Izjava dneva

Repovževa depolitizacija

17.08.2022 22:18
Ključne besede:   Gregor Repovž   Mladina   RTV Slovenija

Če RTV Slovenija, njeni zaposleni in ustvarjalci, želi spet pridobiti gledalke in gledalce, bo tokrat morala izpeljati očiščenje zavoda. Ti strankarski vojščaki SDS-a, nekateri šele zdaj dobivajo pogodbe o zaposlitvi, zato je tam Urbanija, bodo morali te službe izgubiti. Z RTV Slovenija bodo morali oditi. Brez tega se normalizacija ne bo zgodila.

Gregor Repovž, urednik Mladine, je prepričan, da bi morali nacionalko, ki naj bi v zadnjih dveh letih postala "preveč desna", po ponovnem prevzemu zdravih sil "očistititi". In sicer tako, da bi odpustili kar vse, ki so jih tam času zaposlili na RTV Slovenija. Na čelu z direktorjem televizije Urošem Urbanijo, katerega imenovanje je dejansko razbesnelo vladajočo koalicijo in levi del civilne družbe. Kaj pa če je ideja o "očiščenju" le Repovževa različica "depolitizacije", o kateri govorijo premier Robert Golob in njegovi svobodnjak?

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
12
Naredite mi to deželo ... rusko
3
30.09.2022 14:26

Branili bomo svojo zemljo na vse načine, v novih regijah pa bomo izboljšali varnost. Naši bratje in ... Več.

Vladimir Putin, ruski predsednik, je ob posebni slovesnosti v Moskvi, namenjeni Anschlussu, priključitvi štirih ukrajinskih regij Rusiji, na dolgo in široko obtoževal Zahod odgovornosti za vojno, pri tem je šel celo v čase kolonializma. Ključno sporočilo Kremlja glede Ukrajine in novega ruskega ozemlja pa je namenjeno mednarodni javnosti: napad na katero koli (ukrajinsko) regijo, ki si jo je priključila Rusija, bodo razumeli kot napad na Rusijo in glede na njihovo jedrsko doktrino, podedovano iz časov Sovjetske zveze, bi lahko Rusija na takšen napad odgovorila z vsemi razpoložljivimi sredstvi, tudi z atomskim orožjem. Strokovnjaki opozarjajo, da bi ruska vojska v primeru, če bi bila obkoljena ali bi ji grozil poraz v Ukrajini, uporabila taktično atomsko orožje.

 

Azil za dezerterje
2
23.09.2022 08:26

Dezerterji, ki jim grozi resna represija, lahko v Nemčiji praviloma dobijo mednarodno zaščito.

Nancy Faeser, nemška notranja ministrica, se je ob čedalje glasnejših polemikah med evropskimi državami glede obravnave ruskih moških, ki po razglasitvi delne mobilizacije v Rusiji mrzlično bežijo iz države, odzvala s polno mero humanizma. Medtem ko so baltske države, Poljska in Češka že občutno omejile vstop ruskim državljanom, se Nemci očitno odločajo, da bodo upoštevali vse okoliščine in ne bodo dvoličneži. Če Evropska unija z izjemno Madžarske podpira Ukrajino in se bori proti Putinovemu režimo s sankcijami, potem bi bilo skrajno hinavsko, če bi zdaj, ko poskuša Kremelj razpad vojske na bojišču preprečiti z novimi in novimi vojaki, zaprle vrata vsem tistim Rusom, ki nočejo na fronto. Ker je bil odziv na mobilizacijo v prvih dneh le 3-odstoten, lahko v kratkem pričakujemo naslednji krog vpoklica za boj sposobnih Rusov, kajti Putin si ne more privoščiti še enega fiaska na bojišču, še manj pa doma, pred domačo javnostjo.

Cesarska blamaža
14
18.09.2022 21:01

Si državni sekretar na MZZ. Postaneš veleposlanik države v ZDA. Potem pa slikaš depešo, da lahko fotko ... Več.

