Komentar

Naš človek s Tivolske 44

Mladenič s Tivolske 44 nima česa bati, pa najsi je storil še bolj zavržena in kriminalna dejanja od teh, ki se pojavljajo v zapisih na socialnih omrežjih. Naši, njegovi sostorilci in pajdaši, se ga bodo navidezno odrekli, se distancirali od njegovih dejanj, v resnici pa bodo storili vse, da ga potegnejo iz godlje, v kateri so tudi sami in ki grozi, če bi (bo) resnica prišla na dan, da pogoltne tudi njih.

22.08.2022 19:00
Piše: Denis Poniž
Ključne besede:   Tivolska 44   naši   umetniki   sodstvo   Ministrstvo za kulturo   NSK   Marija   Stožice   kulturna elita   Ljubljana

Po vsem povedanem sem trdno prepričan, da se mladenič s Tivolske 44 nima česa bati, pa najsi je storil še bolj zavržena in kriminalna dejanja od teh, ki se pojavljajo v zapisih na socialnih omrežjih.

Naj zapišem na začetku: nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana s pravnomočno sodbo, na podlagi neizpodbitnih dokazov, kakor veljajo v pravnem redu demokratične države in skladno z njenim Kazenskim zakonikom, ki sankcionira kazniva dejanja. To je, vsaj kar velja Slovenijo, čista teorija; praksa se dan za dnem izkazuje za nekaj povsem drugega. "Naši" imajo v policijski in sodni praksi povsem drug status kot "nenaši". In ve se, kdo so "naši". Tako je tudi v zgodbi, ki se je začela v javnosti odvijati zadnje dni in ki govori o nekem mladeniču in njegovih, recimo jim nenavadnih dejanjih, ki pa niso nekaj zasebnega, javnosti skritega, ampak se dogajajo kot del, nemara kar jedro tako imenovane leve kulturne scene, ki na Slovenskem, posebej kadar so za krmilom leve ali celo ekstremno leve vlade, edina kaj velja.

 

Za to "napredno" levo kulturno sceno je vse drugo v kulturi in umetnosti zagovedno, ruralno, preživeto in nacionalistično sranje (izraz sem si sposodil pri nekem ne posebno inteligentnem in ne posebno uspešnem kolumnistu časnika Večer). Ta scena, to levo "kulturno in umetniško" početje, ki ga prisilno plačujemo vsi davkoplačevalci, velja v vsakem pogledu za nedotakljivo, za nekaj, kar je nad moralnimi in etičnimi zakoni, posebej pa nad kakršnimi koli pravnimi sankcijami.

 

Zažiganje križa, Marija s podgano v naročju, fašistoidni izpadi NSK-ja, rezanje zastave, dojenje psa, krvave pisalne mize pred Ministrstvom za kulturo, obešene lutke pod mariborskim mostom, nenavadno sovražni grafiti, posebej po Ljubljani, nekatere gledališke predstave Mladinskega gledališča, pa še bi lahko naštevali dosežke leve kulturne scene, so in bodo ostali nesankcionirani. Ker so to izvedli "naši" umetniki, ljudje širokih pogledov, strašno učenega teoretičnega nakladanja in sploh prečudovitih idej, so njihovi artefakti, performansi in vsa ostala "umetniška" početja nedotakljivi.

 

 

"Pri nas reči, da je cesar gol, je skoraj kaznivo dejanje, če cesar prihaja iz levih umetniških ali političnih krogov."

 

 

Reči ali napisati kaj proti takim sleparskim in sejmarskim početjem lahko človeka stane marsikaj. Plačani novinarji vodilnih medijev takoj stopijo v bran temu početju, obenem pa z vsem orožjem napadejo tistega, ki si upa podvomiti v genialnost in enkratnost teh umetnikov in umetnic. Z drugimi besedami: pri nas reči, da je cesar gol, je skoraj kaznivo dejanje, če cesar prihaja iz levih umetniških ali političnih krogov.

