Komentar

Učinki kolektivne norosti in poraz levičarskih načel

Skrb za naše zdravje je omejena na biznis. Še bolj intenzivno boste v prihodnosti lahko zbirali zamaške za bolne otroke, ki jih medicinska stroka in zavarovalnice puščajo na cedilu. V prihodnosti lahko pričakujete veliko hujskanja proti upravičenosti do pomoči javnega zdravstva za razne skupine, ki naj ne bi živele dovolj zdravo, ker predstavljajo nepotreben strošek. Ljudje s prekomerno težo, kadilci, alkoholiki, premalo športno aktivni, ekstremni športniki … Živeli boste kot naspidirani roboti in paranoično pazili na zdravje, medtem ko vam bodo onesnaževali zrak, vodo, hrano, zemljo, psiho in telo, kolikor bo pač treba za interese nemotenega delovanja proizvodnje, kjer si legalizirani faloti sami prirejajo rezultate o stopnji onesnaževanja okolja s svojo kooperativno "stroko" ob boku. Zelo mi je žal za vse prebivalce na svetu, kakršni bivajo tudi v Anhovem, ker se vsem strokam in politikom sveta fučka za njihovo zdravje. Vsem se tudi fučka za vaše duševno zdravje. Odkar so na trgu antidepresivi, se vsem fučka za vaše probleme.

17.10.2021 11:00
Piše: Simona Rebolj
Ključne besede:   cepljenje   covid-19   protesti   neoliberalizem   Pfizer   zdravstvo   Izrael   Portugalska   Danska   Bojana Beović   Mario Draghi   Italija   PCT

Kmalu boste zasijali od sreče ob napovedi novih investicij v zdravstvo. Gradbena mafija si že mane roke, preprodajalci z medicinsko opremo tudi. Prostora za korupcijo tudi ne bo zmanjkalo, za kar bodo poskrbeli politiki.

Kadar se politiki trudijo, da bi izpadli izvirni, medtem ko recitirajo suhoparna in brezosebna besedičenja, povedo o realnem stanju stvari običajno mnogo več, kot bi želeli. Sredi septembra je Ursula von der Leyen popestrila zlajnano oglaševalsko kampanjo za cepljenje z besedno zvezo, ki ji noben še tako ciničen vic ne seže do gležnjev, nakazuje pa smernico razvoja aktualne kolektivne norosti. Mnogi politiki in spolitizirana stroka v Evropskem parlamentu ponavljajo bedarijo kot nevrotične papige. Svarijo pred grozo v prihodnosti, ki naj bi se imenovala "pandemija necepljenih"! Jebeš virus! Saj vendar prodajamo cepivo! Jebeš pandemijo neoliberalne diktature! Preganjajmo raje necepljene, te preklete neuporabne potrošnike. 

 

Aktualna kampanja vsiljevanja cepiv s čim več poživitvenih odmerkov je v zagonu. V Izraelu in na Danskem že tržijo tretji odmerek. Izraelski protestniki so se zgroženi zgrnili na ulice in ustavili promet, a nič ne pomaga. Brez zelenega potrdila o prejemu vsakega novega odmerka skoraj na lastno stranišče ne morejo več. V prihodnosti nas morda čaka celo sezonsko cepljenje proti covid-19 in gripi. Osredotočenost na biznis je postala tako udarna, da tudi zdravniki in pravniki v miru dremajo ob popolnem razvrednotenju njihovega poslanstva v imenu etike. Prostovoljno se "cepijo" v možgane. V znak hvaležnosti za sodelovanje so tudi stroki ponujeni izgovori v uporabo. Polno puhlic.

 

Ko se zdravniki trudijo, da bi čim manj negativnih stranskih učinkov cepljenja dejansko povezali s cepljenjem, si zagotovo v glavi rolajo idiotsko mantro: "Hude posledice cepljenja predstavljajo manjšo škodo od hudih posledic bolezni!" Mantra presega mejo zločina proti človeštvu do naslednje logike: Če priznamo preveč neželenih stranskih učinkov cepljenja, blatimo proizvod cepiva! Fokusirani na cilj pa ne izbiramo sredstev.

