Komentar

Primer Petan & Vizjak ali kdo je komu gnetel sodniška jajca

Objava pogovora med Bojanom Petanom in Andrejem Vizjakom o prevzemu pomembnih turističnih subjektov odpira številna vprašanja. Omejil se bom na Vizjakovo izjavo, da bodo kakšnemu sodniku "strli jajca", če bo povzročal težave pri managerskih prevzemih. Ali so komu v sodstvu res strli jajca ali ne, sicer ne vem. Vem pa veliko o objektivni vlogi Bojana Petana pri gnetenju mojih testisov ...

 

04.11.2021 20:00
Piše: Zvjezdan Radonjić
Ključne besede:   Zvjezdan Radonjić   Bojan Petan   Andrej Vizjak   Dnevnik   Vrhovno sodišče   mediji   Marjan Pogačnik   Nina Betteto   Milko Novič   Janko Jamnik

Fotomontaža: portal+

Že sedem polnih let se ve, kdo je ubil Janka Jamnika, pa celotna politika, državno tožilstvo, policija in sodstvo obračajo glavo. Ali morda obstaja kakšen zvočni zapis o pogovorih na to temo? Do objave katerega, se bojim, bomo trpeli vso to mafijo nad našimi glavami.

Ne vem sicer, kakšno nalogo dajalno (subjektivno) vlogo je imel Bojan Petan kot direktor Dnevnika pri hujskanju svojih medijskih psov name, vendar je dejstvo, da me časnik Dnevnik blati od poteka zadeve obdolženega Milka Noviča – nadomestnega morilca Janka Jamnika, za katerega policija in državno tožilstvo vesta, kdo je naročnik umorov, imata ga na dosegu roke (razen če kazen zapora namesto v Sloveniji "prestaja" v Iranu ali Libanonu), toda morda je kakšen ideološki sostorilec iz območij Dnevnika in Petana strl jajca policistom, ali je ženska rodila na državnem tožilstvu. V vseh primerih je bil Bojan Petan tisti, ki je s posredovanjem podrejenih mu novinarskih steklih psov več let gnetel moja jajca in jih bo tudi v bodoče.

 

 

II.

 

Na medmrežju lahko izsledite samohvale tega obskurnega političnega podrepja, kloake slovenske morale, plačanega likvidatorja vsega poštenega, nasprotujočega Petanovim podjetniškim posegom. Kdor zmore brati omenjeno mentalno drisko naj prebere (spodaj) izseke samohvaljenja:

 

"Časnik Dnevnik je razvil tudi tematske oglasne priloge, ki izhajajo kot del časnika, prepoznavnost in branost pa sta si utrdili tudi rubriki Zaposlitve & kariera ter Gazele."

 

"Bogata zgodovina časopisnega založništva, dolgoletna tradicija izdajateljske dejavnosti, kakovost novinarskega dela, njen položaj na trgu tiskanih medijev ter sedanja vloga in pomen za razvoj slovenske družbe časopisno hišo Dnevnik danes umeščajo med vodilne medijske hiše v državi."

 

"S snovanjem kakovostnih tiskanih in elektronskih edicij ter projektov želimo spodbujati razvoj in napredek družbe, v kateri delujemo. Zbiramo, interpretiramo, ustvarjamo in posredujemo relevantne novice, informacije, analize, stališča ter zabavne vsebine, ki prinašajo dodano vrednost splošni javnosti, poslovni skupnosti in oglaševalcem. Zavezani smo visokim standardom zagotavljanja kakovostnih vsebin in spoštovanju novinarske etike."

 

 

III.

 

Zgodovina lastniških, uredniških in novinarskih povezav se bere kot triler:

 

1.1.2009 ... Ali Žerdin postane odgovorni urednik časnika Dnevnik.

 

10.2.2010 ... Suzana Rankov prevzame funkcijo začasne odgovorne urednice časnika Dnevnik.

 

29.10.2011 ... Bojan Petan prevzame funkcijo začasnega predsednika uprave.

 

6.9.2012 ... Bojan Petan postane predsednik uprave družbe Dnevnik, d.d.

 

22.11.2012 ... Primož Cirman prejme nagrado Consortium Veritatis.

 

31.1.2014 ... Slovenec leta 2013 so Terme Čatež.

 

1.11.2015 ... Miran Lesjak postane novi odgovorni urednik časopisa Dnevnik.

