Komentar

Primer Petan & Vizjak ali kdo je komu gnetel sodniška jajca

Objava pogovora med Bojanom Petanom in Andrejem Vizjakom o prevzemu pomembnih turističnih subjektov odpira številna vprašanja. Omejil se bom na Vizjakovo izjavo, da bodo kakšnemu sodniku "strli jajca", če bo povzročal težave pri managerskih prevzemih. Ali so komu v sodstvu res strli jajca ali ne, sicer ne vem. Vem pa veliko o objektivni vlogi Bojana Petana pri gnetenju mojih testisov ...

 

04.11.2021 20:00
Piše: Zvjezdan Radonjić
Ključne besede:   Zvjezdan Radonjić   Bojan Petan   Andrej Vizjak   Dnevnik   Vrhovno sodišče   mediji   Marjan Pogačnik   Nina Betteto   Milko Novič   Janko Jamnik

Fotomontaža: portal+

Že sedem polnih let se ve, kdo je ubil Janka Jamnika, pa celotna politika, državno tožilstvo, policija in sodstvo obračajo glavo. Ali morda obstaja kakšen zvočni zapis o pogovorih na to temo? Do objave katerega, se bojim, bomo trpeli vso to mafijo nad našimi glavami.

Ne vem sicer, kakšno nalogo dajalno (subjektivno) vlogo je imel Bojan Petan kot direktor Dnevnika pri hujskanju svojih medijskih psov name, vendar je dejstvo, da me časnik Dnevnik blati od poteka zadeve obdolženega Milka Noviča – nadomestnega morilca Janka Jamnika, za katerega policija in državno tožilstvo vesta, kdo je naročnik umorov, imata ga na dosegu roke (razen če kazen zapora namesto v Sloveniji "prestaja" v Iranu ali Libanonu), toda morda je kakšen ideološki sostorilec iz območij Dnevnika in Petana strl jajca policistom, ali je ženska rodila na državnem tožilstvu. V vseh primerih je bil Bojan Petan tisti, ki je s posredovanjem podrejenih mu novinarskih steklih psov več let gnetel moja jajca in jih bo tudi v bodoče.

 

 

II.

 

Na medmrežju lahko izsledite samohvale tega obskurnega političnega podrepja, kloake slovenske morale, plačanega likvidatorja vsega poštenega, nasprotujočega Petanovim podjetniškim posegom. Kdor zmore brati omenjeno mentalno drisko naj prebere (spodaj) izseke samohvaljenja:

 

"Časnik Dnevnik je razvil tudi tematske oglasne priloge, ki izhajajo kot del časnika, prepoznavnost in branost pa sta si utrdili tudi rubriki Zaposlitve & kariera ter Gazele."

 

"Bogata zgodovina časopisnega založništva, dolgoletna tradicija izdajateljske dejavnosti, kakovost novinarskega dela, njen položaj na trgu tiskanih medijev ter sedanja vloga in pomen za razvoj slovenske družbe časopisno hišo Dnevnik danes umeščajo med vodilne medijske hiše v državi."

 

"S snovanjem kakovostnih tiskanih in elektronskih edicij ter projektov želimo spodbujati razvoj in napredek družbe, v kateri delujemo. Zbiramo, interpretiramo, ustvarjamo in posredujemo relevantne novice, informacije, analize, stališča ter zabavne vsebine, ki prinašajo dodano vrednost splošni javnosti, poslovni skupnosti in oglaševalcem. Zavezani smo visokim standardom zagotavljanja kakovostnih vsebin in spoštovanju novinarske etike."

 

 

III.

 

Zgodovina lastniških, uredniških in novinarskih povezav se bere kot triler:

 

1.1.2009 ... Ali Žerdin postane odgovorni urednik časnika Dnevnik.

 

10.2.2010 ... Suzana Rankov prevzame funkcijo začasne odgovorne urednice časnika Dnevnik.

 

29.10.2011 ... Bojan Petan prevzame funkcijo začasnega predsednika uprave.

 

6.9.2012 ... Bojan Petan postane predsednik uprave družbe Dnevnik, d.d.

 

22.11.2012 ... Primož Cirman prejme nagrado Consortium Veritatis.

 

31.1.2014 ... Slovenec leta 2013 so Terme Čatež.

 

1.11.2015 ... Miran Lesjak postane novi odgovorni urednik časopisa Dnevnik.

