Komentar

Putinovi vojaki so vkorakali v napačno državo. Slovenci bi jih pozdravili s pivom in cvetjem!

Ruski tiran Vladimir Putin si je domišljal, da ga bodo Ukrajinci sprejeli z navdušenjem in ploskanjem, ko jim je v državo poslal vojščake, ki naj bi jih osvobodili neonacistov in narkomanov. Z neonacisti je mislil na prej zloglasno organizacijo Azov, ki se je sedaj, v trenutkih krize, izkazala za izvrsten obrambni bataljon, z narkomani pa je nemara mislil na ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, ki mu rusofili podtikajo snifanje kokaina. Natolcevanja gor ali dol, Zelenski je iz pravega testa. Pravi upornik. 

22.03.2022 18:59
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Putin   Rusija   Ukrajina   Bled   Blejski strateški forum   Srbija   Slovenija

Bodimo realni, Putin je psihopat.

Pred leti je eden od ruskih gostov na Blejskem strateškem forumu med klepetom na hotelski terasi, obrnjen proti idilični kulisi Blejskega jezera čustveno dejal, kako ruski vpliv v metafizičnem smislu sega prav do tu, do Bleda. Pa še malo dlje, do italijanske meje. Iz vljudnosti mu nihče ni ugovarjal - pa najbrž ga tudi nihče ni resno jemal -, zato je še naprej pojasnjeval tisto o "slovanski duši", o tem, kako smo mi, tudi Slovenci, enako kot Rusi, Slovani, in da sodimo pod isto streho. Čudno, da ni prišlo do škandala. Ali pa niti ne. Sedaj, ko je Rusija napadla Ukrajino, šele lepo vidimo, da v Sloveniji mrgoli rusofilov, putinofilov, predvsem pa totalnih kretenov, ki vse rešitve tega sveta vidijo v vojni in nasilju.

 

V zadnjih treh tednih sem o Ukrajini prebrala toliko norosti, kot jih v zadnjih dveh letih nisem zaznala niti o covidu. Ena najbolj bizarnih trditev je vključevala navedbe, da naj bi Ukrajina razvijala biokemično orožje in pripravljala napad na Rusijo, in ker naj bi Rusi to izvedeli, so pohiteli in raje prej napadli Ukrajino. Da jih Ukrajina ne bi prehitela. Smešne teorije si sploh ne znam razložiti, se pa, kot pravim, smejem. Poglejte na zemljevid, da si boste vsaj približno predstavljali velikost Ukrajine in velikost Rusije. Ukrajina seveda ni majhna. V primerjavi s Slovenijo je orjaška, a Rusija je še nekajkrat večja. Poleg tega je Ukrajina revna, Rusija pa sploh ne. Trditi, da je Ukrajina nameravala napasti Rusijo, je enako neumno, kot če bi trdili, da ima Slovenija namen napasti Italijo in zavzeti Trst, ma kaj Trst, kar cel mediteranski škorenj. 

 

Da Vladimir Putin, ki dobro ve, da ruski laboratoriji hranijo vzorce najhujših virusov na svetu - virus črnih koz recimo hranita samo dva laboratorija na planetu, eden v Rusiji in drugi v ZDA -, obtožuje ubogo Ukrajino razvoja smrtonosnega biokemičnega orožja, je blodnja, ki samo kaže, da bi tega umobolnika morali nemudoma umakniti s predsedniškega položaja, v kolikor bi Rusiji hoteli zagotoviti dostojno prihodnost. Čeprav so že sedanje gospodarske sankcije tako drastične, da si ta sicer čudovita država še dolga desetletja ne bo opomogla. 

 

A tudi Rusi sami lahko naredijo marsikaj. Lahko se uprejo. Ne, še več: morajo se upreti! Nujen je revolt naroda. Dejstvo je, da večina Rusov vojne ne podpira. Strah pred Putinom pa je vseeno velik. Čeprav je Putin državo izoliral tudi od svetovnih medijskih kanalov, je nekaterim pogumnim novinarjem vseeno uspelo svetovni javnosti pokazati posnetke, kako policija aretira ruske protestnike, ki v Moskvi in drugih mestih demonstrirajo proti ruski invaziji na Ukrajino, ter jih v priporu okrutno muči. Med pretepanjem jim pulijo lase, v oči vlivajo pekoče razkužilo ter se posmehujejo, ko žrtve jokajo, da boli češ, "Putin je rekel, da vas lahko vse pobijemo".

 

Ne pozabite, da Putinova vojska, ki je, kot kaže, sicer slabo organizirana, saj verjetno ni pričakovala močnega ukrajinskega odpora, bombardira tudi porodnišnice, sirotišnice, otroške bolnišnice, domove za ostarele, več bomb so vrgli celo na enega od živalskih vrtov. Če opomnim, da je Putin dejal, da je Ukrajino treba očistiti neonacistov in narkomanov, se zdaj vprašajte, kdo je v tem primeru neonacist in narkoman? Nosečnice, tik pred porodom? Novorojenčki, dojenčki? Majhni otroci, ki nimajo nikogar in jih vzgajajo v sirotišnicah? In konec koncev, živali v živalskem vrtu? Ste že srečali kakšno žirafo, ki bi se neonacistično udejstvovala? Poznate kakšno opico, ki naokoli riše kljukaste križe? Kaj pa levi in tigri, mar v kletkah res skrivajo zavojčke kokaina in ga na skrivaj njuhajo? 

