Komentar

Zvesti psi nikoli dokončane revolucije so doslej lajali na vlado, odslej pa bodo na opozicijo

V bistvu lajajo in tulijo polni sovraštva in dogmatizma, vtkanega v dobro naoljen internet opranih glav. Na eni strani hudič, na drugi JJ. Oba za oprane glave funkcionirata enako. Saj nobena ideologija ne more brez notranjega sovražnika. Tudi JJ je bil dobri angel, ko je bil zvesti član partijskih struktur. In postal preganjana zver, ko je spoznal osnove te zločinske ideologije, ki jo je razumno človeštvo zavrglo skupaj s fašizmom in nacizmom.

01.05.2022 05:30
Piše: Pavle Okorn
Ključne besede:   Pavle Okorn   Che Guevara   Prešern   Solženicin   Frank Zappa   Twitter   Elon Musk   Štefančič

Troli so v slovenskem okolju več ali manj plačani špiclji, ki se prislinijo v lokalih, trgovinah, visijo domala v vseh javnih prostorih.

Pišem razumno človeštvo. Pri nas nikoli. Zvesti ideologi ali bolje žižkologi so njena platforma. Platforma religije, brez katere, se zdi, da ta narod ne more obstati in  obstajati. V bistvu ga obvladuje ali skuša obvladati kot kontrapunkt preslikani ikonografiji s podobnimi vzorci in - kar je seveda najbolj pomembno - dogmatskimi prijemi. Dogma tu, na tej strani je čisto, prvinsko sovraštvo. Do vseh, ki  drugače razmišljajo, razmišljamo.

 

Tudi sam sem v mladosti nosil majico s Che Guevaro na eni strani (na drugo sem si naslikal Prešerna). A sem kmalu spoznal, kako ta ideologija izkrivljeno duši razum, inteligenco, človeka pa, če je ne spregleda in se ne upre, iznakazi in iz njega naredi dobro upogljiv, vodljiv stroj. Ampak za spregled ne rabiš veliko. Prebereš nekaj knjig  avtorjev, ki so postavili ogledala temu zlu.  

 

Da, od mene boste slišali direkte. Brez olepšave. Tudi sam se gibal po teh sobanah, razbijal ogledala odsevov lastne duše, stopal po razbitinah in bil vedno znova nagrajevan z nadzorom. Veliki brat je nas, enfants terribles, imel(in še vedno ima) pod kontrolo. Tisoči njegovih, še danes razpredenih agentov, vzdržujejo to zlo prevare. To ni preganjavica, kot bi si lahko bralec mislil, ampak kruta realnost. Saj tako ideologijo, ki je seme zla, ne moreš vzdrževati brez nadzora in pranja možganov. Kje in kdaj so se prebliski spremenili v prepoznavo, sem spoznal dovolj zgodaj, a sem za to spoznanje plačal in še plačujem ceno. Ker ti zločinski sistemi in ideologije odpustkov ne dajejo. Mogoče navidezne piškotke, ki pa so le drobtine z dobro obložene mize, za katero se gospoda dokaj dobro počuti. Na srečo sem že v gimnaziji imel možnost prepoznave, saj vseh profesorjev niso uspeli zatreti ali izločiti. Pa so nam natresli tudi  drugačnih idej in poti. Mene so se prijele in zato sem se tudi našel v zapisih, knjigah ter arhivskih dokumentih, kjer je jasno zapisano, kako nam je zlo dihalo za ovratnik. Zločinci, ki so nas popisovali in nadzirali, se še danes brez težave gibljejo po političnih strukturah, ki so izpeljanke zla iz preteklosti.

 

Osvoboditelji so bili naivni razumniki, prestreljeni z zgoraj opisanimi nosilci zla, dobro prikritega in vtkanega v njihovo celično strukturo. Verjeli so v svoj bogati in razgledan svet ter moralne vrednote, ki so bile vtkane v njihove miselne vzorce. Razum jim je seveda narekoval možno drugačnost, a so se predali čustvom - in to je osnova vseh problemov še danes. Zato je vratar še vedno tam.