 

Eden od teh levih umetniških privilegirancev, očitno bo ostal nesankcioniran, seveda je to prognoza, ki se morda zaradi globine in širine škandala, v katerega so vpleteni ne le določeni "umetniki", ampak tudi ekstremno levi politiki, pa še kakšna znana založba, lahko tudi spremeni, domuje na Tivolski 44 v Ljubljani. Posebej ljubi temno klet, kjer bi  (je??) v garderobne omarice zapiral svoje ženske žrtve. In pri tem sanjal, kako jim v vagini ugaša cigarete … Po tistem, kar lahko na družabnih omrežjih preberemo njegovega, je strašno samozavesten, nadut, napihnjen, a tudi bolno erotomansko obseden in to tudi v smeri hard core pornografije, sadizma, sprevrženih spolnih fantazij.

 

Njegov izmaličeni ego je očitno tako napihnjen, da rabi nenehno potrjevanje in to z dejanji, ki sodijo vsaj z enim delom v območje spolnega kriminala, kakor je definiran v Kazenskem zakoniku. Obenem je, če seveda lahko verjamemo zapisom na družbenih omrežjih - in nobenega razloga ni, da jim ne bi verjeli, saj avtorji izpostavljajo brutalna dejstva -, tudi finančni goljuf ali oseba, ki se okorišča z denarjem, namenjenim drugim. Ta denar seveda niso sredstva mladeniča s Tivolske 44, ampak spet novci, ki jih neprostovoljno prispevamo davkoplačevalci in jih leva kulturna ministrstva oziroma njihovi predpostavljeni širokogrudno delijo tem "umetnikom", njihovim nebuloznim projektom, ki jih nihče ne socialno ne estetsko verificira, saj večina od njih sploh ni vredna resne verifikacije, ker gre za stvari, ki bi jih še najlažje uvrstili v kategorijo mentalnega onaniranja ali nedoraslega igračkanja. Kar pa je verificirano, je verificirano od "naših" kritikov in umetnostnih strokovnjakov, ki svojo (dobro podkupljeno) zadrego prikrivajo z zapletenimi povedmi, zapisanimi v žargonu pravšnjosti, ki ga razumejo samo oni in nihče drug.

 

 

"In čeprav je javnost tako apatična, kot je apatična slovenska, je vseeno kdaj pa kdaj preveč umazanije, ki si jo privoščijo privilegirani "naši", da bi stvari šle mimo neopažene in brez posledic."

 

 

Hudič se pojavi v trenutku, ko gredo stvari preko roba, ko pritisk v loncu odnese pokrovko v zrak in ko mali cesarčki ne morejo več prikrivati svoje nagote. Hudič se pojavi v trenutku, ko se zavržena dejanja, če so se zgodila in marsikaj kaže na to, da so se res zgodila, pricurljajo v javnost. In čeprav je javnost tako apatična, kot je apatična slovenska, je vseeno kdaj pa kdaj preveč umazanije, ki si jo privoščijo privilegirani "naši", da bi stvari šle mimo neopažene in brez posledic. Kdaj pa kdaj ta molčeča javnost vseeno zahteva odgovore in pojasnila, čeprav se vodilni mediji na vse kriplje trudijo, da bi vse skupaj ali pometli pod preprogo ali pa minimalizirali ob hkratnem obračanju pozornosti na druga početja in dogodke, predvsem tiste, katerih akterji so "nenaši", se pravi tisti, ki se ne deklarirajo kot (ekstremna) levica z vsemi priveski, od raznih inštitutov do drugih sesalnikov davkoplačevalskega denarja, ki se dičijo z eksotičnimi imeni in jih vodijo ljudje, ki bi v marsikateri drugi deželi pomivali posodo, prenašali kante za smeti ali čistili ulice.

