Izjava dneva

Lenitis

13.01.2023 22:42
Ključne besede:   Aleš Štrancar   delavnik

Ta predlog je zrasel na zelniku ljudi, ki so že pred leti zboleli za akutnim lenitisom. Zdravijo pa ga s preveliko dozo opojnih substanc.

Dr. Aleš Štrancar, direktor ajdovskega podjetja Sartorius BIA Separations, o ideji, ki se je zdaj spet pojavila glede občutno krajšega tedenskega delavnika. V koalicijski pogodbi je namreč ta možnost zapisana, vendar jo za zdaj podpira le stranka Levica, posebej njen predsednik Luka Mesec, ki je tudi minister za delo, družino in socialne zadeve v Golobovi vladi. Problem skoraj 30% odstotnega skrajšanja delovnega tedna (z obstoječih 42 na 30 ur) je namreč v tem, da je v določenih panogah povsem nepredstavljiv in bi prinesel še večje probleme za slovensko gospodarstvo, ki ni imuno pred nevarnostjo recesije v tem ali prihodnjem letu. Posebej bi 30 urni delavnik škodoval zasebnemu sektorju, o katerem pa, kot vemo, Levica tako ali tako nima dobrega mnenja, saj gre za kapitaliste, ki bi jih nesojeni predsednik Miha Kordiš z bajoneti nagnal v morje ...

KOMENTIRAJTE
PRIKAŽI KOMENTARJE
6
"Vlada je presodila, da v trenutku, ko smo v Varnostnem svetu, potrebujemo najboljšega veleposlanika"
4
21.09.2023 17:07

Novoimenovani posebni odposlanec, specialni veleposlanik, ki bo vodil slovensko misijo v Varnostnem svetu Združenih narodov, Samuel Žbogar, je pozdravil svoje imenovanje, ki je edino logično, saj je on po njegovi skromni oceni pač najboljši veleposlanik. Dosedanji veleposlanik pri ZN Boštjan Malovrh sicer hkrati ostaja na položaju. Bolj diplomatska od samooklicanega najbojlšega slovenskegaa diplomata je bila pri oceni bizarnega podvajanja v misiji pri Združenih narodih predsednica Republike Nataša Pirc Musar, ki je odločitev vlade v pogovoru za slovenske dopisnike označila za najmanj nenavadno. "Za vse drugo boste morali vprašati predsednika vlade", je še dodala. (Vir: RTVSLO)

"Pravna država ni bila pri srcu nobeni od prejšnjih vlad, nobeni!"
13
18.09.2023 12:08

Predsednik vlade Robert Golob je danes slovensko in širšo javnost v Državnem zboru seznanil, da je poleg tega, da je ta vlada najboljša in najhitrejša pri reševanju vseh problemov, od zdravstva, šolstva, črpanja EU sredstev, infrastrukture, energetike, podnebnih sprememb, popoplavne obnove, migracij..., tudi prva, ki spoštuje pravno državo. Dr. Janez Drnovšek, mag. Anto Rop, Janez Janša, Borut Pahor, mag. Alenka Bratušek, dr. Miro Cerar, Marjan Šarec so bili s svojimi ekipami očitno nepoučeni brezvezniki, "diktatorčki", ki so se požvižgali na pravo. (Vir: RTV Slovenija)

"Ko z leti izginjajo napisi s pročelij skoraj vseh primorskih hiš, ki so takrat sporočali, da je tukaj Jugoslavija, bledi tudi spomin na neizmerno veselje in ponos"
7
16.09.2023 18:53

Nekdanji predsednik republike Slovenije Milan Kučan si je na državni proslavi na praznik vrnitve Primorske k matični domovini Sloveniiji očitno zaželel, da bi spet živel v Jugoslaviji. S tem je še enkrat jasno pokazal, da mu samostojna Slovenija ne vliva ponosa in veselja ter je zanj nek moteč "pojav". (Vir: RTV Slovenija)

