Komentar

Naš človek s Tivolske 44

Mladenič s Tivolske 44 nima česa bati, pa najsi je storil še bolj zavržena in kriminalna dejanja od teh, ki se pojavljajo v zapisih na socialnih omrežjih. Naši, njegovi sostorilci in pajdaši, se ga bodo navidezno odrekli, se distancirali od njegovih dejanj, v resnici pa bodo storili vse, da ga potegnejo iz godlje, v kateri so tudi sami in ki grozi, če bi (bo) resnica prišla na dan, da pogoltne tudi njih.

22.08.2022 19:00
Piše: Denis Poniž
Ključne besede:   Tivolska 44   naši   umetniki   sodstvo   Ministrstvo za kulturo   NSK   Marija   Stožice   kulturna elita   Ljubljana

Po vsem povedanem sem trdno prepričan, da se mladenič s Tivolske 44 nima česa bati, pa najsi je storil še bolj zavržena in kriminalna dejanja od teh, ki se pojavljajo v zapisih na socialnih omrežjih.

Naj zapišem na začetku: nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana s pravnomočno sodbo, na podlagi neizpodbitnih dokazov, kakor veljajo v pravnem redu demokratične države in skladno z njenim Kazenskim zakonikom, ki sankcionira kazniva dejanja. To je, vsaj kar velja Slovenijo, čista teorija; praksa se dan za dnem izkazuje za nekaj povsem drugega. "Naši" imajo v policijski in sodni praksi povsem drug status kot "nenaši". In ve se, kdo so "naši". Tako je tudi v zgodbi, ki se je začela v javnosti odvijati zadnje dni in ki govori o nekem mladeniču in njegovih, recimo jim nenavadnih dejanjih, ki pa niso nekaj zasebnega, javnosti skritega, ampak se dogajajo kot del, nemara kar jedro tako imenovane leve kulturne scene, ki na Slovenskem, posebej kadar so za krmilom leve ali celo ekstremno leve vlade, edina kaj velja.

 

Za to "napredno" levo kulturno sceno je vse drugo v kulturi in umetnosti zagovedno, ruralno, preživeto in nacionalistično sranje (izraz sem si sposodil pri nekem ne posebno inteligentnem in ne posebno uspešnem kolumnistu časnika Večer). Ta scena, to levo "kulturno in umetniško" početje, ki ga prisilno plačujemo vsi davkoplačevalci, velja v vsakem pogledu za nedotakljivo, za nekaj, kar je nad moralnimi in etičnimi zakoni, posebej pa nad kakršnimi koli pravnimi sankcijami.

 

Zažiganje križa, Marija s podgano v naročju, fašistoidni izpadi NSK-ja, rezanje zastave, dojenje psa, krvave pisalne mize pred Ministrstvom za kulturo, obešene lutke pod mariborskim mostom, nenavadno sovražni grafiti, posebej po Ljubljani, nekatere gledališke predstave Mladinskega gledališča, pa še bi lahko naštevali dosežke leve kulturne scene, so in bodo ostali nesankcionirani. Ker so to izvedli "naši" umetniki, ljudje širokih pogledov, strašno učenega teoretičnega nakladanja in sploh prečudovitih idej, so njihovi artefakti, performansi in vsa ostala "umetniška" početja nedotakljivi.

 

 

"Pri nas reči, da je cesar gol, je skoraj kaznivo dejanje, če cesar prihaja iz levih umetniških ali političnih krogov."

 

 

Reči ali napisati kaj proti takim sleparskim in sejmarskim početjem lahko človeka stane marsikaj. Plačani novinarji vodilnih medijev takoj stopijo v bran temu početju, obenem pa z vsem orožjem napadejo tistega, ki si upa podvomiti v genialnost in enkratnost teh umetnikov in umetnic. Z drugimi besedami: pri nas reči, da je cesar gol, je skoraj kaznivo dejanje, če cesar prihaja iz levih umetniških ali političnih krogov.

 

Eden od teh levih umetniških privilegirancev, očitno bo ostal nesankcioniran, seveda je to prognoza, ki se morda zaradi globine in širine škandala, v katerega so vpleteni ne le določeni "umetniki", ampak tudi ekstremno levi politiki, pa še kakšna znana založba, lahko tudi spremeni, domuje na Tivolski 44 v Ljubljani. Posebej ljubi temno klet, kjer bi  (je??) v garderobne omarice zapiral svoje ženske žrtve. In pri tem sanjal, kako jim v vagini ugaša cigarete … Po tistem, kar lahko na družabnih omrežjih preberemo njegovega, je strašno samozavesten, nadut, napihnjen, a tudi bolno erotomansko obseden in to tudi v smeri hard core pornografije, sadizma, sprevrženih spolnih fantazij.