 

Bo v zgodbi "Tivolska 44" drugače? Bomo s pomočjo kriminalistične policije in kriminalistov, ki se ne bodo bali, da bodo, iščoč resnico, nesrečno padli z lestve, prišli do takega ali drugačnega zaključka: mladenič s Tivolske 44 je nedolžen, ali pa je kriv in mora odgovarjati za očitana domnevna dejanja spolnega nasilja, razpečevanja in uporabe drog, tudi tiste za posilstvo in finančnih malverzacij? O njegovi nedolžnosti ali krivdi bo odločalo sodišče, a ne tisto, ki selektivno ločuje "naše" od "nenaših" in "našim", če ne gre drugače, pomaga tako, da očitana kazniva dejanja zastarajo, saj je policijske ovadbe najprej nekaj let valjajo in prašijo v predalih "naših" tožilcev, nato pa še nekaj let v predalih "naših" sodnikov, dovolj dolgo, da na koncu zastarajo in ni nihče od tistih, ki bi morali procesirati kriminalna dejanja, v nevarnosti, da pade z lestve ali da izgubi službo ali je premeščen na slabše delovno mesto ali pa ne napreduje do upokojitve.

 

Zanimivo bo spremljati to zgodbo, ki smo jo poimenovali "Tivolska 44". A že zdaj je veliko indicev, da se bodo stvari dogajale tako, kot so se v aferi bulmastifi ali v aferi farmacevtka, Stožice in še kaj bi se našlo v zaprašenih predalih slovenskih tožilcev in tožilk ter sodnikov in sodnic. Sistem od policijske kazenske ovadbe do pravomočne sodbe je v Sloveniji namreč naravnan tako, da "naši", pa čeprav se z Lune vidi, da so storili kazniva dejanja, ostanejo nekaznovani, včasih, kot v primeru znamenitega uničevalca Gornje Radgone, pukovnika Popova, dobijo celo odškodnino.

 

 

"Izrojene leve elite pač ne bodo kar tako pustile, da jim zlato tele pobegne, saj so brez financ nič drugega kot slamnata strašila v pozni jeseni: nekoristne in smešne v svoji napihnjeni praznosti."

 

 

Problem je daleč večji in bolj zapleten, kot se zdi na prvi pogled, ko pač resignirano ugotovimo, da je sodni sistem neučinkovit, pristranski in narejen po meri leve politične scene. Priče smo zlizanosti, prepletenosti, medsebojne pajdaške odvisnosti, familiarnosti in finančne povezanosti različnih skupin, ki jim je skupno samo to, kako nagrabiti čim več denarja, saj denar pomeni moč, moč pa pomeni oblast in obvladovanje vseh tistih, ki niso "naši" in so zgolj "naše" sredstvo za "naše" blagostanje. Izrojene leve elite pač ne bodo kar tako pustile, da jim zlato tele pobegne, saj so brez financ nič drugega kot slamnata strašila v pozni jeseni: nekoristne in smešne v svoji napihnjeni praznosti.

 