 

Sem bil zmotno prepričan, da bo vse vesoljno znanje v žepu postalo nepremagljiva ovira in dokončni propad teh ideologij. Ali vsaj občutek, da so tam, na smetišču zgodovine. Pa niso. Laž, prav tista, ki jo je v kratkih direktih opisal Solženicin, sprenevedanje, brezosebno in primitivno blatenje, nagrajevana "pesniška" vulgarnost, bedna in zločesta ter straniščna pesmarica, kot osnova proslav, ki se je lahko sramujejo vsi, ki dobro mislijo. Bila je konkubina človeku, ki mu je režim dihal za ovratnik, zapiral njegove starše in sorodnike, njemu polomil obe zapestji in je nato fasal še njen nadzor. Mogoče je vedel in mu je bilo vseeno. Sva se nekajkrat srečala. Kot mi je jasno, da je tam med nogami polno možnih odgovorov in spoznanj ter tudi modrosti bivanja. Saj je ta čaša slastnih doživetij bistveni del razvoja narave.  

 

Spomnim se, da je Frank Zappa nekoč izjavil:

 

"The illusion of freedom will continue as long as it's profitable to continue the illusion. At the point where the illusion becomes too expensive to maintain, they will just take down the scenery, they will pull back the curtains, they will move the tables and chairs out of the way and you will see the brick wall at the back of the theater."

 

Zappa je bil seveda genij in široko razgledan mislec. V njegovem gledališču ti stekli, lajajoči psi niso bili nikoli. Tudi danes, ko so vstopnice zastonj. Saj jih je omogočil internet. In je njegova zapuščina v zakladnici človeškega dostojanstva. Sem omenil dostojanstvo? Kdor ga išče v uličnem teatru ponudnikov in zagovornikov straniščnih pesmaric, bo fasal le to, kar mrčes ljubi. 

 

Ko berem, gledam prispevke, vidim, da se zlo ni nasitilo dovolj. Ni samo JJ tarča veseljakov te dni. In seveda, če smo pošteni. Vedno, ko se na odru kaj zalomi. Posredno smo na tapeti tudi vsi, ki drugače mislimo. Ti so si nadeli raznorazne priimke in pijano trolajo ter smetijo po internetu. Po navadi skriti za vzdevki, ker so v svoji bedni  notranjosti prazni ali pa so, kar je seveda jasno, plačani tudi delno z denarjem nas vseh, ki nas tako neutrudno pljuvajo. Skoraj vedno več ali manj v populistično intrigantski in religiozni fanatičnosti. Fakti tu nič ne pomenijo. Ker na njihov drek sedajo muhe, ki nerazgledane ne vonjajo osnov.  

 

Beseda troll je skandinavskega izvora (npr. Ibsenov Peer Gynt), in se glede "na vir njihov videz zelo razlikuje; troli so lahko grdi in počasni, ali pa izgledajo in se obnašajo povsem kot ljudje, brez posebno grotesknih značilnosti. Medtem ko so psihologi ugotovili, da je psihopatološki sadizem, osebnostna lastnost, pogosta med internetnimi troli, in nekateri  opazovalci trdijo, da troli dejansko ne verjamejo v kontroverzna stališča, ki jih imajo ali trdijo." (Wikipedija). 

 

Lahko bi rekel, da so troli v slovenskem okolju več ali manj plačani špiclji, ki se prislinijo v lokalih, trgovinah, visijo domala v vseh javnih prostorih. Naj bi imeli prikrito ali zakrito identiteto in seveda delujejo odvisno od rangiranja, ki ga imajo. Ali bolje: od položaja na šahovnici. Podobno delujejo internetni troli, ki se vtaknejo v vsak, malo bolj kritičen forum ali skupino, kjer postane njihova naloga več ali manj ovaduško špicljevsko infiltriranje ter delovanje. V naravnem prostoru jih več ali manj hitro odkriješ, na internetu pa moraš biri izredno pozoren in analitičen. In po navadi so troli več ali manj povsod z nalogo, da preusmerjajo debato in jo, če je potrebno, skušajo tudi degradirati  ter spraviti na nivo njihovega namena. Ki pa je po navadi prostaško izživljanje.

 

Ste že kdaj pomislili, da je kompletna kontrola Facebooka, delno Twitterja (upam, da bo Elon Musk z open source algoritmi počistil tudi s "čistilci" domače leve tople grede), Wikipedije, kjer sta tudi opazna v veliki meri dodatna kontrola in brisanje ali popravljanje slovenske leve tople grede. 

 

Mi lahko kdo zanika, da primitivni novinarski komplot ne deluje enako? Več ali manj v službi ideologije, ki nas ponižuje že desetletja. V vedno novih preoblekah. Kot vsakoletna pustna rajanja. In da je večina opisanih iz levičarskih toplih gred.

