Komentar

Kljub tveganju morebitnih stranskih učinkov je cepljenje proti covidu-19 še vedno prava odločitev

Rosnih dvajset let je štela punca, ki je umrla zaradi krvavitev in strdkov v možganih. Zdravniki še niso mogli natančno razjasniti, ali je tragedija povezana s cepljenjem proti virusu korone, a verjetnost te diagnoze je precejšnja, saj nam je nekaj podobnih primerov znanih iz tujine. Vseeno ta hip še ne moremo z gotovostjo trditi, da je za smrt krivo cepivo Janssen, s katerim je bilo dekle cepljeno malo pred začetkom zapletov. A četudi je temu tako, naj bo jasno, da so koristi cepljenja še vedno veliko večje od morebitnih stranskih učinkov.

29.09.2021 21:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   cepljenje   psihoze   anticepilci   Jenssen   Zoran Stevanović   Mitja Okorn   covid-19   Televizija Slovenija   Resni.ca

Čas političnih psihoz, v katerih živimo, je vsekakor odlično gojišče za vzpon fanatikov.

Po poročanju Televizije Slovenija je mladenka nekaj dni po cepljenju dobila glavobol. Otekla ji je tudi noga. Obiskala je zdravnika, ki je ugotovil, da ima globoko vensko trombozo. Nato je ponoči doživela še možgansko kap in v kritičnem stanju v bolnišnici umrla. Po podatkih Nevrološke klinike UKC je to že drugi primer resnega zdravstvenega zapleta, domnevno povezanega s cepivom proti koroni. Spomladi so obravnavali žensko, ravno tako mlajšo od 50 let, ki je imela strdke drugje, ne v možganih, pa se je zdravljenje zapleta lažje končalo uspešno. Julija pa je komisija, ki je preiskovala smrt žene slovenskega diplomata iz Bruslja, potrdila gotovo povezavo smrti s cepljenjem s cepivom Janssen. Tudi v tistem primeru je smrt nastopila zaradi tromboze v povezavi z nizko ravnijo trombocitov.

 

Odveč je razlagati, da tovrstne nesrečne primere, ki so pri cepljenju proti covidu-19 izjema in nikakor ne pravilo, odlično izkorišča orjaški proticepilski lobi, ki iz vsakega kota bombardira javnost z zavajajočimi ali celo popolnoma neresničnimi informacijami o domnevnih posledicah cepljenja. Proticepilski lobi je razdrobljen že na toliko frakcij, da je težko razumeti, kaj natančno hoče kdo sploh doseči. Nekaj tekstov na to temo sem na portalu+ že objavila. 

 

Čedalje bolj jasno pa je, da ima najglasnejši med njimi, bivši (kompromitirani) policaj Zoran Stevanović iz Kranja, le orjaški apetit po oblasti, ki bi mu omogočila kariero. Čas političnih psihoz, v katerih živimo, je vsekakor odlično gojišče za vzpon fanatikov. Ti se zbirajo v Stevanovićevem gibanju Resni.ca in ne bi upala dati roke v ogenj, da izgrednikom v teh razmerah ne bi uspelo priti čez parlamentarni prag. Danes je možno vse.

 

 

"Čas političnih psihoz, v katerih živimo, je vsekakor odlično gojišče za vzpon fanatikov."

 

Vsak skeptik bi si moral nujno ogledati dokumentarni film režiserja Mitje Okorna, ki mu je uspelo pred kamero spraviti vrsto prebolevnikov. Pripovedovanja so pretresljiva in realno prepričljiva. Konec koncev pa je Slovenija majhna dežela in vsakdo pozna koga, ki je covid-19 prebolel. Skoraj vsakomur je znan tudi kakšen primer smrti zaradi covida-19. Te dni nas je stresla novica, da je zaradi dotičnega virusa na respiratorju pristal komaj enomesečni dojenček. Kakšen strah preveva njegove starše, si lahko samo mislimo.

 

Okornov dokumentarec si je ogledalo že več kot 300.000 gledalcev, Stevanović pa ga je na svoji Facebook strani napadel s podcenjujočimi besedami:

 

"Koliko denarja je bilo potrošenega za propagandni filmček? Koliko pranja možganov, da si ga je treba pogledati? Koliko denarja so prejeli glavni mediji za ves ta medijski prostor in agresivni marketing? Na koncu zelo klavrn doseg. Če bi radi glavni mediji POP TV, RTV Slovenija, Planet TV in Nova24TV vedeli, kako se doseže čez milijon ljudi in to brezplačno, naj vprašajo za nasvet. Za spremembo naj začnejo govoriti Resnico, pa bo."