 

 

Vendar se v nobeni samohvali časopis ne opredeli do lastninske strukture, v kateri je na vidnem mestu DZS, ravno tako pod nadzorom Bojana Petana. Slednji je torej od leta 2011 dalje neposredni upravitelj časopisa, pa ni nenavadno, da je isti za pravno osebo leta 2013 izbral Terme Čatež, v kateri je Bojan Petan vzpostavil lastništvo. Na položajih nagrajencev, odgovornih urednikov in vidnih novinarjev se vrstijo osebe, globoko prepletene z zaščito tajkunskih struktur in zatiranjem vsega neodvisnega, njim škodljivega, vključujoč sodniška jajca.

 

Naj ta del observacije zaključim z dejstvom, da se mi je junija 2018, preden mi je zunanji sodelavec časopisa Marjan Pogačnik izrekel suspenz, poštena novinarka te superlativne medijske hiše na robu solz upravičevala, ker me je blatila po naročilu odgovornega urednika (zapisanega Lesjaka), da sem nenavadno pošten človek in si tega ne zaslužim, moram pa razumeti njen položaj

  

Seveda sem ga razumel.

 

 

IV.

 

Ta bogato zgodovinski, tematsko prepoznaven in bran, novinarsko kakovosten razvijalec slovenske družbe, vodilni medij v državi etc. je več let usodno prepleten, vpet v sodni sistem, s katerim si menjavata kadre. Iste osebe krožijo med strukturami Vrhovnega sodišča, vladnimi vodilnimi strukturami in "neodvisno" časopisno hišo, ki je za leto 2013 kot Slovenca leta razglasila družbo – predmet zdaj že zgodovinskega barantanja med ministrom in lastnikom časopisa.

 

Tako med tremi zapisanimi strukturami kroži tudi oseba v bližnji povezavi z osebo, ki mi je odredila suspenz, čigar otroci divjajo nekaznovano po šolskih inštitucijah, učiteljem se grozi z  visokih sodnih položajev, otroci so pa divjaki po obrazcu lastnih staršev, ki se v trgovskih centrih derejo v slušalko "Kje si, krava neumna?" vpričo okoli 50 ljudi. Slednji je moj suspenz utemljil v neprimernem izražanju do sodnih struktur in posameznih sodnih biričev, ob amneziji do lastne enormne primitivnosti, izražene večkrat v šolski ustanovi in trgovini. Prič imam seveda dovolj za dokazovanje tako imenovanega dejstva resnice, pa zasebnih tožb ne pričakujem. Vsa ta sodniška struktura bo podvila rep, v javnosti se ne bodo izpostavljali iz skrbi do sodniškega ugleda. Ugleda pajacev in lakajev v službi globoke države, ki jih postavlja na položaje in jim ščiti hrbte, da jim ne more nihče nič. Tako kot me Marjan Pogačnik ni nikdar zasebno tožil, ko sem ga javno označeval za udbo-mafijaša, prodano dušo, nestrokovneža in še s čem vedoč, da imam za vsako trditev dovolj močnih dokazov, s katerimi se javnost (izven nadzora Dnevnika) ne sme seznaniti. 

 

Naj zgodbo o sodelovanju zaključim z dejstvom, da je udarna Pečanova fekalična pest Dnevnika (po podatkih, ki jih imam neposredno iz Pogačnikovega urada in varnostnikov) med mojim medijskim linčanjem vsakodnevno obiskovala predsednika (kot tudi piarovsko službo Vrhovnega sodišča), od koder je zajemal podatke za mojo likvidacijo. Marjana Pogačnika javno pozivam, naj me zasebno toži, da mu bom pred javnostjo v obraz postregel s podatki, kdo vse je zaznal prihode Dnevnikovega drekača v njegov kabinet.

 

Posebna zgodba je tedanja ministrica za pravosodje, ki je moja likvidacija ni kaj dosti zanimala, sedaj se pa zgraža nad izjavami o stiskanju sodniških jajc. Ko so jih stiskali meni, v korist teh istih Petanvih krogov v medijih, sodstvu in njenem delovnem okolju, je hodila na seje Sodnega sveta, na obravnavanje predloga slovite Nine Betteto, da se naj sodnikom prepove dajanje izjav, razen tistim, ki jih bo za to pooblastila Bettetova osebno ali kdo iz njenega omrežja!

 

Izjave bi bile seveda nemudoma publicirane v Dnevniku, od koder bi prihajali osladni komentarji o delovanju tega pošastnega mehanizma v službi Petana in podobnih obdelovalcev zlagane medijske podobe. Če je specialistka za vprašanja vodovoda in ostalih komunalij, preseljena na položaj ministrice za vse, post festum tako zgrožena nad Vizjakom, bi bilo zanimivo izvedeti, ali je zgrožena nad aktivnim sodelovanjem v snovanju predpisa, ki bi sodnikom branil pravico do govora?! Oboje je enako bedno. Tako kot Vizjak nima kaj početi v politiki in bi ob posedovanju minimuma morale moral odstopiti, bi tudi Katičeva ne smela opravljati ničesar, kar je v povezavi z državo!

