Portal Plus

Požar plačal Trumpovemu tastu 8.000 evrov

Bojan Požar je storil kaznivo dejanje žaljive obdolžitve, v postopku dokazano, da Viktor Knavs ni bil v zaporu, je sporočila odvetniška pisarna Nataše Pirc Musar, ki je tasta ameriškega predsednika Donalda Trumpa zastopala v zasebni kazenski tožbi proti znanemu preiskovalnemu novinarju, uredniku in televizijskemu voditelju. Požar je od sodnika dobil opomin, plačal pa je tudi 7.872,00 evrov sodnih stroškov.

05.03.2020 13:39
Ključne besede:   Bojan Požar   Viktor Knavs   sodišče   tožba

Viktor Knavs se nad sodbo ne bo pritožil, čeprav se mu zdi kazen sodnega opomina za Požarja preveč blaga.

Sodišče v Ljubljani je 3. marca 2020 po dobrih treh letih zaključilo primer Knavs proti Požarju, v katerem je Viktor Knavs, oče ameriške prve dame Melanie Trump novinarja in urednika portala Pozareport.si tožil zaradi žaljive obdolžitve, ker je v članku Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, je bil v zaporu, objavljenem 19. oktobra 2016, zapisal, da je bil oče prve dame Združenih držav v zaporu.

 

Bojan Požar se je skliceval na to, da je z zadostno novinarsko skrbnostjo preveril podatke, ki jih je našel v zapisih iz dokumentov, ki so bili objavljeni na portalu udba.net. Zaradi tega je imel utemeljen razlog verjeti v resničnost takšnih podatkov, vendar sodišča ti argumenti niso prepričali. Svojo nedolžnost Požar bi dokazal, če bi sodišču kot ključni materialni dokaz predložil pravnomočno obsodilno sodbo, ki bi dejansko potrdila navedbe, da je bil Viktor Knavs zaradi kaznivega dejanja kdaj v zaporu zaradi utaje davkov in nedovoljene trgovine.

 

Požar je že napovedal pritožbo.

Nazaj