Komentar

Primer Petan & Vizjak ali kdo je komu gnetel sodniška jajca

Objava pogovora med Bojanom Petanom in Andrejem Vizjakom o prevzemu pomembnih turističnih subjektov odpira številna vprašanja. Omejil se bom na Vizjakovo izjavo, da bodo kakšnemu sodniku "strli jajca", če bo povzročal težave pri managerskih prevzemih. Ali so komu v sodstvu res strli jajca ali ne, sicer ne vem. Vem pa veliko o objektivni vlogi Bojana Petana pri gnetenju mojih testisov ...

 

04.11.2021 20:00
Piše: Zvjezdan Radonjić
Ključne besede:   Zvjezdan Radonjić   Bojan Petan   Andrej Vizjak   Dnevnik   Vrhovno sodišče   mediji   Marjan Pogačnik   Nina Betteto   Milko Novič   Janko Jamnik

Fotomontaža: portal+

Že sedem polnih let se ve, kdo je ubil Janka Jamnika, pa celotna politika, državno tožilstvo, policija in sodstvo obračajo glavo. Ali morda obstaja kakšen zvočni zapis o pogovorih na to temo? Do objave katerega, se bojim, bomo trpeli vso to mafijo nad našimi glavami.

Ne vem sicer, kakšno nalogo dajalno (subjektivno) vlogo je imel Bojan Petan kot direktor Dnevnika pri hujskanju svojih medijskih psov name, vendar je dejstvo, da me časnik Dnevnik blati od poteka zadeve obdolženega Milka Noviča – nadomestnega morilca Janka Jamnika, za katerega policija in državno tožilstvo vesta, kdo je naročnik umorov, imata ga na dosegu roke (razen če kazen zapora namesto v Sloveniji "prestaja" v Iranu ali Libanonu), toda morda je kakšen ideološki sostorilec iz območij Dnevnika in Petana strl jajca policistom, ali je ženska rodila na državnem tožilstvu. V vseh primerih je bil Bojan Petan tisti, ki je s posredovanjem podrejenih mu novinarskih steklih psov več let gnetel moja jajca in jih bo tudi v bodoče.

 

 

II.

 

Na medmrežju lahko izsledite samohvale tega obskurnega političnega podrepja, kloake slovenske morale, plačanega likvidatorja vsega poštenega, nasprotujočega Petanovim podjetniškim posegom. Kdor zmore brati omenjeno mentalno drisko naj prebere (spodaj) izseke samohvaljenja:

 

"Časnik Dnevnik je razvil tudi tematske oglasne priloge, ki izhajajo kot del časnika, prepoznavnost in branost pa sta si utrdili tudi rubriki Zaposlitve & kariera ter Gazele."

 

"Bogata zgodovina časopisnega založništva, dolgoletna tradicija izdajateljske dejavnosti, kakovost novinarskega dela, njen položaj na trgu tiskanih medijev ter sedanja vloga in pomen za razvoj slovenske družbe časopisno hišo Dnevnik danes umeščajo med vodilne medijske hiše v državi."

 

"S snovanjem kakovostnih tiskanih in elektronskih edicij ter projektov želimo spodbujati razvoj in napredek družbe, v kateri delujemo. Zbiramo, interpretiramo, ustvarjamo in posredujemo relevantne novice, informacije, analize, stališča ter zabavne vsebine, ki prinašajo dodano vrednost splošni javnosti, poslovni skupnosti in oglaševalcem. Zavezani smo visokim standardom zagotavljanja kakovostnih vsebin in spoštovanju novinarske etike."

 

 

III.

 

Zgodovina lastniških, uredniških in novinarskih povezav se bere kot triler:

 

1.1.2009 ... Ali Žerdin postane odgovorni urednik časnika Dnevnik.

 

10.2.2010 ... Suzana Rankov prevzame funkcijo začasne odgovorne urednice časnika Dnevnik.

 

29.10.2011 ... Bojan Petan prevzame funkcijo začasnega predsednika uprave.

 

6.9.2012 ... Bojan Petan postane predsednik uprave družbe Dnevnik, d.d.

 

22.11.2012 ... Primož Cirman prejme nagrado Consortium Veritatis.

 

31.1.2014 ... Slovenec leta 2013 so Terme Čatež.

 

1.11.2015 ... Miran Lesjak postane novi odgovorni urednik časopisa Dnevnik.

