Komentar

Levica želi indoktrinirati mlade v šoli s kolektivističnimi idejami in zmanjšati vpliv staršev in starih staršev

V družbi že dolga leta poteka protidružinski trend, ki ga spodbuja levica, celoten prenos odgovornosti generacij z ene na drugo je prepuščen državi. Vsakdo lahko vidi, kako privlači levico, da bi družbeni vzvodi davkov in regulative končali v državnih rokah. Dolgoročno bo to uničilo nacionalne države, kajti v tej zgradbi so družine človeške enote.

18.08.2022 21:00
Piše: Keith Miles
Ključne besede:   družina   levica   družba   Bruselj   Slovenci   Jugoslavija   Sovjetska zveza   Poljska

Protidružinska politika ni igra, ki se konča z ničelno vsoto, ampak z negativno.

Družine so bistveni in osnovni gradnik trdne in uravnovešene družbe. To ni samo nauk Cerkve in prepričanje tistih, ki verjamejo v konservativne vrednote, temveč tudi stališče družb, ki se je razvilo v tisočletjih družbene prakse. Zakaj torej želi levica spodkopati to institucijo? Zdi se, da želi indoktrinirati mlade v šoli s kolektivističnimi idejami in zmanjšati vpliv staršev in starih staršev. 

 

Pred nastankom socialne države je za nego bolnih, starih, invalidov in brezposelnih večinoma skrbel skozi družinski sistem. Pravijo, da je mati otrokova prva učiteljica. Levičarska politika odvračanja otrok od njihovih staršev in starih staršev se zdi negativna v več ozirih. Demokratični trendi v mnogih evropskih državah so katastrofalni in nakazujejo na splošno upadanje števila prebivalstva. To privlači migrante zaradi resnične ekonomske stiske in tudi iskalce možnosti za socialno podporo. To obremenjuje davkoplačevalce, katerih odstotek upada, medtem ko se odstotek upokojencev in nezaposlenih povečuje. 

 

Zanimivo je, da se je delež Slovencev med celotnim slovenskim prebivalstvom v zadnjih 60 letih dramatično zmanjšal, s 95 % leta 1961 na 83 % v letu 2001. Od takrat naprej v popisu prebivalstva o tem ni več podatkov. Sprašujem se, ali oblasti to ne skrbi, ali skrivajo še slabšo statistiko? Ali lahko delež Slovencev, živečih v Sloveniji, na podlagi zgornjega trenda pade pod 50 % in kaj bi to pomenilo za narod? 

 

Kot evroskeptik seveda mislim, da bi Bruselj rad odpravil narode, toda ali so vprašali ljudi? Mar ni bil to tudi dolgoročen cilj v Jugoslaviji, ko so spodbujali (umetno ustvarjeno) srbohrvaštvo, ne glede na to, kaj so govorili o federalizmu? Tudi Sovjetska zveza je vedno bolj vsiljevala rabo ruskega jezika kljub drugačnim željam majhnih narodov. 

 

Slabenje družine in naroda je prineslo razne druge prioritete, od katerih so mnoge pri velikem delu ljudi nezaželene. Naj jih naštejem nekaj, ki so na mnoge načine povezane s pojavom tako imenovane "generacije jaz". Abortus, ki je za nekatere metoda kontracepcije, operacije spremembe spola na račun državnega zdravstvenega zavarovanja, kozmetične operacije na račun države, manjše zaveze z registrirano poroko, več ločitev in razvez, razvrednoteno delo. 

 

S psihološkega stališča to zmanjšuje pomembnost družine; če je odnos "najprej jaz" preveč prevladujoč, zmanjšuje tudi nagnjenost k dobrodelnosti in prepušča vsak problem ali težavo državi. Imamo tudi situacijo, ko se število otroških duševnih bolezni nenehno veča. Nenazadnje, denar je merilo uspeha in ne značaj ter obnašanje. 

 

V družbi že dolga leta poteka protidružinski trend, ki ga spodbuja levica, celoten prenos odgovornosti generacij z ene na drugo je prepuščen državi. Vsakdo lahko vidi, kako privlači levico, da bi družbeni vzvodi davkov in regulative končali v državnih rokah. Dolgoročno bo to uničilo nacionalne države, kajti v tej zgradbi so družine človeške enote. 