 

Kolateralna škoda, pogreb zdravniške etike in umor temeljev človekovih pravic se zdijo tako zelo upravičeni, da zdravstveno osebje cepi celo tiste, ki sami izpovedo, da so po vsej verjetnosti alergiki ali kako drugače sporni kandidati za prejem cepiva. Mah, jebi ga! Pomembno je, da čim več ljudi cepimo. Stroka se požvižga celo na dokazano smrt iz malomarnosti. Noben predstavnik medicinske stroke, ki sodeluje z vlado, ni bučno posvaril državljanov pred uporabo cepiva Janssen pri mlajših osebah, opozoril na fašistoiden prisilni ukrep in na popoln škandal, ker je bilo prejemnikom cepiva Janssen vsaj dva tedna dovoljeno s potrdilom za cepljenje neovirano razširjat virus, saj se protitelesa prej sploh ne tvorijo. Važno, da smo cepljeni! Noben predstavnik stroke ni odstopil s položaja! Kaj šele da bi kdo od politikov sodno odgovarjal zaradi ogrožanja življenj! Da se je nekaj takšnega zgodilo v Sloveniji, ni nič nenavadnega.

 

Problem niso le neke blodnje osovražene janšistične ideologije. Smernica je enaka po vseh državah in od vseh vlad se pričakuje enako kooperativno sodelovanje za cilj. Lestvica porabe cepiv je postavljena visoko. Prebolevniki predstavljajo le nadlogo, ki jo je težje prepričat v upravičenost cepljenja. Najbolj se mi smilijo tisti prebolevniki, ki se niso evidentirali pri zdravniku in zdaj obupano mahajo s testi, ki dokazujejo prisotnost protiteles. Bizarna komedija. Cepit se morajo bojda zato, ker neoliberalne elite s pomočjo stroke ne znajo določit ustrezne meje za zadostno količino tvorjenja protiteles. Povsem jasno so lahko določili precej natančne odstotke, kolikšno zaščito naj bi uporabnikom nudilo posamezno cepivo, nikakor pa ne znajo niti približno vzpostavit meje za prebolevnike. Res obstajajo določeni zapleti zaradi različnih ponudnikov testov, ki so bolj ali manj natančni in delujejo z različnimi parametri, pa vendar je preočitno, da v takšno smer ne obstaja niti najmanjša volja! Dr. Bojana Beović je le zamahnila z roko. Ah, do konca leta zagotovo ne bo nič, je izjavila. Zagotovo je pravilno povedala. Do konca leta je namen, da se razproda že tretji poživitveni odmerek. Dela za cilj je še veliko, pot pa ni kratka, a je s pomočjo diktatorskih prisilnih ukrepov optimalno skrajšana. 

 

EMA ali WHO. Nikogar ne brigajo podrobnosti v zvezi s kakovostjo in učinkovitostjo cepiv. Naj se prodajajo vsa cepiva, dokler potrošniki ne pojamrajo preglasno. Šele takrat začne stroka lapat o priporočilih v zvezi z bolj ali manj primernim cepivom. Opazovanje učinkov novih cepiv bo trajalo približno do leta 2023 (navedba za Pfeizer). Do takrat naj bi bili pa vsi, ki si finančno ne morejo privoščit izključitve iz sistema, pocepljeni. V digitalizirani bodočnosti z drastično povišano stopnjo razslojenosti in brezposelnosti boste lahko zato brez odgovornosti korporacij ali držav prisiljeni še v marsikaj, z mnogo hujšimi posegi v vaše telo, zasebnost in življenje nasploh, kot ste že vajeni do zdaj.