 

 

Vendar se v nobeni samohvali časopis ne opredeli do lastninske strukture, v kateri je na vidnem mestu DZS, ravno tako pod nadzorom Bojana Petana. Slednji je torej od leta 2011 dalje neposredni upravitelj časopisa, pa ni nenavadno, da je isti za pravno osebo leta 2013 izbral Terme Čatež, v kateri je Bojan Petan vzpostavil lastništvo. Na položajih nagrajencev, odgovornih urednikov in vidnih novinarjev se vrstijo osebe, globoko prepletene z zaščito tajkunskih struktur in zatiranjem vsega neodvisnega, njim škodljivega, vključujoč sodniška jajca.

 

Naj ta del observacije zaključim z dejstvom, da se mi je junija 2018, preden mi je zunanji sodelavec časopisa Marjan Pogačnik izrekel suspenz, poštena novinarka te superlativne medijske hiše na robu solz upravičevala, ker me je blatila po naročilu odgovornega urednika (zapisanega Lesjaka), da sem nenavadno pošten človek in si tega ne zaslužim, moram pa razumeti njen položaj

  

Seveda sem ga razumel.

 

 

IV.

 

Ta bogato zgodovinski, tematsko prepoznaven in bran, novinarsko kakovosten razvijalec slovenske družbe, vodilni medij v državi etc. je več let usodno prepleten, vpet v sodni sistem, s katerim si menjavata kadre. Iste osebe krožijo med strukturami Vrhovnega sodišča, vladnimi vodilnimi strukturami in "neodvisno" časopisno hišo, ki je za leto 2013 kot Slovenca leta razglasila družbo – predmet zdaj že zgodovinskega barantanja med ministrom in lastnikom časopisa.

 

Tako med tremi zapisanimi strukturami kroži tudi oseba v bližnji povezavi z osebo, ki mi je odredila suspenz, čigar otroci divjajo nekaznovano po šolskih inštitucijah, učiteljem se grozi z  visokih sodnih položajev, otroci so pa divjaki po obrazcu lastnih staršev, ki se v trgovskih centrih derejo v slušalko "Kje si, krava neumna?" vpričo okoli 50 ljudi. Slednji je moj suspenz utemljil v neprimernem izražanju do sodnih struktur in posameznih sodnih biričev, ob amneziji do lastne enormne primitivnosti, izražene večkrat v šolski ustanovi in trgovini. Prič imam seveda dovolj za dokazovanje tako imenovanega dejstva resnice, pa zasebnih tožb ne pričakujem. Vsa ta sodniška struktura bo podvila rep, v javnosti se ne bodo izpostavljali iz skrbi do sodniškega ugleda. Ugleda pajacev in lakajev v službi globoke države, ki jih postavlja na položaje in jim ščiti hrbte, da jim ne more nihče nič. Tako kot me Marjan Pogačnik ni nikdar zasebno tožil, ko sem ga javno označeval za udbo-mafijaša, prodano dušo, nestrokovneža in še s čem vedoč, da imam za vsako trditev dovolj močnih dokazov, s katerimi se javnost (izven nadzora Dnevnika) ne sme seznaniti. 

 

Naj zgodbo o sodelovanju zaključim z dejstvom, da je udarna Pečanova fekalična pest Dnevnika (po podatkih, ki jih imam neposredno iz Pogačnikovega urada in varnostnikov) med mojim medijskim linčanjem vsakodnevno obiskovala predsednika (kot tudi piarovsko službo Vrhovnega sodišča), od koder je zajemal podatke za mojo likvidacijo. Marjana Pogačnika javno pozivam, naj me zasebno toži, da mu bom pred javnostjo v obraz postregel s podatki, kdo vse je zaznal prihode Dnevnikovega drekača v njegov kabinet.

 

Posebna zgodba je tedanja ministrica za pravosodje, ki je moja likvidacija ni kaj dosti zanimala, sedaj se pa zgraža nad izjavami o stiskanju sodniških jajc. Ko so jih stiskali meni, v korist teh istih Petanvih krogov v medijih, sodstvu in njenem delovnem okolju, je hodila na seje Sodnega sveta, na obravnavanje predloga slovite Nine Betteto, da se naj sodnikom prepove dajanje izjav, razen tistim, ki jih bo za to pooblastila Bettetova osebno ali kdo iz njenega omrežja!