Aljuš Pertinač, tv voditelj in nekdanji državni sekretar, na tviterju o blamaži, ki si jo je dovolil veleposlanik v Washingotnu Tone Kajzer, ki mu zdaj grozi odpoklic oziroma predčasna vrnitev v domovino.

Geniji se požvižgajo na milijone
15
16.09.2022 13:10

Golob je genij. Ker bo odstop od pogodbe z Nemci državo stal 70 mio €, bo PV krivdo za debakel mirno naprtil ... Več.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na tviterju o morebitnih posledicah včerajšnje odločitve obrambnega ministra Marjana Šarca, da Slovenija enostransko odstopi od pogodbe o nakupu oklepnih vozil Boxer, kar utegne državo skupaj stati kar okoli 70 milijonov evrov. A očitno imamo Slovenci denarja preveč, zato ni važno, koliko nas bo stalo vse skupaj. Da bi ljudje kot davkoplačevalci zaradi takšnega nerazumnega obnašanja oblasti dvignili glave, stisnili pesti in se vprašali, kaj za vraga se dogaja, da nam porabljajo javni denar na tako absurden način, ni za pričakovati. Slovenci bi se usajali za 40.000 evrov ali kak nov služben avto znamke audi. Ko pa so v igri zneski, višji od pol milijona, se narodu matematika v glavah enostavno ustavi. Možgani se izklopijo. Takšni populaciji je veselje vladati ...

Predsednik SDS
12
12.09.2022 14:35

Zaradi svojega osovraženega predsednika ne more zmagati, lahko pa doseže veliko boljši volilni rezultat, kot ga je SDS ... Več.

Igor Kršinar, novinar, v kolumni v reviji Reporter o tem, kako bi lahko predsedniški kandidat dr. Anže Logar vseeno iztržil svoj volilni izkupiček 23. oktobra. Kajti ne glede na to, ali bo prišel v drugi krog, bo Logar vseeno pustil boljši vtis od svojega predsednika. Ni pa izključeno, da bi mu visok odstotek v drugem krogu (teoretično lahko dobi tudi 35 ali več odstotkov) ne škodoval v stranki, kjer je Janez Janša absolutni šef že 30 let in ne prenese konkurence.

Bleferji!
15
05.09.2022 15:07
V Sloveniji teče politični boj med levimi in kao desnimi, ... Več.

Žiga Turk na tviterju o vsakdanu v slovenski politiki, ko t.i. levica predlaga nekaj, kar je uveljavila že t.i. desnica, pa je bilo kasneje odpravljeno, zdaj pa se je kolo ponovno zavrtelo ... in tokrat se po prsih trka t.i. levica. Oboji so tako imenovani, pravzaprav obvladajo zgolj bleferstvo in sprenevedanje, ki bi lahko postalo naša olimpijska disciplina.

Švicarski sindrom
10
30.08.2022 16:46

Številni ljudje, ki so mi doslej izrazili podporo, bodo razočarani nad mojo odločitvijo.

