Komentar

Urška Klakočar Zupančič je najšibkejši člen sedanje oblasti. Skrbi me zanjo.

Janez Janša in njegovi verniki so bili neotesani, pa je narod raje dvignil pesti za Gibanje Svoboda. Robert Golob, predsednik dotične stranke, je bil okej. Upali smo, da bo znal izbrati ljudi, ki bodo sposobni Slovenijo peljati v sodobno prihodnost. Potem pa je čudežni deček elektrotehnike začel nizati napake. Iz naftalina je potegnil stare kadre LDS, ki zaudarjajo po privatizacijski žolci izpred dvajsetih let. Spetljal se je še s koalicijo KUL, čeprav je vsakemu naključnemu sveto zatrjeval, da tega ne bo storil. Za piko na i pa je v vrh parlamenta nastavil pravnico Urško, ki se obnaša bedasto kakor zaljubljena najstnica.

06.07.2022 18:00
Piše: Ana Jud
Ključne besede:   Urška Klakočar Zupančič   Robert Golob   Državni zbor   mediji   Dan državnosti   Katarina Kresal   Slovenija   Greta   Levica   Borut Pahor

Foto: Mediaspeed.net

Upam, da bodo mediji milostni z Urško, in da je ne bo doletel še hujši masaker, kot je doletel Katarino Kresal.

Urška Klakočar Zupančič, prva ženska predsednica parlamenta, je zanimiva dama. Podobno kot njena literarna junakinja Greta iz zgodovinskega romana, ki ga je Urška napisala. Če bi Urška živela pred tristo leti, bi končala v ognju grmade. Dandanes pa jo cvrejo politični nasprotniki v pofl medijih. Kar ni nič manj boleče od grmade.

 

Urška obuje rdeče salonarje in država skoči v luft, čeprav ima rdeče čeveljce v garderobi najbrž vsaka sodobnejša dama. Jaz imam celo troje. Urška obleče črn kostim s krilom, ki ima ob strani visok razporek, višji od kolen, in parlamentarci dvigujejo obrvi, češ to se ne spodobi. Urška pokaže tatu, nos ji krasi pirsing, postrižena je malo na punk in oblači se v živahne barve.

 

Vse to mi je všeč. Meni prav zares. Tega ne pravim zato, ker bi kot ženska morala podpirati žensko v smislu, da me ženske moramo držati skupaj. Večkrat je v javnosti padalo po meni, ker nisem bila konvencionalna, pa se ne spomnim, da bi me druge ženske kaj posebej branile, zato teh ženskih for ne razumem.

 

Urški v bran stopam iz povsem drugačnih razlogov.

 

Opažam, da mediji čedalje pogosteje poročajo o njenem domnevnem psihičnem stanju in v medijih se pojavljajo navedbe, da skrivnosti odkriva njen zdravniški karton. Če se bodo nespodobni mediji do njenega zdravniškega kartona dokopali, ga bodo tudi objavili, sploh če bodo v njem našli kakšno zabeležko, da ima gospa takšne ali drugačne psihične tegobe.

 

Čutim, da je Urška zelo krhka oseba in zato me skrbi zanjo. Ne želim, da bi se ji zgodilo podobno, kot se je zgodilo meni, ko je celo vodilni slovenski časopis Delo pisal, da sem neuravnovešena in podobne nesramnosti. Oprostite, moje psihično stanje je ravno tako krhko, a zaradi antidepresivov in stabilizatorjev razpoloženja popolnoma stabilno. Nismo se vsi rodili z enakimi možgani, nismo imeli vsi srečnega življenja in nekateri pač potrebujemo farmakološko pomoč, da naše glave delujejo normalno. Vse to je običajno in prav nič sramotno. Drznem si reči, da moja glava danes deluje celo normalnejše od tistih pisunov, ki so si me tako nizkotno privoščili. Večinoma so jih že itak pometali na cesto, saj so mediji v hudi krizi. Karma.

 

Kaj pa Urška? Vidim, da ne zna brzdati čustev. Impulzivna je. To je problem, kajti impulzivni ljudje so lahko zelo nevarni, saj v trenutku močnega vala čustev, bodisi pozitivnih bodisi negativnih, lahko povzročijo katastrofo. Dobro, Urška katastrofe ni povzročila in upam, da je tudi ne bo, trapastih dejanj pa je nanizala že kar nekaj.