 

Izjave bi bile seveda nemudoma publicirane v Dnevniku, od koder bi prihajali osladni komentarji o delovanju tega pošastnega mehanizma v službi Petana in podobnih obdelovalcev zlagane medijske podobe. Če je specialistka za vprašanja vodovoda in ostalih komunalij, preseljena na položaj ministrice za vse, post festum tako zgrožena nad Vizjakom, bi bilo zanimivo izvedeti, ali je zgrožena nad aktivnim sodelovanjem v snovanju predpisa, ki bi sodnikom branil pravico do govora?! Oboje je enako bedno. Tako kot Vizjak nima kaj početi v politiki in bi ob posedovanju minimuma morale moral odstopiti, bi tudi Katičeva ne smela opravljati ničesar, kar je v povezavi z državo!

 

 

V.

 

Posledice delovanja države, kot je delovala ves čas od osamosvojitve dalje, so nekaj, o čemer pišem v javnosti več let, da me od tipkanja že bolijo roke. Šele ob mojem osebnem linču sem dojel resnost zadeve. Obramba tajkunskih okopov je pripravljena vključiti trupla in molk države. Že sedem polnih let se ve, kdo je ubil Janka Jamnika, pa celotna politika, državno tožilstvo, policija in sodstvo obračajo glavo. Ali morda obstaja kakšen zvočni zapis o pogovorih na to temo? Do objave katerega, se bojim, bomo trpeli vso to mafijo nad našimi glavami.

 

