Komentar

Putinovi vojaki so vkorakali v napačno državo. Slovenci bi jih pozdravili s pivom in cvetjem!

Ruski tiran Vladimir Putin si je domišljal, da ga bodo Ukrajinci sprejeli z navdušenjem in ploskanjem, ko jim je v državo poslal vojščake, ki naj bi jih osvobodili neonacistov in narkomanov. Z neonacisti je mislil na prej zloglasno organizacijo Azov, ki se je sedaj, v trenutkih krize, izkazala za izvrsten obrambni bataljon, z narkomani pa je nemara mislil na ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, ki mu rusofili podtikajo snifanje kokaina. Natolcevanja gor ali dol, Zelenski je iz pravega testa. Pravi upornik. 

22.03.2022 18:59
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Putin   Rusija   Ukrajina   Bled   Blejski strateški forum   Srbija   Slovenija

Bodimo realni, Putin je psihopat.

Pred leti je eden od ruskih gostov na Blejskem strateškem forumu med klepetom na hotelski terasi, obrnjen proti idilični kulisi Blejskega jezera čustveno dejal, kako ruski vpliv v metafizičnem smislu sega prav do tu, do Bleda. Pa še malo dlje, do italijanske meje. Iz vljudnosti mu nihče ni ugovarjal - pa najbrž ga tudi nihče ni resno jemal -, zato je še naprej pojasnjeval tisto o "slovanski duši", o tem, kako smo mi, tudi Slovenci, enako kot Rusi, Slovani, in da sodimo pod isto streho. Čudno, da ni prišlo do škandala. Ali pa niti ne. Sedaj, ko je Rusija napadla Ukrajino, šele lepo vidimo, da v Sloveniji mrgoli rusofilov, putinofilov, predvsem pa totalnih kretenov, ki vse rešitve tega sveta vidijo v vojni in nasilju.

 

V zadnjih treh tednih sem o Ukrajini prebrala toliko norosti, kot jih v zadnjih dveh letih nisem zaznala niti o covidu. Ena najbolj bizarnih trditev je vključevala navedbe, da naj bi Ukrajina razvijala biokemično orožje in pripravljala napad na Rusijo, in ker naj bi Rusi to izvedeli, so pohiteli in raje prej napadli Ukrajino. Da jih Ukrajina ne bi prehitela. Smešne teorije si sploh ne znam razložiti, se pa, kot pravim, smejem. Poglejte na zemljevid, da si boste vsaj približno predstavljali velikost Ukrajine in velikost Rusije. Ukrajina seveda ni majhna. V primerjavi s Slovenijo je orjaška, a Rusija je še nekajkrat večja. Poleg tega je Ukrajina revna, Rusija pa sploh ne. Trditi, da je Ukrajina nameravala napasti Rusijo, je enako neumno, kot če bi trdili, da ima Slovenija namen napasti Italijo in zavzeti Trst, ma kaj Trst, kar cel mediteranski škorenj. 

 

Da Vladimir Putin, ki dobro ve, da ruski laboratoriji hranijo vzorce najhujših virusov na svetu - virus črnih koz recimo hranita samo dva laboratorija na planetu, eden v Rusiji in drugi v ZDA -, obtožuje ubogo Ukrajino razvoja smrtonosnega biokemičnega orožja, je blodnja, ki samo kaže, da bi tega umobolnika morali nemudoma umakniti s predsedniškega položaja, v kolikor bi Rusiji hoteli zagotoviti dostojno prihodnost. Čeprav so že sedanje gospodarske sankcije tako drastične, da si ta sicer čudovita država še dolga desetletja ne bo opomogla. 