 

Najbolj bizaren je bil njen sprehod po rdeči preprogi ob Dnevu državnosti. Prišla je oblečena in obuta kot Dorothy, ki išče čarovnika iz Oza, kar smo še lahko prenesli, potem pa se je nenadoma obrnila proti publiki in častni četi pokazala hrbet, kar se, sorry, resnično ne spodobi. Če se gremo državo, če kot predsednica državnega zbora poslancem žugaš in zahtevaš red in spoštovanje pravil, potem bodi dosledna tudi na proslavi v čast tistim, ki so dali življenje za to, da ti lahko danes svobodno dihaš, in se ne afnaj, kot da si prišla na wrestling tekmo. Dvignila si roke, kot da si ravnokar vstopila v ring, kjer se boš pomerila s samim Hulkom Hoganom. Ne, ne, ne in ne. Zaenkrat še aktualni predsednik države Borut Pahor je ob Urškinem nastopu pripomnil, da nam sedanja vlada kaže prihodnost. Mati mila, a takšne povorke nas peljejo v prihodnost? Brez zamere, ampak maškarada mi enkrat letno čisto zadošča, da se veselim z otroki, drugače pa želim, da v državi vlada red in da se ljudje, ki to državo vodijo, obnašajo kot se šika in dajejo vzor narodu.

 

Tudi Urškino obnašanje do premierja Roberta Goloba je zelo mejno. Z Lune se vidi, da je nora nanj. Tisti objem v parlamentu in šepet na uho je bil že tako neokusen, da sem samo čakala, kdaj bo iztegnila jezik in mu ga porinila v sluhovod. Za božjo voljo, Urška, brzdaj se! Čisto nič me ne briga, kaj imata (ali nimata), ampak - brzdaj se! Ne pa da v kamero vzhičeno razlagaš, kako je on tebe izbral in "če te on izbere, potem ne moreš reči ne, ne moreš reči ne". Pa dobro, a je Golob zdaj že Mesija ali kaj? Tudi meni je bil sprva simpatičen, ampak ne tako obsedeno, kot to kaže Urška.

 

Ta vlada me zabava, čeprav čedalje višji računi, ki jih prejemamo v nabiralnike, niso prav nič zabavni. Čedalje višje cene hrane so katastrofične. Dinozavri so izumrli od trčenja orjaškega asteroida, naša civilizacija pa bo najbrž pocrkala od inflacije. Počasi in boleče. Goriva enkrat bodo, drugič spet ne bodo, ah, ljudje, navadite se na kolesa. Ampak če boste tokrat protestirali proti tej vladi, pustite kolesa doma. Dobimo se pred parlamentom in bomo plesali in plesali, dokler ne bomo dosegli, da odpleše tudi ta vlada.

 

Mislite, da bo vlada gospoda Goloba vzdržala do konca? Težko verjamem. V prvi vrsti se bosta Gibanje Svoboda in Levica že zaradi gospodarstva poklali do krvi, kajti Levica gospodarstva preprosto ne razume in hoče socializem, Golob je pa pohlepen kapitalist, grabežljiv, in mu je eno figo mar za ljudi. On že celo življenje živi na Eliziju in ga ne briga za kaos na Zemlji.

 

Enako je z Urško. Res jo je doletela huda krivica, ko je izgubila službo zaradi nedolžnega zapisa na Facebooku, a ko jo je za vso trpljenje karma nagradila z enim najvišjih položajev v državi, se zdi, da ji je slava povsem zameglila um. Ta pa je že tako zelo krhek, kot sem že zapisala, kot opažam sama in kot mi pravijo tisti, ki Urško osebno dobro poznajo. 

