Komentar

Največja grožnja za prihodnost človeštva je zatiranje svobode govora!

V imenu boja proti sovražnemu govoru zelo predvidljivo drsimo v globalno diktaturo težkokategornih politkapitalistov, ki boj proti sovražnemu govoru odlično zlorabljajo za uveljavljanje vedno hujšega zatiranja svobode izražanja, še posebej upornega. Brez skoraj absolutne svobode govora je kakršno koli zavzemanje za sistemske spremembe bob ob steno. Nekoč smo že približno razumeli, čemu služi svoboda govora.

19.02.2022 22:17
Piše: Simona Rebolj
Ključne besede:   svoboda govora   levica   desnica   Justin Trudeau   Elon Musk   Neuralink   ClearView   Facebook   Peter Thiel   bullying   ZDA   Donald Trump   Robert Golob

Ljudje zahtevajo sveto preproste puhlice in enakovredno spoštovanje do nebuloz, ki so jih sposobni vodljivo in polpismeno nasrat sveto preprosti ljudje v obsegu enega ušivega tvita.

V Sloveniji se še posebej naivno zabavamo, ker smo tik pred parlamentarnimi volitvami. Za ljudi je vedno poskrbljeno. Če ne z volitvami, pa z olimpijadami, ligami prvakov, benignimi škandali in drugimi resničnostnimi šovi. Od volitev je ostal zgolj resničnostni šov, saj realno ne obstajajo več. Demokratične že ne. Najbolj učinkovit resničnostni šov za preusmerjanje pozornosti stran od pomembnih aktivnosti struktur moči se je zadnje desetletje pod populističnim naslovom "Finančna kriza" zelo zaskrbljujoče obsesivno kompulzivno razplamtelo ukvarjanje s sovražnim govorom. V imenu boja proti sovražnemu govoru zelo predvidljivo drsimo v globalno diktaturo težkokategornih politkapitalistov, ki boj proti sovražnemu govoru odlično zlorabljajo za uveljavljanje vedno hujšega zatiranja svobode izražanja, še posebej upornega. Brez skoraj absolutne svobode govora je kakršno koli zavzemanje za sistemske spremembe bob ob steno. Nekoč smo že približno razumeli, čemu služi svoboda govora. Da preklinjanje sovražnih primitivcev v oštariji ni enako rabi slabšalnih izrazov v vsebinskem kontekstu. Da čistunsko leporečenje zlahka sporoča mnogo večje svinjarije od vsebine, ki vsebuje tudi slabšalne izraze. Ampak to in še kaj omembe vrednega smo za silo razumeli takrat, ko se je v višjem povprečju brala literatura in bralna polpismenost ni predstavljala normalnosti tudi med formalno visoko izobraženimi osebami.

 

Ljudje zahtevajo sveto preproste puhlice in enakovredno spoštovanje do nebuloz, ki so jih sposobni vodljivo in polpismeno nasrat sveto preprosti ljudje v obsegu enega ušivega tvita. Vsako mnenje šteje! Spoštujmo vsako mnenje (razen bogato argumentiranega in posledično frustrirajočega). Z veseljem sodelujejo pri izkoreninjanju kompleksne in zahtevnejše kritične misli, ne da bi se zavedali samomora.

 

Na takšen način se vedno začne drsenje novemu staremu zasužnjevanju naproti. Nobena diktatura se ne rodi zgolj zaradi sil moči, ki podredijo zelo brižno, intelektualno zadostno in osveščeno ljudstvo. Ne. Vsaka diktatura se uveljavi s pomočjo odobravanja pomembnih podtaknjenih idej mentalno vodljivemu ljudstvu, ki se ne zaveda škodljivosti svojih ne-umnih mnenj ter izjemne uporabnosti njihovih frustracij in narcisizma, zaradi česar bodo kar sami sebi in potomcem povzročali škodo z miniranjem vsega in vsakogar, ki misli ali deluje njim v prid. Večinski del ljudstva podpira svoje rablje in za njih opravlja umazano delo s svojim odzivanjem na delovnih mestih, na ulici, v gostilnah in danes še posebej intenzivno na družbenih omrežjih!