Stališče avtorja ne odraža nujno mnenja uredništva.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
16
Bitka za Varnostni svet: Slovenija ne kandidira le proti Lukašenku, ampak tudi proti Putinu
17
04.06.2023 21:20
V torek se v Generalni skupščini OZN pričenja glasovanje o novih nestalnih članicah Varnostnega sveta za obdobje prihodnjih dveh ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Prvo leto svobodnega vladanja: Lažni energetski prerok, ki uvaja ideološki, avtoritarni intervencionistični državni kapitalizem
29
01.06.2023 23:29
Mnogi, tudi nam blizu določenim ekonomskim, ideološkim in sploh družbenim usmeritvam, so v Robertu Golobu videli kar dobrega ... Več.
Piše: Uredništvo
Sončna kraljica
20
30.05.2023 20:04
Kdo je ta ženska? Kaj je počela, preden je srečala premierja? S kom se je družila, s kom je poslovala, s kom je (bila) povezana? ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Neracionalna, fanatična bitka za slovenski Bahmut po imenu RTV Slovenija
12
29.05.2023 21:46
Prejšnji teden so ruski plačanci, rekrutirani zaporniki, t.i. zasebna vojska Wagner, menda zavzeli več kot 95 % mesta, bolje ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Dokler se novinarji in uredniki ne bodo uprli politikom, se bo politizacija medijev mirno nadaljevala
42
26.05.2023 20:34
Kaj si mislim o petkovi pričakovani odločitvi večine ustavnih sodnikov, da odpravijo začasno zadržanje razvpitega in politično ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Vatikanska diplomacija: Bolj kot Zahodu je papež glede vojne v Ukrajini blizu stališčem Brazilije, Indije ali Kitajske
16
25.05.2023 19:00
Kakšna je bila doslej vloga vatikanske diplomacije pri iskanju miru v Ukrajini? Zmoten bi bil vtis, da nikakršna, opozarja naš ... Več.
Piše: Božo Cerar
Kam pelje Logarjeva "platformizacija" volilnega kapitala?
23
23.05.2023 19:00
V teh dneh, tednih, mesecih se mnogi sprašujejo, kaj bo, kdaj bo, če sploh bo, naredil Anže Logar s svojim domnevnim kapitalom ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Paradigma revščine ali zakaj bodo naši vnuki morda plavali čez Sredozemlje na jug
14
22.05.2023 21:58
Minuli teden je bila v Evropskem parlamentu konferenca Beyond Growth, kjer so razglabljali, kako narediti Evropo bolj revno ... Več.
Piše: Andraž Šest
Ameriške vojne in dolžniška kriza: "Biti sovražnik Združenih držav je nevarno, toda biti prijatelj je usodno"
13
21.05.2023 21:45
Leta 2000 je državni dolg Združenih držav znašal 3,5 bilijona dolarjev, kar je enako 35 % njihovega bruto domačega proizvoda ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Odrasli v sobi ali zakaj so Nemci skoraj vedno največji evropski problem
11
15.05.2023 21:00
Odrasli v sobi, tragikomedija grškega režiserja Costa Gavrasa o tem, kako je Evropa pod nemško taktirko reševala Grčijo pred ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ali je na obzorju premik v smeri odločanja s kvalificirano večino tudi na področju zunanjepolitičnih zadev Evropske unije?
24
14.05.2023 17:00
Po trenutno veljavni ureditvi se vse zunanjepolitične odločitve v Evropski uniji sprejemajo s soglasjem. Tega je bilo nekoč, ko ... Več.
Piše: Božo Cerar
Paradigma tabúiziranja samokritike mnenjskih voditeljev slovenske "liberalne sredine" ovira rojstvo pristno liberalno-sredinske stranke
30
11.05.2023 20:00
Ukoreninjen tabu samokritike t.i. liberalno-sredinskega prostora je neusahljivi vir opustošenja volilnega zaupanja v tem ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Evtanazija razuma
27
10.05.2023 21:15
Po dobrem letu od zadnjih volitev se zdi, da Slovenija, njeni, naši vodilni nikakor ne najdejo ustrezne, osnovne sporazumne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Brezpilotno letalo obljub
19
08.05.2023 22:28
Zdaj pravijo, da ne bodo več govorili in obljubljali, ampak samo še delali. Ne bo več obljub, samo še rezultati torej. Super. ... Več.
Piše: Anže Logar
Brez golobčka ni Benetk ali zakaj je Janez Janša edino zagotovilo, da levica ohranja oblast
36
04.05.2023 22:52
Potujoči cirkus Pavla Ruparja je bilo najlepše darilo Robertu Golobu in njegovi vladi, ki je lahko hvaležna tudi Janezu Janši, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ustavna prepoved delovanja Levice: Bo tovarišica Vrečko naslednjič pozirala s krampom pred Hudo jamo?
40
30.04.2023 19:40
Prejšnji sistem ni bil demokratičen in je sistematično kršil temeljne človekove pravice in svoboščine. V tem sistemu je bila na ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Tabú opustošenja volilnega zaupanja in enačbe pravne države v slovenski "liberalni sredini"
25
27.04.2023 19:00
V srži problema je konflikt med dvema medsebojno izključujočima hierarhično temeljnima vrednotama, in sicer na eni strani ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Policija kot raziskovalec javnega mnenja?
14
25.04.2023 19:53
Zadnje dni je javnost (upravičeno) razburila novica o obisku policistov na zasebnih zemljiščih, pri kmetih, ki naj bi se ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Reševanje iz jame ali kako je, če nas vodijo ministri brez prepotrebne empatije
27
20.04.2023 21:00
Iz sto metrov globokega brezna na Cerkniškem jevelika skupina požrtvovalnih in dobro usposobljenih prostovoljcev, med njimi so ... Več.
Piše: Milan Krek
Alternativa "muzejski" interpelaciji
24
19.04.2023 20:59
V sredo je v Državnem zboru potekala razprava o interpelaciji vlade. Interpelacija je sicer z ustavo določen institut ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Sončna kraljica
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.495
02/
Prvo leto svobodnega vladanja: Lažni energetski prerok, ki uvaja ideološki, avtoritarni intervencionistični državni kapitalizem
Uredništvo
Ogledov: 2.076
03/
Dokler se novinarji in uredniki ne bodo uprli politikom, se bo politizacija medijev mirno nadaljevala
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.229
04/
Neracionalna, fanatična bitka za slovenski Bahmut po imenu RTV Slovenija
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.635
05/
Bitka za Varnostni svet: Slovenija ne kandidira le proti Lukašenku, ampak tudi proti Putinu
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.150
06/
"Kak Šved pod Poltavoj" ali kako se ruska imperialna politika spet ponavlja in je zelo nekreativna
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.009
07/
Odnosi med Italijo in Slovenijo so odlični in tako dobro uveljavljeni, da so odporni tudi na menjave vlad
Valerio Fabbri
Ogledov: 882
08/
China's debt diplomacy is facing pushback in Central Asia
Valerio Fabbri
Ogledov: 550
09/
Kam pelje Logarjeva "platformizacija" volilnega kapitala?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.895
10/
Vatikanska diplomacija: Bolj kot Zahodu je papež glede vojne v Ukrajini blizu stališčem Brazilije, Indije ali Kitajske
Božo Cerar
Ogledov: 1.287