 

Ljudje v Okornovem dokumentarcu so spregovorili resnico, ali pa Stevanović morda meni, da temu ni tako in so bili podkupljeni? Enako kot so podkupljeni kar vsi zdravniki po vrsti in premalo cenjene medicinske sestre, ki imajo mezdne plačice, a v bolnišnicah vestno ter predano skrbijo za okužene? 

 

Konspiratorji zarot, ki več ne delujejo podtalno in prikrito, ampak se bahavo in celo nasilno šopirijo, za vsak tehten argument najdejo izgovor. Zato je dialog z njimi praktično nemogoč, saj jih resnica sploh ne zanima. Čeprav se toliko sklicujejo ravno na njo. Sprevrženo in vsega zaničevanja je vredno izkoriščanje tujih tragedij za lastno promocijo ali kakršno koli premoženjsko pridobitev. Žal se v vsaki vojni najdejo dobičkarji in tudi v vojni proti koronavirusu ni nič drugače. Še dolga leta se bo čistila umazanija, ki jo sedaj kopičijo Stevanović ter drugi anticepilci. 

 

V naši državi je za virusom korone umrlo že skoraj 5.000 ljudi. Za Slovenijo je to visoka številka. Od začetka epidemije pa do danes so pristojne institucije potrdile skoraj 300.000 obolelih. Jezdimo na četrtem valu epidemije in statistika bo še naraščala. Po smrti 20-letnega dekleta, ki je domnevno umrlo zaradi cepljenja s cepivom Janssen, je cepljenje s tem cepivom trenutno zaustavljeno. Tudi sama sem bila cepljena s cepivom Janssen. Še sem živa. Po cepljenju me je teden dni mučila gripica, ki je bila prve dni prav zares mučna, a ni se mi je zdelo vredno prijavljati, saj mi je zdravnica pred cepljenjem dejala, da lahko pričakujem nekatere stranske učinke.

 