Marta Kos, nekdanja diplomatka, novinarka in švicarska davčna rezidentka, je presenetila z odločitvijo, da se umika iz predsedniške tekme. O razlogih za tako (ne)pričakovano potezo bo več znanega v prihodnjih dneh, zagotovo pa je bilo za odločitev zelo pomembno spoznanje, da nima realnih možnosti za zmago proti Nataši Pirc Musar, ki bi se glede na ankete najverjetneje ob Anžetu Logarju uvrstila v drugi krog (in tam tudi zmagala). Seveda to še ne pomeni, da je Pirčeva že predsednica, ima pa vsekakor največ možnosti za to. Pri umiku Marte Kos je ključno to, da si zmagovita in glede na javnomnenjski rejting tudi najmočnejša stranka ne more privoščiti poraza na predsedniških volitvah. Še bolj nerodno pa bo, če ne bodo našli zamenjave za Kosovo. Ob socialnih demokratih, ki gredo očitno brez svojega kandidata na predsedniške volitve, je Gibanje Svoboda zdaj v kočljivem položaju. S 40 % volilne podpore skoraj morajo imeti (tudi) svojega kandidata oziroma kandidatko, kar Nataša Pirc Musar zagotovo ta hip (še) ni, obenem pa si ne morejo privoščiti podobnih zdrsov kot nekoč LDS, ki je pobirala čez 30 odstotkov na volitvah in bila na oblasti nekaj mandatov, medtem ko so njeni predsedniški kandidati zbrali komaj kak odstotek ali dva (Ljubo Sirc, Bogomir Kovač ipd.). Poleg tega umik Marte Kos pomeni tudi sladko maščevanje prvega predsednika, ki ga je aktualni premier javno okrcal, češ da včasih strelja kozle, in to samo zato, ker je gospod Kučan izjavil, da ni higienično, če sta premier in predsednik republike iz iste stranke.

Golobičeva glava
15
23.08.2022 21:49

Svobodnjaki so brutalni. Podobno kot so javno odstavljali Kreka (NIJZ) in mu grozili, so se zdaj lotili tudi Golobiča (UKCL), ... Več.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na tviterju o spretnem spinu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, ki je javno izrazil globoko nezadovoljstvo nad delom generalnega direktorja ljubljanskega Kliničnega centra in ga hkrati zelo neposredno pozval k odstopu. Zanimivo pa je, da so se istočasno pojavili tudi insajderski namigi, ki kažejo na to, da je eden glavnih očitkov Golobiču oziroma sodanjemu vodstvu UKCLJ, namreč to, da naj bi zamujali z energetsko prenovo Kliničnega centra, za lase prevlečen, saj je bilo ministrstvo za zdravje tisto, ki je ustavilo projekt! Morda zato, da bi potem lahko krivdo naprtili Golobiču in se ga (krivdno!) znebili, da bi se na njegov stolček lahko vrnil Aleš Šabeder, nekdanji šef Semenarne Ljubljana, ki je UKCLJ v preteklosti že nekaj časa vodil, potem pa je postal minister za zdravje v vladi Marjana Šarca?

Putinova svetovna vojna?
4
08.08.2022 23:06

Ko je Hitler okupiral Poljsko, nihče ni vedel, da se je začela druga svetovna vojna. Če se bo Ukrajini proti Rusiji uspelo ... Več.

Leonid Kučma, drugi ukrajinski predsednik po koncu komunizma (1994-2005), je v pogovoru za BBC med drugim pravilno ugotovil, da je občutek nedotakljivosti glavno gonilo Putinove vojne v Ukrajini. Prav tako je menil, da Putinova naslednja žrtev ne bo katera izmed članic zveze NATO, saj se ruski diktator vedno spravlja na šibkejše od sebe, zato sta potencialni tarči lahko Gruzija ali Moldavija. Vsekakor pa je bistveno sporočilo njegovega intervjuja v primerjavi med Putinonovo invazijo na Ukrajino in Hitlerjevo agresijo na Poljsko. Kajti za firerja je bila Varšava le uvertura za naslednje podvige, čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za "posebno vojaško operacijo". 

Orban seje veter v Teksasu
1
05.08.2022 12:43

Grozote nacizma in komunizma so se zgodile, ker so se nekatere države zahodne in kontinentalne Evrope odrekle ... Več.

Viktor Orban, madžarski premier, je dobil čast uvodnega govora na letni konferenci ameriških konzervativcev (CPAC), ki se je začel včeraj v Teksasu, na njem pa bo nastopil tudi Donald Trump in morda napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah 2024. Orban, ki ga zahodni mainstream mediji celo bolj sovražijo kot Putina, je požel nekaj stoječih ovacij, saj je zbrane nacionaliste, konzervativce in krščanske skrajneže nagovoril v besednjaku, ki ga najbolj razumejo. Orban je imel vseeno v nečem prav: zahodna civilizacija je doslej vedno pogrnila na izpitu humanizma in miru, ko sta tradicionalna politična tabora izgubila moč in vpliv, na oblast pa so prišli liberalci, zaradi katerih je prišlo do popolnega kaosa in anarhije, iz katerega so potem zrasla ekstremistična gibanja tako na levici kot desnici. Najboljši primer je Weimarska republika.