 

 

Vendar se v nobeni samohvali časopis ne opredeli do lastninske strukture, v kateri je na vidnem mestu DZS, ravno tako pod nadzorom Bojana Petana. Slednji je torej od leta 2011 dalje neposredni upravitelj časopisa, pa ni nenavadno, da je isti za pravno osebo leta 2013 izbral Terme Čatež, v kateri je Bojan Petan vzpostavil lastništvo. Na položajih nagrajencev, odgovornih urednikov in vidnih novinarjev se vrstijo osebe, globoko prepletene z zaščito tajkunskih struktur in zatiranjem vsega neodvisnega, njim škodljivega, vključujoč sodniška jajca.

 

Naj ta del observacije zaključim z dejstvom, da se mi je junija 2018, preden mi je zunanji sodelavec časopisa Marjan Pogačnik izrekel suspenz, poštena novinarka te superlativne medijske hiše na robu solz upravičevala, ker me je blatila po naročilu odgovornega urednika (zapisanega Lesjaka), da sem nenavadno pošten človek in si tega ne zaslužim, moram pa razumeti njen položaj

  

Seveda sem ga razumel.

 

 

IV.

 

Ta bogato zgodovinski, tematsko prepoznaven in bran, novinarsko kakovosten razvijalec slovenske družbe, vodilni medij v državi etc. je več let usodno prepleten, vpet v sodni sistem, s katerim si menjavata kadre. Iste osebe krožijo med strukturami Vrhovnega sodišča, vladnimi vodilnimi strukturami in "neodvisno" časopisno hišo, ki je za leto 2013 kot Slovenca leta razglasila družbo – predmet zdaj že zgodovinskega barantanja med ministrom in lastnikom časopisa.

 

Tako med tremi zapisanimi strukturami kroži tudi oseba v bližnji povezavi z osebo, ki mi je odredila suspenz, čigar otroci divjajo nekaznovano po šolskih inštitucijah, učiteljem se grozi z  visokih sodnih položajev, otroci so pa divjaki po obrazcu lastnih staršev, ki se v trgovskih centrih derejo v slušalko "Kje si, krava neumna?" vpričo okoli 50 ljudi. Slednji je moj suspenz utemljil v neprimernem izražanju do sodnih struktur in posameznih sodnih biričev, ob amneziji do lastne enormne primitivnosti, izražene večkrat v šolski ustanovi in trgovini. Prič imam seveda dovolj za dokazovanje tako imenovanega dejstva resnice, pa zasebnih tožb ne pričakujem. Vsa ta sodniška struktura bo podvila rep, v javnosti se ne bodo izpostavljali iz skrbi do sodniškega ugleda. Ugleda pajacev in lakajev v službi globoke države, ki jih postavlja na položaje in jim ščiti hrbte, da jim ne more nihče nič. Tako kot me Marjan Pogačnik ni nikdar zasebno tožil, ko sem ga javno označeval za udbo-mafijaša, prodano dušo, nestrokovneža in še s čem vedoč, da imam za vsako trditev dovolj močnih dokazov, s katerimi se javnost (izven nadzora Dnevnika) ne sme seznaniti. 

 

Naj zgodbo o sodelovanju zaključim z dejstvom, da je udarna Pečanova fekalična pest Dnevnika (po podatkih, ki jih imam neposredno iz Pogačnikovega urada in varnostnikov) med mojim medijskim linčanjem vsakodnevno obiskovala predsednika (kot tudi piarovsko službo Vrhovnega sodišča), od koder je zajemal podatke za mojo likvidacijo. Marjana Pogačnika javno pozivam, naj me zasebno toži, da mu bom pred javnostjo v obraz postregel s podatki, kdo vse je zaznal prihode Dnevnikovega drekača v njegov kabinet.

 

Posebna zgodba je tedanja ministrica za pravosodje, ki je moja likvidacija ni kaj dosti zanimala, sedaj se pa zgraža nad izjavami o stiskanju sodniških jajc. Ko so jih stiskali meni, v korist teh istih Petanvih krogov v medijih, sodstvu in njenem delovnem okolju, je hodila na seje Sodnega sveta, na obravnavanje predloga slovite Nine Betteto, da se naj sodnikom prepove dajanje izjav, razen tistim, ki jih bo za to pooblastila Bettetova osebno ali kdo iz njenega omrežja!