 

Države kot sta Poljska in Madžarska so prepoznale to grožnjo in poskušajo nekaj storiti, čeprav so naletele na nasprotovanje bruseljskih birokratov in hegemonistov. Protidružinska politika ni igra, ki se konča z ničelno vsoto, ampak z negativno.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
19
Dan potem: Velika igra v Ukrajini uhaja izpod nadzora
24
29.09.2022 18:00
Do ruske invazije na Ukrajino 24. februarja letos verjetno ne bi prišlo, če bi se ameriški predsednik Joseph Biden konec leta ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Bolnik s Kolodvorske: Rešitev za nacionalko je bodisi v podržavljenju bodisi v komercializaciji
12
28.09.2022 19:00
Družbena klima, ki jo diktirajo paradržavni centri moči, tudi od novinarjev, katerih avtonomija naj bi bila tako ogrožena, ... Več.
Piše: Marjan Frankovič
Demokracija izhaja iz ravnotežja v vesolju, avtokracija pa temelji na prevladi temnih sil, ki uničujejo življenje
15
27.09.2022 21:30
Osnovna naloga človeštva je preprečiti silo avtoritarnosti, ki je več kot očitno ponekod že prestopila v avtokracijo. Vse ... Več.
Piše: Miha Burger
Minister Lordan, vi ničesar ne rešujete, vi le obsojate, ovajate, zamenjujete in zganjate respresijo, ki ste jo očitali prejšnji vladi!
16
26.09.2022 20:00
Zahteva po odstopu vodstva Splošne bolnice Celje vodi v smer, ko bomo menjavali vodstva zaradi zdravniških napak, ne pa urejali ... Več.
Piše: Milan Krek
Merjenje cen košarice ni pot za reševanje, ampak za poglabljanje socialne neenakosti
5
24.09.2022 19:15
Merjenje cen potrošnih dobrin, zlasti hrane, je leta 2022 lahko posledica štirih scenarijev in v resnici ne vem, kateri od njih ... Več.
Piše: Andrej Drapal
Konec iluzij: Arabsko pomlad so pokopali in razglasili arabsko zimo
10
21.09.2022 10:00
Pričakovanja so bila velika, vendar niso se uresničila do te mere, kot smo si predstavljali na Zahodu. Bolj liberalni so arabsko ... Več.
Piše: Andraž Šest
Minister Loredan, v tretje gre rado! Kdaj in kje boste ponovno pomislili, da bi bilo dobro odstopiti?
14
19.09.2022 21:15
Zakaj ves ta ministrov cirkus, zakaj takšna drama? Zato, ker je dogodek prišel kot naročen, da se minister znebi starega vodstva ... Več.
Piše: Milan Krek
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
20
18.09.2022 20:31
Prihaja jesen, ohladitve in z njimi tudi prve položnice za ogrevanje. Razpoloženje med ljudmi se bo spremenilo, saj bodo računi ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Nezavedno je strukturirano kot Evropska komisija
14
17.09.2022 20:35
Greta je skoraj popolna, čeprav groteskna upodobitev superega, ki kriči na nas, naj naredimo to in ono, predvsem pa naj ne ... Več.
Piše: Andrej Drapal
Spoštovani minister in podpredsednik vlade Luka Mesec, čas je za test na droge - in to čim prej!
14
13.09.2022 19:00
Pri politikih, ki uživajo prepovedane droge, se najbolj bojimo tega, da bodo sprejemali nerealne ali celo škodljive odločitve. ... Več.
Piše: Milan Krek
Proces Brdo - Brioni: Odhod Boruta Pahorja bo oslabil slovensko diplomacijo na Zahodnem Balkanu
11
11.09.2022 23:59
Slovenska zunanja politika je imela z Borutom Pahorjem čvrsto sidrišče, ki ga od 6. novembra ne bo več. To je dejstvo. ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
The Queen (1926-2022)
22
09.09.2022 19:00
V Združenem kraljestvu žalujemo za izgubo velike dame, vendar imamo v svojih srcih njeno navdihujočo zapuščino, njen spomin je ... Več.
Piše: Keith Miles
Upokojitev po slovensko: Zakaj se bo vedno več naših upokojencev odseljevalo na Hrvaško