Serpentinšek is back!?
8
25.07.2022 21:44

Šel je štarter, ampak so takoj odpravili težavo, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč zacvikana.

Marjan Šarec, minister za obrambo, nekdanji premier, komik in zabavljač na gasilskih veselicah, je tudi med najbolj resnimi trenutki na Krasu, ko se je z ognjem borilo skoraj 2.000 ljudi, v zraku pa je bilo takorekoč vse slovensko vojaško in policijsko letalstvo (z obilno tujo pomočjo), poskrbel za nekaj smeha. Njegova izjava o štarterju in žički je že hit na socialnih omrežjih, vsekakor pa Šarcu, ki se je zadnji teden dejansko povsem posvečal gašenju največjega požara na slovenskih tleh v zgodovini, ne bo škodovala. Kot "mojster za vse" je v obrambi in zaščiti očitno našel samega sebe, zato ima Šarec precej možnosti, da ne bo najslabši obrambni minister v slovenski zgodovini. Tudi če bo občasno še vedno deloval kot gospod Ivan Serpentinšek. Ko mediji poročajo o t.i. letečih traktorjih, se zdi Šarec povsem logična izbira za obrambnega ministra. Počakajmo na njegovo naslednjo bitko. Tisto s točo.

Stop "Ruski" kapelici!
13
22.07.2022 15:27

Zdaj, ko nas je Putinova Rusija uvrstila na najbolj črno listo sovražnih držav, ni več nobenega razloga, da bi zadnjo nedeljo ... Več.

Dejan Steinbuch, urednik portala+, na tviterju o posledicah ruske odločitve, da Slovenijo (in še nekaj evropskih držav) uvrsti na seznam sovražnih držav. Rusija je s tem izpolnila svoje grožnje, da bo ostro ukrepala proti vsem, ki bodo obsodili njeno nezakonito in zločinsko agresijo na Ukrajino. Če bo slovenska oblast vsaj tako dosledna, kot je bila od 24. februarja, potem bo odločitev Putinovega režima spretno izkoristila za prepoved oziroma odpoved letošnje "Ruske kapelice" pod Vršičem, ki je tradicionalno zbirališče rusofilov in Putinovih oboževalcev tako z levice kot desnice. Toda ruska vojna v Ukrajini je streznila politično elito, zato zločinca iz Kremlja podpirajo samo še skrajneži na levem oziroma desnem političnem polu. Prav iz njihovih krogov te dni prihajajo napovedi, da prireditev letos vseeno bo, da se bodo 31. julija zbrali pod Vršičem in izkazali spoštovanje do "matere Rusije". Nekateri ne vedo niti tega, da je bila kapelica zgrajena v spomin na vse mrtve, v snežnem plazu zasute vojake carske Rusije. Nikakor ne samo za Ruse, pač pa tudi za Beloruse, Ukrajince, Tatare, Kozake in ostala ljudstva v okviru carske Rusije. Torej ne more biti zgolj "ruska" in verjetno je skrajni čas, da se preneha uporabljati ta pridevnik ... Kakšen bo uradni odziv slovenske vlade, bo verjetno jasno v prihodnjih dneh, vsekakor pa bi kakršna koli proruska ali celo proputinovska manifestacija pod Vrščem sprožila ostre odzive. Ne le tisočev Ukrajincev, ki živijo v Sloveniji, in bi jih poveličevanje morilca upravičeno spravilo na noge, ampak tudi vseh tistih normalnih, civiliziranih Slovencev, ki dobro vedo, da politika ne sodi v gore. Sploh pa ne zločinska politika, kakršno zadnjega pol leta nad Ukrajinci vodi Putinov režim.