 

A tudi Rusi sami lahko naredijo marsikaj. Lahko se uprejo. Ne, še več: morajo se upreti! Nujen je revolt naroda. Dejstvo je, da večina Rusov vojne ne podpira. Strah pred Putinom pa je vseeno velik. Čeprav je Putin državo izoliral tudi od svetovnih medijskih kanalov, je nekaterim pogumnim novinarjem vseeno uspelo svetovni javnosti pokazati posnetke, kako policija aretira ruske protestnike, ki v Moskvi in drugih mestih demonstrirajo proti ruski invaziji na Ukrajino, ter jih v priporu okrutno muči. Med pretepanjem jim pulijo lase, v oči vlivajo pekoče razkužilo ter se posmehujejo, ko žrtve jokajo, da boli češ, "Putin je rekel, da vas lahko vse pobijemo".

 

Ne pozabite, da Putinova vojska, ki je, kot kaže, sicer slabo organizirana, saj verjetno ni pričakovala močnega ukrajinskega odpora, bombardira tudi porodnišnice, sirotišnice, otroške bolnišnice, domove za ostarele, več bomb so vrgli celo na enega od živalskih vrtov. Če opomnim, da je Putin dejal, da je Ukrajino treba očistiti neonacistov in narkomanov, se zdaj vprašajte, kdo je v tem primeru neonacist in narkoman? Nosečnice, tik pred porodom? Novorojenčki, dojenčki? Majhni otroci, ki nimajo nikogar in jih vzgajajo v sirotišnicah? In konec koncev, živali v živalskem vrtu? Ste že srečali kakšno žirafo, ki bi se neonacistično udejstvovala? Poznate kakšno opico, ki naokoli riše kljukaste križe? Kaj pa levi in tigri, mar v kletkah res skrivajo zavojčke kokaina in ga na skrivaj njuhajo? 

 

Bodimo realni, Putin je psihopat, pa še dodatno je psihično zbolel, zdraviti se pa očitno noče, saj bolezni, kakršna koli že je - več kot očitno je, da je skrajno resna -, noče niti priznati. To je tipično za najhujše blodnjave psihične bolnike. Lahko jih daš na natezalnico, pa ne bodo priznali, da so psihično bolni. Da je njegova osebnost sestavljena iz temne triade, pa dokazuje tudi dejstvo, da ima gospod sam trenutno štiri majhne otroke z ljubico Alino Kabajevo, in dobro ve, kako nežna in občutljiva bitja otroci so, a kljub temu brezčutno pobija in izganja ukrajinske otroke, ki jih je vojna vihra zaznamovala za celo življenje.

 

Zaradi vojnih grozot, ki nam jih kažejo mediji, je težko ostati ravnodušen. Ravno zato mi ni jasno, kako lahko toliko Slovencev podpira tega pošastnega politika? Prav pomislila sem, da Putin poskuša okupirati napačno državo. Zmotil se je. Če bi njegovi vojaki vkorakali v Slovenijo, bi jim ploskali in jih obmetavali s cvetjem. Brhke dekline bi jim stregle pivo. Ne razumem, ker ne razumem, kako so ljudje lahko tako brezobzirni, da jih ne ganejo reveži, ki v naročjih stiskajo jokajoče otroke ali prestrašene domače živali in brezglavo bežijo v tujino? Kako bodo preživeli? Kako se bodo sploh lahko postavili nazaj na noge? 

 

Potem pa mi rusofili na Facebooku pišejo, ah, Ana, ti tega ne razumeš, tukaj gre za sveto rusko zemljo!

 

O, Jezus Marija …

 

Ta "argument" sem že večkrat slišala. Resda ne o sveti ruski zemlji, o sveti srbski zemlji pa. 

 

Srbi so se v zadnji vojni ves čas sklicevali na njihovo sveto zemljo in v imenu nje razdejali ves Balkan, ljudem pa povzročili ogromno gorja. Čeprav so se napihovali kot krote, so končali klavrno. Vse države bivše Jugoslavije so se odmaknile od njih, gospodarske sankcije pa so Srbijo pahnile v revščino, iz katere si še danes ni opomogla in si tudi še dolgo časa ne bo. Kje je zdaj tista njihova sveta zemljica? V centru Beograda in nikjer drugje. Je pa Srbija tesna zaveznica Rusije in tudi v Beogradu so na oblasti ljudje, ki tam zaradi težkih grehov iz preteklosti nikakor ne bi smeli biti, zato upajmo, da vojna iz Ukrajine ne bo pljusknila proti nam. 