 

Ko vas na vsakem koraku nadzira "spletno oko" ali kamera s pomočjo predpisov in zakonov, ki postajajo brez resnega upora ljudstev vedno bolj restriktivni, bi se morali zavedat, da je vsak boj za ali proti čemur koli povsem nesmiseln. Če se v okviru aktivistične organizacije ali kot posameznik zavzemate za ali proti nečemu brez posebnih problemov in sankcij, ki bi vas pomembno ovirali ali celo eksistenčno ogrožali, pomeni, da je vaša retorika ali dejavnost povsem prazna in benigna. Struktur moči ne moti vaše blejanje v luno, ker ne predstavljate resne grožnje drsenju v bodoči prestrukturirani fevdalizem, ki se rapidno slika na obzorju.

 

Predvsem politično ali "nevladno" organizirani levičarji, ki se predstavljajo v raznih bolj ali manj formalnih skupnostih kot borci za svobodo izražanja in enakopravnost, se nam danes ne opravičujejo, ker so pomembno podpihovali klestenje po svobodi govora v imenu patološkega boja proti sovražnemu govoru, ki se je od razmaha spletne komunikacije odvijalo na ravno otročje prizadetega cviljenja za skoraj vsako nepomembno žaljivko posebej. Poklonili so se pomembnosti primitivnih bullyjev. Podprli so idejo, da osebna užaljenost definira sovražni govor in ne jasno premišljena definicija sovražnega govora, kar po logiki stvari povzroči pravi poligon zlorabe hlinjene užaljenosti za miniranje kakršne koli izpovedane kritične misli. Levičarji so padli na finto klasičnega manevra, v čemer je mojstrica desnica.

 

Desnica, ne le v Sloveniji, je sprožala naplavine sovražno motiviranega bentenja brez vsebine, da bi začeli naivni levičarji kar sami podpirat razne mehanizme za izvajanje cenzure. Takrat smo nekateri glasno opozarjali, da mora varovanje svobode govora ostat pomembna prioriteta, omejevanje v definiciji pa zgolj do tiste meje, ki je že veljala po zakonu in mora bit obravnavana preko organov pregona ali sodnega procesa. Gre za hujskanje, grožnje z nasiljem in pozivanje k linču. Če se definicija razširi, bo slej ko prej uporabljana proti tistim, ki so v napoto primitivcem na položajih moči. Pamet bodo solili bebci pametnim in primitivci bodo z nasilnimi aktivnostmi kaznovali kritično misleče osebnosti v pravem pomenu besede. Kulturniki in intelektualci bodo dokončno lahko klepetali le sami s seboj in žulili riž na vodi, ne da bi jih še kdo pozval k mnenju.

 

Slovenci zgodbo poznamo skozi staro partijsko prakso. Na opozorila o škodljivih plateh čvekavega dušebrižništva se levičarji niso odzivali. Preveč luštno se je ukvarjat z nečim tako benignim, kot je preštevanje kletvic. Nekaj teh krožkov v Sloveniji sem večkrat osebno opozorila, da bodo tisti, ki producirajo največ žaljive in vulgarne retorike v javnosti, prvi, ki bodo uvedli cenzuro govora (ali verbalni delikt), kar bodo uporabljali proti moralističnim naivcem in vsem, ki za aktualno stanje zagotovo nismo nič krivi. Nič ni pomagalo in zdaj se levičarji brezsramno cmerijo, ker je desnica že uveljavila zakon, ki spominja na verbalni delikt, položnico pa je že prejel tudi bivši politik leve stranke. Leva in desna politika se lepo dopolnjujeta (v zlu), kot bi stari patriarhalci označili zgleden zakonski duet. Agresiven brezumni plenilec, ki razume le vojno kot edini dialog in sredstvo do cilja, in naivna dušebrižna trapa, ki vedno dobro nahrani kačo na prsih, sta najbolj učinkovit par.

 

Organizirani "levičarji" so tokom covid ere podpirali miniranje številnih protestov proti izvajanju PCT pritiskov in vsesplošnega prisilnega cepljenja brez utemeljenega razloga in brez varovanja odškodninskih regulatorjev v odnosu do korporacij. Svojo zlomljeno hrbtenico in slaboviden odnos do diktatorskih prijemov kot verjetno posledico mračne plati komunistične plombe na možganih so upravičevali z bedastimi izgovori, da proteste obiskujejo ali organizirajo fašisti in stigmatizirani anticepilski izrodki. Čistokrvnih levičarskih protestov brez neenakomislečih padalcev, do katerih levičarji ne premorejo strpnosti niti za pasjo dlako, pa ne le da niso organizirali sami, ampak so že obstoječe levičarske proteste raje uničili, ker so se povsem izneverili z izdajstvom temeljnih levičarskih načel.