 

Njegov izmaličeni ego je očitno tako napihnjen, da rabi nenehno potrjevanje in to z dejanji, ki sodijo vsaj z enim delom v območje spolnega kriminala, kakor je definiran v Kazenskem zakoniku. Obenem je, če seveda lahko verjamemo zapisom na družbenih omrežjih - in nobenega razloga ni, da jim ne bi verjeli, saj avtorji izpostavljajo brutalna dejstva -, tudi finančni goljuf ali oseba, ki se okorišča z denarjem, namenjenim drugim. Ta denar seveda niso sredstva mladeniča s Tivolske 44, ampak spet novci, ki jih neprostovoljno prispevamo davkoplačevalci in jih leva kulturna ministrstva oziroma njihovi predpostavljeni širokogrudno delijo tem "umetnikom", njihovim nebuloznim projektom, ki jih nihče ne socialno ne estetsko verificira, saj večina od njih sploh ni vredna resne verifikacije, ker gre za stvari, ki bi jih še najlažje uvrstili v kategorijo mentalnega onaniranja ali nedoraslega igračkanja. Kar pa je verificirano, je verificirano od "naših" kritikov in umetnostnih strokovnjakov, ki svojo (dobro podkupljeno) zadrego prikrivajo z zapletenimi povedmi, zapisanimi v žargonu pravšnjosti, ki ga razumejo samo oni in nihče drug.

 

 

"In čeprav je javnost tako apatična, kot je apatična slovenska, je vseeno kdaj pa kdaj preveč umazanije, ki si jo privoščijo privilegirani "naši", da bi stvari šle mimo neopažene in brez posledic."

 

 

Hudič se pojavi v trenutku, ko gredo stvari preko roba, ko pritisk v loncu odnese pokrovko v zrak in ko mali cesarčki ne morejo več prikrivati svoje nagote. Hudič se pojavi v trenutku, ko se zavržena dejanja, če so se zgodila in marsikaj kaže na to, da so se res zgodila, pricurljajo v javnost. In čeprav je javnost tako apatična, kot je apatična slovenska, je vseeno kdaj pa kdaj preveč umazanije, ki si jo privoščijo privilegirani "naši", da bi stvari šle mimo neopažene in brez posledic. Kdaj pa kdaj ta molčeča javnost vseeno zahteva odgovore in pojasnila, čeprav se vodilni mediji na vse kriplje trudijo, da bi vse skupaj ali pometli pod preprogo ali pa minimalizirali ob hkratnem obračanju pozornosti na druga početja in dogodke, predvsem tiste, katerih akterji so "nenaši", se pravi tisti, ki se ne deklarirajo kot (ekstremna) levica z vsemi priveski, od raznih inštitutov do drugih sesalnikov davkoplačevalskega denarja, ki se dičijo z eksotičnimi imeni in jih vodijo ljudje, ki bi v marsikateri drugi deželi pomivali posodo, prenašali kante za smeti ali čistili ulice.

 

Bo v zgodbi "Tivolska 44" drugače? Bomo s pomočjo kriminalistične policije in kriminalistov, ki se ne bodo bali, da bodo, iščoč resnico, nesrečno padli z lestve, prišli do takega ali drugačnega zaključka: mladenič s Tivolske 44 je nedolžen, ali pa je kriv in mora odgovarjati za očitana domnevna dejanja spolnega nasilja, razpečevanja in uporabe drog, tudi tiste za posilstvo in finančnih malverzacij? O njegovi nedolžnosti ali krivdi bo odločalo sodišče, a ne tisto, ki selektivno ločuje "naše" od "nenaših" in "našim", če ne gre drugače, pomaga tako, da očitana kazniva dejanja zastarajo, saj je policijske ovadbe najprej nekaj let valjajo in prašijo v predalih "naših" tožilcev, nato pa še nekaj let v predalih "naših" sodnikov, dovolj dolgo, da na koncu zastarajo in ni nihče od tistih, ki bi morali procesirati kriminalna dejanja, v nevarnosti, da pade z lestve ali da izgubi službo ali je premeščen na slabše delovno mesto ali pa ne napreduje do upokojitve.

 

Zanimivo bo spremljati to zgodbo, ki smo jo poimenovali "Tivolska 44". A že zdaj je veliko indicev, da se bodo stvari dogajale tako, kot so se v aferi bulmastifi ali v aferi farmacevtka, Stožice in še kaj bi se našlo v zaprašenih predalih slovenskih tožilcev in tožilk ter sodnikov in sodnic. Sistem od policijske kazenske ovadbe do pravomočne sodbe je v Sloveniji namreč naravnan tako, da "naši", pa čeprav se z Lune vidi, da so storili kazniva dejanja, ostanejo nekaznovani, včasih, kot v primeru znamenitega uničevalca Gornje Radgone, pukovnika Popova, dobijo celo odškodnino.