"Ocene, da bi se lahko cena elektrike zvišala tudi za 60 odstotkov, držijo"
4
14.09.2023 14:56

Medtem, ko je Hrvaška vlada sprejela odločitev, da cene elektrike ostajajo enake, slovenski minister Bojan Kumer napoveduje ogromne podražitve. Državljani in gospodarstvo se zato upravičeno sprašujejo, za koga v bistvu dela vlada republike Slovenije? (Vir: STA)

Mlajša generacija desne sredine bi lahko ponudila opcijo, sposobno zmagati na volitvah
11
12.09.2023 15:05

Matej Tonin, ki paktira z levico, bi hotel zmagati z desnico. (Vir: RTVSLO, POP TV)

"Vse stvari potekajo z enakim tempom"
8
05.09.2023 12:27

Predsednik vlade Robert Golob je v Odmevih potrdil, da se v tej državi pod njegovim vodstvom nič ne premika (razen njegove pričeske). Zdravstvena reforma, ki je ni bilo že pred poplavami, poteka z enakim tempom, kot pred poplavami. Torej se ne premika nikamor. Edina stvar, ki se je strateško premaknila, je število čakajočih v čakalnih vrstah. To se je spet zvišalo. (Vir: RTVSLO, Odmevi)

"Če nekdo zapelje v poplavljen podvoz, mu jaz res ne morem pomagati"
10
29.08.2023 12:58

Župan najlepšega mesta na svetu je verjetno pravilno ocenil, da so vozniki, ki rinejo z avtom v več metrov globoko mestno jezero, milo rečeno neprevidni. "Podvozna" jezera ob vsakih večjih padavinah v Ljubljani pa se mu ne zdijo nič posebnega, kar bi zahtevalo ukrepanje. Se bi menda dalo urediti, ampak ni prioriteta.  (Vir:N1)

"Če ti nekdo nekaj tvojega vzame in da jasno vedeti, da nisi dobrodošel v tem gospodarstvu, jaz ne bom hotel biti prisoten na silo..."
6
23.08.2023 15:27

Podjetnik Damian Merlak o tem, kako bo ravnal, če mu sodišče ne bo priznalo lastništva na 12-ih parcelah okoli propadajaočega hotela Zlatorog v Bohinju, ki jih poleg samega hotela kupil v dobri veri na podlagi veljavnega vpisa v zemljiški knjigi in urejene dokumentacije. Sklad kmetijskih zemljišč se je namreč po 30-ih letih misteriozno "spomnil", da so zemljišča na podlagi zakona iz leta 1993 menda njegova, čeprav se je lastništvo dotičnih parcel vmes že večkrat zamenjalo brez kakršnihkoli pripomb ali zadržkov. Merlak pravi, da se bo sicer boril in verjame v pravno državo. Upamo, da je njegov optimizem upravičen. (Vir: 24ur.com)

"Gre za tiste, ki so bili malo bolj poplavljeni, ne da imajo centimeter vode v hiši"
13
16.08.2023 12:10

Minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer o jasnih kriterijih, na podlagi katerih bodo določili gospodinjstva, ki bodo upravičena do znižane cene električne energije. (Vir: vlada RS)

"Na terenu imamo preveč ljudi in to seveda ni dobro iz varnostnega vidika. Vse, ki organizirajo prostovoljne akcije, prosim, da je vse do konca organizirano, kar pomeni, da je treba organizirane skupine najaviti in prijaviti v aplikacijo."
6
10.08.2023 09:03

Iz izjav poveljnika Civilne zaščite Srečka Šestana jasno izhaja, da je vladno sprejeti dan solidarnosti, dela prost dan za vse državljane, neusklajen s Civilno zaščito, stroko na terenu. Očitno gre za novo ad hoc domislico predsednika vlade, ki so jo navkljub številnim pozivom o dodatnem razmisleku o racionalnosti tega predloga, nekritično "pokrili" koalicijski poslanci v Državnem zboru. Glede na to, da je zadeva neusklajena tudi z gospodarstvom, zdravstvom, praktično vsemi, gre za nepotrebno ustvarjanje zmede v trenutku, ko sta dobra organizacija in koordinacija ključni. (Vir: MMC RTVSLO)

