Komentar

Kljub tveganju morebitnih stranskih učinkov je cepljenje proti covidu-19 še vedno prava odločitev

Rosnih dvajset let je štela punca, ki je umrla zaradi krvavitev in strdkov v možganih. Zdravniki še niso mogli natančno razjasniti, ali je tragedija povezana s cepljenjem proti virusu korone, a verjetnost te diagnoze je precejšnja, saj nam je nekaj podobnih primerov znanih iz tujine. Vseeno ta hip še ne moremo z gotovostjo trditi, da je za smrt krivo cepivo Janssen, s katerim je bilo dekle cepljeno malo pred začetkom zapletov. A četudi je temu tako, naj bo jasno, da so koristi cepljenja še vedno veliko večje od morebitnih stranskih učinkov.

29.09.2021 21:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   cepljenje   psihoze   anticepilci   Jenssen   Zoran Stevanović   Mitja Okorn   covid-19   Televizija Slovenija   Resni.ca

Čas političnih psihoz, v katerih živimo, je vsekakor odlično gojišče za vzpon fanatikov.

Po poročanju Televizije Slovenija je mladenka nekaj dni po cepljenju dobila glavobol. Otekla ji je tudi noga. Obiskala je zdravnika, ki je ugotovil, da ima globoko vensko trombozo. Nato je ponoči doživela še možgansko kap in v kritičnem stanju v bolnišnici umrla. Po podatkih Nevrološke klinike UKC je to že drugi primer resnega zdravstvenega zapleta, domnevno povezanega s cepivom proti koroni. Spomladi so obravnavali žensko, ravno tako mlajšo od 50 let, ki je imela strdke drugje, ne v možganih, pa se je zdravljenje zapleta lažje končalo uspešno. Julija pa je komisija, ki je preiskovala smrt žene slovenskega diplomata iz Bruslja, potrdila gotovo povezavo smrti s cepljenjem s cepivom Janssen. Tudi v tistem primeru je smrt nastopila zaradi tromboze v povezavi z nizko ravnijo trombocitov.

 

Odveč je razlagati, da tovrstne nesrečne primere, ki so pri cepljenju proti covidu-19 izjema in nikakor ne pravilo, odlično izkorišča orjaški proticepilski lobi, ki iz vsakega kota bombardira javnost z zavajajočimi ali celo popolnoma neresničnimi informacijami o domnevnih posledicah cepljenja. Proticepilski lobi je razdrobljen že na toliko frakcij, da je težko razumeti, kaj natančno hoče kdo sploh doseči. Nekaj tekstov na to temo sem na portalu+ že objavila. 

 

Čedalje bolj jasno pa je, da ima najglasnejši med njimi, bivši (kompromitirani) policaj Zoran Stevanović iz Kranja, le orjaški apetit po oblasti, ki bi mu omogočila kariero. Čas političnih psihoz, v katerih živimo, je vsekakor odlično gojišče za vzpon fanatikov. Ti se zbirajo v Stevanovićevem gibanju Resni.ca in ne bi upala dati roke v ogenj, da izgrednikom v teh razmerah ne bi uspelo priti čez parlamentarni prag. Danes je možno vse.

 

 

"Čas političnih psihoz, v katerih živimo, je vsekakor odlično gojišče za vzpon fanatikov."

 

Vsak skeptik bi si moral nujno ogledati dokumentarni film režiserja Mitje Okorna, ki mu je uspelo pred kamero spraviti vrsto prebolevnikov. Pripovedovanja so pretresljiva in realno prepričljiva. Konec koncev pa je Slovenija majhna dežela in vsakdo pozna koga, ki je covid-19 prebolel. Skoraj vsakomur je znan tudi kakšen primer smrti zaradi covida-19. Te dni nas je stresla novica, da je zaradi dotičnega virusa na respiratorju pristal komaj enomesečni dojenček. Kakšen strah preveva njegove starše, si lahko samo mislimo.

 

Okornov dokumentarec si je ogledalo že več kot 300.000 gledalcev, Stevanović pa ga je na svoji Facebook strani napadel s podcenjujočimi besedami:

 

"Koliko denarja je bilo potrošenega za propagandni filmček? Koliko pranja možganov, da si ga je treba pogledati? Koliko denarja so prejeli glavni mediji za ves ta medijski prostor in agresivni marketing? Na koncu zelo klavrn doseg. Če bi radi glavni mediji POP TV, RTV Slovenija, Planet TV in Nova24TV vedeli, kako se doseže čez milijon ljudi in to brezplačno, naj vprašajo za nasvet. Za spremembo naj začnejo govoriti Resnico, pa bo."

 

Ljudje v Okornovem dokumentarcu so spregovorili resnico, ali pa Stevanović morda meni, da temu ni tako in so bili podkupljeni? Enako kot so podkupljeni kar vsi zdravniki po vrsti in premalo cenjene medicinske sestre, ki imajo mezdne plačice, a v bolnišnicah vestno ter predano skrbijo za okužene? 