 

Čim manj stresa ob aktualnem opazovanju podražitev energentov, stanovanj, hrane in drugih osnovnih civilizacijskih potreb vam želim! Biznismeni vodijo Divji zahod in zasedajo tudi najvišje politične položaje. Italija, ki je v Evropi predstavljala središče izbruha covid-19, je ustoličila celo Maria Draghija na prestol predsednika vlade. In gospod vlada kot monarh! Bivšega predsednika Evropske centralne banke in nekdanjega guvernerja Banke Italija ves čas promovirajo celo kot levičarja, včasih seže predrznost tako globoko, da ga promovirajo celo kot socialista, kar je seveda idiotizem brez primerjave, saj med neoliberalci levičarjev ni. Razlikujejo se le v identitetnih politikah, kar pa znotraj ekonomskih modelov, ki vladajo vsem procesom v družbi, izgublja sleherni smisel.

 

Kako globoko so smernice na področju socialnih pravic, enakih možnosti in svoboščin izbrisane že zgolj s krovnimi manipulativnimi manevri vedno bolj dereguliranega neoliberalnega fašizma, se je odlično pokazalo tudi v Sloveniji preko zgodbe o levičarskih protestnikih na kolesih. Zgodbo bi lahko okrasili z naslovom: "Levičarski protestniki proti neoliberalnemu fašizmu podprli državni udar neoliberalnega fašizma." Levičarji preprosto ne znajo razmišljat kapitalistično, še manj fašistično, zato slabo prepoznavajo vzvode za delovanje enega in drugega. Vzvodi se vedno uresničujejo v imenu dobrih namenov! Nobena grozota v zgodovini se ni razvila le zaradi zlobnih ljudi, ampak predvsem s široko podporo molčečih in naivnih ljudi, ki gojijo dobre namene, a so bore malo pozorni na širše kontekste.

 

Petkovi kolesarji so agendi o cepljenju kot znaku solidarnosti in varovanja zdravja nasedli preko meja razumnosti. Popolnoma so zatajili pri prepoznavanju metod poglabljanja razslojevanja, normaliziranja brisanja temeljnih človekovih pravic in slabljenja vzvodov moči na strani v suženjstvo zakletega ljudstva. Niso se uprli vzvodom prisilnega cepljenja celo brez odškodninske odgovornosti korporacij in držav, kar predstavlja v kapitalizmu tudi pomemben regulator na trgu za izločanje slabših produktov. Cepivo je pod neoliberalnim sistemom le produkt in nikakor zgolj izjemen izum dobrosrčnih, moralnih in genialnih znanstvenikov, ki nam poklanjajo odrešilno snov v grozi pred smrtjo.

 

Ampak tudi levičarski aktivisti so točno tako enoumno čustvovali. Da so lažje zabredli v kolektivno norost, so prejeli darilo. Ustno izročilo, po katerem se lahko deklarirajo kot pametni ljudje, ki zaupajo v znanost. Darila so se najbolj razveselili najbolj zabiti ljudje, ki se še nikoli v življenju niso prebili skozi omembe vreden znanstven članek in ga tudi razumeli. Kdo si ne želi oznake pametnjakoviča, mar ne? Ustni certifikat za pamet se je delil zastonj in bil pograbljen v trenutku. Provax fanatiki so v kolektivni norosti presegli antivax fanatike, vključno s teorijami zarot, ki so jih redno širili z abotno pristranskimi prispevki tudi provax fanatično slepi mediji.

 

Bolj odpornim na frustracije v zvezi z lastno pametjo se je ponudil v izgovor pamflet o solidarnosti. Ta je še posebej udarno nagovarjal tiste levičarje, ki so po duši komunisti in jih popolnoma osmešil. Pamflet o solidarnosti do določene skupine je po logiki stvari povsem ničvreden, če povsem zataji solidarnost do vseh, ki utrpijo hude ali smrtne negativne učinke cepljenja. Do koga sploh so bili provax aktivisti solidarni? Saj se vendar vsak lahko cepi. Ko so od stroke odobrena cepiva prispela na trg, se je vsak lahko cepil in se sočutno smehljal necepljenim, ki jih lahko ogrožajo zavoljo hujšega poteka bolezni tudi cepljeni. Ker puhlica o solidarnosti ni imela smisla, so si izmislili solidarnost do tistih, ki se ne morejo cepit.

