Komentar

Putinovi vojaki so vkorakali v napačno državo. Slovenci bi jih pozdravili s pivom in cvetjem!

Ruski tiran Vladimir Putin si je domišljal, da ga bodo Ukrajinci sprejeli z navdušenjem in ploskanjem, ko jim je v državo poslal vojščake, ki naj bi jih osvobodili neonacistov in narkomanov. Z neonacisti je mislil na prej zloglasno organizacijo Azov, ki se je sedaj, v trenutkih krize, izkazala za izvrsten obrambni bataljon, z narkomani pa je nemara mislil na ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, ki mu rusofili podtikajo snifanje kokaina. Natolcevanja gor ali dol, Zelenski je iz pravega testa. Pravi upornik. 

22.03.2022 18:59
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Putin   Rusija   Ukrajina   Bled   Blejski strateški forum   Srbija   Slovenija

Bodimo realni, Putin je psihopat.

Pred leti je eden od ruskih gostov na Blejskem strateškem forumu med klepetom na hotelski terasi, obrnjen proti idilični kulisi Blejskega jezera čustveno dejal, kako ruski vpliv v metafizičnem smislu sega prav do tu, do Bleda. Pa še malo dlje, do italijanske meje. Iz vljudnosti mu nihče ni ugovarjal - pa najbrž ga tudi nihče ni resno jemal -, zato je še naprej pojasnjeval tisto o "slovanski duši", o tem, kako smo mi, tudi Slovenci, enako kot Rusi, Slovani, in da sodimo pod isto streho. Čudno, da ni prišlo do škandala. Ali pa niti ne. Sedaj, ko je Rusija napadla Ukrajino, šele lepo vidimo, da v Sloveniji mrgoli rusofilov, putinofilov, predvsem pa totalnih kretenov, ki vse rešitve tega sveta vidijo v vojni in nasilju.

 

V zadnjih treh tednih sem o Ukrajini prebrala toliko norosti, kot jih v zadnjih dveh letih nisem zaznala niti o covidu. Ena najbolj bizarnih trditev je vključevala navedbe, da naj bi Ukrajina razvijala biokemično orožje in pripravljala napad na Rusijo, in ker naj bi Rusi to izvedeli, so pohiteli in raje prej napadli Ukrajino. Da jih Ukrajina ne bi prehitela. Smešne teorije si sploh ne znam razložiti, se pa, kot pravim, smejem. Poglejte na zemljevid, da si boste vsaj približno predstavljali velikost Ukrajine in velikost Rusije. Ukrajina seveda ni majhna. V primerjavi s Slovenijo je orjaška, a Rusija je še nekajkrat večja. Poleg tega je Ukrajina revna, Rusija pa sploh ne. Trditi, da je Ukrajina nameravala napasti Rusijo, je enako neumno, kot če bi trdili, da ima Slovenija namen napasti Italijo in zavzeti Trst, ma kaj Trst, kar cel mediteranski škorenj. 

 

Da Vladimir Putin, ki dobro ve, da ruski laboratoriji hranijo vzorce najhujših virusov na svetu - virus črnih koz recimo hranita samo dva laboratorija na planetu, eden v Rusiji in drugi v ZDA -, obtožuje ubogo Ukrajino razvoja smrtonosnega biokemičnega orožja, je blodnja, ki samo kaže, da bi tega umobolnika morali nemudoma umakniti s predsedniškega položaja, v kolikor bi Rusiji hoteli zagotoviti dostojno prihodnost. Čeprav so že sedanje gospodarske sankcije tako drastične, da si ta sicer čudovita država še dolga desetletja ne bo opomogla. 

 

A tudi Rusi sami lahko naredijo marsikaj. Lahko se uprejo. Ne, še več: morajo se upreti! Nujen je revolt naroda. Dejstvo je, da večina Rusov vojne ne podpira. Strah pred Putinom pa je vseeno velik. Čeprav je Putin državo izoliral tudi od svetovnih medijskih kanalov, je nekaterim pogumnim novinarjem vseeno uspelo svetovni javnosti pokazati posnetke, kako policija aretira ruske protestnike, ki v Moskvi in drugih mestih demonstrirajo proti ruski invaziji na Ukrajino, ter jih v priporu okrutno muči. Med pretepanjem jim pulijo lase, v oči vlivajo pekoče razkužilo ter se posmehujejo, ko žrtve jokajo, da boli češ, "Putin je rekel, da vas lahko vse pobijemo".