 

Kasneje so skušali lastno uklonljivost nevarnemu globalnemu normaliziranju nadvlade korporacijske diktature upravičit z vsiljevanjem lažnega prepričanja, da so vsi protestniki na Zahodu nevarni fašisti. Ogabno! Tako sprevrženih tehnik pranja umazanih rok si celo skrajna desnica nikoli ne privošči, ker niti ne premore toliko volje do "diplomacije". Vrh triumfa so levičarji dosegli s prepričevanjem javnosti, da so kanadski protestni konvoji tovornjakov izredno pameten, dobro organiziran in spreten manever radikalne nacionalistične desnice. Fašisti bojda organizirajo celo piknike. Dokaz, da jim ni mar za tisto, proti čemur protestirajo, ker imajo povsem druge zle namene v ozadju, naj bi bila pa informacija, da je 90 % tovornjakarjev cepljenih.

 

Levičarji se po potrebi izrazijo tako neznosno neumno, da jih kljub močnemu trudu ni mogoče spoštovat. Veliko prispevkov in intervjujev sem preposlušala in ugotovila, da policija itak redno in tudi brutalno gnjavi protestnike in zlahka po zakonu eliminira fašistične ali nacistične aktivnosti. Levičarji so preštevali predvsem belopolte udeležence in brihtno ugotavljali, da med tovornjakarji in podporniki ni zadostne rasne raznolikosti in da je med njimi veliko belih katolikov s podeželja, ki delijo naokrog neke božje podobice, in da je zaznaven nacionalni in mačoidni patos. Kdo bi si mislil? Precej povprečen opis širokega dela delavskega razreda flikne levičarje na rit od presenečenja. Kdo ima moralno pravico do protestov proti tistemu, kar izvaja tipičen profil lažnega političnega levičarja, kakršen je tudi japijski biznismen in politični dedič Justin Trudeau.

 

Trudeau je kot številni desni ali levi politiki začel marljivo uporabljat vzvode izvajanja ekonomskega nasilja nad protestniki v imenu zaščite neoliberalnega gospodarstva, kar dandanes mnogo bolj učinkovito nadomešča zastarelo trpinčenje oporečnikov z zapornimi kaznimi. Zakaj bi financirali ljudem zapor, če jih lahko legalno oropamo in potisnemo v eksistenčno bedo s pritiski izgubljanja delovnih mest ali blokadami tekočih računov. Srhljivo. Če pomislimo na interes kapitalistične elite, da v digitalizirani bodočnosti ukine gotovinsko poslovanje in povsem digitalizira naš vsakdan, si zlahka predstavljamo, kakšna bo naša prihodnost. Zbudili se bomo v neofevdalnem tehnološkem komunizmu, v kakršnem s časom med robotom in človekom razlike ne bo. Že Japonska živi globoko v takšni stvarnosti.

 

Elon Musk že ve, zato se lahkotno norčuje iz nas z opozarjanjem, da predstavlja največjo grožnjo človeku umetna inteligenca. Bi rekla, da res. Ob tem se zdi boj proti podnebnim spremembam s težnjo, da bi človeška vrsta obstala na Zemlji, bedna komedija za budale. Moralističen Musk v skrbi za človeka s pomočjo znanosti zelo podjetno že ustvarja čipe, ki bi človeške možgane povezali z računalniki. Podjetje Neuralink skuša neumno rajo prepričat v sila dobre namene izjemnih znanstvenih eksperimentov, ki jih zaenkrat še izvajajo na opicah z osupljivimi rezultati, saj naj bi opica določene naloge izvajala s turbulentno hitrostjo, ki je človeški možgani ne zmorejo. Izjemen znanstveni dosežek naj bi pomagal predvsem paraplegikom in obolelim za cerebralno paralizo.

 

Saj razumete, a ne? Dobrodelnost je brezmejna. Kmalu ne boste več potrebovali svobode govora, ker možgani dokončno ne bodo več vaši možgani. Do takrat nas bodo pa vseeno pripravljali na delovanje brezdušnih, vodljivih in duševno ubitih podložnikov. Nad podjetjem Neuralink se bučno pritožujejo le borci proti mučenju živali, saj so navkljub Muskovim lažem o obstoju humanosti opice ogromno pretrpele zato, da bo prihodnost butastega človeka še bolj brezdušna.

