Oglasno Sporočilo

Prestižna nagrada za eno najbolj prepoznavnih kampanj minulega leta

Agenciji Herman & partnerji in Arnoldvuga sta za Olimpijski komite Slovenija pripravili kampanjo, ki slavi pretekle in sedanje uspehe slovenskih športnikov na Olimpijskih igrah v Tokiu. Odlično zasnovano kampanjo so prepoznali tudi na Sporto Awards, kjer so jim podelili nagrado Rights holder Award.

11.01.2022 11:00
Ključne besede:   Tokio   Arnoldvuga   Herman & Partnerji

Ideja za kampanjo se je rodila naravno, pravi Matej Kodrič, kreativni direktor nagrajene kampanje. "Letošnji izbor potencialnih zmagovalcev pred igrami je bil izjemen, na roko pa nam je šlo tudi dejstvo, da imamo v kolektivnem spominu olimpijske igre v Tokiu iz leta 1964, z dvema medaljama Mira Cerarja zapisane z zlatimi črkami", pripoveduje Kodrič in dodaja, da je tu preskočila iskrica – pri snovanju kampanje so tako poosebili simbolično predajo te zmagovalne miselnosti našega olimpionika mladi generaciji, z željo, da osvojijo Tokio, pokažejo, "kar imajo", in se vrnejo v žarometih zmagoslavja.

 

Tako so zasnovali uradno olimpijsko oglaševalsko akcijo in vanjo vključili tudi prepoznavno navijaško popotnico. Najprej je nastala ideja za TV-oglas. V njem naši olimpijci v legendarni dvorani Tabor napenjajo mišice, kaplje potu jim tečejo po telesu, osvetljuje jih en sam reflektor. Iz teme nato prikoraka legenda Miro Cerar st., za njim je na steni projekcija njegovega zmagovalnega, zlatega nastopa v Tokiu. Našim olimpijcem preda štafeto ponosa, zmage in upanja. Kako? S kepico. Pest ob pest. Dogajanje čutno spremlja in z vsakim utripom spodbuja tudi avtorska glasba, ki jo je za ta namen ustvaril skladatelj Peter Penko.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
Podpora mladim športnim talentom
0
20.02.2022 00:10
Mercator z različnimi aktivnostmi že vrsto let podpira ukvarjanje s športom in aktivno življenje tako pri zaposlenih kot tudi ... Več.
Piše: Uredništvo
Miklavžev koncert za otroke iz socialno šibkejših okolij
0
14.12.2021 10:41
RTV Slovenija, Rotary klub Ljubljana in Rotary Distrikt 1912 so tudi letos stopili skupaj za že tradicionalni dobrodelni ... Več.
Piše: Uredništvo
Effie Awards: Mercator ponovno v samem vrhu
0
07.12.2021 17:42
Vsaka festivalska in stanovska nagrada za podjetje pomeni potrditev, da dela dobro in da gre v pravo smer, je povedalaViktorija ... Več.
Piše: Uredništvo
26. september je dan slovenskih lekarn
0
25.09.2019 22:59
Morda niste vedeli, toda 26. september je Dan slovenskih lekarn. Letošnji, že 15. po vrsti, je posvečen jetrnim boleznim in ... Več.
Piše: OGLAS
1 

Najbolj brano

01/
"Če svoboda sploh kaj pomeni, pomeni pravico ljudem povedati, česar nočejo slišati": Orwellov abecedarij slovenske javne sfere
Andrej Capobianco
Ogledov: 1.651
02/
Ruski imperializem (2. del): "Zahod mora Rusijo ustaviti v Ukrajini in jo privesti do razpada, kajti le tako bo mogoče ustaviti rusko agresivnost"
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.742
03/
Marle pa ni več
Ana Jud
Ogledov: 1.385
04/
Če ne verjamete v nič, se tudi borili ne boste za nič
Miha Burger
Ogledov: 1.390
05/
Maščevalni pohod analitika Maksutija, dolgotrajni covid in potem še opičje koze
Milan Krek
Ogledov: 1.109
06/
Ruski imperializem (1. del): Putinovi generali na fronto v Ukrajino kot topovsko hrano pošiljajo pripadnike etničnih manjšin
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.569
07/
Intervju z Lavrovom: "Moja vloga ni napovedati vojne Rusiji, opravljati moram le svoje delo"
Valerio Fabbri
Ogledov: 952
08/
V imenu civilne družbe: Pismo prijatelju, bodočemu predsedniku vlade Robertu Golobu
Uredništvo
Ogledov: 694
09/
Tektonski premiki na severu: Švedski in finski vstop v NATO dokazuje, da zavezništvo niti slučajno ni "klinično mrtvo"
Božo Cerar
Ogledov: 854
10/
Golobov poskus konsolidacije levičarskih in kakor liberalnih strank v LDS 2.0 se bo končal podobno klavrno kot epilog v Frankensteinu
Ana Jud
Ogledov: 2.698