 

 

"Izrojene leve elite pač ne bodo kar tako pustile, da jim zlato tele pobegne, saj so brez financ nič drugega kot slamnata strašila v pozni jeseni: nekoristne in smešne v svoji napihnjeni praznosti."

 

 

Problem je daleč večji in bolj zapleten, kot se zdi na prvi pogled, ko pač resignirano ugotovimo, da je sodni sistem neučinkovit, pristranski in narejen po meri leve politične scene. Priče smo zlizanosti, prepletenosti, medsebojne pajdaške odvisnosti, familiarnosti in finančne povezanosti različnih skupin, ki jim je skupno samo to, kako nagrabiti čim več denarja, saj denar pomeni moč, moč pa pomeni oblast in obvladovanje vseh tistih, ki niso "naši" in so zgolj "naše" sredstvo za "naše" blagostanje. Izrojene leve elite pač ne bodo kar tako pustile, da jim zlato tele pobegne, saj so brez financ nič drugega kot slamnata strašila v pozni jeseni: nekoristne in smešne v svoji napihnjeni praznosti.

 

Po vsem povedanem sem trdno prepričan, da se mladenič s Tivolske 44 nima česa bati, pa najsi je storil še bolj zavržena in kriminalna dejanja od teh, ki se pojavljajo v zapisih na socialnih omrežjih. "Naši", njegovi sostorilci in pajdaši, se ga bodo navidezno odrekli, se distancirali od njegovih dejanj, v resnici pa bodo storili vse, da ga potegnejo iz godlje, v kateri so tudi sami in ki grozi, če bi (bo) resnica prišla na dan, da pogoltne tudi njih.