 

Upam, da bodo mediji milostni z Urško, in da je ne bo doletel še hujši masaker, kot je doletel Katarino Kresal. Tukaj je Slovenija in ne pozabite, da je tukaj tudi patriarhalna krajina zahojenih človečnjakov, ki ne marajo lepih, pametnih in drugačnih žensk. Ne želim, da tudi Urško doleti usoda Grete. To bi bil korak nazaj, kot država in družba pa moramo iti naprej.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
27
Uredniški komentar: Če bi bil Trump ameriški predsednik, Putin ne bi razmišljal o Ukrajini
20
10.08.2022 23:45
Zakaj je Donald Trump lahko ključ do rešitve vojne v Ukrajini? Ker je nekonvencionalni politik z mentaliteto trgovca in ker je ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Enotnost Evropske unije in Zahoda glede Ukrajine ogrožajo pozivi k "miru za vsako ceno"
18
05.08.2022 20:00
Februarja letos sem ob odločni in enotni reakciji Evropske unije na rusko invazijo na Ukrajino na tem mestu zapisal, da je ... Več.
Piše: Božo Cerar
Portret leve razvajenke: Ali sonce res vzhaja na vzhodu in zahaja na zahodu?
14
04.08.2022 20:00
Oseba, o kateri nameravam napisati nekaj opazk, je bila rojena v družini, ki po vseh lastnostih sodi v t.i. novi razred , kakor ... Več.
Piše: Denis Poniž
Roko na srce, Slovenci nimajo pojma, kaj so nevladne organizacije in civilna družba
10
03.08.2022 23:45
Strategi t.i. levice so že zdavnaj ugotovili, da jim ta nedorečenost okrog nevladnih organizacij in civilne družbe silno ... Več.
Piše: Miha Burger
Nepotrebno, škodljivo in populistično davčno maščevanje "bogatejšemu sloju"
16
02.08.2022 23:00
Vladni predlog kar štirih zakonskih sprememb na področju davkov, kar mediji ljubkovalno imenujejo davčna reforma, že na prvi ... Več.
Piše: Ivan Simič
Premierjeva čustva, neobdavčene denarne nagrade za gasilce in vsemogočni nevladniki
14
01.08.2022 22:00
Predsednik Golob, vseeno hvala za vaš trud. Uspeli ste opozoriti na potrebe gasilcev in to je dobro. Upam, da vam uspe ... Več.
Piše: Milan Krek
Evropska unija v svetu 21. stoletja bo morala spremeniti sistem odločanja, ali pa je čez desetletje ne bo več
7
24.07.2022 22:55
Povojno obdobje je svet upravljala skupina G7, v kateri so se znašle najrazvitejše države. V samo nekaj letih ali celo mesecih ... Več.
Piše: Iztok Mirošič
Genialni minister Loredan bi 18 mesecev delal stresni test zdravstva za pol milijarde evrov, največja slovenska občina pa je ponoči brez dežurnega zdravnika
15
24.07.2022 00:00
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se je odločil in večkrat povedal celemu svetu, da bo v prvih 18. mesecih mandata s ... Več.
Piše: Milan Krek
Ne razumem ljudi, ki svoje življenje in svojo moč izkoriščajo za obtoževanje in uničevanje drugih
8
20.07.2022 20:00
Ne razumem posameznikov, ki jim visoke pozicije tako udarijo v glavo, da izgubijo razsodnost in namesto da bi svoje delo ... Več.
Piše: Ivan Simič
Loredanov zakon o interventnih ukrepih v zdravstvu ali kako bo Aleš Šabeder nadzoroval tri klonirane Šabedre
10
17.07.2022 22:45
Loredanov zakon prinaša tudi poseben urad, Urad za nadzor kakovosti in nabav v zdravstvu, ki naj bi med drugim nadziral ... Več.
Piše: Milan Krek
Duh stalinizma in rentgenska slika Ruske kapelice v globokem vesolju
26
16.07.2022 18:00
Levica, ki je trenutno na oblasti oziroma misli, da je, še vedno ni naredila domače naloge in preštudirala zgodovine zapletenih ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Stop za avtokracijo: "Važna je vsaka gesta, vsaka beseda, vsaka akcija, da se prepreči avtokracija kjerkoli v svetu!"
15
12.07.2022 22:00