Južnjaki o Golobu: Kakva budala!
16
15.07.2022 13:58

Dve naravni zdravili imamo proti covidu-19: sonce in slano morsko vodo. Odlično je, da imamo val okužb zdaj, ker gremo ... Več.

Robert Golob, predsednik svobodnjaške stranke in premier, v oddaji 24ur o tem, da se moramo kot družba navaditi živeti s covidom brez cepljenja in zapiranja. Njegova vlada zagovarja švedski model spopadanja z novim koronavirusom, premier že velja za novo anticepilsko ikono, saj je dal vedeti, da ne verjame v učinke cepiv. V pogovoru, kjer je v slogu Marije Antoinette pošiljal vse Slovence na morje, ker so tako ali tako vsi skoraj tako bogati kot on, se je bivši predsednik uprave GEN-I razveselil tudi zgodnjega izbruha novega vala okužb, ki je letos prišel že v prvi polovici poletne sezone. Doktor Golob meni, da je to dobra novica, saj bomo nov val okužb lahko ustavili s sončenjem in namakanjem v "slani morski vodi" (nismo vedeli, da obstaja tudi neslana morska voda!). Vsi torej na morje, pa bomo zdravi, nam kličejo milostljivi premier. Če kdo noče na tesno slovensko obalo ali hrvaški Jadran, mu Golob svetuje Maldive, Karibe ali Boro Boro. Skratka, dobro je povsod, kjer je "slana morska voda". Če kdo nima niti za kruh, kaj šele za Fieso ali Poreč, naj je potico in si nanjo namaže kaviar ... Roko na srce, takšnega premierja Slovenija še ni imela, zato lahko res samo še plešemo in čakamo, da nas bo pobralo. Ene od covida, druge od smeha.

Glinasti golob
22
09.07.2022 21:31

Imenovanje Urbanije je najboljše piarovsko darilo, ki bi si ga na predvečer napovedanih sprememb zakona o RTV lahko ... Več.

Luka Lisjak Gabrijelčič, zgodovinar in publicist, v kolumni v časniku Delo o nenavadni strategiji bivše vladajoče stranke SDS, ki zdaj iz opozicije greni življenje vladi Roberta Goloba. Vendar ne vedno tako, da bi to imelo kak smisel. Celo nasprotno, zadnja poteza programskega sveta RTV Slovenija, kjer ima večino t.i. desnica, se zdi kot darilo generalnemu direktorju nacionalke, da si zabije avtogol in z eno potezo odžaga vejo, na kateri sedi. Po provokaciji z Urošem Urbanijo kot novim direktorjem Televizije Slovenija je Andrej Grah Whatmough "gotof", kajti vladajoča koalicija ga bo zdaj z užitkom ostrelila kot glinastega - goloba.

Sedmi val
22
03.07.2022 21:32

Število okužb s koronavirusom v Evropi eksponentno narašča. Imamo poletni val okužb. Ukrepi, predvsem ... Več.

Infektolog Andrej Trampuž, Oberartz na berlinski univerzitetni kliniki Charité, je v pogovoru za Siol opozoril, da zgodbe o covidu še ni konec. Poleg tega bomo morali očitno sami poskrbeti za zaščito in ukrepe, kajti za razliko od prejšnje vlade, ki smo ji očitali, da je prestroga, se Golobovim ne zdi potrebno "strašiti ljudi" pred novim valom okužb. Zato tudi takšna strategija v stilu "če problem ignoriramo, bo izginil". V Evropi sicer trenutno prevladuje podrazličica verzije omikron BA.5, število okužb pa tudi v Sloveniji naglo narašča. Vseeno se zdi, da je vlada naklonjena t.i. švedskemu modelu, ki pa niti na Švedskem ni zares deloval, saj se je izkazalo, da ljudje niso dovolj odgovorni in pošteni niti sami do sebe, kaj šele drug do drugega. Poleg tega so Slovenci, roko na srce, precej manj disciplinirani od Švedov, tako da lahko pričakujemo precej vznemirljiv potek sedmega vala koronavirusa v Sloveniji.