 

Izjave bi bile seveda nemudoma publicirane v Dnevniku, od koder bi prihajali osladni komentarji o delovanju tega pošastnega mehanizma v službi Petana in podobnih obdelovalcev zlagane medijske podobe. Če je specialistka za vprašanja vodovoda in ostalih komunalij, preseljena na položaj ministrice za vse, post festum tako zgrožena nad Vizjakom, bi bilo zanimivo izvedeti, ali je zgrožena nad aktivnim sodelovanjem v snovanju predpisa, ki bi sodnikom branil pravico do govora?! Oboje je enako bedno. Tako kot Vizjak nima kaj početi v politiki in bi ob posedovanju minimuma morale moral odstopiti, bi tudi Katičeva ne smela opravljati ničesar, kar je v povezavi z državo!

 

 

V.

 

Posledice delovanja države, kot je delovala ves čas od osamosvojitve dalje, so nekaj, o čemer pišem v javnosti več let, da me od tipkanja že bolijo roke. Šele ob mojem osebnem linču sem dojel resnost zadeve. Obramba tajkunskih okopov je pripravljena vključiti trupla in molk države. Že sedem polnih let se ve, kdo je ubil Janka Jamnika, pa celotna politika, državno tožilstvo, policija in sodstvo obračajo glavo. Ali morda obstaja kakšen zvočni zapis o pogovorih na to temo? Do objave katerega, se bojim, bomo trpeli vso to mafijo nad našimi glavami.

 