 

Kolikšna je peščica tistih, ki jim medicina odsvetuje cepljenje, ne vemo. Ne vemo, ali je takšnih redkih primerov več od oseb, ki so žrtve hudih stranskih učinkov cepljenja. Nekaj pa vemo zagotovo. Razglašena epidemija je bila že zdavnaj ukinjena! Ste opazili?! Mislite, da bi si katera koli država na Zahodu zlahka privoščila ukinitev epidemije, če bi nam grozil primerljiv virus s kugo ali črnimi kozami? Seveda ne! In seveda bi v takšnem primeru večina ljudi dirkala na cepljenje, ker bi navkljub dvomom v varnost novih cepiv pretehtala odločitev za tveganje na stran cepljenja. No, novi koronavirus sicer ni le gripica, ni pa tudi tako zelo hud virus, da ljudje ne bi pretehtavali svojo odločitev in da vlade ne bi sozvočno z mnenjem oklevajočih ukinile razglasitev epidemije. Vlade pod globaliziranim neoliberalnim terorjem niso ukinile predvsem maksimalnega angažmaja v interese kapitala!

 

Skrb za naše zdravje je omejena na biznis. Še bolj intenzivno boste v prihodnosti lahko zbirali zamaške za bolne otroke, ki jih medicinska stroka in zavarovalnice puščajo na cedilu. V prihodnosti lahko pričakujete veliko hujskanja proti upravičenosti do pomoči javnega zdravstva za razne skupine, ki naj ne bi živele dovolj zdravo, ker predstavljajo nepotreben strošek. Ljudje s prekomerno težo, kadilci, alkoholiki, premalo športno aktivni, ekstremni športniki … Živeli boste kot naspidirani roboti in paranoično pazili na zdravje, medtem ko vam bodo onesnaževali zrak, vodo, hrano, zemljo, psiho in telo, kolikor bo pač treba za interese nemotenega delovanja proizvodnje, kjer si legalizirani faloti sami prirejajo rezultate o stopnji onesnaževanja okolja s svojo kooperativno "stroko" ob boku. Zelo mi je žal za vse prebivalce na svetu, kakršni bivajo tudi v Anhovem, ker se vsem strokam in politikom sveta fučka za njihovo zdravje. Vsem se tudi fučka za vaše duševno zdravje. Odkar so na trgu antidepresivi, se vsem fučka za vaše probleme.

 

Tabletke lahko ob osupljivem porastu anksioznih motenj in depresije malicate leta in leta na recept, ki ga lahko po ekspresnem postopku prejmete celo kar pri splošnem zdravniku, tudi če medikamentov sploh ne potrebujete, ampak potrebujete morda le dopust, sprostitev ali psihoterapevtsko oporo. Če si svobode ne zmorete kupit, ste ga pač najebali. Kapitalistično elito zanima vaše zdravje le v primeru, da zdravljenje omogoča tudi profit in da ne predstavljate odvečnega stroška, ker poležavate na bolniški. Podjetniki vas potrebujejo zdrave, dokler zmorete delovat magari v katastrofičnih delovnih pogojih za mizerno plačilo. Ko zbolite na smrt, nikogar več ne briga vaše zdravje. Odšljakali ste svoje. Neuporabni ste. Jebite se! Od kod nekaterim torej ideja, da si lahko privoščijo bolniško ali celo hospitalizacijo, če farmacevtske korporacije proizvajajo cepiva? Potrošniki in potrošna roba ste. Nič več od tega.