 

Podjetje ClearView je razvilo izjemno natančno orodje za prepoznavanje obrazov in že vrsto let zbira fotografije in osebne podatke s Facebooka ter se ponaša z izjemno obsežno biometrično podatkovno bazo, ki jo prodaja oblastem in vsem podjetjem, ki pač dobro plačajo. Nameni so spet zelo dobrodelni, a veste. Natančno prepoznavanje obrazov pomaga dobrodelnim oblastem pri nadzoru nad prebivalstvom v boju proti kriminalu. Glede na to, da je kriminal premožne nearistokratske in nerazgledane barbarske psevdoelite že povsem legaliziran in v svrho žgečkljivih bojev med lobiji dobro zavarovan z najboljšimi dragimi odvetniki na trgu, si lahko mislimo, da se bo pojem kriminalitete med deprivilegiranimi sužnji zelo razširil, prav gotovo vse do nadzora nad izražanjem mnenja.

 

Zgroženi borci za enakopravnost in človekove pravice močno grmijo in opozarjajo predvsem na zlorabo nadzora nad državljani z namenom zatrtja svobode govora. Facebook je v izjavi za javnost pojasnil, da s podjetjem ClearView nimajo nič. Začuda pa je eden izmed glavnih vlagateljev v podjetje, Peter Thiel, milijarder, ki je bil tudi prvi zunanji vlagatelj v Facebook in je še danes član uprave. Kakšno naključje, mar ne?! Nekatere države izigravajo brižnost in napovedujejo prepoved delovanja podjetja, kar je prazna megla za naivne budale, saj bi morali prepovedat in brutalno sankcionirat prakso rabe podatkov. 

 

Facebook, ki ga je uradno ustanovil nek pobalin s težavami pri osvajanju deklet in je za zagonsko inspiracijo uporabil šovinistično izvajanje bullyinga nad ženskami, pred katerimi so se mu tresle hlače, predstavlja danes promocijsko orodje, brez katerega se nobeno podjetje ali samostojna oseba ne more vključevat v komunikacijo z drugimi, kaj šele uspešno promovirat. Orodje v imenu boja proti sovražnemu govoru na Facebooku se skriva za nedefiniranimi algoritmi in avtomatskimi odzivniki. Pod krinko umetne retardiranosti, ki jo neprimerno imenujemo "umetna inteligenca", izvaja Facebook ogabno diskriminacijo in podporo bullyingu!

 

Covid ero so še posebej zlorabili za izgovor, da ne morejo dovolj natančno uporabljat orodja in da se vnaprej opravičujejo za zmote, z osladnimi ničvrednimi obljubami, da se bodo ob naših povratnih informacijah (pritožbah) trudili izboljšat. Ljudje komunicirajo z zrakom, z navideznimi arbitri presoje sovražnega govora in nekim namišljenim nadzornim organom, ki ne deluje. Ni sodišča, na katerem bi lahko zagovarjali svojo pravico do objav in se pritoževali, ker smo žrtve bullyinga.

 

Facebook (kdo pa je to?) nas onemogoča s prepovedmi objav, komentiranja in z zatiranjem izpostavljenega prikazovanja objav. Kaj vse fantomski eksekutor Facebooka detektira kot nespoštovanje pravil komunikacije, je vir konstantnega zgražanja ali smeha, saj so možnosti brezmejne in brez kakršne koli človeške logike, medtem ko številni stvarni produkti sovražnega govora niso prepoznani za sovražni govor. Popolna svinjarija! Česa takšnega ne bi smeli nikoli dovolit.

 

Facebook je svojo moč zgolj najbolj očitno pokazal, ko je zradiral Donalda Trumpa v trenutku, ko ni bil več predsednik ZDA. Prej je lahko gospod počel, kar je hotel. To je bil pomemben alarm, ki bi moral polnit naslove medijev in razširit tematiko problema za prihodnost človeka, a tega filma s strani medijev v primežu kapitala videli ne boste. Domnevni aktivistični levičarji pa spijo in se ukvarjajo na primer s predlogi o uvedbi obveznega cepljenja v času usihanja covid pandemije. Naj se smejimo, zgražamo ali preklinjamo?