 

 

V.

 

Posledice delovanja države, kot je delovala ves čas od osamosvojitve dalje, so nekaj, o čemer pišem v javnosti več let, da me od tipkanja že bolijo roke. Šele ob mojem osebnem linču sem dojel resnost zadeve. Obramba tajkunskih okopov je pripravljena vključiti trupla in molk države. Že sedem polnih let se ve, kdo je ubil Janka Jamnika, pa celotna politika, državno tožilstvo, policija in sodstvo obračajo glavo. Ali morda obstaja kakšen zvočni zapis o pogovorih na to temo? Do objave katerega, se bojim, bomo trpeli vso to mafijo nad našimi glavami.

 

Stališče avtorja ne odraža nujno mnenja uredništva.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
16
Omikron pred vrati: Ne bi rad napovedoval še veliko slabših časov, a se temu žal ne morem izogniti
13
28.11.2021 21:00
O novi različici seva SARS-Cov-2, ki so jo prvič odkrili 9. novembra v Južni Afriki, vemo še zelo malo. Svetovna zdravstvena ... Več.
Piše: Milan Krek
Sojenje Elizabeth Holmes: Ugasla zvezda Forbesove lestvice milijarderjev
8
28.11.2021 11:00
Prodor Elizabeth Holmes med smetano v Silicijevi dolini je bil bleščav v vseh ozirih in ni brez razloga spominjal na zvezdniški ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Tri vprašanja za ministrstvi moči in sile ali zakaj je gradnja NUK II in Digitalne nacionalne knjižnice nujna
9
27.11.2021 21:30
Za gradnjo NUK II smo vsi! Tako eni kot drugi, tako levi kot desni. Vsi vmes in mi anarhisti. Zakaj se zakonodajalci ne držijo ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Rimljan v Emoni (1/2): Med vsemi ljubljanskimi aktivnostmi, za katere si ne bi nikoli mislil, da jih bom počel, je tudi tek
8
26.11.2021 21:00
Valerio Fabbri ni le italijanski novinar, ki živi in dela v Ljubljani, ampak je tudi tisti Rimljan, ki se je preselil v ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Zamolčana alternativa: Včasih se zdi, da mnogim ustreza nenehno izredno stanje, ker potem ni dialoga o resničnih problemih
18
25.11.2021 22:00
Volitve v Državni zbor se približujejo, kar se pozna v vse večji medijski histeriji, ki pa žal dodatno potencira preživeto ... Več.
Piše: Bojan Dobovšek
Velika koalicija: Politika niso predvolilne zaobljube o izključevanju, politika je umetnost možnega
15
24.11.2021 23:59
Ali je Slovenija že dovolj zrela za t.i. veliko koalicijo, bo osrednje vprašanje, s katerim se bosta soočili slovenska politika ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Gospod Šarec, spet vas opozarjam: Umirite se in ne grozite, koga vse boste zamenjali, saj veste, da bomo zamenjali vas; če ne prej, pa po štirih letih mandata!
16
23.11.2021 23:32
Prestopili smo mejo. Stanje je obupno in minister za zdravje kliče na pomoč vsakega, ki bi lahko pomagal. Iščemo tudi kadrovsko ... Več.
Piše: Milan Krek
Kot Romeo in Julija: Tragedija zamenjav dolgoletnih direktorjev državnih podjetij
16
21.11.2021 22:11
Bitka direktorjev državnih podjetij za ohranitev njihovih položajev me spominja na ljubezensko tragedijo Romeo in Julija. V svoj ... Več.
Piše: Ivan Simič
Hermann Nitsch v muzeju religij sredi poblaznelih relikvij
6
20.11.2021 21:30
Ravno Hermann Nitsch je študijski primer, v katerem vidimo, da ne obstaja dobra ali slaba umetnost, temveč umetnost, ki je blizu ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
"Nihče vam ne bo odgovoril, kam je šel dobiček od prodaje elektrike, tega ne boste nikoli izvedeli ..."
10
19.11.2021 20:58
Demokracija je, dobiti jasen odgovor na preprosto vprašanje 'Kam je šel dobiček od prodaje elektrike?' In demokracija je, ne se ... Več.
Piše: Miha Burger
KPK odgovarja Milanu Kreku: Izredne razmere ne morejo biti izgovor za odstopanje od načel javnega naročanja!
6
18.11.2021 19:00
Na portalu+ je bil 16. 11. 2021 objavljen komentar Milana Kreka z naslovom Virus nima partijske knjižice, udari vedno po vseh, ... Več.
Piše: Uredništvo