 

V neizhodni situaciji se zdi atentat na Putina prav zares še najboljša rešitev. Ampak, prosim, naj izpade, kot da je bila nesreča …

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
20
Sončna kraljica
20
30.05.2023 20:04
Kdo je ta ženska? Kaj je počela, preden je srečala premierja? S kom se je družila, s kom je poslovala, s kom je (bila) povezana? ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Neracionalna, fanatična bitka za slovenski Bahmut po imenu RTV Slovenija
12
29.05.2023 21:46
Prejšnji teden so ruski plačanci, rekrutirani zaporniki, t.i. zasebna vojska Wagner, menda zavzeli več kot 95 % mesta, bolje ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Dokler se novinarji in uredniki ne bodo uprli politikom, se bo politizacija medijev mirno nadaljevala
41
26.05.2023 20:34
Kaj si mislim o petkovi pričakovani odločitvi večine ustavnih sodnikov, da odpravijo začasno zadržanje razvpitega in politično ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Vatikanska diplomacija: Bolj kot Zahodu je papež glede vojne v Ukrajini blizu stališčem Brazilije, Indije ali Kitajske
16
25.05.2023 19:00
Kakšna je bila doslej vloga vatikanske diplomacije pri iskanju miru v Ukrajini? Zmoten bi bil vtis, da nikakršna, opozarja naš ... Več.
Piše: Božo Cerar
Kam pelje Logarjeva "platformizacija" volilnega kapitala?
23
23.05.2023 19:00
V teh dneh, tednih, mesecih se mnogi sprašujejo, kaj bo, kdaj bo, če sploh bo, naredil Anže Logar s svojim domnevnim kapitalom ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Paradigma revščine ali zakaj bodo naši vnuki morda plavali čez Sredozemlje na jug
14
22.05.2023 21:58
Minuli teden je bila v Evropskem parlamentu konferenca Beyond Growth, kjer so razglabljali, kako narediti Evropo bolj revno ... Več.
Piše: Andraž Šest
Ameriške vojne in dolžniška kriza: "Biti sovražnik Združenih držav je nevarno, toda biti prijatelj je usodno"
13
21.05.2023 21:45
Leta 2000 je državni dolg Združenih držav znašal 3,5 bilijona dolarjev, kar je enako 35 % njihovega bruto domačega proizvoda ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Odrasli v sobi ali zakaj so Nemci skoraj vedno največji evropski problem
11
15.05.2023 21:00
Odrasli v sobi, tragikomedija grškega režiserja Costa Gavrasa o tem, kako je Evropa pod nemško taktirko reševala Grčijo pred ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ali je na obzorju premik v smeri odločanja s kvalificirano večino tudi na področju zunanjepolitičnih zadev Evropske unije?
24
14.05.2023 17:00
Po trenutno veljavni ureditvi se vse zunanjepolitične odločitve v Evropski uniji sprejemajo s soglasjem. Tega je bilo nekoč, ko ... Več.
Piše: Božo Cerar
Paradigma tabúiziranja samokritike mnenjskih voditeljev slovenske "liberalne sredine" ovira rojstvo pristno liberalno-sredinske stranke
30
11.05.2023 20:00
Ukoreninjen tabu samokritike t.i. liberalno-sredinskega prostora je neusahljivi vir opustošenja volilnega zaupanja v tem ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Evtanazija razuma
27
10.05.2023 21:15
Po dobrem letu od zadnjih volitev se zdi, da Slovenija, njeni, naši vodilni nikakor ne najdejo ustrezne, osnovne sporazumne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Brezpilotno letalo obljub
19
08.05.2023 22:28
Zdaj pravijo, da ne bodo več govorili in obljubljali, ampak samo še delali. Ne bo več obljub, samo še rezultati torej. Super. ... Več.