 

Kmalu boste zasijali od sreče ob napovedi novih investicij v zdravstvo. Zagotovo se bo zgradil kakšen oddelek več ali celo dom za starostnike. Gradbena mafija si že mane roke, preprodajalci z medicinsko opremo tudi. Prostora za korupcijo tudi ne bo zmanjkalo, za kar bodo poskrbeli politiki. Zelo pa dvomim, da bodo medicinske sestre in bolničarji prejemali boljše plačilo in da bo kadra na oddelkih dovolj. Še manj verjamem, da se bo dostopnost do javnega zdravstva in oskrbe okrepila. V bolnišnice in domove za ostarele bomo bolščali podobno kot bolščimo v nove gradnje stanovanj, ki si jih lahko privoščijo le premožni in premnoga ostajajo celo prazna, ker služijo le za investicijo in pranje denarja premožnih "svetovljanov".

 

Nisem se uspela dovolj načudit, kako je mogoče, da je kolesarjem dol viselo za izvajanje prisilnega cepljenja v okviru PCT pogojev. Da cepljenih državljanov ni motilo, da so korporacije in države odškodninsko brez odgovornosti. Ko sem objavila prispevek z naslovom Hvala za spoštljiv in odgovoren odnos do državljanov ob uvajanju neformalnega obveznega cepljenja (vir), so prenekateri provax fanatični promotorji povsem soglašali, da gre za nedopustno prakso, a jih problem ni brigal v primerjavi z užitki kolektivne norosti – bullyng nad antivaxerji. Bojda bi bilo vse okej, če bi se, zaboga, vsi čim prej cepili in bi spet zaživeli kot prej. Uh, ja. Nobena pravna stroka nas ni zavarovala pred zlomom osnovnih pojmov človekovih pravic. To ni okej! 

 

Levičarji so postali celo tako smešni, da javno izrekajo mišljenje, kako bi oni na oblasti izpeljali prisilno cepljenje veliko bolje, ker bi komunicirali z ljudstvom na bolj mehak in spoštljiv način. To je tisti moment, ko se levica nedvomno izkaže za neoliberalno pošast, ker enake svinjarije izvaja in podpira pač na bolj mehak način! Ali menim, da bi jim uspelo z bistveno boljšimi rezultati kot Janševi oblasti? Ne. To ne uspeva Hrvaški in ne uspeva pravi mojstrici pozitivne komunikacije z državljani Jacindi Ardern na Novi Zelandiji, ki je zdaj taktično razglasila obvezno cepljenje za zaposlene v zdravstvu, kjer tudi vlada "pandemija necepljenih".

 

Kakšno čudo, mar ne? Uspeva predvsem militantno naravnanim družbam. Mediji so vam radi zamolčali, da je akcijo cepljenja na Portugalskem izvajala vojska s slavnim generalom na čelu. Uspeva tudi premožnejšim družbam, v katerih se državljanom zdi, da se jim bo zaupanje obrestovalo in bodo sredi ekonomske vojne lahko relativno udobno živeli še naprej. Po vseh državah vlada psihoza oziranja po drugih. Koliko ljudi v krogu lastne skupnosti se cepi in kakšne so posledice. Ali bom izpadel izobčen bebec, če se cepim ali ne cepim? Najpogostejši odgovor na Danskem: "Vsi okrog mene so se cepili, pa sem se še jaz."  Zato me ne čudi, da tudi Pravna mreža za demokracijo, ki se je formirala ob kolesarskih protestih v zaščito protestnikom, ni problematizirala PCT udara nad državljani. To je seveda polom. Ampak zakaj bi? Ali še kdo na Zahodu opozarja na problem? Pod diktaturo EU že ne. Oh, bomo počakali še malo, da ne bomo prvi.

 

Kolesarji so v tem, kar naj bi predstavljali, povsem odpovedali. Levičarji so po pojavu sredinih protestov začeli udarno oglaševat celo mirne in nemoteče proteste, kot bi se opravičevali oblasti, ker obstajajo. Čeprav leta 2012 in leta 2013, ko je po milo rečeno nemirnih mariborskih in vseslovenskih vstajah odstopil Franc Kangler in kasneje Janševa vlada, niso imeli nič proti nemirom in niso preštevali granitnih kock, ki so prifrčale v parlament. Logično, da so se formirali sredini protesti. Seveda je Zoran Stevanović uporabil proteste tudi za promocijo svoje stranke, vendar pa je mnogo bolj pomembno dejstvo, da so protestniki morali izrabit njegovo pobudo in organizacijo, ker so jih kolesarji pustili na cedilu. Tudi slavni Zlatko se je pridružil, čeprav je bil prej razgrajaški obraz kolesarjev.