 

V Sloveniji se ob vsem priloženem odvijajo žgoče "razprave", ali je turbopodjetnik Robert Golob s svojo zgodovino in mentaliteto odrešenik slovenske prihodnosti ali kvečjemu obratno. Sramota za narod! Če niso kristalno jasne niti osnove politične zgodovine in sedanjosti, nam ni pomoči v prihodnosti.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
15
Uredniški komentar: Če bi bil Trump ameriški predsednik, Putin ne bi razmišljal o Ukrajini
20
10.08.2022 23:45
Zakaj je Donald Trump lahko ključ do rešitve vojne v Ukrajini? Ker je nekonvencionalni politik z mentaliteto trgovca in ker je ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Enotnost Evropske unije in Zahoda glede Ukrajine ogrožajo pozivi k "miru za vsako ceno"
18
05.08.2022 20:00
Februarja letos sem ob odločni in enotni reakciji Evropske unije na rusko invazijo na Ukrajino na tem mestu zapisal, da je ... Več.
Piše: Božo Cerar
Portret leve razvajenke: Ali sonce res vzhaja na vzhodu in zahaja na zahodu?
14
04.08.2022 20:00
Oseba, o kateri nameravam napisati nekaj opazk, je bila rojena v družini, ki po vseh lastnostih sodi v t.i. novi razred , kakor ... Več.
Piše: Denis Poniž
Roko na srce, Slovenci nimajo pojma, kaj so nevladne organizacije in civilna družba
10
03.08.2022 23:45
Strategi t.i. levice so že zdavnaj ugotovili, da jim ta nedorečenost okrog nevladnih organizacij in civilne družbe silno ... Več.
Piše: Miha Burger
Nepotrebno, škodljivo in populistično davčno maščevanje "bogatejšemu sloju"
16
02.08.2022 23:00
Vladni predlog kar štirih zakonskih sprememb na področju davkov, kar mediji ljubkovalno imenujejo davčna reforma, že na prvi ... Več.
Piše: Ivan Simič
Premierjeva čustva, neobdavčene denarne nagrade za gasilce in vsemogočni nevladniki
14
01.08.2022 22:00
Predsednik Golob, vseeno hvala za vaš trud. Uspeli ste opozoriti na potrebe gasilcev in to je dobro. Upam, da vam uspe ... Več.
Piše: Milan Krek
Evropska unija v svetu 21. stoletja bo morala spremeniti sistem odločanja, ali pa je čez desetletje ne bo več
7
24.07.2022 22:55
Povojno obdobje je svet upravljala skupina G7, v kateri so se znašle najrazvitejše države. V samo nekaj letih ali celo mesecih ... Več.
Piše: Iztok Mirošič
Genialni minister Loredan bi 18 mesecev delal stresni test zdravstva za pol milijarde evrov, največja slovenska občina pa je ponoči brez dežurnega zdravnika
15
24.07.2022 00:00
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se je odločil in večkrat povedal celemu svetu, da bo v prvih 18. mesecih mandata s ... Več.
Piše: Milan Krek
Ne razumem ljudi, ki svoje življenje in svojo moč izkoriščajo za obtoževanje in uničevanje drugih
8
20.07.2022 20:00
Ne razumem posameznikov, ki jim visoke pozicije tako udarijo v glavo, da izgubijo razsodnost in namesto da bi svoje delo ... Več.
Piše: Ivan Simič
Loredanov zakon o interventnih ukrepih v zdravstvu ali kako bo Aleš Šabeder nadzoroval tri klonirane Šabedre
10
17.07.2022 22:45
Loredanov zakon prinaša tudi poseben urad, Urad za nadzor kakovosti in nabav v zdravstvu, ki naj bi med drugim nadziral ... Več.
Piše: Milan Krek
Duh stalinizma in rentgenska slika Ruske kapelice v globokem vesolju
26
16.07.2022 18:00
Levica, ki je trenutno na oblasti oziroma misli, da je, še vedno ni naredila domače naloge in preštudirala zgodovine zapletenih ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Stop za avtokracijo: "Važna je vsaka gesta, vsaka beseda, vsaka akcija, da se prepreči avtokracija kjerkoli v svetu!"
15
12.07.2022 22:00