 

Konspiratorji zarot, ki več ne delujejo podtalno in prikrito, ampak se bahavo in celo nasilno šopirijo, za vsak tehten argument najdejo izgovor. Zato je dialog z njimi praktično nemogoč, saj jih resnica sploh ne zanima. Čeprav se toliko sklicujejo ravno na njo. Sprevrženo in vsega zaničevanja je vredno izkoriščanje tujih tragedij za lastno promocijo ali kakršno koli premoženjsko pridobitev. Žal se v vsaki vojni najdejo dobičkarji in tudi v vojni proti koronavirusu ni nič drugače. Še dolga leta se bo čistila umazanija, ki jo sedaj kopičijo Stevanović ter drugi anticepilci. 

 

V naši državi je za virusom korone umrlo že skoraj 5.000 ljudi. Za Slovenijo je to visoka številka. Od začetka epidemije pa do danes so pristojne institucije potrdile skoraj 300.000 obolelih. Jezdimo na četrtem valu epidemije in statistika bo še naraščala. Po smrti 20-letnega dekleta, ki je domnevno umrlo zaradi cepljenja s cepivom Janssen, je cepljenje s tem cepivom trenutno zaustavljeno. Tudi sama sem bila cepljena s cepivom Janssen. Še sem živa. Po cepljenju me je teden dni mučila gripica, ki je bila prve dni prav zares mučna, a ni se mi je zdelo vredno prijavljati, saj mi je zdravnica pred cepljenjem dejala, da lahko pričakujem nekatere stranske učinke.

 