Slovenija povabljena na decembrski Vrh za demokracijo, Madžarska edina članica EU brez vabila
10
17.11.2021 21:22
Po nedavnem podnebnem vrhu na Škotskem, ki se je na žalost predvidljivo končal bolj z neuspehom kot uspehom, nas do konca leta ... Več.
Piše: Božo Cerar
Virus nima partijske knjižice, udari vedno po vseh, naših in vaših. To je preprosta logika narave, ki ni politično obarvana, ampak sloni na Darwinovih predpostavkah!
17
16.11.2021 20:11
Zdravniki se moramo boriti za zdravje in življenje in ne za smrt; pri nas mora biti življenje ljudi pred politično opredlitvijo ... Več.
Piše: Milan Krek
Po koncu svetovnega podnebnega vrha v Glasgowu: Načrt B ne obstaja!
11
14.11.2021 22:59
Donald J. Johnston je nekdanji generalni sekretar Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) in večkratni minister ... Več.
Piše: Donald J. Johnston
Skupaj naprej! Z lažno solidarnostjo in pogrebom etike bomo hitreje na cilju!
14
14.11.2021 11:00
V oddaji Skupaj naprej! niste izvedeli, da so Danci, Švedi, Švicarji, Nemci ali po novem tudi Avstralci, ki sicer doživljajo ... Več.
Piše: Simona Rebolj
Leonid Šejka: Največja premetenost Satana je v tem, da nas je prepričal, da ne obstaja
8
13.11.2021 19:00
Zbolel sem za covidom, seveda sem bil pred tem cepljen. Kot večina, dvakrat. Menim, da je ravno cepljenje pomemben dejavnik, da ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
Pet minut pred Bergamom bi celo Butalci ugotovili, da je vrag odnesel šalo, Slovenci pa niso ...
20
10.11.2021 22:35
Da so za petek, 12. novembra, napovedani protesti sredi Ljubljane, me pravzaprav ne šokira več. V karikaturi države, katere del ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Vse ribe Boža Dimnika ali avtobiografija legende med lobisti
16
09.11.2021 21:00
Oni dan sem šla mimo knjigarne na Miklošičevi ulici in skozi izložbo zagledala knjigo slavnega lobista Boža Dimnika. Sam menda ... Več.
Piše: Ana Jud
Ukrepi, ki jih je v petek sprejela vlada, so dejansko zadnji pred popolnim zaprtjem države!
20
08.11.2021 18:00
Ta teden smo zdravniki jasno povedali, da smo na meji. Da smo na meji števila okuženih, zasedenosti bolniških postelj in ... Več.
Piše: Milan Krek
Le neomejena svoboda povzroči neomejeno nasilje in - neomejeno diktaturo!
12
06.11.2021 23:19
Istega leta, ko je na Kranjskem umrl pesnik Prešeren, so v Peterburgu odvzeli prostost socialistu, idealistu Fjodorju ... Več.
Piše: Dragan Živadinov
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Gospod Šarec, spet vas opozarjam: Umirite se in ne grozite, koga vse boste zamenjali, saj veste, da bomo zamenjali vas; če ne prej, pa po štirih letih mandata!
Milan Krek
Ogledov: 1.914
02/
Kot Romeo in Julija: Tragedija zamenjav dolgoletnih direktorjev državnih podjetij
Ivan Simič
Ogledov: 1.696
03/
Velika koalicija: Politika niso predvolilne zaobljube o izključevanju, politika je umetnost možnega
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.505
04/
"Nihče vam ne bo odgovoril, kam je šel dobiček od prodaje elektrike, tega ne boste nikoli izvedeli ..."
Miha Burger
Ogledov: 1.586
05/
Zamolčana alternativa: Včasih se zdi, da mnogim ustreza nenehno izredno stanje, ker potem ni dialoga o resničnih problemih
Bojan Dobovšek
Ogledov: 1.300
06/
Cene stanovanj letijo v nebo, vendar je za prihodnje leto moč pričakovati stabilnost cen novih nepremičnin
Lucija Mulej
Ogledov: 1.027
07/
Državni zbor je v zadnjem mandatu postal popolni talec ideološko razklane slovenske politike
Lucija Mulej
Ogledov: 1.452
08/
Rimljan v Emoni (1/2): Med vsemi ljubljanskimi aktivnostmi, za katere si ne bi nikoli mislil, da jih bom počel, je tudi tek
Valerio Fabbri
Ogledov: 762
09/
Sojenje Elizabeth Holmes: Ugasla zvezda Forbesove lestvice milijarderjev
Simona Rebolj
Ogledov: 735
10/
Omikron pred vrati: Ne bi rad napovedoval še veliko slabših časov, a se temu žal ne morem izogniti
Milan Krek
Ogledov: 520