"Po moje ste kej pomešali"
8
27.07.2023 09:10

Odgovor predsednika vlade Roberta Goloba na vprašanje voditelja oddaje 24ur zvečer Uroša Slaka, kako bo lahko vladni zakon o dolgotrajni oskrbi deloval, če mu nasprotujejo vsi ključni deležniki v državi, od delodajalcev, sindikatov, centrov za socialno delo, skupnosti socialnih zavodov, upokojencev.... (Vir: 24ur.com)

"Bolje, da smo brez ministra, kot z njim"
14
10.07.2023 15:16

Vodja strateškega sveta za zdravstvo Erik Brecelj je prvič po odstopu ministra Danijela Bešiča Loredana stopil pred kamero in dodal novo misel v zakladnico Alan Forda. Čakamo, da nam bo povedal, da smo "bolje bez zdravnika, kot z zdravnikom". Reforme so očitno v polnem teku. (Vir: 24ur.com)

Psihiatrija
12
07.06.2023 23:14

Lahko me sprašujete kot sodnega izvedenca, sem že stokrat povedal. Pred 20 leti je bilo prijavljenih 10 spolnih ... Več.

Bojan Zalar, direktor Psihiatrične klinike Ljubljana in sodni izvedenec klinične psihologije, se je pošteno zapletel s svojimi izjavami, ki so sledile soočenju z obtožbami o krutem ravnanju in celo mučenju psihiatričnih bolnikov v kliniki, katere direktor je že od leta 2008. Zalar je sicer odločno zanikal takšno ravnanje, vendar je na tiskovni konferenci, ko je komentiral tudi spolne zlorabe, izpadel zelo nekompetentno, ko je mirno relativiziral njihovo pogostost in celo podvomil v njihov dejanski obstoj. Vse to pa je v javnosti upravičeno sprožilo ogorčenje in tudi - vsaj na prvi pogled - utemeljene pozive k odstopu. Kajti Zalarjeve toksične izjave bi lahko kazale na visoko stopnjo nerazumevanje (spolnih) zlorab, kar bi pod vprašaj postavilo vse njegovo dosedanje delovanje v pravosodju v vlogi sodnega izvedenca. Po nekaterih informacijah naj bi ministrstvo za pravosodje razmišljalo o spremembi zakonodaje, kajti po obstoječi ureditvi so klinični psihologi ali psihiatri v privilegiranem položaju kot izvedenci, saj ne odgovarjajo za svoje besede oziroma mnenja. Obenem pa so prav klinični psihologi in psihiatri tisti, ki se bojijo kakršne koli kritike ali konkurence psihoterapevtov in zase zahtevajo edino in vodilno vlogo v psihoterapiji - pri čemer je tudi Zalarjeva nerodna (?!) izjava pokazala, da imajo ti ljudje velik problem z empatijo ...

Direktor Zalar, ki je za pomoč pri odnosih z mediji in javnostmi najel agencijo Pristop, se je sicer naslednji dan za svoje besede opravičil, češ da je bil napačno razumljen in se je njegova izjava nanašala na prijave spolnih zlorab med razveznimi postopki in postopki dodelitev skrbništev otrok. Morebiti je res tako, vendar je dejstvo, da tega razen Zalarja očitno nihče ni tako razumel ... in to ponovno odpira vprašanje njegovih kompetenc. Svet zavoda je Bojanu Zalarju tokrat sicer pokril hrbet, vendar bo vlada zdaj zamenjala svoje člane v svetu, tako da utegnejo profesorja, ki je že 15 let direktor ljubljanske psihiatrije, v kratkem vseeno zamenjati. Samo dvakrat lahko ugibamo, kakšne teorije zarote se bodo ob tem pojavile, kajti zamenjavo bodo nekateri na vsak način poskušali prikazati kot politično. Na socialnih omrežjih desničarji že razširjajo teorije zarote, po kateri naj bi oblast želela zamenjati Bojana Zalarja samo zato, da bodo lahko na njegovo mesto postavili nekoga, ki bo omogočil, da bodo "prisilno hospitalizirali svoje politične nasprotnike, tudi novinarje". Psihiatrija, mar ne?

