Portal Plus

"Na letošnjih volitvah ne bom volil strank, ki sejejo kaos"

Vlada Janeza Janše ni idealna, kakšen od ministrov si za svoje delo ne zasluži pozitivne ocene, vendar vlada deluje. Po več kot desetletju teoretiziranja in blefiranja, boja za oblast med posameznimi lobiji ter petelinčkanja nesposobnih veljakov strank imamo danes vlado, ki probleme rešuje. Ne potrebujemo histeričnih politikantov, ki delujejo v interesu domačih monopolnih struktur in lobijev iz tujine, in se tega niti ne zavedajo. Zato v nedeljo NE bom volil strank, ki so zgolj in samo zaradi "ideoloških" razlogov proti sedanji vladni koaliciji.

22.04.2022 20:00
Piše: Aleš Štrancar
Ključne besede:   volitve   Slovenija   Aleš Štrancar   vlada   Janez Janša   Ukrajina   Evropska unija

Odločamo o tem, ali bomo imeli vlado, ki bo reševala probleme, ali vlado, ki se bo po letu delovanja zaradi medsebojnih sporov sesula, kot so se že tri vlade v zadnjem desetletju.

Covid, vojna v Ukrajini, gospodarsko nazadovanje Evropske unije in novi pretresi, ki prihajajo, bodo temeljito spremenili naše življenje in navade. Življenjski standard, kot ga poznamo danes, v naslednjem desetletju ne bo več samoumeven. Pridelava hrane, alternativni viri energije, izvoz zunaj meja evropske unije postajajo za malo Slovenijo strateškega pomena. In hkrati priložnost. Če bomo gradili na poštenih temeljih, izvozu produktov z visoko dodano vrednostjo in inovativnosti mladih, na vseh področjih, vključno z javno upravo. Predpogoj so stabilna vlada in investicije zdravega kapitala. 

 

Vlada Janeza Janše ni idealna, kakšen od ministrov si za svoje delo ne zasluži pozitivne ocene, vendar vlada deluje. Po več kot desetletju teoretiziranja in blefiranja, boja za oblast med posameznimi lobiji ter petelinčkanja nesposobnih veljakov strank imamo danes vlado, ki probleme rešuje. 

 

Vlado, ki bo dolgoročno in strateško reševala probleme, ki zagotovo prihajajo, potrebujemo v prihodnje še bistveno bolj, da izkoristimo priložnosti ter poskusimo ohraniti blaginjo. Vlado, ki bo tudi v tujini znala jasno zagovarjati interese državljanov Republike Slovenije. Vlado, ki ne bo dopustila, da nam vladajo sorosi vseh vrst, katerih edini cilj je kaos. Ne potrebujemo histeričnih politikantov, ki delujejo v interesu domačih monopolnih struktur in lobijev iz tujine, in se tega niti ne zavedajo. Potrebujemo državnike, ki bodo v tujini cenjeni kot resni ter zaupanja vredni sogovorniki ter garanti stabilnosti slovenskega gospodarstva. 

 

Zato v nedeljo NE bom volil strank, ki so zgolj in samo zaradi "ideoloških" razlogov proti sedanji vladni koaliciji. NE bom volil strank, katerih skupni imenovalec in edina vsebina je biti proti. Zgodovina nas uči, da take stranke in ideologije navadnim ljudem vedno prinašale le gorje in trpljenje. NE bom volil voditeljev strank, katerih očetje in stari očetje so bili fašisti, njihovi potomci pa nas, rodoljube, obkladajo s fašisti. Čas fašizma, nacizma in komunizma je minil. Z njimi naj se ukvarja zgodovina.

 

V nedeljo odločamo med prihodnostjo in nazadnjaštvom. Med razvojem in kaosom. Odločamo o tem, ali bomo imeli vlado, ki bo reševala probleme, ali vlado, ki se bo po letu delovanja zaradi medsebojnih sporov sesula, kot so se že tri vlade v zadnjem desetletju. Odločamo o tem, ali bo zdrav domači kapital investiral v Sloveniji ali zunaj nje. Predvsem pa odločamo o tem, ali bomo svojim otrokom in vnukom zapustili domovino, v kateri bodo svobodno živeli, ali pa jih bomo obsodili na hlapčevanje tujim in domačim tajkunom. 

 

Vsak glas odloča, zato pojdimo na volitve. Ne podlegajmo propagandi sejalcev kaosa in histerije, odločajmo na podlagi dejstev in pametne presoje. Čas je, da Slovenija postane normalna država. Ali bo to naslednji teden, ali v naslednjem letu, po sesutju še ene sorosove vlade, odločamo volivci. Zavedajmo pa se, da se bo vsako zamujeno leto v razvoju v teh prelomnih časih zelo poznalo.  

  

Dr. Aleš Štrancar je ustanovitelj, nekdanji lastnik in aktualni predsednik uprave Bia Separations iz Ajdovščine.

Nazaj