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
19
Dokler se novinarji in uredniki ne bodo uprli politikom, se bo politizacija medijev mirno nadaljevala
29
26.05.2023 20:34
Kaj si mislim o petkovi pričakovani odločitvi večine ustavnih sodnikov, da odpravijo začasno zadržanje razvpitega in politično ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Vatikanska diplomacija: Bolj kot Zahodu je papež glede vojne v Ukrajini blizu stališčem Brazilije, Indije ali Kitajske
16
25.05.2023 19:00
Kakšna je bila doslej vloga vatikanske diplomacije pri iskanju miru v Ukrajini? Zmoten bi bil vtis, da nikakršna, opozarja naš ... Več.
Piše: Božo Cerar
Kam pelje Logarjeva "platformizacija" volilnega kapitala?
23
23.05.2023 19:00
V teh dneh, tednih, mesecih se mnogi sprašujejo, kaj bo, kdaj bo, če sploh bo, naredil Anže Logar s svojim domnevnim kapitalom ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Paradigma revščine ali zakaj bodo naši vnuki morda plavali čez Sredozemlje na jug
14
22.05.2023 21:58
Minuli teden je bila v Evropskem parlamentu konferenca Beyond Growth, kjer so razglabljali, kako narediti Evropo bolj revno ... Več.
Piše: Andraž Šest
Ameriške vojne in dolžniška kriza: "Biti sovražnik Združenih držav je nevarno, toda biti prijatelj je usodno"
13
21.05.2023 21:45
Leta 2000 je državni dolg Združenih držav znašal 3,5 bilijona dolarjev, kar je enako 35 % njihovega bruto domačega proizvoda ... Več.
Piše: Jeffrey Sachs
Odrasli v sobi ali zakaj so Nemci skoraj vedno največji evropski problem
11
15.05.2023 21:00
Odrasli v sobi, tragikomedija grškega režiserja Costa Gavrasa o tem, kako je Evropa pod nemško taktirko reševala Grčijo pred ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ali je na obzorju premik v smeri odločanja s kvalificirano večino tudi na področju zunanjepolitičnih zadev Evropske unije?
24
14.05.2023 17:00
Po trenutno veljavni ureditvi se vse zunanjepolitične odločitve v Evropski uniji sprejemajo s soglasjem. Tega je bilo nekoč, ko ... Več.
Piše: Božo Cerar
Paradigma tabúiziranja samokritike mnenjskih voditeljev slovenske "liberalne sredine" ovira rojstvo pristno liberalno-sredinske stranke
30
11.05.2023 20:00
Ukoreninjen tabu samokritike t.i. liberalno-sredinskega prostora je neusahljivi vir opustošenja volilnega zaupanja v tem ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Evtanazija razuma
27
10.05.2023 21:15
Po dobrem letu od zadnjih volitev se zdi, da Slovenija, njeni, naši vodilni nikakor ne najdejo ustrezne, osnovne sporazumne ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Brezpilotno letalo obljub
19
08.05.2023 22:28
Zdaj pravijo, da ne bodo več govorili in obljubljali, ampak samo še delali. Ne bo več obljub, samo še rezultati torej. Super. ... Več.
Piše: Anže Logar
Brez golobčka ni Benetk ali zakaj je Janez Janša edino zagotovilo, da levica ohranja oblast
36
04.05.2023 22:52
Potujoči cirkus Pavla Ruparja je bilo najlepše darilo Robertu Golobu in njegovi vladi, ki je lahko hvaležna tudi Janezu Janši, ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Ustavna prepoved delovanja Levice: Bo tovarišica Vrečko naslednjič pozirala s krampom pred Hudo jamo?
40
30.04.2023 19:40
Prejšnji sistem ni bil demokratičen in je sistematično kršil temeljne človekove pravice in svoboščine. V tem sistemu je bila na ... Več.
Piše: Dejan Steinbuch
Tabú opustošenja volilnega zaupanja in enačbe pravne države v slovenski "liberalni sredini"
25
27.04.2023 19:00
V srži problema je konflikt med dvema medsebojno izključujočima hierarhično temeljnima vrednotama, in sicer na eni strani ... Več.
Piše: Žiga Stupica
Policija kot raziskovalec javnega mnenja?
14
25.04.2023 19:53
Zadnje dni je javnost (upravičeno) razburila novica o obisku policistov na zasebnih zemljiščih, pri kmetih, ki naj bi se ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Reševanje iz jame ali kako je, če nas vodijo ministri brez prepotrebne empatije
27
20.04.2023 21:00
Iz sto metrov globokega brezna na Cerkniškem jevelika skupina požrtvovalnih in dobro usposobljenih prostovoljcev, med njimi so ... Več.
Piše: Milan Krek
Alternativa "muzejski" interpelaciji
24
19.04.2023 20:59
V sredo je v Državnem zboru potekala razprava o interpelaciji vlade. Interpelacija je sicer z ustavo določen institut ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
Dalle stelle alle stalle: Od zvezd do hleva
13
18.04.2023 20:00
Ali smo lahko dosegli še nižji nivo vladanja, komunikacije, politike, sprenevedanja koalicijskih poslank in poslancev? Splošnega ... Več.
Piše: Elena Pečarič
Tabú vzporednih ustavnih vrednotnih temeljev slovenske politične "sredine"
11
17.04.2023 20:37
Vprašljivost zadevnih mnenj odstira tabe preko tridesetletne temeljno vrednotne konfuzije znotraj prodemokratičnega dela ... Več.
Piše: Žiga Stupica
PR-okracija*
15
14.04.2023 20:36
Po afriški diplomatski ofenzivi, PR-ovskem debaklu, v katerem je predsednica Državnega zbora na obisku v državi, ki ne priznava ... Več.
Piše: Tilen Majnardi
V Ljubljani za konec tedna prevladuje kokain, v Mariboru pa ekstazi
14
13.04.2023 19:00
Čistost cestnega kokaina se v zadnjih letih povečuje, kar pomeni, da je na črnem trgu veliko kokaina in da je tudi povpraševanje ... Več.
Piše: Milan Krek
1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Borut Pahor kritično o ukinitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja
Uredništvo
Ogledov: 2.079
02/
Paradigma revščine ali zakaj bodo naši vnuki morda plavali čez Sredozemlje na jug
Andraž Šest
Ogledov: 1.783
03/
Kam pelje Logarjeva "platformizacija" volilnega kapitala?
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.455
04/
Ameriške vojne in dolžniška kriza: "Biti sovražnik Združenih držav je nevarno, toda biti prijatelj je usodno"
Jeffrey Sachs
Ogledov: 1.217
05/
Dokler se novinarji in uredniki ne bodo uprli politikom, se bo politizacija medijev mirno nadaljevala
Dejan Steinbuch
Ogledov: 916
06/
Vatikanska diplomacija: Bolj kot Zahodu je papež glede vojne v Ukrajini blizu stališčem Brazilije, Indije ali Kitajske
Božo Cerar
Ogledov: 857
07/
Evtanazija ali evgenika? Kaj lahko pomeni dobra smrt* v neoliberalnem obdobju človeštva
Milan Krek
Ogledov: 914
08/
Hočete ekstremiste? Sova vam jih prikriva ali morda celo ščiti, Portal Plus jih razkriva!
Kizo
Ogledov: 33.850
09/
Parlamentarne volitve v Grčiji: Negotovost kot še nikoli
Tomi Dimitrovski
Ogledov: 688
10/
Odrasli v sobi ali zakaj so Nemci skoraj vedno največji evropski problem
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.249