 

Ne pozabite, da Putinova vojska, ki je, kot kaže, sicer slabo organizirana, saj verjetno ni pričakovala močnega ukrajinskega odpora, bombardira tudi porodnišnice, sirotišnice, otroške bolnišnice, domove za ostarele, več bomb so vrgli celo na enega od živalskih vrtov. Če opomnim, da je Putin dejal, da je Ukrajino treba očistiti neonacistov in narkomanov, se zdaj vprašajte, kdo je v tem primeru neonacist in narkoman? Nosečnice, tik pred porodom? Novorojenčki, dojenčki? Majhni otroci, ki nimajo nikogar in jih vzgajajo v sirotišnicah? In konec koncev, živali v živalskem vrtu? Ste že srečali kakšno žirafo, ki bi se neonacistično udejstvovala? Poznate kakšno opico, ki naokoli riše kljukaste križe? Kaj pa levi in tigri, mar v kletkah res skrivajo zavojčke kokaina in ga na skrivaj njuhajo? 

 

Bodimo realni, Putin je psihopat, pa še dodatno je psihično zbolel, zdraviti se pa očitno noče, saj bolezni, kakršna koli že je - več kot očitno je, da je skrajno resna -, noče niti priznati. To je tipično za najhujše blodnjave psihične bolnike. Lahko jih daš na natezalnico, pa ne bodo priznali, da so psihično bolni. Da je njegova osebnost sestavljena iz temne triade, pa dokazuje tudi dejstvo, da ima gospod sam trenutno štiri majhne otroke z ljubico Alino Kabajevo, in dobro ve, kako nežna in občutljiva bitja otroci so, a kljub temu brezčutno pobija in izganja ukrajinske otroke, ki jih je vojna vihra zaznamovala za celo življenje.

 

Zaradi vojnih grozot, ki nam jih kažejo mediji, je težko ostati ravnodušen. Ravno zato mi ni jasno, kako lahko toliko Slovencev podpira tega pošastnega politika? Prav pomislila sem, da Putin poskuša okupirati napačno državo. Zmotil se je. Če bi njegovi vojaki vkorakali v Slovenijo, bi jim ploskali in jih obmetavali s cvetjem. Brhke dekline bi jim stregle pivo. Ne razumem, ker ne razumem, kako so ljudje lahko tako brezobzirni, da jih ne ganejo reveži, ki v naročjih stiskajo jokajoče otroke ali prestrašene domače živali in brezglavo bežijo v tujino? Kako bodo preživeli? Kako se bodo sploh lahko postavili nazaj na noge? 

 

Potem pa mi rusofili na Facebooku pišejo, ah, Ana, ti tega ne razumeš, tukaj gre za sveto rusko zemljo!

 

O, Jezus Marija …

 

Ta "argument" sem že večkrat slišala. Resda ne o sveti ruski zemlji, o sveti srbski zemlji pa. 

 

Srbi so se v zadnji vojni ves čas sklicevali na njihovo sveto zemljo in v imenu nje razdejali ves Balkan, ljudem pa povzročili ogromno gorja. Čeprav so se napihovali kot krote, so končali klavrno. Vse države bivše Jugoslavije so se odmaknile od njih, gospodarske sankcije pa so Srbijo pahnile v revščino, iz katere si še danes ni opomogla in si tudi še dolgo časa ne bo. Kje je zdaj tista njihova sveta zemljica? V centru Beograda in nikjer drugje. Je pa Srbija tesna zaveznica Rusije in tudi v Beogradu so na oblasti ljudje, ki tam zaradi težkih grehov iz preteklosti nikakor ne bi smeli biti, zato upajmo, da vojna iz Ukrajine ne bo pljusknila proti nam. 