Kozel Kučan
12
28.06.2022 14:24

Mogoče pa tudi on včasih kakšnega kozla ustreli?

Robert Golob, predsednik vlade, je ob predstavitvi oziroma napovedi predsedniške kandidature Marte Kos, ki je tudi podpredsednica Golobove stranke Gibanje Svoboda, komentiral tudi nekatere pomisleke, češ da bi v primeru zmage gospe Kos njegova stranka obvladavala kar tri najvišje funkcije v državi - vlado, parlament in predsedniško palačo. Kot je znano, je nekdanji predsednik Kučan med tistimi, ki so javno podprli kandidaturo Nataše Pirc Musar za predsednico republike, manj znana pa je njegova opazka, da Golobova stranka ne sme dobiti preveč vpliva oziroa jim "ne smejo pustiti vsega". Kdo so to oni, lahko seveda ugibamo, ampak pri komentarju Roberta Goloba na Kučanovo nenehno vpletanje v dnevno politiko je vendarle zaznati pomemben premik; za razliko od predhodnika Janše, ki o Kučanu nikoli ni bil sposoben izreči vljudne kritike, je Golob izrekel stavek, ki se zdi sarkastično benevolenten, vendar nedvomno pomeni kritiko sive eminence t.i. leve politike v Sloveniji. Kučanu seveda ni všeč, da ga Golob kritizira in mu te "nevljudosti" ne bo odpustil, pač pa bo čakal na priložnost, da mu vrne milo za drago. Letošnja predsedniška tekma bo očitno spopad žensk, saj razen Anžeta Logarja in morda Ernesta Petriča na desnici ni videti nobenih resnih moških kandidatov. Ob Nataši Pirc Musar in Marti Kos ter Nini Krajnik lahko čakamo še na Ljudmilo Novak in Ksenijo Benedetti, pa bo čoln poln ... 

Za Ukrajino
11
23.06.2022 21:56

Danes posameznik ne more biti levičar, če ne stoji nedvoumno za Ukrajino.

Slavoj Žižek je v prispevku za londonski The Guardian povedal natanko to, česar nekateri slovenski levičarji - no, pa tudi trumpovski desničarji nočejo slišati: da je namreč Putin sovražnik Evropske unije, njegov osvajalski pohod na Ukrajino, ki ji ruski imperialistični nacionalizem odreka pravico do obstoja, pa si zasluži najostrejšo obsodbo.

Svoboda ni poceni ...
25
18.06.2022 23:10

Skoraj polovico vseh poslancev je dobila stranka, za katero niti nismo vedeli, za kaj stoji. Ampak zadeve se počasi bistrijo ... Več.

Žiga Turk v kolumni na Siolu o najnovejšem primeru medijske cenzure in pritiskov, ki jih je deležen Miran Videtič, sicer zaposlen v državni družbi Eles. Zaradi nastopanja v vlogi političnega komentatorja na zasebni televiziji Planet TV je namreč Videtiču vodstvo Elesa enostavno prepovedalo nadaljnje komentiranje, češ da bi to lahko škodovalo ugledu podjetja ipd. Videtič bi se lahko skliceval na svoje ustavne pravice, ki mu jamčijo svobodo vesti in izražanja, vendar pa je resnični problem drugje - in ne v vodstvu Elesa. Problem so ljudje, ki so od vodstva Elesa zahtevali, naj Videtiču prepove javno nastopanje. In ti ljudje niso janšisti, če smo malce cinični. So - ne boste verjeli - svobodnjaki in so zmagali na volitvah, ker so bistre plebejce prepričali, da živijo v fašistični diktaturi in da je čas za svobodo.