 

Zatiranje pravice do protestov z vsiljevanjem ideje o povsem nemotečih protestih in hinavsko problematiziranje neprijavljenih protestov se odvija po vseh državah Zahoda. Nemoteči protesti so seveda enako benigni kot delavske stavke, ob kakršnih se vsi ključni procesi dela odvijajo nemoteno. Obstajalo bo namreč še veliko razlogov za množične proteste. Zaenkrat protesti usihajo. Ste zadovoljni? Vedno več izigranih ljudi je postalo še bolj utrujenih in demoraliziranih. Postajamo še lažje in še bolj ranljive tarče plenilcev.

 

Ste zdaj res zadovoljni?

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
13
Avtokracija je navzven videti res trdna, a je navznoter v resnici izjemno šibka
12
25.01.2023 20:00
Mediji so eden pomembnejših segmentov vsake avtokracije. Večina medijev tako v državni kot v privatni lasti je oblasti ... Več.
Piše: Andraž Šest
7352 žalitev
12
24.01.2023 20:25
7352 evrov je znesek, ki naj bi ga predsednica Državnega zbora po uradnih podatkih zapravila na račun davkoplačevalcev za njen ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Kot v češki risanki A je to!: Zdravstvena reforma premierja Goloba in ministra Loredana
16
23.01.2023 22:15
V vladne sobane se je naselil strah. Bojijo se sindroma Šarec, ko so mu koalicijski partnerji kljub opozorilom toliko časa ... Več.
Piše: Milan Krek
Gostujoče pero: Januar je pač tak mesec
24
22.01.2023 20:00
Lepota novega leta je v tem, da se ponovno obrne list. Četudi je življenje zvezna stvar, konec decembra vseeno potegnemo črto ... Več.
Piše: Anže Logar
Damnatio memoriae ali koga moti muzej, posvečen slovenski osamosvojitvi
18
21.01.2023 22:40
Odločitev vlade, da sledi predlogu ministrice za kulturo in združi Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine ... Več.
Piše: Igor Bavčar
Tanki za Ukrajino: Dolgoletno nemško paktiranje s Putinom bo Evropo še drago stalo
23
20.01.2023 19:30
Kot že dvakrat v dobrih sto letih je Nemčija ponovno destruktivna sila Evrope. Nekoč so nemški tanki uničevali evropsko ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Opravičilo s kladivom
27
17.01.2023 20:00
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je naredil napako v odločilnem trenutku. Nemudoma, pred vsemi televizijskimi kamerami ... Več.
Piše: Milan Krek
Uredniški komentar: Minister za finance kot blagajnik
14
16.01.2023 20:32
V normalni državi je minister za finance steber stabilnosti, kreator jedrne politike vlade. Pogosto celo bolj pomemben kot ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Politična satira: Kako so Nataša, Urška in Robert vrnili ugled najvišjim državnim funkcijam
10
13.01.2023 23:00
Prejeli smo magnetogram sestanka predsednice republike, predsednika vlade in predsednice državnega zbora o vrnitvi načetega ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Nova svetovna ekonomija: Ko bomo sprejeli realnost večpolarnega sveta, bomo lahko rešili probleme, ki so se nam izmikali
23
12.01.2023 20:00
To novo serijo kolumn odpiram v novem letu in novem začetku za Brazilijo z inavguracijo predsednika Lule da Silve. Njegovi ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Kitajsko leto zajca: Kaj nas letos najverjetneje čaka v mednarodni politiki
12
11.01.2023 20:30
Novo leto močno spominja na svoje tri brate, 2020, 2021 in 2022. Zapletena družina. Videti je, kot da se zgodovina ponavlja. ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Država kot Radio GA GA