 

V neizhodni situaciji se zdi atentat na Putina prav zares še najboljša rešitev. Ampak, prosim, naj izpade, kot da je bila nesreča …

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
20
Prvih 100 dni vlade: "Ugrabljeni" premier, amaterski komunikatorji in naftna apokalipsa
11
28.06.2022 20:00
Ljudje bi lahko razumeli, da se zgodijo problemi z derivati, s sprejemanjem nepremišljenih predlogov zakonov in podobno, če jim ... Več.
Piše: Gregor Kos
Gospod premier, obljubili ste nam, da bomo živeli v svobodi in da nikogar ne boste maltretirali. Žal prvi tedni ne kažejo tega!
14
26.06.2022 21:35
Odstopil sem po imenovanju novega ministra za finance in to zaradi tega, ker imam svoj ponos in ne dovolim, da kdor koli ... Več.
Piše: Ivan Simič
Zdaj je jasno: Izvolili smo ljudi, ki ne sodijo v hram demokracije, ampak v kakšno zakotno špelunko ali zidanico
27
25.06.2022 21:48
Proslava ne more biti kronotop za razkazovanje nekega hudo poškodovanega ega, za zasebno poplesavanje in nasmihanje v slogu ... Več.
Piše: Denis Poniž
Deset neprijetnih vprašanj, ki bi si jih morala zastaviti slovenska desnica
34
23.06.2022 21:50
Če je celotna desna politična opcija odvisna le od ene osebe in v tridesetih letih ni bila sposobna proizvesti novega voditelja, ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Mi smo pa delali specializacije in študije za koga, gospodje politiki? Čemu smo trošili dragoceni čas? Zato da bomo izpolnjevali vaše politične želje?
24
21.06.2022 06:35
O političnih pritiskih na NIJZ sem vam že veliko pisal. Danes bom pisal o pritiskih na Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje ... Več.
Piše: Milan Krek
Putinova vojna z Ukrajino bo evropski problem, Amerika se bo bolj posvečala Kitajski
6
18.06.2022 22:55
George Friedman je v svoji knjigi Naslednjih 100 let iz leta 2008 predvideval, da bodo Združene države Amerike v poznejšem delu ... Več.
Piše: Scott J. Younger
Nekaj površnih primerjav med odnosom Slovencev in Italijanov do politike
13
16.06.2022 22:15
Tujec, ki več let živi v tujini, se težko izogne primerjavi med navadami svojih rojakov in ljudi iz njegove nove domovine. Na ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
Ko nam bodo ideološko poenotili medijski prostor in politično vdrli v NIJZ, ne bo več uravnoteženih medijev niti NIJZ. Prišli bomo do medijske krajine Severne Koreje, kjer obstaja samo ena Resnica!
25
14.06.2022 19:00
Ko sem zjutraj po prvi seji nove, 15. slovenske vlade, prišel na delo, so me zaskrbljene sodelavke opozorile, da je bilo po ... Več.
Piše: Milan Krek
Srž problema aktualne volilne katastrofe t.i. sredincev in prodemokratov
12
12.06.2022 22:30
V srži problema konfuzije orientacije sredine je vnašanje konfuzije v slovenski politični prostor s floskulami o t.i. sredini in ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Zakaj ima politična sredina v Sloveniji takšne težave, če pa govori o povezovanju?
25
11.06.2022 23:59
Voditeljstvo tako ali drugače vodi predvsem v avtoritarnost, ki ne prenese povezovanja različnosti, in ni pot k več demokracije. ... Več.
Piše: Miha Burger
Seznami za odstrel: Nova oblast potrebuje NIJZ, saj so tam notri vsi naši občutljivi osebni podatki!
12
10.06.2022 22:35
Nova oblast, ki smo jo demokratično izvolili prav zaradi prepričanja, da bo res demokratična, nas že na začetku zastrašuje z ... Več.
Piše: Milan Krek
Slovenska rusofilija je nevarno igranje z ognjem in popolna slepota za razumevanje časov, ki bodo prišli po koncu vojne in porazu Rusije
28
09.06.2022 19:00
Slovenska rusofilija ni smešna ali nekaj, kar bi odpravili z zamahom roke, češ, nekaj ne posebej brihtnih osebkov hoče s svojimi ... Več.