 

 

***

 

Težko je biti razumen v deželi, kjer se enači kraja sendviča, plačilo hotela ter na drugi strani pokradeni ali prisvojeni milijoni. In kjer so na domala vsakem koraku zvesti vojaki revolucije. O tem razpreda v enem izmed svojih zapisov tudi Nina Krajnik (vir):

 

"Res je čas, da psihoanalizo uvedemo v politiko. Vse to namreč ni več samo pokvarjeno, ampak bolestno."

 

Bo že res. Podobno se je kitil Stalin:

 

"Ubiti enega je zločin, pobiti milijone pa statistika."

 

Osnovna logika razumevanja je podobna. In zapori, ki naj bi bili narejeni za zločince in kriminalce, so več ali manj polni kurjih tatov. Si bom za konec izposodil Terryja Rileya (A Rainbow in Curved Air) – da naj si "politiki vseh barv in zastav sestavijo in sešijejo šotore, v katerih lahko izvajajo svoje neškodljive igrice"

 

Ah, da ... Ponarediti nekaj glasovnic in ... vam čisto na koncu lahko napišem izjavo, drage mi prijateljice:

 

"Bojim se jutrišnjega dne."

 

Jaz sem takih juter doživel ogromno. In ji pritrdil ter povedal, da se je pred časom nekdo drl na glas, kot otrok v trgovini, da "ve kdo smo in da smo prešteti". Bedna kreatura zla. Dragi Štefančič, lahko začneš pri meni. 

 

Pavle Okorn, tretjerazredna elita (Štefančič press) in vedno žlahtni liberalec (za podlago pisanju je tokrat bil Klaus Schulze – Into the Blue)