Upor pod preprogo
7
01.06.2023 23:47

V samem Gibanju Svoboda je kar nekaj nezadovoljstva zaradi vloge, močne vloge in tudi načina delovanja generalne sekretarke ... Več.

Suzana Kos, novinarka Dela, o tem, da se v zakulisju vladajoče svobodnjaške stranke premierja Roberta Goloba vse bolj očitno kaže nezadovoljstvo 41-članske poslanske skupine, ki se je pred dnevi pokazalo ob navidezno neproblematičnem glasovanju za deklaracijo o ukrajinskem gladomoru. Trije poslanci Gibanja Svoboda namreč dokumenta niso podprli in so glasovali proti, nekaj pa se jih je pomenljivo vzdržalo, med njimi celo predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Morda je slednja - podobno kot ženska verzija Rasputina po imenu Vesna Vuković - svojemu predsedniku vlade zamerila tudi to, da se je zasebno nekoliko distanciral, saj uživa v srečni zvezi z novo spremljevalko, ki je občasno tudi lobistka. Tu pa zahaja na parket, ki ga v kabinetu premierja obvladujeta Damir Crnčec in Vesna Vuković ... Kaj se bo iz tega izcimilo, bo jasno v prihodnjih mesecih. Bržkone pa nas čaka še zanimiv razplet na dvoru Sončnega kralja.

Kraljevske nutrije
8
26.05.2023 08:05

Med tem, ko je naša največja gospodarska partnerica Nemčija zdrsnila v recesijo, kar pomeni, da bomo mi verjetno tudi ... Več.

Robert Ličen, poslovnež, sociolog in direktor podjetniškega centra Pegasus,  na tviterju o skritih talentih slovenskega predsednika vlade Roberta Goloba, ki bo v kratki, a izjemni politični karieri očitno doktoriral še drugič - tokrat iz preusmerjanja pozornosti. Doktor Golob postaja pravi spin doktor. Kdo bo na koncu plačal račun za vse to, je prav tako jasno. Davkoplačevalci. Toda slednjim se o tem še niti ne sanja. Važno je, da na oblasti niso janšisti. Pa naj stane, kar hoče.

Quo vadis, Johannes?
9
18.05.2023 20:27

Zahodna civilizacija danes ni napadena od neke druge, bolj napredne kulture. Napadena je od struktur, ki jo želijo uničiti, ... Več.