Piše: Anže Logar
Brez golobčka ni Benetk ali zakaj je Janez Janša edino zagotovilo, da levica ohranja oblast
36
04.05.2023 22:52
Potujoči cirkus Pavla Ruparja je bilo najlepše darilo Robertu Golobu in njegovi vladi, ki je lahko hvaležna tudi Janezu Janši, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ustavna prepoved delovanja Levice: Bo tovarišica Vrečko naslednjič pozirala s krampom pred Hudo jamo?
40
30.04.2023 19:40
Prejšnji sistem ni bil demokratičen in je sistematično kršil temeljne človekove pravice in svoboščine. V tem sistemu je bila na ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Tabú opustošenja volilnega zaupanja in enačbe pravne države v slovenski "liberalni sredini"
25
27.04.2023 19:00
V srži problema je konflikt med dvema medsebojno izključujočima hierarhično temeljnima vrednotama, in sicer na eni strani ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Policija kot raziskovalec javnega mnenja?
14
25.04.2023 19:53
Zadnje dni je javnost (upravičeno) razburila novica o obisku policistov na zasebnih zemljiščih, pri kmetih, ki naj bi se ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Reševanje iz jame ali kako je, če nas vodijo ministri brez prepotrebne empatije
27
20.04.2023 21:00
Iz sto metrov globokega brezna na Cerkniškem jevelika skupina požrtvovalnih in dobro usposobljenih prostovoljcev, med njimi so ... Več.
Piše: Milan Krek
Alternativa "muzejski" interpelaciji
24
19.04.2023 20:59
V sredo je v Državnem zboru potekala razprava o interpelaciji vlade. Interpelacija je sicer z ustavo določen institut ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Dalle stelle alle stalle: Od zvezd do hleva
13
18.04.2023 20:00
Ali smo lahko dosegli še nižji nivo vladanja, komunikacije, politike, sprenevedanja koalicijskih poslank in poslancev? Splošnega ... Več.
Piše: Elena Pečarič
Tabú vzporednih ustavnih vrednotnih temeljev slovenske politične "sredine"
11
17.04.2023 20:37
Vprašljivost zadevnih mnenj odstira tabe preko tridesetletne temeljno vrednotne konfuzije znotraj prodemokratičnega dela ... Več.
Piše: Žiga Stupica
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Dokler se novinarji in uredniki ne bodo uprli politikom, se bo politizacija medijev mirno nadaljevala
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.004
02/
Sončna kraljica
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.425
03/
Paradigma revščine ali zakaj bodo naši vnuki morda plavali čez Sredozemlje na jug
Andraž Šest
Ogledov: 1.964
04/
Kam pelje Logarjeva "platformizacija" volilnega kapitala?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.709
05/
Neracionalna, fanatična bitka za slovenski Bahmut po imenu RTV Slovenija
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.304
06/
Ameriške vojne in dolžniška kriza: "Biti sovražnik Združenih držav je nevarno, toda biti prijatelj je usodno"
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.314
07/
Vatikanska diplomacija: Bolj kot Zahodu je papež glede vojne v Ukrajini blizu stališčem Brazilije, Indije ali Kitajske
Božo Cerar
Ogledov: 1.123
08/
Evtanazija ali evgenika? Kaj lahko pomeni dobra smrt* v neoliberalnem obdobju človeštva
Milan Krek
Ogledov: 1.068
09/
China's debt diplomacy is facing pushback in Central Asia
Valerio Fabbri
Ogledov: 420
10/
Borut Pahor kritično o ukinitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja
Uredništvo
Ogledov: 2.155