo več svojih mest in domnevam, da zato številne skupnosti na severu Anglije nikoli več ne bodo glasovale za laburistično stranko.

 

Srednjeevropski voditelji se poskušajo zaščititi ravno pred tem. Nočejo, da bi njihova mesta in vasi čez noč postali multikulti žarišča. Želijo obdržati lastno identiteto in zaščititi svojo krščansko dediščino. Kdo smo, da bi jim to očitali?Ne smemo pozabiti, da so te države vedno v ozadju migracijskih valov. Najprimernejša pot je skozi Turčijo na Balkan, in če Orban in njegova druščina česa ne želijo videti, je to ponovitev begunske krize iz leta 2015.

 

Zaradi tega so potegnili črto. Zakaj to počnejo zdaj, je povedal Orban: "Nihče ne more zahtevati, da dovolimo, da milijoni migrantov razveljavijo vse tisto, za kar so si prizadevale prejšnje generacije v naših deželah."

 

Žogica je zdaj, kot pravijo, trdno na bruseljskem igrišču.

 

Paul A. Nuttall je britanski zgodovinar, avtor in nekdanji poslanec v Evropskem parlamentu (2009-2019). Prispevek je bil kot OPED objavljen na portalu RT .

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
13
Politične usmeritve: Bizarno je, da aktualna politika s politizacijo zasleduje depolitizacijo
6
07.12.2022 16:45
Do zadnjih parlamentarnih volitev, pa še nekaj tednov zatem, po razglasitvi zmagovalcev, sicer z manjšim zanosom in energijo, ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Mediatorjev vodnik do miru v Ukrajini
9
06.12.2022 22:15
Mir bo prišel, ko bodo ZDA odstopile od nadaljnje širitve Nata proti mejam Rusije; mir bo, ko Rusija umakne svoje vojaške sile ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Rusija je država, ki podpira terorizem
13
01.12.2022 23:59
Evropski parlament je sprejel resolucijo, s katero je Rusijo označil za državo, ki promovira terorizem in se poslužuje ... Več.
Piše: Božo Cerar
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
31
30.11.2022 23:58
Kljub temu, da je Janez Janša ta hip politično oslabljen in da se v njegovi stranki krepijo kritični glasovi, to še zdaleč ne ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
35
29.11.2022 21:00
V nedeljo, 27. novembra leta Gospodovega 2022, se je dokončno potrdila moja teza, da Slovenci (še) nismo narod, ampak precej ... Več.
Piše: Denis Poniž
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
27
28.11.2022 20:45
Super referendumska nedelja je mimo, Slovenija pa je še bolj zabetonirana v levo-desne koncepte vodenja države. Še najbolj ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
15
27.11.2022 20:30
Bi lahko rakete, ki so pred nekaj tedni padle na poljsko ozemlje in ubile dve osebi, zares sprožile tretjo svetovno vojno? To je ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
26
25.11.2022 22:57
Nedeljski referendumski tris bo najverjetneje dokazal, da politično aktivni volivci večinoma ne razumejo, za kaj gre pri treh ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Kot v Afriki: Pri skoraj 300.000 prebivalcih ima Ljubljana eno samo zdravnico za obiske na domu
14
24.11.2022 23:59
Zoran Janković je kot izkušen politik prinesel okoli ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana in mu podtaknil kukavičje ... Več.
Piše: Milan Krek
Pred referendumom o nacionalki: Samoupravni zavod RTV – imejte ga, na vaše stroške!
12
23.11.2022 22:26
Največja neustavnost sprejetega zakona o RTV Slovenija se skriva prav v tem, da ne odraža javnega interesa, ne odraža strukture ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Lažna "depolitizacija" kot nov zagon za korupcijo in ogrožanje temeljev demokracije
25
17.11.2022 21:00
Zadnje čase je v modi, da se vse depolitizira. Politične stranke so v nemilosti, mediji, vsaj večina njih, ljubijo nevladne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Zdravstvo v Ljubljani se podira, neoliberalni minister Loredan pa bi "podkupoval" izgorele zdravnike!
11
15.11.2022 20:00
Zdravstvo v Ljubljani se podira, zdravniki množično odhajajo zaradi izgorelosti, sistem je tik pred zlomom. Pacienti pogosto ... Več.
Piše: Milan Krek
Semenj ničevosti: Slovenija, od kod norosti tvoje?
15
14.11.2022 23:20
Namesto načelnih in moralnih politikov in političark nam vlada horda ljudi, ki bi morala biti v vsaki normalni demokraciji ... Več.
Piše: Denis Poniž
Depeša politbiroja iz gostilne Pečarič ali zakaj ne bom več volil Nataše Pirc Musar
43
11.11.2022 22:59
Le nekaj dni po prvem krogu predsedniških volitev smo nekateri mediji prejeli dokument v obsegu A4 formata z neke vrste napotki, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Afera izbrisane napotnice: Pogrešam glas borcev za pravice ljudi, glas Jaše Jenulla, Teje Jarc, Nike Kovač ...
24
10.11.2022 20:25
Stanje v slovenskem javnem zdravstvu se slabša iz dneva v dan, čeprav se je pred volitvami in takoj po njih govorilo in ... Več.
Piše: Milan Krek
Predsedniške volitve 2022: Glas proti oligarhom
23
08.11.2022 19:00
Sistem, ki izigrava celotni levi spekter volivcev s kandidati, ki ne nosijo kvalitet ne levice, ne sredine in ne demokracije, in ... Več.
Piše: Aleks Jakulin
Bidnova zunanja politika potaplja kongresne demokrate in uničuje Ukrajino
10
07.11.2022 21:11
Ameriški predsednik Joe Biden in Demokrati lahko na vmesnih volitvah (midterms) doživijo hud poraz, kar ne bi smelo biti veliko ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Odprto pismo Ljubljani
12
06.11.2022 20:35
Sem kandidat za Mestni svet Ljubljane in odločil sem se, da napišem Odprto pismo Ljubljani. V skladu z zakonsko ureditvijo za ... Več.
Piše: Miha Burger
Sein Kampf: Kako je Sončni kralj napovedal vojno svojim kritikom in svobodi govora
38
02.11.2022 21:29
Prvi minister je napovedal vojni sovražnemu govoru. S tem je seveda napovedal tudi vojno proti slovenski ustavi in svobodi ... Več.
Piše: Milan Krek
Vsi sveti: Kdor mrtvim odreka pravico do groba, bo za večno preklet!
30
31.10.2022 22:04
Tisto, kar želim izpostaviti ob prazniku mrtvih, ob dnevu Vseh svetih, je predvsem dvoje: žalost in osebna prizadetost, da niti ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Spolnih zlorab osumljeni pater Rupnik, dvoličnost jezuitskega papeža in posebni vatikanski odposlanec za Slovenijo
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.809
02/
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.832
03/
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
Denis Poniž
Ogledov: 2.272
04/
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.668
05/
Rusija je država, ki podpira terorizem
Božo Cerar
Ogledov: 1.197
06/
Ruske paravojaške skupine: Psihopati z macolo, neonacisti in obsojeni kriminalci
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.071
07/
Mediatorjev vodnik do miru v Ukrajini
Jeffrey Sachs
Ogledov: 688
08/
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.065
09/
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.036
10/
Kot v Afriki: Pri skoraj 300.000 prebivalcih ima Ljubljana eno samo zdravnico za obiske na domu
Milan Krek
Ogledov: 1.896