Janez Janša, šef stranke z najdaljšim stažem v Evropski uniji, je pred dvema tednoma nastopil na konferenci CPAC (Conservative Political Action Conference) v Budimpešti, kjer je imel govor z naslovom "Maske so padle, začenja se pravi boj in kultura življenja bo prevladala". CPAC je največje srečanje konzervativnih strank in gibanj na svetu, lani je bila konferenca na Floridi, kjer je imel uvodni govor Donald Trump, nastopil pa je tudi Janšev prijatelj Viktor Orban. Bivši slovenski premier, ki se je v teh dneh zaradi svojih zapisov na družbenih omrežjih znašel pod točo (precej zmanipuliranih in iz konteksta vzetih) obtožb vladajoče koalicije, češ da poziva k državljanski vojni, je v Budimpešti govoril o nevarnostih skrajnih političnih konceptov predvsem levice, ki da se napajajo iz kulturnega marksizma. Janšev govor je dostopen na tejle povezavi (vir) si velja prebrati, ker bo v našem medijskem prostoru bržkone spregledan. Toda za razumevanje prihodnje politične strategije predsednika stranke s tridesetletnim stažem je nujno prebrati ta tekst, saj nakazuje na določeno mero radikalnejših pristopov medijsko in politično že tako ali tako izjemno eksponiranega opozicijskega politika, ki je že na srečanju konzervativcev na Madžarskem na začetku meseca zaostril svojo retoriko do levice: "Levičarji financirajo na stotine raznih 'civilnih iniciativ', kvazi inštitutov in kvazi kulturnih prireditev, ki jim služijo za diskreditacijo temeljev zahodne civilizacije. Velikokrat pa tudi kot politična vojska, ki organizira ulične proteste in nasilje, kadar slučajno levica ni na oblasti."

Janša očitno zaostruje svoje javne nastope in se pripravlja na nekaj velikega. Kaj to pomeni za projekt njegovega strankarskega varovanca Anžeta Logarja, bomo videli že kmalu.

Wagnerjev somrak
11
05.05.2023 20:21

Šojgu, Gerasimov, kje je strelivo?! Tile tu so prišli kot prostovoljci in so umrl za vaju, da se lahko redita v ... Več.

Jevgenij Prigožin, lastnik najbolj razvpite zasebne vojske na svetu, poimenovane po Hitlerjevem najljubšem skladatelju Richardu Wagnerju, počasi izgublja potrpljenje. Potem ko ruska armada že mesece neuspešno poskuša zasesti Bahmut na vzhodu Ukrajine, kjer je skupina Wagner vseskozi zelo aktivna, je nekdanji Putinov kuhar zdaj dokončno obupal nad prislovično neučinkovitostjo ruske vojske oziroma njenimi logističnimi zmožnostmi. Kot pravi Prigožin, ki je zadnji video posnel kar med trupli svojih plačancev, bo zaradi kritičnega pomanjkanja streliva prisiljen umakniti večji del svojih sil iz Bahmuta. Da med Prigožinom in vrhom ruskih oboroženih sil že dlje časa vre, niso uspeli prikriti niti ruski režimski mediji. Šef plačancev očita obrambnemu ministru Šojguju in načelniku generalštaba Gerasimovu, da sta povsem neučinkovita, nesposobna debeluha, ki nimata nadzora nad dogajanjem na bojišču. Takšne težke besede utegnejo biti še kako resnične in vsaj Prigožinu ne moremo očitati, da v svojih izjavah ni iskren. Vprašanje pa je, kakšen učinek bodo imele kritike ruske vojske, saj s tem posredno napada tudi doslej nedotakljivega vrhovnega poveljnika Vladimirja Putina. Jevgenij Prigožin verjetno precej tvega, ko se spravlja na Šojguja in Gerasimova, razen če to počne po navodilih Putina, ki lahko vojno v Ukrajini kadarkoli tudi ustavi, odgovornost za neuspeh pa prevali na vodstvo vojske. Toda s tem tvega, da bodo Rusi v nekem trenutku poleg Šojgujeve in Gerasimovega glave zahtevali tudi njegovo - kajti Rusi so v svoji divji, krvavi zgodovini voditeljem odpuščali vse, le porazov ne. Putin, ki velja za poznavalca ruske zgodovine, se tega najbrž še kako zaveda.

Teroristična Rusija
8
28.04.2023 20:03

Grozljivi prizori iz #Uman spet dokazujejo: Rusija je teroristična država. Med mrtvimi so otroci. Agresor ne bo nikoli ... Več.