Stališče avtorja ne odraža nujno mnenja uredništva.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
16
Konec iluzij: Arabsko pomlad so pokopali in razglasili arabsko zimo
10
21.09.2022 10:00
Pričakovanja so bila velika, vendar niso se uresničila do te mere, kot smo si predstavljali na Zahodu. Bolj liberalni so arabsko ... Več.
Piše: Andraž Šest
Minister Loredan, v tretje gre rado! Kdaj in kje boste ponovno pomislili, da bi bilo dobro odstopiti?
14
19.09.2022 21:15
Zakaj ves ta ministrov cirkus, zakaj takšna drama? Zato, ker je dogodek prišel kot naročen, da se minister znebi starega vodstva ... Več.
Piše: Milan Krek
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
20
18.09.2022 20:31
Prihaja jesen, ohladitve in z njimi tudi prve položnice za ogrevanje. Razpoloženje med ljudmi se bo spremenilo, saj bodo računi ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Nezavedno je strukturirano kot Evropska komisija
14
17.09.2022 20:35
Greta je skoraj popolna, čeprav groteskna upodobitev superega, ki kriči na nas, naj naredimo to in ono, predvsem pa naj ne ... Več.
Piše: Andrej Drapal
Spoštovani minister in podpredsednik vlade Luka Mesec, čas je za test na droge - in to čim prej!
14
13.09.2022 19:00
Pri politikih, ki uživajo prepovedane droge, se najbolj bojimo tega, da bodo sprejemali nerealne ali celo škodljive odločitve. ... Več.
Piše: Milan Krek
Proces Brdo - Brioni: Odhod Boruta Pahorja bo oslabil slovensko diplomacijo na Zahodnem Balkanu
11
11.09.2022 23:59
Slovenska zunanja politika je imela z Borutom Pahorjem čvrsto sidrišče, ki ga od 6. novembra ne bo več. To je dejstvo. ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
The Queen (1926-2022)
22
09.09.2022 19:00
V Združenem kraljestvu žalujemo za izgubo velike dame, vendar imamo v svojih srcih njeno navdihujočo zapuščino, njen spomin je ... Več.
Piše: Keith Miles
Upokojitev po slovensko: Zakaj se bo vedno več naših upokojencev odseljevalo na Hrvaško
18
08.09.2022 21:00
V teh časih, ko slovenska vlada napoveduje in tudi predlaga zviševanje davkov, nekateri upokojenci razmišljajo o preselitvi ... Več.
Piše: Ivan Simič
Putinova vojaška strategija se zanaša na Stalinovo taktiko izpred 80 let, ko je bilo življenje ruskega vojaka vredno manj od para starih škornjev
11
07.09.2022 21:30
Rusko-ukrajinska vojna bo imela strahotne posledice za ukrajinsko demografijo, ne bo pa prizanesla niti Rusiji, kjer se že danes ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Putin, Janša in vprašanje pietete: Ne hodijo vsi avtokrati na pogrebe, mar ne?
16
04.09.2022 22:30
Vladimirja Putina ni bilo na pogreb Mihaila Gorbačova, Janez Janša pa je ignoriral smrt Iva Hvalice. Gorbačova je Putin ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Najšibkejša točka slovenskega zdravstvenega sistema je ravno ministrstvo za zdravje!
35
02.09.2022 23:44
Pojdite nazaj v ortopedijo, gospod minister, skušajte operirati brez vpliva politike. Pojdite čim prej, preden nam nakopljete še ... Več.
Piše: Milan Krek
"Demokracija nikoli ni optimalno doseženo stanje, ampak je potrebna stalnega izpopolnjevanja."
7
29.08.2022 20:59
Odšel je velikan slovenske parlamentarne scene, velemojster retorike iz poslanskih klopi, predvsem pa velik domoljub in neomajno ... Več.
Piše: Jožef Jerovšek
Bi bili slovenski rusofili enako naklonjeni poskusu Beograda, da ponovno prevzame nadzor nad Hrvaško in Slovenijo?
22
28.08.2022 21:03
Zakaj nekateri Slovenci navijajo za Rusijo? To je zame uganka. Nekaj izjemnega je pomisliti na vzporednice med tako veliko ... Več.
Piše: Keith Miles
Svetovna peticija proti avtokraciji: Nič več vojne! Kdor noče sprejeti tega pravila, nima kaj iskati v OZN!
16
24.08.2022 19:00
Vsi smo konec koncev člani človeške skupnosti. In vsak človek, prav vsak, ki ima vsaj kanček možnosti, kanček sposobnosti, ... Več.
Piše: MIha Burger
La Cucina Italiana: Kaj nam italijanska politična kuhinja pripravlja pred volitvami 25. septembra
0
23.08.2022 21:30
Naše zahodne sosede čakajo 25. septembra parlamentarne volitve, ki bodo prvič potekale po spremenjenem volilnem sistemu ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Naš človek s Tivolske 44
19
22.08.2022 19:00
Mladenič s Tivolske 44 nima česa bati, pa najsi je storil še bolj zavržena in kriminalna dejanja od teh, ki se pojavljajo v ... Več.
Piše: Denis Poniž
Brez cenzure: Kako se lahko profesionalec v novinarskem delu spusti tako nizko, da obravnava ljudi na popolnoma nečloveški, neprimeren način?
7
21.08.2022 06:00
Čakal sem na tisto, kar se je končno zgodilo pred dnevi: novinarji iz Necenzurirano so začeli prestopati v službe vladnih ... Več.
Piše: Milan Krek
Levica želi indoktrinirati mlade v šoli s kolektivističnimi idejami in zmanjšati vpliv staršev in starih staršev
19
18.08.2022 21:00
V družbi že dolga leta poteka protidružinski trend, ki ga spodbuja levica, celoten prenos odgovornosti generacij z ene na drugo ... Več.
Piše: Keith Miles
Zakaj mislim, da bi bila odpoved koncerta Anne Netrebko v Ljubljani velika neumnost
16
17.08.2022 22:10
Ukrajinska skupnost v Sloveniji nasprotuje koncertu ruske operne zvezdnice Anne Netrebko, ki naj bi prihodnji teden, 26. ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Evropa na razpotju: Zgodovinski izzivi in napačne rešitve
14
16.08.2022 22:10
Vojna v Ukrajini je razgalila resnico o Rusiji. Kdor ni želel opaziti, da se Putinova država nagiba k imperializmu, se mora ... Več.
Piše: Mateusz Morawiecki
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.743
02/
Minister Loredan, v tretje gre rado! Kdaj in kje boste ponovno pomislili, da bi bilo dobro odstopiti?
Milan Krek
Ogledov: 1.228
03/
Sodnik za v Guinnessovo knjigo: Marko Ilešič niti po 18 letih nima dovolj Luksemburga in ponovno kandidira za sodnika!
Uredništvo
Ogledov: 1.376
04/
Nezavedno je strukturirano kot Evropska komisija
Andrej Drapal
Ogledov: 1.229
05/
Z ukazom o mobilizaciji je Putinova vojna čez noč vstopila v ruske domove
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.005
06/
Spoštovani minister in podpredsednik vlade Luka Mesec, čas je za test na droge - in to čim prej!
Milan Krek
Ogledov: 1.981
07/
Koliko časa lahko Zoran Jankovič protipravno zanika pravico do groba in spomina?
Jože Dežman
Ogledov: 863
08/
Nova vlada, stari problemi? Prioritete mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije, Zahodni Balkan in projekt COBISS.Net
Tomaž Seljak
Ogledov: 907
09/
Konec iluzij: Arabsko pomlad so pokopali in razglasili arabsko zimo
Andraž Šest
Ogledov: 520
10/
Upokojitev po slovensko: Zakaj se bo vedno več naših upokojencev odseljevalo na Hrvaško
Ivan Simič
Ogledov: 2.126