18
08.09.2022 21:00
V teh časih, ko slovenska vlada napoveduje in tudi predlaga zviševanje davkov, nekateri upokojenci razmišljajo o preselitvi ... Več.
Piše: Ivan Simič
Putinova vojaška strategija se zanaša na Stalinovo taktiko izpred 80 let, ko je bilo življenje ruskega vojaka vredno manj od para starih škornjev
11
07.09.2022 21:30
Rusko-ukrajinska vojna bo imela strahotne posledice za ukrajinsko demografijo, ne bo pa prizanesla niti Rusiji, kjer se že danes ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Putin, Janša in vprašanje pietete: Ne hodijo vsi avtokrati na pogrebe, mar ne?
17
04.09.2022 22:30
Vladimirja Putina ni bilo na pogreb Mihaila Gorbačova, Janez Janša pa je ignoriral smrt Iva Hvalice. Gorbačova je Putin ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Najšibkejša točka slovenskega zdravstvenega sistema je ravno ministrstvo za zdravje!
35
02.09.2022 23:44
Pojdite nazaj v ortopedijo, gospod minister, skušajte operirati brez vpliva politike. Pojdite čim prej, preden nam nakopljete še ... Več.
Piše: Milan Krek
"Demokracija nikoli ni optimalno doseženo stanje, ampak je potrebna stalnega izpopolnjevanja."
7
29.08.2022 20:59
Odšel je velikan slovenske parlamentarne scene, velemojster retorike iz poslanskih klopi, predvsem pa velik domoljub in neomajno ... Več.
Piše: Jožef Jerovšek
Bi bili slovenski rusofili enako naklonjeni poskusu Beograda, da ponovno prevzame nadzor nad Hrvaško in Slovenijo?
22
28.08.2022 21:03
Zakaj nekateri Slovenci navijajo za Rusijo? To je zame uganka. Nekaj izjemnega je pomisliti na vzporednice med tako veliko ... Več.
Piše: Keith Miles
Svetovna peticija proti avtokraciji: Nič več vojne! Kdor noče sprejeti tega pravila, nima kaj iskati v OZN!
16
24.08.2022 19:00
Vsi smo konec koncev člani človeške skupnosti. In vsak človek, prav vsak, ki ima vsaj kanček možnosti, kanček sposobnosti, ... Več.
Piše: MIha Burger
La Cucina Italiana: Kaj nam italijanska politična kuhinja pripravlja pred volitvami 25. septembra
0
23.08.2022 21:30
Naše zahodne sosede čakajo 25. septembra parlamentarne volitve, ki bodo prvič potekale po spremenjenem volilnem sistemu ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
"Po meni leti z leve in desne. Vsaka politična stran ima svojega kandidata in očitno je, da jih tam vmes motim."
Uredništvo
Ogledov: 1.433
02/
Dan potem: Velika igra v Ukrajini uhaja izpod nadzora
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.244
03/
Z ukazom o mobilizaciji je Putinova vojna čez noč vstopila v ruske domove
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.475
04/
Minister Lordan, vi ničesar ne rešujete, vi le obsojate, ovajate, zamenjujete in zganjate respresijo, ki ste jo očitali prejšnji vladi!
Milan Krek
Ogledov: 1.340
05/
Bolnik s Kolodvorske: Rešitev za nacionalko je bodisi v podržavljenju bodisi v komercializaciji
Marjan Frankovič
Ogledov: 1.100
06/
Koliko časa lahko Zoran Jankovič protipravno zanika pravico do groba in spomina?
Jože Dežman
Ogledov: 1.106
07/
Merjenje cen košarice ni pot za reševanje, ampak za poglabljanje socialne neenakosti
Andrej Drapal
Ogledov: 1.035
08/
Demokracija izhaja iz ravnotežja v vesolju, avtokracija pa temelji na prevladi temnih sil, ki uničujejo življenje
Miha Burger
Ogledov: 626
09/
"Stara sovjetska doktrina, ki ji Rusi še vedno sledijo, lokalnim poveljnikom dovoljuje uporabo taktičnega jedrskega orožja, da bi preprečili poraz ali izgubo ruskega ozemlja."
Uredništvo
Ogledov: 556
10/
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.081