Kaja Kallas, premierka Estonije, na tviterju o zadnjih napadih, ki jih je Putinov zločinski režim izvedel nad civilnimi cilji v Ukrajini. Kljub intenzivnosti napadov pa se počasi že kažejo povečane zmogljivosti ukrajinske zračne obrambe, ki je veliko večino manevrirnih raket in (iranskih) dronov uspela sestreliti oziroma uničiti. Ne glede na težave, ki jih imajo plačanci skupine Wagner in ruska vojska v Bahmutu, za katerega se borijo že deset mesecev, Putinova propagandna ofenziva na pojenjuje in v nekaterih državah, ki so formalno sicer zelo velike zagovornice in podpornice Ukrajine, dosega zaskrbljujoče razsežnosti. V Sloveniji je leglo ruskih trolov in plačanih komentatorjev na spletnem portalu nacionalne RTV, katere vodstvo noče nič slišati o ukrepih proti sovražnemu govoru, ki obvezno spremlja takorekoč vsak prispevek o vojni v Ukrajini na portalu www.rtvslo.si. Več kot 90% spletnih komentatorjev je namreč izrazito na strani Rusije in goreče podpirajo Putinov režim. Analiza pokaže, da so daleč najbolj aktivni med delovnim časom in da jih je za konec tedna precej manj aktivnih. Ali bi to lahko pomenilo, da je precejšen del tel "anonimnih vojnih hujskačev" v bistvu zaposlenih v javni upravi ali celo kar na sami nacionalki? Vse skupaj postaja še toliko bolj vznemirjivo, ker je pred kratkim zaradi sovražnega govora, antisemitizma in širjenja sovraštva do Judov in Izraela predsednici Nataši Pirc Musar pisal celo mednarodni direktor Centra Simona Wiesenthala. Po naših informacijah je raziskava tega uglednega inštituta pokazala, da je osrednji promotor antisemitizma in antijudovskega aktivizma na nacionalki kar eden izmed njenih zaposlenih (!). To pa pomeni, da gre za neposredno odgovornost vodstva te javne ustanove, ki doslej ni ukrepala. V množici protestov novinarskih sindikatov in aktivistov proti nemogočim razmeram na nacionalki zato upravičeno pričakujemo tudi obsodbo antisemitizma in sovražnega govora Putinovih trolov na nacionalkinem spletnem portalu, do česar prihaja (tudi) zato, ker vodstvo RTV Slovenija gleda stran in mirno dopušča, da se to dogaja. Očitno so bolj zaposleni z dnevno politiko in svojimi strankarskimi agendami?

Kastracija
10
16.04.2023 18:54

Nepojmljivo je, da predsednik ustavnega sodišča, v tem primeru Accetto, na obisk sprejme predsednika vlade, v tem ... Več.

Profesor Boštjan M. Zupančič, nekdanji ustavni sodnik in dolgoletni sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice na tviterju o čudni praksi aktualnega predsednika ustavnega sodišča Mateja Accetta, ki sprejema politike in vodilne funkcionarje sredi odločanja o izjemno občutljivi materiji (tj. noveli Zakona o RTV Slovenija). Dr. Zupančič opozarja, da takšno obnašanje ni le amaterizem, pač pa razkriva še nekaj hujšega: da večina trenutnih ustavnih sodnikov sploh nima pravega občutka glede vprašanja profesionalne sodniške nepristranskosti. To ni zgolj posledica erozije vstopnih kriterijev, ki so dejansko neprimerljivi s tistimi iz devetdesetih let, ko smo imeli na Beethovnovi res vrhunske pravne strokovnjake. Namesto tedanjih liberalno naravnanih sodnikov imamo namreč zdaj v sodniških togah kupico političnih aktivistov, pravi BMZ, ki sicer ni spregledal tistega, na kar smo na portalu+ že opozarjali: da se podira doktrina o ločitvi posameznih vej oblasti (checks & balances), ki je, kot je zapisal profesor Zupančič  "v samem temelju pravoznanstva in državoslovja" in ima za svoj namen preprečiti "prevlado na primer izvršilne veje oblasti nad sodno vejo oblasti". Natanko to pa se je z obiskom premierja Goloba na ustavnem sodišču in bratenjem z Accettom zdaj zgodilo - že drugič. Ledino je namreč pred nekaj tedni zorala že Vera Jourova, evropska komisarka, ki se na ustavno sodišče, kot je lacanovsko zatrjevala in sem smehljala zraven "ni prišla pogovarjat o zakonu o RTV Slovenija".