21
10.01.2023 19:43
Zadnje čase se novice mainstream medijev berejo kot satirični portali. Ustvarjalci slednjih pa imajo vedno lažje delo, saj se ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Minister za katastrofe v zdravstvu prikriva, da je brez osebnega zdravnika v resnici skoraj 190.000 ljudi!
36
08.01.2023 19:00
Izredne razmere v zdravstvu, ki jih minister za zdravje patološko zanika, vnašajo hudo diskriminacijo, neenakost med državljane. ... Več.
Piše: Milan Krek
Fenomen Lažgoše: Razvpita proslava, ki skruni vojno grobišče in tepta spoštovanje do umrlih
40
07.01.2023 00:50
Politične norije na grobu v Dražgošah povedo, da jim groba sploh ni mar. Kljub večkratnim opozorilom se požvižgajo na 8. člen ... Več.
Piše: Jože Dežman
Vse kočije Urške Klakočar Zupančič
23
05.01.2023 23:25
Natanko na prvi dan novega leta je predsednica Državnega zbora poskrbela za pravi skandal: na tradicionalni novoletni koncert ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
O spodobnosti, patru Rupniku in Prešernovi nagradi
15
03.01.2023 20:00
Poudarjeno govorjenje o svobodi, ki označuje sleherni totalizirajoči ideološki diskurz, je pač znak, da sta tako svoboda kot ... Več.
Piše: Marjan Frankovič
Med socializmom in kapitalizmom: Joc Pečečnik odgovarja Urški Klakočar Zupančič
23
02.01.2023 21:30
Potem ko je predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič v novoletnem intervjuju za spletni portal Siol okrcala Joca ... Več.
Piše: Joc Pečečnik
Učne ure televizijske napovedovalke Nataše
22
02.01.2023 00:00
Od novoizvoljene predsednice imamo pravico pričakovati, da se bo obnašala, kot se predsednica republike mora obnašati. Da se bo ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Slovenija, Evropa in svet v 2023: Odpornost, vzdržljivost in strateška daljnovidnost
11
01.01.2023 00:00
Paradoksalno in na presenečenje mnogih je prav agresija Rusije na Ukrajino pokazala enotnost, načelnost in trdnost EU. Tako ... Več.
Piše: Iztok Mirošič
Janez Zemljarič (1928-2022)
17
30.12.2022 23:40
Ljubljanske Murgle so, povedano brez kakršnega koli cinizma, izgubile še enega prebivalca. Na svoj 94. rojstni dan je umrl Janez ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Gostujoče pero: Januar je pač tak mesec
Anže Logar
Ogledov: 2.404
02/
Kot v češki risanki A je to!: Zdravstvena reforma premierja Goloba in ministra Loredana
Milan Krek
Ogledov: 1.626
03/
7352 žalitev
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.566
04/
Tanki za Ukrajino: Dolgoletno nemško paktiranje s Putinom bo Evropo še drago stalo
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.786
05/
Damnatio memoriae ali koga moti muzej, posvečen slovenski osamosvojitvi
Igor Bavčar
Ogledov: 1.771
06/
Odgovor na vprašanje, kdo najbolj ogroža Rusijo, je enostaven: Rusija.
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.287
07/
Od kje cena 300 evrov za megavatno uro električne energije
Bine Kordež
Ogledov: 1.559
08/
Avtokracija je navzven videti res trdna, a je navznoter v resnici izjemno šibka
Andraž Šest
Ogledov: 1.040
09/
Opravičilo s kladivom
Milan Krek
Ogledov: 2.352
10/
Dobavitelji v državnem zdravstvu zaradi preplačanih medicinskih pripomočkov letno zaslužijo vsaj 250 milijonov evrov!
Krištof Zevnik
Ogledov: 2.413