Piše: Denis Poniž
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan že tri dni pritiska name, naj odstopim kot direktor NIJZ!
35
05.06.2022 22:45
Minister za zdravje mi je v zadnjih dneh, ko se pogosteje slišiva, zaupal, da je njegov cilj depolitizacija zdravstva. Pa ... Več.
Piše: Milan Krek
Pahorjeva Nekropola: Ko pripovedovalec kot filmska kamera beleži podobe taborišča smrti
5
31.05.2022 21:32
Boris Pahor je prekrižaril kar nekaj zloglasnih krajev, vsepovsod je imel neposreden stik s smrtjo bodisi kot nosač trupel ... Več.
Piše: Mitja Čander
Popravek: "Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri začetek novega dne, nove kreacije, novih izzivov."
0
31.05.2022 13:05
11. maja 2022 je bil na portalu+ objavljen komentar z naslovom Ne, nisem žalosten, ker je vsega konec. Srečen sem, ker je jutri ... Več.
Piše: Uredništvo
Boris Pahor in vrata, ki vodijo v 20. stoletje (1913-2022)
9
30.05.2022 22:05
Pahor je resnično preživel stoletje in še več. Za njim so se zaklenila železna vrata 20. stoletja. Tista hladna, škripajoča ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Politična satira: Magnetogram vladne seje Slovenske Osvobodilne Fronte "Tadobri" (SOFT)
14
25.05.2022 19:28
Po HARD vladi Janeza Janše bomo imeli mehko, človeku prijazno koalicijo Slovenske Osvobodilne Fronte Tadobri (SOFT). Nova vlada ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Maščevalni pohod analitika Maksutija, dolgotrajni covid in potem še opičje koze
19
22.05.2022 21:05
Po Alemu Maksutiju je prišel čas za maščevalni pohod. Ko bo bodoča, Maksutiju ljuba vlada odšla, bomo lekcijo ponovili? In tako ... Več.
Piše: Milan Krek
Marle pa ni več
17
22.05.2022 00:00
Na tem mestu bi moral biti objavljen intervju z legendarnim novinarjem Marcelom Štefančičem, a me ignorira. V redu. Saj razumem. ... Več.
Piše: Ana Jud
Intervju z Lavrovom: "Moja vloga ni napovedati vojne Rusiji, opravljati moram le svoje delo"
10
20.05.2022 20:47
Intervju z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom, ki je bil predvajan v oddaji Zona bianca (Bela cona) na italijanskem ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Deset neprijetnih vprašanj, ki bi si jih morala zastaviti slovenska desnica
Andrej Capobianco
Ogledov: 3.670
02/
Gospod premier, obljubili ste nam, da bomo živeli v svobodi in da nikogar ne boste maltretirali. Žal prvi tedni ne kažejo tega!
Ivan Simič
Ogledov: 2.363
03/
Zdaj je jasno: Izvolili smo ljudi, ki ne sodijo v hram demokracije, ampak v kakšno zakotno špelunko ali zidanico
Denis Poniž
Ogledov: 2.466
04/
Mi smo pa delali specializacije in študije za koga, gospodje politiki? Čemu smo trošili dragoceni čas? Zato da bomo izpolnjevali vaše politične želje?
Milan Krek
Ogledov: 2.015
05/
Prvih 100 dni vlade: "Ugrabljeni" premier, amaterski komunikatorji in naftna apokalipsa
Gregor Kos
Ogledov: 1.338
06/
30-letnica Ustavnega sodišča: Na Beethovnovi delajo (pre)počasi in (pre)slabo, politično zapakirano, pristransko in aktivistično
Peter Jambrek
Ogledov: 1.377
07/
Ruska ekonomija v vojni: Kaj imajo skupnega Putinovi oligarhi in mehiški narkokarteli?
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.204
08/
Režim v Teheranu lahko vsak čas izdela prvo atomsko bombo, iranski jedrski sporazum tik pred dokončnim kolapsom
Božo Cerar
Ogledov: 1.012
09/
Putinova vojna z Ukrajino bo evropski problem, Amerika se bo bolj posvečala Kitajski
Scott J. Younger
Ogledov: 1.309
10/
Nepristranskost in neodvisnost RTV Slovenija na primeru televizijskega Dnevnika
Andrej Capobianco
Ogledov: 2.227