Diplomatski turizem?
5
12.04.2023 00:33

Vedno bolj zagoreli prihajajo domov iz Afrike.

Dejan Steinbuch, direktor Inštituta PLUS in nekdanji urednik portala+ na tviterju o fenomenu t.i. diplomatskega turizma, ki ga zadnje tedne in mesece zganjajo najvišji državni funkcionarji, in sicer pod pretvezo lobiranja za nestalni sedež v Varnostnem svetu, kjer Slovenija kandidira proti Belorusiji. Ne le Tanja Fajon v vlogi zunanje ministrice, ki je na dobri poti, da postavi absolutni rekord na svoji kartici Miles & More med vsemi dosedanjimi zunanjimi ministri, saj je obiskala že toliko eksotičnih držav kot Anže Logar, Miro Cerar in Karl Erjavec skupaj. V vlogi lobistov za nestalno članstvo sta posebej aktivna še Samuel Žbogar kot državni sekretar pri Tanji Fajon ter zadnje čase celo Urška Klakočar Zupančič kot predsednica Državnega zbora, ki je prav tako obiskala Afriko. Žbogar, denimo, je v zadnjem času intenzivno lobiral v Bocvani in Namibiji, kar dokazuje tudi njegov zagoreli obraz. O potovanju Klakočar Zupančič v Ugando in Ruando pa je bilo napisanega že toliko, da se Marko Bulc obrača v grobu. Saj se spomnite tega nekdanjega socialističnega veljaka (mimogrede, Bulc je tudi bivši tast Violete Bulc), ki so ga v Mladini krstili za "bwana bulu bulu", ker je v drugi polovici osemdesetih v Afriki lovil slone ... Skratka, če bo invazija na Afriko obrodila sadove in bo Slovenija prepričljivo zmagala v tekmu s Putinovim satelitom, potem bo vsem zgoraj naštetim vse odpuščeno. Drugače pa ... 

1 2 3 4 5  ... 

Najbolj brano

01/
Čas za (za)upanje
Anže Logar
Ogledov: 3.017
02/
Izgubljeni planet med Titanikom in ladjo norcev
Dejan Steinbuch
Ogledov: 1.823
03/
Biometrični Anže – simpatični »projekt«, a zaenkrat brez jasne uporabnosti
Tilen Majnardi
Ogledov: 1.481
04/
V zdravstvu je denarja preveč!
Marjan Podobnik
Ogledov: 1.470
05/
Nov "dosežek" Mediane: Na lestvico priljubljenosti politikov vrinila nepolitika Boštjana Šefica
Uredništvo
Ogledov: 1.442
06/
Kaj je Slovenija, nova nestalna članica varnostnega sveta ZN, sporočila svetu?
Uredništvo
Ogledov: 1.141
07/
Stroka dopušča, da se mladoletnica izživlja nad onemoglimi v zdravstveni ustanovi, psihoterapevtom pa ne dovoli, da bi pomagali
Blaž Benedik Ivanov
Ogledov: 1.582
08/
Pričevalec Jože Možina ali kaj Golobova vlada sporoča novinarjem, ko jim za vrat pošilja policijo
Dejan Steinbuch
Ogledov: 2.958
09/
China's local authorities deal with financial constraints amid economic woes
Valerio Fabbri
Ogledov: 461
10/
Konec svobode: Direktor NIJZ Branko Gabrovec nas vabi zaposlene, naj pridno ovajamo drug drugega
Milan Krek
Ogledov: 3.850