 

Bodimo realni, Putin je psihopat, pa še dodatno je psihično zbolel, zdraviti se pa očitno noče, saj bolezni, kakršna koli že je - več kot očitno je, da je skrajno resna -, noče niti priznati. To je tipično za najhujše blodnjave psihične bolnike. Lahko jih daš na natezalnico, pa ne bodo priznali, da so psihično bolni. Da je njegova osebnost sestavljena iz temne triade, pa dokazuje tudi dejstvo, da ima gospod sam trenutno štiri majhne otroke z ljubico Alino Kabajevo, in dobro ve, kako nežna in občutljiva bitja otroci so, a kljub temu brezčutno pobija in izganja ukrajinske otroke, ki jih je vojna vihra zaznamovala za celo življenje.

 

Zaradi vojnih grozot, ki nam jih kažejo mediji, je težko ostati ravnodušen. Ravno zato mi ni jasno, kako lahko toliko Slovencev podpira tega pošastnega politika? Prav pomislila sem, da Putin poskuša okupirati napačno državo. Zmotil se je. Če bi njegovi vojaki vkorakali v Slovenijo, bi jim ploskali in jih obmetavali s cvetjem. Brhke dekline bi jim stregle pivo. Ne razumem, ker ne razumem, kako so ljudje lahko tako brezobzirni, da jih ne ganejo reveži, ki v naročjih stiskajo jokajoče otroke ali prestrašene domače živali in brezglavo bežijo v tujino? Kako bodo preživeli? Kako se bodo sploh lahko postavili nazaj na noge? 

 

Potem pa mi rusofili na Facebooku pišejo, ah, Ana, ti tega ne razumeš, tukaj gre za sveto rusko zemljo!

 

O, Jezus Marija …

 

Ta "argument" sem že večkrat slišala. Resda ne o sveti ruski zemlji, o sveti srbski zemlji pa. 

 

Srbi so se v zadnji vojni ves čas sklicevali na njihovo sveto zemljo in v imenu nje razdejali ves Balkan, ljudem pa povzročili ogromno gorja. Čeprav so se napihovali kot krote, so končali klavrno. Vse države bivše Jugoslavije so se odmaknile od njih, gospodarske sankcije pa so Srbijo pahnile v revščino, iz katere si še danes ni opomogla in si tudi še dolgo časa ne bo. Kje je zdaj tista njihova sveta zemljica? V centru Beograda in nikjer drugje. Je pa Srbija tesna zaveznica Rusije in tudi v Beogradu so na oblasti ljudje, ki tam zaradi težkih grehov iz preteklosti nikakor ne bi smeli biti, zato upajmo, da vojna iz Ukrajine ne bo pljusknila proti nam. 

 

V neizhodni situaciji se zdi atentat na Putina prav zares še najboljša rešitev. Ampak, prosim, naj izpade, kot da je bila nesreča …