Dobro in koristno bi bilo, če bi vsak državljan sveta, ki ima idejo, kako zmanjšati možnost nastanka avtokracije, to tudi ... Več.
Piše: Miha Burger
Novi generalni direktor NIJZ Branko Gabrovec si je dal zlakirati tla v pisarni, da bo lažje plesal
15
11.07.2022 22:41
Ko sem si želel 4. julija, preden sem predal posle, še zadnjič ogledati svojo pisarno na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, ... Več.
Piše: Milan Krek
Obstaja veliko stvari, ki so pomembne v svobodni družbi. Izbira je ena izmed njih.
6
10.07.2022 22:00
O tem, kako pomembna je izbira, se po mojem mnenju premalo govori.Najbolj očitno je v ključni moči, ki jo imajo volivci pri ... Več.
Piše: Keith Miles
Urška Klakočar Zupančič je najšibkejši člen sedanje oblasti. Skrbi me zanjo.
27
06.07.2022 18:00
Janez Janša in njegovi verniki so bili neotesani, pa je narod raje dvignil pesti za Gibanje Svoboda. Robert Golob, predsednik ... Več.
Piše: Ana Jud
Pričevanje iz prve roke: Kako je bil Milan Krek prisiljen odstopiti kot generalni direktor NIJZ
26
04.07.2022 21:25
Seveda je moj odstop zoper vsa pravila vodenja, a tako pač je. Če se politika odloči, da moraš oditi, saj edino ona ve, kaj je ... Več.
Piše: Milan Krek
Prvih 100 dni vlade: "Ugrabljeni" premier, amaterski komunikatorji in naftna apokalipsa
12
28.06.2022 20:00
Ljudje bi lahko razumeli, da se zgodijo problemi z derivati, s sprejemanjem nepremišljenih predlogov zakonov in podobno, če jim ... Več.
Piše: Gregor Kos
Gospod premier, obljubili ste nam, da bomo živeli v svobodi in da nikogar ne boste maltretirali. Žal prvi tedni ne kažejo tega!
14
26.06.2022 21:35
Odstopil sem po imenovanju novega ministra za finance in to zaradi tega, ker imam svoj ponos in ne dovolim, da kdor koli ... Več.
Piše: Ivan Simič
Zdaj je jasno: Izvolili smo ljudi, ki ne sodijo v hram demokracije, ampak v kakšno zakotno špelunko ali zidanico
27
25.06.2022 21:48
Proslava ne more biti kronotop za razkazovanje nekega hudo poškodovanega ega, za zasebno poplesavanje in nasmihanje v slogu ... Več.
Piše: Denis Poniž
Deset neprijetnih vprašanj, ki bi si jih morala zastaviti slovenska desnica
35
23.06.2022 21:50
Če je celotna desna politična opcija odvisna le od ene osebe in v tridesetih letih ni bila sposobna proizvesti novega voditelja, ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Portret leve razvajenke: Ali sonce res vzhaja na vzhodu in zahaja na zahodu?
Denis Poniž
Ogledov: 2.286
02/
Nepotrebno, škodljivo in populistično davčno maščevanje "bogatejšemu sloju"
Ivan Simič
Ogledov: 1.686
03/
Roko na srce, Slovenci nimajo pojma, kaj so nevladne organizacije in civilna družba
Miha Burger
Ogledov: 1.592
04/
Premierjeva čustva, neobdavčene denarne nagrade za gasilce in vsemogočni nevladniki
Milan Krek
Ogledov: 1.554
05/
Enotnost Evropske unije in Zahoda glede Ukrajine ogrožajo pozivi k "miru za vsako ceno"
Božo Cerar
Ogledov: 1.416
06/
Uredniški komentar: Če bi bil Trump ameriški predsednik, Putin ne bi razmišljal o Ukrajini
Dejan Steinbuch
Ogledov: 978
07/
Protiamerikanizem in ruska propaganda v Grčiji
George X. Protopapas
Ogledov: 1.091
08/
Pravoslavna verska vojna: Hudičev pakt med patriarhom Kirilom in predsednikom Putinom
Maksimiljan Fras
Ogledov: 934
09/
Panika je odveč, dvigovanje obrestnih mer ne bo prav dosti obremenilo slovenskega proračuna
Bine Kordež
Ogledov: 633
10/
Pro et contra: "Rusi bodo šli do konca, pa naj stane, kar hoče. Za ceno tretje svetovne vojne, če je treba."
Marko Golob
Ogledov: 3.156