Vsekakor se raje dam cepiti, kot da pristanem na respiratorju, v nadlego drugim in sebi. Na smrt imam pa itak malo specifičen pogled in ne kompliciram preveč. Enkrat je treba umreti in to me niti najmanj ne skrbi.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
13
V Butalah so pamet zaklenili v sode, da jim ne bi ušla na plano, v Sloveniji smo jo preglasili s smrtno tišino javne besede
10
17.10.2021 22:30
Kmalu bomo uzakonili molk, ki bo dokončno uveljavil pravilo v večinskih medijih, to pa je, da je jakost javnega govora obratno ... Več.
Piše: Vili Kovačič
Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel
12
17.10.2021 11:00
Skrb za naše zdravje je omejena na biznis. Še bolj intenzivno boste v prihodnosti lahko zbirali zamaške za bolne otroke, ki jih ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Giorgio De Chirico: Kaj umetnik dela, ko dela? Tisto, kar je najtežje: nič.
2
16.10.2021 22:00
De Chirico ni nikoli, ampak čisto nikoli po naročilu poveličeval ideoloških diktatorjev ali religioznih dostojanstvenikov. ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
V imenu očeta: Zunaj tekmujejo, kako bodo osvajali vesolje, v domačih logih pa se obmetavamo s preteklostjo in zavistjo
12
15.10.2021 22:00
Vedno bolj imam ob vsem dogajanju občutek, da nas manjšina želi poriniti nazaj v balkanski kotel. Ker izgleda, da znajo le v ... Več.
Piše: Pavle Okorn
Država je tista, ki je pomembna, politik Janez Janša pa si bo pisal sodbo sam
23
15.10.2021 00:30
Odposlanci Evropskega parlamenta, ki so v Slovenijo prišli ugotavljat, kakšne so razmere na področju svobode medijev, vladavine ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
China power cuts harm growth as climate goals cheer
2
14.10.2021 21:00
China is experiencing its worst power shortage since the 1980s, a phenomenon that puts at risk the countrys post-Covid economic ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Za mano hodi pošastni črni pes, me rine v kot, kjer se zjokam kot nebogljeni otrok in pomislim na najhujše …
9
13.10.2021 20:00
Velikanska črna zverina mi je vedno za petami. Potuhnjene grdobe se nikakor ne morem znebiti. Če grem v kopalnico, se skrije pri ... Več.
Piše: Ana Jud
Zdravnikom so nam doslej grozili po elektronski pošti, zdaj pa nas že kar na ulici kličejo pred "vojaško sodišče"
17
12.10.2021 20:54
V Sloveniji se bližamo že 5000 umrlim zaradi Covid-19 v letu in pol, kar je v povprečju 277 smrti mesečno. Pet avtobusov. ... Več.
Piše: Milan Krek
Plenice v oktobru: Sočutno starševstvo in nesporazumi v zvezi z njim
8
11.10.2021 20:00
Slovenske novice so objavile šokantno fotografijo, ki jim jo je posredoval bralec: v centru Ljubljane se je mamica po ulici ... Več.
Piše: Katja Knez Steinbuch
Ali je v tej državi sploh še možno kaj narediti dobro in prav?
5
10.10.2021 11:00
Toliko obtožb in groženj, nenazadnje pa tudi sovraštva z vseh strani, kot ga je bilo začutiti ob zadnji oddaji Tarča na ... Več.
Piše: Miha Burger
Zeniteum: To čemur pravimo resničnost, je neskončnost brez teže, mere, časa in prostora
10
09.10.2021 20:00
Kdo je naš skupni nasprotnik? Ta sovražnik je narava. Dokler bomo nemočni, bo ona močna, dokler ne postanemo njena volja, bo ona ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Spletni Antikvariat: Kar je za nekoga pozabljen lovilec prahu, je za drugega knjiga, ki jo morda išče že dolga leta.
9
08.10.2021 21:25
Dragi bralci, preglejte svoje knjižne police. Premislite, katere knjige so vam posebej ljube in jih obdržite, morda jih znova ... Več.
Piše: Stella Šibanc
Dogaja se nam ulica, vi se pa obnašate kot prestrašene miši
10
07.10.2021 21:00
Stopila sem v samopostrežno trgovino in prodajalka na blagajni, tik ob vhodu, me je vprašala, če imam PCT. Od vseh kupcev se je ... Več.
Piše: Ana Jud
Za medicinsko stroko ni koalicije in opozicije, naša skrb so ljudje, ki so žrtve trenutnega političnega ozračja v državi
19
06.10.2021 20:20
Slovenci se moramo čim bolj poenotiti. Naj nas politika združuje, naj ji stroka pomaga pri premagovanju bolezni Covid-19, saj ... Več.
Piše: Milan Krek
Slovenski paradoksi: Ne, znanja se ne sme plačati, znanje je potrebno obdavčiti!
9
05.10.2021 21:20
Estonija je mrzla, imajo sicer morje, nimajo pa gora in višjih hribov. In so nas v dvajsetih letih prehiteli po plačah. Plačne ... Več.
Piše: Borut Hrobat
Zakaj se nekdo, ki vstopi v politiko, tako hitro prelevi iz mojega prijatelja v politično svinjo, ki "krade, laže, bolhe je"?
13
04.10.2021 22:00
Komu verjeti? Arogantni znanstveni skupnosti, zdravnikom z božjim sindromom ali lažnivim politikom? Novinarjem? Medijskim hišam? ... Več.
Piše: Igor Vlačič
Nova zunanjepolitična doktrina Združenih držav Amerike: Manj militarizma, manj aktivizma
7
03.10.2021 22:30
Poteka proces oblikovanja najnovejše ameriške zunanjepolitične doktrine, nekateri jo imenujejo tudi Bidenova, čeprav njeni ... Več.
Piše: Božo Cerar
Nedeljska pridiga: Strah nas je ljudi, ki zgolj opravljajo svoje delo!
14
03.10.2021 10:07
Kakšne ukrepe sprejema oblast in kako komunicira z državljani ob boku s svojimi izbranimi predstavniki stroke, predstavlja ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Včasih povabi občinstvo, da skupaj spijo v njeni sobi, tako se jim lahko prikrade v sanje in jim pleše
2
02.10.2021 21:00
Ekin Bernay pravi, da jeotrok plesa, da nikoli ni bila čudežni otrok: Želim biti smiselna, ne pa virtuozna plesalka. Hočem biti ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Politika se mora umakniti ideologijam in vrniti k ljudem
19
01.10.2021 22:59
Izjemno težko razumljivo je, da trenutna politika še vedno govori političnih alternativah, katerih glavni cilj povolilnih ... Več.
Piše: Aleksandra Pivec
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Država je tista, ki je pomembna, politik Janez Janša pa si bo pisal sodbo sam
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.979
02/
Plenice v oktobru: Sočutno starševstvo in nesporazumi v zvezi z njim
Katja Knez Steinbuch
Ogledov: 2.110
03/
V imenu očeta: Zunaj tekmujejo, kako bodo osvajali vesolje, v domačih logih pa se obmetavamo s preteklostjo in zavistjo
Pavle Okorn
Ogledov: 1.917
04/
Ali je v tej državi sploh še možno kaj narediti dobro in prav?
Miha Burger
Ogledov: 1.410
05/
Zdravnikom so nam doslej grozili po elektronski pošti, zdaj pa nas že kar na ulici kličejo pred "vojaško sodišče"
Milan Krek
Ogledov: 1.432
06/
Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel
Simona Rebolj
Ogledov: 1.382
07/
Za mano hodi pošastni črni pes, me rine v kot, kjer se zjokam kot nebogljeni otrok in pomislim na najhujše …
Ana Jud
Ogledov: 1.256
08/
V Butalah so pamet zaklenili v sode, da jim ne bi ušla na plano, v Sloveniji smo jo preglasili s smrtno tišino javne besede
Vili Kovačič
Ogledov: 860
09/
Dogaja se nam ulica, vi se pa obnašate kot prestrašene miši
Ana Jud
Ogledov: 2.667
10/
Proračuna 2022 & 2023: Zakaj potrebuje vlada skoraj milijardo evrov "proračunske rezerve" vsako leto?
Bine Kordež
Ogledov: 1.455