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
20
Rusija je država, ki podpira terorizem
13
01.12.2022 23:59
Evropski parlament je sprejel resolucijo, s katero je Rusijo označil za državo, ki promovira terorizem in se poslužuje ... Več.
Piše: Božo Cerar
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
31
30.11.2022 23:58
Kljub temu, da je Janez Janša ta hip politično oslabljen in da se v njegovi stranki krepijo kritični glasovi, to še zdaleč ne ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
35
29.11.2022 21:00
V nedeljo, 27. novembra leta Gospodovega 2022, se je dokončno potrdila moja teza, da Slovenci (še) nismo narod, ampak precej ... Več.
Piše: Denis Poniž
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
27
28.11.2022 20:45
Super referendumska nedelja je mimo, Slovenija pa je še bolj zabetonirana v levo-desne koncepte vodenja države. Še najbolj ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
15
27.11.2022 20:30
Bi lahko rakete, ki so pred nekaj tedni padle na poljsko ozemlje in ubile dve osebi, zares sprožile tretjo svetovno vojno? To je ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
26
25.11.2022 22:57
Nedeljski referendumski tris bo najverjetneje dokazal, da politično aktivni volivci večinoma ne razumejo, za kaj gre pri treh ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Kot v Afriki: Pri skoraj 300.000 prebivalcih ima Ljubljana eno samo zdravnico za obiske na domu
14
24.11.2022 23:59
Zoran Janković je kot izkušen politik prinesel okoli ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana in mu podtaknil kukavičje ... Več.
Piše: Milan Krek
Pred referendumom o nacionalki: Samoupravni zavod RTV – imejte ga, na vaše stroške!
12
23.11.2022 22:26
Največja neustavnost sprejetega zakona o RTV Slovenija se skriva prav v tem, da ne odraža javnega interesa, ne odraža strukture ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Lažna "depolitizacija" kot nov zagon za korupcijo in ogrožanje temeljev demokracije
25
17.11.2022 21:00
Zadnje čase je v modi, da se vse depolitizira. Politične stranke so v nemilosti, mediji, vsaj večina njih, ljubijo nevladne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Zdravstvo v Ljubljani se podira, neoliberalni minister Loredan pa bi "podkupoval" izgorele zdravnike!
11
15.11.2022 20:00
Zdravstvo v Ljubljani se podira, zdravniki množično odhajajo zaradi izgorelosti, sistem je tik pred zlomom. Pacienti pogosto ... Več.
Piše: Milan Krek
Semenj ničevosti: Slovenija, od kod norosti tvoje?
15
14.11.2022 23:20
Namesto načelnih in moralnih politikov in političark nam vlada horda ljudi, ki bi morala biti v vsaki normalni demokraciji ... Več.
Piše: Denis Poniž
Depeša politbiroja iz gostilne Pečarič ali zakaj ne bom več volil Nataše Pirc Musar
43
11.11.2022 22:59
Le nekaj dni po prvem krogu predsedniških volitev smo nekateri mediji prejeli dokument v obsegu A4 formata z neke vrste napotki, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Afera izbrisane napotnice: Pogrešam glas borcev za pravice ljudi, glas Jaše Jenulla, Teje Jarc, Nike Kovač ...
24
10.11.2022 20:25
Stanje v slovenskem javnem zdravstvu se slabša iz dneva v dan, čeprav se je pred volitvami in takoj po njih govorilo in ... Več.
Piše: Milan Krek
Predsedniške volitve 2022: Glas proti oligarhom
23
08.11.2022 19:00
Sistem, ki izigrava celotni levi spekter volivcev s kandidati, ki ne nosijo kvalitet ne levice, ne sredine in ne demokracije, in ... Več.
Piše: Aleks Jakulin
Bidnova zunanja politika potaplja kongresne demokrate in uničuje Ukrajino
10
07.11.2022 21:11
Ameriški predsednik Joe Biden in Demokrati lahko na vmesnih volitvah (midterms) doživijo hud poraz, kar ne bi smelo biti veliko ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Odprto pismo Ljubljani
12
06.11.2022 20:35
Sem kandidat za Mestni svet Ljubljane in odločil sem se, da napišem Odprto pismo Ljubljani. V skladu z zakonsko ureditvijo za ... Več.
Piše: Miha Burger
Sein Kampf: Kako je Sončni kralj napovedal vojno svojim kritikom in svobodi govora
38
02.11.2022 21:29
Prvi minister je napovedal vojni sovražnemu govoru. S tem je seveda napovedal tudi vojno proti slovenski ustavi in svobodi ... Več.
Piše: Milan Krek
Vsi sveti: Kdor mrtvim odreka pravico do groba, bo za večno preklet!
30
31.10.2022 22:04
Tisto, kar želim izpostaviti ob prazniku mrtvih, ob dnevu Vseh svetih, je predvsem dvoje: žalost in osebna prizadetost, da niti ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Rishi Sunak, sin imperija
8
27.10.2022 23:00
Žal imajo mnogi ljudje iz nekdanjih komunističnih držav popolnoma enostranski pogled na britanski imperij. Dostikrat ne ... Več.
Piše: Keith Miles
Po porazu na predsedniških volitvah je Sončni kralj priznal, da je on premier samo za tiste, ki volijo leve stranke
16
26.10.2022 20:28
V nedeljo zvečer, ko je postalo jasno, da je hudo izgubil na predsedniških volitvah, saj je njegov kandidat Milan Brglez ... Več.
Piše: Milan Krek
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Življenje brez Janše ali zakaj brcanje (navidezno) mrtvega konja nikoli ne bo športna disciplina
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.689
02/
Spolnih zlorab osumljeni pater Rupnik, dvoličnost jezuitskega papeža in posebni vatikanski odposlanec za Slovenijo
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.234
03/
Slovenci so narod? Ne, Slovenci so pleme!
Denis Poniž
Ogledov: 2.204
04/
Uredniški komentar: Kaj ostane liberalcem na južni strani Alp?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.624
05/
Referendum je dokaz nesposobnosti politike, je prelaganje odgovornost na ramena ljudstva
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.004
06/
Rusija je država, ki podpira terorizem
Božo Cerar
Ogledov: 1.134
07/
Ruske paravojaške skupine: Psihopati z macolo, neonacisti in obsojeni kriminalci
Maksimiljan Fras
Ogledov: 980
08/
V Ukrajino prihaja "general Zima", z njim pa olajšanje, da smo se za nekaj časa izognili 3. svetovni vojni
Valerio Fabbri
Ogledov: 1.032
09/
Kot v Afriki: Pri skoraj 300.000 prebivalcih ima Ljubljana eno samo zdravnico za obiske na domu
Milan Krek
Ogledov: 1.849
10/
Sprehod po Ljubljani: Kot v prestolnici ponosne socialistične republike, ki se skoraj sramuje samostojnosti
Andrej Capobianco
Ogledov: 2.476