Vsekakor se raje dam cepiti, kot da pristanem na respiratorju, v nadlego drugim in sebi. Na smrt imam pa itak malo specifičen pogled in ne kompliciram preveč. Enkrat je treba umreti in to me niti najmanj ne skrbi.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
13
Rusija je država, ki podpira terorizem
13
01.12.2022 23:59
Evropski parlament je sprejel resolucijo, s katero je Rusijo označil za državo, ki promovira terorizem in se poslužuje ... Več.
Piše: Božo Cerar
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
31
30.11.2022 23:58
Kljub temu, da je Janez Janša ta hip politično oslabljen in da se v njegovi stranki krepijo kritični glasovi, to še zdaleč ne ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
35
29.11.2022 21:00
V nedeljo, 27. novembra leta Gospodovega 2022, se je dokončno potrdila moja teza, da Slovenci (še) nismo narod, ampak precej ... Več.
Piše: Denis Poniž
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
27
28.11.2022 20:45
Super referendumska nedelja je mimo, Slovenija pa je še bolj zabetonirana v levo-desne koncepte vodenja države. Še najbolj ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
15
27.11.2022 20:30
Bi lahko rakete, ki so pred nekaj tedni padle na poljsko ozemlje in ubile dve osebi, zares sprožile tretjo svetovno vojno? To je ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
26
25.11.2022 22:57
Nedeljski referendumski tris bo najverjetneje dokazal, da politično aktivni volivci večinoma ne razumejo, za kaj gre pri treh ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Kot v Afriki: Pri skoraj 300.000 prebivalcih ima Ljubljana eno samo zdravnico za obiske na domu
14
24.11.2022 23:59
Zoran Janković je kot izkušen politik prinesel okoli ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana in mu podtaknil kukavičje ... Več.
Piše: Milan Krek
Pred referendumom o nacionalki: Samoupravni zavod RTV – imejte ga, na vaše stroške!
12
23.11.2022 22:26
Največja neustavnost sprejetega zakona o RTV Slovenija se skriva prav v tem, da ne odraža javnega interesa, ne odraža strukture ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Lažna "depolitizacija" kot nov zagon za korupcijo in ogrožanje temeljev demokracije
25
17.11.2022 21:00
Zadnje čase je v modi, da se vse depolitizira. Politične stranke so v nemilosti, mediji, vsaj večina njih, ljubijo nevladne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Zdravstvo v Ljubljani se podira, neoliberalni minister Loredan pa bi "podkupoval" izgorele zdravnike!
11
15.11.2022 20:00
Zdravstvo v Ljubljani se podira, zdravniki množično odhajajo zaradi izgorelosti, sistem je tik pred zlomom. Pacienti pogosto ... Več.
Piše: Milan Krek
Semenj ničevosti: Slovenija, od kod norosti tvoje?
15
14.11.2022 23:20
Namesto načelnih in moralnih politikov in političark nam vlada horda ljudi, ki bi morala biti v vsaki normalni demokraciji ... Več.
Piše: Denis Poniž
Depeša politbiroja iz gostilne Pečarič ali zakaj ne bom več volil Nataše Pirc Musar
43
11.11.2022 22:59
Le nekaj dni po prvem krogu predsedniških volitev smo nekateri mediji prejeli dokument v obsegu A4 formata z neke vrste napotki, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Afera izbrisane napotnice: Pogrešam glas borcev za pravice ljudi, glas Jaše Jenulla, Teje Jarc, Nike Kovač ...
24
10.11.2022 20:25
Stanje v slovenskem javnem zdravstvu se slabša iz dneva v dan, čeprav se je pred volitvami in takoj po njih govorilo in ... Več.
Piše: Milan Krek
Predsedniške volitve 2022: Glas proti oligarhom
23
08.11.2022 19:00
Sistem, ki izigrava celotni levi spekter volivcev s kandidati, ki ne nosijo kvalitet ne levice, ne sredine in ne demokracije, in ... Več.
Piše: Aleks Jakulin
Bidnova zunanja politika potaplja kongresne demokrate in uničuje Ukrajino
10
07.11.2022 21:11
Ameriški predsednik Joe Biden in Demokrati lahko na vmesnih volitvah (midterms) doživijo hud poraz, kar ne bi smelo biti veliko ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Odprto pismo Ljubljani
12
06.11.2022 20:35
Sem kandidat za Mestni svet Ljubljane in odločil sem se, da napišem Odprto pismo Ljubljani. V skladu z zakonsko ureditvijo za ... Več.
Piše: Miha Burger
Sein Kampf: Kako je Sončni kralj napovedal vojno svojim kritikom in svobodi govora
38
02.11.2022 21:29
Prvi minister je napovedal vojni sovražnemu govoru. S tem je seveda napovedal tudi vojno proti slovenski ustavi in svobodi ... Več.
Piše: Milan Krek
Vsi sveti: Kdor mrtvim odreka pravico do groba, bo za večno preklet!
30
31.10.2022 22:04
Tisto, kar želim izpostaviti ob prazniku mrtvih, ob dnevu Vseh svetih, je predvsem dvoje: žalost in osebna prizadetost, da niti ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Rishi Sunak, sin imperija
8
27.10.2022 23:00
Žal imajo mnogi ljudje iz nekdanjih komunističnih držav popolnoma enostranski pogled na britanski imperij. Dostikrat ne ... Več.
Piše: Keith Miles
Po porazu na predsedniških volitvah je Sončni kralj priznal, da je on premier samo za tiste, ki volijo leve stranke
16
26.10.2022 20:28
V nedeljo zvečer, ko je postalo jasno, da je hudo izgubil na predsedniških volitvah, saj je njegov kandidat Milan Brglez ... Več.
Piše: Milan Krek
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.651
02/
Spolnih zlorab osumljeni pater Rupnik, dvoličnost jezuitskega papeža in posebni vatikanski odposlanec za Slovenijo
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.969
03/
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
Denis Poniž
Ogledov: 2.193
04/
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.000
05/
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.615
06/
Rusija je država, ki podpira terorizem
Božo Cerar
Ogledov: 1.126
07/
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.025
08/
Ruske paravojaške skupine: Psihopati z macolo, neonacisti in obsojeni kriminalci
Maksimiljan Fras
Ogledov: 941
09/
Kot v Afriki: Pri skoraj 300.000 prebivalcih ima Ljubljana eno samo zdravnico za obiske na domu
Milan Krek
Ogledov: 1.834
10/
Sprehod po Ljubljani: Kot v prestolnici ponosne socialistične republike, ki se skoraj sramuje samostojnosti
Andrej Capobianco
Ogledov: 2.472