Dobro in koristno bi bilo, če bi vsak državljan sveta, ki ima idejo, kako zmanjšati možnost nastanka avtokracije, to tudi ... Več.
Piše: Miha Burger
Novi generalni direktor NIJZ Branko Gabrovec si je dal zlakirati tla v pisarni, da bo lažje plesal
15
11.07.2022 22:41
Ko sem si želel 4. julija, preden sem predal posle, še zadnjič ogledati svojo pisarno na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, ... Več.
Piše: Milan Krek
Obstaja veliko stvari, ki so pomembne v svobodni družbi. Izbira je ena izmed njih.
6
10.07.2022 22:00
O tem, kako pomembna je izbira, se po mojem mnenju premalo govori.Najbolj očitno je v ključni moči, ki jo imajo volivci pri ... Več.
Piše: Keith Miles
Pričevanje iz prve roke: Kako je bil Milan Krek prisiljen odstopiti kot generalni direktor NIJZ
26
04.07.2022 21:25
Seveda je moj odstop zoper vsa pravila vodenja, a tako pač je. Če se politika odloči, da moraš oditi, saj edino ona ve, kaj je ... Več.
Piše: Milan Krek
Prvih 100 dni vlade: "Ugrabljeni" premier, amaterski komunikatorji in naftna apokalipsa
12
28.06.2022 20:00
Ljudje bi lahko razumeli, da se zgodijo problemi z derivati, s sprejemanjem nepremišljenih predlogov zakonov in podobno, če jim ... Več.
Piše: Gregor Kos
Gospod premier, obljubili ste nam, da bomo živeli v svobodi in da nikogar ne boste maltretirali. Žal prvi tedni ne kažejo tega!
14
26.06.2022 21:35
Odstopil sem po imenovanju novega ministra za finance in to zaradi tega, ker imam svoj ponos in ne dovolim, da kdor koli ... Več.
Piše: Ivan Simič
Zdaj je jasno: Izvolili smo ljudi, ki ne sodijo v hram demokracije, ampak v kakšno zakotno špelunko ali zidanico
27
25.06.2022 21:48
Proslava ne more biti kronotop za razkazovanje nekega hudo poškodovanega ega, za zasebno poplesavanje in nasmihanje v slogu ... Več.
Piše: Denis Poniž
Deset neprijetnih vprašanj, ki bi si jih morala zastaviti slovenska desnica
35
23.06.2022 21:50
Če je celotna desna politična opcija odvisna le od ene osebe in v tridesetih letih ni bila sposobna proizvesti novega voditelja, ... Več.
Piše: Andrej Capobianco
Mi smo pa delali specializacije in študije za koga, gospodje politiki? Čemu smo trošili dragoceni čas? Zato da bomo izpolnjevali vaše politične želje?
24
21.06.2022 06:35
O političnih pritiskih na NIJZ sem vam že veliko pisal. Danes bom pisal o pritiskih na Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje ... Več.
Piše: Milan Krek
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Portret leve razvajenke: Ali sonce res vzhaja na vzhodu in zahaja na zahodu?
Denis Poniž
Ogledov: 2.286
02/
Nepotrebno, škodljivo in populistično davčno maščevanje "bogatejšemu sloju"
Ivan Simič
Ogledov: 1.687
03/
Roko na srce, Slovenci nimajo pojma, kaj so nevladne organizacije in civilna družba
Miha Burger
Ogledov: 1.595
04/
Premierjeva čustva, neobdavčene denarne nagrade za gasilce in vsemogočni nevladniki
Milan Krek
Ogledov: 1.555
05/
Enotnost Evropske unije in Zahoda glede Ukrajine ogrožajo pozivi k "miru za vsako ceno"
Božo Cerar
Ogledov: 1.416
06/
Uredniški komentar: Če bi bil Trump ameriški predsednik, Putin ne bi razmišljal o Ukrajini
Dejan Steinbuch
Ogledov: 979
07/
Protiamerikanizem in ruska propaganda v Grčiji
George X. Protopapas
Ogledov: 1.091
08/
Pravoslavna verska vojna: Hudičev pakt med patriarhom Kirilom in predsednikom Putinom
Maksimiljan Fras
Ogledov: 934
09/
Panika je odveč, dvigovanje obrestnih mer ne bo prav dosti obremenilo slovenskega proračuna
Bine Kordež
Ogledov: 633
10/
Pro et contra: "Rusi bodo šli do konca, pa naj stane, kar hoče. Za ceno tretje svetovne vojne, če je treba."
Marko Golob
Ogledov: 3.156