Voda na plin
7
16.06.2022 22:21

Voda na plin.

Robert Golob, predsednik vlade, je med prvim obiskom tujine pri predsednici Evropske komisije odgovarjal tudi na novinarska vprašanja, povezana z Ukrajino in energetsko krizo. Pri besedni zvezi "voda na mlin" pa je zagrešil lapusus in dejal "voda na plin", kar bi lahko komentirali, da bivši predsednik uprave Gen-I, ki ga čaka skoraj dva milijona evrov nagrade za uspešno delo v lanskem letu, pač ne more iz svoje kože ...

Ruski zločin in kazen
8
12.06.2022 22:46

Mednarodna skupnost mora biti proti ruski agresiji enotna kot še nikoli. Leta 2022 smo, moramo ustaviti vojno in ... Več.

Vladimir Kličko, nekdanji boksarski šampion in brat dvojček kijevskega župana Vitalija, v intervjuju s Tajo Zuccato, voditeljico Yotube kanala Kompas Usoda TV. Človeška volja je močnejša od vseh orožij, je povedal Kličko, ki poskuša svetu čim bolj nazorno prikazati divjanje vojne v njegovi domovini Ukrajini. Tudi on je prepričan, da se mora zlo, ki ga širi Vladimir Putin, ustaviti v Ukrajini, sicer se bo širilo še naprej. Te besede so najboljši odgovor na aktualno relativizacijo odgovornosti, ki prihaja iz ust dveh bivših predsednikov in majhne skupine intelktualcev, zbranih okoli njiju. Slovenijo, ki je od začetka med najbolj glasnimi in načelnimi zagovornicami pravice Ukrajine do obrambe pred rusko agresijo, takšne poteze spravljajo v neroden položaj, saj po zaslugi Milana Kučana in Danila Türka izpade dvolična. Toda hinavsko obnašanje in sprenevedanje lahko mirno pripišemo ravno imenovanima, ki med vrsticami namigujeta, da bi se vojna v Ukrajini najhitreje končala, če napadeni državi prenehamo pošiljati orožje, tako da jo bo lahko zasedla ruska armada in z okupacijo končala spopad. Kučan je neverjeten politik, saj pri njem dejansko nikoli nismo zaznali trohice sramu.

 

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
"Po meni leti z leve in desne. Vsaka politična stran ima svojega kandidata in očitno je, da jih tam vmes motim."
Uredništvo
Ogledov: 1.450
02/
Dan potem: Velika igra v Ukrajini uhaja izpod nadzora
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.310
03/
Z ukazom o mobilizaciji je Putinova vojna čez noč vstopila v ruske domove
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.489
04/
Minister Lordan, vi ničesar ne rešujete, vi le obsojate, ovajate, zamenjujete in zganjate respresijo, ki ste jo očitali prejšnji vladi!
Milan Krek
Ogledov: 1.362
05/
Bolnik s Kolodvorske: Rešitev za nacionalko je bodisi v podržavljenju bodisi v komercializaciji
Marjan Frankovič
Ogledov: 1.136
06/
Merjenje cen košarice ni pot za reševanje, ampak za poglabljanje socialne neenakosti
Andrej Drapal
Ogledov: 1.041
07/
Koliko časa lahko Zoran Jankovič protipravno zanika pravico do groba in spomina?
Jože Dežman
Ogledov: 1.117
08/
"Stara sovjetska doktrina, ki ji Rusi še vedno sledijo, lokalnim poveljnikom dovoljuje uporabo taktičnega jedrskega orožja, da bi preprečili poraz ali izgubo ruskega ozemlja."
Uredništvo
Ogledov: 815
09/
Demokracija izhaja iz ravnotežja v vesolju, avtokracija pa temelji na prevladi temnih sil, ki uničujejo življenje
Miha Burger
Ogledov: 633
10/
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.092