Po vsem povedanem sem trdno prepričan, da se mladenič s Tivolske 44 nima česa bati, pa najsi je storil še bolj zavržena in kriminalna dejanja od teh, ki se pojavljajo v zapisih na socialnih omrežjih. "Naši", njegovi sostorilci in pajdaši, se ga bodo navidezno odrekli, se distancirali od njegovih dejanj, v resnici pa bodo storili vse, da ga potegnejo iz godlje, v kateri so tudi sami in ki grozi, če bi (bo) resnica prišla na dan, da pogoltne tudi njih.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
19
Dan potem: Velika igra v Ukrajini uhaja izpod nadzora
24
29.09.2022 18:00
Do ruske invazije na Ukrajino 24. februarja letos verjetno ne bi prišlo, če bi se ameriški predsednik Joseph Biden konec leta ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Bolnik s Kolodvorske: Rešitev za nacionalko je bodisi v podržavljenju bodisi v komercializaciji
12
28.09.2022 19:00
Družbena klima, ki jo diktirajo paradržavni centri moči, tudi od novinarjev, katerih avtonomija naj bi bila tako ogrožena, ... Več.
Piše: Marjan Frankovič
Demokracija izhaja iz ravnotežja v vesolju, avtokracija pa temelji na prevladi temnih sil, ki uničujejo življenje
15
27.09.2022 21:30
Osnovna naloga človeštva je preprečiti silo avtoritarnosti, ki je več kot očitno ponekod že prestopila v avtokracijo. Vse ... Več.
Piše: Miha Burger
Minister Lordan, vi ničesar ne rešujete, vi le obsojate, ovajate, zamenjujete in zganjate respresijo, ki ste jo očitali prejšnji vladi!
16
26.09.2022 20:00
Zahteva po odstopu vodstva Splošne bolnice Celje vodi v smer, ko bomo menjavali vodstva zaradi zdravniških napak, ne pa urejali ... Več.
Piše: Milan Krek
Merjenje cen košarice ni pot za reševanje, ampak za poglabljanje socialne neenakosti
5
24.09.2022 19:15
Merjenje cen potrošnih dobrin, zlasti hrane, je leta 2022 lahko posledica štirih scenarijev in v resnici ne vem, kateri od njih ... Več.
Piše: Andrej Drapal
Konec iluzij: Arabsko pomlad so pokopali in razglasili arabsko zimo
10
21.09.2022 10:00
Pričakovanja so bila velika, vendar niso se uresničila do te mere, kot smo si predstavljali na Zahodu. Bolj liberalni so arabsko ... Več.
Piše: Andraž Šest
Minister Loredan, v tretje gre rado! Kdaj in kje boste ponovno pomislili, da bi bilo dobro odstopiti?
14
19.09.2022 21:15
Zakaj ves ta ministrov cirkus, zakaj takšna drama? Zato, ker je dogodek prišel kot naročen, da se minister znebi starega vodstva ... Več.
Piše: Milan Krek
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
20
18.09.2022 20:31
Prihaja jesen, ohladitve in z njimi tudi prve položnice za ogrevanje. Razpoloženje med ljudmi se bo spremenilo, saj bodo računi ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Nezavedno je strukturirano kot Evropska komisija
14
17.09.2022 20:35
Greta je skoraj popolna, čeprav groteskna upodobitev superega, ki kriči na nas, naj naredimo to in ono, predvsem pa naj ne ... Več.
Piše: Andrej Drapal
Spoštovani minister in podpredsednik vlade Luka Mesec, čas je za test na droge - in to čim prej!
14
13.09.2022 19:00
Pri politikih, ki uživajo prepovedane droge, se najbolj bojimo tega, da bodo sprejemali nerealne ali celo škodljive odločitve. ... Več.
Piše: Milan Krek
Proces Brdo - Brioni: Odhod Boruta Pahorja bo oslabil slovensko diplomacijo na Zahodnem Balkanu
11
11.09.2022 23:59
Slovenska zunanja politika je imela z Borutom Pahorjem čvrsto sidrišče, ki ga od 6. novembra ne bo več. To je dejstvo. ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
The Queen (1926-2022)
22
09.09.2022 19:00
V Združenem kraljestvu žalujemo za izgubo velike dame, vendar imamo v svojih srcih njeno navdihujočo zapuščino, njen spomin je ... Več.
Piše: Keith Miles