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
26
Prvo leto svobodnega vladanja: Lažni energetski prerok, ki uvaja ideološki, avtoritarni intervencionistični državni kapitalizem
20
01.06.2023 23:29
Mnogi, tudi nam blizu določenim ekonomskim, ideološkim in sploh družbenim usmeritvam, so v Robertu Golobu videli kar dobrega ... Več.
Piše: Uredništvo
Sončna kraljica
20
30.05.2023 20:04
Kdo je ta ženska? Kaj je počela, preden je srečala premierja? S kom se je družila, s kom je poslovala, s kom je (bila) povezana? ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Neracionalna, fanatična bitka za slovenski Bahmut po imenu RTV Slovenija
12
29.05.2023 21:46
Prejšnji teden so ruski plačanci, rekrutirani zaporniki, t.i. zasebna vojska Wagner, menda zavzeli več kot 95 % mesta, bolje ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Dokler se novinarji in uredniki ne bodo uprli politikom, se bo politizacija medijev mirno nadaljevala
42
26.05.2023 20:34
Kaj si mislim o petkovi pričakovani odločitvi večine ustavnih sodnikov, da odpravijo začasno zadržanje razvpitega in politično ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Vatikanska diplomacija: Bolj kot Zahodu je papež glede vojne v Ukrajini blizu stališčem Brazilije, Indije ali Kitajske
16
25.05.2023 19:00
Kakšna je bila doslej vloga vatikanske diplomacije pri iskanju miru v Ukrajini? Zmoten bi bil vtis, da nikakršna, opozarja naš ... Več.
Piše: Božo Cerar
Kam pelje Logarjeva "platformizacija" volilnega kapitala?
23
23.05.2023 19:00
V teh dneh, tednih, mesecih se mnogi sprašujejo, kaj bo, kdaj bo, če sploh bo, naredil Anže Logar s svojim domnevnim kapitalom ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Paradigma revščine ali zakaj bodo naši vnuki morda plavali čez Sredozemlje na jug
14
22.05.2023 21:58
Minuli teden je bila v Evropskem parlamentu konferenca Beyond Growth, kjer so razglabljali, kako narediti Evropo bolj revno ... Več.
Piše: Andraž Šest
Ameriške vojne in dolžniška kriza: "Biti sovražnik Združenih držav je nevarno, toda biti prijatelj je usodno"
13
21.05.2023 21:45
Leta 2000 je državni dolg Združenih držav znašal 3,5 bilijona dolarjev, kar je enako 35 % njihovega bruto domačega proizvoda ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Odrasli v sobi ali zakaj so Nemci skoraj vedno največji evropski problem
11
15.05.2023 21:00
Odrasli v sobi, tragikomedija grškega režiserja Costa Gavrasa o tem, kako je Evropa pod nemško taktirko reševala Grčijo pred ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ali je na obzorju premik v smeri odločanja s kvalificirano večino tudi na področju zunanjepolitičnih zadev Evropske unije?
24
14.05.2023 17:00
Po trenutno veljavni ureditvi se vse zunanjepolitične odločitve v Evropski uniji sprejemajo s soglasjem. Tega je bilo nekoč, ko ... Več.
Piše: Božo Cerar
Paradigma tabúiziranja samokritike mnenjskih voditeljev slovenske "liberalne sredine" ovira rojstvo pristno liberalno-sredinske stranke
30
11.05.2023 20:00
Ukoreninjen tabu samokritike t.i. liberalno-sredinskega prostora je neusahljivi vir opustošenja volilnega zaupanja v tem ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Evtanazija razuma
27
10.05.2023 21:15
Po dobrem letu od zadnjih volitev se zdi, da Slovenija, njeni, naši vodilni nikakor ne najdejo ustrezne, osnovne sporazumne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Brezpilotno letalo obljub
19
08.05.2023 22:28
Zdaj pravijo, da ne bodo več govorili in obljubljali, ampak samo še delali. Ne bo več obljub, samo še rezultati torej. Super. ... Več.
Piše: Anže Logar
Brez golobčka ni Benetk ali zakaj je Janez Janša edino zagotovilo, da levica ohranja oblast
36
04.05.2023 22:52
Potujoči cirkus Pavla Ruparja je bilo najlepše darilo Robertu Golobu in njegovi vladi, ki je lahko hvaležna tudi Janezu Janši, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ustavna prepoved delovanja Levice: Bo tovarišica Vrečko naslednjič pozirala s krampom pred Hudo jamo?
40
30.04.2023 19:40
Prejšnji sistem ni bil demokratičen in je sistematično kršil temeljne človekove pravice in svoboščine. V tem sistemu je bila na ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Tabú opustošenja volilnega zaupanja in enačbe pravne države v slovenski "liberalni sredini"
25
27.04.2023 19:00
V srži problema je konflikt med dvema medsebojno izključujočima hierarhično temeljnima vrednotama, in sicer na eni strani ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Policija kot raziskovalec javnega mnenja?
14
25.04.2023 19:53
Zadnje dni je javnost (upravičeno) razburila novica o obisku policistov na zasebnih zemljiščih, pri kmetih, ki naj bi se ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Reševanje iz jame ali kako je, če nas vodijo ministri brez prepotrebne empatije
27
20.04.2023 21:00
Iz sto metrov globokega brezna na Cerkniškem jevelika skupina požrtvovalnih in dobro usposobljenih prostovoljcev, med njimi so ... Več.
Piše: Milan Krek
Alternativa "muzejski" interpelaciji
24
19.04.2023 20:59
V sredo je v Državnem zboru potekala razprava o interpelaciji vlade. Interpelacija je sicer z ustavo določen institut ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Dalle stelle alle stalle: Od zvezd do hleva
13
18.04.2023 20:00
Ali smo lahko dosegli še nižji nivo vladanja, komunikacije, politike, sprenevedanja koalicijskih poslank in poslancev? Splošnega ... Več.
Piše: Elena Pečarič
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Sončna kraljica
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.031
02/
Dokler se novinarji in uredniki ne bodo uprli politikom, se bo politizacija medijev mirno nadaljevala
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.106
03/
Kam pelje Logarjeva "platformizacija" volilnega kapitala?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.804
04/
Neracionalna, fanatična bitka za slovenski Bahmut po imenu RTV Slovenija
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.501
05/
Prvo leto svobodnega vladanja: Lažni energetski prerok, ki uvaja ideološki, avtoritarni intervencionistični državni kapitalizem
Uredništvo
Ogledov: 1.191
06/
Vatikanska diplomacija: Bolj kot Zahodu je papež glede vojne v Ukrajini blizu stališčem Brazilije, Indije ali Kitajske
Božo Cerar
Ogledov: 1.194
07/
Evtanazija ali evgenika? Kaj lahko pomeni dobra smrt* v neoliberalnem obdobju človeštva
Milan Krek
Ogledov: 1.136
08/
Odnosi med Italijo in Slovenijo so odlični in tako dobro uveljavljeni, da so odporni tudi na menjave vlad
Valerio Fabbri
Ogledov: 735
09/
Paradigma revščine ali zakaj bodo naši vnuki morda plavali čez Sredozemlje na jug
Andraž Šest
Ogledov: 2.053
10/
China's debt diplomacy is facing pushback in Central Asia
Valerio Fabbri
Ogledov: 474