Upokojitev po slovensko: Zakaj se bo vedno več naših upokojencev odseljevalo na Hrvaško
18
08.09.2022 21:00
V teh časih, ko slovenska vlada napoveduje in tudi predlaga zviševanje davkov, nekateri upokojenci razmišljajo o preselitvi ... Več.
Piše: Ivan Simič
Putinova vojaška strategija se zanaša na Stalinovo taktiko izpred 80 let, ko je bilo življenje ruskega vojaka vredno manj od para starih škornjev
11
07.09.2022 21:30
Rusko-ukrajinska vojna bo imela strahotne posledice za ukrajinsko demografijo, ne bo pa prizanesla niti Rusiji, kjer se že danes ... Več.
Piše: Maksimiljan Fras
Putin, Janša in vprašanje pietete: Ne hodijo vsi avtokrati na pogrebe, mar ne?
17
04.09.2022 22:30
Vladimirja Putina ni bilo na pogreb Mihaila Gorbačova, Janez Janša pa je ignoriral smrt Iva Hvalice. Gorbačova je Putin ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Najšibkejša točka slovenskega zdravstvenega sistema je ravno ministrstvo za zdravje!
35
02.09.2022 23:44
Pojdite nazaj v ortopedijo, gospod minister, skušajte operirati brez vpliva politike. Pojdite čim prej, preden nam nakopljete še ... Več.
Piše: Milan Krek
"Demokracija nikoli ni optimalno doseženo stanje, ampak je potrebna stalnega izpopolnjevanja."
7
29.08.2022 20:59
Odšel je velikan slovenske parlamentarne scene, velemojster retorike iz poslanskih klopi, predvsem pa velik domoljub in neomajno ... Več.
Piše: Jožef Jerovšek
Bi bili slovenski rusofili enako naklonjeni poskusu Beograda, da ponovno prevzame nadzor nad Hrvaško in Slovenijo?
22
28.08.2022 21:03
Zakaj nekateri Slovenci navijajo za Rusijo? To je zame uganka. Nekaj izjemnega je pomisliti na vzporednice med tako veliko ... Več.
Piše: Keith Miles
Svetovna peticija proti avtokraciji: Nič več vojne! Kdor noče sprejeti tega pravila, nima kaj iskati v OZN!
16
24.08.2022 19:00
Vsi smo konec koncev člani človeške skupnosti. In vsak človek, prav vsak, ki ima vsaj kanček možnosti, kanček sposobnosti, ... Več.
Piše: MIha Burger
La Cucina Italiana: Kaj nam italijanska politična kuhinja pripravlja pred volitvami 25. septembra
0
23.08.2022 21:30
Naše zahodne sosede čakajo 25. septembra parlamentarne volitve, ki bodo prvič potekale po spremenjenem volilnem sistemu ... Več.
Piše: Valerio Fabbri
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
"Po meni leti z leve in desne. Vsaka politična stran ima svojega kandidata in očitno je, da jih tam vmes motim."
Uredništvo
Ogledov: 1.433
02/
Dan potem: Velika igra v Ukrajini uhaja izpod nadzora
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.244
03/
Z ukazom o mobilizaciji je Putinova vojna čez noč vstopila v ruske domove
Maksimiljan Fras
Ogledov: 1.475
04/
Minister Lordan, vi ničesar ne rešujete, vi le obsojate, ovajate, zamenjujete in zganjate respresijo, ki ste jo očitali prejšnji vladi!
Milan Krek
Ogledov: 1.340
05/
Bolnik s Kolodvorske: Rešitev za nacionalko je bodisi v podržavljenju bodisi v komercializaciji
Marjan Frankovič
Ogledov: 1.100
06/
Koliko časa lahko Zoran Jankovič protipravno zanika pravico do groba in spomina?
Jože Dežman
Ogledov: 1.106
07/
Merjenje cen košarice ni pot za reševanje, ampak za poglabljanje socialne neenakosti
Andrej Drapal
Ogledov: 1.035
08/
Demokracija izhaja iz ravnotežja v vesolju, avtokracija pa temelji na prevladi temnih sil, ki uničujejo življenje
Miha Burger
Ogledov: 626
09/
"Stara sovjetska doktrina, ki ji Rusi še vedno sledijo, lokalnim poveljnikom dovoljuje uporabo taktičnega jedrskega orožja, da bi preprečili poraz ali izgubo ruskega ozemlja."
Uredništvo
Ogledov: 556
10/
Uredniški komentar: Kaj je 70 milijonov pogodbene kazni v primerjavi s pol milijarde evrov provizije?
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.081